Podakovanie a zamyslenie

Peter Holienka (07.06.2009, 21:23)
Tymto by som chcel podakovat p. Kasubovi Milanovi za to,ze zachranil dcere holuba letiaceho zo skrachovaneho zavodu Rokycany 1 zo dna 31.5. 09 o ktoreho sa staral 5 dni a zachranil ho od isteho uhynu.Chcel by som podotknut ze plne suhlasim s tvojimi prispevkami ohladom skrachovalych zavodov.Dcera dopadla tak ako ty mozno este horsie nakolko sa jej nepovracali viacery ucastnici celostatnych vystav a takmer ziaden rocak.Dcera zacala prvy rok zavodit zacalo ju to bavit a ked po zavode videla ako sa musia vyhadzovat male mlade tak ju to zobralo a povedala ze ona uz radsej do kosa holuby neda a bude sa radsej z nich doma tesit.Moj nazor poznas ze nemoze startovat holuby jeden clovek a zvlast ked je skarede pocasie a pritom sa vie ze ostatne OZ stahuju holuby. My samozrejme ked je pekne pocasie ako bolo dnes t.j. 7.6. zrusime dva zavody no a ked je skaredo a hoc je prislub ze sa holuby stiahnu pustia sa aj tak a potom to tak dopadne. Ja som za tri roky posebe iduce stratil na troch zavodoch tie najlepsie holuby vsak ty o tom vies preto este raz prizvukujem ze nie je mozne aby za zleho pocasia rozhodol o starte jeden clovek a urcite nie som sam ktory s tymto navrhom suhlasi a taktiez nieje mozne aby zrusili zavody dvaja ludia bez udania dovodu. s pozdravom Peter
Milan Kašuba (08.06.2009, 12:31)
Ahoj Peter. Čo k príspevku dodať? Iba to ,že holuba som našiel v Brne na ulici,totálka. K rozhodovaniu by sa mali vyjadriť určite viacerý skúsenejší chovatelia,veď aj na to sme rošírili výbor,nie?Ale našich teraz budú zaujímať tí, dvaja k....i čo píšu po internete, alebo viacerí,ktorý sa neboja pridať a vyjadriť svoj názor.Ináč sa budeme tváriť,že je všetko v poriadku a tak to má byť.ČAW
Milan Trúchly (08.06.2009, 16:41)
Ahojte, a dokedy alebo koľko rokov ešte necháte rozhodovať iba jedného alebo stále toho istého rozhodovať!!
Vladimír Kavčiak (10.06.2009, 21:10)
Ahojte, nedá mi nereagovať na Tvoj príspevok. Je to na zamyslenie, že jeden človek , ktorí sa správa ako "malý boh"dokáže tri roky po sebe zlikvidovať oblasť. Na celoštátnej výstave bude obdivovať holubov, ktorí majú perfektné koeficienty a nemôže prísť na systém dochovania takýchto holubov. Je to veľmi jednoduché, nech štartuje holuby ako iné oblasti, ktoré si holuby vážia. Poprosím schopných ľudí vo výbore, nech zaplatia školenie štartérovi OZ a nech ide na školenie k štartérovi z OZ Žilina. Zabránite tak ďalším stratám dobrých holubov. S pozdravom Vlado.
Milan Blahovský (22.06.2009, 09:13)
Touto cestou vyslovujem poďakovanie a uznanie výcvikárovi OZ SNV Štefanovi Zeleňákovi za rozhodnutie odložiť pretek Chrudim dňa 21.6. na náhradný termín. Určite budú so mnou inteligentní chovatelia súhlasiť a snáď im to ich holuby v ďalších pretekoch vynahradia úspešnými doletmi. V daždi sa chodí na huby resp. ryby a nie súťaží v pretekoch poštových holubov. Nech zdravý rozum zvíťazi aj pri ďalších rozhodnutiach.
Milan Kašuba (22.06.2009, 10:45)
Milan ahoj. Neviem či si nezvolil silné slová o inteligentných chovateľoch,lebo začínam mať pochyby.U nás v OZ ČADCA je nás asi 140 a keď som kvoli špatnému rozhodnutiu zo dňa 31.5.protestoval a napísal 2 články na internet,tak som bol olastným výborom potrestaný a so mnou ďalší dvaja ktorí zdieľali stejný názor.Hájili sme celú oblasť a čuduj sa 136 chovateľov sa raduje,že sme dostali trest.Nikomu nevadí,že nemáme dať čo do koša ,ale všetci mlčia. Milan,o inteligencii som si urobil názor sám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O TRESTE ZA TENTO ČLÁNOK DÁM VEDIEŤ.
Milan Blahovský (22.06.2009, 11:53)
Ak to 136 chovateľom nevadí, že sa ich holuby trápia v daždi každý týždeň, že sa roky trápite ako OZ vo výchove a príprave špičkových holubov pre výstavy tak to je skutočne na zamyslenie kde sú hranice inteligencie. Veľa nechýbalo a rovnako by sme vyviezli holuby a vypustili ich na mieste štartu pretože v Čechách počasie včera pre štarty aj bolo vhodné, ale to čo ich čakalo na Slovensku nemá s holubárením nič spoločné. Pravdepodobne by aj potrebné percentá nejako prerazili, ale čo tie ostatné holuby ? Tie nik nepotrebuje ? Chceme predčasne skončiť alebo dolietať s torzom holubov sezónu? Pred 3 týždňami sme stiahli holuby zo 400 km a vypustili do prehánok v Martine. Bolo to aj na tomto či českom DF naznačené, ale tam išlo o prechodný dážd a nie to čo sa deje tento víkend a povíkendové dni. Vyhodiť ťažké tisíce za prepravu iba za cenu toho aby chovatelia, ktorí s holubami pracujú, investujú do nich a obetujú sa aj v prospech zvyšných, zlikvidovali svoje najväčšie esá aby sa našiel spôsob ako im skomplikoval ďalší priebeh súťaženia, to je inteligentné ? Prial by som niektorým sa pozrieť do susedných OZ v Poľsku čo sa tam stalo po krachovom preteku ? Prípadne nech sa pozrú na sever od Žiliny. Práve takéto situácie dokazujú čo za osobnosti tvoria celý chovateľský kolektív v danom OZ. Kto to akým smerom ťahá a čo je jeho hlavným zámerom.
Milan Kašuba (22.06.2009, 14:21)
Milan,naTvoj príspevok sa nedá povedať nič,je to čistá pravda a vystihol si situáciu u nás.Čudujeme sa ,že nás ubúda,ale teké rozhodnutia položia každého.Pár dobrých chovateľov uvažuje o konci. Tak o čom to všetko je?Celá sezona sa dolieta s priemernými holubami a niektorí borci sa budú biť do prs aký su borci a neuvedomia si že nemajú súperov (nemyslím seba).S pozdravom.
Ing.Miroslav Gašpar (22.06.2009, 16:36)
P. Kašuba niet Vám (nám ) čo závidieť. Máte niekoľko možnosti. - Buď sa pridáte k tej 136 člennej mlčiacej väčšine a budete držať hubu a krok. - Alebo potichu skončíte s aktívnym pretekaním a po Vás neštekne ani pes. - Alebo sa k Vám pridá dostatočný počet chovateľov z tej 136 člennej mlčiacej väčšiny a budete sa snažiť vytvoriť nové OZ s rozumným vedením. Ale tu narazíte na problém , že ohrozite pôvodnu OZ so zadubencami. Takže ich musí zostať minimálne 80 členov a vy si budete musieť zohnať ďalších cca 20 členov ( čo by nemusel byť až taký veľký problém ) , (ako vidíte, takýto stav ešte má aj ochranu ). Ale v tomto prípade musíte rátať s tým, že 90 % chovateľov, ktorí chodia na DF Vás označia za rozbíjača a ................ . Samozrejme, že je tu ešte jedno riešenie, a to vymeniť staré vedenie novým riadnym demokratickym postupom podľa STANOV a Organizačného poriadku. Ale povedzme si pravdu, koľkí šikovní a poctiví chovateľa sa vám pohrnú do funkcií ? Takže keď takýchto chovateľov do funkcií nedostaneme, potom sa ani niet čomu diviť , že vo funkciach máme to čo máme. No ťažký je život nielen poctivého chovateľa, ale aj prostého človeka.
Štefan Nochta (24.06.2009, 22:31)
O tom, že väčšina je mlčiaca, niet pochýb ani v OZ Komárno, kde bol tiež skrachovaný dvojzávod Hanover-Nová Ves. To, že holuby prichádzali úplne zruinované a premočené to už skôr bude pravidlo závodov----a strata zdravého rozumu.
Jozef Pažitný (25.06.2009, 01:16)
Ako sa vám dobre nadáva na prácu výboru. My si výbor volíme. Vy nie? Kto robí, robí aj chyby. Nechcem sa niekoho konkrétneho dotknúť, ale zväčša najviac nadávajú tí, ktorý pre OZ neurobili nič. Nepoznám vaše vedenie, ale poznám prácu, akú treba vynaložiť, aby sezóna prebehla hladko. Je jednoduché byť generálom po krachovom závode. Pán Holienka píšete, že špičkový chovatelia nasadili tie najlepšie holuby. VŠETKY média hlásili zlé počasie a niekto snaď čaká, že sa stane zázrak a nebo sa rozostúpi? Akosi radi zabúdate, že za holuby nasadené na závod v PRVOM rade zodpovedá chovateľ, potom zvolený člen-členovia OZ zodpovedný za štart a až potom štartér. Chcete ospravedlnenie. A komu sa ospravedlní chovateľ, keď ich poslal do takého nečasu. Ak sa neviete dohodnúť, čo nie je určite jednoduché,určite si pevné pravidlá. U áut sa uzákonilo stále svietenie, lebo sa nedalo jednoznačne určiť, či už je, alebo nie je šero. Alebo závod dopredu zrušíte. ale ak auto vypravíte bude isté, že sa odštartuje nebudete musieť nadávať, že to niekto pobabral. Aj v Žiline, ktorú dávate za príklad mali minulý rok krachove závody. My máme výborného a zodpovedného koordinátora štartu /nie som to ja, taký skromný/ a teraz to tiež pobabral. Nikto sa neraduje keď stratí holuba.To by sme ani nemohli nasádzať, ak sa budeme báť strát. Tiež nemôžeme lietať len v bezvetrí a za jasna. Nie vždy, všetko v živote sa podarí. Ak som sa niekoho dotkol....je už veľa hodín musím končiť.
Milan Kašuba (25.06.2009, 07:12)
Zdravím p. Pažitný. V príspevkoch nikto nespochybnil prácu výboru,určite nič nerob nič nepokaz platí ,ale reakciu clenov OV ako reagovali na výtky určitých chovateľov.A k preteku? bolo oznámené,že holuby sa stiahnu za zlého počasia na trať 140 km a bolo zlé počasie?Preto sa nasadili také holuby ako sa nasadili nie? Lenže holuby sa pustili na cca 400 km udajne do pekného počasia.A keď sa pozriete na hl. preteku tak je napísané oblačno,hmlisto.Zvláštne však?Iba trošku na vysvetlenie a ukončíme diskusiu,lebo asi nemá zmysel.
Milan Blahovský (25.06.2009, 08:35)
Najvyšší čas sa zamyslieť či nezakotviť v našich stanovách "Zákon o ochrane poštového holuba". Určite sú prípady kedy nie je možné presne zmapovať či sa pretek podarí alebo nastanú v jeho priebehu komplikácie, ale ak je jasné, že sa počasie vyvíja v blížiacu sa katastrofu pre holuby potom je treba uzákoniť, že nie je prípustné organizovať preteky nech sa jedná hoci aj o VCS či pretek základnej organizácie na 150 km. Mnohí sa totiž k týmto ušľachtilým vtákom správajú bezcitne.
Zdeňek Adamík (25.06.2009, 09:14)
Pane Pažitný, jen tak na okraj. Chovatelé nasazují holuby na závod s očekáváním a důvěrou ve funkcionáře, že bude s holuby slušně zacházeno v průběhu přepravy na místo startu, včetně startu samotného. A navíc, když nic jiného, za to také platí. Jistě, každý může udělat chybu, ale chyby opakované by Vám v práci někdo neustále toleroval? To asi ne...
Štefan Nochta (25.06.2009, 12:09)
Pán Pažitný, Vy si asi pletiete pojmy s dojmami. Ja totiž na nikoho nenadávam, nie je to moje "hobby". Ja som iba skonštatoval, že v akom stave prilietali holuby na holubník. A niekde sa stala chyba. Vy keď si nezapnete svetlo na aute, tiež sa dopustíte chyby a pykáte za to. Pokiaľ sa týka funkcionárov, volení sú preto, že sa im vkladá dôvera do rúk. Jasne Vám to povedal p. Adamík. Chyby sa nikdy nesmú obhajovať, ale z chýb by sa malo brať ponaučenie a na chyby sa musí verejne poukazovať, aby sa neustále neopakovali.Správny funkcionár kritiku príjme a berie si z nej ponaučenie a tí druhí.......
Daniel Krajcik (25.06.2009, 12:13)
Asi pred polrokom som debatoval s clovekom, ktory je tiez spoluzodpovedny za starty v istom OZ. To, podla coho sa on riadi su teletextove predpovede typu: "na uzemi CR bude teplo, oblacno, veterno ..." Ak vychadzame z logiky, ze nikto nechce zamerne zlym startom poskodit, tak potom je problem zrejme v tom, ze zodpovedni VOBEC nevedia narabat a vyuzivat to, co momentalne mame v rukach, resp. mozeme v rukach mat. Ako som uz raz na tomto DF pisal, myslim si, ze by nebolo na skodu pri SZCHPH zriadit KOMISIU METEOROLOGICKU a tak, ako dnes pred zaciatkom sezony skolime vycvikarov OZ by sa preskolili aj starteri OZ. Prip. usporiadat seminar, kde by sme pozvali profesionalnych meteorologov, nasich uspesnych starterov, ... a vymenili si skusenosti, obrusili nazory, atd.. Ked Slovensko naposledy navstivil prezident FCI, Dr. Tereso, ukazoval mi vo svojom fotoaparate fotografie z takehoto sedenia. V Portugalsku ich pravidelne organizuju uz niekolko rokov a maju len tie najlepsie skusnosti. Tak preco tento koncept neprevzat ???
Milan Heglas (25.06.2009, 16:58)
Vážený pane Pažitný. K Vašemu příspěvku mohu říci, že po jeho 1. přečtení mne napadla pouze negativní reakce...Ale vidím že na důvod, který ve mne tuto reakci vyvolal už reagoval pan Adamík. Můj názor na tento problém se od toho jeho vůbec neliší. Holubář holoubky připraví a nasadí na závod. Tímto momentem za něj někdo přebírá zodpovědnost za tyto holoubky...Já jako mladý chovatel bych se i možná rozhodl nenasadit holuby na závod s takovou předpovědí počasí, ale zároveň nebudu jiným vyčítat že nasadili nebo jim vůbec upírat právo na to nasazení... Nakonec to třeba budu já ten "poškozený" ,protože závod se třeba podaří a já ztratím kontakt se svými konkurenty, nebo mi to vyjde, ale poškození budou zase chovatelé co nasadili... V takovýchto krizových situacích bych sice nechtěl být v kůži startéra, ale raději budu za vola z důvodu že jsem ty holuby nepustil, než z důvodu že jsem lidem zlikvidoval chovy a několik let práce... Takže jak jsem psal už dříve, v nynějším systému budou poškozeny vždy 2 strany. V jednom případě to mohou být Ti, kteří holoubky nenasadí, v druhém případě Ti co holoubky nasadily. A vlastně nakonec je poškozený i ten startér a i důvěra ve vedení OS... Z toho zase pramení nevraživost, pomluvy a nenávist mezi chovateli a další problémy, o kterých všichni víme že prostě to naše holubaření trápí... Takže proč se konečně nedohodneme na něčem rozumném? Proč se každý rok musí vést debaty na toto téma? Kolikrát chceme ještě zopakovat ty stejné chyby? Už tady něco naznačili pánové Blahovský a Krajčík! Proč to nezkusit?! Máme tady návrh na "Zákon o ochrane poštového holuba" a dále na "Meteorologicku komisiu". Já bych se vyjádřil k té komisi. Podle mne není ani potřeba cvičit každého startéra z OS. Protože si nejsem vůbec jist zda by se na to školení všichni dostavili. Ať už z důvodu vzdálenosti, nebo jakéhokoliv jiného. Proč nezkusit oslovit odborníky, meteorology, a z nich ustanovit takovou komisi? Např. před sezonou zajistit 7 ( i 3 nebo 5) takovýchto odborníků, kteří by před každým závodem v den startu, nebo den před startem vyjádřili svůj názor na meteorologickou situaci? A podle jejich převažujícího názoru se potom rozhodnout? Tedy možná ještě lépe řečeno ne se rozhodnout, ale dát na jejich názor. Pustit, nepustit. Samozřejmě by jsme jim museli trochu nastínit co jsou holoubci schopni zvládnout! Aby nerušili závody třeba kvůli přeháňkám... Ale tady už je šance že by to mohlo fungovat. Třeba by jsme k nim mohli do komise přidat i zvoleného člena z řad holubářů, který by to s nimi konzultoval. Holubáře, který miluje holoubky, není mu lhostejný jejich osud, a nejde mu pouze o vlastní prospěch. Kdyby bylo o tomto tématu hlasování, mohu Vám říci jak bych hlasoval. Zvedl bych ruku pro Meteorologickou komisi! A když jsem zde už mluvil o poškozených stranách, na tu nejvíce poškozenou jsem zapoměl!!! Nejvíce poškozená strana, naši milovaní holoubci ( já je miluju, nevím jak Vy) by určitě hlasovali i pro "Zákon o ochrane poštového holuba"!!! A ještě k Vám pane Pažitný. Po 2. přečtení Vašeho příspěvku a vychladnutí jsem našel i něco s čím souhlasím. A to že nadávají nejvíce Ti, kteří nic nedělají... Ale zrovna v tomto diskuzním tématu, si myslím, že nadávají lidé kterým jde hlavně o holuby a hledají nějaké řešení!!!

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené