Vírus na webe

Milan Blahovský (07.07.2009, 14:21)
Ospravedlňujem sa návštevníkom webovej stránky SZ za ohrozenie ich PC, ale neznámi hackeri , pravdepodobne z Ruska prenikli ochranou a zavesili vírus do položky zaletených holubov ako aj na hlavný indexový súbor. Súbory sú očistené, ochranu vstupu na web ošetrená. Ak by ste mali niekedy problém spôsobený vírusovou hrozbou na tomto webe informujte ma.
František Ištvánek (22.07.2009, 21:16)
Milan chci tě pozdravit a popřát dobrý let. V TS Krškany mi to na střídačku ukazuje zavirované stránky. Buď je to zavirované, anebo mám já počítač zavirovaný. Ale po otestování PC, počítač je v pořádku. Tak nevím. F.I.
Milan Blahovský (22.07.2009, 22:21)
Bolo to zavírené, očistil som to, zrejme link tejto stránky ostal v pamäti tvojho antiviroveho programu ako nebezpečný a hlási to. S pozdravom MB
Marek Gajdoš (23.07.2009, 17:49)
No aby sme tomu dali nejake vysvetlenie: Ten virus robi asi taku vec ze ak niekto naštivi nejaku stranku, na ktorej ten virus je tak si ho automaticky stiahne do svojho pocitaca. Ak navyse ten dotycni spravuje nejake stranky a pristupuje na FTP tych stranok cez Total Commander verzie 7.49 a nizsej tak sa ten virus automaticky sa sam nanesie na vsetky FTP, ktore sa spravuju cez dany Total Commader. To sa stalo aj mne (hoci ma plne akualizovany ESS 4) a zavirilo to dalsich 6 webovych stranok, ktore spravujem. Nastastie som ich uz vycistil a Total Commander updatol na verziu 7.50. To iste sa asi stalo spravcovi stranok TS Dolne Krskany - stacilo ze v case ked este nebola odvirena stranka SZ navstivil tento web a dostalo sa to cez neho aj na stranky TS. Cele vysvetlenie velmi jednoduche: Total Commander do verzie 7.50 nekodoval hesla na pristup k FTP uctom, od verzie 7.50 to uz koduje ale kodovanie musi uzivatel previest manulane, takze radsej odporucam pouzit aletrnativne riesenie (napr. FREE FileZilla, WinSCP). Mozno trocha vela informacii zo sveta IT ale mozno to pomoze k zastaveniu sirenia takychto virusov. Letu zdar a virusom smrt.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené