Výzva

Vlastimír Pomajdík (29.01.2010, 19:20)
Chcel by som do našej diskusie prispieť niekoľkými myšlienkami, ktoré by nám mali v budúcom období pomáhať spoločne riešiť naše predsavzatia. Stotožňujem sa s príspevkom pána Daníška a som presvedčený, že jeho slová boli myslené úprimne. A teraz k veci. Vždy som proklamoval to, že keď niekto na seba prijme dobrovoľne úlohu - funkciu, mal by sa jej zhostiť tak, aby robil pre dobro všetkých a aby sa nemusel za svoju prácu hanbiť. V takomto duchu na poslednom zjazde prijímali funkcie aj naši predstavitelia v našom zväze. Nadobudol som presvedčenie, že v takom zložení, ako bolo zvolené, bude náš zväz plniť svoje poslanie. A toho presvedčenia som aj teraz, pretože z mojich dlhoročných skúseností viem posúdiť prácu. Je tu však jeden háčik a možno aj viac, čo sme mnohí postrehli, že nie všetko v našich najvyšších orgánoch je v poriadku. Zdá sa mi, že sa nevedia dohodnúť na tom, čo sa už dohodli. Veľmi sme v eufórii prijali kandidatúru na usporiadanie olympiády, čo je pre Slovensko a náš zväz veľká pocta. Pre organizovanie takéhoto podujatia však musí byť úplný súlad v práci, počínaní a rozhodovaní a musíme sa do toho zapojiť vo všetkých oblastiach a ZO. Prestaňme s naháňaním len vlastných vecí, ale robme spoločne. Prekvapilo ma rozhodnutie alebo úvaha o tom, že náš jediný skromný Spravodaj v roku 2010 nebude vychádzať. Bol som presvedčený, že tento Spravodaj Prezídium povýši na mesačník - časopis pre nás chovateľov. Všetky okolité krajiny to vedia robiť, len my nie??S pomocou aj našich orgánov robíme nežiaduce zásahy do organizačnej šrtuktúry OZ a neuvedomujeme si, že aj takýmto spôsobom vyháňame chovateľov zo zväzu. Je to prinajmenšom smutné. V našich radoch máme veľa vynikajúcich chovateľov, vynikajúcich organizátorov - funkcionárov. Využime ich schopnosti k tomu, aby sa naša činnosť podstatne skvalitnila a prezentovala sa aj navonok. Odporúčal by som: -aby Prezídium a VZ vypracovali už v tomto období koncepciu technicko-organizačných a spoločenských opatrení k usporiadaniu olympiády na Slovensku, s ktorými by boli oboznámené všetky OZ a ZO. -poveriť zodpovedného člena Prezídia predložiť návrh na možnosť vydávania pravidelného mesačníka-časopisu pre chovateľov poštových holubov. -v zmysle uznesenia zjazdu spracovať a predložiť návrh pre OL a ZO, akými formami možno riešiť niektoré ekonomické a materiálne úľavy pre chovateľov -dôchodcov nad 70 rokov -v činnosti zväzu viac ako doposiaľ propagovať výsledky našich popredných chovateľov, viac propagovať činnosť OZ a ZO a agilných, pracovitých a čestných chovateľov. Nedovoliť robiť lacné reklamy tým, ktorí si to nezaslúžia. -dbať o to, aby v doterajších štruktúrach nášho zväzu nedochádzalo k diskriminácii členov len preto, že funkcionári sa nezhodnú. Prezídium i OZ a jednotlivci komisie by mali v tomto smere prijímať uvážlivé rozhodnutia, aby členovia boli spokojní.
Ján Zajac (29.01.2010, 21:00)
Pan Pomajdik veľmi výstižný príspevok, ale k dôchodcom treba dopísať mladých chovateľov . [%sig%]
Jozef Daníšek (29.01.2010, 21:45)
Pozdravujem.Pán Pomajdík,čo je to podľa Vás to" naháňanie vlastných veci".Ak si však nedokážeme vyriešiť tie "vlastne veci"a naši najvyšší sa nevedia dohodnúť ,/ako poznamenávate /na tom čo sa už dohodli a svojim doterajším postojom k riešeniu tohto problému nedokážu uspokojiť členskú základňu ako chcú inšpirovať ľudí?Tým že populistický oznámime,usporiadanie olympiády?To ju budú robiť sami.A je smutné,že hoci máme skutočne i lepších ľudí,organizačne schopnejších tak sa medzi nich nedostanú,lebo rovnako "neštekajú" a neintrigujú.Tu totiž začínajú platiť pravidla vlčej svorky.
Ing.Zdeněk Horák (30.01.2010, 09:04)
Pan Daníšek, tak teď nevím, zda ty praktiky přebírá naše Prezidium od vašeho, nebo vaše od našeho? Je to jak přes kopírák !!! Je to přesně napsáno !!!
Vlastimír Pomajdík (31.01.2010, 11:05)
Prepacte pan Zajac, ale iste mi usla najzakladnejsia myslienka, ze s mladymi chovatelmi musime velmi citlivo a perspektivne pracovat. To je alfa omega pre buducnost nasho zvazu a urovne chovatelstva.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené