Očista SZ

Milan Blahovský (18.10.2009, 18:17)
Zdá sa, že situácia na Slovensku týkajúca sa serióznosti práce funkcionárov a následne aj chovateľov začína naberať na obrátkach. Určite je takýto postreh u mnohých a nie každý to možno takto verejne zprezentuje. Denne mi zavolá množstvo chovateľov a sú to mnohokrát rozhorčené slová, ktoré mi vlezú do uší. Každému sa snažím vysvetliť, že majú rovnako ako ja možnosť sa verejne vyjadriť pretože nemienim do nekonečná prenášať ich názory do DF, pretože to aj tak mnohí chápu opačne.
O čo teda ide v tomto príspevku. Roky zisťujeme pri rôznych kontrolách pochybenia. Nesprávnosť vyplnenia protokolov, neskoré zasielania týchto protokolov resp. porušovania dohodnutých termínov či to sú databázy resp. podklady pre MS alebo výstav. Roky to tolerujeme a hoci sa zdvíha vlna kritiky z úst tých čo to dokážu rešpektovať, prechádza im to. Bojíme sa povedať DOSŤ !!!
Čo ak by to raz postihlo aj nás ?, položí si takúto otázku nejeden funkcionár pri rozhodovaní a radšej ticho mlčí a toleruje priestupok či to vo vlastnom OZ alebo u konkurencie.
Ideálne to nebolo ani pri tohotoročnej kontrole dokumentácie a možno budem pritvrdý ako vyslovím názor, že by som dal vyradiť výsledky jednotlivých holubov a OZ z národných súťaží. Teda nielen MS ale aj CV. Poviem vám rovno, radšej sa nezúčastniť na najbližšie obdobie olympiády ako tolerovať to čo sa doteraz tolerovalo. A pokiaľ by sa na CV objavili holuby s nižšími, ale čistými koeficientami tak si určite zaslúžia väčší obdiv ako tie , ktoré tam sú zásluhou prižmurovania oboch očí nad nedôslednou prácou príslušných funkcionárov. To čo som roky počúval ako nám je treba každého chovateľa a preto musíme si odpúšťať, dávať možnosti na polepšenie sa. Čítam tu návrhy na zníženie počtu chovateľov pri nasadzovaní, na potrebu uznávania minimálných olympijských podmienok, píše sa o spravodlivosti a o potrebe vytvárania akéhosi ideálna. Komu sa pýtam ? Tým, ktorí ťažia z naivity či ak to poviem zľahčene tak tým čo ide iba o vyžititie sa z doletu ich miláčkov na svoj holubník.
Z hrôzou zisťujem, že máme čoraz menej kvalitných a zodpovedných funkcionárov a my by sme najradšej rozširili ich počty. Ak predsa máme problémy so zabezpečením regulérnych štartov a vykonať pri organizácii preteku všetko čo je s tým potrebné, potom prečo sa bránime spolupráci s inými OZ, kde sú to schopní za nás urobiť. Ak máme problém s včasným plnením termínov potom nech to urobia za nás iní. Česť výnimkám.
Poviem vám teda ako to vidím ja. Bránime sa možnej kontroly zo strany susedov a preto hľadáme dôvody ako to neurobiť. Vyhovárame sa za skreslené dolety holubov, za možné straty, za možnú nedohodu pri rozhodnutí o štarte a ešte neviem čo. Všetko sú to ale iba naivné pohľady, ktoré sa skrývajú za bežným chovateľom, ktorý je rád, že má možnosť sa zúčastniť preteku, ktorý sa poteší aj s oneskoreného doletu holuba a ktorý nešpiní konkurenciu ak mu náhodou jeho holub nedoletí prvý v preteku.
Nie náhodou som použil pre svoj príspevok tento názov, ale skutočne mám pocit, že sú iba dve možnosti:
1. Urobiť jednu silnú čiaru a očistiť SZ od všetky nedostatkov, ktoré vyplávali za posledné obdobia a ísť do nového pozjazdového obdobia s čistým a jasným štítom.
2. Odpustiť všetky nedostatky, prižmúriť očí a tŕpnuť či nás bude v budúcnosti ešte dosť. Dostatok naivných, zmanipulovateľných a superšpičkových, ktorí na nich rastú.
Odpoveď na tieto slová by si mal dať každý chovateľ, každý funkcionár a jednoducho každý komu ešte na chovateľstve poštových holubov záleží.
Budem ju čakať aj v tomto DF.
Zdeňek Adamík (18.10.2009, 18:25)
Zlatá slova, která jistě neplatí jen pro SZ CHPH...
Peter Matalík (18.10.2009, 19:12)
Milan a je to tu! Sú tu dva možnosti.Ak sa vyradia OZ s nulovými súradnicami,tak sa to bude týkať mnohých OZ.O protokoloch a ostatných záležitostiach ani nehovorím.Ak mám byť konkrétny tak týka sa to aj nás/OZ Sabinov/,keď sme z jedného preteku V.Mýto/340 km/ nezamerali ,ale použili ako mnohé OZ súradnice z minulej sezóny.Všetky ostatné ,včetne pretekov mláďat máme zamerané ,keďže vlastníme GPS.Jednoducho nám to "ušlo".Nebudem sa tu rozvádzať prečo,ale fakt je ten ,že sme vytvorili OZ Sabinov za dva týždne!Nepočítali sme stým,že SZ povolí rozdelenie OZ Prešov.Kúpa nadstavby,všetky náležitosti sme museli stíhať na rozdiel od iných OZ vo veľmi krátkom čase.Traja chovatelia OZ Sabinov sú v Generálnom majstrovstve Slovenska v prvej desiatka/Bodnár 3. Matalík 4.Mojzeš 9./Komu pripíšeme vinu ak budeme vyradení? Výcvikárovy OZ?Ja si myslím,že sme za to zodpovední celý výbor OZ na čele s predsedom/Matalík/.Je to krutá pravda.Hoci aj niektorí poprední chovatelia OZ nás mohli na tento fakt upozorniť!Ale čo už teraz si sypať popol na hlavu.Ak si chceme zachovať povesť dobrých a poctivých holubiarov musíme byť sebakritický a niesť aj dôsledky za chyby či už vedome ,alebo z neznalosti.Ja osobne som za bod č.1 v tvojom príspervku,aj keď sa mi to ťažko píše!
Ivan Oravec (18.10.2009, 19:41)
Plne súhlasím Milanovým príspevkom a osobne sa prikláňam k bodu 1! [%sig%]
Július Mlátko (18.10.2009, 19:42)
Milan, OZ CHPH Topoľčany po dnešnej mimoriadnej konferencií vyslovilo jednoznačnú podporu na očistenie SZ od funkcionárov ktorí sú v strete záujmov a nestotožňujú sa s čistotou nášho pretekania alebo sú v kolíznom stave s pret.poriadkom a stanovami SZ CHPH. Môžem Ti úprimne povedať,že Vám držím palce.A OZ Topoľčany Vám týmto verejne vyjadruje podporu k naplneniu k Tvojmu bodu č.1 Športu zdar! [%sig%]
Vladimír Mulík (18.10.2009, 19:54)
Milan, niet úvah, aby sa prijal bod č.2, ak si chceme zachovať ľudskú tvár. Milo ma prekvapil náš priateľ Peter Matalik, ktorému vážne ide o holubársku česť, a nie len o výsledky. Bod č.2 umožní určitým holubárom pokračovať aj v budúcom roku v špekulácií a spoliehať sa, že sa to zase nejak prepečie. Som iba nováčik, no určitým holubárom nedokážem rozumieť z jedného dôvodu. Holubári, ktorí vyvolávajú Milanovi, majú x nápadov, ako by to malo byť, ale nechcú to napísať verejne, aby mali čisté ruky. Tento problém sa týka každého holubára, či je to nováčik, alebo profesionál. Ak chceme aj do budúcna čestne holubáriť, treba urobiť rázne kroky. Športu zdar, holubárskemu zvlášť.
Július Mlátko (18.10.2009, 19:57)
Pán Matalík,nerozumiem Vášmu príspevku o nulových súradniciach,môžete to objasniť? Ďakujem. [%sig%]
Milan Lenárth (18.10.2009, 20:03)
Milan myslím si že aj všetci chovatelia z OZ CHPH Martin sú za očistenie SZ od funkcionárov, ktorí sa nestotožňujú s čistotou nášho spoločného koníčka, súhlasíme s bodom 1, ktorý si navrhol a som rád, že si našiel odvahu stýmto vystúpiť.
Milan Blahovský (18.10.2009, 20:09)
Pán Lenárth a ostatní, ja som nemyslel na očistu v prezídiu ja som mal na mysli celý SZ teda od ZO, NS OZ a trebárs aj v prezídiu ak bude treba. Jednoducho som za zmenu v pohľade na to čo spomínam.
Milan Lenárth (18.10.2009, 20:13)
Milan, veď presne o tom to je ,ja tiež myslím očistu celého Zväzu , presne ako Ty oddola až nahor.
Peter Matalík (18.10.2009, 20:18)
p.Mlatko to sú orientačné súradnice SZ.
Július Mlátko (18.10.2009, 20:29)
p.Matalík,moje súradnice holubníka sú 48,38,18 - 18,29,00 a to si myslíte že sú to orientačné súradnice SZ ? To mi merala komisia OZ. [%sig%]
Peter Matalík (18.10.2009, 20:49)
p.Mlátko myslel som tým súradnice vypúšťacích miest a nie súradnice chovateľa.
Milan Lenárth (18.10.2009, 20:52)
Kedysi boli na stránke orientačné súradnice zväzu rôznych vypúšťacich miest v Českej republike, ktoré neboli presné a totožné s miestami štartov. V súčasnosti by sa už vôbec nemali používať, len sa akosi nato pozabudlo a to niektorí využivali ešte donedávna, tieto súradnice by sa mali zakázať používať a bude pokoj.Ešte možno aj v súčasnosti ich niektorí vypočtári využívali a použili na výpočet výsledkov, ako o tom bolo písané už v iných diskusných príspevkoch.Tým , že sa príjme novela do pretekového poriadku o štartoch, súradniciach atď sa tomuto predíde.
Milan Blahovský (18.10.2009, 20:53)
Julo a všetci čo reagujete, ja nemám na mysli iba očistu súradníc štartu, ja mám na mysli očistu práce funkcionárov a ich voličov ako celku. K tým súradniciam iba toľko - OZ Bratislava + Senica ( české preteky),Trenčín ( Slaný),Levice + Šurany (Slaný ),Čadca ( české preteky), Sabinov ( Vys.Mýto) Tvrdošín - Trojmezí,Lipt.Mikuláš ( Přerov,Hranice,Prostejov,N.Mesto n/Vahom,Trojmezí), Kežmarok( Hranice na Morave ) To sú OZ kde sa podľa mňa nemerali súradnice pri štarte holubov v uvedených pretekoch. K OZ Bratislava musím však dodať, že mali vzorovú dokumentáciu pri kontrole.
Július Mlátko (18.10.2009, 21:08)
Milan ,ja nemám na mysli len očistenie súradníc,to len p.Matalík navodil tzv.nulové súradnice. Hlavným problémom je čestnosť a férovosť funkcionárov tak niektorých členov SZ ako aj v OZ. [%sig%]
Miroslav Ďurana (18.10.2009, 21:11)
Ako byvalý vycvikar OZ Terchova si myslím,že ani tu to nie zo súradnicami úplne v poriadku,ale po odstúpení sa cítim v pohode.
Milan Kľačan (18.10.2009, 21:48)
Je tu možnosť sa verejne vyjadriť, ale väčšina chovateľov má strach sa verejne vyjadriť. A práve toto nahráva tým funkcionárom , ktorí sú vedome obklopený " riťlízačmi ", ktorý majú strach vysloviť svoj názor pred nimi na hlas. Takto isto to funguje v politických stranách, kde predsedovia strán sú "volený dovtedy , kým oni sami chcú". Bude ťažké odstaviť týchto súdruhov...
Ing.Miroslav Vidhold (19.10.2009, 14:35)
Ako tak čítam všetky príspevky,dostávam sa späť pred zjazd,ked sa tam všetko dalo zmeniť.Málokoho zaujímalo,či sa niečo zmení v prospech chovateľov a vzťahov medzi nimi,prvoradé bolo "dostať"sa do orgánov SZ.No a prečo asi? Zjazd bol pripravený len potiaľ...zmeny stanov a všetkých vnútorných dokumentov,to pre pripravujúcich zjazd nebolo "potrebné".Snaha dostať sa do funkcií bola tak silná,že preto obetovali more času,na lobing,či na východ,či na západ.No na to,aby spracovali a pripravili všetky dokumenty pre inováciu to nie,radšej získame čas a navrhneme to ako úlohu pre mimoriadny zjazd.....A znova nič..Je smutné,ked sa pred voľbami do orgánov robí táto ohavná politika...,ktorá má odstaviť ľudí,ktorí chcú dať pravú tvár nášmu športu,chcú očistiť tých,čo majú čistý štít a tvrdo zan bojujú.U nás je však nepísaný zakon,že ťažko sa žije tým,ktorí majú úspech,závisť zožiera mnohých a závisí teraz len od toho,či týchto závistlivých nezískajú ešte väčší závistlivci pre svoje záludné ciele a manipulujú,manipulujú... až sa im podarí vlastne ovládnuť celé dianie v OZ.Pán tajomník OZ BB pred časom navrhol VČS,aby mi dali trest na 8,či 10 r.,aby som nemohol byť volený do orgánov SZ.Dali to do zápisnice a poslali na SZ.Pýtam sa,ako je možné dať schváliť niečo takéto,ked som nikdy a za nič nebol trestaný a ani sa neprevinil voči žiadnym dokumentom zväzu ...a SZ na to nereagoval???Viem,zápisnice nikto na SZ asi nečíta.Jednoducho ste niekomu nepohodlný,tak Vás potrebuje odstaviť,aby si mohol robiť vo Výbore čo chce.Je zaujímavé,že nikto mi nič vtedy neposlal,ani zápisnicu,iba na ZO. Pár poctivcov so svojim názorom,ktorí tam náhodne "ešte" sedia,prehlasuje "svojou"intrigánskou hrou... a stále neprestáva ..ešte na minulej mimoriadnej schôdzi OZ BB to húdol do ostatných,ked som bol navrhnutý na mimoriadny zjazd...vrchol idiotizmu!!!Ľudí takto odsudzovali inkvizítori v stredoveku a stalinisti v 50 rokoch minulého storočia...a toto si dovolí teraz navrhovať a dávať schvalovať na VČS pán Michalík ,tajomník OZ BB.Chceme čistiť SZ ...týchto ľudí treba z radov chovateľov vylúčiť doživotne,respektívne,kto má za ich blbosť sedieť na súde,celý Výbor OZ,ked sa im dá zlákať do ich hry??Zo zväzu necítia žiadny po..b,tak si nadalej dovoľujú.Dokedy...no asi dovtedy,kým budú sedieť na lavici obžalovaných za urážku na cti a potláčanie ľudských slobôd,a dalšie čo si neuvedomujú Tí,ktorí s nimi toto odhlasujú,kto bude platiť odškodnenie za "výkon" Výboru OZ.Toto sa na Slovensku deje od najnižších zložiek až hore.Nedodržiavajú sa chabé "zákony zväzu" a takíto "zástupcovia" Boha na zemi potom zneužívajú svoju funkciu na svoj"rast".Sú ako chobotnice,ktoré využívajú slabších na svoje ciele..Čudujeme sa potom,že sa deje toto,či ono...áno deje sa to ,lebo zlyhávajú ľudia a verte tomu,človek sa očistiť nedá,bud sa narodil a dostal od Boha charakter,alebo nie. Myslím si,že jediným možným spôsobom je možné napraviť chyby:posielať na schôdze OZ,zjazdy či VZ ľudí,ktorí majú vlastný názor a rozumejú sa veci a nie ľudí,ktorí tam majú ísť ako predĺžené chápadlá "chobotnice".
Ing.Zdeněk Horák (19.10.2009, 16:54)
: Ostrolucký (212.55.229.---) Datum: 19.10.2009 15:34 Važení pani holubári - na začiatku tohoto príspevku bolo poukázané pánom Valíčkom na starý problém z Nemecka ako sa dajú ovplivniť štarty a časy vypustenia pri štartoch a ako to ovplivní potom poradie jednotlivých holubov a chovateľove umiestnenia a samozrejme ako sa pri tom dajú vylepšiť koeficienty holubov, ktoré sa potom dobre prezentujú spolu s holubom a chovateľom na jednotlivých chovateľských akciách počnúc, klubovými, oblasnými, pásmovými, celoštátnymi a medzinárodnými a každý chovateľ je rád aby jeho holuby mali čo nalepšie koeficienty - čo je niekedy náš veľký problém. Ak chovateľ má výsledky dobré je veľmi spokojný - dostane sa všade a všade má dvere otvorené, no ak výsledky nie sú dobré začína špekulovať a v tom sú asi všetci chovatelia rovnakí či sú to Slováci, Česi, Maďari, Poliaci, Nemci a pod. Pri dobrých výsledkoch sú potom dobré aj obchody a to by si mal priznať aj pán Zdeněk Horák, ktorý obvinil dvojicu Chytilovcov, lebo ako ho poznám aj on na dražbách kupuje holuby od gebr. Herbotsov, či mu potom ide aj predaj to neviem, lebo predaj je priamou úmerou na disiahnutých výsledkoch! Aj ja mám holuby od popredných chovateľov, tiež aj od Herbotsa, no nedosahujú dobré výsledky a veľmi sa tratia. S tými súradnicami je problém niekde inde. Ak má celá oblasť Senica počítané rovnaké súradnice, nie je vina dvojica Chytilovcov, ale kde sú ich kontrolné orgány ako KK-ZO, KK-OZ, ZO a výbor OZ , výcvikári ZO a OZ čo tam všetci spali alebo čo ? Ďalej na Slovensku je v PP prijatý článok, že ak sú preteky napr. Řičany a je týchto pretekov trebárs 5 / päť / všetky musia mať rovnaké súradnice a tým pádom ako sa prvý krát zamerajú mega-lanom - potom sa už vypúšťa stále na jednom mieste a u všetkých piatich majú chovatelia potom rovnaké vzdialennosti, či má pri tom niekto výhodu alebo nevýhodu, dobý vietor alebo zlý vietor pretekový poriadok nepozná! Preto sa všetci čo hore niekoho obviňujete trochu zamyslite, či to bolo urobené naschvál alebo niekoho nevedomosťou a je otázka či niekto má na kratšej trati stále výhodu - ak klesne rýchlosť letu pod 1000 m/min. je to presne opačne a výdodu majú chovatelia z dlhších vzdialenností a pri ťažkých pretekoch si chovatelia na kratších vzdialennostich ani neprdnú a poražajú ich holuby na najdlších vzdialennostiach, lebo tam ich holuby bodujú ešte druhý deň, no na krtších doletových miestach sa holuby ani neumiestnia to by mali všetci kritici už vedieť - skrátka celá problematika doletov a vypúšťania je je trochu komplexnejšia a samozrejmé je že do budúcnosti treba veľa vecí doriešiť. Doriešiť by sa mali aj starty holubov, aby sa stále nelietalo len z jedného, dvoch, troch, štyroch resp. piatich vypúšťacích miest, ktoré pri zväčša severozápadných vetroch nahrávajú chovateľom z južne položených doletových miest a to potom sa dobre lieta o majstrovské body a dobre sa získajajú špičkové koeficienty. Keď si pozrieme výsledky OZ alebo OS v Čechách väčšinou sú majstri z južných častí oblastí / česť výnimkám /. Ja si preto myslím, že kedˇ je 5 pretekov na KT, 5 pretekov na ST, 5 pretekov na DT, a 3 na SDT, tak tieto by mali byť približne rovnako rozdelené na preteky max sever vypúšťania, stred vypúšťania a maximálny juh v smere letu, aby sa tým korigovali jednotlivé vzdialennosti medzi chovateľmi - raz by mal výhodu jeden raz druhý z opačnej strany oblasti a tak by si potom chovatelia prestali závidieť, štarty by mali byť zachytené na video, kde by sa zobrazil kamión so šoférom a sprievodcom, pri ktorom by bol nestranný štartér, ktorý by potvrdil súradnice, miesto štartu, čas a za jeho prítomnosti by sa vozidlo odplombovalo a potom po koordinácii s výcvikárom tej ktorej oblasti by sa previedol štart holubov/ štartér by dostal odmenu za vypustenie / a potom sa môžu prevádzať kontroly pri doletoch na holubníkoch popredných chovateľov - inak to nemá žiadnu cenu a je to takmer zbytočné, lebo papiere znesú veľa pravdy aj aj klamstiev - ak sa niekto na to chce zamerať, tak to urobí spôsob si nájde a nemusí to byť vôbec ani špičkový chovateľ! Viem, že týmto si nájdem u niekoho nemilosť a nietko to ocení, ale bohužiaľ taká je pravda všade vo svete, koeficienty narobili v holubárstve taký ošiaľ, že niekedy sa zamýšľam, či má cenu vôbec hulubáriť a ničiť si nervy, no ak to takto pôjde ďalej tak naozaj veľa straších holubárov skončí a naši mladí začínajúci chovatelia na kento krásny koníček nemajú financie !!! Odpovědět na tento příspěvek Reakce strukturovaně Novější téma | Starší téma
Štefan Nochta (19.10.2009, 16:58)
Milan, Tvoj príspevok nemá chybu!!! Gratulujem, že si takto nekompromisne dokázal napísať, to čo naozaj veľmi potrebujeme. Je to bomba, ktorej rozbušku roznietil Matalík. Chlapi, máte môj obdiv a úctu. Vaše slová by si mali zobrať za svoje predsedovia všetkých OZ!!!!! a určite by bolo holubárčenie krajšie. Samozrejme, že druhý bod neprichádza v úvahu. K tomuto tématu by sa teraz mali verejne vyjadriť predsedovia a výcvikári všetkých OZ, ktorí to myslia vážne a nechcú už mať maslo na hlave, niektorí možno aj s kakaom. A očistu bezpodmienečne je potrebné urobiť od dola nahor, alebo od hora nadol, teda aj na prezídiu. Mne sa strašne chce veriť tomu, že tieto Vaše príspevky neostanú iba namonitori, ale že sa vehementne premietnu do praxe.
Ing.Zdeněk Horák (19.10.2009, 17:24)
Pane Ostrolucký, jelikož jste neuvedl mailovou adresu, nezbývá mi než volit tuto formu odpovědi. Vážený pane, já mám prosperující firmu (viz. mé firemní stránky www.zhorak.euweb.cz, sekce firma) a není mi zapotřebí loudit od chovatelů peníze za nějaká zvyšná holoubata . Tyto většinou rozdám, nebo končí v popelnici. Herbotsy si kupuji pro vlastní potěšení a jen několik jejich potomků jde z domu v max. počtu prstů dvou rukou. Pro vaši osobu informaci: v posledních dvou letech jsem dal sponzorský dar(naší ZO pro udržení členské základny a našeho krásného sportu) ve výši čtvrt milionu korun. To jen tak na doplnění k mé osobě. K problému Chytilů se nebu již dále vyjadřovat, neboť to vidím jako zbytečné. Vše již bylo napsané pro i proti, vnímavější chovatelé ví jak si pomáhali a těm druhým to stejně nikdo nevysvětlí. V jejich případě a jsem dnes již o tom skálopevně přesvědčen, že vaše prezidium dělá vše pro to, aby z toho výše jmenovaní vyšli bez ztráty kytičky. No co na to řekne holubářský svět, tak to se brzy uvidí. V každém případě to poškodí renomé celého Česko-Slovenska a ostatních z bývalého východního bloku.
Zdeňek Adamík (19.10.2009, 19:04)
Pane Ostrolucký, při čtení Vašeho příspěvku jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Jaksi jste z kontextu vytrhl pouze souřadnice a pozapomněl na další porušení PP ze strany pořadatele závodu ted Výboru OZ Senica. Např. Váš PP také uvádí: 7. Usporiadateľ preteku musí na každý pretek okrem vodiča vyslať aj sprievodcu zodpovedného za uloženie a prepravu holubov. A to se dle svědků (startéra a dalšího svědka, člena KRK ČMS CHPH) při startu v Dubči nestalo. Řidič byl sám a boxy nezaplombované! Máte zčásti pravdu v tom, že Váš PP uvádí, že 9. Z jedného vypúšťacieho miesta sa môže použiť v jednom roku iba jedna súradnica štartu. Ale on hovoří o VYPOUŠTĚCÍM MÍSTU ne o názvu preteku, jak Vy uvádíte, a protože na tom místě jak byly počítány výsledky OZ SENICA NIKDY VYPOUŠTĚNO NEBYLO, tak Váš argument stojí na hliněných nohách. Rovněž tak zavádíte čtenáře Vaší fabulací o tom, že většina OZ v Čechách má majstry z južných částí oblastí. Jmenujte prosím a neblafujte! K Vašemu argumentu o výhodnosti a nevýhodnosti polohy holubníku v OZ z pohledu rychlosti nad 1000 a pod 1000m/min. jen tolik: V OZ Senica bylo realizováno 23 závodů z toho pod 1000 m/min klesla rychlost u špičky závodního pole pouze u dvou závodů! Není se tomu co divit, neboť v dnešní době se startům a průběhu počasí a předpovědím počasí po předpokládanou dobu letu věnuje maximální pozornost, takže závody s nízkou rychlostí jsou spíše výjimkou. Takže opět zavádění čtenářů... No a co dělal Výbor OZ SE a jeho kontrolní orgány. To se musíte zeptat na pravém místě a hlavně vědět, kdo se tam řídící činností zabývá. No a teď se sice budu opakovat, nicméně: pokud je někdo zvýhodněn je zcela z logiky věci někdo poškozen! A to je vám jedno? Dle mého názoru je škoda, že Prezidium dosud hrálo mrtvého brouka a nezveřejnilo materiály, které má k dispozici v plném znění. Pak by zcela jistě takovýchto a jim podobných názorů ubylo.
Milan Lenárth (19.10.2009, 20:08)
Pán Adamík, opäť máte pravdu, mne niektorí diskutujúci pripadajú ako keby ani netušili čo sa deje, napr. návrh na zmeny stanov mal pripraviť pán Šiška s komisiou a dať na stránku zväzu ,aby sa dali rozdiskutovať a celá iniciatíva mala výjsť zhora a nie zdola, mala byť pripravená s právnikmi , aby sme sa vyvarovali nedostatkov a celá členská základňa vedela o čo ide, tak isto nedostatky je potrebné zverejňovať včas a potom by sa dalo diskutovať vecnejšie a nie iba sa domievať a tak podobne. Pravdu a podľa mňa aj pán Vidhold aj mne sa zdá iniciatívni byť kým ma nezvolia do nejakej funkcie a potom potopa česť výnimkám / p. Bláhovský, Seliga , Kováč, Krajčík, Mojžeš,Cvaško/, zbytok asi zaspal na vavrínoch a preto si myslím to čo napísal M.B. na začiatku tohto príspevku, že nastal čas urobiť hrubú čiaru a očistiť celý Zväz od prospechárov a im podobných.
Milan Lenárth (26.10.2009, 21:43)
Vidím, že ste vzali všetko od podlahy a vyradili ste všetkých, ktorí mali nedostatky v dokumentácii, protokoloch o štarte, ako z MS, tak aj na výstavy, môj názor je taký , že ste vykonali dobrú vec v prospech holubárenia na Slovensku, aj keď sa to týka mojej oblasti tiež, nevadí, pretože ste mali rovnaký meter na všetkých a tak to má byť.
Zdeňek Adamík (26.10.2009, 21:59)
Po přečtení výsledků a závěrů z kontrol se mi začaly honit hlavou různé myšlenky ve vztahu k závěrům. Až nakonec zvítězila ta poslední, a sice, že možná prezidium očekává, že s konkretními viníky si to už v rámci OZ vyřídíte sami.
Zdenko Žofaj (27.10.2009, 10:04)
Tak to je jasné pán Adamík, že v OZ sa zatrasú stoličky pod konkrétnymi vinníkmi, čo to spôsobili, ale na SZ sedí stále člen prezídia, čo celu tuto lavínu zhora spustil a zrejme to isté robil v roku 2008 a 2007, čo by mal byť podnet pre kontrolu UKK.
Ivan Vida (27.10.2009, 11:07)
Neviem, či je to všetko, čo nám je prdložené. Na margo toho však treba povedať, že členovia UK spravili svoju prácu a prezídium vynieslo rezumé podľa štatútu. Tak je to konečne správne a malo by to zobudiť niektoré oblasti, ktoré si našu súťaž a všetko okolo nej predstavujú ako Hurvínek vojnu. Toľko chýb, ako bolo zistených v niektorých OZ mi pripadá absurdné, ako vlastne fungujú ? Tam zlyhala kontrola , komunikácia a športový život. Toto nie je chyba funkcionárov prezídia SZ, takže tie jedovaté sliny, ktoré vypúšťate patria na Vaše hlavy.
Miroslav Luhovy (27.10.2009, 11:55)
Je správne,že sa urobil taký rez,ale na druhú stranu-Erfurt nie je Gotha a hovoriť,že je to toľko a toľko km je alibizmus,veď ani Kladno nie je Praha.Deklarácia je jednoznačná.Ďaľšia vec je k čomu sa má vyjadrovať OZ Žilina a OZ Bytča pri prepisovaní štartu?Je to pripísané-bodka,vyradené!Aký je rozdiel medzi tým,že na protokole nie je dátum a prepísaním štartu?V jednom prípade pochybil štartér že čas napísal nesprávne a v druhom,že ho zabudol napísať.Takže nerozumiem tomu prečo je v jednom prípade druhá šanca?Ďaľšia vec je,že bol stanovený termín na poslanie podkladov-v jednom prípade nekompromisné vyradenie preteku z MS(štarty pretekov),ale v druhom prípade je to o.k.Koľko oblastí poslalo neskoro podklady ku kontrole po sezóne?Boli všetky do 30.9.?.A čo štarty bez štartérov?Jednoznačne sú výhodnejšie ako štarty s nimi.Stačí mať bločik z benzínky so správnym časom a je to o.k.A čo štarty Nitry v Nemecku?Pán výcvikár OZ Nitry,aký čas máte na bločiku z benzínky pri štarte pretekov z Nemecka,keďže štartéra ste nemali?Máte tam čas 30 min od štartu?Ale hlavne,že Vaše protokoly o štarte sú vzorové!Nemať čas na bločku z benzínky a tvrdiť,že oni to tam tak majú je to isté ako mať so zlým časom a tvrdiť,že ho majú nesprávne nastavený,opäť dvojaký meter.Jednej vyvolenjšej OZ to prejde a ostatným nie.Je jasne stanovené,že tam musí byť čas max 30 min po štarte!A keď nie je žiadny,tak vyradiť,nie?Takže keď rez,tak rez a jeden meter.Vtedy budú spokojní všetci.
Eduard Buček (28.10.2009, 10:49)
Zdeno napíš konkretne meno toho člena čo spustil túto lavinu,lebo niektorý si zamieňaju meno a to nie je dobre.
Ing.Miroslav Vidhold (28.10.2009, 17:47)
Ja Vám poradím páni....asi pred troma rokmi som podal sťažnosť na SZ za to,že sa v našej OZ taktiež kamuflovalo so štartom holubov,nebudem hladať presný dátum,ale bolo to Uherské Hradište.ˇˇCas štartu bol poprepisovaný asi 3x.Bolo katastrofálne počasie a holuby nebolo možné vôbec vypustiť.Napriek tomu,že sme mali oficiálneho štartéra p.Uhereka,vôbec tam nebol ani prizvaný a štart holubov "bol"asi o 13,30,ten posledný prepisovaný!!!Neviem to už presne,ale je to na SZ,takže je to možné dokázať.Náš pán tajomník vtedy na schôdzi OZ,na kt.som to napadol povedal,že jeho p.Uherek / oficiálny štartér!!!/nezaujíma a ani to,že povedal,že holuby ani o 14.00 nebolo možné vypustiť/bola to katastrofa,hmla dážd.No napriek tomu holuby"dosiahli"rýchlosť cez 1400 m/min...!!!! a na porovnanie oblasti,ktoré vtedy pustili v ˇˇCechách za frontom mali straty a rýchlosti pod 800 m/min..Holuby doleteli v húfoch,akoby boli pustené za humnom,nešli dnu atd.Videli ste už také dolety v tvalom daždi?...to by som Vám odporučil vidieť.Samozrejme ja som vtedy holuby nenasadil,pretože to bolo dopredu jasné,aké bude počasie a závod.Viete,to však hralo do karát "niekomu",takže závod musel byť,keby aj sekery padali.Išlo o body...ale iba im!ˇStart bol z pumpy,ale asi pol hodinu predtým!!!!!!!!Musel som to napísať celé,aby to bolo jasné o čo išlo...A teraz záver..ten vyšiel zo samotného prezi....domyslíte si to všetci.Nezáujem riešiť vec podľa pretekového poriadku...vraj preto som dal sťažnosť,aby som bol majster OZ.Vyrazilo mi to dych!!!Ak takto myslí hlava,môže sa tu robiť všetko...samozrejme s jej súhlasom a proti tým,ktorí pomenujú veci správnym menom.Toto je malý príbeh,ale pravdivý..sú na to dôkazy..A takéto príbehy tvoria celý román za roky,ktoré tu doniesli už všetko možné .Takže pán Buček má pravdu....Zdeno to meno treba povedať na plnú..plné ústa.A za toto sa teraz vyradovalo....síce správne,ale neskoro.
Vladimí­r Smieško (28.10.2009, 19:45)
Ale neskorooooo??? Aleeeeee veľmi neskoroooo.......a naozaj by bolo na mieste, keby všetci diskutujúci boli konkrrétny. Ak na niekoho máš? tak ukáž a dokáž - alebo....sa na to vy....r a pozeraj sa sa do do svojho zrkadla. Miro ty a príbuzní v tvojom názore budú mať "smolu" leboooo..........
Miroslav Luhovy (28.10.2009, 21:09)
Veľmi jasne som napísal problémy,ale nikto sa nevyjadril.To čo prešlo Nitre,néprešlo nikomu inému.Takže očista je,ale len niekde.
Vladimí­r Smieško (28.10.2009, 21:31)
A taká perlička. Všimti si o.i. podlednú vetu. Hlava II. bod 6. Usporiadateľ preteku musí mať ku každému preteku vystavený protokol o štarte holubov, ktorý musí byť potvrdený v mieste štartu organizáciou chovateľov poštových holubov. Ojedinele vo výnimočných prípadoch je možné potvrdzovanie čerpacou stanicou PHM, ak zašle doklad z registračnej pokladne, vystavený po vykonanom štarte z miesta štartu. Protokol musí obsahovať tieto údaje : miesto vypustenia holubov, dátum a hodinu štartu, počasie v mieste štartu, počet nasadených holubov, počet chovateľov - účastníkov preteku, prípadne iné údaje - závažné pre pretek, meno a podpis potvrdzujúceho za organizáciu a pečiatku s podpisom usporiadateľskej organizácie. Protokol o štarte musí b za nesplnenieyť odoslaný najneskôr do piatich dní po štarte na sekretariát SZ CHPH. Toto ustanovenie platí i pre zahraničné preteky. !!! Do konania prvého preteku OZ CHPH zašle na sekretariát Zväzu dohody so štartérmi pretekov!!!. Je to rovnocenná povinnosť ako predošlá veta. Kto ju splnil a kto bol za nesplnenie potrestaný? Zaoberal sa niekto vôbec aj s tým? Keď už len z princípu.
Vladimí­r Smieško (28.10.2009, 21:36)
Ospravedlňujem sa za preklep v predposlednej vete / ...musí byť odoslaný../
Pavel Ostrolucký (29.10.2009, 08:11)
Odpoveď pre pána Vidholda. Miro zase klameš celé Slovensko! Nedá mi aby som sa ku tomu čo píšeš v Tvojich dvoch článkoch nevyjadril. Znovu osieraš celú OZ B.Bystrica a prezídium, no ani sa nedivím prečo to vlastne je - lebo Ty tam nie si ! Keby si sedel v prezídiu všetko by bolo dobre a všetko by fungovalo - nič by si nekritizoval. Miro kritizovať či už OZ - BB a jeho výbor a SZ - CHPH a jeho prezídium môžeš, keď budeš mať 100 % pravdu. Ty si si vybral len body kroté sa týkajú Teba a tento boj si už dávno prehral! Všetko o čom tu píšeš už bolo viacej krát riešené na našich schôdzach a tiež aj na SZ-CHPH za preds. KK pána Moravčíka a dostal si písomnú odpoveď, že nemáš pravdu a bolo to napísané aj v jednom z uznesení SZ-CHPH, že Tvoja sťažnosť, ktorú si podal je neopodstatnená. / Sám si vo svojej sťažnosti a okydávaní OZ dávaš za pravdu, že si chcel byť majstrom Ty, a ako si mohol byť majstrom, keď si holuby na daný pretek nenasadil- ZO Zvolen bolo tiež za to, aby sa pretek počítal riadne do výsledkov OZ - BB, to že Ťa Tvoj klub a celé OZ prehlasovalo o tom už vo svojich kritikách nepíšeš/ ! Tiež nepíšeš o Tvojich svinstvách čo si narobil v OZ keď si sedel vo výbore ako predseda, tajomník, alebo výcvikár - mám Ti to všetko pripomenúť išlo Ti len o to aby si si urobil dobré meno Ty a na nič iné si nehľadel a čo Tvoje klamstvá !!!
Ing.Miroslav Vidhold (29.10.2009, 10:33)
Palko Ostrolúcky, Tvoje články stoja za smiech...nemá to ani hlavu ani pätu a čokoľvek povieš,či je to úroveň oblastná alebo zväzová,je len mlátenie práznej slamy .Neraz Ta verejne vysmiali,ked si písal sťažnosti na mna,aj na VZ SZ CHPH,ked sa tam smialo 90 % ľudí.Uteká Ti základ,a si dokonca predseda DZ OZ...nerobíš si poriadne prácu,kolko kontrol doletov si urobil za minulú sezónu,alebo túto...A to,čo sa zmieta v Tvojej závistlivej hlave,potom píšeš na tento plátok.Ja Teba a podobných "kupovať" nemusím.Vidíš nevieš ani,čo si napísal...ved si iba potvrdil to,čo som vlastne napísal ja a,že to tak bolo a že to neprešlo,lebo...A tým majstrom som nepotreboval byť....Jednoducho chytil si sa ako ryba na háčik,dakujem ako predseda DZ rady si potvrdil,že sa to stalo. Keby si nebol "zameraný",tak už vtedy by si bol zakročil proti tomu,neregulérnemu závodu z titulu svojej funkcie. Je škoda sa tu baviť s ľudmi tohto typu a hádzať hrach na stenu.Tie svinstvá,ktoré tu na konci opisuje tiež nechápem,ak boli bol by ich určite niekto riešil....a tie jeho obvinenia raz môže riešiť súd,pretože mlátiť do éteru nepravdy a úvahy chorej mysle,sú obvinením a kazením dobrého mena.Takže pozor Palko,tam Ti nepomôže ani hlasovanie tých,ktorých chceš podržať.Všetko má svoje hranice a pravda síce pomaly,ale isto potvrdzuje to,že bez serioznosti nikde nezájdeš.
Ing.Miroslav Vidhold (29.10.2009, 10:38)
...a ešte jedno si zapamätaj:ak ma raz oklame kamarát,kolega holubár to "kamarátstvo"končí....stalo sa to už v našej OZ.Človek bez zásad u mňa nemá cenu a teraz sa zarad sám....
Pavel Ostrolucký (29.10.2009, 11:23)
Znova klameš a si smiešny - DZ - OZ už dávno neexistuje - to by si mal ako znalec predpisov vedieť, keď chceš niečo kritizovať a tie Tvoje výkričníky a bodky čo dávaš keď niekoho osieraš a nevieš napísať pravdu tiež nemajú chybu o tom si tiež chovatelia Slovenska robia mienku a smejú sa nie na mne ale na Tebe. Veď teraz v týchto článkoch kritizuješ vlasne tých čo Ťa niekoľko krát podržali a oni si urobia o Tebe mienku kto je falošný kamarát! Tie Tvoje praktiky a falošné kamarátstvo Ťa odpísali nielen v oblasti BB, ale na celom Slovensku, prečo teda z OZ B.Bystrica neodídeš - keď sa Ti tak nepáči. Do výboru OZ BB si neprešiel pri hlasovaní, do VZ - do NR na mimoriadny zjazd si neprešiel tiež i keď si si dal sám hlas za seba dostal si len 3 hlasy z 13 možných, tak o čom je tu teraz reč ? Ty potrebuješ ľudí len vtedy keď niečo potrebuješ a máš z toho osobné výhody - inak nikoho nepotrebuješ a všetkých máš za bláznov veď to všetci vedia, koľkých ľudí a chovateľov si odpísal, povyraďoval preto, aby si si sám prilepšil výsledky- viacej krát neoprávnene, bez akýchkoľvek dôvodov, povymieňal si holuby na CV a keď o tom mal napísať článok p. Dzudzík, tak si to stopol, aby sa chovatelia nedozvedeli aký si. Tiež je chybou SZ-CHPH, že nevyhodnotilo vzorky na doping čo u Teba zobrali pred 2 rokmi, keby to boli testovali tak by si dneská už nevykrikoval a nikoho neohováral!
Ing.Miroslav Vidhold (29.10.2009, 11:35)
Komu niet rady,musí za to platiť.Páni jedinou cestou,ako skončiť s osočovaním a nepravdami je podať trestné oznámenie na takýchto ľudí.Odporúčam to všetkým,ináč tu poriadok a čestnosť nebude.
Pavel Ostrolucký (29.10.2009, 11:55)
Myslíš to aj sám na seba? Ak áno tak potom OK !
Ivan Vida (02.11.2009, 23:07)
p. Luhový! To kde ste nabral, že OZ Nitra treba vyradiť, lebo patrí k vyvoleným ? K čomu to nabádate ostatných ? Vy si myslíte že , naši členovia a funkcionári sú hlupáci a nepoznajú PP ? OZ Nitra roky lieta trate z Nemecka s okolitými OZ. Tie nemecká, ktoré Vám ležia v žalúdku sme leteli , spoločne s OZ Komárno, Surany a Levice. Na našej stránke sú tieto preteky vyhodnotené spoločne. Podobne to majú na svojich stránkach ostatní zúčastnení. Neviem či Vám hovorí niečo výraz "sebareflexia". Ja osobne DF beriem s nadhľadom preto, že tých možno 40 diskutujúcich je mizivé percento a ked zoberieme koľkí toto čítajú ? Je to na zábavu. Lenže Vy ste sa dotkol svojim príspevkom cca 360 chovateľov a nikto Vám nezaručí,ked sa z nich niekto naserie. Julius Vida, radový člen OZ NItra.
Miroslav Luhovy (03.11.2009, 08:10)
p.Vida,a čo keď ich máte vyhodnotené?Čo to znamená?Vyhodnotené preteky majú všetci.Na protokole o štarte nemáte potvrdenie od štartéra ani raz(k Vám sa neunúval prísť,ale napr.Čadca ho pri štarte mala,zaujímavé...) a potvrdenie z benzínky máte bez času a dátumu,čiže v podstate žiadne!Niektoré OZ mali vyradené preteky zato,že nestihli mať do 30 minút potvredenie z benzínky,iné zato.že štartér zabudol dopísať štart na protokol,ale zato vám to prešlo hoci mohlo byť to potvrdenie aj poobede.Vyžiadajte si protokol o štarte a pochopíte o čom je očista.
Igor Barbírik (03.11.2009, 09:01)
Pan Luhovy pytam čo je viac razitko pumpi u troch prepravcov alebo blok o natankovani ,blokov vam šikovny ludia urobia kolko chcete .
Miroslav Luhovy (03.11.2009, 09:18)
Vy si myslíte,že tam boli 3 dopravcovia??To bol Hannover a doprava bola OZ Nitra.
Miroslav Luhovy (03.11.2009, 09:31)
A ešte p.Barbirík,je zbytočné sa baviť čo je viac a čo menej,jednoznačne je dané že do 30 minút od štartu , no a keď nemáte čas a dátum.tak ako dokážete že to je 30 min od štartu.Kdežto boli vyradené aj OZ,ktoré sa unúvali zabezpečiť štartéra,ale ten bohuýial nenapísal dátum a tie OZ boli nekompromisne vyradené.
Igor Barbírik (03.11.2009, 09:44)
ale chiby potom hladajme u šofera a hlavne u sprievocu ten zodpoveda za prepravu a štart holubov a protokol pri štarte štarter je iba pozorovatel a tych može byt aj viac a sprievodca nevyplni riadne papiere a odneseme si to všetci vysvetlim rozdiel medzi štartom priklad Praha 350 km a nahradny Brno rozdiel 100 km a kofienty zostavaju v strednych tratiach a nie v kratkych kam patria to neni vypočitavost špekulacia a podvod
Miroslav Luhovy (03.11.2009, 10:09)
p.Barbirík,100 km pretek do stredných tratí použitý nemôže byť.Je tam ohraničenie a to 300-600 km. To,že to je chyba sprievodcu je jedna vec,ale to sa tu neskúma.Nás to postihlo tiež.S tým sa vysporiadať musíme,ale keď jeden meter ,tak jeden meter.Preto som to písal,že to čo sa prepieklo jednemu sa neprepieklo druhému.
Igor Barbírik (03.11.2009, 10:18)
Pan Luhovy nepisal som o 100 km preteku pisal so o 100 km skratenon preteku na každi holubnik iny smer doletu ine km a pod.. asi sme sa zle rozumeli
Igor Barbírik (03.11.2009, 10:29)
Pan Luhovy ked my neverite zistite že gde sa ten pretek započitava aj ja som bol stoho prekvapeny ked má niegdo dobreho holuba v strednych tratich a zrazu je takymto sposobom poškodeny
Milan Lenárth (03.11.2009, 11:01)
Musí byť rovnaký meter na všetkých a potom je to férové, my sme tiež boli poškodený , ale čo sa dá robiť , bola tam chyba 3 razy aj keď iba v dátume preteku a raz v čase štartu, ja ako tajomník by som v živote nedopísal čas štartu do protokolu lebo my to neprináleží to musí urobiť štartér, a dvakrát dátum to je moja chyba. Ale tieto chyby sú administratívneho charakteru a s nejakými špekuláciami nemajú nič spoločné.Dnes sa dá urobiť všetko, ale o tom diskutovať netreba , je potrebné , aby podmienky MS, lebo o to ide boli také , aby vyhovovali pre všetkých chovateľov a nie iba pre zopár vyvolených, podľa mňa tohtoročne MS je treba zrušiť v plnej miere a bude pokoj. Potom netreba robiť ani výstavu a radšej pracovať intenzívne na dokumentoch SZ , aby boli dobré a spravodlivé pre všetkých. Nesmie tam byť v jednotlivých bodoch nič všeobecné, ale konkrétne , ináč sa to vždy zneužije.
Vladimí­r Smieško (03.11.2009, 11:20)
P. Lenárth, k tomu u len toľko - Amen / v preklade TAK JE! /.
Pavel Ostrolucký (03.11.2009, 12:55)
Pán Lenárth - tak s tým vyradením všetkých OZ a zrušením MS a aj výstav to ste už asi prehnal a asi to ani nemôžete myslieť vážne. Veď Vy ste obvinili všetkých chovateľov na Slovensku a všetkých ste nás hodili do jedného vreca. A čo oblasti ktoré vzorne plnia PP, posielajú načas pretekovú dokumentáciu a veci s tým súvisiace to aj tých chcete odpísať a hodiť do jamy levovej. Veď všetci poctiví chovatelia keď budú to čítať čo ste Vy napísali si o Vás pomyslia svoje. To že ste Vy urobili chybu vo svojej oblasti Martin to by mali poriešiť Vaši chovatelia a mali by Vás z danej funkcie čo vykonávate stiahnuť ak sa nevdáte sám - lebo je to Vaše maslo! Tiež navrhujete meniť kopu predpisov od " Stanov SZ-CHPH, PP " a iné,ale nemáte ani šajnu čo vlastne chcete - veď aj v jednom z Vašich posledných článkov priznávate, že ste chceli napísať niečo iné, že to máte na inom papieri. Tiež chcete vytvárať nové zoskupenia a neviem čo ešte a keď sme Vás vlani oslovili,že chceme s Vami vytvoriť región na DT, čo navrhol Ing. Rak z OZ LM, tak s Vami nebolo reči a potom to padlo. Pán Ing. Rak navrhoval vytvoriť región LM,MT,BB, RS, RE, čo by bolo ideálne - rozpätie by bolo bývalo 100 x 100 km ako na dĺžku tak aj na šírku, len sa bolo treba dohodnúť na tratiach. Z OZ MT sme jednali s Vami a s p. Boďom - dúfam, že si spomínate. Nakoniec po určitých jednaniach odstúpili aj OZ - LM a napokon sme OZ BB leteli len s OZ - RE, čo je škoda-skúste sa zamyslieť do budúcna-jedná sa len o dlhé trate a tie by vyhovovali asi každému radovému členovi, možno by sa dali lietať aj KT a ST, kde by nasadzovalo okolo 500 chovateľov a možno aj do 12000 ks holubov, čo by bola paráda! A k tomu PP. V tomto roku bolo treba dodžovať ešte súčasné predpisy a ak sa na MZ schváli nový PP a nové Stanovy potom od nadobudnutia platnosti budeme musieť dodržovať úplne nové predpisy a tie by si už potom nikto nemal vysvetľovať po svojom a mali by sa plniť včas a pokiaľ možno na 100 % a neboli by potom takéto kabaretné scény ako sa stali v tomto roku ! S pozdravom - Letu zdar - Ostrolucký Pavel !
Milan Lenárth (03.11.2009, 14:10)
Samozrejme, že navrhujem a čítate to asi len Vy, keď sa napríklad 20 oblastí nezúčastní výstavy , lebo nebude mať čo vystaviť, tak ako to bude vyzerať, treba sa pozreť na koreň veci , skade to vyplávalo na povrch. Pán Rak ma v živote neoslovilani nebol so mnou v jednanía ani ho nepoznám, s Vami som v jednaní bol a a viem , že ste seriozny človek a nechcete zle, zle nechcem ani ja, ale pri súčasnom stave veci je to na pomyslenie vyradený prvý pretek v sezone a na internete na začiatku asi podruhom , či treťom preteku boli zverejnené oblasti, ktoré mali problémy a naša oblasť tam nebola aj to mi je divné, ale o tom nechcem hovoriť. Práve o to ide zatiaľ ideme podľa starých predpisov a ak sa schváli taký návrh , aky sme dostali delegáti zjazdu tak to nebude znovu dobré. Stanovy sa musia pripravovať s právnikmi aby, boli v súlade so zákonmi a predtým musí byť nejaký návrh u nás to bolo úplne naopak najprv sme mali vykonať mimoriadne konferencie, ktoré prebehli a zaslať výsledky a návrhy na prezídium a potom to malo prezídium rozpracovať. Martin zverejnil čo chce v stanovách zmeniť, ostatné OZ nedali nič, prečo lebo nič nezverejnili, keby ste aj vy prispeli svojim návrhom aj ďalšie oblasti boli by sme ďalej a vedelo by sa či sa našími pripomienkami niekto zaoberal , alebo nie. Iba toľko , ja už k tejto téme reagovať nebudem, lebo sa toho popísalo dosť a nevyriešilo nič.
Milan Blahovský (03.11.2009, 14:31)
Milan L., na Slovensku je dostatok kvalitných holubov, resp. holubov s dobrými (hoci možno nie hviezdnym) koeficientami, určite aj v "postihnutých" oblastiach pri nezaradení niektorého preteku nato aby nebol dôvod rušiť nejake súťaže alebo výstavy.
Pavel Ostrolucký (03.11.2009, 14:55)
Súhlasím s Vami pán Lenárth - ja som dostal dokumenty zo SZ-CHPH tiež včera. Inak my ako OZ - BB sme dali písomné návrhy na SZ-CHPH, čo z toho prejde uvidíme! Ale načo to rozťahovať po internete? Rozumné veci a návrhy by mali podporiť všetci normálni chovatelia - ale predsa nie je možné, aby sa rušili výstavy a holubárske akcie - veď je to to jediné čo nás pri tomto športe spája a robí z ľudí priateľov !
Július Krško (05.11.2009, 18:53)
Kedy už bude tá očista? Stihnú to do výstavy?
Ing.Miroslav Gašpar (05.11.2009, 20:38)
p. Ostrolucký. Nechcem sa Vás dotknúť, ale ten Váš výrok v poslednom Vašom DP sa mne osobne nepáči. Kto dal patent na rozum, tomu čo bude predkladať tie " rozumné veci a návrhy", keď iných chcete vylúčiť z možnosti o tom diskutovať ? Viete čo sa hovorí " Čím viac hláv, tým viac rozumu ". Nie čím viac hláv tým viac kapusty. A už vôbec tí " normálni chovatelia " vlastne nevedia čo by mali podporiť, keď sa to dostane iba po funkcionárov OZ. Na niektorých OZ majú funkcionári veľmi ďaleko k chovateľskej verejnosti. A to je vlastne obraz tohto diania.
Pavel Ostrolucký (06.11.2009, 07:30)
Pán Ing. Gašpar ak môžete ohláste sa mi na telefón č. 0908-935200, neviem o čo Vám ide. V poslednom DF - príspevku som písal o výstavách, že sa tieto nemajú rušiť a že sa má schváliť PP a stanovy - tieto sme my na OZ - BB pretým prebrali a poslali na SZ-CHPH - je tam dosť dobrých návrhov zo spodu myslím si že od " normálnych chovateľov - myslím tým, neskorumpovaných a obyčajných chovateľov ako si to sami navrhli! Na našej mimoriadnej schôdzi boli nominovaní chovatelia z jednotlivých klubov, ktoré sú v OZ - B.Bystrica a týto navrhovali, schvalovali a potom to bolo poslané na SZ - čo je na tom zlé ?
Igor Barbírik (06.11.2009, 08:29)
Pan Ostrolucky Pan Gašpar ma pravdu že večšina radovych členov je mimo diania oblasti ani sa ich nigdo z hora nespyta na ich nazor chybne su už oblastne konferencie na ktorych by malo sediet aspom 75 percent chovatelov a mali sa možnost vyjadryt k problemom OZ SZ a nie iba uzka skupin čo už dopredu vie čo ma schvalit
Pavel Ostrolucký (06.11.2009, 09:10)
P Barbírik ! Súhlasím s Vašim návrhom - tak by to malo byť !
Vladimír Sudor (06.11.2009, 09:51)
Keď som pred niekoľkými rokmi vstupoval so Štefanom Majstríkom,ako predsedom,do funkcií OZ mali sme tiež pocit,že Oblastnej konferencie by sa mala zúčastňovať celá členská základňa OZ. Následne sme poslali pozvánky všetkým členom OZ,objednali sme veľký sál...... Následovalo naše veľké sklamanie,keď konferencie sa zúčastnilo ani nie 30% pozvaných členov,tým nebola konferencia uznášania schopná. Väčšina chovateľov nemá záujem zúčastňovať sa konferencií a vôbec už nie zobrať nejakú funkciu a pracovať. Je ľahšie sedieť niekde pri pivečku a všetko čo výbor OZ urobí len a len kritizovať.Stalo sa to módou chovateľov PH. Nevieme si vážiť jeden druhého,prácu funkcionárov ako na úrovni ZO,OZ či Zväzu. [%sig%]
Vladimí­r Smieško (06.11.2009, 10:17)
Vlado, dobre si to pomenoval. AJ takýto je "imidž" slovenského chovateľa PH zrejme vo väčšine prípadov a ak je niekto inačí, tak trčí z radu a kole oči.
Pavel Ostrolucký (06.11.2009, 10:34)
Presne Vlado - máš 100 % ú - pravdu !
Igor Barbírik (06.11.2009, 10:51)
Pan Sudor nehadžte vsetkych do jedneho vreca a nepovažujte všetkych čo sa nezučastnuju riadenia za krčmovych v niektorych oblastach si radovy členovia hovoria že načo tam maju chodit ked aj tak sa nič nezmeni .
Igor Barbírik (06.11.2009, 11:12)
Pani prichadza k nedorozumeniam ja som z olasti Surany a nie z Bratislavy 2 roki so nepretekal moja skajp adresa Barbirik igor V.Mana
Ing.Miroslav Gašpar (06.11.2009, 11:12)
p. Ostrolucký. Nechcel som sa Vás dotknúť, ale išlo my presne o to, čo napísal p. Barnirík. Stačí si na stránkach ZO CHtelnica pozrieť zápisnicu z poslednej konferencie OZ Trnava.
Ivan Vida (09.11.2009, 15:33)
P. Luhový.Preteky z Hanoveru leteli ešte aj iné OZ a ked zlyhajú štartér a pumpa je ešte možnosť vzájomného potvrdenia. Či nie? Ale to ja vám nebudem pripomínať a ani sa nad tým vzrušovať, čo vám leží v žalúdku, potom by som si musel domýšlať, že silou mocou chcete vyradiť môjho holuba, aby ste bol vy prvý. J. Vida.
Miroslav Luhovy (09.11.2009, 16:20)
p.Vida,tento Váš príspevok mi nestojí za reakciu.
ing.Jozef Antuš (12.11.2009, 11:21)
Dávam do pozornosti svoje postrehy k téme „očista SZ“. Dňa 9.10.2009 na Matúškovom DF sa dáva do pozornosti článok „podvody pri štarte „, ktorý vraj vystihuje dianie na Slovensku. Čakal som kto zareaguje ako prvý. V ten istý deň vo svojom príspevku sa p. Blahovský čuduje nad diskutujúcimi „kde žili doteraz“ keď v SNV tento podvod zistili a širokej verejnosti popísali už v 90-tých rokoch. V závere sa čuduje , že chovatelia o tom nevedeli??????. Ja dodávam , stačilo že o tom vedel pán Bláhovsky ako člen prezídia. Prešiel týždeň a 16.10.2009 debata nabrala na obrátkach pričom zrazu diskutujúci (najväčšia radosť je škodoradosť) mali jasno kto je najväčší podvodník na Slovensku. 17.10.2009 pán Blahovský naberá na múdrosti a je presvedčený o správnosti svojich ďalších krokoch . Rozmýšľal som čo chce podniknúť ?! Odpoveď som dostal dňa 18.10.2009 na DF pod názvom „očista SZ „. V článku sa p. Blahovský priznáva a verejne si sype popol na hlavu, že o všetkých pochybeniach vedel. ON to podáva, že o tom vedela celá chovateľská verejnosť. Ale to je nesprávna interpretácia, vedela o tom úzka skupina ľudí na úrovni OZ, prezídia SZ a UKK. O porušovaní stanov a PP vedel p. Blahovský už dávno predtým ako to vyplýva z jeho doterajších vstupov na DF. Pán Blahovský je veľký rozdiel medzi „ pochybením „ a porušením „ predpisov SZ. SZ je záujmové združenie občanov podľa zákona č. 83/1990 Zb. Zväz zodpovedá za dodržiavanie stanovených podmienok v národných a medzinárodných súťažiach. Každý člen a to sa týka aj Vás p. Blahovský ste povinný chrániť dobré meno zväzu , jeho orgánov a nie vyhlasovať nejakú krčmovú „očistu SZ.“ Nie ste členom organizácie ,ktorá je zložkou NF ( národného frontu). V časoch NF by ste za túto iniciatívu boli „ vyhodený „ z prezídia a stali by ste sa prezidentom SZ CHPH. Dúfam ,že vám je známi ten fakt , že každý pretek je účastníkmi zaplatený. V priemere za krátku trať zaplatia ZO na OZ cca 845 eur, ST 738 eur a DT 427 eur. A tu p. Blahovský zo strany „povinného „ za zorganizovanie preteku nešlo o „pochybenie „ale o porušenie predpisov SZ s následným finančným poškodením účastníkov preteku (viď. § 122 trestného zákona).Kto odškodní týchto ľudí.?! Možno sa vám tie krčmové reči, že „ Blahovský a Matalík na hrad“ dobré počúvajú ,ale pred 20 rokmi sme tak skandovali meno jedného pána a ako sme dopadli. Amatéri, nedôsledný a nezodpovedný podľa mňa nepatria do politiky a už vôbec nie do vedenia organizácie. Prečo píšem tak otvorene? Prečítal som si príspevok p. Blahovského z 18.10.2009 o 20:03 ,tu pán Blahovský skoro s plačom chce diskutujúcim vysvetliť , že on nechce čistiť prezídium ale OZ,ZO a NS. Pochopil som ,že tomu človeku ide o osobný profit a drží sa hesla „ryba smrdí od hlavy ,ale čistí sa od chvosta“. S pozdravom letu zdar
Milan Blahovský (12.11.2009, 12:03)
Pán Antuš tento váš chorý príspevok, v ktorom vám ide iba o moje pošpinenie je úbohym výkrikom do prázdna. O nejakom podvode, ktorý sa vraj stal kedysi dávno v OZ SNV som nikdy nepísal. Poukázal som na to, že naši chovatelia už v 90-tych rokoch upozornili na význam zápisu správného času, ktorí bol pre nich možno dovtedy "nezaujímavý". Kto tu teda píše že sa u nás podvádzalo, resp. že som o tom vedel ???? Pán Antuš, ja nepotrebujem dokazovať, že som ideálny, som rovnako z mäsa a kostí ako ostatní a s Matalíkom nevyhlasujem, že mám záujem po funkcií na funkciu prezidenta Zväzu. Robiť manažera tímu, ktorý vo svojom kolektíve schováva osobnosti vášho typu je pod moju úroveň. Nemám záujem riadiť Zväz, ktorého členovia nerešpektujú základné zásady a robia si z predpisov a uznesení "dobrý deň". O tom je tá očista. Ale to takýmto typom ako ste vy asi ťažko niekto vysvetlí. Moje stanovisko k porušenia PP je jasné - nezaradiť preteky kde bol porušený PP minimálne do súťaží MS.
V prezídiu sa vymenilo za posledné obdobie niekoľko funcionárov, zmenil sa aj prezident a práca vo výboroch OZ či ZO je stále akási nemastná neslaná, česť výnimkám. Ako si inak vysvetliť skutočnosti, ktoré sa zistili pri kontrole ? Ak chce niekto pritvrdiť v hodnotení okamžite sa stáva terčom neprajníkov.
Svoje chyby priznať si to je pre vás príliš náročné.
Na Slovensku sú aj chovatelia, ktorým záleží na tom aby ich nespájali s pochybeniami či kauzami, ktoré tu každým rokom vyplávajú na povrch. Určite to však nebude skupina okolo vás.
Čo sa tu oháňate nákladmi na pretek a ich odškodnením ?
Ak vás to bude tešiť potom si organizujte na oblastnej úrovni aj preteky s piatimi účastníkmi v NS, bez zápisov v protokole o štartu, bez ich zasielania na SZ v potrebnom termíne s potvrdeniami z krčiem v miestach štartu ( aj tam majú pokladne).
Toto je asi vaša predstava fungovania oblastných združení a ich legality pretekov ? Choré ale aj taká je realita.
Pán Antuš už som bol svojho času upozorňovaní na vašu anonymitu a vaše príspevky kde sa ako nezainteresovaný "sympatizant" nášho športu chcete zapájať do diskusie. Pýtam sa chovateľskej verejnosti pozná niekto pána Antuša? Mal byť z okolia Michaloviec. Ak nie ...
Ing.Miroslav Gašpar (12.11.2009, 15:15)
p. Blahovský. Veľa krát som s Vašími príspevkami resp. názortmi nesúhlasil a ani nesúhlasim. Ale myslím si, že s týmto ste mohol počítať. Treba túto spoločnosť rozbiť a panovať. Treba pozornosť od skutočného problému nasmerovať iným smerom a čakať, kedy sa tzv. mlčiaca väčšina vrhne týmto smerom. Preto byť Vami, nenechal by som sa niekym nasierať, ale doporučujem sa Vám držať Vášho názorového smeru. Možno sa objavia aj ďalšie " pikošky ", lebo tzv. " bulvár " bude pracovať o to intenzívnejšie, o čo viac a viac sa budeme približovať k termínu zjazdu. Prajem Vám dobré nervi a ako som napísal nenechajte sa nasierať. Zatial ste jediný funkcionár Prezídia SZ, ktorí cez DF s chovateľmi diskutuje. Viem, že Vaše postavenie a úloha nie je ľahká. Držim Vám palce [%sig%]
Jozef Cuboň (12.11.2009, 15:57)
Chcem uviesť, že p. ANTUŠA, ani p. BLAHOVSKÉHO nepoznám. Som radový člen, ktorý skôr robí percenta iným / z objektívnych i subjektívnych dôvodov/. Ak by ale toto mali byť protipóly, jednoznačne by som sa postavil na stranu p. BLAHOVSKÉHO. Som totiž presvedčený, že so skutočnou očistou to myslí ďaleko úprimnejšie a v jeho príspevkoch cítiť snahu s týmto problémom aspoň pohnúť. Z príspevku p. ANTUŠA okrem útokov som necítil nič. Takmer každý rok sa oficiálne, alebo neoficiálne /možno klebety/ dozvedáme o snahách niektorých chovateľov za každú cenu dostať holuby na Olympiádu, alebo na najvyššie miesta v súťažiach a potom z holubov vytvoriť zarobkový podnik. Ak ale takého praktiky ostanú bez pošimnutia, teda všetci sa budeme tváriť, že sa o nič nejedná, prestanú nás uznávať a poza chrbty, možno aj otvorene sa o nás bude hovoriť - to sú tí, čo podvádzajú. Skutočne je niečo choré v tomto našom športe, osobne som presvedčený, že tu pomôže len radikálna liečba, kde sa nedá určovať, či je niekto viac, alebo menej vinný, prípadne nevinný. Liečba bude bolestivá najmä pre tých, ktorí za nič nemôžu, svoje povinností si plnili, nič nezapričinili a tiež na to doplatia možno viac, ako tí, čo konali nečestne a nezodpovedne. Ak ale máme tento problém raz a navždy vyriešiť, je treba hlavne na najvyšších miestach začať s liečbou radikálne, pretože to môže byť ako rakovina, čo zasiahne v prípade neliečenia všetko. Všetci už dosť dlho čakáme na to, ako sa toto všetko uzatvorí, kto za toto všetko ponesie zodpovednosť a s akým výsledkom sa to uzatvorí. Čím dlhšie toto všetko trvá, tým väčšie škody to narobí.
Miroslav Ďurana (12.11.2009, 17:48)
Nechcem nikoho obhajovať,ale pozastavil by som sa pri mene Bláhovský.Nakoho sa obraciame vtomto diskusnom fore,sám som ostal prekvapený keď sa nám tu minule ozval výcvikar SZ pán Seliga.Pán Krajčík sa nám ozve ,že niekde predávajú belgické holuby,ale mi čo chceme nakupovať sa tam dostaneme všetci,alebo aspoň skoro všetci.My si radovi členovia SZCHPH holubov predstavujeme takých funkcionárov, čo s nami budú diskutovať vyjadrovať sa k našim problémom a nám tak povediac aj pomáhať a nie sa tu niekde skrývať a čo sa nám nehodí dáme Bláhovskému vymazať.Viem ,že funkcionára nie je lahké robiť, ale potom prečo sa tam hlásite keď Vás nezaujímajú radový členovia,alebo ide iba o tie 4 eura ako našej vláde zaplatiť tých 19%?
Tibor Balogh (12.11.2009, 18:59)
Váž. Páni ja si myslim že rozhodnutie p. prezidenta vedie ktomu....všetko zamiesť pod stol !! A nadarmo bola praca revíznej komisie !!!!!!!!!!
Zdeňek Adamík (12.11.2009, 19:32)
Vážení nespokojení a upřímně myslící a uvažující přátelé. Pokud jste skutečně nespokojeni s prací Vašich představených ( a pokud si člověk srovná to, co četl v jejich předvolebních charakteristikách a slibech ani se asi není co divit), tak máte možnost využít paragraf 10 Stanov, odst. 4. Na program dát pouze dva body a do 14 dnů můžete mít "vymalováno".
Július Mlátko (13.11.2009, 08:25)
p.Balog,posledné zasadnutie pred dvma dňami prebehlo tak ako na peknej svadbe, jeden držal lopatku a ostatni zmetali črepiny. A je upratané ! [%sig%]
Tibor Balogh (13.11.2009, 08:52)
Mate pravdu p. Mlatko. a vrana vrane oči nevykole, a asi viete načo myslím.....
Zdeňek Adamík (13.11.2009, 09:09)
No jen ať se plácají po ramenech... Pokud je to tak jak naznačujete..Ale počkáme po zjazdu. Překlad původní verze rozhodnutí je už připravený a může odejít na FCI, Národní svazy a jednu rodinnou firmu v Be. Uvidíme...
ing.Jozef Antuš (13.11.2009, 14:15)
Pre p. Blahovského: Pán učiteľ ja ho poznám a odkazuje vám ,že chorá je vaša odpoveď na príspevok. Máte si prečítať váš príspevok z 29.2.2008 „ Písek – najväčšie mesto v Čechách“. Ale vraj s prihliadnutím k vášmu súčasnému psychickému rozpoloženiu, nedokážete sa sústrediť tak vám mám odcitovať z uvedeného článku ,citujem: „veď som mal možnosť odkontrolovať protokoly o štartoch a vyjadriť sa o ich úrovni vyplnenia, v niektorých prípadoch by bolo určite tragédiou pre niektoré ZO“ koniec citátu. To je k tej vašej nevedomosti o praktikách s protokolmi. Nakoľko som si myslel , že vám išlo „ o férovosť v súťaži“ tak som si prešiel všetky zápisnice z prezídia a dúfal som , že tam nájdem vaše príspevky ako neúnavne informujete prezídium o porušovaní PP,OP a žiadate nápravu. Ale čuduj sa svete nič som nenašiel. Ku skutočnostiam o práci ZO, ktoré uvádzate vo svojom príspevku chýba už len dodať aby ste si zriadili vlastný SZ CHPH. Pán Antuš je spokojný , že „ Trafená hus zagágala“. Je smutné akú mienku máte o svojich kolegoch z prezídia. Od vašich kolegov som zatiaľ na DF nezachytil aby posudzovali vaše morálno vôľové vlastnosti. Dúfam , že po tom čo ste o nich napísali sa vzdáte postu v prezídiu. A teraz niečo za mňa : Keď si si uprdol tak musíš za ten smrad niesť aj zodpovednosť. Stará múdrosť hovorí: „Pravda oči kolie“. Prekvapila ma aj vaša „ slotovská“ forma diskusie. Tam kde dochádzajú fakty ,začína vulgarizmus. Asi ste chýbal na hodinách rétoriky. Vzhľadom ku skutočnosti ,že pre červené súkno ,ktoré máte pred očami je debata na túto tému s vami bezpredmetná. O tak citlivej téme ako je očista SZ sa v krčme nerozpráva. .Verím ,že pôda SZ je to pravé miesto, kde sa má o tom rozprávať. Toď vsjo. K danej téme. PS: Pre pána Adamika: Počítal som ,že sa u nás bude búrať tak nebudeme musieť maľovať. Ale kvoli ekonomickej kríze odkladáme stavebné práce na neurčito. A nestrážte nás s FCI . Veď oni vedia ,že mi sme len malé politické združenie občanov, kde nikto nenesie za nič právnu zodpovednosť. Raz za čas vymeníme svine pri válovoch a je vymaľované. Pre mlčiacu väčšinu: Vám fakt nevadí ,že okrádate svoje rodiny keď súhlasíte aby nikto neniesol hmotnú zodpovednosť za svoje pochybenia? Dnes im prepáčite 20centov zajtra vás ošklbú o 100eur.Veď je nenormálne aby ste bez akejkoľvek povinnosti odovzdali ogranizatorovi pretekov nemalé finančné prostriedky a pri ich pochybení niesli ešte za to postih!!!! S pozdravom letu zdar.
Milan Blahovský (13.11.2009, 15:06)
Pozdravujem ťa Jozef.T ,ing.Antuš ( alebo možno iný pán ing...) ak si tak hovoríš. Tvoja rétorika mi kohosi pripomína a píš si, že skôr či neskôr sa spolu porozprávame osobne. To len toľko aby si si nemyslel, že sa môžeš skrývať za anonymov ako to robíš na web stránke p.Matušku a doteraz si to robil aj tu. Tak ja vám pán záhadný dám celý príspevok na vedomie nie len to čo vám sedí : Citujem "Všetko pekné páni ideály sme sa učili kdesi v školách , žiaľ prax či realita je celkom iná. Stále máte ( diskutéri) akési požiadavky na niekoho "hore", ale pozrieť sa "dole" nedokážete. Chcete čosi čo je závislé na výsledkoch práce najnižších orgánov avšak odtiaľ spätne niečo získať je niekedy nemožné. Idete hodnotiť úroveň web stránky z pohľadu údajov o súradniciach či menách štartérov zverejnených na webe. Ak vyslovím túto požiadavku na funkcionárov OZ asi bude odpoveď, že som zrejme blázon. Veď som mal možnosť odkontrolovať protokoly o štartoch a vyjadriť sa o ich úrovni vyplnenia v niektorých prípadoch by bolo určite tragédiou pre niektoré OZ. To isté sa týka pretekových plánov. Nevidím problém v tom, aby plány OZ boli uvedené na webovej stránke aj s deklaráciou pretekov pred sezónou, určite by to zvýšilo ostažitosť našich chovateľov prípadne aj chovateľov v Čechách a odsledovali by tie spochybňované miesta vypúšťania. Posunul sa termín odovzdávania pretekových plánov a ja sa pýtam vás všetkých k čomu to je dobré ? K nekonenčným konzultáciam o miestach štartu, k nekonečným presviedčaniam sa navzájom s kým je dobrá spolupráca a s kým naopak nie ? Odpoveď ? - Veď do začiatku sezóny je ešte ďaleko , všetko sa zvládne, nerobte paniku...Jasne to povie ten kto iba komentuje a nič nerobí. To isté sa týka aktualizácie kontaktných údajov - adresáre a pod. Až na pár výnimiek nie je hlásená zmena týchto údajov. Spätne odkontrolovať dáta z evidenčných listov ( mnohokrát neúplne vyplnených) je teda poriadny záber. Ak máte niekto chuť to robiť týmto spôsobom nech sa páči , priestor sa vám vytvorí. Pracovitých ľudí naša spoločnosť potrebuje, konzultantov už má ..." Tieto slová som napísal 29.2.2008. Čiastočne so to pohlo,čo sa týka informovanosti o deklaráciach pretekov a zjednodušenia kontroly pre výpočty MS. Môj pohľad na dianie na Slovensku prezentujem cez túto diskusiu a možno takto viac dosiahnem. Nevidím dôvod každý nedostatok riešiť v prezídiu pokiaľ sa nejedná o hrubé porušenie PP či Stanov. Napíšte mi kde som bol vulgárny ? Vaše provokačné príspevky ma skutočne provokujú ale neznížim sa na vašu úroveň. Osobne nemám problém odstúpiť z prezídia to som už neraz verejne napísal a aj vyslovil, nemyslíte si, že sa trasiem za nejakým postavením ako to tu snažíte komusi neznalému problému podstrčiť. Ak si to budú delegáti Mimoriadneho zjazdu SZ želať som s tým dávno vyrovnaný a poviem vám rovno, že odídem s čistým štítom a môžem sa verejnosti pozrieť rovno do očí na rozdiel od vás keď sa nedokážete ani za vlastné meno postaviť.
Milan Klačan (13.11.2009, 21:31)
P.Balogh súhlasím s Vami, tie "vrany" odtial bude veľký problém dostať. "Stratová olympiáda sa blíži... "
Július Mlátko (15.11.2009, 21:01)
Kostroš,nerozumiem tomuto Tvojmu príspevku a myslím že ani ostatná väčšina diskutujúcich. [%sig%]
Július Mlátko (15.11.2009, 21:10)
Ty musíš mať už v sebe aspoň 3 promile,tak sa radšej nezosmieštňuj a choď radšej spať ! [%sig%]
Milan Blahovský (15.11.2009, 21:14)
Vlado , to nie je téma na osobné útoky, aj ja cítim tvoju podráždenosť a chcel by som ťa poprosiť aby si miernil v príspevkoch. Pobavme sa rdšej o tom ako by si to predstavoval v športovej činoosti a podobne.
Rudolf Málik (16.11.2009, 23:07)
Nepatrím medzi špičkových chovateľov, ale chcem reagovať na očistu SZ. Som za uznanie výsledkov kontrolnej komisie a vyradenie pretekov všetkých ako bolo napísané.Ak chceme mať tento šport bez špekulantov tak to treba spraviť rázne .Tí čo menili časy štartu a súradnice a dá sa to dokázat jednotlivcom tých potrestať exemplárne( zákaz pretekania na 2 roky zo súradnicami domovského holubníka)a tá väčšina za neskoré poslanie? Aj tých. Na budúci rok už takéto vyradenie komisiou nebude. Ked je niečo schválené nemôže sa to meniť keď to niekomu nepasuje. Letu zdaz
Milan Blahovský (17.11.2009, 11:33)
Na osobnú žiadosť p.Horáka bol jeho posledný príspevok z DF zmazaný. Niekedy je asi skutočne lepšie si nechať niektoré veci uležať v hlave ako v zápale hnevu vysloviť a napísať čo potom mrzí. Ďakujem za pochopenie.
Gabriel Bargel (17.11.2009, 11:37)
Pán Malik mate pravdu treba ich vyradiť. Lenže stesi nevšimli že tie ZO ktoré tam boli napisané že su už vyradené MS ešte pred sezonov 2009. Stanovy MS hovoria že na pretek MS treba 1000 holubov aby bol pretek platný. ZO Filakovo nesplńa hnedˇ tých 1000 holubov na každom deklarovanom preteku,tak načo by potom splňa tie ostatné. Jeto uplne zbytočné. Pán Malik niektoré malé ZO sú vyradené z MS ešte ani nezačala sezona pretekania. Prave jeto veľka DISKRIMINACIA ,členské musime zaplatiť a načo a pre koho. Treba zmeniť MS stanovy tak aby boli rovnaké pre všetkých členov,ktorí si zaplatia členské.Zaplatíme členské ale súťaži sa zúčastniť nemôžeme.Navrhujem takéto riešenie: buď platiť členské a stanovy pre všetkých rovnaké,alebo ktoré ZO vedia že nesplnia stanovy MS nezaplatiť členské do MS. A potom nebudeme malé ZO diskriminované, a vyraďované.Na záver môžete nás vyraďovať veď je to iba fraška,vyraďujete dávno vyradených. S pozdravom Gabo.
Jozef Cuboň (17.11.2009, 11:45)
Zajtra tomu bude mesiac, čo bol uverejnený príspevok "Očista SZ". Keď sa zamýšľam nad tým, ako za tento mesiac pokročil problém v očiste SZ, tak ma napadá, že problém namiesto rozhodného a rázneho riešenia, vyhníva. Je to asi ta najhoršia metóda riešenia, čo zvolilo prezídium. Snaď si myslia, že postupným upadaním do zabudnutia sa postupne utíši aj tých pár kritikov, čo ešte ostali. Veď čo je to, keď kritici sa dajú spočítať na prstoch rúk, pričom členov SZ je možno paťtisíc. Vyvstáva potom otázka, ako sa vysporiadať s kritikmi. Odporúčam preto umlčať týchto pár nespokojencov a to vylúčením a vyznamenať tých, ktorí ich kritikou, aj keď oprávnenou boli dotknutí. Zdá sa mi, že viac záleží na nejakom podvodníkovi, ako na dobrom mene. Psi brešú a karavana ide ďalej. Psi brechať prestanú / možno ích to unaví/ a karavana sa nezastaví. Čo na tom, že povesť SZ dostala také rány, z ktorých sa bude spamätávať podstatne dlhšiu dobu, ako trvanie tejto aféry. Zaráža ma aj ďalšia skutočnosť a to zloženie prípravného výboru CV, kde dotyčný pán stále figuruje na čestnom mieste. Je preto namieste zaoberať sa odškodnením tohto pána a to návrhom i vysokého štátneho vyznamenania. Pretože, keď sme nepotrestali, musíme povýšiť.
Milan Blahovský (18.11.2009, 20:24)
Príspevky pána Vl.Kostroša boli na jeho žiadosť zmazané.
František Kreml (18.11.2009, 20:54)
Milan, treba aj napísať prečo, lebo pán Mlátko predseda OZ- TO sa mu vyhrážal disciplinárnou komisiou....asi tak
Milan Blahovský (18.11.2009, 20:57)
Pýtal som sa ho v maily čo tak naraz, neodpovedal. Snád by to až tak zlé nebolo. Pár poldeci či čoho navyše niekedy narobí asi patáliu. Pre to si nemusíme ísť hneď po krku.
Vladimír Kostroš (18.11.2009, 21:37)
Pán Blahovský máte pravdu,vzniklo tu nedorozumenie ohladom nejakého Kamenca,no a premňa ponaučenie že netreba počúvať reči ale zdvihnúť telefon a spítať sa priamo toho koho sa to týka.Nemá to nič spoločné stým čo uvádza pán Kreml.Ja sa týmto Julovi ospravedlnujem a čakám niečo podobné nakolko to trošku prepískol aj on.
Igor Barbírik (18.11.2009, 21:56)
pani Malik, Cubon,Bargel prečo chcete potrestat aj radovych členov. ktory za nič nemožu pan .Bargel a čo je to za oblast ktora nema ani 50 členov .treba urobyt poriadok ,ale stymy čo su za to zodpovedny
Jozef Cuboň (19.11.2009, 07:17)
Pán Barbirik - Váš pravopis je otrasný. Skôr, než niečo napíšete, dajte si to "ocenzurovať" neakému štvrtákovi ZŠ. Teraz k veci: už tu bolo viackát písané, že nie je v tejto veci možné oddeliť vinných od nevinných. Tu predsa nikto nehovorí o treste. Vyradenie z pretekov síce je forma disciplinárneho trestu, ale kolektívny trest nie je prípustný. Spravodlivo potrestaní musia byť vinníci, čo zapríčinili tieto nedostatky. Podľa mňa sú to hrubé porušenia Pretekového poriadku, ktoré viedli k vyradeniu z pretekov i chovateľov, ktorí nič neporušili. Zaráža ma a myslím, že nielen mňa skutočnosť, že toto všetko tak dlho trvá, ako by sa čakalo, že to prehrmí a postupne to upadne do zabudnutia. Som toho názoru, že čas na vyriešenie tohto problému už uplynul. Každé predlžovanie tejto agónie poškodzuje nielen všetkých chovateľov, ale hlavne SZ. Ak si niekto myslí, že je možné z tohto vyjsť bez toho, aby boli poškodení ostatní chovatelia, mal by svoje návrhy zverejniť a tým napomôcť tomu, aby sa vyplávalo z tohto bahna.
Štefan Nochta (19.11.2009, 09:30)
P.Cuboň, správne píšete, že potrestaní musia byť vinníci. Ale ak sa nevyradia preteky, tak nebudú ani vinníci a všetko pôjde po starom. Žiaľbohu, doplatia na to aj nevinní-vyradením preteku. Nakoniec tí nevinní si zvolili svojich vinných a dali im dôveru, ktorú však oni nevyužili a sklamali. To už akosi spolu chodí. O tom, že predlžovanie tejto agónie poškodzuje chovateľov, niet pochýb a silne sa sem natláča myšlienka, že to má spieť do stratena, nakoľko sú v bodberáku veľké ryby. Asi tak nejako.
Jozef Cuboň (19.11.2009, 11:31)
Pán Nochta, plne s Vami súhlasím. Vinní sme asi všetci a to najmä v tom, že sme dali dôveru ľuďom, ktorí si ju nezaslúžili. Ak má k očiste dôjsť, tak táto musí ísť zdola, počnúc ZO, OZ, aby sa už tam nedostali ľudia, ktorí tam nemajú čo hľadať. Problém je ale v tom, že do fúnkcii sa ľudia moc nehrnú a preto sú členovia často radi, ak sa vôbec nájde niekto ochotný vo výbore pracovať. Potom sa už nepozerá na jeho kvality a chuť pracovať, len na to, že sme si splnili povinnosť vôbec niekoho zvoliť. Osobne je mi veľmi ľúto, že vyradením celých OZ z niektorých pretekov došlo k poškodeniu chovateľov, ktorí s tým nemajú nič spoločne, ale ináč to jednoducho nie je možné. Sklamaný som aj z toho, že o tento problém na stránkach diskúsneho fóra sa zaujíma len pár chovateľov ostatným je to buď jedno, alebo to ani nečítajú.
Milan Klačan (19.11.2009, 14:48)
...alebo majú strach vysloviť svoj názor na hlas. A takýchto naši funkcionári potrebujú: " čo držia hubu a krok."
Štefan Nochta (19.11.2009, 15:09)
Z našejOZ sa tu vyjadrujem iba sám a je nás asi 120. Nuž čo na to povedať. Ostatné nech si domyslí každý...................... už nehovoriac o tom, že z nášho vedenia na tomto fóre nepadla ani bodka odkedy je vedenie vedením, teda od minulého roku. Neviem.......... asi nevedia písať. Asi patria do tej skupiny, ktorú spomenul p. Klačan.
Vladimír Kostroš (19.11.2009, 15:32)
Páni mne už s tochto všetkého prišlo špatne !
Ján Bučo (19.11.2009, 16:11)
Milí priatelia, Je veľmi smutné, že mnohí z nás investujú nemalé financie do rozvoja svojho koníčka a nakoniec ich snaha vyjde nazmar kvôli nezodpovedným funkcionárom. Iste, polemiky o závažnosti jednotlivých prečinov sú na mieste, ale dnes poľavíme tu, zajtra tam a o rok už nám budú pravidlá zbytočné. Budeme si robiť čo chceme. Zavládne anarchia a celé fungovanie Zväzu bude na kolenách. Určite nikoho nepotešilo vyjadrenie o vyradení pretekov. Každý si za preteky zaplatil a išiel do toho s tým, že súťaží i o majstra Slovenska. Bohužiaľ ako napísal pán Cubon či Čuboň každý z nás je si tak trochu na vine pretože práve my, chovatelia v ZO sme si odsúhlasili ľudí vo výboroch, delegovali sme svojich členov na konferencie OZ kde sa zvolil výbor OZ a ten delegoval ľudí na zjazd kde sa volilo prezídium. Nehovorme, že ryba smrdí od hlavy keď sme si tie hlavy vlastne nasadili sami. Prečo jednotliví členovia výborov medzi sebou nekomunikovali a nekontrolovali v priebehu sezóny prácu svojich kolegov? My v MDKS sa vždy informujeme o aktuálnom dianí a snažíme sa aby každý prispel svojou trochou do chodu klubu. Takisto nie vždy všetko prebehlo ideálne, ale nehádžeme vinu na nikoho a keď sa stane nejaký problém riešime ho okamžite na telefónoch, mailoch, či na diskusii na stránke klubu. Práve preto i ja osobne vidím budúcnosť chovu poštových holubov práve v takýchto špecializovaných kluboch. Keď nebudem mať istotu, že mám dostatok členov v regióne, budem musieť o nich zápasiť práve serióznosťou, servisom voči členom a budem si ich musieť získať aby som prežil. Nechcem tým v žiadnom prípade povedať, že OZ sa takto nesprávajú. Chcem len obrátiť túto debatu z vzájomného osočovania a podnietiť myšlienky vytvorenia aj šprintérskych či strednotratiarskych klubov, ktoré by mohli pokojne spolupracovať s OZ a usporiadavali by regionálne preteky s otvorenou účasťou podmienenou len vzdialenosťou z miesta vypustenia na holubník. Chovatelia by v tejto ťažkej dobe mohli špecializovať svoje chovy, pritom by sa bavili na svojich obľúbených dištanciách každý víkend a ešte by mohli byť aj motivovaní byť v strehu pretože by sa mohlo lietať o ocenenia. No a môžem Vám povedať, že pokiaľ je niekto členom takéhoto klubu, je na servis náročný oveľa viac ako keď si lieta v OZ. Verte, viem o čom hovorím. Je mi ľúto, že sa tu usporiadal hon na čarodejnice, ale mal sa býček chytať za rohy a nie za chvost. Napriek tomu držím delegátom mimoriadneho zjazdu palce aby dospeli k rozumnému konsenzu a udržali dobré meno Slovenska na medzinárodnom poli. A možno by sa naozaj v tejto diskusii zišlo aj vyjadrenie niekoho z prezídia okrem Milana Blahovského. Letu Zdar Ján Bučo
Daniel Krajcik (19.11.2009, 16:25)
Vlado, prosim ta, netvar sa tu ako obet niecoho. Rozhodol si sa tak ako si sa rozhodol na zaklade inych veci a nie na zaklade kontroly a prijatych rozhodnuti P SZCHPH. Tvoj pripad sa zacal na oblastnom webe a aj sa tykal diania vo vnutri OZ o ktorom si mal neoverene a ako sa neskor potvrdilo mylne informacie ... tak sa teraz netvar ako martyr. Viris tu zbytocne emocie a ti, ktori nepoznaju pozadie ta este zacnu lutovat.
Igor Barbírik (19.11.2009, 19:37)
Pan Cubon moj pravopis je možno otrasny som robotnik ale zato moje IQ JE Ovela vyššie ako vaše ked sa chcete zaoberat pravopisom a nie odbornými vecami okolo holubov je to dost smutne lebo vaše odborné skusenosti čo sa tyka holubov su na mizernej úrovni .Pan.Cubon toto je diskusna stranka tak diskutujeme alebo sa budeme uražat ?.nie každy má vysoku školu .Pan.Cubon moja žena ma 2 vyske školy a 3 si robí terz a v živote by si nedovolila urazit robotnika an žiadneho človeka,preto že si važi každeho slušného človeka .
Jozef Macek (19.11.2009, 20:00)
Vážení páni,kto číta toto forum si ozaj skutočne urobí vlastný názor na vec k danej problematike. Nehodnoťme to, že či má pravdu pán ten alebo onen, ale podajme svoj vlastný názor na vec.My, si čítame čo povedal kamarát, a keď sa nás to dotkne tak hneď v hneve zareagujeme argumentmi proti nemu. Týmto však dávame verejnosti na vedomie, že predsa všetko nie je v poriadku , tak , ako by malo byť. Dajme si otázku? Je to správne aby sme sa jeden druhého navzájom osočovali a ten tretí o kom je problematika, tak ten si súškrnkom číta ako sa chlapci medzi sebou je..ú a myslí si, že aj tak týmito rečami nič nanarobia na zmene, a ak ku nej príde , tak len na tej na akej sa vopred dohodli. A síce popredný povie" toto je treba tak, tak ostatní povedia, ano bude to tak a zdvíhajú ruky. Nikto nepovie, že nie , žechovatelia majú iný názor. Bolo povedané, takto sme to videli na západe, takt to bude aj u nás. Ktorí z členov z prezídia si dovolí oponovať a povie, že už dosť , že tak to ďalej nemôže byť, že počúvajme hlas chovateľov, že všetko sa nedá aplikovať na každého rovnako, lebo podmienky sú u každého iné. Nezáleží, Slovensko nebude výnimkou. A práve, pre takúto panovačnosť, je potrebná zmena vo vedení SZ ľuďmi,ktorí budú sledovať záujem chovateľstva a nie len svoj prospech.
Jozef Cuboň (19.11.2009, 20:13)
Pán Barbirík, ja som reagoval k veci, konkrétne na to, ako ste nás poučoval o tom, že chceme trestať radových členov. Ja nemám ani jednu Vysokú školu a na to, aby som napísal pár riadkov jú ani nepotrebujem. O Vašom IQ naozaj nepochybujem aj keď niekedy Vaším príspevkom celkom nerozumiem. Opakujem preto ešte raz: tu neide o žiadné tresty radových členov. Tu ide o vyradenie tých oblastí, kde boli zistené nedostatky v protokoloch, súradniciach z miesta štartu a pod. Tu memožno hovoriť o trestoch. O trestoch by sa malo hovoriť u konkrétnych zavinení konkrétnych osôb. Už v predchádzajúcich príspevkoch som písal, že nie je možné sa s týmto vysporiadať tak, aby netrpeli nevinní. Ak máte také riešenie, zverejnite ho. Čo sa týka Vaších odborných skúseností o holuboch, ja sa nimi ak dovolíte riadiť nebudem.
Vladimí­r Smieško (19.11.2009, 21:46)
Pán Bučo to veľmi slušne vystihol. Podobné myšlienky mi blúdili hlavou už dlhší čas, ako som čítal z času načas toto DF. Koniec koncov som už niečo ja, aj iní, v predošlých príspevkoch naznačil. Čo sa týka konečného verdiktu Prezídia SZ CHPH / ak je konečné /, tak si myslím, že je dobré, keď sa dospelo v tomto čase a za daných podmienok k takémuto pohľadu na vec. Poviem aj prečo. Kolektívna vina je neprijateľná. Jednoznačne, tak ako napísal pán Bučo, ak nebol dôsledný jeden funkcionár, kde boli za ten čas ostatní z výboru. Prečo nebola priebežne kontrolovaná preteková činnosť. Ja viem, že každý má tých svojich starostí dosť ale, ale....AK si sa nechal zvoliť do funkcie, nečakaj, že niekto to niečo spraví iba tak samozrejme. Sme len ľudia nedokonalí a aj omylní. Preto sa treba občas aj pozrieť, či je všetko naozaj tak, ako treba, či si každý plní svoje - dvôveruj, ale preveruj - a to mám teraz na mysli kompletnú zostavu Výboru a Kontrolnej komisie OZ s dôrazom na post predsedu ako najpovolanejšieho a jediného zodpovedného. Takto to prirodzene funguje aj v v tých najTOP firmách. Naše zväzové predpisy sú veľmi nedokonalé až predhistorické. Chýba v nich jasná konkrétnosť, jasná a nespochybniteľná definícia: kto, prečo, za čo, s kým, kedy, kde ..... a ak sa vyskytne pochybenie, aká za čo a komu môže byť alebo bude uložená konkrétna sankcia. Preto mámé toľko starostí s riešením sporných vecí. Táto kauza dopadla tak, ako dopadla s tým, že sme si zas urobili svoje meno vo svete, ale už som predčasom napísal, že my asi máme na to patent. Prešľap treba dokázať, vinu preukázať a určiť vinníka tiež. Na to všetko treba ale páky a to poriadne. Emócie tu akosi miesto nemajú. Niekto si povie, že načo sa trápiť s hrou "na slovíčka", veď každý vie o čo ide. A zrazu je problém. Každý sa odvoláva na " TIE SLOVÍČKA" keď sa ho to dotkne a už nie je toho, čo by to vyriešil a podpísal sa pod to. Posúvame to z dvereí do dverí, kritizujeme, chválime, ale akosi nikto nevidí alebo nechce vidieť a mnohí ani nechápu merito veci.
Milan Blahovský (19.11.2009, 21:47)
Vlado, prečo by bolo zakázané doviezť holuby domov ak je v mieste štartu zlé počasie ? To si kde vyčítal ? Riešiš situáciu veľmi emotívne, budeme zasa mazať príspevky ?
Miroslav Luhovy (20.11.2009, 07:05)
p.Kostroš pribrzdite,správate sa tu na diskusií SZ ako keby ste nebol v poriadku.Na Vaše nevyrovnané a niekedy až vulgárne príspevky nie je nikto zvedavý.
Rudolf Málik (21.11.2009, 20:15)
Čítal som zápisnicu z 11.11.2009, a som z toho trošku zaskočený. Som z mladšej generácie a chcem sa tomuto športu venovať dlhodobejšie resp. asi chcel som. Ja nie som ukážkový chovateľ,ale ak si prezident a spol. robí z kontrolnej komisie šašov to je pre mňa silná káva . Toto je podľa mňa strašný skok späť. Načo je kontrolná komisia,ktorá bola zvolená výborom?Keď sa jej výsledky menia . Tento problém čo tu je a hodil sa pod koberec sa bude vracať ako bumerang.Toto oficiálne podporovanie a schvaľovanie prehreškov. A vyhrávať preteky a naháňať koeficienty nie na pretekoch ale za stolom je na zamyslenie. TOTO je poškodenie väčšiny chovateľov a nie vyradenie podľa komisie. Veď koľko krát si voláme počas preteku a po a vyhovárať sa na jednotlivcov,ktorý vo väčšine prípadov zobrali funkciu nie z vlastnej iniciatívy,ale preto že to NIKTO nechcel !!! Ak by sa vyradili preteky podľa komisie.Tak na budúci rok aj radový chovatelia by sa starali o chod združenia nielen zaplatením členského. A nikomu nič neurobí jeden telefonát zodpovednému či poslal výsledky. PS: Zdravím Mikina Kováča podľa mňa jediného holubára v prezídiu Ostatný v prezídiu asi chovajú "pštrosy" Letu zdar
Daniel Krajcik (21.11.2009, 20:37)
Nazdar, Rudo. ... a co navrhujes ? Komisia zistila STAV. Prezidium navrhlo a schvalilo opatrenia, ktore nakoniec (po iniciative prezidenta a viceprezidenta) prehodnotilo. Praca komisie, ktora zistovala stav teda nebola zbytocna. Vieme na com sme, kde nas tlaci topanka ... Pekny vecer.
Jozef Toporcer (22.11.2009, 11:08)
už to fachá.. škoda že som taký hlupi že som uviedol heslo celéj holubárskej obci.
Jozef Toporcer (22.11.2009, 14:57)
skúška
Jozef Toporcer (22.11.2009, 15:04)
skuška 2
Jozef Daníšek (22.11.2009, 17:09)
Úprimne sa priznám, že som nechcel na tému “Očisty“ diskutovať, pretože mi to pripadá, ako mlátenie prázdnej slamy. Diskusia sa však rozbehla a obrazne povedané vošla do tunela a svetlo na jeho konci nie a nie prísť. Čo sa vlastne stalo od doby mnou uverejneného príspevku „ Písek – najväčšie mesto v Čechách? V tomto diskusnom príspevku som poukázal na skutočnosť, ktorá sa stala pri vypúšťaní poštových holubov OZ CHPH Žilina. Kritiku som nasmeroval do vlastných radov, pretože som kritizoval združenie ktorého som sám členom. Ako všetci dobre vieme, bol rozdiel 27 km pri deklarovaní preteku Písek juh a Písek sever. Rozdiel absolútne neprípustný. A dodnes nik nevie, kde boli holuby vlastne vypustené. Čo spravil výbor SZ? Celú kauzu zamietol pod koberec a zatvoril diskusne fórum. Toto bolo gesto najvyšších funkcionárov, ktorí mali okamžite konať. Pán Chytil neurobil nič iné iba okopíroval praktiky, ktoré boli kritizované a následne ostali nepotrestané. Verím tomu, že keby nebol ašpiroval na titul majstra Slovenska tak by to prešlo, ako by povedal klasik „Bez straty kytičky“. Zodpovední sa vtedy začali hrať na mŕtveho chrobáka a teraz tu majú dôsledok. Nie nadarmo hovorí staré slovenské príslovie „Čo si zaseješ, to budeš žať“ . A žatva je tu! A čo teraz robia naši najvyšší. Umývajú si ruky. My nič. My za nič nemôžeme za to môžu tí dolu. Ti zlí funkcionári v jednotlivých OZ. Dokonca ani radoví členovia za nič nemôžu. Ja tvrdím, že môžu, pretože tých ľudí si tam práve tí radoví volili.Za absolútnu absurditu považujem výrok o vyvodení dôsledkov voči zodpovedným funkcionárom OZ a dokonca to nahlásiť na SZ. Toto považujem už totálne postavené na hlavu. Vyvodiť dôsledky ma predsa v povinnosti nadriadený orgán. To majú radoví členovia trestať členov výboru OZ.? Nech zodpovední uvedú kde a v akých dokladoch sa táto možnosť nachádza! Potom by sa mali trestať zodpovední funkcionári i za to, že sa dopustili „de jure i de facto“ trestného činu týrania zvierat, keď holuby nevypustili a bez krmiva a vody ich 36 hodín vozili v zatvorenom aute a nakoniec ich vypustili 2 km pred Žilinou. Zákon jasne hovorí, že i zviera ktoré ide na porážku musí mať zabezpečenú prestávku pre napitie. Tu sa falšujú časy štartov miesta vypustenia. Výsledok? Vy funkcionári dolu navzájom sa potrestajte a výsledky trestov nám nahláste! My si zatiaľ dáme červené kravaty a pôjdeme ako vzorní funkcionári reprezentovať Slovensko na najbližšie svetové podujatie. V tomto diskusnom fóre sa hovorilo o pľuvancoch do tváre. Tak toto je poriadny pľuvanec všetkým poriadnym a poctivým chovateľom nielen na Slovensku. A tým čo to čítajú v zahraničí ? Tým z nás musí byť poriadne zle.
Ing.Miroslav Vidhold (22.11.2009, 19:33)
Pán Krajčík,napísal ste to "vynikajúco"....osobne Vás nepoznám,ale Vy asi nie ste chovateľ,ktorý má záujem o poriadok v našom športe.Pretože ak by ste mal záujem ešte aj o svoje špičkové výsledky,tlačili by Vás okrem topánok určite aj iné veci.U nás neplatí/ podľa Vás/,že za špičkovými výsledkami je aj špičková kvalita,pretože za kvalitou treba chodiť v malých topánkach a každého to hned omrzí,ked si tým"zaobstará" strašné otlaky,nie?Poznám prácu pretekovej komisie a čo je jej náplnou....a tiež minulosť ľudí,ktorí "reprezentovali"túto krajinu na medzinárodnej úrovni...skoro každý z nich dodatočne "dokázal svoju kvalitu".Viete prečo?Pretože nás aj vtedy tlačili tie topánky...Neviem,neviem,čo bude,ak tieto maniere Slovenska,pretlačíme aj do pretekovej komisie FCI....cítim tlaky až v kolenách.
Ľubomír Hovančík (22.11.2009, 20:10)
Bleskovou rýchlosťou sa bliži Zjazd, som veľmi zvedavý ako to prebehne, lebo osobne si myslim,pri tej "aktivite prezídia" že sa toho veľa nezmení: - ani v obsadení v prezídiu - ani v Stanovach SZCHPH. Záleži niekomu na tom, aby sa niečo zmenilo? Alebo pritvrdilo v Stanovach-PP. Či sa opäť dozvieme, že nechceme nikomu ubližiť atd..... Pevne verím že všetci delegati s plnou vážnosťou pristupia k tomuto zjazdu. Aj keď už sme dostali ten spomínaný pľuvanec do tváre, nech všetci tam idú s čistou mysľou. Bol som zvolený do funkcie vycvikár OZ, ale nechcel by som túto funkciu vykonávať s pocitom, že od vlastných CHPH vyžadujem maximálnu zodpovednosť dodržiavanie stanov a poniektorí dookola si budú robiť čo sa im zachce a po sezóne im to aj tak prejde. Na schôdzi regionu som bol šokovaný vyjadeniami, že na SZ sa vie o ZO CHPH, kde si dopisujú PH..... a nikto nechce byť zlý, tým že vykoná kontrolu a vyvodí opatrenie k danému skutku. Pevne verím že všetky emócie budu hodené zahlavu a tento týždeň bude pre všetkých zainteresovaných duševnou očistou pred samotným hlasovaním. Letu zdar
Milan Klačan (22.11.2009, 20:13)
...možno je za tým krátkozrakosť, alebo naivita?
Milan Lenárth (22.11.2009, 20:20)
Všetko bude záležať od delegátov zjazdu, ktorých zvolili mimoriadne konferencie, či budú postupovať tak ,ako ich k tomu konferencia zaviazala, ak ste zvolili znovu tých istých, ktorí tam chodia už desiatky rokov, žiadne zmeny nečakajte na schválení nejakých podstatných zmien nás bude asi málo, ale môžem sa aj mýliť, uvidíme.
Ľubomír Hovančík (22.11.2009, 20:22)
Pán Klačan ak to patrilo mne tak nie som ani krátkozraky, ani naivný.
Ing.Miroslav Gašpar (22.11.2009, 23:21)
p. Lenárth dovoľte prosím, aby som Váš DP doplnil " alebo sa zvolili tí istý ". Viz. príklad zápisnica z Mimoriadnej konferencie OZ Trnava a DF OZ Trnava. Vzoroví príklad ako to chodí u nás. [%sig%]
Daniel Krajcik (23.11.2009, 01:35)
Pan Vidhold, ide samozrejme o poriadok ... ale aj spravodlivost. Nemyslim si, ze by bolo spravodlive natvrdo /vyradenim/ potrestat chovatelov, ktori za nic nemozu. Tych, ktori za celu sezonu neporusili ani jeden paragraf PP a nemali moznost nic ovplyvnit. Doplatili by na neschopnost/nezodpovednost funkcionara OZ. Bolo by to fer ? Najma na toto sa myslelo pri revizii povodnych rozhodnuti. Poriadok nevynucovat represivne, ale proaktivne ... a tam potom nemat zmilovanie.
Igor Barbírik (23.11.2009, 20:16)
Daniel prečo chcete teraz všetku vynu hodit na OZ každy tyžden chodia protokoli o štartoch na SZCHPH tam ich niekto kontroluje alebo má kontrlovat,čo sa zrejme nedeje, a ked niečo neni v poriadku ma upozornit na chyby ale asi to niekomu par rokov vyhovovalo a teraz chcu hodit vynu na OZ chceli by vyradovat ale svoju chybu hodit na inych.
Milan Lenárth (23.11.2009, 20:59)
pán Barbírik rozhodnutie už padlo , potrestaný nebude nik, vina padla na funkcionárov OZ, ktorých vyriešenie máme zaslať na zväz, protokoly chodili každý týždeň, kontrolovali sa , ale nie dôsledne, uvidíme čo príjme v tomto smere zjazd v sobotu, aby sa podarilo vniesť nápravu do procesu pretekov je potrebné prepracovať pretekový poriadok, myslím si že iné štáty FCI nemajú také prísne meradlo ako my a nemôžeme sa s nimi rovnať, pretože sme v myslení a pretekaní 30 rokov pozadu, im je koeficient či body ukradnuté , oni stávkujú o veľký peniaz a ak im holub zvíťazí a je natipovaný donesie kopec peňazí, skúste také niečo organizovať na Slovensku v OZCHPH , 90 percent chovateľov to nepochopí. U nás sme to skúsili už pred dvadsiatimi rokmi, chviľu to šlo, ale účasť bola žalostná , takže sme s tým prestali.AK nejaký človek zverejní niečo čo by chcel zmeniť, dá nejaké návrhy,hneď sa nájdu oponenti, ktorí hľadajú ako to neurobiť, ako sa to nedá a tak podobne, ale sami žiaden návrh nedajú a ak dajú tak zase je to v starých šľapajách nič nové. Takže preto je to ťažké , lebo sa nevieme odpútať zo starého a zkostnatelého myslenia a systému aj keď od revolúcie uplynulo 20 rokov, myslenie a systém zostal a pokiaľ neprídu nový ľudia do najvyšších orgánov , ktorí budu myslieť na všetkých a nielen na svoj prospech , tak sa nič nezmení.
Milan Blahovský (23.11.2009, 21:14)
123 príspevkov k téme to tu ešte nebolo, je z nich cítiť nespokojnosť, bezradnosť, ale aj tak trocha ľahostajnosť a skepsu. Možno to navonok vyzerá desivo nazvať tému Očistou SZ a aj to asi pritiahlo diskutérov k zapojeniu sa do problému.
Páni poviem vám to asi v jednoduchšej forme. Pokiaľ sa na Slovensku nezastavia "účelové" prestupy medzi členmi ZO, medzi členmi VS resp. medzi členmi OZ podľa anarchistickych pravidiel tak tu nikdy žiadna očista nebude a môže byť zjazd aj každý polrok.
Pokiaľ bude nestabilita v OZ či ZO, pokiaľ budú nejasné resp. dvojzmyselne vykladané slová v PP či Stanovách, pokiaľ nebudú jasné pravidlá v súťažiach a pokiaľ sa budú tolerovať prešľapy voči chovateľskému spolunažívaniu , potom považujme náš čas strávený touto diskusiou za premrhaný.
Igor Barbírik (23.11.2009, 21:18)
Pan.nechcem sa znikym dohadovat o tych velkych peniazoch a ked 150 až 250 eur na zavod su obrovské sumy,každy tyžden je na internete vypisane kto vyhral 1 cenu a kolko penazi napišem adresu možu si to chovatelia pozriet
Ivan Oravec (23.11.2009, 21:30)
Pán Blahovský tu pomôže len zoradenie vo výcvikových stredískách podľa súradníc resp. km
Igor Barbírik (23.11.2009, 21:31)
Brabant 2000 Afdelig 2 N.P.O .počas celej sezony teraz je tam iba nejaky džekpot 930 eur za 101 cen
Igor Barbírik (23.11.2009, 21:37)
www.Brabant2000.NL/
Peter Fiľarský (24.11.2009, 00:27)
Vaz. p. Daniel Krajcik, vyuzivajuc svoje prava clena Slovenskeho zvazu chovatelov postovych holubov (ďalej len „zvaz“) vyplyvajucich z § 6 bodov 2 a 4, s poukazanim na § 7 bodu 2 Stanov zvazu (ďalej len „stanovy“) po precitani Vasho vyjadrenia na tomto diskuznom fore, ktore si z dovodu, aby nedoslo k omylu dovolim citovat: „Re: Ocista SZ Autor: Daniel Krajcik (---.euba.sk) Dátum: 23.11.09 01:35 Pan Vidhold, ide samozrejme o poriadok ... ale aj spravodlivost. Nemyslim si, ze by bolo spravodlive natvrdo /vyradenim/ potrestat chovatelov, ktori za nic nemozu. Tych, ktori za celu sezonu neporusili ani jeden paragraf PP a nemali moznost nic ovplyvnit. Doplatili by na neschopnost/nezodpovednost funkcionara OZ. Bolo by to fer ? Najma na toto sa myslelo pri revizii povodnych rozhodnuti. Poriadok nevynucovat represivne, ale proaktivne ... a tam potom nemat zmilovanie.“, ak ide kompetentym skutocne o poriadok, spravodlivost ako to pisete a spravne vyriesenie zistenych poruseni platnych noriem, skuste prosim sebe odpovedat, mne a mozno aj clenom zvazu ktorych to zaujima vysvetlit a odpovedat na nasledovne otazky, ktore sa Vam pokusim ciastocne ulahcit zodpovedat citovanim platnych noriem zvazu zverejnenych na stranke zvazu s tym, ze sa budem vyjadrovat hlavne k procesnej stranke veci a vyhnem sa, pokial sa to bude dat posudeniu merita vo vztahu k druhu prijatych opatreni aj s ohladom na pracovnu zaneprazdnenost a s tym suvisiace alikvotne oboznamenie sa s danou problematikou: - moze a podla akeho predpisu Prezidium zvazu (ďalej len „prezidium“) rozhodovat o zistenych nedostatkoch a poruseniach pretekoveho poriadku v roku 2009 tak ako rozhodlo a ako je to uvedene v zapisniciach zo zasadnuti prezidia konanych v dnoch 23. – 24. 10. 2009 a 11.11.2009? Podla § 12 ods. 12 prezidium riadi pretekovu a vystavnicku cinnost. Ako riadilo pretekovu cinnost, ked sa v jednom roku zistilo tolko poruseni pretekoveho poriadku ako to bolo zistene a uverejnene? Nikde v stanovach a ani v disciplinarnom poriadku som sa nedocital, aby prezidium malo pravomoc prvostupnoveho organu rozhodovat o tom o com rozhodlo. Podla § 5 ods. 2 pism. c) disciplinarneho poriadku prezidium ako disciplinarny organ 2. stupna moze posobit proti rozhodnutiu UDS zvazu. Konali vobec a ak tak ako UKK a UDS? Doposial som sa to nikde nedocital. Je pre mna tazko pochopitelne, ak na jednej strane pre porusenia pretekoveho poriadku zo strany organizatorov pretekov nie je vyvodeny zo strany kompetentnych disciplinarnych organov zvazu ziaden, ani ten najmensi disciplinarny trest (za nedostatky zodpovednych funkcionarov nesmu trpiet chovatelia, ktori na nich nemali ziadny podiel a ani o nich nevedeli-viď. predmetnu zapisnicu prezidia) a na strane druhej rozhodnutim su pre oneskorene zaslanie podkladov na spolocne spracovanie vysledkov nezaradene dve OZ do MS, mimochodom nie to, kde som clenom (v tomto pripade za nedostatky zodpovednych funkcionarov uz maju trpiet chovatelia, ktori na nich nemali ziadny podiel a ani o nich nevedeli? -viď. predmetnu zapisnicu prezidia). Na jednej strane v zapisnici zo zasadnutia prezidia zo dna 11.11.2009 sa mimo ineho uvadza, ze „...nedostatky nemozno rozdelit na mensie a vacsie...“, na strane druhej sa postupuje v rozpore s tymto, ked preukazane porusenia pretekoveho poriadku sa nepostihuju a porusenie terminu zaslania podkladov na spolocne spracovanie vysledkov je potrestane. - nepatri medzi zakladne povinnosti clenov zvazu aj dodrziavanie vsetkych platnych pravnych noriem, uzneseni a nariadeni, ktorymi sa riadi clenstvo vo zvaze, chranit dobre meno zvazu, jeho organov i clenov, nemaju clenovia organov zvazu svoje funkcie, do ktorych boli zvoleni vykonavat zodpovedne a kvalifikovane a toto aj vykonavali vydanim uvedenych rozhodnuti? Podla § 7 ods. 1, 2 a 5 stanov clen zvazu je povinny dodrziavat vsetky platne pravne normy, uznesenia a nariadenia, ktorymi sa riadi clenstvo vo zvaze, je povinny chranit dobre meno zvazu, jeho organov i clenov a ak bol zvoleny do funkcie v niektorych organoch zvazu, je povinny zodpovedne, kvalifikovane tuto funkciu vykonavat. - ak pripustime, ze su to rozhodnutia, nejedna sa o nulitne rozhodnutia? Osobne si myslim, ze doposial nebolo v predmetnej veci vydane meritorne rozhodnutie v zmysle platnych predpisov. - moze a podla akeho ustanovenia, ktoreho predpisu prezident a viceprezident zvazu rozhodnut tak ako je to uvedene v ich liste bez udania cisla, zo dna 29.10.2009, vo veci zaslania rozhodnutia prezidenta a viceprezidenta zvazu, adresovanom predsedom OZ, kde podla § 12, ods. 23 stanov pozastavili ucinnost rozhodnutia prezidia z 23. – 24. 10. 2009 o vyradeni pretekov OZ CHPPH v sezone 2009 s tym, ze rozhodnutie je vydane z dovodu, ze v posudeni pretekovej cinnosti boli zistene nove skutocnosti a k zistenym drobnym technickym a administrativnym nedostatkom treba zaujat postoj, ktory bezdovodne neposkodi velku cast clenskej zakladne zvazu, ktora za nedostatky nemoze. Podla § 12 ods. 23 stanov v neodkladnych pripadoch moze za prezidium vybavit zalezitosti prezident a viceprezident, ich rozhodnutie musi byt dodatocne schvalene. Zastavam nazor, ze organy zvazu mozu a su prislusne konat len to, co im umoznuju stanovy a prepisy vydane na ich zaklade, pricom pravomoc pre prezidenta a viceprezidenta zvazu pozastavit ucinnost rozhodnutia prezidia zvazu v platnych predpisov, ktorymi sa ma riadit zvaz nie je uvedena. Tzv rozhodnutie prezidenta a viceprezidenta zvazu pre mna je neurcite, nepreskumatelne a ak aj by boli prislusny na zastavenie ucinnosti rozhodnutia prezidia, ake nove skutocnosti, kedy a kym boli zistene (sami prekontrolovali kompletnu dokumentaciu?) a co ak by prezidium dodatocne toto neschvalilo, znovu a opakovane by boli a dokedy pozastavovane ucinnosti rozhodnuti prezidia, naco by bolo prezidium? Jedna vec je dodatocne nieco schvalit, druha vec je autoremedura. Predmetna autoremedura splna zakladne nalezitosti a podmienky autoremedury? Bol dany suhlas vsetkych o koho pravach a pravom chranenym zaujmoch sa konalo, resp. koho prava a pravom chranene zaujmy mohli byt dotknute? Na zaklade coho zmenili svoj nazor clenovia prezidia?. Zodpovedni predstavitelia a funkcionari zvazu maju vyuzit vsetky platné právne normy, uznesenia a nariadenia, ktorými sa riadi zvaz a v pripade potreby aj ostatne vseobecne zavazne pravne predpisy za ucelom ochrany dobreho meno zvazu, jeho organov i clenov. Suhlasim s Vami, ze lepsie je poriadok nevynucovat represivne, ale proaktivne ..., pokial sa to da a povaha veci to pripusta som za to aby doslo k zmieru, ale co a ako doposial robili prislusne organy zvazu, ak sa v jednej pretekovej sezone zistilo tolko poruseni pretekoveho poriadku u tolkych OZ? Nechcem casto pouzivat prirovnania, ale co si myslite ak na konci skolskeho roka prepada 60 % ziakov, je chyba iba v ziakoch alebo aj niekde inde? Nemalo sa vykonavat viacej preventivnych roznorodych kontrol? Mimochodom, ma vobec zvaz informacie a podklady, kolko bolo vykonanych celkovych kontrol a kolko z toho urobili clenovia prezidia a ustrednej kontrolnej komisie, ktori mozu kontroly vykonavat sami? Verim, ze sa zhodneme na tom, ze novelizacia, resp. prijatie novych noriem ako su stanovy, pretekovy poriadok a dalsie je ziaduce uz niekjolko rokov, ale pomozu nam tieto trebars aj sebalepsie prepracovane, ak sme doposial nerespektovali doteraz platne? Neverim, aby sa pri snahe v tak velkej clenskej zakladni zvazu nenasli clenovia, ktori by to vedeli tieto kvalifikovane pripravit. Ak by sme vsetci, pocinajuc radovymi clenmi a konciac vrcholnymi predstavitelmi zvazu respektovali, dodrziavali a riadili sa sucasnymi, aj ked zdaleka nie dokonalymi predpismi, nemuselo to dospiet do sucasneho stadia. Budem rad, ak tento diskuzny prispevok nezoberiete osobne, lebo nie je to osobne aj s ohladom na to, ze som Vam verejne vyslovil svoju podporu pred Vasim zvolenim za clena prezidia z dovodu, ze som predpokladal a predpokladam Vas mozny prinos pre zvaz na patricnom useku cinnosti zvazu, co sa uz ciastocne potvrdilo, ale aby ste ho zobrali ako prispevok clena zvazu, ktory sa chce zatial takto a touto formou zucastnovat na zivote a praci zvazu a zaroven obhajovat svoje prava vsetkymi prostriedkami, ktore umoznuj platne pravne normy, nakolko som presvedceny, ze aj moje prava a pravom chranene zaujmy mohli byt dotknute (poškodzovanie cudzích práv, kto inému spôsobí vážnu ujmu na právach tým, že uvedie niekoho do omylu alebo využije niečí omyl...).
Jozef Cuboň (24.11.2009, 08:50)
Na tému "Očista SZ" tu bolo popísané veľmi veľa podnetného a poučného, len škoda, že si z toho nezobrali príklad tí, čo mali. Myslím, že všetci chápeme o koho ide. Zaujal ma najmä obsiahlý príspevok p. Fiľarského, ale aj p. Krajčíka, Lenártha, Blahovského. Žiaľ aj ja osobne som si namýšľal, že Prezídiu SZ ide o skutočnu očistu a nie o to, ako sa z toho dostať bez úhony. Jednoducho Vy dole ste si to zapríčinili a Vy si aj rozhodnite, my nič, my muzikanti. Kde ste Vy hore boli ale vtedy, keď prichádzali prepísované protokoly o štarte a iné, už vtedy známe nedostatky? Už predsa v samých začiatkoch sa mohlo a malo rázne zasiahnúť voči tým, ktorí nedostatky zapríčinili a nemuselo to dosiahnúť takých obludných rozmerov. Dokážem pochopiť, že pred blížiacim sa zjazdom si nikto nechce rozhnevať množstvo chovateľov, ktorí za nič nemôžu, veď ích delegáti sú Vaši potencionálni voliči a kto by Vás potom volil? Obávam sa, že celá táto obrovská kauza speje do stratena, pretože tí, ktorí to zapríčinili, nie sú radoví členovia, ale poväčšine najvyšší funkcionári OZ a kto si to s nimi rozdá? Dňa 22.11.2009 sme v našej ZO mali členskú schôdzu. Nezachytil som na nej názor chovateľa, ktorý by postup prezídia chválil. Nerozhodnuté rozhodnutie je ale dané a ostavá len na nás členoch ZO, aké stanoviská záujmeme a či vôbec dôjde k potrestaniu vinníkov. Načo nám ale je potom také Prezídium, ktoré nechce prijímať rozhodnutia? Veď tým len chráni rôzných špekulantov a podvodníkov a robí veľmi zlé meno SZ CHPH.
Milan Klačan (24.11.2009, 16:12)
Pán Lenárth plne súhlasím s Vaším názorom. Pravdepodobne by pomohla generačná výmena na najvyšších postoch SZ a OZ , aby už tam boli ľudia , ktorý budú pracovať tak aby to už vyhovovalo väčšine. Bude to ťažšia revolúcia ako tá v novembri 1989.
Michal Michalík (26.11.2009, 19:12)
Očista SZ Hoci nie som zástancom riešenia problémov verejnou diskusiou, ktorá nevedie k ničomu snáď len k zhoršeniu medziľudských vzťahov na jednej strane a na druhej je možnosť dať sa zviditeľniť na verejnosti s nabádaním na svoje ja – ja som ten najlepší z najlepších, ja to viem a chcem robiť, len ma zvoľte. Invektívy pána Vidholda (pisateľ) v diskusií dňa 19.10.2009 ma donútili zmeniť svoje pôvodné rozhodnutie – neprezentovať verejne. Ak pisateľ uvedie vaše meno a spája ho s nepravdou a lžami, patrí sa dať aspoň vysvetlenie a uviesť veci na správnu mieru – síce neskôr ale predsa. Pozorný čitateľ DF si isto všimol, že pisateľ sa pravidelne zviditeľňuje na stránkach DF pred každou významnejšou akciou SZ a dáva námety na zmeny, alebo ako to on nazval „nežnú revolúciu“. Áno nežná revolúcia (použijem slová pisateľa) v OZ Banská Bystrica už asi bola pred pár rokmi, keď sa volil výkonný výbor OZ a pisateľ nebol doň zvolený. Bolo že to vtedy „kriku“ a sťažovanie sa na všetky strany ako aj na SZ, to on akosi náhodou zabudol uviesť. Skrátka nitky dovtedajšieho ovládania celého diania v OZ sa mu pretrhli a tu začal celý celučičký problém, teda jeho osobný. A to o čom on teraz diskutuje na stránkach SZ je iba odvar toho čo si robil a dovoloval robiť v OZ Banská Bystrica v časoch jeho vládnutia, veď posúďte sami:  Enormný záujem a zásluha v roku 1993 na vyradenie celej ZO Žiar nad Hronom z preteku (mesiac po uskutočnení preteku), nakoľko nezaletel ako chcel a jeho holub (asi 33108) sa potreboval presunúť z 9. či 8. miesta na prvé, aby uspel vo Versele Laga. Holub sa posunul a úspech bol zaručený.  Vyradenie špičkového chovateľa v OZ po štvrtom preteku v OZ, lebo nerobil – nekódoval konštatovacie hodiny. Nešlo tak ani o vyradenie, vraj nerobil „kódy na lístok“, ako o svoje posunutie na vyššie a bližšie pozície k prvým cenám.  Istý čas bol aj v OZ sólo vodič, nazvime ho trebárs „Rado“ bez sprievodcu a on - pisateľ mal stále svoj koš, kde nikto nemohol dávať PH, takže áno, pokiaľ to chovateľ vie, môže (mohol) čakať s konštatovaním aj na 15, či 16-teho PH aby bol prvý ten, ktorý to v tom čase potrebuje, aby vyhral.  Bolo aj záhadné zmiznutie - prvého holuba OZ (uvedeného v priebežných pretekových výsledkoch OZ) no a keď vyšli vytlačené výsledky čuduj sa svete a prvý holub bol iný. To by nebolo až také zvláštne, ak by výsledky nepočítala jeho pracovníčka z vedľajšej kancelárie, no a on vraj za to nemôže, a nevie ako sa to mohlo stať!!! Ha ha ha!!!  Vyradenie dvoch holubov chovateľa v 6 či 8 preteku sezóny, keď dovtedy umiestňoval PH na konci 20%, nebolo by na tom nič zvláštne, ale on to urobil sám od seba, nikomu nič neohlásil, a na to sa prišlo iba čírou náhodou na spoločnom košovaní PH na NP. Kladiem si otázku: na koľko takýchto svojvoľných a tajných vyradení sa vôbec neprišlo? Samozrejme tie dva vyradené holuby boli pred jeho prvým. Žiadny zápis o tom a všetko sa robilo v najväčšej tichosti.  No a štartovanie PH, to sa dajú robiť veci – ak tomu rozumiete: Říčany, Slaný, Aš a iné posunuté štarty no a vždy minimálne prvá cena – podľa plánu. Štarty pokiaľ sa dalo, boli robené účelovo s cieľom maximálne využiť vietor v čase doletu PH.  Alebo: chovateľovi zaletela HA prvú cenu v OZ no a na ďalší pretek, sa HA vybrala z koša „vraj bola chorá“ a závod prežila doma v OZ. Skrátka pomôcť svojím holubom si každý vie predstaviť spôsobom jemu vlastným.  Sústreďovanie moci do jedných rúk to Vám je vec! Posúďte sami: Riadil OZ ako predseda Vedel vybrať šoféra aj bez sprievodcu Počíta výsledky + vyraďuje z výsledkov Sám od seba si vyradí čo sa v tej chvíli dá, alebo hodí. A to, že rád vyraďoval a menil poradie, svedčí aj skutočnosť, že na CV Nitra nedal do kolekcie OZ holuba víťaza kategórie štandard ale náhradníka. No a víťaz musel čakať v kufri auta pár dní, až si ho zrdvený majiteľ neprevzal. A náhradník bol H jeho priateľa!  Nič horšie v živote človeka nie je, (pre jeho okolie) ak sa moc peňazí spojí s drzosťou, arogantnosťou, povýšenectvom, panovačnosťou jemu tak vlastnou a tomu podriadi svoje ja na presadzovanie sa všade, kde sa len dá. No a iróniou – lepšie povedané koniec holubáreniu by bolo, ak by takýto človek mal ešte aj funkciu v našom športe.  Veď kto z Vás zažil „referendum“ vo vlastnom OZ? V OZ Banská Bystrica také čosi bolo a za akým účelom, každý si môže domyslieť napr. mňa nebude nikto z kurínov porážať a predbehovať. No a z kedysi pôvodne veľkého OZ Banská Bystrica zrazu po referende zostalo o čosi menšie OZ a vznikli 1-2 menšie OZ.  Alebo slúži ku cti chovateľom, ktorí dokážu získať sponzora pre svoje OZ avšak toto by sa nemalo, po roku dvoch, zneužiť a pýtať sponzorské späť v rafinovanej podobe. A nešlo o 10, 20 ani 40 tisíc v tom čase Sk! Ak neveríte, spýtajte sa starších členov v OZ BB.  Žiaľ v OZ Banská Bystrica sa to stalo a dlhoroční členovia v OZ to môžu potvrdiť. Toto sú veci a spôsoby na ktoré sa prišlo. Na koľko podobných ťahov sa neprišlo?? Mohli zostať v OZ Banská Bystrica aj naďalej takéto spôsoby?  Nasadzovanie PH pri NP spoločne celé OZ, okrem zopár členov svojej ZO, „ja si holuby do ruky nikomu nedám“, nedá PH nikomu do rúk – nasadzovať! Pýtam sa, prečo je potom takýto chovateľ v OZ v ktorom nemá dôveru? Prečo hovoriť o dôvere, no preto lebo jeho zásluhy sú nesporné o.i. aj na: - vyštval 2 – 3 sprievodcov OZ, vraj nevie čo si má myslieť o tom, ak sa mu nevrátia „viťazné holuby“, - obrovské zásluhy na vyštvaní mladého výcvikára OZ, neustále húdanie do ľudí okolo seba ten je zlý, to je zlé, a stále dookola to isté ako v známej pesničke .... já, já, já, jenom já.... . Toto sú ľudia, ktorí škodia nášmu športu, sú závislí od množstva prvých cien, no a ak nie sú, tak treba s tým niečo urobiť tým viac, ak pravidelné a tržby klesajú. Kamarát je ten, kto vodí kupcov, ktorým sa dajú predať holuby – taký hlúpy som bol aj ja kedysi, teší ma iba to, že som nebol sám. Z uvedených nákupov zostali iba oči pre plač.  Áno, je smutné a poľutovanie hodné, že pred každou väčšou akciou SZ robí takúto ohavnú politiku. Toto sú spôsoby jemu vlastné, skrývať sa za úspechy, vyhrážať sa: „dám Ťa zbiť“, posielať zastrašujúce sms atď“. Do kedy sa budú títo ľudia trpieť v radoch členov, ľudia ktorí neboli, nie sú a nikdy nebudú s ničím a nikým spokojní, pokiaľ všetko nebudú ovládať oni sami. Prečo neodídu inde, kde im nebudú krivdiť?  Myslím si, že v OZ Banská Bystrica už veľa ľudí prišlo na to, že takéto sústredenie moci j jednych rukách, ako bolo kedysi je už nemožné a neprípustné! Veď jeho vlastná ZO má v rukách „silové rezorty“ – predseda, sprievodca, výcvikár + štrartovanie PH – teda aspoň v tomto roku mala, no ale nie a nie – všetko je zlé, treba robiť inak – lepšie, ako: no asi tak že odštartovať PH, až bude väčší vietor správnym smerom, kde tu treba vyradiť, sem tam sa čosi z výsledkov stratí a pod.  Ak sa mu niekto nepáči, tak toho treba odstaviť a „JA“ to budem robiť lepšie. Intrigy jemu vlastné stále obľubuje, ešte aj o nedávnej našej mimoriadnej OK, sa sťažuje, klame a zavádza v DF verejnosť citujem: „húdol do ostatných..“ – do koho? Veď ZO si navrhovali delegátov koho chceli a tak aj hlasovali. Čo s takými ľudmi, ktorí by chceli zneužiť svoje pôsobenie vo funkcií na svoje dobro – svoje ciele, prvé ceny, kto to má trpieť? A dokedy? No asi dovtedy, kým .... No a na záver, prečo toho toľko píšem? Iba preto, aby si drvivá väčšina chovateľov uvedomila s kým mala a má tú česť, hoci dosiahnuté výsledky boli aj nesporne dobré, ale s odstupom času, ja osobne a a nielen ja spochybňujem spôsob, akým boli výsledky (časť výsledkov) dosahované!!! Výsledky sa dajú dosiahnuť aj iným spôsobom, veď stačí ak to v roku 3 – 5x vyjde čo pri 20 – 25 pretekoch je v celku reálna šanca a nemusia ho pritom ani topánky tlačiť. Takže darmo ktosi neustále napáda prezídium, poriadok si musíme urobiť sami vo vlastných ZO a v OZ a nie našou nečinnosťou zaťažovať a útočiť na prezídium! Myslím si, že veľa vecí sa dá zlepšiť, ale pokiaľ budeme robiť v ZO a OZ ako sa má, v súlade s predpismi, nebudú prebiehať na stránkach zväzu žiadne nikam nevedúce diskusie. Tým, ktorých môj článok nezaujal sa ospravedlňujem, že som ich obral o ich vzácny čas. Michal Michalík [%sig%]
Milan Blahovský (26.11.2009, 19:27)
Jeden z mála prispievateľov čo pochopil zmysel či podstatu očisty, napokon B.Bystrica bola hodnotená pozitívne pri kontrole.
Ing.Miroslav Vidhold (26.11.2009, 21:47)
Vážení priatelia,toto čo tu napísal pán Michalík je svinstvo a za svinstvo sa platí.Verejne mu oznamujem,že podávam na neho trestné oznámenie na súd za očiernenie mojej osoby.Nie je tam pravda,ani jedna veta. Som zvedavý ako sa k tomu postaví SZ,pretože budem žiadať o potrestanie aj zo strany zväzu.Natíska sa tiež otázka,kto si ho a prečo objednal? Chovatelia v Prievidzi určite neazabudli,koho sa zbavili....kto robil aféry u nich.
Ing.Zdeněk Horák (27.11.2009, 07:33)
Pán Michalík a co OZ Senica a její člen prezidia ?????
Jozef Daníšek (27.11.2009, 07:56)
Pán Ing. Horák!Asi neviete čo to je "Poslanecka imunita" SZ.
Milan Klačan (27.11.2009, 08:03)
Pán Michalík a takýto predsedovia OZ sa budú vehementne brániť spoločnému vypúšťaniu holubov niekoľkých OZ spolu!
Ing.Zdeněk Horák (27.11.2009, 08:26)
Ale vím, u nás jsme mnohem dál. My máme při prezidiu ještě "LUSTRAČNÍ MORAVSKOU TROJKU", která rozhoduje o tom, koho pustí s holubem na Olympiádu, kdo smí či nesmí posuzovat CV, bez ohledu na rozhodnutí posuzovatelského sboru, osnují proti sponzorství ZO, OS, kádrují kandidáty do prezidia, sestava jen ze samých kamarádů, případně tzv. neohrožujících, atd. Ještě máte vážení za námi co dohánět. Jak píše Solženicin ve své knize "Jak chutná moc". Jinak doufám, že ta pravá revoluce ještě přijde! Nevím, proč jsem debil (tehdy předseda OS Haná) hlasoval pro odtržení od ČSCHDZ, tam takové praktiky neexistovaly.
Pavel Ostrolucký (27.11.2009, 08:33)
Miro nehnevaj sa, ale čo napísal Michalík je pravda ! Nikoho iného s tým nespájaj, ale on Ti dal dosť dokonalú odpoveď na ten Tvoj článok, ktorý cituje vyššie. Ty si vyššie vyvolal v Tvojej diskusii reakciu a dobre si pourážal Michalíka a výbor OZ - B.Bystrica a podľa Teba je to v poriadku ?
Michal Michalík (27.11.2009, 08:53)
Nuž, čo ktomu dodať ? Nikto si nič neobjednal, iba časová tieseň a iné vážnejšie udalosti, ktoré občas život prinesie - spôsobili neskoršiu reakciu na článok zo dňa 19.10.2009. Vidíte - stále dookola a všetkým iba vyhrážky, ktomu vrchol arogantnosti " pravda ani jedna veta ". Ešteže ,občas si môže človek zaspievať ,napríklad pieseň " psy sa bránia útokom " [%sig%]
Ing.Miroslav Vidhold (27.11.2009, 09:05)
Paľo,Ty už nerýp,lebo čo povieš,či napíšeš je totálna hlúposť.U Teba je aj 2+2 =6,ked treba.Neodvádzajte pozornosť chovateľov od zjazdu, stretneme sa tam,kde sa veci dokazujú.... a nie plieskať do éteru dve na tri.Končím diskusie na tému Ostrolucký-Michalík.Títo dvaja nemajú úroven a ani kus pravdy.Neovládajú ani pretekanie s holubami, tak preferujú nepravdivé ohováranie a osočovanie..A ZÁVISŤ TO JE TO ,ČO ICH ŽERIE CELÝ ŽIVOT.Je to ako rakovina,nedá sa to liečiť.
Pavel Ostrolucký (27.11.2009, 10:20)
Tie Tvoje vyhrážky a urážky by mal prerokovať SZ-CHPH v Nitre dať Ti riadny trest a potom by bol na Slovensku konečne pokoj. Kauza Vidhold sa ťahá od tej doby ako si začal holubáriť - kým Ťa nebolo neboli žiadne problémy.
Milan Lenárth (27.11.2009, 10:45)
Môj názor je taký, že ak sa niečo podobne stalo pred rokmi , tak ste si to mali vyriešiť vtedy a ak máte nejaké problémy medzi sebou ešte aj teraz tak si to riešte v rámci výboru OZ a KK Banská Bystrica a neurážajte sa navzájom na nete niekto môže mať dojem, že chcete odvádzať problémy od súčasného diania a niekomu to môže pripadať smiešne. Potom je jasné , že nikde sa neriadia predpismi zväzu, ale niečím iným čo je choré.
Jozef Daníšek (27.11.2009, 11:23)
Pozdravujem p.Ing.Horák.Dúfam,že sme už vytriezveli,a nova revolucia by už nemala byť "NEŽNA"
Pavel Ostrolucký (27.11.2009, 13:13)
Pán Lenárth neviem či robíte hovorcu Vidholdovi, ale on uráža chovateľov a výbor OZ a nie my jeho. My sme mali v OZ B.Bystrica - papierove všetko v poriadku v OZ - Martin ste mali vytknuté chyby - tak sa láskave starajte o Vaše problémy. Iné sú medziľudské vzťahy. On pourážal ľudí a keď mu niekto na to slušne odpovie a napíše pravdu, tak sa ešte vyhráža a robí z niekoho bláznov!
Milan Lenárth (27.11.2009, 14:29)
Pán Ostrolucký nerobím hovorcu nikomu , len tvrdím , že svoje problémy si neriešte na webe. Pletiete si niektoré veci a neprečítate si to poriadne. Medziľudské vzťahy si riešte niekde inde. To , že ste mali veci pri kontrole v poriadku k tomu vám blahoželám.
Igor Barbírik (27.11.2009, 20:18)
Pan Michalik mate moju podporu takto to funguje vo večšine oz a nikto sa to doteraz neodvazil napisat.......
Ales Truhlar (28.11.2009, 13:43)
Pane inženýre, proboha kolik jste toho ZASE VYPIL ?????
Ota Waldhauser (28.11.2009, 21:08)
Tak nějak mě dochází že jsem toho moc za život nevypil, možná tak mléko-limo-trocha vína, ale pokud je pan inženýr totožný s panem Horákem. Někdy nemáme společnou řeč,ale myšlenka je trochu podobná. Nedá se souhlasit, říci vše dobré, ale to co napsal svou poslední větou, dovolím si jí přenést. Nevím, proč jsem debil (tehdy předseda OS Haná) hlasoval pro odtržení od ČSCHDZ, tam takové praktiky neexistovaly. Tak takto se cítím i já, roky dřiny, shromažďování majetku, financí, v poslední řadě kamarádů. Něžná revoluce a chovatelé PH mají ( holí zadek) dodnes snad již zapomenutá tahanice. Chovatelské zařízení pro všechny, slouží pronájmem pro hrstku chovatelů. Jeden život nestačí,na selekci holobů, nestačí ani na obnovení členské základny. [%sig%]
Pavel Ostrolucký (01.12.2009, 15:01)
Na MZ - SZCHPH sa schválili stanovy a PP, no veľká sláva to nebude, lebo i keď sa niečo pohlo k lepšiemu, schválilo sa to bez predchádzajúcej úpravy a návrhov s ešte väčšími chybami ako boli doteraz - čo sa úkáže následne ako bumerang. Čo sa týka MS o tom nebolo z radov prezídia ochota rokovať. Menšie OZ môžu čakať, že budú znova diskriminované ešte pred vyhlásením súťaže v podobe nesplniteľných limotov. Konštatovanie EKS ostalo po starom - z radov špičkových chovateľov nie je ochota víjsť v ústrety chovateľom s klasickými hodinami, potrebujú hodinárov len nato, aby im robili percentá ! Ďalej sa odklepli dva národné preteky - bez udania logiky. Prvý : GOTHA - nikomu nezáleží na tom, že jedna tretina chovateľov si pretek podľa podmienok FCI - nemá do čoho počítať. Druhý: OOSTENDE - najnáročnejší pretek na prepravu /najnákladnejší/, pritom nám stačia podmienky na splnenie limotov u SUPER DLHÝCH TRATÍ - nad 700 km / hlavná vec je tá, že vyhovieme POLIAKOM a MAĎAROM, / RUMUNOM / nakoľko sa má tiež poriadať za ich účasti. To že 50 % Slovenska tento pretek nevyhovuje nikoho kompetentného vôbec netrápi.
Vladimí­r Smieško (01.12.2009, 22:42)
Paľo to ako myslíš - i keď sa niečo pohlo k "lepšiemu", schválilo sa to bez predchádzajúcej úpravy a návrhov "s ešte väčšími chybami ako boli doteraz". Ak je to naozaj tak, ako si napísal, neviem, neviem čo to budú za zväzové dokumenty. Si o tom presvedčený?
Pavel Ostrolucký (02.12.2009, 10:16)
Vlado uvidíš potom , keď sa to zverejní, že tam nie je všetko na jednotku. Čo je dobré, tak je to, že sa uvoľnili podmenky pre prijatie mladých členov tam sa zrušil povinný vek dovŕšenia / od 12 rokov, čo je pre mladých super/ a tiež, že už chovateľ do 18 rokov môže pracovať v komisii na otváranie a zatváranie hodín a počíta sa do povinného počtu nasadenia 7 chovateľov počas konaného preteku. Ostatné si prečítaš po zverejnení ja nechcem predbiehať! Možno sa to Tebe a aj ostatným chovateľom bude páčiť ja sa nemôžem teraz k tomu vyjadriť.
Oldrich Savara (02.12.2009, 12:41)
Nehnevaj sa Pavol ale už si sa vyjadril. Mimochodom ak si si neuvedomil na zjazde si bol najčastejším predkladateľom zmien a najviac diskutujúcim delegátom. Pre mňa bolo dôležité, že na zjazde sa rokovalo a schvalovalo v duchu demokracie.Nepostrehol som, žeby sa o niektorom návrhu nerokovalo alebo, bol schválený bez úprav ako o tom píšeš. Keď si pozorne prečítaš prvý odstavec Tvojho včerajšieho príspevku, potom prídeš na to,že si sám protirečíš,tak ako dnes keď hovoríš,že sa nemôžeš vyjadrovať. Ale veď si sa včera vyjadril, alebo nie ?
Pavel Ostrolucký (02.12.2009, 14:06)
Oldo - vyjadril som sa, a na MZ som preto často diskutoval, aby sa podstraňovali všetky tie chyby čo tam boli narobené, lebo by bola hamba ak by to tak bolo prešlo, ale aj tak tam ešte ostalo veľa nedoriešených vecí, čo sa ukáže v budúcnosti. Ale inak ak si to zrátame Ty si hovoril oveľa dlhšie ako ja - škoda že sa nemeral čas - ja som mal len taktické poznámky na odstránenie chýb a Ty reči ako minister a nič to neporiešilo. Čo sa týka " NP " ja tie otvorene kritizujem, lebo pre stredné Slovensko nič neriešia sú nevhodné a to platí aj ďalej na východ - zbadáš aká bude odozva. / Náklady najvyššie aké môžu byť - účasť bude minimálna - a ak príde zlé počasie nulový pretek a potratené holuby - bude to mať aspoň jednu výhodu, že dobre potom využijeme chovné holuby, lebo bude treba ponahrádzať straty pre nezmyselný pretek - Oostende/.
Igor Barbírik (02.12.2009, 14:18)
Oldo aj ked v90 % s pan.Ostroluckym nesuhlasim to ešte neznamená že nemá pravdu,a myslim si že on jediný z delegatov sa snaží vniest svetlo do problemu.
Oldrich Savara (02.12.2009, 16:31)
Pre Pavla k tomu času, máš dobrý postreh nemeral sa, hoci som to sám navrhol " neposlúchli " ! Pekné, že ma prirovnávaš k ministrovi len neviem ku ktorému, rád by som totiž niektorým chcel byť. Možno by sme sa potom radovali ako nám ten náš minister holubárom pomáha alebo nepomáha, pretože nepresadil všetko ! Igorovi. Ako vieš ? Bol si tam ? Svetlo a do akého problému ? Problémov máme ich viac. Ktorý si myslel? Ps. Myslieť znamená nevedieť. Ja to robím tak, myslím a opýtať sa nechcem !
Marek Kliment (03.12.2009, 19:40)
Pán Ing. Michálik Chcel by som sa aj ja zapojiť do tejto Vašej diskusie alebo probémov, ktoré máte na Ing. Miroslava Vidholda. V prvom rade by ste sa mu mali poďakovať za to, že bol iniciátorom o prijatie do tejto oblasti a chodil sám po kluboch, aby ste boli prijatý do OZ. Banská Bystrica a oboznámil chovateľov, čo by to mohlo priniesť tomuto OZ. Nikto neprišiel s tým, že sa môže zlepšiť konkurencia a dolety holubov a snaha chovateľov zlepšiť sa v silnej konukurencii dobrých chovateľov, ktorí prídu do tohto OZ. A mal aj pravdu, že po určitom čase sa vyrovnali dolety a silná konkurencia chovateľov a dobrých holubov. Ale jedno sa nezmení nikdy, a to je ZÁVISŤ, že niekto je lepší ako ten druhý. Všetci sa máme veľa čo učiť od Mira, aby niekto z nás dokázal a vedel dosiahnúť také výsledky ako Miro, a byť takým dobrým chovateľom a zároveň rozumieť holubom a starostlivosti o ne a nie vidieť len to zlé, čo bolo. Uvedomme si, že za to, že niekto spravil niečo dobré pre chovateľov, to pochváliť nevieme, ale to zlé budeme vykrikovať a vytýkať každému a každý celý život. Tento šport by mal chovateľov zbližovať a robiť kamarátov a nie nepriateľov na život a na smrť. Ešte by ste sa mali obhliadnúť okolo seba, s kým pár krát vypijete kávu alebo čaj, ktorí boli prví, ktorí nesúhlasili a nepodporili Vaše prijatie do tohto OZ. Prví začali stavať holubníky, aby rozšírili svoj chov a závodných holubov, lebo sa báli silnej konkurencie, ktorá príde po prijatí do OZ. Banská Bystrica. Ale menovať ich nebudem.. Oni vedia o kom je reč. Dúfam, že nebudete mať ťažké srdce na moju osobu. Pravdu by sme sa mali naučiť prijímať a hovoriť si ju z očí do očí.
Marek Kliment (04.12.2009, 17:53)
Chcel by som sa vrátiť a upresniť myšlienku, ktorú som povedal v predchádzajúcom príspevku a vrátiť sa k vete, že netreba vidieť len to zlé čo bolo, ktorú by si každý mohol vysvetliť po svojom po prečítaní príspevku. Lebo Ing. Vidhold Miroslav nespravil nič zlé. Myslené to bolo všeobecne, nie proti osobe p. Vidholda. Tiež sa ospravedlňujem p. Michalíkovi, že som mu pridal titul Ing. pred priezvisko. Ďakujem
Jozef Cuboň (08.12.2009, 12:13)
Pozorne som čítal závery mimoriadného zjazdu, no nikde som tam nenašiel zmienky po nejakej očiste. Dospel som k záveru, že je úplne zbytočne sa zaoberať touto diskúsiou. Konečne som došiel na to, na čo došli viacerí hneď po zverejnení kauzy o podozreniach z podvodov. Teda na to, že je stráta času sa týmto zaoberať, nič sa aj tak nepohne. Názov príspevku bol skutočne výstižny. Ja by som ho záverom doplnil: Očista po Slovenský!
Jozef Daníšek (08.12.2009, 13:15)
Pripomeniem známy výrok Gustava Husáka "Psi štekajú a karavána ide ďalej".To bolo, ako tomu teraz často hovoríme za totality.Je vidieť že sa toho od tých čias veľa nezmenilo.Nič nehovoriace a zahmlené závery sa nemuseli ani zverejňovať.Ale i toto je vysvedčenie práce zainteresovaných.
František Dohňanský (08.12.2009, 15:12)
Presne tu platí heslo: " Všetci sme si rovní, ale niektorí sú rovnejší! " Dúfam, že sa v tých OZ, kde najvyšší funkcionári porušovali pretekový poriadok a iné predpisy, členská základňa s nimi vyporiada bez milosti, odstaviť od koryta. Lovu zdar!
Jozef Cuboň (08.12.2009, 15:29)
Očistu som si predstavoval na najvyššej úrovni zväzu tak, že sa rozlúči s tými fúnkcionármi zväzu, ktorí či už úmyselne, alebo nedbalostne porušovali predpisy - mám na mysli tých, u ktorých sa zistili nedostatky . Nie je podstatné, či sa nedostatky vyskytli na úrovni OZ, alebo nižšie. Takýto človek predsa nemôže byť funkcionárom OZ, ale ani vyššie. Može mi preto niekto prezradiť či sa vôbec v tomto smere niečo zmenilo?
Jozef Pažitný (08.12.2009, 18:57)
Pokiaľ nezačnú byť funkcie platené, tak zmeny k lepšiemu nečakajte. Skôr naopak.
Milan Klačan (08.12.2009, 20:33)
Nebuďte naivný , že sa tu niečo zmení k lepšiemu! Tí , čo "podržali" najvyššieho, za odplatu on pomôže im...
Štefan Nochta (09.12.2009, 11:05)
.... a tak ako na najvyššom stupni riadenia, tak aj na nižších stupňoch. Je to zákon padajúceho ho..a.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené