Vyhodnotenie MS 2009

Milan Blahovský (23.09.2009, 22:10)
Vážení chovatelia predkladám vám neoficiálnu verziu poradia v MS pre sezónu 2009 ( prvých 100 chovateľov v každej kategórii - neskôr zvyšných), ktorá sa rodila pomerne zložito, k čomu prispeli čo ma mrzí aj výpočtári jednotlivých OZ či regionóv.
O čo ide či išlo ? Hlavný problém a ak sa pozriem spätne do starších čísel PH kde som na to upozorňoval, nastal v tom, že neboli jednotne očíslované spoločné preteky viacerých OZ, ktoré vytvárali region. Rozdiel je v čísle OZ a čísle v regione. Program spracujúci tieto podklady reagoval pri výbere na číslo preteku a tak sa stalo, že v niektorých prípadoch sa zdvojilo použitiie jedného preteku. Ak som na to prišiel musel som prečíslovať všetky údaje ( niekedy ich bolo aj cez 1000 ) v danom preteku.
Ďalším zádrheľom nastalo nedodržanie pretekového plánu ( hlavne na ST či DT ) a preloženie preteku na iný termín. U OZ Trenčín sa stalo, že pretek Weimar 1, ktorý neabsolvovali dňa 31.5. si preložili na 26.7. avšak ho očíslovali ako keby sa letel 31.5. Prišlo sa na to až po nešťastnom vyhlásení výsledkov pri MTC v D.Krškanoch.
K dispozícii sú výsledky koef.jednotlivých holubov resp. pretekov u prvých 10 chovateľov v každej kategórii a takto verejne by som vás požiadal o pomoc pri prekontrolovaní daných údajov. V prípade, že sa nájde nezrovnalosť dajte mi o tom inteligentne vedieť. Po stovkách hodín strávených za obrazovkou PC by som nerád neprimerane reagoval.
Teraz ma ešte čaká spracovanie koeficientov holubov pre CV za jednotlivé OZ a opäť sa ukazujú staré problémy u OZ PD,TO, či BB. Snád sa nám podarí nájsť a odstrániť ich príčinu o čom vás budem rovnako informovať.
Diakritiku u mien si nevšímajte, tá sa po schválení poradí doladí.
Petr Blahušiak (24.09.2009, 13:45)
a co problemy v inych OZ vid diskusia na strankach ecoteam matuška http://www.ecoteam.cz/forum/read.php?f=2&i=7163&t=7163
Milan Blahovský (24.09.2009, 15:18)
Na to máme snáď kontrolnú a pretekovú komisiu, čo bude záverom ich zistenia to sa spracuje do oficiálneho záveru.
Vladimír Mulík (25.09.2009, 17:18)
Chcel by som sa spýtať chovateľskej verejnosti aký je váš pohľad na použitie tzv. internacionál výsledkov , ktoré si údajne žiada P.+L.Chytil zaradiť do MS. Inými slovami povedané chce použiť výsledky nalietané v konkurencii moravských chovateľov s našimi pre súťaž slovenských chovateľov a nie moravských či medzinárodnú súťaž. Pozrel som si deklaráciu pretekových plánov a ako zámerne je u OZ Senica táto deklarácia pre jednotlivé preteky zaradené do MS vynechaná rsp. vysvetľovaná po vašom...Ked som si pozrel staršie príspevky kde sa píše o chybných deklarácii pretek.plánov boli ste tiež spomínaný a už je to tu. Ďalší zaujímavý poznatok som sa dozvedel, že je na p.Blahovského a prezídium vyvíjaný nátlak s hrozbou použitia advokátov. Po rozhovore s p.Seligom som sa dozvedel, že sa vyhrážate i prezidentovi SZ svojimi právnikmi. Máte tých advokátov Chytilovci iba vy ? ( ja možno mám v rukáve väčšie eso ako vy !!!!) K nášmu koníčku nepatria vyhrážky a pod. P.Chytil prebuďte sa, to ide vám ide o reklamu pre Herbotsa či o férovosť v súťažení ? Ďalší zaujímavý postreh, ktorý sa snažite zmiesť zo stola je štartovanie holubov uprostred Prahy a iných miest ( ktoré sa vyníma skutočnosti ) a vy sa tvárite že je všetko v poriadku, samozrejme ved vám predlžením vzdialenosti pekne narástli rýchlosti v pretekoch a takto ste sa dostali pred konkurenciu v OZ na KT. Čo robí vaše OZ , vaši chovatelia ? To im je skutočne všetko jedno ?Ak je im to jedno, nám to jedno nie je . My tu už takého majstra máme, ktorý kupuje v klube konkurencii poháre aj tým čo nelietajú , prečo ? aby boli ticho ?...Každé OZ si meria súradnice na mieste štartu a vy idete tvrdiť že používate to čo je na web stránke ako informatívny materiál. Je to špekulácia ako hrom. A čo prepisovanie časov štartu na protokoloch o štarte ? Aj takýto ťah ste si dovolili použiť s jasným cieľom čo ? Milan a celé prezídium ja vás žiadam aby ste k tomu pristupovali tak ako keby to išlo hoci akého bežného chovateľa či je to prvý alebo posledný v poradí MS. Nikdy som sa nezúčastňoval myšiacich vojen na internete ale už nemôžu byť majstri z vypočítavosti. Ste špičkový chovateľ a nechápem o čo vám ide, ale dodržujte pravidla ako my všetci a nech vám to o rok letí ešte lepšie. Dúfam, že tento príspevok, hoci je cielený proti členovi prezídia SZ nebude zmazaný z DF, pretože ...!!!!!!!!! Férovosti zdar !
Ľubomír Drgáň (25.09.2009, 22:20)
Tak to bol zaujímavý článok od pána Mulika, ktorý som si prečítal na jeden dúšok a hneď hlavou mi prebehla myšlienka. Ryba smrdí od hlavy. Prepáčte chovatelia,výbor slov.zvazu,ale to to je silná káva,ak je to pravda. Myslím že výbor slov.zväzu urobí všetko pre napravenie svojho renomé,ktoré doposiaľ ma v rámci FCI veľmi dobré . Som hlboko presvedčený že vo výbore prevažná časť chovateľov je čestných a spoľahlivých,tak čakajme na ich vyjadrenie a na zodpovedanie tých ?????,čo položil pán Mulík. Heslo:::: V tomto športe čestnosť na prvom mieste. Tak ho neporušte-funkcionári.
Lubomír Jasovský (26.09.2009, 01:01)
Stále tá istá vzdialenosť (možno aj súradnice). 16x Praha 242km .... od roku 2000 http://www.postoveholuby.sk/vysledky/02/porhol03.htm http://www.mapy.cz/#mm=ZP@sa=s@st=s@ssq=loc:50%C2%B005'00%2014%C2%B025'00@x=133064532@y=135937891@z=16 http://www.chytil-pigeons.wz.cz/?id=vysledky
Július Mlátko (06.10.2009, 23:17)
Chcel by som upozorniť širokú chovateľskú verejnosť aby pozorne sledovali priebeh vyhodnotenia MS,lebo čo sa môže diať z výsledkami jednotlivých OZ a hlavne OZ Senica by nevedela predpovedať ani tak proklamovaná Sybila.A to vôbec nechcem pripomínať stanovy a pretekový poriadok SZ CHPH. V minulom príspevku p.Mulík podrobne opísal skutočnosť ako sa CHOVATEĽ vyhráža SZ CHPH právnikmi a zrazu sú predbežné výsledky MS následne prepočítané a uverejnené na web stránke SZ.Je to normálne a možné??? Taktiež sa na Slovesku začína objavovať fenomén rýchlych doletov holubov v niektorých OZ a to tým spôsobom že štart sa do protokolu vpíše podľa potreby. V prílohe Vám prikladám článok o čom písal p.Mulík Ďalší zaujímavý postreh, ktorý sa snažite zmiesť zo stola je štartovanie holubov uprostred Prahy a iných miest ( ktoré sa vyníma skutočnosti ) a vy sa tvárite že je všetko v poriadku, samozrejme ved vám predlžením vzdialenosti pekne narástli rýchlosti v pretekoch a takto ste sa dostali pred konkurenciu v OZ na KT. Čo robí vaše OZ , vaši chovatelia ? To im je skutočne všetko jedno ?Ak je im to jedno, nám to jedno nie je . My tu už takého majstra máme, ktorý kupuje v klube konkurencii poháre aj tým čo nelietajú , prečo ? aby boli ticho ?...Každé OZ si meria súradnice na mieste štartu a vy idete tvrdiť že používate to čo je na web stránke ako informatívny materiál. Je to špekulácia ako hrom. A čo prepisovanie časov štartu na protokoloch o štarte ? Aj takýto ťah ste si dovolili použiť s jasným cieľom čo ? Milan a celé prezídium ja vás žiadam aby ste k tomu pristupovali tak ako keby to išlo hoci akého bežného chovateľa či je to prvý alebo posledný v poradí MS. Nikdy som sa nezúčastňoval myšiacich vojen na internete ale už nemôžu byť majstri z vypočítavosti. Ste špičkový chovateľ a nechápem o čo vám ide.....? A čo Vy nato naše prezídium?Stále Vám nestačia tieto indície od prostých chovateľov? Alebo čakáte na celosvetovú blamáž pred olympiádou? Lebo keď nebude sila alebo ochota sa chlapsky postaviť k tomuto problému teraz, tak na budúci olympisky rok Vám to určite prerastie cez hlavu a verte že bude ešte viac právnikov ako tento rok. [%sig%]
Tibor Balogh (07.10.2009, 07:45)
Dobry den. Uplne súhlasím s Pánom Mlatkom, dejú sa čudné veci na niektorých OZ ale niekedy sa človek bojí o tom hovorit, lebo aj o takom viem že mu hrozili disciplinárným trestom...
Milan Blahovský (07.10.2009, 10:08)
Pre vysvetlenie systému odpovedí či reakcií na príspevky sa prezídium SZ v minulosti dohodlo tak, že každý člen, ktorého sa príspevok týka sa k veci vyjadrí. Teda tu je na rade p.Seliga či p.Kasan D. Ja hoci sa ma to tiež dotýka ako radového člena SZ a prezídia SZ mám v postoji k problému jasno. Vyvodiť disciplinárne dôsledky voči previnilcom z pohľadu na stupeň previnenia. V prípade, že sa im dokáže zámer a ticha podpora vo vlastnom OZ je treba zvážiť aj kolektívnu vinu. Do svojich chovov investujú nemalé financie a čas chovatelia, ktorí dokážu si zariadiť plnenie predložených obežníkov, či všetkých vnútrozväzových dokumentov, avšak z takéhoto pohľadu to vyzerá, že sú naivní rojkovia.
Miroslav Luhovy (07.10.2009, 10:39)
Milan,súhlas.
Milan Blahovský (07.10.2009, 11:06)
Miro, Julo, Tibor, Peter, Vlado alebo Ľubovia, pri pohľade na záujem chovateľov (alebo je to skor ich Obava z vyslovenie názoru?) Pri pocte zaregistrovaných účastníkov DF - je ich 330, mám pocit, ze to mnohých netrápi či nezaujíma na čo sa okolo našej činnosti Deje. Poza chrbát sa človek dozvie toho veľa, ale ako náhle je potrebné sa verejne vyjadriť tak niet toho. Problém nabral možno aj medzinárodné rozmery, keď sa tak pozriem na DF na iných stránkach. Čo potom vlastne chceme? Hovorí sa, že kto mlčí, desať svedčí. Teda inými slovami súhlasí s tým stavom ako je. Alibizmus alebo pasivita je v takomto pripade tým najhorším čo môže byť, zatiaľ to tak vidím nie som optimistom v tomto smere.
Zdeňek Adamík (07.10.2009, 11:21)
No nechci vám do toho moc kecat, ale jak znám mentalitu chovatelů, tak někteří závodí v Německu, někteří v Polsku, Poláci zase u nás, takže je vysoce pravděpodobné, že členové direktoriátu FCI budou, i když neoficiálně, brzo informování (pokud již nejsou). A v Kasselu to bude určitě veselo (či spíše smutno).
Miroslav Ďurana (07.10.2009, 21:02)
Milan, ale za Slovenský sväz sa vyjadruješ len Ty a čo už naozaj viac členov vo výbore SZCHPH nemáme? Milan raz umlčia aj Teba a už tu nebude mať kto za Vás odpísať.
Milan Lenárth (08.10.2009, 13:13)
Milan, je ozaj na škodu veci ,že sa vyjadruješ iba Ty, ved kompetencia kontrolnej komisie a pretekovej komisie na čele s p. Seligom sú jasne dané ,ak pochybil menovaný funkcionár , ktorý je aj členom prezídia nemôžeme robiť nijaké ústupky, alebo niečo zahmlievať, keď dokážeme potrestať chovateľov, ktorí nemajú nijaké meno vo svete potrestajme aj toho, čo má možno zo slovenského chovateľstva najväčšie, ak sme mu dokázali jasne čo len jeden podvod okamžite ho vylúčme z MS, veď toto je dvojsečná zbraň a pre Slovensko veľmi zlý precedens. Onedlho bude mimoriadný zjazd ,kde bude potrebné prijať nové stanovy, doplniť pretekový poriadok a mnohé iné veci, už predtým som hovoril, že ak sme členovia záujmového združenia musí byť v stanovách zakotvené aj potrestanie chovateľa podľa občianského zákonníka a to hlavne preto ak poškodí zväz, alebo iný článok organizačnej štruktúry musí byť potrestaný alebo,niesť zodpovednosť za skutok ktorý vykoná./napr. pokladník spreneverí určitú finančnú hotovosť, ďalší rok nezaplatí členské a tým pádom nie je členom SZ CHPH a nemôžeme ho nijak potrestať a takéto prípady sa už v minulosti učite stali , len o tom chovatelia nevedia/, nemôžeme to vymáhať súdnou cestou pretože to v stanovách nie je zakotvené. V našom OZ bude dosť podnetných návrhov do stanov, pretekového aj disc. poriadku, ktoré budú včas odoslané, aby mohli byť zapracované. Aby som sa vrátil k téme môj názor je taký, že rovnaký meter musí byť na každého či si Peter , Milan, Daniel ,alebo Arpád ak si pochybil s úmyslom sám seba zvýhodniť a podvádzal si nemáš medzi nami čo hľadať.
Zdeňek Adamík (08.10.2009, 19:11)
2. Základné organizace a Oblastné združenia zanikajů: c/ zrušením pre neplnenie základných povinností
Milan Blahovský (09.10.2009, 13:43)
Keďže sa stáva, že sú reklamácie ohľadom zaradenia či nezaradenia holuba do kategórie Šport D, upozorňujem chovateľov na zmenu podmienky celkového minimálneho počtu km v kategorii na 3500. Je to veľmi komplikované nastaviť algoritmus výberu náhradného preteku namiesto toho s kratšími km do programu pre výber koef.a preto v prípade vlastného výpočtu potrebného koef., ho pošlite s uvedením potrebných pretekov na môj mail.
Alojz Blaško (09.10.2009, 13:50)
Pán Lenárth k vášmu príspevku ešte pripájam do pozornosti všetkým , že v Stanovách SZCHPH §1 bod 8 stojí: Zväz nezodpovedá za záväzky a konanie nižších organizačných zložiek. A to je veľavravné.
Ľubomír Drgáň (09.10.2009, 15:17)
Tak skúsim ešte raz dať otázku na moje otázniky????? Musím Vám povedať, ak vyplava na povrch podnet na klamstvo, alebo nejasnosť, mala by príjsť rýchla odpoveď na upovedomenie chovateľov, čo sa vlastne v tejto veci deje. Vzniká veľa nejasnosti a domienok, ktoré môžu aj poctivým chovateľom uškodiť. Veď sami vieme, že sme jedna veľká skpina neprajníkov, ktorí sa tešia z neúspechu druhých. ( česť výnimkám) Vážený výbor, mám si myslieť, že sa držíte pravidla, kto mlčí ten svedčí? Pred nedávnom boli voľby do prezídia slovenského zvazu, kde ste všetci sľubovali Vašu oddanosť a čestnosť, ktorú budete hájiť v slov. zvaze. Boli to len sľuby pred kandidatúrov do slov. zvazu, alebo šťandartná politická skúsenosť? Mám dojem, že zo slov. zvazu, má záujem odpovedať na verejný názor, len pán Blahovský a vy ostatní za čo sa hambíte? Myslím si, že písať viete všetci, lebo som si prečítal Vaše žiadosi, ktorú ste napísali pred kandidatúrov do slov. zvazu. /alebo Vám tieto životopisy a články vytvoril niekto na objednávku?/ Ako radový člen slov. zvazu Vás žiadam, o vyjadrenie sa k danej problematike, nech zbytočne nevznikajú nejasnosti a podozrenia. Chovatelia čo si myslíte, je nutné, aby sa k danej problematike vyjadrili, alebo aby to zatlkali? Drgáň Ľubomír [%sig%]
Milan Lenárth (09.10.2009, 16:54)
Súhlasím s Vami p. Drgáň, kompetentní mali k tomuto problému zaujať stanovisko s vyjadrením trebárs aj takým ako napísal sekretár zväzu, že všetko sa bude riešiť cez víkend 16. až 18.10. 2009. Môj názor som vyjadril už predtým, ale myslím si k tejto veci ešte toľko, že možno je už neskoro, pretože prestíž Slovenska a poctivých chovateľov je asi veľmi naštrbená, denne mi telefonujú kamaráti z Čiech ako to je či neviem niečo nové a z toho vyplýva , že tento problém nabral už medzinárodné rozmery a všetci budú zvedaví ako sa zachová Prezídium a kontrolná komisia, aký bude ich konečný verdikt.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené