Zjazd

Tibor Balogh (29.11.2009, 08:27)
Vie už niekto čo sa ďialo včera na mimoriadnom zjazde ????????
Peter Matalík (29.11.2009, 08:42)
No asi nič mimoriadne na mimoriadnom zjazde.
Zdeňek Adamík (29.11.2009, 08:54)
Možná, kromě jiného, i pokus o vylepšení image, ale s jakým výsledkem, to nevím. Ale jak znám mentalitu, tak asi tak jak naznačuje p. Matalík Peter. Že by slovenští holubi, až na jednu výjimku, zůstali na západě i nadále prakticky neprodejní?
Vladislav Havel (29.11.2009, 09:05)
Účasť delegátov bola 100%, priebeh zjazdu SZ CHPH bol konštruktívny, boli aktualizované stanovy ako i pretekový poriadok, konkrétne informácie budú v zápisnici. Nakoľko rokovanie trvalo od 10,00 do 17,00 hod je zložité touto cestou podať bližšie informácie o celom priebehu rokovania. Povinnosťou každého delegáta, zástupcu OZ CHPH je informovať svojich členov, ktorí mu tento mandát dali, preto doporučujem obrátiť sa na nich. Prajem pekný deň.
Zdenko Žofaj (29.11.2009, 09:40)
Ktorú konkrétnu výnimku mate na mysli pán Adamík ???
Zdeňek Adamík (29.11.2009, 12:40)
To je snad jasné. Vím, že mě jen zkoušíte. Ale jinak vtipné. Pan Havel je z OZ SE?
Oldrich Savara (29.11.2009, 13:17)
Tak až také jasné to nie je. A nie je mi ani jasné, prečo trápi p.Adamíka image Slovenska ? Posmech nebo výsměch jak Zdeňku chceš, nepatrí na tieto stránky. Na strane jednej sa tváriš ako priateľ slovenských chovateľov a na druhej znevažuješ ich prestiž. Čo si mám o tom myslieť ? A tiež sarkazmus p. Matalíka nie je na mieste. Netrpezlivým asi toľko, počkajte na zápis. Za seba ako jedného z delegátov môžem potvrdiť slova p. Havla korektné zasadanie, slušné vystupovanie žiadné kontraproduktívne riešenia. No aby som predsa len zmiernil Vašu nedočkavosť, tak odkaz tým čo čakali palácový prevrat, " žiadný sa nekonal " . Vážení vianoce sú blízko a preto sa k sebe v ich očakávaní aj správajme.
Zdeňek Adamík (29.11.2009, 14:42)
Oldo image SZ CHPH mě vůbec netrápí, zejména pak když to netrápí nikoho jiného. Já jen vycházím z debat se zahr. chovateli a z toho, jaká je poptávka po vašich či našich jistě většinou korektně nalétaných holubech. Tedy pokud mi chceš rozumět: v tomto světě je, možná bohužel, jediným oceněním, ocenění finační a to, znovu říkám bohužel, ve všech oblastech lidského konání. Já se netvářím, já jsem skutečně přítelem čestných slovenských chovatelů a funkcionářů. To že nejsem k někomu servilní, neznamená, že ho neuznávám. Ještě jedna poznámka: pochybuji, že by chěl někdo palácový převrat, spíš možná aby se věci pohnuly správným směrem kupředu. Alespoň tak mi to připadalo z toho velkého množství příspěvků a celkem zajímavých návrhů na tomto DF (koneckonců i Tvých). Budu se také těšit na zápis, zejména proto, abych se přesvědčil o tom, kolik těch podnětných návrhů (i Tvých) v něm bude schváleno a zakotveno. Hodně zdraví Oldo.
Peter Fiľarský (29.11.2009, 15:55)
Aha. Nič proti 100 % účasti, je to chvályhodné ak bola, ale žeby to bolo to najpodstatnejšie? Potešiteľná je uvádzaná účasť, konštruktívnosť a slušnosť. Osobne z môjho pohľadu však to nie je to najdôležitejšie, na druhej strane ani to, aby to už bolo nasledujúci deň na webe, ale bez úmyslu aby som sa niekoho chcel dotknúť, žeby to bolo až také zložité? Veď počínajúc prezenčnou listinou a končiac uznesením tieto predpokladám že boli napísané a podpísané v deň konania? Apropo, informovanosť formou zoskenovania a uverejnenia materiálov prostredníctvom webu sa mi zdá neporovnateľne jednoduchšia a relevantnejšia, ako prostredníctvom delegátov, či už telefonický, alebo osobne, aj keď odporúčaná forma má svoje „neopakovateľné čaro“ a ešte aj keď je „vhodná“ atmosféra. Prečo? Istého času som sa zúčastnil ukážok, prevádzaných serióznou, renomovanou inštitúciou so zameraním ukázať a preukázať relevantnosť získaných informácii ústnym podaním. Samozrejme aktéri neboli vybraní formou „Aj múdri schybí“, boli to vzdelaní, inteligentní ľudia z daného oboru s patričným prehľadom a znalosťami danej problematiky a výsledky? Neverili by ste. Skúste v z hľadiska hluku v izolovanej miestnosti pred cca 50 osobami náhodným výberom ústne podať viacero informácii jednej z nich, keď predtým pošlete 10 z nich von. Táto následne podá získané informácie jednej z tých, ktorá sa za tým účelom vráti dovnútra, táto to podá ďalšej a tak to ide ďalej. Je len otázkou času, kedy, resp. pri prenose informácii z ktorej na ktorú osobu v poradí nastane v prenose stav, kedy takto získané informácie budú mať z hľadiska významnosti v niektorých prípadoch až nulovú hodnotu. Mimochodom, napadla ma taká myšlienka, ako s čím väčšou pravdepodobnosť predať holuba za odpovedajúcu cenu či už na západ od nás do, po hulubárskej stránke vyspelejších krajín alebo do ázijských krajín. Zaslať viacej holubov do renomovanej zahraničnej testovacej stanice a tam aspoň jedného špičkovo nalietať, ale k tomu už nestačí iba talent chovateľa, ale je potrebné aj niečo iné. Na odľahčenie, nie na odvedenie od témy. Poznáte to, ako skončila žiadosť na smrť neprávom odsúdeného chudáka, ktorý požiadal o milosť? Pred vykonaním rozsudku bola po preskúmaní žiadosti a zistení procesných chýb vyšetrovateľov doručená táto, pri písaní nesprávne napísaná odpoveď panovníka „Omilostiť nie, popraviť“., namiesto „Omilostiť, nie popraviť“.. PF
Igor Barbírik (29.11.2009, 18:00)
Oldo nejako rychlo si zmenil kurz u pana Adamika a jeho poznamok na slovakov ti nič nevyčitam ale že utočiš na Petra to si prehnal čo ta osvietilo
Oldrich Savara (29.11.2009, 21:11)
Pre p. Barbírika Igora čo je podľa teba osvietenie ? A moja poznámka o Petrovom sarkazme je len poznámkou nie útokom. Pre mňa je neprijatelný fakt to,že v jeho sedem slovnom príspevku cítim zneváženie všetkých delegátov a teda i mňa. Tvojím problémom Igor je, že reaguješ na všetky DP a niekedy sa ti stane že podporíš aj dobru vec. To je zasa môj sarkazmus voči tvojej osobe. A keď chceš útok na tvoju osobu. Len mi prosím nenadávaj chcem sa stebou priateliť i naďaľej.
Oldrich Savara (29.11.2009, 22:10)
Pre Zdeňka Adamíka. Ak by bol pes zakopaný iba v tom, že na vec máme rozdielné pohľady. Tvoj Zdeňku a môj, tak je to samozrejme v poriadku, obaja máme právo na ten vlastný. Ale mi nehovor, že ten Tvoj nedokážeš prezentovať aj inak. Ja si myslím,že miskou na váhach nemá byť poptávka po českých či slovenských holuboch, o toto môže isť iba malej časti z nás. K mojím návrhom len toto. Predkladal som ich v dobrej viere v rozprúdenie debaty, čo sa mi aj myslím čiastočne podarilo.To či boli alebo neboli zaradené do programu mim.zjazdu záležalo i od toho,či korešpondovali s návrhámi OZ - CHPH Pezinok,ktoré som zastupoval. Tu by Ti malo byť jasné o čo tu ide. Mimochodom, niektoré moje návrhy či už ide o MS alebo formy výkonu správy, sa ešte len riešiť budú v prípravných zväzových komisiach. A ak chceš vedieť, ten posledne navrhnutý sa uskutočnil a fungoval. Zdeňku ale aj tak, priznaj bol si zvedavý ? Ja by som bol taktiež. Ďakujem za želanie, teším sa na nové výmeny názorov, ale navrhujem zmenu tém. Napríklad ako postupovať pri zložení chovnej páry ? Podarilo sa Ti to vôbec ? Možno toto bude naších kolegov viac zaujímať. Odložme búrky hnevu. Idú vianoce, veseľme sa radujme sa.
Peter Matalík (30.11.2009, 06:31)
K vete na mimoriadnom jazde sa nič mimoriadne nedialo dodatok-týmto končím s diskusiou na tému SZ resp.MS.
Zdeňek Adamík (30.11.2009, 06:56)
Oldo, jsem rád, že to tak bereš. A mimochodem, já jsem si nevymyslel titulek "OČISTA SZ". A ani jsem neporušoval PP, od čehož vlastně tyto bouřlivé diskuzní příspěvky počaly. Takže příčina byla a je někde jinde. ale dost už toho. Co se týká chovných pár: pro rok 2010 mám na papíře a částečně už i prohlédnuto v budnících cca 35 pár. Je to už třetí verze. Vychází klasicky z toho s čím jsem trvale spokojen, tj. moje chovná pára č. 1 (která již bohužel nežije) JANSSEN - DE WEERD a mého superchovného čvk "HŘEBCE", tedy opět JANSSEN a jejich potomků v několika generacích. K těmto dvěma základním linkám připařuji holuby jiných linií (ale vždy hledám nějaké společné pozadí třeba holuby Hofkens či opět JANSSEN), VAN LOON, MEULEMANS, VERBREE/REINAERT, HENDRICKX Rudi, HOK JOS VERCAMMEN, BOECKX, GRONDELAERS, FABRY, BOXTEL/HARTOGS, ESPT, SCHELLENS. Z uvedeného je zřejmé, že převažují středotraťoví holubi. Ale teď musím říct to: ALE, tito holubi nemají problém závodit i na DT, pokud není nepřiměřené chladno, ale i to pár výjimek zvládne. Dá se říci, že přepařuji každý rok téměř všechny chovné páry, až na dvě či tři výjimky. Pro rok 2010 to budou dvě staré osvědčené chovné páry, do kterých už nechci tzv. drbat, protože pak nastupuje první líheň opožděně a není to ono. Každý rok se najde nějaká pára, která mi nevykáže v prvních dvou líhních kvalitu jakou v ruce očekávám, ta je pak přepářena ještě v průběhu sezony, případně je jeden z partnerů odeslán mezi ročáky "na čekačku". Chov mě baví více než závody a jsem vždy v očekávání a šťasten, když odchov dopovídá předpokladu a navíc to následně od začátku potvrzuje i v závodech. Kvalitu odchovu potvrzují i závody a proto musím také já pochopitelně závodit. Do každého závodu jdu s cílem VYHRÁT a ne se pouze zúčastnit. Část chovatelské základny tvrdí, že nechce vyhrát, že se pouze baví. Možná, ale moc tomu nevěřím. Stačí nahlédnout do jiných sportů, kde když se můžstvům déle nedaří, upadá divácká návštěvnost (proč asi?) a je vyměněn trenér. Což by bylo asi dobré i u těchto chovů (dobrých holubů je jako sraček ale dobrých chovatelů PH velmi málo), ale zde je manager i trenér v jedné osobě, a tak, i když by si to trenér mnohdy velmi zasloužil, tak ho manager nevymění!
Oldrich Savara (30.11.2009, 19:55)
Zdeňku OK. Tak sa mi vidí,že postup bol i u mňa podobný avšak s tým rozdielom,že " HŘEBECKÚ METODU " som praktizoval niekedy okolo roku 1987- 1992. Šiel som na to cez holuby " Šaub z Maďarska " a to tak ,že som vyselektoval v priebehu 5. rokov 5. He, ktoré sa k "Hřebcovi"hodili. Na strane jednej dosť zdlhavé hladanie ale na druhej, značne veľké rodinné stádo. Tuná niekde začína moja anabáza s TAPS Budmerice do roku 1995. V tom období som získal od p. Ladislava Jánoša dvoch hniezdných bratov a z Nemecka som priviezol od Jacoba Follmana holubicu linie Janssen ktorej som dal meno " JACOBKA". Toto vzájomné párenie sa veľmi slušne k sebe hodilo, a tak som od "HŘEBECKEJ " metódy upustil. V roku 1998 sa mi podarilo skontaktovať sa s p. HOLECOM Ľudovítom od ktorého som doviezol holuby PEPERMANS- Benny Ebbers-Cihos a začala tvrdá realita. Mal som dve linky ktoré dodnes u mňa tvrdia muziku. Ale ako to už býva, keď je"KOZE"dobre ide sa klzať na lad, čo bol i môj prípad. Cestovanie po chovateľoch v zahraničí, nepremyslené importy a strata trpezlivosti. Našťastie zostal záujem mojích kamarátov o holuby odo mňa a tak som im holuby poskytoval. Čuduj sa svete, odchov začal dobre pretekať až do takej miery,že sa dostal až na " Olympiady " No ale ukončím dnešnú tému s ktorou by bolo vhodné presunúť sa inde. Téma zjazd je o inom. Záverom konštatovanie, že zložiť dobrú páru vyžaduje i nutnú dávku štastia.
Ota Waldhauser (30.11.2009, 21:22)
Toto je rozumě moudré a chytře řečené, rozhodně i příjemné zpestření, na čekání o rozhodnutí tohoto diskusního příspěvku. ( Zjazd ). Dva diskusní příspěvky a začínající chovatel, má hned dobré rady. Doufám že jich bude více. [%sig%]
František Dohňanský (01.12.2009, 14:08)
Názov príspevku je snáď jasný, 3 dni po zjazde je ticho ako v hrobe. Na všetko sa zabudlo???
Štefan Nochta (01.12.2009, 14:43)
Každý s napätím čaká, až sa niekto rozhodne výsledky rokovania zverejniť.
Oldrich Savara (02.12.2009, 13:09)
Vážení priateľia diskutovať na tému "ZJAZD" budeme zrejme ešte dlho ale nedá mi nepovedať Vám, podstatné. Ako som už predniesol skôr, rokovalo sa slušne a tvorivo. Nie všetky návrhy z OZ - CHPH boli zapracované tak ako bolo na zjazde i konštatované. Ja osobne som v odpovediach prečo nie postrehol fakt,že zostavovatelia návrhov ktoré boli pred zjazdom delegátom predložené sa pridržali zásad rokovacieho poriadku, a teda ak niektoré návrhy z OZ CHPH neboli predložené v miere nadpolovičnej väčšiny, do návrhov sa jednoducho nemohli dostať. Mne ako zástupcovi OZ CHPH Pezinok je toto vysvetlenie jasné a zrozumitelné. No a ak nevieme alebo nechceme vedieť,že mimoriadný zjazd bol schválený na riadnom VIII. zjazde s jediným bodom programu " ZMENA STANOV " potom sú ďaľšie vysvetlovania zbytočné. Napriek tomu s doplnením programu vystúpil iba jeden delegát.
Igor Barbírik (02.12.2009, 13:59)
čau Oldo prepač ked som sa zle vyjadryl s tym osvietenim vžiadnom pripade bysom si nedovolil ta nejako urazit ,len mám pocit že si prešiel na opačnu stranu .Hovoryš o večšich celkoch a hlasuješ za doterajši stav nejako to nechapem.Hovoriš o bodovani do MS s ktorym s tebou suhlasim ,až na jednu vec stale dyktujete počet pretekov a vadi my aj stanovený počet holubov do MS prečo to nemože byt trebárs aj z 250 kusov na eso umiestnenia .Dalšia vec ktora my vadi na malych celkoch su tie hromadné dolety .pťri ktorych by boli samy majsri sveta,pri spoločnom vypuštaní sa takyto problem elimynuje lebo holuby sa z krdla musia trhat .Oldo celý problem nastal po revolucii s drobenim,alebo rozbyjanim oblasti a vydinov vekých majstov .Oldo ešte raz sa ti ospravedlnujem ked sme sa zle pochopyli .Možeme sa rozpravat cez skajp samozreje ak budeš mat zaujem maja adesa je barbirik igor v. mana
Oldrich Savara (02.12.2009, 17:57)
Igor už ma prestávaš baviť. Odkiaľ vieš,že som hlasoval za doterajší stav? Dovoľ, aby som Ťa uviedol na pravú stranu.Ak by si nevedel po tej sa jazdí. ( To je jednoducho predpis ) V predloženom návrhu, ktorý bol delegátom zaslaný v predstihu, tak ako to stanovy kážu, sa predkladalo, citujem : I. Č A S Ť Všeobecné ustanovenia. § č.1 Názov a poslanie Tento § mal, i má 9 bodov a do posledného boli doplnené a schválené . - Regionálne združenia ( bez právnej subjektivity ) Takže nehlasoval som za doterajší stav, bol som jedným z delegátov ktorí tento doplnok podporili. Vieš prečo? Asi preto, lebo tvorba regiónov nie je nová vec, tá je tu už dávno len nebola v stanovách.Ja vidím problém v tom, že sa za každú cenu snažíme zrajonizovať členov Zväzu do materských ZO - CHPH prípadne OZ. Ale mi odpovedz, je to takto i v zahraničí? Ja som bol ešte nedávno tiež za tento postup, stačilo však počúvať argumenty iných. Takže keď chceš OSVIETILO ma. A pokiaľ sa stanov týka, tak tie máme na rozdiel, od susedov v mnohom oveľa tvrdšie. Zaostávame však v rýchlosťi zverejňovania výsledkov,ktoré dodatočne prerábame, alebo ich v predstihu neošetrené vyhlasujeme. Záverom: ak aj niektorí nové návrhy predkladáme neznamená to, že budú aj akceptovatelné väčšinou, a to je tiež problem. Návrh: prejdime na rozdebatovanie témy o východách malých či veľkých celkov na iné miesto v DF.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené