MS -2009

Peter Matalík (09.10.2009, 07:50)
Nechcel som sa zapájať do diskusného fóra.Mimochodom bol som jedným nemenovaným chovateľom upozornený,že od kedy som sa začal zapájať do diskusie,stratil som povesť skromného chovateľa s jednoduchými metódami .Nech si dám stým pokoj,lebo mi to robí zlú reklamu. Ale teraz k veci.Po prvé nepáči sa mi,že diskusia MS-2009 sa presunula na stránku S.Matušku.Však je verejným tajomstvom,že oni majú podobný problém,ale riešia to iným štýlom.Na to máme naše diskusné fórum.Neverím,že nejaký príspevok napísaný v slušnej forme,,k veci,bez vulgarizmov bude neuverejnený,alebo vymazaný!Už pri delení OZ Prešov s ktorým som sa dlho nemohol zmieriť,som povedal,že to naštartuje určitú lavínu,ktorú bude ťažko zastaviť.Musia existovať pravidla,ktoré platia pre každého.Ak sa povolí jedno,zneužije sa to druhé.Všetky veci ktoré sa spomínajú v diskusných príspevkoch/zle zamerané súradnice,prepisovanie protokolov o štarte,vytvárajú veľmi zlý obraz o Slovenských chovateľoch.Prečo sme všetci ticho v úzadí a nereagujeme.Je to v každej OZ podobne?Prečo si neobhájime svoje OZ.Však podvádza sa všade v Belgicku,Nemecku....V Oz Sabinov a aj celý Východ má zameriavacie prístroje.Súradnice sú zamerané a okamžite poslané SMS výcvikárovy a dopravnému.Vieme kde sa nachádza prepravné auto,kde ma prestávky.Nehádžme chovateľov z celého Slovenska do jedného vreca.Osobne som vyzval M.Blahovského ,aby sa nezapájal na túto tému do diskusie.Predsa on som nie je celé prezídium.Tragédiou je to,že nikto iný zo SZ na túto tému nereaguje.Začínajú sa šíriť fámy"ruka ruku myje",padajú ďalšie mená a OZ s rovnakými problémom,čo ak neprávom.Od SZ sa očakáva reakcia.Nie už konkrétne vyriešenie problému,ale aspoň informácia,čo podnika výcviková komisia,revízna a postoj prezidenta .Nedá sa to urobiť tak ako pri delení OZ Prešov-citujem"Však sa nejak dohodnite"!Pravidla sú jasné/alebo nie?/,ak niekto porušil pretekový poriadok teba vyvodiť dôsledky.Je taký problém urobiť mimoriadne zasadnutie SZ a vydať prehlásenie k danému problému? Vyzývam prezidenta SZ a zároveň aj členov,aby vydali prehlásenie čím skôr,lebo tá spomínaná lavína strhne všetkých chov.Slovenska a ten tkz.imidž si už nevybudujeme ani za 20 rokov!
Peter Kristiňák (09.10.2009, 09:46)
Vážená chovateľská verejnosť,viem,že to medzi vami vrie,šíria sa mnohé fámy o už udelených trestoch a rôzne iné.Chcem vás poprosiť ešte o chvíľku trpezlivosti.Podľa obežnika č.3/2009 čas na podávanie reklamácií na poradie v MS končí 15.10.2009.Hneď na nasledujúci víkend t.j.16.-18.10.2009 je naplánované sedenie pretekovej a revíznej komisie,spojené s kontrolou pretekovej dokumentácie.Tam sa dospeje k nejakým záverom.Dovtedy prijímať stanoviská ku kauzám by bolo zbytočné.
Peter Matalík (09.10.2009, 10:40)
Peter-ďakujem za odpoveď!
Milan Blahovský (25.11.2009, 19:59)
Termín síce vysoký, ale predsa opäť zmena v MS. Po reklamácii zaradenia chovateľov PB do kategorie DT , pričom mali použitý preložený pretek Weimar zo 31.5. na 26.7. avšak šikovne vo výsledkoch a v databázach označený ako č.7 ( podľa plánu) som tohoto škriatka prehľadol a neprávom podľa propozícii MS som ho zaradil do MS. Ovplyvnilo to poradie v GMS a Chov.roka.
Rovnako ako u ostatných OZ bol použitý rovnaký meter a to nezaradenie preteku do MS DT.
Zmena č.2: Pán Kočiš dnes telefonicky požiadal o nezaradenie jeho syna Štefana do kategórie majstrovstiev mladých chovateľov.
Ospravedlňujem sa. Škoda, že ste mi nepomohli už povedzme koncom októbra.
Jozef Sivák (26.11.2009, 16:53)
Ahoj Milan čo to píšeš,že šikovne sme ho tam dali ako keby sme chceli klamať. Bol zaradený tak ako sme ho mali vpláne a ty isto to spacuvávaš za peniaze tak je na tebe aby si to mal v poriadku. A ešte k Weimaru. 17.7 2009 PB podala žiadosť o zaradeniu Weimaru do MS. Závod 31.5 sme ani nekošovali bol zrušený pre zlé počasie. Od člena prezidia mi bolo povedane ak podáme židosť môže byť pretek zaradený do MS. Do dnešného dňa nám nebolo zaslané žiadne vyjadrenie SZ.Myslí,že tam sedíš aj ty,a ani netušíš o nejakej žiadosti. JS
Milan Blahovský (26.11.2009, 17:55)
Jozef, tá "šikovnosť" spočítala iba v tom, že pretek absolvovaný na záver sezóny je umiestnený pod číslom, ako keby sa letel podľa plánu. Navyše sa stačí pozrieť na vašu web stránku a ak si človek neotvorí daný pretek, ale iba zbežne porovná podľa očíslovania v pláne predloženého na SZ na jar , tak mu taká "maličkosť" akože sa letel až o 2 mesiace ujde. Rovnaký problém malo aj OZ Trenčín a oni to na svojom webe aj tak umiestnili. U nich to bolo prehľadné a preto aj boli "poriešený" ako boli. ( v zmysle propozícii MS )
Pochopený zmysel slovíčka "šikovnosť" ????
Podobných žiadostí ako ste poslali vy zaslali na sekretariát aj iné OZ, ktoré si v daný víkend ale aj inokedy preložili preteky ( OZ z KDTVR, regiónu Sever atď.) V podstate to mohlo byť brané iba ako oznam , že sa mení pretekový plán, čo sa medzi slušnými robí. Vyzývam ťa teda, napíš z tohoto postu meno funkcionára SZ, ktorý ti dal takýto prísľub ??
Ja o takom mene nemám vedomie.
Ľubomír Hovančík (26.11.2009, 19:53)
Za OZ Sabinov: Pri havarijných stavoch, pri predpovedi zlého počasia sme podavali spoločne s tajomníkom OZ žiadosť o zmenu štartu daného preteku a odpoveď sme tiež nedostali. Mal nám niekto odpisať??? Kto??? Myslel zo SZ niekto na niečo také??? Ako to bude v roku 2010??? Je, či Sme na takúto situaciu pripravení???
Jozef Sivák (27.11.2009, 08:55)
Milan na našej stránke je to v poriadku. My si deklarujeme KT,ST, DT pred sezónou tak nevidím absolútne problém.Ale nteraz k veci.Ty sa hráš zo slovíčkami tak si všimni,že ja tam mám napísané slovo "môže". Ty urobíš z toho hneď príslub,ale to asi patrí k nášmu holubárstvu. Pán J. Seliga a pán M.Kováč mi to nezávisle od seba poradili a vôbec mi nezaručovali,že sa závod uzná. Povedali,že ak sme závod ani nenakošovali tak máme poslať žiadosť ešte raz" žiadosť" a nie oznam.Oznam sme dali hneď ako sme zrušili závod. Ale tiež povedali ak sa závod letel,ale z iného miesta tak budeme vyradený z MS. Milan dúfam,že všetky organizácie,ktoré si skrátili závod z akejkoľvek príčiny budú mať ten závod vyradený z MS. JS
Milan Blahovský (27.11.2009, 09:23)
Viem kam mieriš Jožo, je rozdiel pre problém pustiť o 10 km bližšie a ostať v limitovanej kategorii ako o 2 mesiace neskôr. Prípadne zmeniť kvôli počasiu zo soboty na nedeľu a odletieť plánovaný pretek. To by sme museli asi vylúčiť z MS pol Slovenska pretože sa VCS neletela v sobotu ako sme plánovali ale v nedeľu. SNV,PP,KK a SB preložili kvôli počasiu pretek Chomutov z 5.7. na 2.8. a tiež mohli operovať s pokusmi o lobovanie u členov prezídia ( povedzme mňa a p.Dudzika) , ktorých sa to týkalo a ani to neskúsili. Tento termín sme odleteli ST namiesto zrušenej z 31.5.. Rovnako tieto preteky neboli započítané do MS. Boli sme si vedomí, že to neprejde v zmysle dodržania propozícii MS, to isté skúšali OZ na východe v pretekoch mladých holubov a dodnes ešte skúša KNM v 1 preteku. Rovnako bola odpoveď prezídia negatívna k tejto situácii.
Jozef Kasan (27.11.2009, 09:42)
Milan Dnes máš oslavovať. Tebe aj všetkým Milanom prajem všetko najlepšie k meninám.
Peter Matalík (27.11.2009, 09:46)
Milan,pripájam sa k p.Kasanovi Tebe aj všetkým Milanom hlavne zdravie!
Jozef Sivák (27.11.2009, 09:47)
Milan my sme deklarovali závod,deň a mesto to sú dva najdôležitejsie body pre MS. Deň sme nedodržali tak sme vyradení. Z iného závodu sme nedodržali pre zlé počasie mesto tiež sme vyradený. Tak je to jasné nie? JS
Milan Blahovský (27.11.2009, 09:47)
Ďakujem Jozef, ako vidíš niekto oslavuje aj diskusiou s chovateľmi :o)))) Bodaj by sme mali pri našom holubárskom športe dôvod oslavovať aj zvyšné dni v roku nielen v deň menín či narodenín.
Jozef Sivák (27.11.2009, 09:53)
Pripájam sa k p. Kasanovi .Milan všetko najlepšie k meninám.
Milan Blahovský (27.11.2009, 10:06)
Jozef, ďakujem rovnako aj všetkým, ktorý mi už stihli popriať, ale aj tým čo nestihli.
Štefan Mák (27.11.2009, 10:13)
:-) všetko najlepšie k meninám Milan.
Štefan Nochta (27.11.2009, 10:19)
Milan, všetko najlepšie k meninám a nech Ti trpezlivosť reagovať na príspevky vydrží čo najdlhšie.
Ota Waldhauser (27.11.2009, 19:47)
Když už se zde gratuluje, tak se připojím a přeji Milanům na SK vše nejlepší, u nás CZ má svátek Xenie a tak společný máme jen ten koníček. Milane Bláhovský věřil jsem již před 5lety co se známe, v Tvou poctivou tvář. Milane vše nejlepší k jmeninám, hodně zdraví a poctivou tvář i nadále. Kamarád Ota. [%sig%]
Milan Blahovský (27.11.2009, 20:09)
Ďakujem Ota , ono tá tvár za tých 5 rokov nabrala pár vrások, ale to pod ňou sa snáď nezmenilo. Prajem ti pevné zdravie a optimistické príspevky aj do budúcna.
Alexander Balogh (27.11.2009, 20:32)
Ahoj Milan,Nad tou našou strechou letí holub sivý,kto má dneska sviatok,nech ho Pán Boh živý!!!Všetko naj,nech ti to letí!!!Šano Balogh.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené