MS

Milan Lenárth (24.10.2009, 09:14)
Pri prezeraní výsledkov som narazil na ďalší problém, v kategórii SDT je u OZ Sabinov v deklarovanom pláne pretek GOTHA a p. Matalík ma započítaný ERFURT, myslím, že tento pretek letelo celé KDTVR , ale oblasti ho deklarované do MS nemajú. Podľa mňa by sa tento pretek nemal počítať do MS, ak ovšem niekto v nejakom upresnení , alebo zápisnici urobil zmenu mala o tom vedieť celá chovateľská verejnosť, aby bol meter rovnaký pre všetkých.
Július Mlátko (24.10.2009, 10:00)
Milan,ja som sa taktiež snažil dohľadať zápisnicu alebo dodatok k deklarovaniu pretekov MS ktorú vydal zväz alebo výcviková komisia,ale ani po osobnom telefonáte zo sekretárom SZ som sa ktomu dodatku nedopátral.Takže sa taktiež pýtam ako je možné zaradiť pretek do MS keď ho dotknuté OZ nemajú vôbec ani v pretekových plánoch,ktoré sú oficiálne deklarované a umiesrnené na stránke SZ.Alebo sa znovu podmienky MS ,,pozmenili,,podľa individuálnych požiadaviek??? A ako prídu ktomu ostatné OZ ktoré čakali na mieste štartu alebo zrušili pretek kôli tomu že nemohli dodržať deklarovaný pretek ktorí mali v pretekových plánoch OZ. [%sig%]
Ivan Oravec (24.10.2009, 10:06)
Pretek Gotha 27.6.2009 pre zlé počasie odštartované v Erfurte asi tak.
Július Mlátko (24.10.2009, 10:18)
O.K.- Ale ako to vysvetľuje deklarácia a zaradenie preteku do MS ? A rozdiel medzi Gothou a Erfurtom je zhruba 21 km. [%sig%]
Ivan Oravec (24.10.2009, 10:18)
nn u Matalika cc 10km
Milan Lenárth (24.10.2009, 10:32)
Preto navrhujeme v OZ Martin do MS na rok 2010 deklarovať 6 až 8 tratí , myslím teraz KT a ST v Čechách od severu na juh, že ak je nepriaznivé počasie napr. v Liberci a dobre je v Prahe holuby stiahnúť a letieť Prahu, to sa dá zistiť už v piatok a stačí zavolať poverenému funkcionárovi z prezídia a pretek zmeniť, niektorí išli ešte ďalej a chceli deklarovať iba kilometre, to by bolo asi neprehľadné, to iste sa môže urobiť u DT a SDT a k podobným problémom nebude dochádzať. Je vždy veľmi ťažké nájsť niečo priechodné, ale treba sa o to aspoň pokúsiť.
Milan Blahovský (26.10.2009, 19:13)
Páni, pretek Erfurt nebol žiaden dodatočný pretek či náhradný, v daný deň ráno v Gothe pršalo a bolo hmlisto, štartér nedovolil resp.nedoporučil vypustiť holuby, preto som ho poprosil o náhradné riešenie a podľa jeho ako aj našich zistení posledným možným miestom štartu z pohľadu udržania preteku v kategorii nad 700 km bolo mesto Erfurt. Najprv ma ubezpečoval že by to mohlo byť vo Weimari, ale kedže ten má časť KDTVR pod 700 km tak sme sa zhodli na Erfurte. Štartér p. Wünsche, ktorý bol štartérom aj na VCS, išiel osobne za autom KDTVR do Erfurtu a tu uskutočnil a potvrdil štart o 8:45.
Ak toto má byť porušenie nejakých propozícii MS, tak potom nechápem, čo už sme mali podľa vás urobiť ? Rozdiel vo vzdialenostiach oproti Gothe je 10 km.
Ak OZ ostalo pri havárijnej situácii pri zmene miesta vypustenia v deklarovanej kategorii nemalo to vplyv na zaradenie preteku do MS. To isté sa uskutočnilo aj vo vašom OZ p.Lenárth a síce u p.Skaličana + Bindasa v pretekoch mladých holubov. Holuby boli pustené kdesi pred Prostejovom, na novej súradnici, ale kedže OZ splnilo pretek nad 100 km nie je dôvod na jeho nezaradenie do MS, Skôr má trápi dôvod, prečo sa uviedlo Prostějov východ a nie Přerov - sever ?
Július Mlátko (26.10.2009, 21:35)
Milan,myšlienka o štartoch,citujem,,z pohľadu dodržania preteku v kategórií,, je super vec,len to má jedno obrovské mínus,že o tejto možnosti okrem asi niektorých štartérov /bude to asi max.jeden / nikto na Slovensku nevedel !Lebo ja taktiež štartujem preteky OZ Topoľčany a na jednom preteku Slivenec sme kôli zlému počasiu čakali s p.Vorlíčkom na lepšie počasie!No ale keby som sa niekde v zápisnici SZ dočítal o tejto možnosti tak určite sa presunieme na druhú stranu Prahy.Takže nechápem a nemôžem to nikde nájsť, kto a kedy udelil túto výnimku pri deklaráciach MS pred pretekovou sezónou? V tých ,,nejakých propozícií MS,, ako píšeš.Tak ak sa mýlim a existuje nejaký dodatok k MS,o ktorom my ostatní štartéri OZ ešte nevieme,tak nás informuj kde to nájdeme a v ktorom obežníku? Ďakujem. [%sig%]
Vladimír Sudor (26.10.2009, 22:25)
Páni z Prezídia SZ. Chovatelia takmer z celého Česko-Slovenska netrpezlivo očakávali ako rozhodnete na sobotňajšom rokovaní Prezídia SZ. To čo ste prijali na Prezídiu,je obrovský pľuvanec do tváre poctivým chovateľom na celom Slovensku. Ako ja a mnoho ďalších chovateľov vyradených OZ,môžem ovplyvniť,či sprievodca,alebo výcvikák OZ skontroloval,či na čas poslal protokol o štarte? Veď s týmto protokolom neprídem za celú sezónu do styku!!! Keď chcete mať poriadok na Slovensku,tak v prvom rade by ste mali potrestať funkcionára OZ čo spôsobil tento nedostatok a nie potrestať všetkých radových členov oblastných združení,ktorí museli obetovať nemalé finančné prostriedky na pretekovú sezónu v domnení,že v ich OZ je všetko v poriadku a zvolení funkcionári si svoje funkcie plnia zodpovedne,a nie vyradiť nás z MS ,ako aj z výstav. Je to od vás obrovská neúcta voči všetkým chovateľom na Slovensku,ktorí si mysleli,že keď ste boli zvolení do funkcií Prezídia SZ,budete tieto funkcie zastávať čestne a svedomito. Najskôr ste mali posúdiť mieru previnenia a následne trestať tých čo sa previnili,ale vy ste hodili poctivých chovateľov, takmer z celého Slovenska, do jedného vreca s Chytilovcami. Pamätajte,že zlo zanecháva za sebou obrovské stopy!!! [%sig%]
Zdenko Žofaj (27.10.2009, 00:21)
Je to ale poriadne svinstvo a výsmech do tváre všetkým poctivým chovateľom, ktorý týmto rozhodnutím Prezídia SZ boli neoprávnene a nespravodlivo potrestaný, čím všetkých Nás chovateľov PH nahádzali do jednej jamy, aby týmto rozhodnutím zahladili blamáž Slovenska na medzinárodnom poli. Hanba Vám celému Prezídiu SZ a je to hnus, keď vo Vašich radoch trpíte niektorých členov, ktorý manipulujú a podvádzajú s výsledkami pretekov PH.
Ing.Miroslav Vidhold (27.10.2009, 09:52)
Nemožno to takto hodnotiť,ako ste to napísali,či Zdenko Žofaj,či Vlado Sudor. V prvom rade,ked si volíte Výbor OZ,dávajte tam zodpovedných ľudí znalých všetkých zväzových predpisov.Je to výsledok aj Váš,že to takto dopadlo,pretože aj Vaše prsty,či Vaše hlasy za delegátov OZ resp.VZ či zjazdu rozhodujú o tom aká kvalitná práca je odvádzaná...Netreba robiť kuolárne veci proti ľudom,ktorí sú obetaví a dávajú celé srdce do našej činnosti,takto to potom dopadne...a neskôr možno aj horšie.Je to dôsledok falošných kamarátstiev a intrigánstva v radoch chovateľov.Preto poriadne sa poobzerajte okolo seba a zamyslite sa nad tým,či nemáte okolo seba schopnejších .Nie je predsa možné,aby za neschopných,ktorým naozaj nezáleží na výsledkoch iných-lepších ,trpeli Tí,ktorí na tom priamu vinu nenesú,tak ako to napísali hore menovaní.
Ota Waldhauser (27.10.2009, 10:49)
Zdravím všechny poctivé chovatelé SR, není mě tak trochu jedno co a proč, jsou kontrolou, ( zatím poškozeny všichni chovatelé dotčených OS) jsou v jednom žoku,Ti co konkrétně mají nést vinu a chovatelská veřejnost ,která věřila že je vše v naprostém pořádku, v ZO nebo OS jsou jedinci, který poukázal na dodržení ZŘ slovně i třeba písemě, černá ovečka pro OS. Teď bude postižen znovu, není to spravedlivé, OS je vedená a ukázat prstem se dá na hlavu viníka, né na stádo chovatelů. Někdo předchozí diskutující napsal ( plivnutí všem chovatelům do tváře) podle mého, měl naprostou pravdu. Pokud tento ortel je od SZ poslední a na konkrétní osoby neukáž prstem ( funkcí--chovatele) zákaz , ZO potažmo OS si nikdy neudělá 100% pořádek a pojede se dál. Jak říkává můj kamarád (rodokmen) papír snese všechno, fouknu a uletí. A to se stává s písemnou připomínkou do OS. Stejný metr pro všechny kteří rozhodují a řídí, a nepoškodit člověka chovatele, který jenom věřil, proč se stalo převážnou částí všem chovatelům , tak trochu mě to nebere v podstivost. Je to jen můj názor a pocit křivdy, kamarádům chovatelům SR.
Štefan Nochta (27.10.2009, 11:48)
Pán Sudor a Žofaj, čo to tu trepete, chceli sme spravodlivosť a keď Vám zistia závady, už sa staviate na zadné? Alebo ste si spravodlivosť predstavovali tak, že nedostatky vo Vašich OZ by boli nepovšimnuté?? Urobte si poriadky s Vašimi funkcionármi, čo Vám spôsobili škodu. Členovia prezídia si urobili svoju prácu s rovnakým postihom pre každého. Pán Sudor, o Vás som mal doteraz dobrú mienku - len mal. Asi máte toho masla hodne............. Zamyslite sa, stojí to za to.
Eduard Buček (27.10.2009, 12:29)
Aj keď sa toto všetko dotklo aj mňa a dá sa povedať že som v OZ -Tvrdošín najviac poškodený ,muselo to raz prísť,veď do nekonečna sa nemôže odpúšťať zodpovedným v OZ.Nedávno napísal nemenovaný pán funkcionár z našej OZ že ryba smrdí od hla . Myslel to dúfam že najprv treba mať poriadok v OZ a potom v SZ a nie opačne. Ale to su zase len jeho prázdne slová ,ako vždy a na to som ja a ostatný v OZ doplatili. Ďakujeme .......
Ľubomír Drgáň (27.10.2009, 14:32)
Prečítal som si protokol o zistených nedostatkoch a bol som veľmi sklamaný, asi tak ako aj väčšina ďalších členov SZ CHPH. Dospelý človek ľahšie pochopí, že šport môže byť ovplyvnený intrigami a zákulisnými praktikami, no je ťažké vysvetliť synovi, že holúbok, o ktorého sa poctivo staral celý rok, obetoval mu všetok svoj voľný čas a úspory a mal ho na l. pozícii s koeficientom 3, nebude zaradený v rámci Slovenska do výsledkov. Alebo mu to mám povedať priamo, že bude vyradený, aj keď nie vlastnou vinou ? Ako k tomu príde, veď neurobil žiadnu chybu ? Vlastne áno urobil chybu, len tú, že sa stal členom zväzu CHOVATELOV POSTOVYCH HOLUBOV. Vždy som bol presvedčený, že je to poctivý šport. Choval som v živote mnoho zvierať rôznych druhov a keď som sa vybral touto cestou, bol som presvedčený, že je to komunita, ktorá je 100% čestná, ale zdá sa, že opak je pravdou. Ja a môj syn sme chybu nezapričínili a to isté si pravdepodobne myslí väčšina poctivých chovateľov, tak prečo, by sme mali znášať následky za chyby, ktoré spôsobil niekto iný. Čestných a nečestných chovateľov ste hodili do jedného vreca, čo tých spravodlivých poburuje a uráža! Aj v súdnictve Vás odsúdia. Určia Vám čas vazby ale aj nápravnú skupinu. Mňa sa bytostne dotýka, keď ma dávate do jednej cely a nápravnej skupiny s pánom Chytilom, keď rovnako posudzujete rôzne úrovne chýb a omylov a dávate ich na rovnakú úroveň s úmyselnými podvodmi. Je výsmechom všetkých členov,keď : Porušenie pretekového poriadku HLAVA II. - Všeobecné ustanovenia, (v tomto prípade neskoré zaslanie dokladov) dávate na rovnakú úroveň ako spáchanie úmyselného podvodu a teda rovnako trestáte členov, ktorí za tieto chyby nemôžu aj podvodníkov. Ak by sme mali do budúcna takto závodiť je to výsmech a poprosim Vás nelákajme do našich radov mladých chovateľov, ktorých už od začiatku učíme klamať, intrigovať a podvádzať... Nech radšej ostanú doma pri svojích počítačoch a legách. Tešim sa na zasadnutie, ktoré sa blíži a rád, by som si prerokoval s výborom problémy, ktoré vznikli v rámci slov. zvazu. Otázkou preto je či aj ostatní slušní chovatelia budú nečinne trpieť podobné praktiky súčasného prezídia SZ CHPH, alebo s tým chcú niečo urobiť. Nemyslím si, že všetci jeho členovia súhlasia s vyraďovaním poctivých chovateľov, no treba jednoznačne určiť, ktorí členovia sú za toto rozhodnutie zodpovední. Ako je možné, že prezidentovi zväzu boli odpustené (ak chcete tak zažehlené) podstatne väčšie nedostatky, ako je neskoré zaslanie zápisníc, a bežným členom hrozia vzradením len za administratívne nedostatky klubových funkcionárov. Dávam preto členom zväzu predbežný návrh na to, aby sa do programu najbližšieho mimoriadneho valného zhromaždenia zaradili aj nasledovné body : l. Prerokovanie závažnosti nedostatkov členov prezídia a určenie menovitej zodpovednosti tých členov prezídia slov. zvazu, ktorí sú zodpovední za toto rozhodnutie. Je predsa veľmi zaujímavé,že pri sa k tomuto rozhodnutiu nepriznáva nik z členov prezídia, a predsa bolo prijaté. 2. Voľba členov nového predsedníctva 3. Prípadné založenie novej ORGANIZACIE na úrovni slov. zvazu, kde môžu vstúpiť tie oblastné združenia, ktoré majú záujem o čistý čestný šport a nie o špinu a podvody s aktuálnym termínom založenia r. 2010. Pokiaľ s uvedeným návrhom súhlasíte, je nutné dbať na to, aby sa nestalo, že ho zodpovední v snahe udržať si svoje miesta potichu zametú pod koberec a chovatelia sa budú s podobnými a možno aj horšími rozhodnutiami stretávať aj v budúcnosti. PS: Po úprave podľa protokolu, ktorý navrhol slov. zvaz, budú výsledky neobjektívne, skreslené a na hanbu Slovenska. Doplatia na to len poctiví chovatelia.
Jozef Cuboň (27.10.2009, 14:39)
To, čo uvádza p. Sudor, Žofaj možno nazvať nepochopením celého problému. Na jednej strane aj oni v predchádzajúcich príspevkoch volali po ráznom skoncovaní s takýmito praktikami, na strane druhej, keď sa to dotkne ich sú dôrazne proti. Držia sa teda hesla "Trestajte, len nie mňa". ak ale dochádzalo k takým istým, alebo podobným porušeniam aj u iných OZ, je najvyšší čas s týmto úplne skončiť. Je to sice nespravodlivé, ak sa to dotkne mnohých chovateľov, ktorí s tým nemajú nič spoločné, ak ale voláme po očiste, raz sa s tým začať musí. Ostáva len dúfať, že "zemetrasenie" len začné. Ak došlo k porušeniu disciplinárneho poriadku, či už úmyselne, alebo nedbalostne, nie je možné skončiť len u kolektívneho trestania, teda aj nevinných a to vyradením všetkých z pretekov, ale je čas zaoberať sa porušovaním zväzových noriem konkrétnymi vinníkmi. Už aj preto, aby sa predišlo možným špekuláciam po spoločnej večeri, ako to tu už kdesi bolo uvádzané. Takéto posedenie mi totiž pripadá, ako by sudca prerušil konanie a pred vynesením rozsudku by s obžalovaným išiel do krčmy a tam s ním dohodol rozsudok.
Július Mlátko (27.10.2009, 14:40)
Páni,jednoznačne sa prikláňam a podporujem názor p.Vidholda.Všetci ste volali a netrpezlivo čakali na výsledok kontroly komisie SZ. No a teraz je všetko skontrolované,zápis uverejnený a na nedostatky tvrdo poukázané.Súhlasím stým že sú vtom aj nevinní a poctiví chovatelia ale ako ste to chceli robiť??? Tak ako v minulosti??? Táto preteková dokumentácia je toho výsledok!!! Jednoznačne sa treba kriticky pozrieť do vlastných radov a tam začať nasledujúce nové sezóny.Môžem Vám s určitosťou povedať,že takéto nedostatky v budúcej sezóne na 90% nebudú,len prosím Vás neospravedlňujte neochotu a lajdáckosť niektorých ,,zodpovedných,, funkcionárov v ZO ako aj OZ. [%sig%]
Vladimír Sudor (27.10.2009, 16:29)
Pán Nochta ja vás vôbec nepoznám a preto si ani nedovolím vás súdiť. Vy ma osobne poznáte, keď píšete o nejakej dobrej či zlej mienke? Ja som pracoval v pretekovej komisii SZ 8 rokov a bol som na kontrólach u chovateľoch,ktorí boli podozriví z nečestného pretekania a následne boli aj usvedčení.Poukazujem a poukazovať budem na nedostatky či spochybňujúce dolety holubov. Ano som za vyradenie chovateľa, keď sa dopustí podvodu,ale treba vedieť rozlíšiť čo je podvod,priestupok,kto to spôsobil a následne toho potrestať a nie celé OZ pre nedôslednosť funkcionára OZ. Ja mám čisté svedomie a môžem sa pozrieť každému do oči a to maslo ,ktoré spomínate je asi vaše. [%sig%]
Alexander Balogh (27.10.2009, 19:19)
Presne tak,prečo mám taký pocit,akokeby ma margo Chytilovcov radšej vyradili všetko čo sa dá,len aby chránili realnych vinníkov?????
Milan Klačan (27.10.2009, 21:02)
Spomínate tu kontroly a odhaľovanie podvodníkov,ktorých tu bolo a je dosť , ale prečo sa o tom nikde nepísalo, prečo neboli zverejnené mená , tresty ? Prečo sa to ututlávalo? Prečo ?... asi za to, že to vždy boli olymp.reprezentanti alebo"dlhoročný funkcionári". Takže tá ryba smrdí asi od hlavy.
Milan Lenárth (27.10.2009, 21:58)
Niekde inde som napísal, že konečne urobili cisársky rez a snažili sa vylúčiť všetkých, ktorí mali nedostatky v pretekovej dokumentácii, protokoly o štarte sa dotkli aj nás, myslím si, že OZ Martin si s tohoto zoberie ponaučenie a v ďalších rokoch sa to nebude opakovať. V oblastiach nemôžu robiť jeden , dvaja ľudia všetko, lebo nie sú neomylní a môže sa stať chyba. Preto musí byť kontrola, nedostatky v protokoloch o štarte si vyriešia oblasti samé, to nemôže riešiť prezídium a nemá ani podľa čoho. Zoberte si , že funkcionár OZ všetko robí, obetuje veľa času , prostriedkov nemá žiadné bočné úmysly a pomýli sa tak, že štartér nenapíše čas štartu do protokolu a on ho nedopíše , lebo by to bolo iným perom a odošle ho no stane sa , ale neškrtá , nemanipuluje s časmi, neodosiela protokoly tri týždne , desať dní po preteku , ale včas a takého chcete trestať, ... Myslím , že kontrola bola vykonaná dobre, a väčšina si urobí poriadok sama a vezme si s toho ponaučenie, ale aj tak si myslím, že niektoré veci je treba ešte dotiahnúť, mimoriadný zjazd sa blíži ma byť k Stanovám, ale zatiaľ zo strany Prezídia nebolo nič ponúknuté ,aby sa to rozdiskutovalo a myslím si , že pracovať sa už malo dávno p. Šiška tento bod podľa uznesenia zjazdu mal dať do konca mája a keby ho boli dali na stránku k širokej diskusii bili by sme ďalej.
Vladimí­r Smieško (28.10.2009, 19:12)
Vlado, problém je niekde inde.
Vladimí­r Smieško (28.10.2009, 19:16)
upresním - v niečom inom

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené