SZCHPH
SZCHPH
Práca funkcionárov
Práca funkcionárov

Autor: Milan Blahovský

Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Najstaršie prvé Najnovšie prvé
MB
Milan Blahovský
02.03.2010, 21:07
Máme tu marec, presnejšie 2.3.
Podobne ako na jeseň 2009 bol stanovený istý termín na plnenie si vzájomných záväzkov a sme kdesi opäť na začiatku. Čakal som 48 hodín aby som dal šancu aj tým, ktorým teoreticky mohol zlyhať internet počas víkendu.
Podľa uznesenia prezídia a povedzme si rovno rokmi zaužívaného termínu je deň 28.2. dňom uzavierky zasielania evidenčných listov oblastných združení a základných organizácií týchto OZ, je aj zároveň dňom zaslania objednávok materiálu.
Už niekoľko mesiacov tu čítam ako sa kritizuje práca prezídia, kontrolnej komisie Zväzu a hľadá sa vinník tohoto stavu. Vymieňame si názory odkiaľ by mala smerovať "očista" - zhora či zdola ? Opäť raz mám možnosť skonštatovať ako kvalitne pracujú ľudia, ktorí sa dali zvoliť do pozície funkcionára. Čím to je, že máme problém vyplniť požadované tlačivo s požadovanými údajmi ??? Čím to je, že máme problém ho poslať prostredníctvom elektronickej pošty na adresu SZ ? Prečo sú v dnešnej dobe organizácie, ktoré si dovolia zaslať evidenčné listy vyplnené perom ??? To stále nechápete, že to čo požadujeme nie je z dôvodu aby sa vám pridávala práca, ale z dôvodu aby sa konečne raz urobil poriadok s evidenciou členov Zväzu, aby sa vytvorila databáza chovateľov, s ktorou bude možné pracovať ???
Teda usporiadať napr. chovateľov podľa roku narodenia, podľa dátumu narodenia, podľa evidenčných čísel, ktoré nový členovia nemajú rovnako ako evidenčné preukazy a pod. štatistické údaje.
Predkladám vám teda zrkadlo, v ktormo sa budete môcť zbadať - stačí si otvoriť - www.postoveholuby.sk/oznamy/aktuality. Opätovne sa v ňom asi budú nepríjemne cítiť tie isté OZ, ktoré mali problémy aj v minulosti a iba taká maličkosť ohľadom funkcionárov z východu Slovenska - až na OZ Poprad, kde prekonávajú istú krízu je úloha na 100 % splnená. Čím to je ???
ML
Milan Lenárth
02.03.2010, 21:14
Milan, zatiaľ som to v oznamoch nenašiel
MB
Milan Blahovský
02.03.2010, 21:22
Skopíruj si link a spusť.
MB
Milan Blahovský
02.03.2010, 22:03
OZ D.Pole v poriadku, až na ten formát použitého tlačivá.
TB
Tibor Balogh
03.03.2010, 07:18
Dobry den....Prečo SZ nezverejní lajdakov, aby sme vedeli o ktore OZ sa jedna...
TB
Tibor Balogh
03.03.2010, 07:57
Prepač Milan už som to našiel, ale v niektorých evidenciach vidím nezrovnalosti. niektore oblasti tam dali zlé počty chovaných holubov, mne sa nejako nezda že by každý v OZ choval po 30 holubov..
MB
Milan Blahovský
03.03.2010, 08:39
Tibor, údaj o počte holubov je v týchto evidenciach asi najmenej dôležitý, dáva aký taký obraz o stavoch chovov chovateľov. Kde sú evidencie povedzme vášho OZ ???
TB
Tibor Balogh
03.03.2010, 08:54
Vieš Milan mame nový výbor a super funcionarov OZ......ale som napočítal 13 OZ čo ešte nepodali evidenciu. A toto sa opakuje každy rok. A ked nebudú nejaké sancie tak sa to nezlepší. ! ! ! !
AH
Alexander Hlavatý
03.03.2010, 09:38
Pre pána Balogha a Blahovského. Nový výbor OZ môže mať aj najsuper funkcionárov ak dostane evidencie od ZO 28.2. o 20.00hod. Evidencie jednotlivých ZO boli osobne doručené 1.3. o 7.00hod. Elektronicky budú odoslané zajtra. Ak chce niekto kritizovať druhých nech sa najskôr pozre na seba a opýta sa sám seba čo dobré pre chovatelstvo urobil! (Nemyslím tým pána Blahovského)
MB
Milan Blahovský
03.03.2010, 10:16
Pán Hlavatý neberte to osobne a ak máte vážny dôvod pre nedodržanie termínu, dá sa to seriózne oznámiť a vec je vybavená. Sme možno v tejto veci u koreňa problému, ktorí si nechceli mnohí priznať a to, že činnosť Zväzu začína dole a na jej kvalite je postavené OZ a následne SZ. Prezídium sa môže aj roztrhať ak niektoré veci sú brané na ľahkú váhu, bez pocitu zodpovednosti. Pokiaľ by bol oznam o termíne uvedený na poslednú chvíľu, tak sa môžu zodpovedajúce sa zložky cítiť občas bezmocné, ale ak je niekomu problém zosúladiť stav členskej základne a dať ho do patričnej podoby počas mesiaca február tak to je na zamyslenie ( a to nemyslím iba na vaše OZ p.Hlavatý). Zvolil som možno nepríjemný spôsob verejnej kontroly, ale iná možnosť zavedenie istej formy poriadku v našich kruhoch ma nenapadla a snáď to pomôže k istému napredovaniu a za pochopenie vám vopred ďakujem.
RV
Rastislav Vincenty
03.03.2010, 10:23
Ahoj Milan, vieš dobre, že som s tebou kamarát... ale....u nás sa sťažovali ľudia, že nové tlačivo, ktoré sa objavilo na internete až....cca 10 Februára, čo už bolo po termíne rozposlania napr. aj v našej ZO a museli sme znovu zvolať schôdzu a znovu vypracovať zoznam aj s číslami, kedže tam bola doplnená nová kolonka-číslo chovateľa. .! Aj ty si musíš uvedomiť, že napr. my OZ-Košice, sme mali tieto záležitosti na kluby rozposlané už skôr! Ja som ti v elektronickej forme posielal 10 ZO a na nete je ich iba 4! Viem, že to bolo v inej podobe a urobím ti to dnes do takej podoby, ako chceš ty resp. prizídium! Ale do budúcna ťa chcem poprosiť, aby to bolo dané na net skôr, nie 2 týždne pred termínom. Musíš, si to uvedomiť aj ty, že to bolo tak.... Ale ľudia boli nahnevaný, keď som im dal nové tlačivo, že oni kašlú na to.... Treba to dať v predstihu....!!!!! S pozdravom
MB
Milan Blahovský
03.03.2010, 10:45
Rasťo, máš pravdu, niekomu je aj 18 dní málo, resp. nemá čas na opravu či prepis údajov z formátu word do excel. Údaje za OZ Košice som dostal odscanované z formátu word a po našej dohode som to bral za informatívny, ktorý časom doladíš. Na web som teda dal to čo sa dalo spracovať, teda v excel podobe. Ľudia nech na to nekašlú, ale nech si nájdu čas to doladiť. Na to netreba zvolávať ešte raz schôdzu, stačí to dať prepísať povedzme aj žiakovi ôsmej triedy...Čísla chovateľov sú k dispozícii u výpočtárov OZ a dajú sa odtiaľ ľahko získať. Pokiaľ by sa to neujednotilo, dochádzali by ešte dodnes evidencie písané prepisovačkou, niekedy aj nečitateľné.
RV
Rastislav Vincenty
03.03.2010, 11:43
Milan, tu nejde o mňa, dobre vieš, že ja ti to urobím za 5 min., ale máme ZO-...nechcem menovať, ktoré to píšu ešte perom a sú zaostalé a nemajú ani mail ani...iné elektronické formy.... No a teba sa hovorí, keď ti to žiaci píšu....chi chi..., ale v niektorých kluboch je to hrúza-strach..., veď to dobre vieš a starú generáciu už neprevychováš.... to mi ver....! No a niekomu nevysvetlíš, že je nové tlačivo...., keď už má vypísané to staré!!! Nevadí, vieme čo a ako do budúcna, dnes poobede sa ti to budem snažiť urobiť, keď nie, tak zajtra doobeda!!!! PS: prosím ťa napíš mi na mail, kedy sa bude konať stretnutie KDTVR! Lebo do konca mesiaca plány treba poslať, a doplniť regióny. Dík S pozdravom rasťo
MB
Milan Blahovský
03.03.2010, 11:58
Najvyšší čas na obmenu tých čo to nestihajú...., nemyslím tým vekovo starších. Mail ti ide.
ĽH
Ľubomír Hovančík
03.03.2010, 14:15
A je to tu. Som zvedavý a teším sa na ďalšie skutočnosti, ktoré sa objavia počas roka. Lebo ....vieš a starú generáciu už neprevychováš.... to mi ver....!- napísal p.Vincenty. Problém je v tom že ak by sa našiel aj niekto v ZO čo by to mohol urobiť, z tej staršej generacie / funkcionári/ nie sú schopní otvoriť ústa a povedať " Prosím ťa tu maš vypisaný papier nemohol by si to urobiť, lebo ja s tým počitačom to tak akosi neviem." Ale musel by otvoriť ústa. Čo sa týka mňa ani prosím by nemusel hovoriť. Rok čo rok je tá činnosť na ZO, OZ.... stále sa opakujúca, tak neviem prečo tolerujeme prehrešky previnilcom. Či opäť budeme brať ohľad na tých ostatných chovateľov, ktorí za to nemôžu?????? Ešte som sa doteraz nestretol ani s tým, že by sa z CHPH nehovoriac o niektorých zo špičkových CHPH opytal funkcianára: "počuvaj to máme poslané potrebné doklady???" Všetci sú spokojní, lebo nikto za to nie je nijak potrestaný, nikto svojim spôsobom ani za nič nezodpovedá. Ale mudrovať. špekulovať to vedia mnohí, len aby si im nevytýkal ich vlastné nedostatky. Viem o čom píšem.
ZA
Zdeňek Adamík
03.03.2010, 15:15
Svatá pravda - moja řeč. No a navíc, to podzimní řešení neřešení, také nese své ovoce. (Proč my, když oni ne?).
MK
Milan Klačan
03.03.2010, 18:56
Pán Adamík Vy ste to vystihli: " JAKÝ PÁN TAKÝ KRÁM "!
IB
Igor Barbírik
04.03.2010, 07:12
pan Balogh v OZ ktoré zaniklo ste mali lepší výbor ?
TB
Tibor Balogh
04.03.2010, 07:46
Ahoj Milan. Pozrel som evid. OZ Nitra a chýba tam v evid.ZO Ivanka pri Nitre.
TB
Tibor Balogh
04.03.2010, 08:30
Pán Barbirík tam sme mali taký istý ako tu, ani lepší ani horší ! !
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.