VCS Gotha

Peter Matalík (08.07.2009, 14:27)
V sobotu je plánovaný štart VCS z Gothy.Predpoveď počasia nie je dobrá hlavne pre Východ Slovenska.Z Gothy 1. sme za týždeň nedostali ani 20% holubov,pri podobnom vývoji počasia .Podobne tomu tak bolo pri Aachene.Som prekvapený a nie sam ,že prezídium a výcviková komisia neuvažuje o preložení štartu na nedeľu,kedy je ustálenie počasia.Nehovoriac už o dovolenkách chovateľov pri košovaní v piatok na Gothu resp. stred.trať.Veď predsa v Belgicku sa čaká za lepším počasím aj pár dní na štarte.Som za to,ak sa nepresunie štart na nedeľu,aby KDTVR letel samostatne .Podotýkam nie je to len môj osobný názor.Čakám reakciu kompetentných a zodpovedných za štart VCS.
František Dohňanský (08.07.2009, 21:31)
Ahoj Peter, odpoveď na Tvoj príspevok nenechala na seba dlho čakať, už to beží v texte na stránke SZ CHPH.
Ivan Nemec (09.07.2009, 12:26)
Vazeni nedelny start je sice pekny, ale vysvetli mi niekto co znamena oznam na stranke Regionu sever, ranajsi zber holubov v sobotu? Uz sme raz medzi chovatelmi posuvali povodny zber o jeden den a teraz znovu cakat do vecera a zhavit znovu telefony? Ak ma Region sever bezodny kredit, nech to robi u kazdeho chovatela v jeho spadovej oblasti. To je jedna stranka veci. Druha je ze vraj to stihnu. No mozno ale za aku cenu. Asi za taku, ze holuby nebudu pocas prepravy osetrene, prepravca nebude dodrziavat povinne prestavky atd. a holuby budu take unavene zo samotnej cesty, ze aj pri idealnom pocasi to bude dalsi katastrofalny zavod. Kolky uz tejto sezony? Pre toho kto tomu neveri kratky vypocet: Cesta 800 km, pri ceste bez prestavok 14 hodin zo ZA. S povinnymi prestavkami 20 hodin. Ak vyrazia na cestu po zbere o 11,00 tak na mieste budu v nedelu o 5,00 (a este osetrenie a oddych). Tak co neveriaci? Zodpovedni, co keby ste si zobrali priklad z MDKS? Pri tak tazkych zavodoch holuby za 2 tyzdne mozu ist holuby znovu na pretek. Vazime si vobec holuby? Mozno niekedy svoje, ale na cudzie kasleme.
Ivan Nemec (09.07.2009, 18:42)
Tak vazeni podla planu na stranke Regionu sever je odchod auta z Bytce v sobotu o 12,00. Bytca Gotha je 781 km. Podla propozicii SZ maju byt prepravne auta na mieste startu najneskorsie o 22,00. To znamena priemerna rychlost 78 km/hod. bez prestavky. To si z nas funkcionari Regionu sever robia srandu, neplati pre nich nariadenie SZ alebo je v tom nieco ine?... Dakujem, za takych podmienok na zavod moje holuby nenasadim. Pamatam si minuly rok v akom stave chodili z Koblenzu a Gery. Nezabudam tiez na pamatny zavod Gera 2 ked boli straty viac ako 50%. Takto si holubiarenie nepredstavujem.
Miroslav Vlk (09.07.2009, 22:06)
Pan Nemec , holuby chovame na lietanie alebo na peknotu. Už zrusili dve Nemecka a čo vlastna chcete mat za zavod Trenčin. Aj odtial by ste maly 78km Rychlost.....
Ján Bučo (09.07.2009, 23:36)
Milý pán Vlk, Evidentne ste pána Nemca nepochopili. Naopak, rád by nasadil holuby na Veľkú Cenu. Pravidelne predsa košuje aj na preteky MDKS so vzdialenosťou takmer 1000 km. Prečo by sa teda mal báť 650-ky? Hovorí skôr o tom, že hloluby za taký krátky čas budú prepravené nedôstojne. Aj náš klub, teda MDKS zažil tento rok pohromu. Bolo ňou derby ročných z Brandenburgu. Ale napriek tomu, holuby, ktoré prišli v sobotu a v nedeľu boli evidentne ešte stále pod vplyvom dobrej opatery počas prepravy. My sme ho totiž zbierali už vo štvrtok cez deň a holuby boli na mieste štartu v piatok popoludní. To znamená, že na oddych mali viac ako 12 hodín. Po Brandenburgu som často dostával otázky ako sme mohli odštartovať takú katastrofu. Priznávam, že na mieste štartu som osobne nebol, ale po telefóne som situáciu konzultoval so štartérom p. Reddigom v Nemecku, s vodičmi a i s ostatnými členmi výboru MDKS. Všetci sme sa na štarte o 6,00 zhodli a so štartérom som to konzultoval ja sám. Ja sa ale pýtam, keď už Región Sever štartuje preteky PH toľko rokov ako mohli dopustiť štart vlaňajšej Gery 2? Veď odtiaľ boli straty takisto viac ako 50% a nikto sa k štartu vlastne nepriznal. Keď hovoríte, že chováte holuby na lietanie a nie na parádu, skúsil by som Vás vystrčiť na beh z kamióna kde budete zavretý takmer 24 hodín, je tam horúco, bez toho aby ste sa napili a najedli. Rád by som videl ten šprint. Maximálne tak po prvú možnosť napiť sa čistej vody. Mňa takisto zaráža, že taká skúsená prganizácia za akú Región Sever pokladám si nechá zber na poslednú chvíľu. Pýtam sa, čo budete robiť ak sa Vám po ceste stane drobná porucha (viď Offenbach z pred troch týždňov), ktorá znemožní dojazd načas na miesto určenia? Bude sa čakať so štartom VCS na oneskorencov? Ja takisto v takomto prípade VCS bojkotujem a svoje holuby nasadím na domácu Českú Lípu. I tak ich ešte čaká toho dosť. Ján Bučo člen OZCHPH Žilina predseda MDKS
Ivan Nemec (10.07.2009, 08:21)
Uz som sa nechcel ozvat, ale nech si zodpovedni precitaju Nariadenie vlady SR č.302/2003, ktorym sa ustanovuju podrobnosti o ochrane zvierat pri preprave. Tieto zvierata su urcene vacsinou na porazku a maju lepsie podmienky ako nase holuby, ktore po strastiplnej preprave maju podat maximalny sportovy vykon. Tesi ma pan Buco, ze su medzi holubiarmi aj taki, ktorym to nie je lahostajne.
Ing.Miroslav Vidhold (11.07.2009, 10:35)
Chlapci narobili ste obyčajný chaos okolo VCS,zmenili termín štartu....kvôli čomu a komu?Toto sa môže diať len u nás.
Miroslav Ďurana (11.07.2009, 13:54)
Pán Vidhold súhlasím s Vami . Zdá sa mi,že vtom holubiarení vzniká kocúrkovo a to čo malo byť ako vrchol VCS tak tu máme kluby ktoré to už ignorujú.Trochu to stým počasím už preháňame. Sezona je toho roku už dosť zlá,ale to čo sa odsúhlasilo,že z dôvodu poveternostných podmienok je asi slabý argument.Posúdenie je na každom z nás.
Tibor Balogh (11.07.2009, 19:54)
Súhlasím s Pánmi ktorý tvrdia že naše holubarenie je kocúrkovo, v VCS nie su žiadne regule zase je to robené pre milionárov, kto má na to nasadí 50 až 80 holubov takže menej solventný a malí chovatelia nemaju šancu. Volakedy holubárčenie bol športom chudobných a teraz u nas je to šport milionárov. Neviem za pár rokov s kým budú súťažit ?........
Ing.Miroslav Gašpar (12.07.2009, 12:28)
Milý pán Balogh a Ďurana. Toto nieje kocúrkovo, ale účeľový stav. Verím, že to pochopili viacerí, ale iba vy dvaja ste to pomenovali. Pýtate sa p. Balogh, ským budú za pár rokov súťažiť ? Tak za prvé - vždy sa nájde pár chudákov (alebo hlupákov ) ako ste ich pomenoval, ktorí si myslia, že tých profesionálov môžu poraziť. Za druhé - profesionáli resp. milionári budú mať vždy na to prostriedky, aj keď bude v rámci Sk existovať iba jediné OZ, a budú mať svojích pracovníkov, ktorí im holubov zavezú na košovanie. A oni prídu na záver iba na tzv. prezentáciu. Na to aby sa to zmenilo, museli by ste vytvoriť dve skupiny pretekajúcich chovateľov a to : tých chudobných, ktorí kedýsi lietali a aj teraz by lietali za diplomy, a pretekanie by mali ozaj ako koníčka a posedenia s kamarátmi, no a skupinu tých druhých tzv. milionárov ktorý potrebujú tých chudobných, ktorí im zabespečuju % ( percenta). No ale ak by ste to chcel takto zorganizovať, môžete dopadnuť ako napísal nedávno p. Kašuba. Je to na tých chudobných, či budú aj naďalej chceť robiť iba %, alebo súčasny systém chudobných kontra milionárov zmeniť. Ja Vám ponukám už teraz stávku na 1.000 €, že súčasny celkový systém chudobný kontra milionári sa nezmení. Totiž vždy sa najdu hlupáci a tzv. riťolezci.
Igor Barbírik (12.07.2009, 19:44)
Páni funkcionári zlyhali ste v informovanosti z doletu holubov VCS na plnej čiare, mate len plne usta slov a slubov čo všetko spravite .informacie o doletoch holubov židne jediný hlasený holub je pana Vidholda,zamyslite sa nad sebov to nieje len rozpravat o počasi a štartoch kedysi nebol internet aby ste vedeli gde je ake počasie a holuby leteli za každeho počasia.Je pravda že ích neradi strácame ale potom by sme mli chvat radšej okrasné holuby .Poštovy holuby maju aj určite poslanie nemaju to byt len nejke padavky.
František Dohňanský (12.07.2009, 22:10)
Dobrý večer, chcem začať nahrávať výsledky z VCS Gőtha, chýbajú mi upresnené súradnice, info, či sú v 60-kovej alebo 100-kovej sústave, alebo platia tie, ktoré boli publikované už skôr?????????????
Milan Blahovský (12.07.2009, 22:56)
Aspoň ma nechcite na...ť, čo vám ešte máme predložiť ? Kde to žijete ?
Igor, holuby sa hlásili koordinátorom, tí majú určite aj iné povinnosti ako vám to okamžite predložiť na stránku, však nejde o život. Alebo vy ste to doteraz tak všetci robili ako keby vám o neho išlo ?
Fero ak si pozrieš na mapu tak tam vidíš súradnicu a je to jasné, že je v 100-vej sústave.
Iná nebola upresnená.
A aby som nebol kriticky iba voči vám tak má hnevá, že sa nedotiahlo kvalitné spropagovanie štartu holubov. 20 123 ks naraz vypustených holubov to tu ešte nebolo. Dúfam, že to ešte niekedy prekonáme. Podľa posledných informácií je viac chovateľov spokojných ako tých sklamaných. A čo im odkázať ? Život ide ďalej a nie je postavený iba na doletoch holubov.
Milan Blahovský (13.07.2009, 08:23)
Fero, beriem späť, súradnica miesta štartu uvedená na webe ( v rámci foto zrazu) je v 60-tkovej sústave. Predpokladám, že na protokoloch o štarte bude uvedený presný údaj zameraný predsedom výcvikovej komisie SZ , Ing.Seligom. Zatiaľ sa ku mne nedostala iná verzia, keď sa to stane budem informovať.
Ivan Oravec (13.07.2009, 10:28)
Gotha VCS v ramci OZ Trnava (fotogaléria) http://medialne.unas.cz/vc.htm
Igor Barbírik (13.07.2009, 21:44)
čav M [%sig%]
Igor Barbírik (13.07.2009, 21:47)
čav Milan,nieje to obyčajny závod,zavezok si dal Slovensky zvez,že bude informovat priebežne o doletoch holubov.Ty jediny reaguješ.Ale na zveze nie si sam tak neviem prečo berieš všetko na seba.Maš pravdu,že nejde o život,ale Slovensky zvez si stanovil ciele,že bude priebežne informovat o doletoch holubov ktore neplni.Koordinátori zlyhali uplne.stačí čo si dal na net reg NR neviem kto to poskytol ale je to katastrofa .čo sa tyka samotneho zavodu má velmi dobry ohlas spoločny start .Moj nazor je že nad 500 KM by cele slovensko malo mat spolocne štarty.a stredne a kratke trate aspon 5 oblasti .Za kordinatorov treba vybrat ludi ako pan GAšPAR .Ktoreho si važim za jeho uprimnost aj ked ho nepoznam ale sa mu da verit. [%sig%]
Igor Barbírik (13.07.2009, 22:11)
Milan už si prepisal povoddni zaznam REG NR .
Milan Blahovský (13.07.2009, 23:06)
Áno, prepísal, štábna kultúra musí byť...Bol to iba hrubý scan zo zápisov. Osobne si myslím, že sa pomaly zlepšujeme a hoci sú nedostatky asi ťažko to naraz urobiť ideálne. Pripravili sme s Ivanom O. online nahlášku doletov holubov a koľkí to využili ? M.Vidhold a ešte ktosi. Ak sa nám podarí udržať spoločný pretek pre Slovensko bude to pozitívum, bez ohľadu na to kto v tom poslednom zvíťazil. Ja osobne mám dobrý pocit z tohoto preteku a som rád, že to dopadlo ako to dopadlo. V nedeľu ráno som mal už dramatickejší scenár pred očami. Každopádne sa patrí poďakovať všetkým zúčastneným chovateľom, všetkým prepravcom a funkcionárom za slušne odvednú prácu. Snáď úspešne dotiahnem ešte spracovanie konečných výsledkov nech majú holubári o čom ďalšie týždne hovoriť či písať.
Ivan Vida (14.07.2009, 15:57)
Vážení kompetentní koordinátori VCS Gotha. Ozrejmí nám niekto z Vás kedy a kde bol hlásený prvý holub p. MUDr. Holeca Petra, z OZ Nitra, ktorý podla predložených hlásení nikde nie je zaznamenaný. Tento holub je adept na vítazstvo a pre všetkých nás čo sme utekali k telefonom a snažili sa vedieť ako sme na tom prekvapenie šéfkuchára. Myslím si, že propozície platia pre všetkých a nehrajme sa podla hesla" čo je dovolené bohovi nie je dovolené volovi". Dúfam, že nejaké dôsledky budú vyvodené, je to na Vás, je to Vaše svedomie.
Miroslav Luhovy (15.07.2009, 08:57)
Famózny let holuba p.Fialu,ktorý mal rýchlosť 1809,72 v OZ Šurany.Výpočtár asi trošku preklepol...
Milan Blahovský (15.07.2009, 10:20)
Pokiaľ by aj bol, tak nemám potuchy o hlásení holuba v súlade s propozíciami VCS a tak ako v ďalších prípadoch to bude verím doriešené prezídiom SZ, čím by som dal nepriamo odpoveď aj p.Vidovi. Pri holuboch sme si všetci rovní.
Ing.Miroslav Vidhold (15.07.2009, 10:59)
Vážení priatelia,som veľmi rád,že sa GOTHA,ako VCS konala.Treba si popriať aspon 2-3 takéto preteky,pretože "dagfond" preteky patria v holubárskom svete medzi najviac uznávané.Výsledky týchto pretekov najmenej ovplyvnuje počasie a holuby musia ukázať,čo v nich je.Polemiky o tom,ako to nejde,aké má Slovensko rozpätie, patria do koša.Určite nie sme o nič dlhší ako Holandsko a tam nemajú problém nasadiť pri rozpätí 480- 730 km na národný pretek z BLOIS cca 85 000 holubov.Všetci sú tam na to hrdí....u nás niektorí bojkotujú pretek......nech,je to ich nerozum a ich hranie sa na piesku.Je na vedení zväzu,aby sa toto opakovalo a tiež aj patrične spropagovalo a ocenilo.Víťaz je vždy jeden a treba si ho vážiť a oceniť.Nevyhýbajme sa tomu,čo vo svete má svoj smer.Nechcime si tu na Slovensku vyrobiť svoj "piesok"a hrať sa na nom.Ak nás porazí náš kamarát,alebo aj iná oblasť,zagratulujme im,ale nesnažme sa,ak nevyhráme ,niečo rušiť.Dodržujme všetky nariadenia pretekového poriadku a ostatných dokumentov a prestanme hľadieť na to,či je niekto "kamarát".V preteku je vždy konkurent a ak je dobrý,musí nám to dokázať kvalitou a nie inak. Prajem všetkým,ktorí tento šport robia srdcom,nech sa im darí.Gratulujem víťazom !! "Leu zdar".
Milan Blahovský (15.07.2009, 11:29)
Takto by som si predstavoval tvoje príspevky Miro aj pred pretekom. Ale pravidlá sa musia dodržiavať a rozhodnutia organizátorov rešpektovať, inak to stráca význam. Čo tak zvážiť organizáciu 2 - 3 takýchto pretekov v rámci SZ počas sezóny a jeden si povinne musí zaradiť chovateľ do MS ako povedzme nejaký bonus, ale asi zase predbieham...
Milan Blahovský (16.07.2009, 12:46)
Ako tak sledujem priebeh výpočtov VCS tak takmer 2/3 OZ ich má už hotové a preto vyzývam spracovateľov aby mi zaslali potrebné dbf súbory ak sa dá čo najskôr, skúsme aj my spracovať tak rýchlo VCS ako rýchlo doleteli holuby.
Miroslav Luhovy (16.07.2009, 13:39)
OZ Košice má pod závodom Gotha Pelhřimov......
Zdenko Žofaj (16.07.2009, 23:36)
V propozíciách VCS Gotha 2009 sa píše v bode 5. OZ CHPH do 15 min. nahlási prvé dva doletené holuby kontrolnému dispečingu. Podľa nahlásených holubov a uvedených výsledkov toto OZ Žilina a OZ Terchova nesplnili, alebo sa mýlim. Ak je to pravda, tak dúfam, že nemusím pripomínať pretekovej komisii, čo majú s nenahlásenými holubmi urobiť.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené