PREČO...

ing.Jakubec (15.01.2010, 14:45)
K tomuto príspevku ma prinútil komentár z rovnakým názvom od p. Dudzika z IZ,v ktorom hodnotí priebeh a výsledky zjazdu. Zatiaľ som nestretol nikoho trochu informovaného,kto by povedal,že zjazd niečo vyriešil.Vyslovenie nedôvery členom prezídia malo byť prvým bodom programu,keď už sami nedali funkcie k dispozícii.Hodnotenie činnosti prezídia si urobil každý kto sledoval vývoj situácie okolo zmien miesta a času vypúšťania v istej OZ.Keby neboli doslova dokopaní tlakom priateľov z Česka k nejakej reakcii,dodnes by bolo ticho.A výsledkom bolo nekompetentné rozhodnutie,potom jeho pozastavenie,zmeny v rozsahu vyradení,chaos.Výsledok ako vždy-zametené pod koberec.Táto záležitosť je len jednou z mnohých,ktoré sprevádzajú dlhoročnú funkcionársku kariéru niektorých členov prezídia.Funkcie vo Zväze sú nevďačné,dobrovolné a neplatené.Ale pôsobenie tejto funkcionárskej garnitúry nás stojí veľa –stratu nervov,rozhádanú a znechutenú členskú základňu,stratu radosti zo športu.Je pochopiteľné,že udeliť trest konkrétnemu človeku je nie jednoduché,lebo hneď by nasledovali žaloby a súdy.A kto chce chodiť po súdoch kvôli holubom?Ľahšie je vyradiť polovicu Slovenska.Malý trest môžeme takýmto ľuďom dať my všetci,treba ignorovať ich obchodné aktivity,dražby,reklamy.Ešte k tomu hodnoteniu funkcionátov,Jeden menej dôležitý,ale typický príklad vzťahu k spravodlivosti.Pri príležitosti Európskej výstavy zostavil p.Dudzik v katalógu galériu zaslúžilých chovateľov,Niektorých označil hviezdičkou a túto skupinu diskrétne nazval dočasne vylúčení zo Zväzu,pritom ešte niektorých aj doživotne vylúčených neoznačil.Vylúčení,ale zaslúžilí!S každým zadobre.Dokonalé zosmiešnenie čestných ľudí.Po východniarsky povedané-i tak še da. Pár slov k IZ.Tu odviedol p.Dudzik a p.Angelovič aj iní,veľa a dobrej práce.Ale IZ ako zdroj informácií pri existencii webu je už prežitý.Treba podporovať p.Blahovského pri vedení stránky a aj ju využívať.Aj komisia pre mládež zachytila trend a možno nejakých mladých podchytí,aj napriek tomu,aké vzory im poskytujeme.Až na ten úlet s preskúšavaním. O kozmetických zmenách v stanovách,PP,MS,nemá význam ani hovoriť.Nemá to žiadnu koncepciu. Jeden význam zjazd predsa len mal.Hneď po ňom sa začalo prestupové obdobie.Aj keď len neoficiálne. Za výsledky zjazdu sú zodpovední delegáti,ktorých tam vyslali konferencie delegátov zastupujúcich kluby.Každý má takú vládu,akú si zaslúži. Ako ďalej?Máme po zjazde a úlohy zjazdu splníme a možno aj prekročíme Doporučujem kolegom holubárom aby naďalej diskutovali,alebo aspoň čítali DF všade kde sa dá.Informovaný človek sa dá ťažšie manipulovať.Dúfajme,že sa raz naplnia slová známej piesne-veď sa oni stratia. LETU ZDAR.
Štefan Nochta (15.01.2010, 18:46)
p.Jakubec, všetci tí, čo aktívne diskutovali v Blahovského "Očiste", zanevreli a to z toho dôvodu, že všetka ich snaha bola márna. Proste rezignovali, ako i ja sám a tomu sa niet čo čudovať. Proste u nás na Slovensku je to tak a my sa už lepšieho nedožijeme. Buď sa s tým zmierime,alebo od toho odídeme. Žiaľ...
Robert Molnár (15.01.2010, 20:55)
pán Nochta preto som prestal holubarit po 20 rokov a ing. Jakubec ma pozná a sme o tom diskutovali a sme stale v kontakte./byvame od seba 5km/ako sa može niekto tešiť z výsledkov holubov ked klame ?Nemá čisté svedomie, veď ja by som ani spávať nevedel. Ja som aj poľovník od roku 1988 a keby mi mali psi spraviť skúšky po známosti tak potom by som sa musel hanbilť aj na poľovačkách lebo každý poľovník vidí čo ten pes dokáže!
Jozef Cuboň (16.01.2010, 10:01)
PREČO... Často si v poslednej dobe kladiem túto otázku najmä v súvislosti s rokovaním mimoriadného zjazdu a jeho závermi. Prečo sa o problematike podvodov vôbec na zjazde nerokovalo, alebo len okrajovo?Prečo bol zjazd vobec zvolávaný, keď rokoval len o nepodstatných úpravach stanov a pretekového poriadku? Veď bez týchto zmien mohol byť zväz funkčný minimálne do riadného zjazdu. PREČO vrcholní funkcionári po toľkej kritike tak pevne sedia na svojích postoch, ako by mali prirastené stoličky k zadku? Myslím si, že reakciou normálneho človeka na kritiku by bolo minimálne sa brániť a vysvetliť postoje, prípadne už dávno rezignovať. Namiesto toho celé prezídium tajomne mlčí, čím len dáva priestor na ďaľšie špekulácie. Alebo tento postoj má svojú logiku v tom, "vykrikujte koľko chcete, veď Vás to prejde". Obávam sa, že na tomto bude kus pravdy, pretože kritici postupne odpadávajú, až uplne ustanú. Sám som z toho znechutený a tiež zvažujem možnosť prestať s pretekaním a chovať len pár holubov pre potešenie. Možno je to dobou. Pamätám si asi pred 20 rokmi, keď som začínal, takmer celá ZO sme sa stretávali po nakošovaní, rozoberali sme možností, kto zvíťazí, bolo viacej priateľstva, žičlivostí, sem tam aj hádky, ale to k tomu patrilo. Obdobne tomu bolo v nedeľu po preteku. Dnes, ako keby na takéto debaty nebol čas, každý sa stará len sám o seba, chýba atmosféra, ktorá bývala v ZO.
Štefan Nochta (16.01.2010, 10:25)
P.Cuboň, v niečom s Vami nesúhlasím. Myslím tiež tak ako píšete, až na to, že nie je to dobou. Je to ľuďmi. Ľudia svojím chovaním a správaním menia dobu ............. Ako tak som rozmýšľal, dospel som k názoru, že asi je to tým, že kritika je smerovaná na prezídium a nie na konkrétne osoby, resp. konkrétnych funkcionárov a potom si asi každý myslí, že jeho sa to netýka. Tá uvedomelosť našich najvyšších asi nie je na takej úrovni, aby si to vzali za svoje a reagovali na neustále tlaky zo strany chovateľov. No čo už... Ale tu by mal zareagovať prezident, alebo viceprezident a obhájiť niečo z toho /aj čo je neobhájiteľné/, ako to robí napr. Fico, keď obhajuje Kaliňáka....
Štefan Nochta (16.01.2010, 10:28)
mal som na mysli:..../aj čo je neobhájiteľné/...
Štefan Nochta (16.01.2010, 10:31)
neviem, že prečo mi to slovíčko "ne" pred slovom "obhájiteľné" NEZOBRAZUJE...
Peter Matalík (16.01.2010, 11:43)
Oponoval by som v jednej veci.Aj teraz po nakošovaní si posedia chovatelia.Po vyhodnotení rozoberú výsledky,niečo sa popije.Aj narodeniny sa oslávia.Je to však vec partie v klube nie vecou SZ.V jednej ZO to ide v jednej nie.Na to MS alebo koef.vplyv nemajú!Zamyslime sa nad tým.Ak sa vieme všetci jednotne zabávať na společenskon večeri v Nitre,tak by sme to mohli aj v kluboch.U nás sa ešte stále 99% chovateľov závodením s PH "baví"
Zdeňek Adamík (16.01.2010, 12:52)
Petře nezlob se, ale to cos teď předvedl, to je blábol hodný schůze ROH.
Peter Matalík (16.01.2010, 13:55)
Zdeňku!Nech sa urobí na Slovensku prieskum koľko chovateľov vie čo sú to Olymp.podmienky.Ako sa vypočítavajú koef,aké so MS.99% chovateľov nemajú o tom ani šajnu!Preto ich ani ja doma nezaťažujem týmito veciam,keď nemajú o to záujem.Ja som na tému SZ a MS skončil diskusiu.Radšej sa budem venovať tým 99% a nie tým čo rozbíjajú OZ,prestupujú z jednej OZ do druhej,alebo z jednej ZO do druhej aj za cenu"mrtvol"!.A ak tie posedenia by neboli tak to už fakt môžme zabaliť.
Peter Matalík (16.01.2010, 13:58)
Apropo možno že tie schôdze ROH mali vyššiu úroveň,ako poniektoré konferencie.Nechcem zachádzať do detailov.
Jozef Cuboň (16.01.2010, 14:42)
Prečo sa nikto na Slovensku nechce "zahryznúť" do skutočného problému, ktorý by mal trápiť tých 99 % chovateľov? Alebo tých 99 % s tým súhlasí a to jedno percento sú tí zlí, ktorí do toho vrtajú? Nerozumien, ktorí sú ti rozbíjači, či tí, ktorí verejne pranierujú podvody a iné praktiky, ako prilepšiť výsledky, alebo tí, ktorí sa ích dopúšťajú. Jednoducho si treba priznať, že sa bojíme, čo i len napísať o týchto neduhoch, ktoré by mali trápiť celú chovateľskú verejnosť. Veď aj na to, aby sme sa vôbec do toho pustili, sme potrebovali priateľov z ČR, ktorí na to upozornili. Pán Matalík asi máte pravdu v tom, že 99 % by nevedelo vypočítať koeficienty, ale neverím tomu, že 99 tim % chovateľov je jedno, aký stav panuje v SZ a že by nemali úprimnú snahu tento stav zvrátiť.
Štefan Nochta (16.01.2010, 15:28)
Pán Matalík, ak ste nepochopil,alebo nechcete pochopiť, nie o posedení je reč, ale o riešení-neriešení podvodov!
Peter Matalík (16.01.2010, 16:21)
Ja som to už dávno pochopil.Dosť som na tu tému diskutoval.Tým posedením som myslel celkom inú vec a dosť osobnú.Je zbytočné vracať sa k tomu,alebo resp.otvárať veci,ktoré sa už nedajú vrátiť späť.Je tu nová sezóna....Sklamaný som nie len postojom SZ,ale aj mnohých chovateľov plných kritiky,až pokým sa to nedotklo ich osobne,alebo ich OZ .Ihneď menili názor.Dosiahli svoj cieľ.Ja som bol za nekompromisné vyradenie.Mńa či Blahovského,celej OZ...ak sme mali nejaký priestupok voči PP.Je tak trochu paradox,že z Východu zatiaľ chvála bohu Olym.podvodníkov nemáme.
Štefan Nochta (16.01.2010, 17:05)
Viem, pamätám si Váš diskusný príspevok, aj som to kvitoval, nemalo by sa však dopustiť, aby zvíťazili neduhy, nešváry, podvody a klamstvá. Aké dedičstvo odovzdáme našej mládeži? Mali by sme si zobrať príklad z kamionistov - tí to dokázali. My to nedokážeme ani čiastočne? Poctivci radšej odstupujú ...........
Milan Klačan (16.01.2010, 22:37)
Chcelo by to ŠTRAJK- nezaslať po sezóne 2010 výsledky na zväz. Potom by sa niektorí už prebrali z téj istoty! A hneď by sa o tom diskutovalo v celéj holubárskej Evrópe! Len to chce smelosť a jednotu, práve to čo Slovákom veľakrát v histórii chýbalo!
Igor Barbírik (17.01.2010, 08:45)
No prečo ? no preto že v mútnych vodách sa im lahšie pláva a vymýva mozgy miesto toho aby riešili problémy.
Robert Molnár (17.01.2010, 09:52)
Ten štrajk by sa zišiel. Proti by boli hlavne tí ktorí holubárenie nemajú ako hobby a záľubu ale biznis. Mám kamarátov aj na západnom slovensku ktorí kôli chovateľvi zo ZO Senica prešli do Pezinku/a už vtedy mi hovorili o praktikách v tejo OZ/ takže o tom niečo viem. Nekupujte od nich /od klamárov/ holuby však všetci vieme od koho. Robia celému Slovensku hanbu a tak na naše holuby potom v zahraničí aj pozerajú. Česť nám robia chovatelia ktorí dávajú holuby do zahraničných testovacích staníc a tak obhajujú a chránia česť Slovenska.Iróniou osudu je zošit chovateľa na rok 2010 čo ste dostávali tento rok v ZO-čkach.Dúfam že nikomu nemusím vysvetlovať na čo myslím
Jozef Cuboň (17.01.2010, 10:12)
Riešením by bolo hocičo, čo by pomohlo dostať sa z tejto situácie. Mohla by to byť i forma štrajku, ako odstaviť dotyčných od válovov. Neviem to totiž ináč nazvať, keď ani po toľkých výzvach sa pobrať do zabudnutia nechystajú. Mohla by byť i možnosť jednoducho vysloviť im nedôveru, alebo ich výzvať na odstúpenie cestou schôdzi po ZO, prípadne po oblastiach. Tam by sa totiž ukázalo, či vôbec a akú podporu majú. Škoda len, že sa o tomto nerokovalo pred mimoriadným zjazdom, kde sme jednoducho delegátov mohli zaviazať, resp. uložiť im, aby hlasovali o odstúpení prezídia. O tomto sa ale vedieť asi nemohlo, pretože každý rátal s tým, že dôsledky vyvodí mimoriadný zjazd. Predsa sme boli presvedčení, že toto bude hlavnou témou na zjazde.
Milan Lenárth (17.01.2010, 11:30)
Nechcel som diskutovať na túto tému, ale v stručnosti odpoviem na mimoriadnom zjazde bola vznesená požiadavka vysloviť nedôveru prezídiu, lenže nebola vôľa . P. Šiška dal hlasovať najprv o pôvodnom programe a väčšina bola za , proti bolo 17 celkovo 36 delegátov a preto urobil záver, že o doplnení už netreba dať hlasovať, to doplnenie malo byť zaradenie OZ Trenčín do MS 2009 posledný pretek a vyslovenie nedôvery. Čiže šikovnosťou predsedajúceho skôr než si to mohli niektorí uvedomiť za čo hlasovali bol koniec toho,čo sme niektorí chceli presadiť.To je v stručnosti všetko vôľa bola , ale doba asi nevyzrela. Preto tvrdím treba urobiť poriadok na najnižších miestach od ZO , OZ a potom pokračovať vyššie. Verte mi, že nedostatky sa nájdu všade a nechcem byť zlým prorokom, ale kritizujúci si budú musieť teraz dať väčší pozor a musia byť v strehu, z vykonaných kontrol musia byť urobené závery či to bude bez problémov, alebo s problémami . lebo reči sú reči a keď je to na papieri a čierne na bielom to je pravda, žiadny kontrolný orgán nemôže s kontroly odísť bez toho aby,vykonal zápis a zoznámil s nim kontrolovaných.
Štefan Nochta (17.01.2010, 13:47)
Ak nikto nebude chcieť diskutovať na túto tému, tak ako sa zjedná náprava? Príde to len tak samo od seba? Nechápem..... V našom holubárstve je to problém č. 1 !! Je nevyhnutné, aby sa vyriešil! Alebo máme naďalej pracovať v takomto chaose, podvodoch a nekalých praktikách? Je to taký problém izolovať tú hŕstku biznismenov, ktorí poťahujú motúzikmi? Nenájdu sa schopní a čestní ľudia, ktorí by vedeli a chceli viesť tú masu poctivých chovateľov? Žasnem..........
Jozef Cuboň (17.01.2010, 15:18)
Pán Lenárth, ďakujem za informácie, pre mňa a určite nielen pre mňa sú to prvé informácie, ktoré zatiaľ prenikli. Veľmi rád by som sa dozvedel, kto z delegátov ako hlasoval pri vyslovovaní nedôvery. Aspoň by sme sa im poďakovali zas tento chaos. Z Vášho príspevku vyplýva, že delegáti asi nepochopili o čom sa hlasovalo, teda o nedôvere sa asi vôbec nehlasovalo. Myslím si, že nie je možné v tejto dobe začať robiť poriadok zdola, teda v ZO a OZ. Na to je teraz už neskoro, podľa mňa toto bolo možné robiť tesne po ukončení sezóny, aby sa to do budúcej sezóny "utriaslo". Toto by mohlo vyvolať množstvo problémov, ďaľšie drobenia ZO a OZ / viď príspevok z Popradu na inom mieste / . Ak by sa mal robiť poriadok z dola, tak ma nič iného nenapáda, len tlak na zvolanie mimoriadného zjazdu. Zdlhavosťou tohto kroku by sme jeho konanie mohli očakávať najskôr po sezóne. Cestu, ako s týmto pohnúť vidím skôr v tom, že sa bude stále viac chovateľov zapájať do diskúsie k problematike. Tak, ako poukázal pán Nochta, " je to problém č. 1 a je nevyhnutné, aby sa vyriešil". Čas na vyriešenie tohto problému už dávno vypršal.
Július Krško (17.01.2010, 16:25)
Dobrý deň, treba vytvoriť petičný hárok a nech sa každý podpíše kto chce túto problematiku podporiť.
Jozef Cuboň (17.01.2010, 16:57)
Výborná myšlienka, jedno z možných dobrých a rýchlych riešení.
Rudolf Málik (17.01.2010, 19:25)
Som za petíciu . Aspon sa ukáže kto má záujem niečo zmeniť a nie mleť hubou na prázdno .
Rudolf Málik (17.01.2010, 20:05)
Autor: Vladimír Sudor (217.73.16.---) Dátum: 10.10.09 10:29 Milan,keď si už spomenul mimoriadný zjazd tak ak ma pamäť neklame na jarnom zjazde SZ delegáti odsúhlasili a prijali uznesenie konania mimoriadného zjazdu,len preto,lebo Prezídium nezabezpečilo v dostatočnom čase návrhy na zmenu stanov,tak aby sa tieto navrhované zmeny mohli prediskutovať na DF,následne na členských schôdzach ZO,konferenciách OZ, a aby delegáti mimoriadného zjazdu prišli pripravení zo svojich OZ s jasnými návrhmi a pripomienkami.Teraz sa už konajú mimoriadné konferencie,ale na internete opäť od Prezídia nie je ani čiarka,ba dokonca žiadate od OZ pripomienky a návrhy.Nedostal to za úlohu Vlado Šiška? A ak teda netreba "rajonizáciu",tak potom načo sa koná mimoriadny zjazd.Ten sa mal konať na základe"rajonizácie".Či nie?Ak sa mýlim tak ma prosím ťa oprav. Milan som veľmi rád,že sa aspom ty zapájaš do DF a odpovedáš chovateľom.Vážim si tvoju prácu čo sa týka spracovania MS a koeficientov,viem je to neskutočne veľa hodín strávených pred počítačom.Mrzí ma,že keď si aj vyzval Seligu a Kasana k vyjadreniu sa mlčia! Článok z DF Doletý holubov Pán Sudor osobne Vás nepoznám vidím ale že ked ste boli radový chovateľ tak Vás zaujímal názor a vyjadrenie prezídia na DF. Tak Vám držím palce teraz ked ste v prezídiu aby ste presvečily vedenie,že DF nie je len pre vyjadrenie nazoru radových chovateľov Dakujem
Milan Lenárth (18.01.2010, 13:53)
Neviem, koľko je prihlásených resp. registrovaných do diskusie , ale odpoveď si dajte sami ,na túto tému diskutovalo iba jedenásť chovateľov, čiže zhruba 1až 3 percentá, čiže záujem žiadny.
Milan Blahovský (18.01.2010, 13:54)
Milan, registrovaných je 360 chovateľov.
Robert Molnár (18.01.2010, 14:06)
Podľa mňa teba vytvoriť dva petičné hárky kde by sa prihlasovali chovatelia ktorí sú za a ktorí proti a lahšie by sa to potom dalo spočítať ak ma rozumiete ako to myslím.
Jozef Cuboň (18.01.2010, 14:18)
Skutočne nemá zmyslu o tomto ďalej diskutovať, keď sa zapája do toho len 3 % registrovaných chovateľov. Ak sa na to pozrieme z druhej strany, tak 97 % registrovaných chovateľov je s týmto stavom spokojných.
Július Krško (18.01.2010, 15:15)
Vážení, je veľa chovateľov ktorý nevedia ani to, na ktorú stranu patria, ale veľa chovateľov ani nedisponuje internetom.Preto je to takto,lebo väčšina ľudí len vyčkáva, však to niekto vybavý alebo urobý.Bude to ťažká šichta.
Štefan Nochta (18.01.2010, 15:50)
Pre R.Molnára: To ako myslíš s tými petičnými hárkami? rozposlať po ZO,alebo dať na internet? Myslím, že rozposlaním na jednotlivé ZO by bolo asi rozumnejšie, nakoľko ako vidíš, na internete je málo diskutujúcich. Myslím, že keď sa táto téma rozdiskutuje na pôde ZO, bude to mať väčší dosah. A bude to aj objektívnejšie. Ale to by sa už malo začať. Čas beží.
Štefan Nochta (18.01.2010, 15:54)
Pre R.Molnára: To ako myslíš s tými petičnými hárkami? rozposlať po ZO,alebo dať na internet? Myslím, že rozposlaním na jednotlivé ZO by bolo asi rozumnejšie, nakoľko ako vidíš, na internete je málo diskutujúcich. Myslím, že keď sa táto téma rozdiskutuje na pôde ZO, bude to mať väčší dosah. A bude to aj objektívnejšie. Ale to by sa už malo začať.
Robert Molnár (18.01.2010, 17:45)
Som za
Štefan Nochta (18.01.2010, 18:33)
Nájde sa niekto, kto vypracuje petičný hárok a dá na internet, odkiaľ si ho budú môcť stiahnuť do každej ZO??? Predpokladám, že v každej ZO je aspoň jeden,kto má počítač a internet a dokáže stiahnúť hárky.
Rudolf Málik (18.01.2010, 19:39)
Len ja čo som bol teraz cca za posledný týždeň osobne so 4 členmi od nas tak mi povedali že čítali moje príspevky ohľadom tvrdého postihu za podvody ale nenapísali svoj názor aj ked boli vo väčšine totožné s mojim. Takže DF veľa ľudí číta ale nepíše. Pán Blahovský ak to neni tajomstvo koľko chovaťeľov je zaregistrovaných do DF? Neviem ako Vás ale mna zaujíma aj hospodárenie zväzu a zverejňovanie ak to najde odozvu doplniť do petície budem rád Petičný hárok v pohode, ale treba aby otázky mali jasné a jednoduché . V Prievidzi som ochotný tú na petíciu obehať chovateľov
Milan Blahovský (18.01.2010, 19:51)
Rudo, ak by si pozrel čo som napísal dnes o 13:54 bolo by to jasné, takže ešte raz - registrovaných je 360 chovateľov poštových holubov, v tom je asi 20-30 chovateľov z Čiech ( posledný zaregistrovaný je Jozef Šadlák - 14.1.2010). Niektorí sa registrovali z dôvodov podania nejakej informácie ( napr. zaletený holub či predaj hodín a pod.), niektorých aj niečo zaujíma tak okrem čítania sa aj spýtajú. Takých čo chcú zmysluplne diskutovať a posunúť nejaký problém ďalej je však minimum a potom to tak vyzerá ako vyzerá.
Rudolf Málik (18.01.2010, 20:31)
Zle som to pochopil bral som to ,že momentálne je prihlásených.Pardom Asi neviem čo je zmýsluplné rokovanie ale čítam pravidelnejšie posledného pol roka DF. Ale tu či napíšeš drzo a vulgárne alebo slušne a zmysluplne nemá to žiadneny posun. Lebo pri dnešných 10-20 min pretekoch ked niekto konkrény zmení čas štartu a mi potrestáme celú OZ. Nehnevaj sa ale ak toto neni dôvod na tvrdé postihy jednotlivcov .Toto je výsmech poctivých chovateľov Preto je petícia resp. oficiálny písomný protest je pre mňa zatiaľ jediná možná cesta problémy ak nie vyriešiť aspoň sa o to pokúsiť a nielen písať a čítať.
ing.Jakubec (18.01.2010, 21:45)
Zdravím diskutujúcich.Myslím si,že aj ked je po funuse ,treba diskutovať. ak je na DF zaregistrovaných 360 ľudí,aj keď práve nepíšu asi čítajú.Treba sa zamyslieť nad celkovou koncepciou zväzu.Napríklad podmienky MS.Stále sú tam neúnosné množstvá pretekov.Podľa toho sa robia pretekové plány OZ a väčšina chovateľov je rada,keď je po sezóne.Je to šité len pre malé množstvo poloprofesionálov.V minulosti sa lietalo na 40ks evidenciu a hlavne na prirodzenú.Teraz majú ľudia bežne 40ks len chovných a robí sa vdovstvo.ráno tréning,večer tréning,medzitým mladé,prirodzená,vdovy.Prerástlo nám to cez hlavu.A pritom neúnosne veľké % špičkových,čo podvádzali.Tak isto neustále prestupy a delenia sú následkom zlých stanov a predpisov,ktoré už nepodporujú požiadavky a potreby členov.Práve naopak.O tomto som písal 1.11.Toto mal a mohol vyriešiť zjazd.
Zdeňek Adamík (19.01.2010, 08:42)
Pane inženýre, ve všem se dá s Vámi souhlasit. Jen byste mohl rozvést, jak si to v praxi představujete s tou evidencí na 40 ks? To fakt nevím co by to ve vztahu ke koeficientům vyřešilo? Podle mne NIC. Co by to vyřešilo ve vztahu k soutěžím družstev? Tam možná zčásti, ale stejně by vítězili ti, kteří vybírají z většího množství prolétaných, prověřených a vyselektovaných holubů. Rozdíl mezi "velkým chovatelem" a malochovatelem v počtu dosažených bodů by byl buď stejný, nebo možná ještě větší než dosud. A dále, tito velkochovatelé by 120 ks hejno rozdělili na tři týmy a možná, ad absurdum by obsadili ne jedno první místo ale hned první tři nebo v první desítce tři, takže stočtyřicátý devátý začátečník by byl stopadesátý první. Ono se to v některých malých OZ (OS) děje už dnes. Když pročítám ty závodní výsledky, tak mi to v některých připadá, že čtu Zlaté stránky, tolik je tam stejných příjmení, a to ještě nevidím tu evidenci zpočátku každého roku, kde možná figurují i další jména (stejná příjmení, či i jiná ale v příbuzenském vztahu), která vůbec nezávodí. Budu rád, když mě přesvědčíte, že se pletu.
Milan Blahovský (19.01.2010, 09:13)
Vážení diskutujúci, ste z viacerých OZ, OZ ktoré mali svojho zástupcu na Mimoriadnom zjazde a ten váš zástupca verím, že skutočne zastupoval záujmy vášho OZ a nie svoje. Vaše OZ ho tam poslalo s určitou víziou fungovania Zväzu pre ďalšie volebné obdobie a tieto vízie ste určite riešili všetci doma v ZO, následne na mimoriadnej konferencii OZ a takto "vyškolený" delegát splnil vaše predstavy pri hlasovaní jednotlivých bodov základných dokumentov. Niekoľko krát som pri hlasovaní počas zjazdu vyzýval aby sa neprijímali ustanovenia, ktoré umožnia delenie organizačných celkov, aby sa prijali opatrenia, ktoré znemožnia špekulatívne prestupy chovateľov, či ďalšie neduhy trápiace nás v posledných rokoch. Žiaľ ochota či náklonnosť k takým opatreniam nebola a tu je to zrkadlo, ktoré si mnohí nechcú nastaviť, pretože by sa v ňom zbadali.
Je pred nami nová sezóna a s ňou spojené plnenie si stanovených úlohoch. Diskusie o nejakom štrajkovom postoji k zasielaniu podkladov pre rešpektovanie plnenia termínov asi príliš pokoja do ďalších mesiacov neprinesú a v tomto období, kedy sa budú konať oblastné konferencie ani nie príliš šťastne načasované.
Skúsme teda práve opačne a to cestou prísneho rešpektovania termínov, zodpovednej kontroly a následne rešpektovania prijatých rozhodnutí dokázať, že tu je ešte to zdravé jadro, ktorému záleží na budúcnosti tohoto športu nielen na svojom dvore , ale aj v ZO či svojom OZ.
Blíži sa obdobie kedy by mali susedné OZ nájsť spôsoby pre vhodnú spoluprácu a tu sa nemôžu spoliehať na funkcionárov SZ, že to za nich dotiahnú k spokojnosti chovateľskej základne doma.
Milan Lenárth (19.01.2010, 09:13)
Pán Adamík máte pravdu, tí čo sú vpredu by sa zviditeľňovali ešte viac, ak by dali 2 či tri družstvá po 40 holubov, toto nie je cesta dopredu, MS vyhlasuje prezídium a my sa zúčastňujeme a prispôsobujeme tomu trate . Ms má byť náročné, ale tam má šancu aj chovateľ s menším počtom ak ma chov dobre vyselektovaní, lebo ostatní mu robia percentá a doplňujú počty, nakoniec tí čo dávajú veľa holubov stanovujú aj cenu holuba a platia viac.Skôr sa treba sústrediť , aby sa preteky uskutočnili z deklarovaných miest vypúšťania a splnili všetky náležitosti k preprave a vypúšťaniu , myslím sprievodca, zameranie súradníc, štartér atd.
Peter Matalík (19.01.2010, 11:20)
Zdeňku! Keď som to napísal ja o tej evidencii 40ks tak ma poniektorí napádali ,že som neobjektívny a nedávam šancu tým tkz.slabším!Napísal si holý fakt.Tak by to na 99% bolo.Nech sa poniektorí nad tým zamyslia,kto by s toho profitoval!
Zdeňek Adamík (19.01.2010, 11:32)
Víš Milane, popsal jsi celkem dobře téměř ideální stav včetně apelu na normální chovatele jak by se měli chovat. Nic proti tomu. Ale položil jsi si otázku a nejen Ty, proč chovatelé chtějí využít petičního práva či dokonce v některých případech stávkovat? Kde je příčina? Hasit důsledky je sice možné, ale také jednodušší a nikam kupředu to asi nepovede. Víš u nás v Českomoravsku je takové úsloví, že "PŘÍKLADY TÁHNOU" a je určitě pravdivé. Jsi si jistý, že všich nejvyšší funkcionáři byli a jsou dobrým příkladem. Nechcete pouze po členské základně aby se chovala vzorně, všechno pochopila (i možné přehmaty)? Platila příspěvky a plnila všechny další povinnosti dle Stanov, Jednacího řádu, PP atd. a pokud totéž tito členové chtějí po vedení, už to tak docela asi nefunguje? Víš mi to někdy připomíná to, co všichni vehementně (členská základna i vedení ) kritizujeme, a to je tlak vlády a poslanecké sněmovny na šetření, tzv. utahování opasků, ale jak se jedná o ně samotné, tak už to neplatí. Minimální nebo žádné snižování platů, nemocenská a mateřská 100 %, výlety do zahraničí se zdůvodněním, při kterém nevím jestli se mám smát nebo naopak brečet atd. atd. Ale jak se jedná o nás (ty holubářsky nejvyšší), chováme se podobně. Tak se pak nedivte, všechno má své meze, a to jak ve společnosti, tak v holubářském hnutí. No a ještě něco: přílišný klid a jednohlasnost je začátkem nebo i pokračováním stagnace.
Milan Blahovský (19.01.2010, 12:03)
Ja som iba chcel pripomenúť, že to čo sa deje resp. kedysi dialo hore je akosi požehnáno tým čo si želali tí dole. Aspoň ja mám pocit, že sa do funkcií dostali ľudia s dôverou resp. že ju ktosi aj požehnal. Máš opačný pocit ? Napokon by to asi ani nebolo dobré keby všetci boli spokojní, len by som chcel vyriešiť záhadu prečo sa do diskusie zapájajú poväčšine radoví členovia ZO a iba v málom množstve sú to funkcionári OZ ? Už som započul hlasy či názory, že to je fórum, ktoré nič nevyrieši a bolo by ho treba pre pokoj v duši zrušiť. To je názor, s ktorým nemôžem súhlasiť, pretože veľké veci sú vybudované z malých častí a kvalitná diskusia občas dokáže niečo pohnúť k lepšiemu.
Zdeňek Adamík (19.01.2010, 14:26)
Můj otec mi kdysi, když jsem chtěl skácet jeden starší strom řekl: "Víš, kácet, bourat, rušit, to dovede každý debil, ale stavět, budovat, osévat a sadit, to už každý nedovede, nebo se mu nechce". A já se téměř denně přesvědčuji o tom, že měl tehdy pravdu. Pravdu, která platí i dnes, či zejména dnes. No a co se funkcionářů OZ a ZO týká, problém vidím zejména v tom, že v dnešní době, což je velmi zarážející, nejsme schopní či spíše nechceme natočit z konferencí a sjezdů pořádné nahrávky se zveřejněním na těchto stránkách. Zápisy všechno (a možná někdy i záměrně) nepostihnou. Tam by chovatelé jasně viděli, jak a v jakém smyslu jejich zástupci diskutují a v případě veřejného hlasování zda je to v duchu toho, k čemu je zavázali. Zkrátka chybí tzv. zpětná vazba. Z mého pohledu, ale opakuji pouze z mého, tím, že funkcionáři nereagují na dotazy a připomínky třeba i části členské základny na těchto stránkách, případně ve Svazovém zpravodaji (časopise), členskou základnou pohrdají, a to by si neměli dovolit!
Rudolf Málik (19.01.2010, 18:56)
Som sklamaný , že nikoho nezaujíma ako zvaz hospodári s našimi financiami? A to že väčšinu špičkových chovateľov po čase zistia , že podvádzali?
Rudolf Málik (19.01.2010, 19:25)
Pán Blahovský toto je ukážka čo mne vadí Toto je z uznesenia z 11.11.2009 5. Uznesenie II., odsek 6 - Vypracovať stanovisko k priebehu riešenia a záverom OZ Senica, ktoré sa zverejní na webovej stránke SZ. Kde nájdem na webovej stránke stanovisko? Alebo prečo ho ešte nenájdem? Sú dva mesiace málo na vypracovanie stanoviska ? To neznamená ,že som radový člen OZ a som negramotný truľo,ktorý nevie ani prečítať uznesenie zjazdu. A mrzí ma že názor aj ked dobrý na DF od radového člena OZ neberete ako pomocný k vášmu rozhodovaniu.
Milan Blahovský (19.01.2010, 19:53)
I. Prezídium SZ CHPH autoremedúrou ruší vlastné rozhodnutia zo zasadnutia Prezídia SZ CHPH zo dňa 23. – 24. 10. 2009: .................................................................. ................................................................. 5. Uznesenie II., odsek 6 - Vypracovať stanovisko k priebehu riešenia a záverom OZ Senica, ktoré sa zverejní na webovej stránke SZ. Teda to je ten dôvod prečo si sa ani ostatní záverov nedočítal. Je to uvedeńé v zápisnici z prezídia 11.11.2009. Bol by si prekvapený koľko nápadov či podnetov( realizovateľných) som si z tejto stránky vzal pri rozhodovaní. To však neznamená, že všetko čo sa tu navrhne môže byť aj bezhlavo realizované. V tom sa snáď zhodneme.
Rudolf Málik (19.01.2010, 20:19)
Prepáč ale to je sila, naoko vyvodíme postihy ludí uspokojáme a keď to utíchne necháme to tak.ved sme to zrušili a máme to v uznesení. Toto je pre tých čo nemajú ani predstavu čo znamená slovo AUTOREMEDÚRA Otvorený slovník cudzích slov autoremedúra spôsob vybavenia opravného prostriedku, pri ktorom správny orgán sám zmení svoje pôvodné rozhodnutie Ešte malá otázočka Môže prezídium zmeniť rozhodnutie,ktoré sa odsúhlasilo ? Alebo to tiež len tak medzi rečou si dopnili až teraz do stanov?
Zdeňek Adamík (19.01.2010, 20:34)
Prvním a zásadním předpokladem je, aby při projednávání autoremedúry, tedy česky asi revokování usnesení, se zúčastnili VŠICHNI titíž lidé (členové prezidia), kteří odhlasovali původní rozhodnutí. Smyslem toho je, aby se náhodou nesešli pouze někteří, kteří už při prvním rozhodování byli proti původnímu rozhodnutí nebo se zdrželi hlasování (tedy po česku tzv. bratrstvo kočičí pracky). Pokud nebylo toto pravidlo dodrženo snad by se dala autoremedúra i zpochybnit. Když tak alespoň verbálně.
Milan Blahovský (19.01.2010, 20:42)
To Rudo teraz diskutuješ so mnou ? Ja mám aj telefón resp. mail keď sa chceš rozprávať či písať, prepáč, ale mne to tu pripadá ako keby to bol iba môj problém. Zatiaľ tu platí demokraticky systém, kde rozhodnutiu väčšiny sa musíš podvoliť či sa ti páči alebo nie.
Robert Molnár (19.01.2010, 20:46)
AUTOREMEDURA je oprava vlastného rozhodnutia
Zdeňek Adamík (19.01.2010, 21:02)
Milane, to nemůžeš brát až zas tak osobně. Určitě drtivá většina chovaetlů je ráda, že vysvětlíš nejen to, kde je co ve kterém zápise, ale občas i to co se tam nedočtou. A za to Tě lze jen pochválit. Jediný problém je možná ten, že děláš práci za někoho jiného, a pak se někdy můžeš stát tzv. hromosvodem. To ale podle mne není tento případ. Tak hlavu vzhůru! A díky za odvahu.
Rudolf Málik (19.01.2010, 21:05)
Ja sa len pýtam lebo ty a Dano jediný z prezídia reagujete a odpovedáte a robím si svoj názor na takto prezentovanú demokraciu. Lebo AUTOREMEDÚRA má svoje opodstatnenie podľa mna vtedy keď správny orgán teda zväz po čase zistí že niekoho krivo potrestal resp poškodil a nie ako mu to vyhovuje
ing.Jakubec (19.01.2010, 22:30)
Vraciam sa k téme.Evidencia je momentálne druhoradý problém.Uviedol som ju len ako príklad nárastu počtu chovaných holubov.Hlavný problém je organizačná štruktúra.Trochu som sklamaný z názoru p.Blahovského a aj iných,často vyspelých chovateľov,na jej riešenie.Dožadujú sa silového riešenia,nejakého príkazu zhora.Takto sme postupovali dlho a nikde sme nedošli.. Pokúsim sa vysvetliť svoj názor,aj keď je to na dlhú debatu.Rôzne delenia sú prirodzenou reakciou členskej základne na platné predpisy,ktoré však nevyhovujú lietaniu na koeficienty.Týka sa to hlavne KT a ST,týchto je v plánoch najviac a zaujímajú skoro každého.Tieto trate sa nedajú objektívne lietať z väčšieho územia,zvlášť v hornatej krajine.Ale my sa snažíme násilne udržať čo najväčšie celky-80 členov do OZ,1000ks na pretek MS-pritom sú tieto čísla ničím nepodložené-z brucha.V FCI platí podmienka na vydanie samostatných výsledkov 20/250.Mohlo by to stačiť aj Slovákom.Nie sme veľká krajina.Stačilo by takéto výsledky akceptovať pre všetky súťaže,aj MS.Tieto výsledky by stúpli na cene,vzrástol by aj záujem a rivalita,súťažiaci by sa začali navzájom kontrolovať.Ťažko sa je odpútať od zaužívaného,hlavne keď nás je väčšina vo veku 50-60 rokov. Ak budeme naďalej pokračovať v administratívno-direktívnom riadení a čakať na ďalší zjazd,môže sa stať,že o 4 roky bude členom zväzu len rozšírené prezídium. LETU ZDAR a prezídiu zvlášť.
Daniel Krajcik (20.01.2010, 01:55)
Pan Jakubec, uviedli ste par tvrdeni na ktore musim reagovat. Pisali ste o „ulete s preskusavanim“ z dielne komisie mladeze. Bije sa tu na poplach a spravodlivost a to Vam nevadi, ze Slovensko za niekolko rokov „vyrodukovalo“ majstrov Slovenska v kategorii mladych, ktori s holubmi nemaju nic spolocne? (... teda okrem toho, ze holuby chovaju/-li ich otcovia doma na dvore.) Na stretnutiach mladych chovatelov sa stretavame s mnohymi mladymi chovatelmi, organizujeme prednasky, besedy, sutaze ... Urcite by ste sa aj Vy na problem pozerali inak, ak by ste tychto mladych chovatelov poznali. Chovaju holuby, trapia sa (obcas aj proti voli rodicov) ... Mozeme dopustit, ze potom im cenu v MS vyfukne niekto iny ? Mame sa uspokojit s tym, ze v Belg., Nem., Holandsku je to podobne a tiez s tym nevedia nic urobit ?... Na ine riesenie ako bolo popisane v zapisnici a momentalne aj v schvalenych podmienkach MS sme neprisli. Ak ho mate, budeme radi, ked nam ho ponuknete.
Milan Lenárth (20.01.2010, 08:23)
MS majú byť tvrdé a náročné už predtým sme diskutovali a podávali návrhy včetne M.Blahovského, Matalíka a ďalších, zase opakujem splnenie olympijskych podmienok KT , ST 20 chovateľov a 250 holubov nemá s MS nič spoločné. MS vyhlasuje prezídium nejaké ústupky sa urobili v prospech veci, niečo neprešlo ak si otvoríte diskusiu k MS najdete tam veľa návrhov od chovateľov. Treba ich premeniť na podmienky OZ a ZO a hrať sa na svojom piesočku a vytvoriť v oblastiach zaujímavé a atraktívne súťaže pre všetkých v OZ. Nemiešajme sa do podmienok MS tie patria prezídiu.
Zdeňek Adamík (20.01.2010, 09:05)
Naprosto souhlasím s řešením situace, tak jak to řeší Komise pre mládež SZ a u nás v ČR bychom se z toho měli poučit. Ať vyhodnotíme skutečné mladé chovatele, i kdyby ten první měl získat třeba jen 10 bodů! A i kdybychom jich měli ve Svazech třeba jen 20. Tak jak se k tomu dosud přistupuje (přistupovalo), to učí jen staré i mladé se vším vy.ebávat a od toho už není pak daleko k podvádění. I pan Lenárth má pravdu. Mnozí tady mícháte hrušky s jabkama. A můj soukromý názor na těch 20/250 apod.? Místo toho, aby se SEF chválila tím, že prosadila snížení potřebných km pro kategorie standard, by se raději měla zasadit o zvýšení počtů chovatelů a počtů zúčastněných holubů na závodech pro podmínky Olympijských kategorií. O tyto nízké počty chovatelů, holubů a zpočátku i snížených km se zasazovaly ty tzv. hornaté a také ostrovní krajiny. Důvody nemusím rozvádět. Podíváte-li se však zpětně na účast na Olmypiádách za posledních x let, tak až na malé vyjímky je tam vůbec neuvidíte!!!!
ing.Jakubec (20.01.2010, 09:07)
P.Krajčík-komisia pre mládež je svetlou stránkou nášho zväzu.Možno by pomohlo,keby sa mladí pred sezónou do MS cez internet prihlásili.OZ by to nejakou formou doporučili.Zoznam zverejniť na stránke.Čo je zverejnené je kontrolované verejnosťou.Možno by sa niekto ozval,že súťažiť chce ocko.Veľa úspechov v ďalšej činnosti.
Milan Blahovský (20.01.2010, 09:53)
Pán Jakubec, ja som už zistil čo prináša delenie OZ na menšie celky, videl som čo prinášajú prechody chovateľov v rámci ZO či OZ, videl som čo spôsobujú špekulatívne vytvárané VS, bol som svedkom mnohých sporov, ktoré mali pokračovanie na pôde prezídia a dodnes nie sú niektoré ešte doriešené a rovnako vidím čo sa deje ďalej. Moje kontakty s chovateľskou verejnosťou nie sú obmedzené iba čítaním DF a návštevou oblastnej výstavy. Chovatelia ma stretávajú aj mimo týchto aktivít a informujú ma o dianí v ich lokalitách. Určite ich mrzí obraz, ktorý si okolo seba vytvárame cez kauzy, ktoré každoročne sa vyplavia na povrch a pri našej slovenskej mentalite to často nie je až tak dramatické ako to prezentujeme, ale budiž sme už raz takí.
Organizačná štruktúra nie je z môjho pohľadu problémom ako naznačujete, ale práca v týchto zložkách je mnohokrát úboha. Výklad demokracie je do nekončena zamieňaný za anarchiu a tu a tam aj silové riešenie či iné formy odporu nahrádzajú racionálne riešenia na vzniknuté problémy. K riadeniu týchto zložiek sa dostávajú ľudia, ktorí to vedia šikovne zneužiť vo svoj prospech a ak sa im na to príde je treba rozhodovať zhora. Prečo už raz nechce verejnosť pochopiť, že za situáciu v ZO či OZ zodpovedajú jej členovia. Istá zodpovednosť jej aj u vyšších orgánov a to či už VZ alebo prezídium, pretože svojimi rozhodnutiami vytvorili pôdu pre tento stav. Je to začarovaný kruh pretože členmi VZ či prezídia sú opäť ľudia z jednotlivých základných organizačných celkov a sú teda spoluautormi tohoto stavu.
Prečo má dnes požiadavku ZO B.Bystrica k odchodu z OZ B.Bystrica do OZ Revúca, prečo dnes časť ZO Trnava má záujem odísť do OZ Pezinok ?Prečo ZO, ktorá bola dlhodobo súčasťou silného celku ako je bol Prešov je dnes súčasťou iného OZ kde územne absolútne nespadá ? Prečo chovatelia, ktorí pred rokom vytvorili OZ majú dnes problémy v tomto celku komunikovať? Prečo dnes ZO N.Pravno, ktoré bolo dlhodobo súčasťou OZ Prievidza je dnes v OZ Martin ? Prečo sú riešené problémy OZ Poprad či OZ Trnava na DF , prečo sa chovatelia nemenovanej ZO radšej spoja s OZ o 50 km kratšími vzdialenosťami ako s tými čo majú k ním povedzme 10 km viac ???? To je to prečo, na ktoré by si mali dať funkcionári a radoví členovia odpoveď. Ak ju nájdu a pochopia prečo sú niektoré OZ dlhodobo celistvé, prečo v nich chovatelia vedia komunikovať, vedia stvoriť spoločný plán, vedia na preteky nasadiť vysoké počty holubov, vedia znížiť ceny za prepravu a v konečnom dôsledku necítia tak rapídne pokles členskej základne, vedia si splniť základné požiadavky či úlohy určené nadriadenými orgánmi a nemajú problém vysporiadať s nedodržiavaním či porušovaním PP už vo svojom vnútri a tešia sa z obdivu okolia potom to bude možno raz aj radosťou byť členom niektorej organizácie chovateľov poštových holubov.
Igor Barbírik (20.01.2010, 10:44)
Pan Lenárt gde nájdem tu dyskusiju o MS a navrhy chovatelov rád si to prečitam a myslim že nie som sám
Pavel Ostrolucký (20.01.2010, 11:25)
Milanko veľmi pekne píšeš ako z biblie - len skutek utek. ZO - B.Bystricu dávaš ako prvú, že chceme odísť z OZ - B.Bystrica do OZ - REVÚCA a máš v tom pravdu. Ale keď o tom píšeš, tak prídi na našu VČS dňa 6.2.201O o l6,OO hod. do Badína a opýtaj sa tých 23 členov, prečo chceme odísť. Určite Ti povedia prečo. Ja a M. Sedliak - sme odísť nechceli, ale keď chceme zachovať celistvoť ZO a aby sa celá ZO nerozpadla na dva nefunkčné kluby - tak sme si legálnym spôsobom podali žiadosť o uvolnenie a prijatie do inej OZ - presne podľa stanov SZ - CHPH. Čo sa týka kritiky Ing. Jakubca, tak sa len čudujem čo všetko nenavymýšľa a práve on rozbil už niekoľko-krát ZO Tomášovce a prebieha skoro každý rok do inej OZ / už bol v OZ - B.Bystrica, Novohrad, Fiľakovo, RS a teraz je znova v B. Bystrici a nikdy sa mu nič napáči - klasický rozbíjač klubov. Čo sa týka článkov Roba Molnára - tento v roku 2009 nebol ešte ani žiadnym členom, teraz začína po dlhej dobe zasa chovať holuby a chce robiť na Slovensku dobre, že nie revolúciu - referendum, čo je absurdné, mal by sa trochu nad sebou zamyslieť.
Rudolf Málik (20.01.2010, 11:39)
Pan Ostrolúcky absurdné je si mysliet, že ak budem členom cca 25 rokov som lepší člen ako ten čo je rok .Toto je na zamyslenie.
Milan Blahovský (20.01.2010, 12:02)
Pali, necitím sa byť mesiášom, mám pocit, že ten skutočne chovateľstvu na Slovensku by rovnako nepomohol. Nie som prítomný na schôdzach cudzích ZO, viem si to však živo predstaviť, možno aj tú vašu. Prepáč, že som uviedol ako prvú B.Bystricu, ale niekto musí byť prvý a tu sa mi to zdá doslova absurdné ak ZO, ktorá by mala byť de facto akýmsi sídlom OZ, aspoň z jej názvu to tak vyplýva má akési zajačie úmysly. Ako keby ZO Spišská Nová Ves mala byť členom OZ Kežmarok či Sabinov, veď to je choré. A takýchto príkladov by sa našlo dosť. Nepoznám ani p. Jakubca osobne a neprináleží mi súdiť ho z iného pohľadu ako diskutéra, ktorý nastolil problém. Určite je dobré, že sú chovatelia, ktorí sú nespokojní so stavom vývoja CHPH, pretože bez nich by sme tu pokojne spali a nevšímali si nedostatky, avšak je potrebné sa z nich poučiť a vystíhať do budúcna. Možno nám vlak unikol v jeseni kedy sme mohli urobiť ráznu čiaru a vysloviť nejaké závery či prijať rozhodnutia. Neprijali sa, čiara sa asi neurobila a problémy nemiznú ale sa množia a budú sa množiť. Skúste si teda odpovedať prečo ? Ja si odpoveď v duchu mnohokrát poviem. Dúfam, Pali, že to nebolo príliš biblické :o))))))))))))))
Pavel Ostrolucký (20.01.2010, 13:01)
Pre pána Málika - vôbec si nemyslím, že je horší rok starý člen ako ten, čo je členom 25 rokov - tak som to ani nenapísal, ja som napísal, že možno, ešte ani členom nie je a chce revolúciu - to neznamená, že v niečom s ním nesúhlasím. My v ZO - B.Bystrica máme tohoto roku 2 nových členov. Tak isto súhlasím s p. Jakubcom, že mali byť podmienky MS shodné s popdmienkami FCI, lebo tieto podmienky MS dopredu vyraďujú menšie OZ, ktoré nesplnia počet členov alebo holubov, ešte pred MZ som dával konkrétne návrhy na nové MS, no nič z toho neprešlo - bolo to robené na mieru všetkých chovateľov a nie len pre vyvolených. Toto môžu potvrdiť aj tu diskutujúci chovatelia čo sa aj predtým zapájali do DF / Blahovský, Lenárth, Matalík, a ďalší z Čiech p. Adamík, Horák a p. /. Pre Milana ešte asi toľko , že nemáme zajačie úmysly, ale to vyžiadala situácia a nespokojnosť našich členov, ktorí nechcú viac pretekať v OZ s neregulérnymi podmienkami a nemysli si na 100 %, že Sp. N.Ves, ktorá je Vaším sídlom, nikdy neodíde trebárs do Kežmarku - kde by mala tiež lepšie doletové podmienky ako so Spišským Podhradím - ktoré teraz vo Vašej OZ dominuje a diktuje si podmienky.
Robert Molnár (20.01.2010, 13:03)
Nad sebou by si sa mal Paľko zamyslieť Ty. Prečo sme boli v toľkých OZ-kách. Preto lebo sa všade našli ludia ako si Ty.Ked sa nám darilo už sme boli tŕnom v oku a začali vymýšľance,prečo sme vo výhode atd.a zase nás šupli k inej OZ. Kto bol vo výbore OZ B. Bystrica?kto podporil referendum o vylúčení Zo Tomášovce/kde sme boli člemni s ing. Jakubcom/ a Malé Zlievce v roku 2001?A skrz takých chovateľov som prestal aj holubáriť.Ved ty si napísal že ing. Vidhold povedal že ho nebudú porážať z kurníkov a vtedy bolo to referendum ,keď ho Jožo Bagdal alebo Krajč pripravili o 1.miesto zo závodu a v referende si dvoma rukami hlasoval aby nás vyhodili.Nikto sa nás nespýtal že čo bude s nami iba ste nás vylúčili a hotovo.Bol som na schôdzi 16.1.2010 v ZO Lovinobaňa tak všetci s nadšením privítali tvoj odchod. /nie ZO B.Bystrica/ ale tvoj!!! Len dotedy by som chcel byť chudobný kým Ťa nepošlú do r... aj z Revúckej oblasti.
Pavel Ostrolucký (20.01.2010, 13:55)
Robko splietaš toľko vecí dokopy a nevieš ani čo hovoríš. O kurníkoch som ja nikdy v živote nehovoril. Čo tu splietaš referendum, to vymysleli úplne iní chovatelia a ja som bol v tej dobe tajomníkom OZ B.Bystrica - tak som robil z toho zápis. To že odišli niektoré kluby a boli vyplatené nato si pozabudol, že odchádzali všetci dobrovoľne - nik nikoho nevyhodil to je Tvoj výmyseľ. O braní 1. miest v OZ hovoril ten chovateľ, kvôli ktorému my odchádzame teraz do OZ Revúca - len si osviež pamäť.
Milan Blahovský (20.01.2010, 13:59)
Paľo, to si strelil teraz riadneho capa, keď si napísal, že Podhradie diktuje podmienky ( to by ťa Štefan Longauer za to určite nepochválil :o))));
Blahovský nie je diktátor a bolo by pre niektorých zrejme potrebné sa zúčastniť našej konferencie či zasadnutia výboru OZ. U nás je zastúpenie výboru vždy jedným členom každej ZO, napriek tomu, že sme najväčší konkurenti v OZ - ja, Lesnický, Zeleňák a ďalší sme z opačných pólov OZ, dokážeme nájsť spoločnú reč a výsledkom je stav, ktorý tu roky pretrváva hoci aj tu kdesi boli či sú snahy o deštrukciu. Podhradie je však v čomsi možno vpredu pred ostatnými, ale konkurencia nespí a to je dobre. Výsledkom sú výborné dolety a postavenie holubov či to už V.Barabasa,P.Zeleňáka či Š.Babíka, D.Duľu a ďalších v konkurencii výstav KDTVR či CV alebo aj MS.
Nájdu sa aj funkcionári a chovatelia, ktorí mi dokážu poďakovať, že sa nám darí tak ako sa darí a nájdu sa aj takí čo nám závidia či neprajú....Jedno si však zapamätaj a to, že klub ako SNV nikdy do iného OZ neodíde, aj keby mali rovno prestať holubáriť, čo isto neurobia nakoľko ich poznám lepšie ako ty. Mentalita týchto chovateľov je na inej úrovni ako niekde inde. 30 rokov máte vyhovujúce podmienky a zrazu ste prišli na to, že ste v nejakej nevýhode ?
Prečo každý hľadá iba výhody ? Prečo nezačnete konečne holubáriť ako sa má a teda pripravovať holuby a chovať také, aby ich majitelia nemuseli donekonečna fňukať, že ktosi má výhodu lebo je na najkratších vzdialenostiach, lebo je na severe, lebo je pred kopcom, lebo má viac času, lebo má vdovcov, lebo je väčší blázon do holubov ako ostatní ????
Prečo donekonečna omieľame podmienky FCI, ktoré sú stavané pre iné štáty a my sa im vďaka olympiádam prispôsobujeme?
Prečo si myslíte, že to čo vzniklo v Bruseli je ten ideál, ktorý spasí náš šport ? Pokiaľ by podmienky FCI boli povedzme 10 chovateľov a 100 holubov kričali by ste, že to je ten ideál, keby navrhli pred 20 rokmi, že to bude 50 chovateľov a 500 holubov aj to by ste teraz velebili.
Máme aj svoj vlastný názor či pohľad na holubárenie v našich podmienkach , geografických, ekonomických či sociálnych ???
V prvom rade sa snažme k sebe chovať ako sa na Homo sapiens ( teda človek rozumný) patrí.
Milan Lenárth (20.01.2010, 14:23)
Pán Barbírik nájdete to v starších príspevkoch, diskutovali ste aj vy
Zdeňek Adamík (20.01.2010, 14:24)
Milane, trochu sa Ti to "potrtkalo" ale jinak si to vystihl naprosto přesně. U nás je to podobné.
Milan Blahovský (20.01.2010, 14:32)
To teda jo, pri oprave textu to rozbilo, doladím.
Pavel Ostrolucký (20.01.2010, 14:35)
Milan nejako si to v tomto článku doplietol, no pochopil som, že ja som ten najhorší chovateľ na Slovensku, všetky hovná a sračky čo sa stali doteraz hodte všetci na moju hlavu, tá znesie toho veľa a Ty nič Ty muzikant - tak to už na Slovači chodí - ja sa k tomu viacej vyjadrovať nebudem - možno to zasa niekto niekedy pochopí a chytí stranu aj mne že som to chcel dobre. Nebuď si taký istý, že Ti všetci na východe držia palce, alebo že Ti niekto závidí, zober si len rok dozadu a zamysli sa prečo boli vyradené Lesnického holuby, keď ich doniesol ukázať v deň doletu a holuby bodovali aj na druhý deň - bolo to fér ? Kto sa potom po vyradení Lesnického stal majstom OZ ?
Milan Blahovský (20.01.2010, 14:55)
Pali, už je to doladené, tak si to v kľude prečítaj znova. Nikde nepíšem, že si najhorší, odpovedám ti na tvoje vyjadrenia, rovnako ako ty na moje, je o tom diskusia. Na tvoju hlavu nekladiem vinu za situáciu u vás, ja nepoznám podrobnosti takže konštatuje iba vonkajší pohľad na vec. Pokiaľ by som bol iba funkcionárom teda v inom preklade "sluhom pre všetkých"a holuby by neleteli ako lietajú bol by som velebený, to mi je jasné, ale že tu a tam aj nejaký úspech dosiahnem tak rady neprajníkov ( čo je úbohe) narástajú. To je ale ich problém. Určite že pred 2 rokmi ked sa stalo čo sa stalo, že zlyhal EKS a holuby neboli zosnímané, ale skutočne doleteli ( tuším, že 2 či 3) bol záujem na ich uznaní ( nešlo však zdokumentovať dolet). Boli na mňa vyvíjané tlaky pre pokoj v OZ aby sa to nedovolilo a zo spätného pohľadu to hodnotím ako správne rozhodnutie, ktoré pri inom riešení mohlo spustiť v OZ lavínu nešvárov, aké sú možno v iných OZ. Moja pozícia bola skutočne nezávidenia hodná, pretože sa jednalo o akýsi titul majstra OZ, do konca boli ešte 2 preteky a ďalší vývoj nepotvrdil ani nevyvrátil moje víťazstvo v MOZ. Jednoducho povedané nikde nie je napísané, že by som to nevyhral. Jožo sa s tým zmieril a bojuje ako správny športovec ďalej a jeho ciele sú vyhrať férovo každým rokom. Minulý rok mi chodil pozerať na dolety každú DT a rovnako ako aj iným. Kontrolná činnosť bola na požadovanej úrovni a čo viac dodať, funguje to.
Zdeňek Adamík (20.01.2010, 15:45)
Pane Ostrolucký, to vyřazení byl naprosto vpořádku. Bylo určitě v souladu s PP. Za mou karieru se mi něco podobného stalo dvakrát a jednou už byl holub z Würzburgu dokonce v předběžných výsledcích. Když jsem to za týden, po návratu ze zahraniční služební cesty uviděl, zavolal jsem výcvikáře a výpočtáře a nechal ho vyřadit. Podruhé totéž z Koblenze, kdy mi nějaký trouba při nasazování na dvojzávod při druhém nasazování to první ze čtvrtka smazal a holubi doletovali, byli konstatováni jako např. z treningu (Mám EKS Tipes). Protože to byl dvojzávod, dal se jednoznačně odvodit i případný rozchod hodin a vytisklý dolet se dal použít tak jako se používá při klasických hodinách páska. Také byla možnost to uznat, ale já jsem nesouhlasil a jsem tomu rád, že nejsem takový idiot, který si myslí, že se zboří svět, nebo že snad letí naposled v životě a že chudák holub (holubi) apod. debilní zdůvodnění... atd,. atd., a přitom třeba jako já už holubaří mnoho let. Jsem tomu rád proto, že nikdo na mne nic neví, nikomu nic nedlužím a bez problémů se mohu každému směle podívat do očí a podvodníka poslat tam kam patří!
Miroslav Luhovy (20.01.2010, 17:12)
Jednohlasný súhlas zo Zdeňkom.p.Ostrolúcky,ak u Vás uznávate také veci,tak to potom pekne ďakujem.A ako Milan písal,naštartoval by sa nebezpečný precedens.Tak isto je to aj s MS.Je to súťaž prezídia a má byť náročná a hlavne nenapomáha deleniu OZ.
Stanislav Bojko (20.01.2010, 19:02)
Jak u nás, tak na Slovensku se mně Národní mistrovství nezdají, jelikož neberou v úvahu místa s malou hustotou chovatelů, která vzika z různých nařízení a td. Můj názor je, že pro zvýšení počtu chovatelů se vůbec nic nedělá. Já bych navrhl např: málé republikové mistrovství, třeba od 20 chovatelů a od 400 holubů. Je jasné, že chovatelé rozptylení na větší vzdálenosti než 20 km nemají stejné podmínky, ani to nemůže ukázat nejlepšího chovatele. Jestliže budou dva chovatelé dělat vše na nejlepší úrovni a jeden od druhého budou na doletu v rozdílu 10 km, tak ten, který má delší vzálenost je na tom hodně lépe i když mají stejné holuby.
Igor Barbírik (20.01.2010, 19:29)
Pán Luhovy nechcem sa znikym dohadovat ale moj nazor je že práve tato sutaž MS rozbija Všetky OZ a cele Slovesko ,velky rozdiel nasadených holubov medzi malimi a vekými OZ a bodovanie min. 1000 max 5000 pre olimpijské podmienky my to nevadí ale do MS ano .Na naše podmienky by nám stačilo povedzme min 800 Max 2000 .Moj nazor je vypuštanie 4 až 5 OZ spoločne aby sa zabránilo skupinovym doletom .OZ rozdelit na pasma povezme 3 MO najblišie k sebe a výsledky s týchto pásiem používat pre naše majstrovstvá,tým by sa zabránilo prebehovaniu z OZ do OZ a všelijakym špekuláciam.Niektorý tu píšete o štrajkoch a petyciach prečo račej nepodáte nejaké navrhy ako by to bolo dobre ako vyriešit problémi k spokojnosti všetkých členov. Tieto návrhy dat na net a rozmnožit a dat na OZ a MO na hlasovanie a podpis každemu členovy ktoré riešenie je pre nich vyhovujuce a podla toho sa riadit a nie podla toho čo chce uzka skupina chovatelov.
Milan Lenárth (20.01.2010, 19:42)
Tak máme zavesených na internete 72 štartovacích miest a aj povinnosti štartérov spolu s odmenou , myslím si že to je krok dopredu a pomôže zabrániť špekuláciam zo štartami, takto nejak som si to predstavoval.
Jozef Daníšek (20.01.2010, 20:29)
Typická rozprava pre nás.Začal sa tu riešiť problém vedúcich funkcionárov SZ chovateľov poštových holubov.Som tiež toho názoru,že časť funkcionárov SZ je vážne presvedčená o tom,že svoje funkcie majú doživotne.Členská základňa je to posledné,čo ich zaujíma.I keď nás nie je málo, robia si s nami čo chcú.Bola tu vyslovená a napísaná veľmi dobra myšlienka s petíciou.Treba tlak z dola, aby si uvedomili,/ak sú toho schopní/,že s ich prácou sme nie spokojní.Potom stačí jeden diskusný príspevok ktorý s témou nemá nič spoločne a je mimo merita veci a už sa začínajú vybíjať baterky na celkom iných v tejto chvíli nepodstatných veciach.Padajú tu invektívy,osočovania a nie aby sme ťahali za jeden koniec ako naši kamionisti a niečo skutočne dotiahli do konca, ale začíname sa hašteriť medzi sebou.A to je začiatok konca pri riešení ktoréhokoľvek problému.Pozdravujem
Stanislav Bojko (20.01.2010, 21:01)
Změnit stanovy tak, aby ve funkci OS, nebo prezidiu, mohl byt volen člen jen 2 funkční období. Nová krev má nové nápady.
Milan Blahovský (20.01.2010, 21:13)
Pán Daníšek, téma je prečo... Preto zrejme aj tak široká rozprava o rôznych veciach, o problémoch, ktoré by tu za istých okolností ani nemuseli byť. Kladú sa otázky a hľadajú sa odpovede. Všeobecná otázka, všeobecné odpovede. Nemám pocit, že by sa tu niekto hašteril, aj keď tu a tam si niečo diskutéri vyčítajú , ale to by asi bez toho nešlo. Ja osobne som vo vrcholných orgánoch SZ tuším štvrté volebné obdobie a predsedom OZ som 14 -tý rok, možno že by som tam už nemal čo robiť resp. by som už nemal čo nového priniesť a určite som za tie roky stratil mnoho zo svojho súkromia, no čo už, čas sa vrátiť nedá. Ak by voliči mali pocit, že som príťažou mali by to dať najavo a každý by mal spoznať kedy je to treba zabaliť. Hlavne aby sme pochopili to "prečo..."
Zdeňek Adamík (20.01.2010, 21:24)
No, kdyby pro to byla "politická vůle" (se sebereflexí většiny funkcionářů moc nepočítám) tak bych navrhoval 3 volební období, a to třeba i Retro. Samozřejmě nic by nebránilo tomu, aby dotyčný po jednom či dvěma volebních obdobích mohl kandidovat znovu. Ale toho se asi těžko dožiju.
Igor Barbírik (20.01.2010, 22:09)
Pan Daníšek nejde len o odvolávanie funkcionárov ale aj o celí raddalších problémov čo trápia chovatelov..... [%sig%]
Igor Barbírik (20.01.2010, 22:20)
Aj begičania prolemy nie len my.ked viete reč alebo máte dobrý translátor možete si prečítat.Hon na čarodejnice a holubarov _Raf Herbotc 27.11.2008. www.pitts.be/index.asp?par links PITTS -članky.
Pavel Ostrolucký (21.01.2010, 08:12)
Odpoveď pre pána Luhového - krásna injektíva zasa na moju hlavu. Ja som s Milanom kamarát a my sme si to spolu vydiskutovali cez telefón, ja som mu len pripomenul, že nie je všetko zlato, čo sa bliští. Je to atipický prípad, ktorý sa u nás nikdy nestal, čo sme mali nejaké malé prehrešky počas pr. sezóny, tak sme vždy riešili podľa stanov a PP. S tým čo sa stalo u nich nemá prezídium nič spoločné - riešila to ich OZ. Čo sa týka vyhlásenia MS - píšete, že je to súťaž - PREZÍDIA - že má byť náročná - s tým súhlasím - ja nesúhlasím, ale s tým, že sú tam stanovené nezmyseľné podmienky, čo sa týka počtu chovateľov a to 50 na DT a max. počet ks holubov u KT a ST - 1000 - čo už dopredu odstavuje min. 1/3 menších OZ s menšou hustotou chovateľov, čo Vám pekne vysvetlil pán BOJKO. / Ten rozmýšla nie len za Čechy a Moravu, ale aj za Slovákov /. Ja som už vyšie v iných DF písal o návrhu podmienok MS, vy ste aj tam mali najaké výhrady, ktoré som Vám potom vysvetlil. MS - nie je len o vyhlásení, ale ja si myslím, že je aj o tom , aby ho splnilo čo najviac chovateľov, aby nebol zo súťaže nikto dopredu vylučovaný a aby potom z toho veľkého počtu bol jeden dobrý a spravodlivý GENERÁLNY MAJSTER SLOVENSKA. Nepíšem teraz o počte premštených pretekov, náhradných pretekoch pri nevydarenom počasí a pod. lebo o tom by sa dalo napísať aj 2 - 3 strany a teraz, keď je to už vyhlásené, by to aj tak nič neporiešilo - treba len sledovať to PREZÍDIUM ako to bude plniť a ako sa s tým popasuje, keď niečo nepôjde podľa ich predstáv - dúfam, že sa nebude opakovať ten scenár ako tohoto roku. A ešte niečo toto MS je len pre veľké OZETKY a pre také celky, ktoré vytvárajú veľké regióny a to viete kde sú vytvorené o tom asi písať netreba!
Robert Molnár (21.01.2010, 10:07)
Milan závidím Ti takého kamarata
Jozef Daníšek (21.01.2010, 10:30)
Vážený pán Bláhovsky. Ako ste si určite všimli,v mojom príspevku som doslovne napísal"že časť funkcionárov SZ si mysli atď.."Tým som chcel podčiarknuť ,že nie všetci.!!Vás si natoľko Vážim,že by som Vás určite medzi tých ktorí sa tam silou mocou držia nezaradil.Až tak mentálne na tom zle ,nie som.Len má mrzí,že na diskusnom fóre,sa riešia veci,ktoré ide vyriešiť telefonický,alebo prípadne pri osobnom stretnutí.Sám ste to niekoľko krát i Vy naznačil.A čo je na tom úplne nepochopiteľné a priam zarážajúce,že nik okrem Vás z funkcionárov SZ nereaguje.Čo by sa asi stalo,keby OZ od ignorovali posielanie akýchkoľvek podkladov a nedajbože si založili inú pružnejšiu inštitúciu.Lebo časť funkcionárov SZ si o to koleduje.Alebo to bude ako v tom vtipe.Delegáti postavte sa,lebo nesú ústredný výbor.Keď sa tam nechali zvoliť,tak nech sa podľa toho správajú a robia.A čo je najpodstatnejšie, nech tiež na pripomienky reagujú.Každý z nich by mal niesť časť zodpovednosti za celok v ktorom pôsobia. Či nie?Pozdravujem
Ing.Zdeněk Horák (21.01.2010, 11:04)
Plně s pane Daníškem souhlasím, bohužel stejně tak se chová i naše prezidium, ba navíc jsou ještě mstiví. Členská základna je jim jen na placení, jinak si vše přizpůsobují svým chovům a svým zájmům. Dva z nich to mají také jako zajímavý vedlejší příjem na přilepšení k svým důchodům. Takže nadosmrti.
Pavel Ostrolucký (21.01.2010, 11:14)
Robko - ..(bez urážok Pali - MB)......................že nevieš ani čo píšeš. Včera si písal o Bagdalovi, Krajčovi a Jakubcovi, no
tým Ty nesianaš ani po členky! Ak chceš osviežiť pamäť ako to vtedy pri delení OZ bolo, tak zavolaj na č. t. 0908 - 935200 - Čauko !
Milan Blahovský (21.01.2010, 11:45)
Pán Daníšek, môj osobný názor na DF a na diskusiu s chovateľmi nielen na tomto webe je jasný a stojím si za svojim, že DF nie je potrebné zrušiť pretože sú to názory ľudí, ktorí sa verejne za svoj názor postavili a kladú si vzájomne otázky a odpovedajú na ne, niekedy aj mimo témy. Táto diskusia v mnohom pomohla k posunu niektorých problémov a ja som apeloval na svojich kolegov v prezídiu aby pri konkrétnom probléme, týkajúceho sa ich funkcie , reagovali a poradili. Možno sú časovo zaťažení, pripadne nemajú toľko možnosti pracovať s internetom, ale sú aj takí čo to odmietajú. Problém sa nerieši na tomto DF, tu sa môžu podať návrhy či podnety na jeho riešenie a dotiahnúť sa to musí pri spoločných zasadnutiach. Jedno si je treba uvedomiť, že hoci je to verejná diskusia, vážny problém sa musí riešiť písomným podaním na adresu sekretariátu Zväzu. Potom sú už funkcionári zaviazaní dať písomnú odpoveď jednotlivým stránkam. Zatiaľ to verím aj takto funguje. Opakujem sa asi dookola, ale členovia ZO si zvolili svojich členov výboru OZ prípadne členov VZ SZ a títo sú im povinní ich požiadavky prenášať na pôdu Valného zhromaždenia rsp.prezídia a odtiaľ mať spätnu reakciu. Tu mám pocit, že to kdesi škrípe a stráca sa medzičlánok medzi členskou základňou a vrcholovými orgánmi.
Robert Molnár (21.01.2010, 11:47)
Bolo mi povedané že s tebou je zbytočne sa hádať a ostatny sa len na tebe smeju a mna podpichju tak ze koncim
Milan Klačan (21.01.2010, 12:10)
Pán Daníšek určite s Vami súhlasí väčšina chovateľov , že zmena na najvyšších postoch je nevyhnutná ! Oni tam určite nie su z vôle väčšiny...Ale tu sa nič nevyrieši tak ako doteraz. Boli tu rozoberané rôzne témy, kauzy,návrhy ap. Toto všetko je" hádzanie hrachu na stenu". Veľa chovateľov nemá internet, nechcú prezentovať svoj názor verejne, alebo sa dajú zmanipulovať! Toto asi má takto " fungovať"!Je to demokracia na spôsob socializmu. Podobná situácia je aj v Česku. Ja osobne verím , že sa to všetko zmení k lepšiemu ,keď to bude riadiť generácia Bláhovského !
Jozef Daníšek (21.01.2010, 13:01)
Pozdravujem pán Bláhovsky.Asi si nerozumieme.Ja som ani slovkom nenaznačil,aby sa diskusné fórum zrušilo.Naopak nech funguje lebo tu sa nastavuje krivé zrkadlo funkcionárom .Len by sme sa vrátili vaším návrhom ,všetko podávať písomne k byrokracii,ktorú treba odbúrať.Pretože členská základňa potrebuje mať informácie čo najrýchlejšie.a takpovediac z prvej ruky.Uvediem príklad.Vznikne problém. Akýkoľvek.Zasadne výbor ZO,ten dá písomne podnet výboru OZ.Ten sa musí písomne obrátiť na výbor SZ.Každý s týchto výborov ma danú dobu na odpoveď.A keď ta odpoveď príde není čo riešiť,pretože je už pomaly po sezóne.Podľa mňa je ďaleko jednoduchšie,nech sa dá podnet trebárs na diskusnom fóre /,predpokladám že ho funkcionári čítajú/,a čo najrýchlejšie odpovedia.Okamžite to vie celá diskutujúca verejnosť. To je o tom,že sa nedá vyhovoriť,že nemá čas.Keď sa dal zvoliť tak musel vedieť čo to zo sebou prináša.Ale je na zamyslenie,že nikoho okrem Vás som som si z ostatných funkcionárov SZ nevšimol,že by prispel čo i len čiarkou na tomto fóre.A to fórum už nejaký piatok existuje.
Milan Blahovský (21.01.2010, 13:14)
Ja vám veľmi dobre rozumiem p. Daníšek, trápi vás oneskorené riešenie podnetov či povedzme disciplinárnych riešení a pod. Žiaľ máme Stanovy a Disciplinárny poriadok, ktorý bol budovaný na základe iných právnych noriem a tie sa musia dodržiavať, aj keď skutočne by sa niektoré veci dali poriešiť aj rýchlejšie. Zákon je ale zákon a ten nepustí.
Ja som netvrdil, že ste to vy či iní diskutéri kto by to chcel zrušiť v tejto forme ako tu diskutujeme. Vetry dujú z iných strán.
A ešte jedna vec aj pre iných, moje meno znie a píše sa Blahovský a nie Bláhovský :o))))))
Pavel Ostrolucký (21.01.2010, 15:40)
Milan, keď si ten môj článok, tak dobre zcenzúroval, a vymazal z neho to podstané, tak ho vymaž celý. To bodkovanie nemá význam. Uznávam, že cenzúra je cenzúra !!!
Zdeňek Adamík (21.01.2010, 16:13)
Možná ti "vyvolení" ani s internetem neumějí, jinak by snad reagovali. Nebo že by byli argumentačně tak slabí? Nebo jsou proto jiné důvody, na které snad nelze ani pomyslet? No a pokud něco skutečně neumím, tak jsem dost sebekritický a do funkcí snad nekandiduji, ne? V každém případě, kdyby jim záleželo na šetření a možnosti snížení poplatků v této krizové situaci pro chovatele, nebo alespoň důchodce, tak mám opakovaný návrh: místo různých zájezdů z východu na západ, z jihu na sever, ze všech stran na střed apod. na různá, více či měně nutná, zasedání by určitě bylo vhodnější aby alespoň část jich řešili přes internet (Skype apod.) a neutráceli tak jak vlastní čas tak peníze řadových chovatelů. A to jak na Slovensku tak i v Čechách.
Milan Blahovský (21.01.2010, 16:33)
Paľo, urážky typu komunista, či vygumovaný mozog tu nemajú čo hľadať. To nie je o cenzúre, ale o inteligencii.
Zdeňek Adamík (21.01.2010, 16:40)
Už jsem to tu jednou psal INTELIGENCE JE VROZENÁ, dá se pouze studiem a životními zkušennostmi MÍRNĚ VYLEPŠOVAT. Když vrozená není, není ani co vylepšovat. Není myšleno na někoho konkretně, nýbrž obecně.
Robert Molnár (21.01.2010, 16:45)
Milan ten článok si mohol nechať nech vidia jeho inteligenciu./Ostrolúckeho/ Však to vidno aj podľa.......
....Robo, zlo plodí iba zlo, tak to zastavte.(Milan)
Stanislav Bojko (21.01.2010, 17:04)
Pane Molnár, Adamik to napsal výborně.
Andrej Turek (21.01.2010, 17:10)
Chcel by som predostrieť môj pohľad na byrokraciu ktorá "má svoj zmysel". Kedˇpodá chovateľ nejaký podnet či už v dobrom alebo v zlom a robí to presne podľa stanov a smerníc SZ, má nadriadený orgán dosť času, aby zmapoval situáciu o koho a čo vlastne ide, kto za tým stojí, aký má vplyv a zázemie na vyšších postoch, aký by to malo dopad na konkrétnu osobu a potom sa hľadajú rôzne kľučky a finty, ako to zahladiť, prispôsobiť, či dokonca zamiesť pod koberec a tváriť sa ako mŕtvi chrobák. Podľa mňa mal by na SZ pracovať JEDEN človek, ktorý dá jednoznačnú odpoved´presne v znení predpisov SZ a žiadna komisia, ktorá sa dá po spoločnej porade ovplyvniť zo zákulisia. Opakujem. Odpoved´musí byť jednoznačná, nie z možnosťou špekulácie a vyhýbania sa právoplatného rozhodnutia. [%sig%]
Robert Molnár (21.01.2010, 19:15)
Maš pravdu Milan ,načo plytvať energiou na hlúposti ale tí čo ma poznajú tak vedia aký som, ale tí čo ma nepoznajú a nebránil by som sa tak by si mysleli že som nejaký ...
Ľubomír Drgáň (21.01.2010, 20:31)
Preto.. Chlapi prejdite na inú tému. veď to už sa nedá čítať. Ďakujem .
Jozef Daníšek (21.01.2010, 21:56)
Pán Blahovsky.Ospravedlňujem sa za tu čiarku nad "a".A akoby básnik povedal hlboko ľutujem svojho činu.V tejto súvislosti ma však napadla jedna myšlienka,keď píšete o zabehnutých pravidlách. Čo tam tak dať dodatok,že vrcholový funkcionári majú povinnosť ovládať prácu s počítačom ináč nemajú šancu byť zvolený.Myslím,že v 21 storočí by to malo byť normálne.Určite by to nebol žiaden diskriminačný návrh.
ing.Jakubec (22.01.2010, 00:14)
Som rád,že sa zapojili aj účastníci zjazdu.Jeden nám priblížil,ako treba zjazd viesť,druhý nám ukazuje,prečo bol neúspešný.Návrat k téme.Hlavný problém je delenie.Ak nepochopíme delenie,nepohneme sa.Pokúsim sa ešte raz,aj keď v tomto nie som optimistom ani u generácie p.Blahovského,ale hádam sú výnimky.Je to ťažko opísať stručne.Zatiaĺ prevládajúci názor je,že delia rozbíjači,špekulanti a ľudia čo sú neúspešní,lebo sa nevyznajú.Druhý je môj a nie som sám.Prešli sme na koeficienty a každý sa na ne sústredil.Medzitým sa zásluhov šprintérskych rás,produktov,vedomostí chovateľov preteky stále zrýchľujú a často sú hromadné.Hovoríme o KT a ST..Čím je pretek rýchlejší,tým má každé znevýhodnenie väčší vplyv.Napr. na 50km území sa nedá letieť KT.V každej veľkej OZ boli také ZO a keď si to uvedomili,začali sa osamostatňovať.Pri delení vznikali spory o majetok,nepriateľstvá,niekde to využili podvodníci.O tomto by sme mohli písať knihy.Toto niekedy vyzeralo ako skutočný dôvod a to ľudí mýli.Spory išli na zväz a ten zvyšoval limity na členov a holuby.Niektoré OZ sú už dávno pod limitom,ale sa to toleruje,lebo by zanikli a ostali by členovia bezdomovci.Zakázali sa prestupy,tak sa menili mená a pod.Toto delenie prebehlo po celom Slovensku,trvá roky a stále pokračuje.Nemôže to teda byť len ľudský faktor.Zvyčajne sa jedná o celé ZO.Dva čerstvé prípady z tohto roku.Prestupuje člen prezídia a jeden známy diskutér.Sú to rozbíjači,alebo sa nevyznajú?Podľa mňa nie.V takomto napätom stave máme teraz členskú základňu v 35 OZ. Čo ďalej?To som už písal-20/250.Pre konzervatívcov je to neprijateľné.Trochu to upresním.250 je minimum.Kde dajú 500,1000 ks,naďalej budú mať lepšie koeficienty.Ale aj tí z 250 budú hrať.Teraz len sedia na lavičke.Treba v kľude porozmýšľať,nie sme na schôdzi,ani na zjazde,len sa rozprávame.
Pavel Ostrolucký (22.01.2010, 07:45)
Robko - včera si písal, že sa už prestávaš vyjadrovať a písať hlúposti, ako čítam, tak pokračuješ ďalej s hlúpimi invektívami, telefón neberieš - tak si pozorne prečítaj moje oznámenie. Do pondelku čakám Tvoje ospravedlnenie cestou DF. Keď nedostaneš rozum a spomínanú inteligenciu, ktorú máš nevyužiješ - tak napíšem presný článok o Tebe a o tom čo začal písať túto diskusiu na rozbíjanie chovateľstva na Slovensku. A prosím Ťa nediktuj Milanovi, čo má vymazať a čo nie, on má dosť inteligencie na to aby rozoznal dobro od zla!
Peter Matalík (22.01.2010, 08:37)
Pán Jakubec!Stále sa tu omieľa delenie na menšie celky ,/stačí 20 chov.250 hol./Nikto si však nepoloží otázku.čo stým špičkovými chovateľmi,ak sa zídu v takejto konkurencii dvaja resp.traja.Však oni "vyzbierajú % ostatným a behom roka budú nepohodlní!Skúste si to aj teraz v tejto dobe.Nie je problém deklarovať si či uži klubové výsledky,ak splníte kritéria,alebo sa spojte so susednou ZO spravte spoločné výsledky pre FCI.Pri 250 nasad.holuboch je podstatný ten prvý doletený holub,ostatné čo sa týka koef./druhy s koef.7 resp. tretí to už sú vysoké.Z 250 holubov je 20% -50 ks.Tí dvaja špičkový zoberú 40 ks a tých 10 ostane ostatným.Zase budú zvady.Ak by sme hrali o peniaze dajme tomu na tipované holuby,tak použijem názov relácie "snívajte s nami".Nie je to tak jednoduché.Dnes sa delia OZ na 99% z nenaplnenia ambícii pár chovateľov,ktorí strhnú za sebou celú základňu so sľubmi o lacnejšom holubovi a zaručených špikových doletoch.Ale skutočnosť je celkom iná.Že to nie je pravda? Živý príklad je rozdelenie OZ Prešov v sezóne 2009.Stále omieľané,že sa Matalík a spol priživujú na na vysokom počte nas.holubov/4000 ks/ a má najkratšiu vzdialenosť,preto tie výsledky.Po rozdelení mi bolo povedané ,že je koniec koef aj v čelných umiest. v MS.Skutočnosť je však celkom iná a doslova paradoxná,keď chovateľ v OZ Sabinov/J.Mojzeš/ skonči na 4 mieste v OZ a 6 v generálnom MS?Okrem toho 2.Dr.Bodnár a ja som skonči na 3 mieste.Kde sú však chovatelia ,ktorým sme umožnili svojím vyhadzovom nalietať špičkové umiestnenia?Jediný chovateľ je na 10 mieste aj to na DT.Teraz máme spoločné preteky s OZ s opačnej strany a máme pre zmenu najdlhšiu vzdialenosť a znova sa ozývajú hlasy a regulárnosti.V poslednej dobe ,ako som už písal mám veľa telefonátov,ohľadom prípravy, ,liečenia,vedení chovu holubov.Chovatelia chcú dosiahnuť dobré výsledky a iba mala skupina sa vyhovára na zle doletové pásmo.Čítal som články o starých majstroch v Belgicku.Tiež mali problémy v kluboch ,ak mali výnimočné výsledky.Museli odísť do susedného/ak ho zobrali/,alebo nesmel súťažiť o peniaze.Aj nad tým sa treba zamyslieť.Niektorí chovatelia sa chcú silou mocou presadiť,ale jednoducho nemajú-ako by som to napísal talent čo sa týka chovu a závodenia s holubmi. Znova sa opakujem je nám umožnené zostaviť si takú koštaláciu či už klubových,alebo pásmových výsledkov,kde sa môžme porovnať,Ja sa nebránim nijakým novotám ,len si to treba dobre uvážiť,aby konečnom dôsledku,zasa na to nedoplatili tí chovatelia,ktorí nemajú na holuby čas.....
Igor Barbírik (22.01.2010, 08:49)
Palko, Robko vaše osobné utoki jeden na druhého ukazuju presny obraz čo sa tu deje, aj toto je jeden s problémov ktoré vnášaju zlu krv medzi chovatelov a rozbíjaju ZO a OZ a ešte zatahujete do vašich osobných sporov aj druhých chovatelov napr. Milana .miesto toho aby ste sa snažili hladali spôsob ako riešit problémy ktoré trapia všetkých chovatelov.Alebo si založte novu temu npr. osočovanie
Milan Lenárth (22.01.2010, 09:28)
Delenie organizácii je v súčasnosti najväčší problém, nevyšlo mi to tu prejdem inde a podobne, tomuto sme chceli zabrániť na zjazde no vôľa nebola žiadna,keď to Milan Blahovský , ja ,Paľo Ostrolúcky a niektorí ďalší chceli boli sme prehlasovaní. Z toho vyplývajú aj terajšie prestupy , pretože to nebolo zakázané. No niektorí prestupujú aj preto, že roky žiadali aby boli zaradený do iného pásma v rámci OZ a nik ich nepočúval a robili iba % lepším, tak sa rozhodli odísť a teraz hrozí rozpad oblasti v ktorej boli predtým, je to v nás ľuďoch zatiaľ hlboko zakorenené , že ak niektorý dosiahnú úspech niekoľko rokov za sebou neskôr si nevidia na koniec nosa a potom zažijú obrovské sklamanie, naraz nemajú priateľov s kým sa porozprávať a podobne a skončia. Peter Matalík má pravdu v tom, že dobrý zoberú % slabším a tí neumiestnia nič, tu je ťažko nájsť riešenie možno keby vypli EKS skôr, menej nahádzali vravia niektorí, ale to je krok späť, lepšie vyhovuje natypovať dopredu ako už bolo spomínané 2 holubov na 5 - 6 pretekov a z toho robiť súťaž v rámci OZ , stávkovať na prvé doletené a podobne tam ja vidím napredovanie a zlepšenie vzťahov. Spájanie do veľkých celkov na tratiach pod 500 km je v podmienkach členitosti Slovenska temer nemožné. KT a ST sú pri súčasnej vyrovnanosti holubov a rýchlosti najspravodlivejšie z malého miesta 3 až 5 km štvorcových a z malého počtu 20 družstiev a minimálne 250 holubov, preto ja ak sú MS najväčším problémom pre rozpad OZ CHPH túto súťaž zrušil a pretekal by som iba na tratiach od 500 km viac.
Igor Barbírik (22.01.2010, 10:05)
Ahoj Peto velmi dobrý príspevok .Vieš mne nejde stále dohlavi že chovatelia sa tak lachko nechaju zmanypulovat od pár horlivcov a špekulantov na drobenie OZ za vidinov lepšich doletov a výsledkov a nepremýčlaju že to drobenie OZ im prináša stále včšie a večie problémy jak financiamy tak aj s členskou zakladnou .Peter aj v članku čo som čital Raf Herboc krityzuje takýto vývoj vydiny niektorých chovatelov vysoké ceny holubov drahé krmivá preprava a pod... aj tam je 80 % chovatelov takých istých jako u nás tiež su neni všetci bohatý. Napriklad v Holandsku som si pozeral ceny krmiv a 5 kg kukurice stálo 5,5 eura hrach 5 kg 10 euro atd.. zmesi si už nepametám ale boli o dost drahsie jak u nás.
Robert Molnár (22.01.2010, 10:11)
Pán Barbírik aj pán Lenárth ja s Vami súhlasím s Paľom som nemal nikdy konflikt,/doteraz/ len som počúval čo o ňom rozprávajú a nikdy som sa k tomu nevyjadril lebo som chcel byť nestranný. A on bez príčiny na mna zaútočil a ja sa musím brániť. Ja som bol celý chovateľský aktívny život/ked som choval PH aktívne/ len v ZO Tomášovce /skoro 20 rokov/ a bol som len pokladníkom tak ako som mohol mať vplyv na dianie v OZ B.Bystrica?Škoda že sa nevyjadrujú aj druhý chovatelia ktorí ma podporujú.
Miroslav Luhovy (22.01.2010, 10:18)
p.Barbirík,s tými cenami ste to prestrelil,naopak veĺa vecí je tam lacnejšie ako u nás.
Igor Barbírik (22.01.2010, 11:10)
Pan Luhovy ke budete v NL a budete mat možnost presvečte sa ja sa nemienim dohadovat čo so vydel .Práve pre takuto vysoku cenu som Holndskému priatelovy ako pozornost priniesol drobnu kukuricu z Madarska a od nás hrach po 1 vreci ked som si bol pre mládata a možete my verit že sa velmi potešil
Igor Barbírik (22.01.2010, 12:23)
Ešte dodatok keby sme u nas dostali kupit len 25 kg balenia po 10 až 20 euro tak neviem kolko by znás chovalo holuby ? ešte to mame dobre že kupyme 1 meter za 8 až 12 euro.
Milan Lenárth (22.01.2010, 12:56)
Zrno je trochu iná vec ako táto téma , ale verte tomu, že v Martine sa kvalitné krmivo kupuje vrece 20 kg napr. Vdovce Turbo 12 - 14 eur , ďalšia alternatíva je dovoz od p. Rosinca jeho zmesi 25 kg vrece po 9 eur , ak chceme niečo nalietať musíme aj kvalitne kŕmiť a vedieť ako kŕmiť, ale to je na inú rozpravu.
Jozef Daníšek (22.01.2010, 13:31)
Pozdravujem pán Barbirík.Keďže dosť často som v Holandsku,Nemecku či v Belgii ,dávam Vám za pravdu.Tie ceny sú skutočne také.Sú však postavené na príjmy ich obyvateľov.Takže porovnávať tieto dva faktory/príjem a cena/je relatívne.Skôr som ostal prekvapený z ceny 8 až 12 euro za meter.Pán Barbirík musíte mi vyzradiť zdroj.Zatiaľ príjemnú sobotu a nedeľu.
Igor Barbírik (22.01.2010, 14:07)
Pan Danišek vdaka za pozdrav pšenicu, jačmen,po žatve po 250 až 350 sk kukurica okolo 350 sk ale aj tetraz sa da zohnat krmivo okolo 350 sk Pan Lenárt nemyslel som len vdovcov myslel som všetki holuby
Peter Matalík (22.01.2010, 15:00)
Po telefonáte člena výboru OZ Prešov iba dodatok k môjmu príspevku.Nezavádzal som čo sa týka ceny na holuba.Na porovnanie Prešov KT-5 SK ST 7 SK DT 18 sk Sup.DT 29 sk. Sabinov-KT+ST 9 SK DT 12 SK Sup.DT 25 sk.Čiže mali lacnejšie KT+ST trate..Neuviedol som ani mená chovateľov ktorí mali hlavnú zásluhu na tomto rozdelení. To už teraz ani nie je podstatné.Nie som ani proti prípadnej spolupráci či už pri spoločných pretekoch,alebo pri doprave.Že sa s rozdelením nikdy nezmierim je to moja osobná vec,ale život ide ďalej.My sme však "odišli" so sumou 105 000 SK a Prešovu stalo 500 000sk.Sabinov musel z týchto peňazí kúpiť nadstavbu+koše v hodnote cca.150 000 sk.Preto aj tie ceny.To však nie je podstatné.Podstatné je to,že pri delení´na to doplatia stále len radoví členovia či už jednej,alebo druhej strany.
Peter Matalík (22.01.2010, 16:40)
Ospravedlňujem sa Prešovčanom za preklep Sup.DT-27 SK
ing.Jakubec (24.01.2010, 09:42)
Ešte pár postrehov.Diskutujeme 2 mesiace po zjazde a vidíme ako pokračuje vývoj.Keď ľudia diskutujú,to znamená,že ešte majú záujem.Výsledok sa neukáže hneď a závery si robí každý sám. Na koniec trochu optimizmu a humoru.Uznesenie mimoriadneho zjazdu-pripraviť škálu postihov za nedodržanie a porušenie ustanovení PP-zodpovedný-prezídium SZ.Toto by mohla byť aj odpoveď na otázku,že prečo.
Jozef Daníšek (24.01.2010, 13:57)
Pozdravujem.A teraz budeme čakať do budúceho zjazdu či " trafena hus zagága"
Milan Lenárth (24.01.2010, 14:25)
Zatiaľ diskutovalo na tuto tému 20 diskutérov s toho 3 z Moravy, takže ostatní ticho prizerajú , možno čítajú, takže si myslím, že p. Daníšek a ďalší budeme čakať ešte dlhšie ako do ďalšieho zjazdu.
Jozef Daníšek (24.01.2010, 14:35)
Len verím pán Lenárth,že nebudú Vaše slova "svate",akoby povedala moja nebohá stara mama
Jozef Cuboň (24.01.2010, 15:14)
Možno by ani dlho nebolo treba čakať. Záleží len na nás, chovateľoch. Dnes sme v našej ZO mali výročnú schôdzu, tiež sa problém rozoberal, nezačul som tam ani jedného diskutujúceho, ktorý by postup prezídia schvaľoval, skôr toto jednoznačne odsudzovali. Myslím, že je namieste zvážiť petíciu po ZO za odvolanie prezídia. Tiež sme dnešného dňa obdržali záznamníky chovateľa. To sa zostavovatelia vnútornej strany vyznamenali.
Jozef Cuboň (24.01.2010, 15:19)
Tiež by ma zaujímal názor Ústrednej kontrolnej komisie, najmä vo vzťahu k § 14 ods. 3, 4 Stanov SZ CHPH.
Milan Lenárth (25.01.2010, 09:05)
Pre neznámeho, ktorý píše do zaletených holubov, ja si myslím, že Milan Blahovský nemá problém niekoho zaregistrovať do diskusie,skôr by som vyšiel z imunity a informoval pod vlastným menom, potom by to bolo jednoduchšie sa ho spýtať prečo Vás nechce zaregistrovať. [%sig%]
Milan Blahovský (25.01.2010, 10:37)
Odobraté heslo má jediný človek a to je pán Antuš. Dôvod ? Nie je chovateľom PH a doteraz boli jeho príspevky vedené skôr konfrontačne voči mojej osobe či iným diskutérom, ako by sa snažil v niečom poradiť. Po výzvach chovateľskej verejnosti, prečo to trpím mu bolo heslo odobraté. Pri registrácii si overujem identitu žiadateľa, pretože by bolo nemylé zistiť, že sa napr. za menom Jaroslav Petrovič skrýva niekto iný a v jeho mene tu tára dve na tri.
Naposledy ma takto "dostal" Peter Slovák, ktorý ani neexistuje, hoci poslal o sebe potrebné údaje a otestoval som ako sa takýto človek bude správať. Presvedčil...
Ďalej sa chcel registrovať chovateľ, ktorý ešte nie je členom ZO Budmerice- Marek Heriban ( je taký u vás Oldo Šavara ???), poslal som mu údaje a on ich nevie použiť. Ja mu asi ich písať nemôžem ak sa chce pripojiť do DF.
Všetci ostatní, ktorí sa cítia byť "zablokovaný" nech napíšu ešte raz mail. Mohlo sa to stať pri napadnutí webu vírusom, ktorý napadol aj súbory DF. Opakujem ale, že okrem p.Antuša sa nik nesťažoval, takže v Oznamoch o zaletených holuboch asi šarapatí on. Dúfam, že to nespôsobí pád tejto časti webu...
Oldrich Savara (25.01.2010, 10:54)
Pre Mgr.Blahovského. Marek Heriban zo Štefanovej bude členom ZO - CHPH Budmerice až od roku 2011 k 1.1.2010 prihlášku neodovzdal.
Milan Lenárth (25.01.2010, 12:31)
Milan, takže je to presne tak ako som myslel, kto je členom SZ CHPH nemá žiadný problém, aby si ho zaregistroval do DF.
Peter Matalík (25.01.2010, 12:55)
Podľa mňa by to ani nemusel byť člen SZ CHPH.môže byť aj sympatizant ,len tá rétorika a správanie by malo byť iné.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené