Nová stránka

Peter Jakubčák (14.01.2010, 19:00)
V mene všetkých chovateľov OZ v Poprade chcem sa poďakovať p. Milanovi Blahovskemu za vytvorenie Web stránky OZ CHPH Poprad. Verím, že tato stránka bude slúžiť širokej verejnosti tohto krásneho športu.Prial by som si, aby sa tato stránka nesla v duchu priateľstva a tolerancií. Ďakujem Ti Milan
Milan Blahovský (14.01.2010, 19:06)
Peter, beriem, len bodaj by ten duch priateľstva a tolerancie ostal aj počas sezóny a hlavne aj tej tej pretekovej. Pripravuj to.
Milan Lištiak (17.01.2010, 10:17)
Je to normálne? V našej OZ Poprad odišli členovia P. Grek, D. Dudzik, J. Zavacký, ZO Svit a toho roku odchádza ZO Hôrka - celkovo 25 chovateľov. V ďalšej ZO vládne nespokojnosť. Terajší stav asi 40 chovateľov dopĺňa sa o tzv. "sympatizantov", ale za nich minulý rok zaplatila poplatky OZ. Výbor OZ toho roku neplánuje spojiť sa do regiónu. Sme schopní nasadiť 1000 PH na trate do 300 km, ostatné trate musia byť nad 300 km, aby sme mohli splniť kritéria MS(1000 PH nenasadíme). Výbor dopĺňa členov o nechovateľov, čo z toho počty pre nasadzovanie nepribúdajú. Pri takomto stave náklady na prepravu narastú o 30 až 40% - vozík nebude vyťažený. Súťaženie v takej OZ odrádza aj ďalších chovateľov aj mňa.
Peter Jakubčák (17.01.2010, 18:01)
Pán Lištiak nezavadzaj chovateľov ako pán Dudzik!
Milan Klačan (17.01.2010, 19:26)
To sa mi nechce veriť, že p.Dudzik( bývalý prezident SZ CHPH, učiteľ-pedagóg,európsky posudzovateľ štandardu PH) , že by zavádzal ! Alebo je to z naším koníčkom až tak zlé...
Robert Molnár (17.01.2010, 20:06)
Pán Kľačan asi ste mimo lebo čo napísal pán ing. Jakubec tak sa to práve týka p.Dudzika, lebo je to napísané v štýle komunistickej strany československej republiky
Ladislav Garamsegy (17.01.2010, 20:30)
Neda mi reagovat na tento prispevok.Som clenom ZO Horka.Po pretekovej sezone 2009 som osobne volal s tajomnikom OZ Poprad, ktory vyslovene zakazal vystavovat holuby nasmu chovatelovi. Po zisteni skutocnosti sa nikde na Slovenskom zväze neuvadza ziaden trest, ale v Popradskej oblasti sa tresty rozdavaju smahnutim pravej ruky. Sme pomaly najslabsia oblast a vznikajú nam nove nasadzovacie strediska bez holubov, ale su to iba sympatizanti postovych holubov. Nie sme schopni nasadit holuby, aby sme splnili pocet. To su hlavne dôvody, ktore mna ako chovatela odradzaju. Bud sa touto vecou konecne niekto kompetentny zacne zaoberat, alebo clenska zakladna zacne ubudat.
Ladislav Garamsegy (17.01.2010, 21:30)
A este mam par otazok - z akeho dovodu je povinnost zaplatit clensky prispevok do 15 januara tohto roku. Vieme uz, ake su podmienky na pretekovu sezonu 2010, je uz vobec zostaveny pretekovy plan a vieme s kym budeme lietat? Pytam sa Vas, pan Jakubcak, alebo je to len Vas predsezonny tah? Tak konecne zacnite nieco robit, a ked nie ste schopny zastavat svoju funkciu, tak nech odstupi cely vybor.
Peter Jakubčák (19.01.2010, 16:41)
Pán Garamsegy mal by si sa naučiť Stanovy SZ CHPH. Výbor OZ CHPH v Poprade určil termin zaplatenia čl. do 15.1.2010 a to plati pre každeho člena bez rozdielu!
Milan Lištiak (19.01.2010, 17:50)
Čudné praktiky v OZ Poprad. Na p. Jakubčáka: Nezavádzam, hovoril som o realite v OZ Poprad. MO Veľká bola v minulom roku pri nasadzovaní PH najlepšia organizácia, ktorá mala 11 členov. Tohto roku z nej vystúpili 3 chovatelia, všetci funkcionári Výboru OZ a chcú nechať zaniknúť MO Veľká- ostalo len 8 chovateľov. Títo chovatelia, ktorí vystúpili z MO, zakladajú alebo založili novú MO, v ktorej prevládajú nechovatelia. Nám MO Veľká sa podarilo na výročnej členskej schôdzi dňa 17.1.2010 doplniť členov o 2 chovateľov na 10, aby nám Výbor OZ nezrušil MO. Na VČS prítomný predseda Výboru OZ a predseda revíznej komisie podľa mňa videli, ako kultivovane prebiehala schôdza, tým viac nás zarazil výrok predsedu OZ, keď po schválení členskou schôdzou, že poplatky zaplatíme až po konferencii OZ, keď budeme vedieť koľko bude stáť kôš, aký je pretekový plán a s kým budeme lietať. Výrok predsedu OZ:"Nedostanete pozvánky na konferenciu." Čo si o tom myslia chovatelia PH?
Milan Lenárth (19.01.2010, 18:45)
Pozeral som na výsledky a MO Lomná vo výsledkoch nefiguruje, po novom sú ZO CHPH minimálne 10 členov z nich musí najmenej 7 družstiev a 5 hodín sa zúčastniť po celú dobu nasadzovania aj vyhodnocovania holubov ak to plníte nie je problém. Problém je v tom, že ako môže byť vo výbore OZ z jednej ZO taký počet funkcionárov, aby to bolo demokratické z každej ZO by mal byť vo výbore OZ aspoň jeden člen ak to tak nie je tak môžu nastať problémy s presadzovaním záujmov ZO to je jedno akej. AK ste splnili podmienky a vznikli ste k 31.12.2009 tak problém nevidím , všetko riešia stanovy kde citujem " ZO CHPH sa môže založiť k 31.12. príslušneho roka pri najmenšom počte 10 členov. Založenie organizácie musí byť schválené výborom OZ CHPH, do ktorého pôsobnosti patrí"koniec citátu, ale ak máte 3 členov výboru OZ z jednej ZO tak to vôbec na výbore prejsť nemusí ak je napríklad 5 členný.
Milan Lenárth (19.01.2010, 18:47)
Ospravedlňujem sa ZO Veľká tam je, ale platí čo som napísal
Peter Jakubčák (19.01.2010, 21:17)
Pán M. Lištiak zavádzaš, lebo tvrdíš, že V- OZ v tomto roku neplánuje sa spájať s inými OZ. Budeme lietať v KDTVR, jedname s OZ Kežmarok a Sp. N Ves o preprave PH a spájanie niektorých pretekov ST,poprípade aj KT. Kto dal súhlas k odchodu týchto členov ktorých spomínaš a si bol tajomník OZ? Kto dal súhlas ZO Svit do OZ L. Mikulaš? A niekto sa ešte verejne poďakoval za tento čin.Hádam nepovieš, že V- OZ. Odišli určitými podvodmi! A čo ma robiť V- OZ, ak nezaplatia ZO do určeného termínu členské do OZ? Dokedy budú trpieť OZvydieraniu niektorými členmi? Dokedy SZ bude zastavať niektorých členov Prezídia čo nedodržujú StanovySZ? Kto chcel rozbiť OZ Poprad a za akým účelom? Len ten, kto sa chcel dostať za istého delegáta na Zjazd a tak do Prezídia.A to pán Lištiak bolo v našej ZO vo februári 2008 ako teraz u vas. A pýtam sa,podľa akých stanov môže byť člen Prezidia ked neje členom žiadnej ZO? Otázok by bolo veľa, snáď niekto na to zareaguje. Milan, bumerang sa vracia a presne trafil Vaše vedenie ZO. A pán Lenard ma pravdu k tvojmu članku. Bohu žiaľ.
Ladislav Garamsegy (19.01.2010, 21:32)
Pán Jakubčák, prečo Vám v žalúdku ležia stále iba určití ľudia? Nechcem ich menovať, lebo každý vie, čo a koho svojim príspevkom myslíte. Mohli by ste sa nad určité veci povzniesť a kráčať s dobou a nie žiť v minulosti.
Milan Lištiak (22.01.2010, 09:33)
K diskusnému príspevku M. Blahovského zo dňa 20.1.2010. Čo prináša delenie OZ a ZO - plne súhlasím a podčiarkujem vetu:"K riadeniu týchto zložiek sa dostávajú ľudia, ktorí to vedia šikovne zneužiť vo svoj prospech. Umožnili im to aj "Nové stanovy". OZ Poprad je toho vzorový príklad za roky 2009 a 2010. Za vedenia terajšieho výboru z OZ Poprad odišli ZO Svit, ZO Hôrka, niekoľkí členovia ZO Poprad a teraz vyradili z OZ Poprad MO Veľká, čo nám aj písomne oznámili. Prečo? Preto, že poplatky chceme zaplatiť až po konferencii OZ. Chceme vedieť aký je PP, koľko bude stáť kôš, s kým budeme lietať stredné trate a nechceme, aby OZ platila poplatky za nechovateľov, čo doteraz robila. Ak by sme zaplatili poplatky teraz, už sú naše názory zbytočné. Generáli(výbor OZ) ostávajú, kde výcvikár OZ si uznal pretek, kde zle konštatoval EKS - jednalo sa o veľký rozchod. Výbor OZ a revízna komisia neurobila nič. Do dnešného dňa nevieme prečo dostal trest špičkový chovateľ L. Dravecký. Za závady v potvrdzovaní štartov PH r. 2009, ktoré mala naša OZ štyrikrát - prejednanie a potrestanie výcvikára - nič sa nedeje. Rozbitie jednej ZO a utvorenie novej ZO tzv. Poprad-Tatry, kde prevládajú nechovatelia - za akým účelom bola vytvorená? Na území mesta Poprad sú 3 MO po 10 chovateľov - veď je to choré. Mám 72 rokov, som 30 rokov chovateľ, chovám 50-60 PH, dosahujem dobré výsledky, 25 rokov patrím k popredným chovateľom OZ Poprad a spolu s priateľmi z MO Veľká dočkali sme sa vyhadzovu. Na záver generáli(výbor OZ) ostali a za 2 roky polovica-vojaci- členskej základne OZ zmizla.
Peter Matalík (22.01.2010, 09:51)
Chlapi dajte hlavy dokopy a nejak sa dohodnite.Bola by škoda zániku OZ Poprad,OZ s takou tradíciou.Riešenie sa vždy nájde.Pre dobro veci sa musia dať dokopy ja chovatelia,ktorí nemajú k sebe"blízko".Pozerajte aj na členskú základňu.Prajem veľa zdaru.
Igor Barbírik (22.01.2010, 11:25)
Neni vám čo závydiet ked aj váš člen ktorý sedi v prezidíu rozbýja vlastnu olast už sa nečudujem ako sme všetci dopadli
Jozef Cuboň (22.01.2010, 12:37)
K tomuto už naozaj niet čo dodať. Snaď len to, že člen prezídia nerozbíja vlastnú oblasť, oblasti rozbíjajú len radoví členovia. Toto je v záujme "vyššej moci".
Peter Jakubčák (22.01.2010, 20:19)
Vážení športoví priatelia nepíšem preto, aby som niekoho urážal. Chcem niektoré veci správne pomenovať. Scenár OZ Poprad bol napísaný vo Februári 2008. V tom čase sa vzdali predseda a tajomník členov V- OZ, dôvod som napísal v predošlom článku. Milan, prepáč ale keď niečo píšeš napíš pravdu a nezavadzaj! Nikto Vás nevyhodil, ani ZO Hôrka a ZO Svit, keď odišli, buď podvodom alebo podľa vzorné pripravených nových Stanov. V-OZ určil podľa potreby pre ďalšiu prácu pri zabezpečovaní novej pretekovej sezóny termín zaplatenia čl. do 15.1.10. 3 ZO zaplatili. Vy a ZO Hôrka ste dostali druhý termín a to 25.1.10. + 15 € penále z omeškania. Po tomto termíne až nezaplatíte V-OZ považuje za ukončenie Vašej činnosti v OZ Poprad. Pýtam sa Ťa, kto Vás vyhodil? OZ Poprad ako aj iné OZ nemajú žiadnu právomoc zabrámiť prestupom ZO a členom SZ ak nemajú materiálne závezky. To umožňujú nove Stanovy. Neviem načo bolo prijate uznesenie VZ dňa 18.11.06 k tejto otázke do Zjazdu SZ CHPH. A načo bolo doporučené VZ zo dňa 22.11.08 VIII Zjazdu uznesenie o NEMOŽNOSTI prestupu členov a ZO počas celého medzí zjazdového obdobia. Pýtam sa či boli čl. VZ ozaj..... nechcem urážať poctivých členov a načo bola uložená podnienka rajonizácie OZ ktoré boli prijate na Zjazde? Myslim si, že ju ma každé OZ a je v platnosti. Ten, kto spolu pracoval na príprave Stanov pred VIII Zjazdom a nepochdil, následne pripravil nove Stanovy a dosiahol to čo potreboval, chaos v ZO a OZ. A to je výsledok ZO Poprad-Veľká, OZ Poprad a zajtra to bude v inej ZO a OZ. To sme chceli? Som presvedčený, že pochopí tento problém väčšina členov OZ Poprad a OZ Poprad hoci s problémami bude naďalej existovať podľa Stanov SZ CHPH. Verím, že najbližšie VZ sa bude touto otázkou vážne zaoberať a svojimi uzneseniami všetko napraví. Demokracia ano, ale podľa predpisov a Stanov, ale nie anarchia. Tam sa dari podvodníkom a zlodejom.
Peter Grék (22.01.2010, 21:13)
Pán Barbirík, prosím Vás overte si fakty pred tým ako niečo napíšete do diskusného fóra, Vaše poznámky sú zavádzajúce. Pán prof.Dudzik OZ Poprad určite nerozbíja a ani ju nikdy nerozbíjal -pre Vašu informáciu už dlhšiu dobu ani nie je jej členom. Problém popradskej oblasti je v jej členoch - v názorovej roztrieštenosti a neschopnosti jej členov nájsť spoločnú reč. Vedel by som toto moje tvrdenie podporiť množstvom argumentov, ale skúsenosti z funkcionárskej praxe ma presvedčili o tom, že táto moja snaha by bola úplne zbytočná a mrhal by som nato zbytočne svoj čas. Jedno je ale isté, títo chovatelia z OZ neodchádzajú preto, že by hľadali pre seba nejaké výhody v inej OZ. Odchádzajú preto, že sú nespokojní s pomermi ktoré v OZ vládnu a svoju "holubársku budúcnosť" vidia trošku inak... [%sig%]
Igor Barbírik (22.01.2010, 23:29)
Pan Grek ja som sa vyjadryl len ktomu čo je napísane vašimy chovatelmy Pan Grek mne neprináleži pátrat gdo zvás má aký podiel vyny na vzniknutej situlaci ste inteligentny ludia a funkcionáry ktorým by malo záležat na udržani OZ a zlepšeni vztahov medzi chovatelmy. Pan Grek nič vzlom ked ste ma už oslovyli tak sa chcem spýtat v akej OZ ste zaregistrovaný ako členovia pytam sa len preto lebo pišete že pán profesor už dlchšiu dobu není člen a aká dlhá je ta doba .
Zdenko Žofaj (22.01.2010, 23:56)
Pán Barbírik su v OZ Kežmarok..........
Igor Barbírik (23.01.2010, 09:30)
Pan žofaj vdaka nevedel so že ty páni su funkcionáry novej OZ Kežmarok
Igor Barbírik (23.01.2010, 10:10)
Pan Laštiak ,Pan Jakubčak ste funkcionáry OZ máte za nu aj velku zodpovednost zamysleli st sa nad tým prečo sa vám pred očami rozpadáva OZ. Zdá sa že o pár rokov dopadnete jak niektoré velké OZ ktoré už zanikli....
Milan Lištiak (23.01.2010, 10:31)
Pán Barbírik, súhlasím s Vaším názorom, len si nezmýlte mená, sú dvaja holubiari s menom Lištiak, ja som členom MO Veľká a ten druhý je predseda OZ Poprad.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené