Prosím, môže mi niekto popísať ako postupovať?

Ing.Miroslav Gašpar (01.07.2009, 12:06)
Priateľ má Mega systém. Ráno v deň preteku tzv. SPEED zapojil na kábel , ale nevšiomol si , že hodiny mu meškajú. Túto skutočnosť zistil až pri prílete holubov, že hodiny resp. SPEED ukazuje cca o 26 tisíc sekund menej ako bol skutočný čas, čiže meškanie. To je približne o 7 hodím menej. Takto bol vytlačený aj protokol, s uvedeným meškaním. Ale nakoľko sa v Pretekovom poriadku nič nehopvori o meškaní a ani o predbiehani času u EKS iba ak nejde protokol vytlačiť, a je možné z displeja prečítať skutočný čas, vypíše sa protokol s uvedenými časmy a zapíše sa chyba resp. uvedený problém do protokolu. Otázka: ako v takomto prípade postupovať ? 1., Je možné uvádzaný čas meškania pripočítať a takto vypočítať výsledky ? 2., Alebo sa meškajúci čas bude priratávať ako čas doletu holuba ? Čiže tak ako u hodín sa meškanie pripočíta k času konštatovania holuba ? Od vzniku uvedeného poroblému ( našťastie, alebo žiaľ ) ide čas na uvedenom prístroje správne. Prosím len o seriózne odpovede.
Marek Gajdoš (02.07.2009, 13:21)
Ak mu hodiny meškali tak pri spracovaní výsledkov sa toto meškanie zadá do programu a ten ho v tomto prípade pripočíta k času doletu holuba. To či sú to obyčajné hodiny alebo EKS v tom nehrá žiadnu rolu. Ak meškali tak meškali. Skôr by som hľadal príčinu prečo meškali? Skúste ešte pozrieť nasadzovací list a na ňom je uvedený čas vytlačenia protokolu - ak aj na ňom bol zly čas tak potom asi nedošlo k synchronizácii času. Ak je tam čas spravny tak potom nastala nejaká chyba v EKS.
Ing.Miroslav Gašpar (02.07.2009, 15:15)
p. Gajdoš. Ďakujem za Váš názor a snahu pomôcť. Na pripočitanie času mám aj ja rovnaký názor ako je Váš. Samozrejme že by bolo vhodné prísť na príčinu. Tento SPEED lebo ako sa to menuje si zobral domou mladý ale šikovný chovateľ a bude sa snažiť prísť na to čo sa vlastne udialo. Medzi ťím reklamovali aj batériu. Počas písania tohoto príspevku som zavolal kamarátovi, a overil si či nasadzací protokol bol v poriadku. Potvrdil mi že je v poriadku tak ako má byť. Ale vraj keď prišiel z klubu domov tak SPEED odložil a napojil ho až ráno. Čiže mohla by to byť aj tá batéria? No zrejme ďalšie pokusi bude vhodne robiť až po sezóne. Ak sa to nevyskytne znova. Dnes budeme nasádzať Hamburg celá OZ na jednom mieste , tak sa tam stretneme a problém preberieme. Ešte ráz ďakujem a nech Vám to letí.
Ing.Miroslav Gašpar (02.07.2009, 15:17)
Ospravedlňujem sa, napísal som Hamburg, ale budeme košovať do Hannoveru.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené