nový rok-nové téma-přestupy

Zdeňek Adamík (01.01.2011, 14:32)
Už jsme střízliví? Autor: Milan Blahovský (---.87-197-56.telecom.sk) Dátum: 22.12.10 12:00 Priatelia, začať tak citlivú tému ako je benevolencia prestupov chovateľov v rámci ZO, ZO v rámci OZ , resp. porušovanie Stanov SZ v tejto oblasti by bola asi nie šťastné načasovaná vzhľadom na blížiace sa sviatky pokoja. Ponechal by som to až na ponovoročné vytriezvenie. Je v našom športe čo zlepšovať, je potrebné vždy začať od seba a pokiaľ to neurobí väčšina nás, ktorá sa chovom poštových holubov zaoberá, potom táto menšina ,ktorá sa tu verejne dlhodobo vyjadruje žiaden zázrak či aspoň obrat v zmýšľaní chovateľov neurobí. Teda začnem aktuálnu tému v novom príspevku.
Štefan Nochta (01.01.2011, 15:45)
Zdenku, asi nie.....a potrvá kým vytriezvieme......
Milan Blahovský (04.01.2011, 15:24)
Sú iba dve možnosti, buď je to všetko s prestupmi chovateľov v rámci OZ , resp prechodov ZO medzi OZ v poriadku, alebo stále ešte triezvieme.
Už sú to asi roky čo sa volá po istej rajonizácii, ktorá by vytvorila nejaké "hranice" medzi OZ a vliala by nejaké pravidlá pre prestupový poriadok, ktoré by museli chovatelia rešpektovať. Samozrejme proti tejto snahe je činná pomerne silná opozícia, ktorej vyhovuje stav aký funguje, teda takmer anarchisticky v tomto smere, keď sa pri pravidlách prechodoch chovateľov medzi klubmi stáva do popredia bratríčkovanie, účelovosť a snaha presadiť sa za každú cenu a na ktorých nemá dosah žiadny paragraf. Opäť sa objavujú prípady snahy vytvoriť nové OZ, snahy vyberať si do ZO resp OZ tých naklonených chovateľov, ktorí budú výborom OZ resp. "popredným" chovateľom iba pritakávať a robiť potrebné počty pre platnosť preteku. Skúste sa teda podeliť s verejnosťou ako to funguje vo vašom okolí pokiaľ samozrejme nemáte obavy resp, vám to nie je jedno.
Ľudovít Jančok (04.01.2011, 16:42)
Zdravím Vás všetkých. Táto téma je veľmi zaujímavá, a myslím si že bude aj veľmi plodná. Môj pohľad, a skúsenosti sú... všetky okrajové ZO budú vždy nespokojné, a budú hľadať možnosti z ich pohľadu lepšie, ľahšie, dostupnejšie, k lepším výsledkom. Už máme pásma, OZ,Regiony, a stále to nestačí. Čo keby vznikli ešte aj Rajony? Napríklad, LV,PD, ZV, NR, TO. Myslím tým OZtky. Bolo by konečne po probléme zo štartamy holubov, bola by samokontrola. Bol by som zvedavý, ako by to fungovalo, ale majister Rajonu by bol VEĽKY ŠEF, porovnateľný zo svetom, o tom niet pochýb. To je môj názor, ktorý ani nebudem presadzovať, aby som nebol za buriča, lebo som začal chovať len vlani po dlhej odmlke. Je to taká moja scifi túžba, a možno to raz dožijem. To je zatiaľ môj pohľad, som zvedavý kto ma prvý sfúkne ako sviecu ďakujem za trpezlivosť, nechcem nikoho naštvať len sa baviť. Jančok Ľudovít.
Milan Blahovský (04.01.2011, 17:09)
Ludo, tu nejde ani o to aký celok bude fungovať, ale aké pravidlá budú pre tých turistov, ktorí každoročne resp. aspoň dvakrát za medzizjazdové obdobie zmenia ZO či OZ. Dokedy sa to bude tolerovať. Súhlasím s tým, že sa prevažne jedná o expertov z okrajov OZ. Vieme čo takéto kočírovanie prináša. Neistotu ostatných členov pôvodneho OZ, následnú nespokojnosť nového OZ pokiaľ sa jedná o chovateľa s dobrým závodným materiálom. Skutočne iba snívaš a asi si z toho pravého súťaženia vypadol, ked si vytváraš ilúzie so spolupráce susediacich OZ. Tu v horách im vadia kopce, na rovinách im zase vadia roviny. Porovnania sa každý bojí a robí všetko preto aby mu z hrebienka slávy neodpadlo. Vietor sa stal pre holubárov alfou a omegou a hľadanie najideálnejšej polohy v novom celku je pre nich viac ako hľadanie kvalitných holubov a pridania si práce na vlastnom holubníku. To je žiaľ realita, ktorej voľné ruky kladú funkcionári na najyvšších postoch OZ, ktorí mali a majú najväčší vplyv na dianie na Slovensku.
Zdenko Žofaj (04.01.2011, 17:26)
Je to dobrý nápad pán Jančok, len by bol problém v tom aby sa to zrealizovalo. Keď pozrieme pár rokov dozadu, tak asi cca 4 roky sa VCS letela s Kolína nad Rýnom, keď po 4 rokoch niektorý chovatelia z JZ Slovenska zistili, že to vyhrávajú chovatelia z východu, tak KnR odmietali letieť a čo sa stalo, letí sa Goota a už sa to rozbilo na tri pásma a čo dobre to prinieslo, keď niektoré OZ VCS ignorovali, nezaradili ju do výsledkov OZ, lebo sa zmenili SDT z 800 na 700 km. Týmto chcem naznačiť, že keď je niečo dobre a určitým chovateľom, to po určitom čase nevyhovuje, tak sa to snažia rozbiť, čo je fenomén trieštiť sa na malé celky, zakladať nové ZO a OZ a nie sa spájať.
Peter Matalík (04.01.2011, 17:35)
P.Žofaj-čistá pravda!
Milan Blahovský (04.01.2011, 18:02)
Peter, Zdeno a zvyšok, to že je to pravda to normálni chovatelia vedia, napíšte radšej spôsob ako problém riešiť. Inak to vyzerá iba ako hodnotenie reality a to je málo na to aby sa tým konečne pohlo.
Zdeňek Adamík (04.01.2011, 18:05)
Podle mne je třeba, jak u vás tak u nás, nastavit taková "pravidla hry", která by takové "tanečky" neumožňovala. Na druhé straně někomu vnucovat určitý typ závodů do mistrovství OZ (OS) považuji za, mírně řečeno, podivné. Mistrovství OZ (OS) je zatím výlučně jejich záležitostí, neboť je vyhlašují a pořádají a oceňují.
Ľudovít Jančok (04.01.2011, 18:07)
Pán Žofaj. Je len jedna možnosť realizácie tohoto projektu, ato spoľahnúť sa na lakomosť tohoto národa, a vniesť do súťaženia v Rajone komerciu. Je sotva možné za týchto podmienok súťaženia v OZ, čo sa týka nasadzovania takýto kolos dať do hromady, to by boli-y výsledky ako biblia hrubé. Ale keby sa určili podmienky pre Rajon príklad z IO...5, každá zúčastnená OZ by poslala centrálnemu spracovateľovi len tieto dokumenty, tak je to reálne. Bolo by treba doriešiť vklad na holuba alebo na všetkých IOnasadených, alebo na prvé 3, alebo ešte ináč to by záležalo na zúčastnených stranách. Pri tom počte zúčastnených chovateľov, by ceny boli veľmi zaujímavé a motivujúce. Verím tomu, že sa to časom zrealizuje, a hlavne keď sa znížia stavy chovateľov v OZ a už nebude o čo lietať. Teraz je len na funkcionároch v OZ kto sa bude ochotný spojiť do Rajonu. Milanko máš veľkú pravdu skoro vo všetkom. Treba to len vyskúšať, stačí raz niekto a potom sa uvidí. Ďakujem Vám. Ľudvik. Milanko nehnevaj sa že som Ti ukradol slovko Rajon, bol to Tvoj nápad. Ahoj.
Milan Blahovský (04.01.2011, 18:28)
Lakomosť národa hovoríš Ludo ? Jasne keby im niekto povedal tu mám pre vás 1000 € na ceny , odveziem vám zadarmo holuby, povolím na konštatovanie aj drevené hodiny a prídem si pre vaše holuby až do každej obce či mesta tak to by ich bolo niečo pre nich. Už to ako sa ťažko zberá skupina pre Golden klub ti môže dať jasnú odpoveď na tvoju reakciu okolo komercionalizácii.
Zdenko Žofaj (04.01.2011, 18:43)
A ešte si zabudol Milan GCS, rozdeliť na pásma. o))))))))))
Atilla Horváth (04.01.2011, 18:48)
Situácia v OZ Sereď je nasledovná: ZO Lužianky sme prijali vlani, prišli veľkým elánom ale s takým elánom aj odišli na konci roka. Dôvod bol taký, že nemajú záujem lietať toľko dlhých tratí. Vlani sme mali v pláne 2 x 550 km, 3 x 600 km a 2x 780 km. Boli pustený, odišli. Tri organizácie od nás Trstice, Trhová Hradská, Padáň s ďalšími ZO z iného OZ chcú založiť nové OZ. S tým pádom u nás by ostali 4 ZO. Vedenie nepovolilo prestup, za to už spomínané ZO koncom decembra rozpustili vlastnú ZO, účelom že za rok založia novú ZO. Jeden rok vynechajú, budú voziť holubov sami, a za rok vstúpia tam, kam chcú. Riešenie za predchádzanie takýchto praktík by bolo, že keď niektorá ZO sa zruší, minimálne 3 alebo 5 rokov nebolo umožnené si založiť novú ZO, a na úkor jedného OZ aby sa nedalo vytvoriť nové OZ. [%sig%]
Peter Matalík (04.01.2011, 18:50)
Milan!Aj keď už máme tie OZ rozdrobené/niektoré su isto žalostné/,nič by nemalo brániť spolupráci.Musíme dať osobné spory,domienky ,polopravdy bokom a niekedy ustúpiť zo svojích vytýčených pozícii v prospech aj tých 99% chovateľov.Však jednotlivé OZ si môžu urobiť spoločné výsledky"jak je libo".Základ je spoločná prerava/ak sa dá/,spoločný štart. Dúfam,že sa nám spoločný "projekt",ktorý sa črtá medzi štyrma OZ podarí!Je jasné,že niektorí špičkoví chovatelia v rozpätí 105 km,nesplnia Olym.pomienky napr. katg "B",lenže nechcime všetko.Nastáva tu aj určitý tlak chovateľskej verejnosti na zníženie počtu pretekov 13-15 za sezónu.V niektorých OZ aj stým už plánujú.Lenže to tiež nie je šťastné riešenie.Mnohí chovatelia si neuvedomujú,že môžu iba toľko prehltnuť,koľko odtryznú.Nove projekty,ako napr. Golden klub,sú taktiež podrobené kritike,odsúdené na zánik.Avšak u akej skupiny chovateľov?Na 90% u tých,čo nemajú holuby /možno len momentálne / pre túto súťaž.Ale to už som odbočil od témy.
Ľudovít Jančok (04.01.2011, 18:53)
Ja viem že je to scifi nápad, už len myšlienka spoločného vypustenia je vopred zatratená. Ale aspon snívame, to vari nikoho nenaserie, alebo aj to? No tak sa nám už len za to oplatí písať. Nádvorný majistri nepopustia ani za nič. Keď ale už nebude mať na nich kto robiť, možno potom. Ešte že tie testovačky vymysleli. Zdravím.
Ľudovít Jančok (04.01.2011, 19:07)
Asi mám hrubicu, ale to k vôli zvýzazneniu slova.
Milan Blahovský (04.01.2011, 19:23)
Práve takéto praktiky ako popisuje Attila H. by som tu rád videl a poukázal na ich (ne) riešenie, hľadal spôsob ich riešenia. To sa dokedy dá takto vydieračsky správať ? Nedáš plán podľa nás - odídeme, nedáš poplatky ako chceme- odídeme, nebudeš spolupracovať s kým chceme - odídeme, nebude bodovanie podľa nás - odídeme. Toto je slovenská realita a prečo ???? Lebo si funkcionári ( na 99% oni rozhodujú vo VZ pri schváľovaní zákl.dokumentov ) tieto dvierka nechávajú vždy pootvorené v zmysle čo ak sa nám niekedy zídu tiež ...
Anton Morvay (04.01.2011, 21:09)
Páni , skúsme sa opítať Regiónu Sever - 8 OZ - rôzne vyhodnotenia - rôzny majstri v kategóriach a vedia sa dohodnúť a je tam skoro 500 chovaťeľov. Môžu prispieť svojimi skúsenosťami. [%sig%]
Igor Barbírik (04.01.2011, 21:20)
Pan Jančok keby Sovensko malo takých chovatelo ako vy !!! tak by kvytlo a o tom som absolutne presvedčený !! a nie iba pokritcov
Ľudovít Jančok (04.01.2011, 23:17)
Zdravím Vás, ako obyčajne zasa všetkých. Trochu sme odbočili od témy prestupy. Ja som si myslel, že keby sa začalo takto lietať ako som to navrhoval, možno by sa niektorí chovatelia, keby sem tam niečo vyhrali, lebo šancu by mal každý, trochu utíšili, a možno by vtom našli potešenie. Nádej, radosť, uznanie, či vari po tom netúžime? Možno pre niekoho výhra príklad 5O, lOO, alebo koľko euro malo večší význam ako naháňať body a koeficienty. A možno by ubudlo aj prebiehania hore dole , veď o to vlastne hlavne ide. Čím je súťaží viac, za stejné peniaze, tým je to zaujímavejšie, ten vklad nerátam to je zanedbateľná čiastka pri tom všetkom. Ste na rade páni, ja si trochu oddýchnem, a čakám na Vaše názory. Zdravím Vás zasa všetkých, Ľudvik.
Igor Barbírik (04.01.2011, 23:26)
Pan Jančok máte moju 100% podporu skúste presvečit chovatelsku verejnost k lepšiemu .Ide nám o spoločnú vec.
Anton Morvay (04.01.2011, 23:35)
Pán Barbírik, písal som to preto aby sa neodklánalo od konkretnej diskusie ,lebo tak to robia politici. A na otázku prečo som sa neozval pred rokom jednoducho - nemal som vtedy internet a ani prístupové heslo.
Igor Barbírik (04.01.2011, 23:48)
Pan Morvay vážim si už aj to že ste vyjadryl svoj názor !viete máme tu vela chovatelov ,šampionov na OZ majú reči viac jak je treba a celý SZCHPH zme v sračkách a to by nas malo trápit a preto aj za prestupi zme zodpovedný všetci
Anton Morvay (05.01.2011, 00:14)
Pan Barbírik, nechcem nikoho uraziť ale koho sme volili v OZ tak tí volili v SZ možno keby to bolo verejné tak ako v politike aby mohli voliť všetci chovatelia v SZCHPH snáď by to bolo iné. Ale zase sme odišli od témy. Zatial nikto sa neozval z regionu SEVER ako sa im to podarilo dať dokopy 8 OZ.??? Vopred ďakujem.
Ľudovít Jančok (05.01.2011, 00:26)
Ahoj Tonko sa mi páčiš, aj ty mne? Je príjemné čítať Tvoje príspevky. Nemôžeš spať? Škoda že sa neozvali Tí severani, možno majú patent. V každom prípade treba niečo vymyslieť, lebo to ide z kopca na Slovensku, a možno ani tomu tak veľa netreba. Ahoj.
Anton Morvay (05.01.2011, 00:55)
Nie že by som nemohol spať ale cez tie sviatky som nejako prestavený na iný čas. Na otázku regiony: Dať návrh jednotlovým OZ na stretnutie a potom sa stretnúť tak aby z každého OZ boli zastúpený po dvaja chovatelia z každej Zo. To znamená koľko ZO v Regione toľko krát 2. Príklad 4 OZ krát 5 ZO krát 2 je 40 chovateľov. Ale len na začiatok a tam by sa potom určili z každej OZ dvaja zástupcovia. To preto aby to nebolo " onás bez nás". A tam by sa určil aj ďalší postup a takéto stretnutia vo veľkom robiť aspoň raz za rok ako napr. konferencia regionu. Len treba k tomu ochotu a vôľu všetkých zainteresovaných OZ.
Štefan Nochta (05.01.2011, 07:40)
Vážení páni, ja by som navrhol úplne zrušiť všetky OZ a ZO a bolo by po probléme. Následne by sa mali vytvoriť kluby krátkych tratí, stredných tratí a dlhých tratí, v ktorých by sa chovatelia mohli vyžívať, lebo poznám veľa chovateľov,ktorí ch srdcovou záležitosťou je iba určitý druh tratí a tie ostatné sú im na obtiaž. Tak ako vznikol klub MDKS+SEMK na superdlhé trate, teraz vzniká klub GCS na stredné trate, mohol by vzniknúť ešte jeden klub na stredné trate,ktorý by reálny pre západné a južné Slovensko a taktiež i klub na krátke trate. Teda na Slovensku by mohlo byť tak 6 klubov, ktoré by podchytili všetkych chovateľov a každý by sa mohol vyžívať v tom, čo ho baví. Myslím, že je to zrealizovateľné a aj lietanie by bolo lacnejšie. Čo Vy na to? S pozdravom ŠN.
Ľudovít Jančok (05.01.2011, 08:55)
Je zaujímavé, napíšeme štyria, a z toho sa dvaja pochytia. Čo by pre boha tu bolo keby sa zapojilo do diskusie 5O ľudí? Nerozumiem, som už starý. Ďakujem.
Zdenko Žofaj (05.01.2011, 09:11)
V príspevkoch, predaj hodín napísali len dvaja a tiež sa pochytili, no čo už, taka je ta slovenská mentalita. o)))))))))))))
Milan Blahovský (05.01.2011, 09:33)
Asi začnem mazať príspevky, ktoré sa netýkajú témy a bude pokoj. Na osobné útoky si otvorte novú tému.
Štefan Nochta (05.01.2011, 09:33)
p.Jančok, to je dobré,keď takým veciam človek nerozumie....... o nič totiž nepríde..........
Igor Barbírik (05.01.2011, 09:37)
Zdravým pan Jančok viete môže nás tu písat aj 100 ale bez osobných utokov lebo každy z tých 100 má svoj názor. Kedysi zme maly ZO doma 10 členov nigde zme nemusely cestovat potom nám 2 členovia vypadly zo zdravutných dvôvodov dalši zomrel .Prišly knám sice 2 členovia ale o rok odyšly preto že u nás sa všetko do puntíka dodržovalo.Zostalo nás 7 a 1 člen nenasadzal pravydelne .Tak zme ZO zrušily a teraz dochádzame 15 km. Vie si zvás niegdo predstavyt že kvoly holubom a klubu som dene cestoval 120 km do roboty do Bratislavy aj to bol jeden z dvovodov zrušenia ZO a 10 ročného cestovania a pri 7 členoch som už nestíhal .Odvtedy som sníval len o velkom klube ale velký klub to sú niekedy aj velke problémy.
Milan Blahovský (05.01.2011, 09:56)
Zdeno zase odskok od témy - téma znie : prestupy !!!!! Vytvoríme teda novú tému - Ekonomika prepravy a vložím ti tvoj príspevok tam.
Igor Barbírik (05.01.2011, 10:39)
Pan Nochta je to dobrá myšlienka ale zrealyzovat by sa dala len vytvorením regyonov kvoly zberu a preprave holubov.
Štefan Nochta (05.01.2011, 11:00)
Zberné miesta by sa dali vytvoriť na základe počtu chovateľov a nasadených holubov v tej-ktorej časti Slovenska, podobne, ako to má vytorené MDKS a mohli by zbierať viaceré vozidlá......no môžme to nazvať aj po regionoch . Zberné miesta by sa mohli určiť iba po tom, ako by sa chovatelia hlásili do jedného,alebo druhého klubu. Tiež mám za to, že toto nie je špatná myšlienka (ale sa viem pochváliť, čooo??), ale asi som skočil do príliš ďalekej budúcnosti.........
Milan Blahovský (05.01.2011, 13:08)
Pán Daníšek a Morvay, opäť odskok od témy a teda ak sa neurazíte tak som to presunul do témy týkajúcej sa majstrovských súťaží. Rád by som dosiahol stavu ak by sa diskutéri držali témy a ak nie je otvorené otvorili ju novým príspevkom. Za pochopenie ďakujem.
Štefan Nochta (05.01.2011, 13:52)
Mian, Ty to tu diriguješ ako v škole.............ešte trstenicu by to chcelo....:))) ale už ani tá sa nesmie používať...::oo)))
Igor Barbírik (05.01.2011, 14:03)
Bolo by dobre keby sa schvályl taký zakon jako navrhuje Atilla.Ale bolo by prospešne pre nás všetkých keby popísal ich 20 ročne skúsenosti čo im priniesly dobre a čo zlé aby sa ztoho poučily aj ostatné OZ. Najhoršie na všetkom je že nikoho z OZ netrápi že pri prijatí klubu oslabyl susedné OZ až kým sa to netýka nich.Pričom vznik tejto OZ sa dotýka až 3 OZ
Milan Blahovský (05.01.2011, 14:16)
Štefan to vieš, prázdniny sú tak mi to chýba zrejme :o)))))))))) Možno aj preto stráca niekedy diskusia zmysel, že sa odchádza od témy, tak som si povedal, že aspoň túto skúsim usmerniť...nič v zlom.
Štefan Nochta (05.01.2011, 14:50)
samozrejme, že dobre to robíš a keď to ustrážiš bude to super,aspoň sa diskutujúci naučia hovoriť k téme, keď zmiznú ich príspevky....... ....a to by si potom mohol robiť aj regulovčíka, keď sa Ti to podarí usmerňovať.........Lipšic by Ťa potom určite zobral aj tak zháňa teraz ľudí......
Anton Morvay (05.01.2011, 17:14)
Otázka prestupy? Neblo by dobré urobiť tak že keď chce niekdo prestúpiť tak podať odhlášku 1 rok vopred a keď chce niekdo začať na novo tak nanovo. To znamená aby tam začínal len s mladými toho konkrétneho ročníka a všetky dovtedy nachované holuby môže použiť leda tak ako chovné. A nemôžu byť jeho starý závodníci použitý ani na iné meno. Asi mi niekdo za to vynadá ale je v tom aj kúsok demokracie.Porušenie zmluvy = aj nejaký postih.
Zdeňek Adamík (05.01.2011, 17:50)
A nebylo by lepší ho rovnou zastřelit?
Anton Morvay (05.01.2011, 17:56)
Pan Adamík, diktatúru sme už mali pred "89" a bude azda znovu?
Zdeňek Adamík (05.01.2011, 18:13)
Já se jenom zeptal.
Milan Blahovský (05.01.2011, 18:26)
Zdeněk sa zrejme zle vyspal po novom roku a potrebuje nás naštartovať, ale berte ho takým ako je, keď neporadí aspoň neublíži.
V rôznych športových odvetviach sú stanovené jasné pravidlá pre prestupy hráčov ( tzv. prestupové obdobia) ale tu to akosi škrípe. Tu síce mám jeden termín pre podanie evidencie,ale to sú tak hrubé pravidlá, že je ľahko ich porušiť, resp. nájsť štrbinu ako nimi preniknúť. Prestupový poriadok to je jedna z vecí na ktorú som upozorňoval už na poslednom zjazde a naznačoval som ako sa budeme ďalšie roky týmto zaoberať a trápiť pri riešení rôznych prestupových káuz,ale priestor týmto sa zaoberať sa nenašiel.
Dnes nám ide vzniknúť ďalší subjekt - OZ Dun.Streda, nedávno zaniklo OZ N.Zámky, predtým tu bola Dolná Nitra, OZ Galanta, už iba OZ Šaľa tu nebolo, alebo žeby za pár rokov aj toho sa dožijeme ? Čo bráni chovateľom jedného OZ spolupracovať v rámci celku ??? Jeden rok chovatelia prestupia z OZ Nitra do OZ Sereď, o rok sú späť.
Uvediem jeden príklad zo života, takmer každý chovateľ má auto. Po jeho zakúpení si ho ide prihlásiť( teda okrem tých našich tmavých "anglických turistov") a kam môže ísť ? Predsa iba tam kde má trvalé bydlisko. Prečo to holubár nerešpektuje a on sa tu oháňa demokraciou a nejde do klubu ktorý je najbližšie k jeho holubníku ( samozrejme že mu to umožňuje bod Stanov a v ňom slovíčko - spravidla.... ? Prečo to tak nie je uvedené v dopravnom zákone či iných ? Ak to aj splní postaví sa voči jeho prijatiu výbor OZ a opäť dochádza k vyhrotenej situácii a ten si postaví hlavu a vyradí chovateľa zo svojej evidencie - teda podá na Zväz evidenciu bez jeho mena. OZ si teda tvorí členskú základňu ako mu v danej chvíli vyhovuje, vydá tzv. štatút OZ, kde bude uvedené, že členom OZ môže byť iba obyvateľ okresu resp. kraja. Ale predsa vieme, že územnosprávne delenie Slovenska nemá nič spoločné s delením resp. tvorbou OZ. Nie je to porušenie Stanov a prijímaní člena ???? A takýchto prípadov nám na Slovensku pribudá a my sa tvárime, že je všetko poriadku pokiaľ sa nás to netýka. Dokedy ?
To, že je demokracia neznamená, že si budeme robiť tak ako sa vyspíme a ako to v danej chvíli pasuje nám.
Zdeňek Adamík (05.01.2011, 18:33)
To máš pravdu v mém věku už se to asi se sexem nemá moc přehánět (tedy alespoň doma...).
Anton Morvay (05.01.2011, 18:56)
Pan Adamik, u nás sa tomu hovorí že treba si dať celú tab. Viagry nie 1/2 lebo vtedy človek len podj . . . va. :))) Dúfam že sa neurazíte ? No a zase sme mimo témy.
Zdeňek Adamík (05.01.2011, 19:01)
Je třeba to občas odlehčit. Já se neurazím ani když mi někdo řekne, že jsem třeba k...t, ale musí mít pro to věcné argumenty.
Vladimír Kostroš (05.01.2011, 19:32)
Pán Morvay ,musím na váš príspevok oponovať!Preto že ste zabudli na to najpodstatnejšie ,a to sú medziľudské vzťahy.Všetci veľmi dobre vieme ako to chodí a vy by ste chcel držať po kope nejakých ľudí ktorý sa neznášajú a robia si naschvále ,dokonca ešte aj postihmi.Však je normálne a prirodzené že sa v ozetkách spájajú tí čo medzi sebou dokážu vychádzať v pritelskej atmosfére a ked sa niekto nevie prispôsobiť alebo ho iný do konca odmietajú prečo by to nemohol skúsiť niekde inde kde možno zapadne do kolektívu. Je to môj osobný názor ,tak dúfam že zas nebudem zaklínač..... sp. VK
Ľudovít Jančok (05.01.2011, 19:50)
Zdravím Všetkých. Už som nechcel nič písať, ale musím reagovať na Milankov príspevok. Príklad ako chceš donútiť chovateľa aby bol tam kde Ty chceš. Je demokracia, každý lieta za svoje, čo s tým chceš urobiť? Ja som pre neznesiteľnú situáciu, keď už možno hrozila inzultácia, kvôli pár závistlivcom radšej skončil z holubamy. Teraz som začal po l7tich rokoch, a mám sa vrátiť do toho pekla? To mi nenariadi ani prezident. Tu je chyba inde. Základ nášho športu je ZO. Od tej sa všetko odvíja, nuž ale funkcionári v ZOčkach sú takí-..ý, s každým za dobre, a disciplína je v háji. Udržať poriadok, dodržiavať pravidlá, to je hlavná činnosť funkcionára. Kvôli benevolentnosti týchto ľudí je nespokojnosť, následok čoho sú aj prestupy. Jedna možnosť ako udržať disciplínu,je jednoducho živoriace ZO zrušiť. Kto má holuby rád, ten sa oseba postará. Nechať kvákať pri nasadzovaní, a pri otváraní hodín jedných a tých istých veľa razy podgurážených kvázi chvateľov, ktorí nič nedokázali, ani nikdy nedokážu, len odoberajú chuť ozajstným chovateľom je lajdáctvo funkcionárov, alebo ? Tu treba začať, a pokračovať vyžšie, až najvyžšie . Každý chovateľ má aj povinnosti nie len práva. Treba pristúpiť aj k najtvrdším trestom a to vylúčením, ak to veci pomôže. Kto začne od svojej ZO, je všetko OK? Chýba komunikácia medzi chovateľmi, hlas ľudu hlas boží, či to už neplatí? Len peniaze, peniaze, peniaze, to už je všetko, Ďakujem za trpezlivosť. Ľudvik.
Milan Blahovský (05.01.2011, 19:56)
Vlado K. ono je si ale treba postaviť otázku prečo 90 % chovateľov sa má prispôsobiť maniéram 10 % - tám, ktorí sa nevedia prispôsobiť väčšine alebo vyvolávajú stavy, ktoré vedú k rozbrojom. Snáď som sa v tých číslach príliš nepomýlil. Nechce sa mi veriť, že je toľko problémových ľudí, a to sú opťa takí, ktorí sa v novom kolektíve stanú opäť tŕňom v oku. Ani u nás v ZO si všetci navzájom netlieskame a keď dôjde k sporu neriešime to hneď tak, že utekáme k tým čo nás budú hladkať. Ja tvrdím a budem tvrdiť jedno, kto sa nevie prispôsobiť väčšine nech radšej nepôsobí v kolektívnom športe ( a tým chov PH zrejme je) resp. nech sa dá na šachy.
Peter Fiľarský (05.01.2011, 20:00)
Zdeňku, teda ak sa neurazíte, podľa mňa ste boli k . . . . . m vo Vašich začiatkoch, tak isto ako napr. aj ja. V súčasnosti sa to o Vás nedá povedať a súdiac podľa Vašich vedomosti ste opakom, čo sa bohužiaľ nedá povedať o každom. Teda aby nedošlo k nedorozumeniu, ak myslíme na to isté slovo k . . . t = kadet (začiatočník, nováčik).
Milan Blahovský (05.01.2011, 20:03)
Ludo, tvoj problém nepoznám, ale možno by občas aj niektorí zaslúžili pár faciek aby sa prebrali, no ale ako by to už vyzeralo ? To by bolo potrebné k NS postaviť aj boxerské ringy, ale to samozrejme píšem s nadsádzkou.
Peter Fiľarský (05.01.2011, 20:15)
Ľudvík J., dovolím si vysloviť súhlas, pekne, výstižne napísané (podobná skúsenosť, aj keď nie 17 ročná). Aké pravidlá - stanovy, taká prax, ale predovšetkým je to v nás v ľuďoch, ak nimi sme.
Vladimír Kostroš (05.01.2011, 20:15)
MB.no pri tvojom názore asi zabúdaš že dnes je dobrý každý chovateľ a preto že sa niekto z niekým nezhodne netreba z neho spraviť hneď šachistu!!
Ľudovít Jančok (05.01.2011, 20:20)
Mne je to osobne jedno, keď budú niektorí lietať aj každý rok inde, lietajú za svoje. Teraz je veľká môda byť bezdomovcom, raz pod tým mostom a druhý raz pod iným nuž je to každého vec, len mi je ľúto, že za tých dlhých l7 rokov sa nič nezmenilo, bohu žiaľ. Zdravím Vás.
Milan Blahovský (05.01.2011, 20:21)
Nikdy nebojujem resp nestojím o chovateľa, ktorý je zdrojom problémov a to nemyslím tým,že sú konkurentami resp.majú iný názor ako ja, ale tu na Slovensku sa razí trend, že každého nám v ZO treba ( u tých živoriacich čo sa týka počtov). Mne sa zdá postavené na hlavu keď chovatelia z jednej obce či mesta súťažia v dvoch rôznych OZ, ale keď to vyhovuje väčšine potom sa nedivme, že to je s prestupmi tak ako je.
Vladimír Kostroš (05.01.2011, 20:30)
Ľudo a ani sa nezmení!Ľudská závisť je a aj bude a hlavne to že dlhoročný chovatelia sa nikdy nezmieria keď príde medzi nich nováčik a má úspech.Však ono je podla niekoho lahšie ho pochovať hneď na začiatku.
Milan Blahovský (05.01.2011, 20:35)
Do nekonečna sa Vlado, ale utekať nedá.
Anton Morvay (05.01.2011, 20:40)
Vladimír Váš nazor napr. funguje aj v našej OZ /nebudem konkrétny / - a chovatelia fungujú vpohode ale čo v takom prípade ako spomínal p.Barbírik alebo p. Jančok sú aj taký čo stále špekulujú. A práve preto keď niekde vstupujem do klubu tak asi viem čo je tam aké / podnebie /. A nebudem špekulovať každý rok. To je tá zmluva ktorú som spomínal. A tak isto zmluvu môže vypovedať aj druhá strana ,keď niekdo sa nezmestí do kože. To je zase obsiahnuté v príspevku p.Jančoka. A pokial sa týka prestupu na základe zmeny bydliska to je zasa výnimka. Ale to sa nedeje každý rok. Možno by sa mohla vtedy poskytnúť 1roč. skúšobná doba pre obe strany. Pán Jančok všetko je o komunikácii tak ako píšete, tak prečo by ste nemal písať ? Nikdo nikomu neprikazuje kde bude lietať len ide o to aby sa nepreskakovalo každý rok. Samozrejme že väčšinov vždy doplatí ZO. Ale zas je to len môj názor . Mali by sa vyjadriť aj druhý lebo hundrať pod "perinou" nič nevirieši a stale sa bude rozoberať ten istý problém.
Vladimír Kostroš (05.01.2011, 20:45)
Nechcem ti brať elán ,ale dá a bude!! No musím konštatovať že "bohužiaľ" Ja osobne vidím riešenie v rajonizácii a potom nech si skáče kto kam chce a určite by som niektoré ZO spojil! Hlavne takzvané rodinné kluby.
Igor Barbírik (05.01.2011, 20:49)
Milan ešte som nevydel žeby par faciek niekoho zmenilo alebo mu to pomohlo nepomáha to ani pri výchove detí nie ešte u dospelých . Máme stanovy a pretekovy poriadok a aj nejaké pravydla a povynosti tieto veci dodržovat ale stále sa nájdu členovia ktorý to nechcu pochopit a robia všetko možne aby to neišlo jednoducho nechcu rešpektovat pravydla. Detom rozkážeš ale čo urobýš s dospelými.
Vladimír Kostroš (05.01.2011, 20:55)
Pán Morvay,to bol len názor na realitu.Ako by som to riešil ja ,píšem vysie.
Anton Morvay (05.01.2011, 21:01)
Vladimír ja chápem len nájsť ten spoločný kompromis .
Vladimír Kostroš (05.01.2011, 21:09)
MB.žeby len šesť chovateľov má prih.heslo?To určite nie!Keď sa nad tým zamyslím má to vôbec zmysel sa o tom baviť však nás je min 3000. takže asi 2994 je spokojných zo stavom aký je. takže čau a pekný večer .
Vladimí­r Smieško (05.01.2011, 21:59)
Tak toto je fakt super čítanie. Možno by to bolo najúčinnejšie asi takto ?!!!: Autor: Zdeňek Adamík (---.avonet.cz) Dátum: 05.01.11 17:50 A nebylo by lepší ho rovnou zastřelit? Mám taký zlý pocit, že tam niekde....to je. A čo tak sa už konečne prebrať zo Silvestrovskej nálady a začať normálne rozmýšľať? Toto sme tu už mali. Vyriešil, alebo riešil to vôbec niekto na najvyšší úrovniach od ZO,OZ aš SZ? Ako skončila "prestrelka pre a proti". A znovu je to na DF. Kto a koho chce do niečoho donútiť? A prečo? Kto má vlastne pravdu? Či väčšiu a či akú pravdu? Že je niečo choré, tak s tým sa dá súhlasiť. Ja osobne by som chcel už konečne vidieť toho, čo má ten patent na rozum a v ktorej zväzovej štruktúre to poriešil.
Milan Blahovský (05.01.2011, 23:02)
Registrovaných je 495 chovateľov ....takže tých čo im to je jedno je iba 489.
Igor Barbírik (06.01.2011, 14:43)
Milan my tu nemame ani Tatry ale máme tu fenomen vydiny majstov ktorý rozbýja skoro všetky OZ juhozápaneho Slovenska.Klub odíde do druhej OZ a za vydinov úspechov a nestará čo snov bude z byvalov OZ či sa udrži . A ked v novej OZ nenamúti vodu bez hanby sa vráti naspet.Dalšie ZO sa vyhrážajú že ked sa bude vypúštat z druhov tak odýdu inde.Problem prestupov ZO KN ,NR,SERED,a byvalej GA je nekonečný a to už nemá nič spoločné z demokraciov.Največí podiel vyny na tomto stave ma SZCHPH pretože už 20 rokov tu nerieši tak závažne problémy.Načo nám potom takýto zvez je ked nerieši teketo zavažne problémy ktore nám stale srpčujú chovatelstvo a všetko predražujú.Načo nám je prezídyum ktré nevie povedat TAK DOST !!a urobyt poriadok. Len nato aby zme platily poplatky?? Všetku vynu by chcely hodit na ZO len aby oni zostaly pekný. Načo majú tie pravomoci od nás všetkých ? aby nechaly hrstku chovatelov rozbýjat OZ ..ky ? načo čakajú?
Igor Barbírik (06.01.2011, 14:57)
Keby zme vytvoryly ešte dalších 30 OZ po 30 členov ešte aj tam by sa našly nespokojný členovia kam sa to valíme do jakej záhuby????? maly by zme to majsrov !!!
Ľudovít Jančok (06.01.2011, 15:32)
Zdravím Vás. Táto debata nikam nevedie. Teraz niečo napíšem, ale neviem či by to bolo možné zrealizovať. Je to momentálna myšlienka, a preto nie je doladená. Keby ZO. uzatvorili z chovateľmi kolektívnu zmluvu, alebo niaku, ktorú by musel každý podpísať, v ktorej by boli jasne vypísané podmienky, a samozrejme porušením zmluvy aj adekvátne tresty, každý chovateľ by si rozmyslel ako sa bude správať, keby mu hrozilo vylúčenie do smrti, a žiadne lietať na syna, otca , brata a podobne. Keď sa zmluva dobrovoľne podpíše, to je demokracia no nie? Každý by si rozmyslel kde vstúpi, lebo výročná schôdza by si mohla ešte zmluvu doladiť, podľa temperamentu chovateľov. Zdá sa mi že ináč sa to nedá riešiť. Nech každý ide kde chce,ale na dobu určitú, a po dohode môže prestúpiť kde chce, ale podľa pravidiel vopred určených. Keď vstúpiš do ZO tak tam určitú dobu musíš čušať, a dodržiavať pravidlá. No a teraz do mňa, som zvedavý, čo vy na to, aj pán Adamík prosím ponížene. Zdravím Vás ako obyčajne Všetkých.
Zdeňek Adamík (06.01.2011, 16:21)
Toto je jedno z relativně možných řešení pro jednotlivé členy, ale co se ZO?
Ľudovít Jančok (06.01.2011, 16:34)
Jednoduché, zástupcovia ZO podpíšu zmluvu zo OZtkou. Myslím že by bol v tejto veci konečne poriadok. Každá strana by si to ustrážila. Samozrejme všetko na základe dobrovoľnosti. Kto sa neprispôsobí, má smolu. Hovk. Čo poviete na to občania chovateľia, aj Vy pán Adamík? Alebo chceme sa baviť, nech si každý vyberie súťaž akú chce, ale s pravidlamy a dôsledkamy. Ako obyčajne Všetkých.
Zdeňek Adamík (06.01.2011, 16:51)
Já souhlasím, každý má svá práva, ale také povinnosti. A především, každý je a musí být zodpovědný za své činy a v případě nutnosti nést i důsledky. Zejména pak funkcionář - ten dvojnásobně!
Milan Blahovský (06.01.2011, 18:42)
Igor mám pocit, že si myslíš, že prezídium je všemohúci orgán, ktorý to tu riadi zhora až dole, ktorý môže riadiť rozhodnutia funkcionárov OZ smerom k svojej členskej základne ? Silnejší orgán ako je prezídium je však Valvné zhromaždenie, ktoré má oveľa silnejšie právomoci a práve tu ja vidím istý zdroj benevolencie týchto nezdravých javov. Zíde sa grémium predsedov OZ, ktorí zastupujú svojich členov a prečo tí neprijali doteraz tvrdšie stanovy, tvrdší pretekový poriadok, tvrdší disciplinárny poriadok, prestupový poriadok, ktorí by nedal priestor pre takéto diskusie aké sa tu vyvíjajú ? Odpoveď je jasná, prečo by sa prijímali rozhodnutia, ktoré by neskôr mohli použiť proti ním, ktoré by im zviazali ruky v istých rozhodnutiach.
Igor Barbírik (06.01.2011, 19:27)
Milan znie to jko keby si ich obhajoval. Mame valne zhromaždenie ktoré zvolylo prezýdyum a dalo mu dvoveru a právomoci v rozhodovaní na určite obdobie.To znamená že v tom obdobý ma aj večie právomoci . Proti obyčajným členom by sa postihy vedely nájst hned .Ale riešit skutočné problemy nemá gdo . Načo máme všemožné stanovy a poriadok ked sa ním nigdo neriadi. Len aby bol pekný ? To je jakoby si povedal že aj parlament vládu a prezidenta budú riadit obyčajný ludia. Já mám zas tký pocit že ked na dyskusii prejavý niegdo svoj názor hned sa rúha podla niektorých mocných a treba ho zato potrestat čo si to dovoluje Tak zrušte toto dyskusné forum a budete mat pokoj ajtak tu píšu len ty isty zhruba 15 chovatelov z 500 regystrovaných.Tu svoj názor nenapíšu ale inde majú plno rečí.
Milan Blahovský (06.01.2011, 19:29)
Igor, poviem to krátko : máš v tom zmätok a nejasno....
Milan Blahovský (06.01.2011, 19:46)
...ale aby si mal v tom jasno tak čítaj, ak sa ti inde hľadať nechce : § 14 Prezídium SZ CHPH 1. Prezídium sa skladá z prezidenta, viceprezidenta a ďalších 5 až 7 členov, ktorí boli zvolení zjazdom. 2. Prezídium je výkonný orgán Zväzu, schádza sa spravidla šesťkrát ročne. 3. Zasadanie prezídia zvoláva prezident. 4. Stará sa o všetky záležitosti SZ CHPH, zabezpečuje realizáciu uznesení zjazdu a Valného zhromaždenia. 5. Spravuje majetok Zväzu. 6. Disponuje finančnými prostriedkami. 7. Zabezpečuje styk s členskou základňou prostredníctvom OZ CHPH a ZO CHPH. 8. Zabezpečuje styk s FCI, Stredoeurópskym združením a ďalšími organizáciami. 9. Zabezpečuje styk s orgánmi štátnej správy. 10. Zriaďuje sekretariát Zväzu. 11. Prijíma pracovníkov Zväzu. 12. Riadi účelové zariadenia. 13. Riadi pretekovú a výstavnícku činnosť. 14. Rozhoduje o mieste konania celoštátnych výstav a iných podujatí. 15. Zabezpečuje styk so spoločenskými organizáciami. 16. Pripravuje podklady na rokovanie valného zhromaždenia. 17. Pripravuje podklady pre rokovanie zjazdu. 18. Zvoláva zasadanie valného zhromaždenia. 19. Udeľuje čestné členstvo. 20. Organizačne zabezpečuje účasť Zväzu na medzinárodných podujatiach, súťažiach a výstavách. 21. Schvaľuje, vyhodnocuje MS a udeľuje ocenenia. 21.Vyhlasuje podmienky VCS a iných súťaží. 22.Schvaľuje založenie športových klubov a ich štatút. 23.Prijíma a schvaľuje štatút účelových zariadení. 24.V odvolacom konaní rozhoduje o odvolaní proti rozhodnutiu disciplinárneho senátu 25.V neodkladných prípadoch môže za prezídium vybaviť záležitosti prezident a viceprezident, ich rozhodnutie musí byť dodatočne schválené. 26.Schvaľuje odmeny a stanovuje plat zamestnancom Zväzu. 28.Schvaľuje a udeľuje zväzové ocenenia a vyznamenania. 29. Schvaľuje zástupcov do medzinárodných organizácií. 30. Schvaľuje zahraničné cesty. 31. Schvaľuje nových posudzovateľov a delegovanie posudzovateľov na výstavy. Viac tam už toho nie je, či si myslíš žeby malo robiť aj to načo nemá právomoci ????? Skús teda poštudovať trocha ďalšie odstavce Stanov a snáď sa aj vyjasní.
Vladimír Kostroš (06.01.2011, 20:04)
No jak by povedal starý otec oťál po ťál prisám bohu tu už nič nenapíšem.
Igor Barbírik (06.01.2011, 20:04)
Milan nechajme to tak mna už to nebavý mlet to isté dokola ja som presčený a verým že nie sám že za celý tento chaos može cele valne zhromaždenie aj z prezídyom. Ukážte členom že to tak nieje aby vám aj skutočne veryly Zabudol si že schvaluje aj vznik nových OZ a aj prestupy ZO medzy OZ
Milan Blahovský (07.01.2011, 10:10)
Tak Igor a verím, že aj ďalší nevedomí - ďalší výber zo Stanov § 12 Valné zhromaždenie 1. Valné zhromaždenie tvoria členovia prezídia SZ CHPH a delegovaní štatutárni zástupcovia OZ CHPH. 2. Valné zhromaždenie je najvyšším orgánom SZ CHPH medzi zjazdmi. Schádza sa spravidla jedenkrát ročne. 3. Zabezpečuje realizáciu uznesení zjazdu. 4. Schvaľuje ročný rozpočet Zväzu 5. Schvaľuje ročnú účtovnú závierku Zväzu. 6. Dbá, aby stanovy Zväzu boli vždy v súlade s platnými právnymi predpismi. Ak sa v dôsledku zmeny právnych predpisov dostanú stanovy SZ CHPH do rozporu s týmito predpismi, môže valné zhromaždenie dvojtretinovou väčšinou hlasov svojich členov rozhodnúť o ich zmene, ktorá tento rozpor odstráni. Platnosť tejto zmeny je podmienená registráciou na Ministerstve vnútra SR v zmysle Zák. č. 83/1990 Zb. 7. Schvaľuje členstvo Zväzu v medzinárodných organizáciách. 8. Prerokúva správy Ústrednej kontrolnej komisie. 9. Schvaľuje a vydáva : - organizačný poriadok - rokovací poriadok - pretekový poriadok - výstavný poriadok - disciplinárny poriadok a ďalšie normy 10. Schvaľuje znak Zväzu. 11. Udeľuje zväzové vyznamenania. 12. Schvaľuje udelenie mimoriadnych odmien. 13. V prípade zmeny zástupcu OZ CHPH vo valnom zhromaždení, potvrdzuje zmenu. 14. Pre plnenie úloh zariaďuje odborné komisie. 15. Zvoláva zjazd. 16. Schôdzí Valného zhromaždenia sa zúčastňujú členovia Ústrednej kontrolnej komisie s hlasom poradným. 17. Volí päťčlenný Ústredný disciplinárny senát. 18. Potvrdzuje vznik, zánik, rozdelenie a zlúčenie Regionálnych združení. 19. Potvrdzuje vznik, zánik, rozdelenie a zlúčenie Oblastných združení. 20. Schvaľuje výšku členského príspevku. Občas nezaškodí aj takouto cestou pripomenúť jednotlivé state zo základných dokumentov SZ....

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené