Návrh na vyh.MS-2010

Peter Matalík (26.11.2009, 21:42)
Po viacerých diskusiách s chovateľmi som dospel asi k takému to návrhu.MS Slovenska by ostalo prakticky nezmenené okrem KT a ST trati.Pôvodný plán pre rok 2009 bol zo 6 deklarovaných na KT+ST 4 zarátané do MS.Tu by som upravil z 5 deklarovaných 4 započítané.Teda o majstra Slovenska by sa lietalo KT 5/4 , ST 5/4 SDT 4/3 DT 3/2.Spolu 17 pretekov.Dôvod? Pomohlo by to ekonomike OZ.Východ by nemusel začínať už prvý májový týždeň,kedy ešte nie sú porovnateľne poveternostné so Západom.V neposlednom rade je pre mnohých chovateľom 19 pretekov dosť likvidujúce.V každej kategórii je jeden náhradný pretek čo bohate stačí,ak sa príjme ďalší návrh.Tieto deklarované preteky budu môcť OZ letieť napr. od 24.4.2010 do 3.8.2010.V prípade zlého počasia preložia si daný pretek napr. o týždeň.Nemusia nič oznamovať SZ,len dodržať miesto deklarovaného preteku.Malo by to aj obrovskú výhodu pre vypočtára,ktorý by sa nemusel zaoberať dátumom deklarovania preteku,ale venoval by sa výlučne výpočtu.Samozrejme zabránilo by sa vypúšťaniu holubov aj do nepriaznivého počasia kvôli MS.Porozmýšľajme nad týmto návrhom!
Miroslav Luhovy (26.11.2009, 22:02)
p.Matalík,s týmto by to šlo.
Milan Klačan (26.11.2009, 22:21)
Tento pret. systém obsahujúci 17 pretekov by vyhovoval väčšine ,čiže nie veľkochovateľom a chovateľom čo sú finančne zabezpečený a nemusia chodiť do práce. Sú oblasti ,kde pret. plán obsahuje 20-22 pretekov. Prepravné koše sa predajú na začiatku sezóny , a Tí malochovatelia čo musia ísť aj do roboty už v druhéj polovici sezóny nenasadzujú do svojích košóv-boxov toĺko holubov. Tým pádom " dotujú" prepravu tým , ktorým takýto počet pretekov vyhovuje. Toto je tá naša "spravodlivosť", alebo "sýty neverí hladnému" ???
Štefan Mák (27.11.2009, 07:44)
Peter, ešte jedna otázka. Ako by Ste zmenili počet nasadených holubov a počet chovateľov? Aj toto je dôležitý faktor pre niektoré menšie OZ.
Peter Matalík (27.11.2009, 08:04)
Štefan,netrval by som na tom,aby na KTa ST bolo nasadené min.1000 hol.Ani by som to nelimitoval počtom chovateľov.Podmienka by bolo použiť na výpočet,iba výsledky z OZ.Žiadné pásmové,či klubové.Samozrejme spájanie sa OZ do regionou dovolené,ako doteraz.Čiže chovateľ by si deklaroval závod v OZ a v regióne,tak ako to bolo v r.2009.Nenúťme chovateľov k spájaniu s inými OZ kvôli 1000 hol.,ak nemajú na to chuť.
Jozef Kasan (27.11.2009, 09:11)
Autor: Jozef Kasan (---.84-47-86.t-com.sk) Dátum: 30.10.09 20:47 O zníženie počtu pretekov bojujem bezvýsledne už dlho. Podmienky MS vždy zvíťazili. Prikláňam sa k názoru p. Polovku, aby bol v MS znížený počet pretekov. Ja navrhujem počet taký, aký bol pôvodne a to: KT - 5/4, ST - 5/4, DT - 4/3, SDT - 3/2 = 17 pretekov V prípade špatného počasia a stiahnutia holubov domov, by sa ľahšie našiel náhradný termín. Vyhrá ten, kto to najlepšie zvládne. Pri takomto počte pretekov má šancu aj menší chovateľ a rovnako aj chovateľ s väčším počtom pretekárov. Poznáme majstrov OZ, ktorí to vylietali s 30 - 40 pretekármi a sú aj takí majstri, ktorí vyhrali s veľkým počtom pretekárov. p. Matalík Tak tento návrh som predostrel už viackrát ako vidíte vyššie, posledne 30.10. 2009 v diskusii s názvom "Pozastavuje" a pokiaľ sa nemýlim, mal podobný názor i Milan Blahovský. Návrh v takejto podobe by mal byť z našej OZ predložený i na mimoriadnom zjazde. Určite sa uľaví väčšine chovateľov keď sa zníži počet pretekov. V prípade, že sa poletí Ostende, alebo Brusel tak bude na OZ, či si tento pretek v SDT zaradí ako 18 v poradí, alebo bude letieť 2x nad 700 km + napr. Brusel. Ostatné nie je potrebné výrazne meniť. Verím, že to podporia i ďaľšie OZ. [%sig%]
Peter Matalík (27.11.2009, 09:42)
Ospravedlňujem sa p.Kasan,ak som nechtiac "odkopíroval" Váš návrh.Podstata je však v tom ,aby dostal podporu u chovateľov.
Jozef Kasan (27.11.2009, 09:45)
P. Matalík Nie je prečo ospravedlňovať sa, ja som to tak nemyslel. Veď vyjadrujeme svoj názor za jeden cieľ. Príjemný deň.
Milan Lenárth (27.11.2009, 10:15)
Návrhov padlo veľa , nehovorím, že návrh je zlý, dá sa o ňom diskutovať, ja ovšem tvrdím , že pri pretekoch pod 300 km je to o ničom, lepší sa mi zdá návrh Milana B., ktorý je popísaný v téme MS, mali ste to radšej dať tam a tento rozdiskutovať, prikláňam sa k tomu aby sa počty chovateľov a holubov neobmedzovali, potom majú možnosť aj slabší, ale do MS na KT by som zaradil až preteky nad 300 km.
Michal Kopas (27.11.2009, 11:14)
Tento navrh neni zly, len ho treba este doladit.Od 2.5 do 1.8.2010 mame 14 vikendov,kde sa mozu uskutocnit preteky. Pocitam stym ,ze sme vacsina amateri a nemozme pretekat cez pracovne dni. Navrhujes 17 pretekov, pocitam ze SDT by sa uskutocnili ako dvojpretek. Takze tych nahradnych terminov tam niet. Za CSFR konkretne v roku 1991 boli urcene 8 pretekov o majstra SR a 6 pretekov o majstra CSFR. Ako uz na DF odznelo v NL,Belg, staci menej pretekov na narodneho majstra. Netreba uvazovat tymto smerom ? Ked pripocitam este 5 pretekov mladych,tak je toho dost.Chovatelia, ktory dochadzaju 10 az 20 km na NS maju toho dost a kazdy z nas caka,aby bol koniec sezony.To ake je to narocne mi potvrdil aj jeden z nalepsich chovatelov v nasom OZ Jozko Titko, tiez mal toho plne zuby. Tak potom, nie je to o vyziti,ale o niecom inom. Suhlasim, som za znizenie pretekov.
Pavel Ostrolucký (27.11.2009, 11:45)
Ja som navrhoval kde sa spolu KT, ST, DT, a SDT malo konať spolu 13 pretekov a aby si chovateľ ľúbovoľne mohol vybrať sám, boli k tomu rôzne príspevky - len nie pochopenie a niekto chce ešte zvyšovať aj počet bodovaných holubov len si tým neuvedoli, že ak sa zvýši bodovanie z 30/5 na 30/6 po 5 holubov je to len v KT o 20 bodovaných holubov naviac . Stredné trate o 20 bodujúcich holubov naviac, potom plus dlhé trate pri 3 pretekoch 9 holubov naviac a super dlhé trate nad 700 o 6 holubov naviac a potom aj dnešní super chovatelia nebudú mať skoro žiadne šance čo i len pri jednom zaváhaní to by ste si mali uvedomiť, aby to čo je navrhované, aby splnilo čo najviac chovateľov na Slovensku a potom aby ten najlepší z najlepších aj vyhral toho vyúženého " GENERÁLNEHO MAJSTRA SLOVENSKA, to si treba uvedomiť ešte pred schválením Stanov, PP a náväzných predpisov - napozajtri už môže byť neskoro !!!
Milan Blahovský (27.11.2009, 12:22)
Paľo, 30/6 som uviedol iba preto, že to je 20% čo je v našom športe akési magické číslo, Kedysi to bolo tuším 10/7 či 15/7 ( Intermajstrovstvo a pod.) a poprední chovatelia to plnili. Dnes by nám stačilo povedzme aj 16,7 %. Nie je to krok späť ? Ja viem , že chcem aby mal každý šancu, ale ja si myslím, že si tu šancu musí aj svojím prispením vybojovať a presadiť sa aj v náročnejšej súťaží ako je majstrovstvo svojho OZ. Ak sa schváli hociaké majstrovstvo ( viac či menej náročné ) chovatelia sa musia prispôsobiť a urobiť pre splnenie cieľa všetko ( samozrejme v zmysle Fair play). Naše majstrovstvo je sčasti prepojené aj na podmienky FCI čím sa snažíme súčasne na 2 frontoch plniť súťažné podmienky.
Pavel Ostrolucký (27.11.2009, 12:57)
Milan v tom je ten pes zakopaný ako si uviedol, ale nebude na škodu veci, keď namiesto ako v tomto roku s problémami poplnilo podmienky od 60 do 150 chovateľov s horšími koeficientami ako po uplynulé roky a čo potom bude na rok? Umele nám prepravu zvýši cena prepravného - MÝTO a ak na budúci rok odpadne 10 - 20 % chovateľov, preto, že si nebude môcť cenu za holuby a prepravu zaplatiť to nebude na škodu ? A vymmýšľa sa ešte nesplneteľné a niečo SŤAŽENÉ, keď sám život nám to prinesie. Ja si myslím, že práve treba znížiť počet vnútených pretekov, preto tam nevymýšľam umelé 6 zo 4 a pod. ale aby si chovateľ - RADOVÝ vybral sám, aby sa nevymýšľali počty, ktoré zvyšujú či už podmienky podľa FCI alebo podľa MS - aby mal dopredu každý jeden chovateľ šancu. Veď vždy vyhrá najlepší - i keď niekedy s pomocou severozápadných vetrov a tak nám vychádzajú majstri, ktorí bývajú a majú holubniky postavené na juhu oblastných združení. Vždy to tak bolo a aj bude ak na SZ - CHPH nedajú presné podmienky / preto som písal predtým, aby sa preteky rozhodili v smere letov a to keď je napr. 6 pretekov na KT, aby sa rozložili po dva " SEVER, STRED, JUH " a datum a miesto štartu nepozná kto kedy bude mať výhodu potom fo bude FÉROVÉ - nie takto ako sa robí. Pri splnení jednoduchších podmienok splní tieto viacej chovateľov a ako som písal vyššie GM a majstri v jednotlivých kategóriach sa neklonujú z výnimočných holubov a chovateľov, ale majster či zo 100 ľudí alebo z 500 býva len jeden a preto by sa to malo umožniť - nie šťažovať. Asi toľko a aj ja sa pripájam a blahoželám Tebe a všetkým MILANOM všetko najlepšie a veľa zdravia a chovateľských úspechov!!! Pri týchto MÝTACH bude asi potrebné ako sa vyhnúť nútenému plateniu mýta a či sa nedudú tieto platené úseky obchádzať a potom by bolo asi zatiaľ výhodnejšie začať lietať kde sa mýta ešte neplatia ako je napr. RAKÚSKO, obísť ČECHY a potom pokračovať NEMECKÁ, to či je mýto aj v MAĎARSKU nie mi je známe preto som to neuviedol ako príklad. ale kde som uviedol, že je preprava možná tam zatiaľ platí len DIAĽNIČNÁ ZNÁMKA ! Asi toľko s pozdravom ostáva Paľo
Milan Blahovský (27.11.2009, 13:22)
Pali, trocha popravím údaj o splnení podmienok MS, kategoriu KT splnilo cez 500 chovateľov, ST cez 400, DT cez 250, SDT okolo 250, GMS je okolo 60, chovateľ roka je iba 16 ( špeciálne podmienky aj pre tých čo majú málo holubov a odletia iba 9 pretekov...). Na webe je obmedzený počet chovateľov v poradí.
Pavel Ostrolucký (27.11.2009, 13:59)
Milanko to je dobré keď teraz uvádzaš tieto čísla, ale ja vychádzam z tých čo boli uverejnené na internete ešte pred stiahnutím z Webu tam bolo asi len to čo som uviedol a tie podmienky čo navrhujem sú tiež ťažké, ale oveľa jednoduchšie ako doteraz a splnilo by ich dvojnásobne viacej ako doteraz a z nich by boli majstri je to ťažké pochopiť? Už teda keď chceš nejaké podmienky tak navrhnem KOMPROMIS dajme teda úplne jednoduchú podmienku minimálne 20 chovateľov a 250 ks holubov, čo by potom mohli splniť aj malé ózetky a spĺňali by chovatelia podmienky ŠPORT podľa podmienok FCI a zároveň aj MS okrem kategórie ŠPORT " E " kde je FCI stanovená podmienka min. 50 chovateľov a myslím nad 150 alebo tiež 250 ks holubov . Zabili by sa dve muchy jednou ranou a bol by do budúcna pokoj. Stanoviť teda len z OZ , VS, regiónov a vyšších celkov a nech chovateľ doručí buď na disku alebo riadne zviazané a schválené výsledky z ktorých si uvedené výsledky počítal. Takto to vidím prijateľné pre všetkých a aj pre malých chovateľov by to bolo splniteľné - samozrejme pri troche šťasteny.
Peter Matalík (27.11.2009, 13:59)
p.Ostrolucký,čo Vám bráni vo Vašom OZ takto si naplánovať KT 2 juh 2 stred 2 sever? SZ nám neprikazuje odkial máme štartovať.Myslíte si ,že sa tým radikálne zmenia výsledky?.O tom severozáp.prúdení a o majstroch z juhu-no neviem u nás je to naopak.Chovatelia sa sťažujú na juhozápadné prúdenie a výhodu vraj máme mi severnejší položení chovatelia. V bývalom OZ Prešov/spolu s terajším OZ Sabinov/sme vyskúšali rôzne varianty.Posledná r.2008 boli preteky z Poľska.Nič podstatné sa nezmenilo.Aj keď uznávam ,že na krátkych tratiach sa dostali do popredia z jednotlivých pretekoch aj chovatelia z druhej polovičky štartovného poľa.Lenže v koef. , v MS a v majstrovstve OZ sa prakticky poradie nezmenilo.Ja sa nebránim nech sa lieta o majstra Slovenska trebárs 15/3 KT,alebo 20/5, DT 5/2,len to musí byť schválené rok dopredu a aspoň na 3 roky.Prečo? Z jednoduchého dôvodu,aby som vedel,koľko mám chovať holubov,nie len pre MS,ale aj majstrovstvo OZ..r.2009 MS bolo totožné čo sa týka počtom pretekov s99% OZ.Ak by sa prijalo MS z 13 pretekov tak podľa môjho osobného názoru50% OZ odletí iba tých 13 pretekov.Drtivú väčšinu chovateľov nezaujímajú naše koef.či MS. Dovolím si tvrdiť ,že 80% nemalo preštudované podmienky MS 2009 či kateg. pre FCI.Nalejme si čistého vína!Ak chceme dostať holuba na Olymp.tak tých pretekov potrebuje viac.To sa týka asi 10% chovateľov.Lenže ak navrhneme pretekový plán z 19 pretekov a do majstra OZ iba 12-13,tak 50% chovateľov nenasadí na preteky ,ktoré sa do majstr.OZ nebudú počítať.Lenže ja nasadím za sezónu 800-1000 holubov,na KT+ST cena za jedného 0,30 Euro o dlhých ani nepíšem, hlavne takýto chovatelia sa podieľajú na predbežnej cene holuba.Preto sa musíme navzájom rešpektovať.Ja chovateľa,.ktorý nasadí za celú sezónu 70 holubov/ak to rozmením na drobné tak nepokryje ani svoje nepriame náklady na sezónu-výpočet výsledkov..../ a holub letí zdarma,on zasa mne poväčšine robí %,ale ja mu robím cenu za holuba.Sú to spojené nádoby.
Milan Blahovský (27.11.2009, 14:12)
Pali, pokiaľ budú naše pravidlá tak benevolenté k tvorbe ZO, VS či OZ a hlavne k migrácii chovateľov v jednotlivých org.celkoch nie je prechodné aby sa vyhodnocovali menšie celky ako OZ, žiaľ prax v minulosti nám to jasne dokázala a "umelých majstrov" bolo na svete ako húb po daždi.
Pavel Ostrolucký (27.11.2009, 14:17)
Peter veď áno - ale v jednoduchosti je sila - pretekov môžeš mať koľko chceš, ale voľný výber je vždy voľný a nie nasilu. Som zvedavý čo povieš o rok o dva keď sa predraží preprava holubov o polovicu alebo na raz toľko a keď Ti odpadnú tí malí chotelia - kto Ti bude robiť percentá! Tá spojená nádoba je veľmi krehká, preto to tak doteraz škrípe.
Zdeňek Adamík (27.11.2009, 14:42)
Jsou dvě vize: 1) dojde ke slučování ve větší celky 2) začnou se používat menší a lacinější dopravní prostředky (mýto, spotřeba PHL, odpisy atd.) Kdo zaváhá bude pohlcen či zkrachuje.
Peter Matalík (27.11.2009, 14:55)
Dva posledné príspevky Pavel aj Zdeňek majú svojím spôsobom pravdu.Ale skôr sa prikláňam k Zdeňkovi k bodu č.1.Tie KT+ST pre OZ ktoré nasadia v priemere okolo 1000 hol.bude už.problém.Už som o tom písal.Aspoň v našej ZO sa nepýtajú chovatelia,kde s kým,ktorým smerom budeme lietať,ale koľko bude stáť holub.
Milan Lenárth (27.11.2009, 15:05)
Na cenu holuba sa pýtajú všade, a pri nízkych počtoch je vždy vyššia,ale ak má niekto monopol na prepravu stanoví cenu pre tých čo sa sním vezú vyššiu a OZ s ktorého je auto majú holuba lacnejšieho aj o polovicu, tam je chyba sme na Slovensku.
Pavel Ostrolucký (27.11.2009, 15:08)
Pán Adamík to platí v Čechách nie u nás . Práve to čo píšete prinúti ózetky kalkuľovať tak, aby bolo nad tých povinných 80 chovateľov a použiť malý dopravný prostriedok s kapacitou do 3500 kg s určitou rezervou, aby sa dalo nasadiť čím viacej holubov a plno kapacitne obsadené vozidlo malo max. 3400 kg, aby sme sa vyhli plateniu MÝTA, ktoré bude nehorázne zvyšovať prepravu a odradzovať menších chovateľov závodiť. / Alebo potom naozaj veľké vozidlo s 5 - 6 OZ a rozrátať náklady/, alebo obchádzať povinné úseky a územia kde sa budú platiť mýtaak sa bude dať! Alebo chodiť cez štáty kde sa mýto neplatí len diaľničná známka, ktorá bude mnohokrát lacnejšia. Po budúcej zezóne r. 2010 sa všetci budeme tváriť múdrejšie.
Ľubomír Hovančík (27.11.2009, 20:39)
Pridam sa do diskusie? P. Ostrolucký neviem z ktorej generacie ste, ale mam pocit, že sa chcete vrátiť do 80-tých rokov, kračate s dobou? Keď som začínal ako organizovaný CHPH, lietať na vlastné meno po ZVS, písal sa rok 1997. Pozrite sa kde som dnes. 1.Môj priateľ Jozef Titko a mnohí ďalší úspešní CHPH tvrdia, "Je úplne jedno aké budú podmienky, série tí dobrí budú dobrými stále, keď budu na sebe pracovať." preto zvážte vaše návrhy. 2. Poznatok: Bratia Fuchsovci z Ľubotína, istej doby súťažili spolu, dlhodobo obsadzovali 1.miesto v ZO. Tak došlo k ich rozdeleniu, väčšina sa tešila, že padnú, a ? Nestalo sa, sú tvrdým orieškom, lebo si nárokojú na dva miesta. Ak dôjde k zniženiu počtu serii, CHPH naevidujú podvojné evidencie a slabší CHPH nedostanú vôbec šancu. Moje Motto"Ľudia majúci v živote viac, to majú preto, lebo robia veci, ktoré iní nerobia." A kto nevie , alebo nechce s PH aj tvrdo pracovať, bude slabý tak či onak. 3. P. Kasan myslite si, že CHPH budu súhlasiť s Bruselom či Ostende, v nášej OZ to robí 1190 km v pláne OZ?? Keď vidim dookola CHPH, ktorí sa boja resp. nemajú PH na tieto tyy tratí. A nemajú chuť ich chovať. Vyžaduje si to dávku trpezlivosti. 4. V dnešnej dobe- v kríze, zamyšľame sa nad znižovaním nákladov??? Poznám frajerov, ktorí boli schopní rozdeliť oblasť, pre 1. ceny, a nepozarali na malých CHPH, ani na výšku nákladov.
Igor Barbírik (27.11.2009, 22:05)
Pan. Hovančik mate velke plus ten kdo je dobrý pri rozdeleni je ešte lepši ja som to už zažil či sme leteli z čiech alebo z vychodu ,Kralovský Chlmec stale vyhravali ty isty chovatelia len sa zmenila vzdialenost opačne Kacian peter Levice -Fiala Palarikovo a preto sa treba zamysliet starame sa o holuby tak dobre jak ty šičkovy chovatelia,a mali sme troška štastia na dobre holuby?-robyme všetko preto aby zme mali uspech aj my? . prečo asi že premyšlali nad severom a juhom alebo ako sa postarat o holuby aby znova vyhrali. Ale našli sa chovatelia čo sa to snazia rozbyt a nepremyšlaju či urobyli všetko preto aby im holuby leteli,budu stale hladat všelijake vyhovorky.Preto si myslim že večšov konkurenciov v spoločnom vypuštani nam čas ukaže smer ktorym sa uberat,ja v tom vydim len pozitivum .Na začiatok stači urobyt 3 preteki 200 až 300 KM a uvidime či su to dobre holuby dobra starostlivost alebo pozica holubnika
Tibor Balogh (28.11.2009, 07:42)
Pán Barbirík mate pravdu aj preto zaniklo OZ Nové Zámky........
Milan Lenárth (11.01.2010, 20:43)
Tak konečne máme zverejnené podmienky MS na tento rok, myslím, že o čom sme diskutovali pred zjazdom a rozvíjali v príspevkoch padlo na úrodnú pôdu a spojili sa KT+ST a DT + SDT, návrh sa mi pozdáva , znížil sa počet pretekov a OZ môžu ušetriť na doprave stačí 15 až 17 pretekov a to je myslím dobré pre všetky OZ.
Milan Klačan (11.01.2010, 22:39)
Jeto vyhovujúce pre väčšinu chovateľov! Menej pretekov = menšie náklady na prepravu, tým pádom sa aj sezóna skráti , bude viac času aj na rodinu,dovolenku a iné veci.
Pavel Ostrolucký (12.01.2010, 08:10)
Nový návrh je v niečom lepší ako boli doterajšie staré, ale niektorí chovatelia čo teraz uvádzajú, že sa im to pozdáva, budú po sezóne plakať, lebo tých povinných pretekov je aj tak veľa a neviem kde pichnete náhradné preteky ak bude zlé počasie dlhšie a nebude sa dať náhradný pretek preložiť ani na vysnívaný náhradný termín. / Čo potom - bude neuskutočnený pretek - neuskutočnený náhradný pretek - a ostanú super chovateľom len oči pre plač /. Ďalej tieto propozície čo vyšli jednoznačne nahrávajú veľkým OZETKÁM a ani tie nemusia pri ktritických pretekoch mať vždy nad 1000 ks holubov a úplne sú odpísané dopredu MALÉ OZETKY, ktoré nesplnia ani povinné počty chovateľov a ani povinné počty maximálne nasadených holubov - teda si myslím, že diskusné fórum, ktoré bolo pred mimoriadnym zjazdom vedené na celkom slušnej úrovni bolo navrhovateľmi pekne hodené do obsajdu a jednoducho ODIGNOROVANÉ / Skrátka SUPER CHOVATELIA z PREZÍDIA so SILNÝMI OBLASŤAMI SI ZNOVA UROBILI DOBRE LEN PRE SEBA - ASI TAKTO SA MASTÍ PUPOK, keď je niekto pri moci aj v našom PARLAMENTE, skrátka dobre odkukané a skutek utek!!!
Milan Blahovský (12.01.2010, 08:53)
Stručne zareagujem - veľké OZ sú preto veľké OZ lebo ich chovatelia už dávno pochopili, že v jednote je sila. Prečo to nepochopili ešte tie čo sa vidia ako najschopnejšie keď ich je čo najmenej, tak to mi jasné nie je. Ak OZ nenasadí na KT ( v priemere 272 km ) 1000 ks, teda pri počte chovateľov 50 na preteku po 20 nasadených holubov a vezie sa vo vozíku, ktorého odjazdené km budú spoplatňované mýtnymi či diaľničnými poplatkami a stále je to pre nich akosi výhodné, tak ja už skutočne asi neviem ekonomicky uvažovať. Budeme ale nariekať, že nás je málo, že nás to stojí veľa peňazí, že nemáme koeficienty, že nemáme podmienky. Začnite konečne už hovoriť o spolupráci, o spájaní sa celkov a neodpovedajte mi, že máte veľké rozpätie a tým nesplnite nejakú kategóriu MS. Nemaľujte tu žiadne katastrofické scenáre nerealizácie pretekov v deklarovaných termínoch. Skúste konečne myslieť aj pozitívne pretože ako sa hovorí, že myšlienka je tvorivá a vy si mnohokrát svojimi negatívnymi diskusiami všetky nezdary sami privolávate. V kategorii do 500 km sú možné 4 opravy je uvoľnená možnosť zámeny pretekov v prípade skrátenia preteku a u DT 2 + prípadný náhradný termín, ešte málo ? Predsa súťaž ako je MS musí mať aj svoje nároky, ktoré splnia skutočne tí najlepší a je to otázne či to budú práve tí z tých najväčších OZ, kde je aj najväčšia konkurencia alebo to splní ten mnou už proklamovaný jednooký kráľ medzi slepými.
Miroslav Luhovy (12.01.2010, 09:01)
Schválením nižšieho počtu holubov by sa len napomohlo deleniu OZ-tiek z vypočítavosti.
Milan Blahovský (12.01.2010, 09:34)
Asi jeden z málo diskutujúcich si Miro pochopil náš zámer a vieme čo takéto delenie prináša. Zastavme konečne tie sváry okolo prechodov chovateľov.
Pavel Ostrolucký (12.01.2010, 12:57)
Milan pripadáš mi ako jednooký KRÁĽ . Nemysli si že ak je za Tebou celá OZ a trebárs i región celého východu, že sa cez preteky nemôžu vyskytnúť nejaké nepredvídané problémy / či už choroby, veterinárne zákazy, alebo nakoniec nemoc či už holubov a chovateľa alebo to nepredvídané počasie/. Ja by som bol najradšej, aby všetko vždy vyšlo na 100 %, ale niekedy stačí tak málo a skôr prichádzajú tie sklamania ako úspechy. Preto som písal, aby bolo radšej menej pretekov a aby sa súťaž konala pre celú chovateľskú verejnosť a nie len pre pár vyvolených, možno 10 - 15 % chovateľov a z toho splní podmienky 5 % SUPERMANOV a holubov. Ja som Ti chcel len poukázať na to, že pri menšom počte pretekov sa tieto dajú potom ľahko nahradiť iným, ale pri počte 17 pretekov som zvedavý ako ich budeš nahradzovať Ty a všetci čo to budú chcieť špičkovo splniť. Väčšinou nevypadne len jeden pretek, ale cez celú sesónu sú to 2 - 3 a niekedy až 4 problematické preteky a dolety a keď to niekomu nevýjde potom začínajú špekulácie ako to nahradiť a koná sa kabaret ako tohoto roku - KAŽDÚČKÝ jednotlivec by chcel skončiť čo na najvyššom pocte v GMS a ak to nejde nasledujú šachmaty a niekedy aj podvody a tomu by sa zjednodušením podmienok MS predišlo.
Milan Blahovský (12.01.2010, 14:05)
Pali, ak to náhodou nesplníme a bude nejaký veterinárny problém či poveternostný určite sa z toho nezbláznime a budeme chovať holuby aj naďalej a potešíme sa z iných vecí ako je povedzme výsledok v MS. Alebo si myslíš, že to je jediná vec pre ktorú chováme holuby ???? Dané MS je prekonzultované zástupcami východu, stredu aj západu, prijalo sa resp.schválilo tak ho rešpektuj alebo sa na neho vykašli. Rovnako ako musíme rešpektovať iné ustanovenia, ktoré sú raz schválené.
Pavel Ostrolucký (12.01.2010, 14:28)
Miňko dal si tomu pekné - ÁMEN - a nikdy inak. Ja to rešpektujem !
Milan Lenárth (12.01.2010, 16:18)
Termínov je dosť a pretekov, ktoré sa dajú vypustiť tiež, okrem toho je možnosť uvolnenia dní nielen v sobotu a nedeľu , ale piatok a pondelok, ak sa bude vedieť , že počasie je zlé tak sa počká, alebo presunie na pondelok,dnes má už väčšina chovateľov EKS, tak až taký problém by to byť nemal. MS stanovuje a vyhlasuje prezídium MS majú splňať tvrdé podmienky a kritéria a mi by sme sa do toho starať nemali je to súťaž prezídia , súťaže v OZ a ZO si organizujme ináč , možností je plno.Trošku mi je ľúto OZ , ktoré sú ďaleko od hraníc , tým sa sezóna asi predraží a holub výjde opäť o niečo viac, ale nedá sa svietiť výnimka udelená zatiaľ nie je.
Ľubomír Hovančík (12.01.2010, 20:14)
"Notoricky kritici," niekedy sa mi zda, že sa nedá táto diskusia, ani inak nazvať nedá. Komu nevyhovuje 11 pretekov nemusí ich letieť veď Vám treba iba 7 resp.1900 km, v čom je problém??? Tak je to aj s DT stačí Vám 1x 700-stovka a zopár 500-stovky celkom 2900km................... Na to ste nemysleli?????? Či sa bojite????......odletieť iba tých pár pretekov. Tých 12. Kto komu bráni aby sa sústredil iba na niektoré preteky???? Poznám chovateľa z Nitri, ktorý mi povedal, že on lieta len o prvé resp. špičkové umiestnenia v OZ a má asi do 30 závodníkov. A nikdy sa nesťažoval na MS. A verte či neverte tí čo sú tzv. slabí CHPH dieru do sveta neurobia. Neviem čo tým sledujete, ale furt, kolem dokola samé bezcielné reči. Rok 2010 nám ukaže, aký bude a o rok sa to dá zmeniť. A chcem sa ešte opýtať čo ste doteraz urobili pre PH????????? Máte niejakú kúru za sebou, holubníky vyčistené, predbežné páry "na papieri "urobené....

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené