Dražobné hol.CV

Peter Matalík (04.01.2010, 13:31)
Ak som dobre prečítal propozície CV vNitre,tak cena za jednu klietku pre dražobného holuba je 10 Euro. Nie je to trochu prehnané?Ak sa tam dajú holuby po 20Euro,tak iba 50% ostáva majiteľovi.No neviem.
Milan Klačan (04.01.2010, 18:46)
Keď si ceny porovnáte z okolitými národnými tak táto je najdrahšia/vstupné, klietky, predaj.miesta,.../. A zas bude stratová!!! ... a karavána ide ďalej.
Zdeňek Adamík (04.01.2010, 18:56)
Omlouvám se touto cestou všem slovenským kamarádům, se kterými jsem si předběžně dohodl schůzky při příležitosti CV. Tak "trošku" jsem onemocněl a z tohoto důvodu se nemohu zúčastnit ani slovenské a ani české celostátní výstavy. Je mi to velmi líto.
Milan Blahovský (04.01.2010, 19:12)
Peter sme kamaráti, vo veľa veciach máme spoločný názor, ale musím ti odpovedať čo ťa asi nepoteší, ale isto to nebude dôvod na zmenu našich vzťahov.
Pokiaľ by som si mal kúpiť na CV holuba za 20 Euro určite by som sa potešil ,ak by bol od tak kvalitného chovateľa akosi ty. Na druhej strane sa zamyslí nad cenou tebou ponúkaných holubov. Poviem ti rovno urážaš ich hodnoty. Daj im cenu 50 € vyvolávaciu cenu ( ak bude dražba) a tých 10 € bude potom iba 20 % ceny.
A teraz to poviem inak možno nepopulárne - holuby za 20 € nemajú čo na CV robiť . Uvedom si konečne svoje hodnoty a hodnoty svojich holubov. Nezaslúžia si aby si ich ponúkal zadarmo.
SZ určite nezbohatne na provízii z predaja klietok a straty vzniknuté pri SEV boli spôsobené inou cestou z čoho sa verím konečne poučíme a sprísni sa systém kontroly pri vstupoch do areálu.
Milan K. v tej karaváne si ako člen SZ rovnako zainteresovaný ty ako ja ako ostatní. Zisky verím ostanú tam kde majú byť teda na účte Zväzu, ktorý chce za pár rokov zorganizovať akciu aká tu ešte nebola. To si myslíš, že bude postačiť členské od chovateľov na jej organizáciu ???? Ak by mala byť na úrovni CV tak potom dobre, ale to nech radšej potom nie je.
Milan Klačan (04.01.2010, 19:39)
Dúfajme, že tie zisky zostanú tam kde majú zostať...
Robert Molnár (04.01.2010, 20:09)
tak si kupujte holuby po 90 eur ked mne donesu za 37 eur z chovnej stanice natural, som zvedavy ktori zaciatočník na to má
Eduard Buček (04.01.2010, 21:07)
Robert nikto ťa nenúti kupovať na dražbe. Každý podľa svojich možnosti. No a v konečnom dôsledku musí žiť aj fa.Natural. S pozdravom E.B.
Robert Molnár (05.01.2010, 10:29)
Pán Buček plne s Vami súhlasím ale mal som na mysli uplne začínajúcich chovatelov, ktorí si musia postaviť chovné zariadenia atd. Ja som choval poštové holuby skoro 20 rokov/mimo rokov89-91- bol som na vojne/a v roku 2004 som z určitých dôvodov prestal závodiť v roku 2006 som predal celý chov aj s hodinami. Keby nevznikol KLUB ktorý založil Ján Bučo /kde v budúcnosti plánujem sa prihlásiť za člena/ tak mám doteraz prázdny holubník. Bohužial bývam v takom regione kde je holubarov ako oáz v púšti a zamestnanie mi nedovoluje sa plne venovať holubom /robím na zmeny/ a preto vidím budúcnosť v MDKS. Predsa to nebude pre mňa tak časovo náročné. s pozdravom Robo Molnár
Andrej Turek (05.01.2010, 15:33)
Prečítal som si príspevky dvoch úspešných chovateľov, ktorých osobne poznám. Jeden sa pozerá na to z chovateľskej, kamarátskej a ľudskej stránky a druhý tiež z chovateľskej, ale obchodnej stránky a pohľadu usporiadateľa. A sme znovu pri koreni veci. Je CV organizovaná pre všetkých chovateľov, alebo iba pre úzku skupinu, ktorá v tom vidí obchod a zisk. A teraz to poviem inak možno nepopulárne - holuby za 20 € nemajú čo na CV robiť . Citujem z predchádzajúceho príspevku. Ja to chápem tak, že svojou cenou kazia kšeft podnikavcom, hoci sa svojou kvalitou určite vyrovnajú holubom ponúkaným po 100 euro. Pre chovateľa ktorý ma príjem mesačne okolo 600 euro je predaj jedného holuba za 30-40 euro slušný peniaz a nestratí svoju tvár, ale niekomu je málo aj 100 euro a tvári sa , akoby mu patril celý svet. Straty vzniknuté pri organizovaní SEV. Rád by som sa dozvedel,ak to nieje tajné a verím, že to zaujíma aj ostatných chovateľov o akú čiastku ide a kto to uhradil, či sa našiel vinník, preto že , ako píšeš Milan, zlyhal systém kontroly pri vstupe.Ako som videl, vstup zabezpečovala SBS, takže si asi pekne prilepšili a strata sa uhradila zo spoločného. Predpokladám , že organizačný a prípravný výbor má spracovaný predbežný rozpočet CV a nebolo by od veci zverejniť predpokladané príjmy a výdaje, ktoré v konečnom účtovaní sa nemusia zhodovať. Neviem, či bude táto CV zisková, ak nebola zisková SEV a prevalili sa na konci sezony kauzy, ktoré určite neprispeli k dôverihodnosti výkonov našich holubov.Napriek tomu , prajem všetkým chovateľom v roku 2010všetko dobré a pekný zážitok z návštevy CV. S pozdravom Andrej. [%sig%]
Milan Blahovský (05.01.2010, 18:42)
Andrej zaťahuješ má opäť do témy tak ti odpoviem. Ak Peter si neuvedomuje, že z jeho "naivity a dobroty" doteraz čerpali výpočítavci , je mi to jedno. Nech potom ale nepíše o vysokom poplatku za klietne, tam to skutočne prestrelil. Pre mňa za mňa nech aj holuby rozdá na charitu, len nech si preboha uvedomí koľko driny, koľko závisti a koľko odriekania za jeho život ho holuby stáli. A teraz aby špekulanti ťažili z toho, že si od úst musí odobrať ? To si myslel mňa, že mi patrí svet alebo nášho kolegu z klubu ????
Andrej Turek (05.01.2010, 19:25)
Ahoj Milan. Môj príspevok som nepísal konkrétne na teba. Myslel som to všeobecne, ako pohľad na dnešnú situáciu v chovateľstve, kde sa začínajú holubári doslova kastovať.Prepáč, ak sa ťa to dotklo. Myslím si ale, že CV nieje iba o kšefte, ale o tom, že si návštevníci môžu pozrieť kvalitné holuby vystavované za jednotlivé OZ, porozprávať sa na rôzne témy, nielen o holuboch aj ked´je to ich priorita. Mal by to biť ich sviatok, a nie tvrdý obchod aj ked´to tam všetko smeruje. S pozdravom Andrej. [%sig%]
Milan Blahovský (05.01.2010, 19:32)
Ani ty sa nehnevaj, ale tie príspevky mi pripadajú ako keby sa išiel niekto z prezídia "nabaliť" na výstave. Možno sa to dá ak sa robí súkromne alebo pod rúškom OZ. Z členov prezídia však takýto pocit nemám a rád by som si to s mnohými kritikmi vymenil. Ja ešte 20 € na vstupenku či pivo a guláš si nájdem.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené