Neni majster OVS ako majster

Ján Chreno (22.05.2010, 23:12)
Viem, že na môj prispevok bude aj možno veľa zlých reakcií, ale vyrovnám sa s tým a čakám aj kritiku na moju osobu, lebo ked človek rypne do niečoho čo druhemu nevonia tak je to zlé, ale k veci. Nepáči sa mi, že niektoré OVS, ktoré majú napriklad 43 závodiacich členov a nasadzaju okolo 800 holubov su na urovni Majstra OVS, ktore maju napr... 180 členov a z toho, čo boduju vo vysledkovej listine150 MAJSTER OVS su si rovni. Tieto male OVS by sa mali podla mna zlučit s najbližšou OVS alebo zaniknut. Viem, že členska zakladna v OVS musi byt 80 členov. Su to take mrtve duše, na ktore prispievaju členovia daneho OVS. Ako môže byt Majster OVS roven, kde je dajme tomu 50 bodujucich chovatelov, ktori nasadzuju okolo 1000 a menej holubou takemu OVS napr Spišska n .Ves alebo TRNAVA, kde bežne nasadzuju okolo 5000 holubov a viac a je tam 150 bodujucich chovatelov. Možem uviest priklad, že napr v Roku 1968 mam aj vysledky TRNAVA lietala aj z NOVYM MESTOM , PIEšťANY. HLOHOVEC , BRATISLAVA, atd po OVS BRATISLAVA a majster bol JOZEF šamaj. Poenta toho je, že napr. aj male 0VS by sa mohli spojit a členske prispevky by boli ovela menšie naklady na prepravu a majster povedzme. Z 80 bodujucich chovatelov, by mal svoju uroven, nie ako dnes niektorých OVS s 56 a menej BODUJUCICH. Vopret dakujem za konštruktivne prispevky uražajuce nemusite pisat, o take nemam zaujem. Ps , zamedzilo by sa špekulativnym odchodom do druhej OVS a konkurencia by bola ovela vačšia, da sa to ovplyvnit vyberom štartovacich MIEST.
Eduard Buček (23.05.2010, 07:55)
Jednoducho povedané keď neviem vyhrať v materskej OZ tak si utvorím novu . Slov.zväz jednoducho povedané toto podporuje. Tak máme aspoň viac " namajstrovaných majstrov ,ale aj to sú majstri " Prajem pekný dolet.
Milan Blahovský (23.05.2010, 08:13)
Pán Chreno, Edo a ďalší, táto téma je už ako obohratá platňa, porovnávanie kvalít majstrov a tzv. majstrov. Kto je z nich lepší, hodnotnejší či schopnejší ? Jeden tvrdí ja som spravodlivejší lebo letím v silnej konkurencii, ďalší mu oponuje ja som kvalitnejší lebo letím z menšej rozlohy a neťažím zo zaletovania holubov pri bočnom vetre a pod... SZ ako píšeš to až tak doslova nepodporuje, pretože sa tu a tam snažíme o vytvorenie súťaži, ktoré ako tak umožňujú spájanie sa do regionov či to na TS alebo DT pre MS, použitie takýchto celkov pre výstavy a pod., ale brány ku špekulatívnym prechodom "majstrov" a tvorby im zasvätených potrebných 20 chovateľov a 250 holubov im otvorili v Bruseli. Samozrejme slovák či čech a k tomu ešte holubár je tvor mimoriadne učenlivý a dokáže vytvoriť či vyťažiť z minima maximum a to je prapríčina všetkých diskusií okolo porovnávania kvalít majstrov nie síce OVS ale OZ.
Zdeňek Adamík (23.05.2010, 09:40)
Milan to přesně vystihl. Začalo se s tím v FCI údajně na tlak členů (států) s menším počtem chovatelů, dále s těmi co mají příliš hornatou zem (např. CH) a ostrovních států. Tak se plíživě snižovalo a snižuje. Paradoxem či spíše podfukem je ale to, že tyto státy se téměř vůbec nezúčastňují Olympiád, takže k čemu to vlastně bylo a je? Olympiáda je komerční komedie s mizivou účastí členských států FCI! Za tím si stojím a na tom trvám, ať si myslí kdo chce co chce.
Ján Chreno (03.08.2011, 22:43)
Prepáčte, že sa vraciam k tejto starej téme ale náhodou som otvoril stránku OZ FILAKOVO. Tým nechcem znehodnocovať ich výsledky ja viem, že dnes sa chovatelia nahnevajú alebo si myslia, že keď budú mať väčšie km tak tam uspejú a odídu do druhej OZ. Ako to bolo aj v ZO TRNAVA. Len som chcel týmto mojim príspevkom naznačit že OZ, ktorá má napr. 200 členov závodiacich, 160 a viac je vystavených väčšej konkurencii, keď sa tam nasádza 5000 a viac holubov ako OZ, ktorá má asi 25 závdiacich a nasadí okolo 1000 a menej holubov. Majstri oboch OZ sú si rovní. Koľko by mala napriklad majstrov OZ TRNAVA, keby boli 4 OZ asi 4. Napríklad v 1988 v ZO Trnava lietalo viac ako 50 chovatelov a teraz v niektorích OZ nelieta ani 30 ale majstri sú vyhodnotený na rovnakej úrovni. Ja viem že by malo byť 80 členov to asi zaplatia tí 50 za nelietajucich.
Milan Blahovský (04.08.2011, 08:23)
http://www.postoveholuby.sk/forum/read.php?f=2&i=10050&t=9599#reply_10050 Aby sme sa nekonečne neopakovali tak trocha pohľad späť v týchto príspevkoch. Oldo trocha výhrada voči označeniu OVS , niektorých to asi mätie - takže OZ.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené