World championship vo Francuzsku - 2009

Daniel Krajcik (19.05.2009, 21:36)
Zoznam dodanych holubov na WCH do Francuzska: http://www.colombophiliefr.com/champ_monde/champ_deb.html pod - Les pigeons inscrits
Alexander Hlavatý (20.05.2009, 11:19)
Zdravím všetkých holubárov. Zo záujmom som si pozrel zoznam dodaných holubov na WCH do Francúzska tak zo Slovenska , ako aj z ostatných štátov a zistil som zaujímavé skutočnosti. Slovensko reprezentuje 25 holubov od 13 chovatelov z 6 OZ. Menovite: OZ Senica- Chytil 4ks, OZ Nitra- Hečko2ks,Tasári3ks,Vajda2ks,Kurek1ks,Hudec1ks, OZ Levice- Škvarka 1ks, Petrovič 2ks, OZ SNVes- Mulik 2ks,Ďula 2ks, OZ- Bodnar 2ks, OZ Žilina- Valiga 2ks. Z holubárskych veľmocí ako Holandsko, Belgicko.... aj svetový chovatelia poslali iba jedného holuba. Keď som si pozrel nominácie SZCHPH tak som zistil že zďaleka nekorešponduje s dodanými holubami. Myslím si že na Slovensku máme aj viac OZ, ako aj viac chovateľov ako 13 ktorí by sa mohli na takomto podujatí prezentovať. Alebo sa mýlim? Nalejme si čisté víno. Hlavatý
Milan Blahovský (20.05.2009, 13:05)
Poopravím niektoré údaje : Bodnár - OZ Sabinov, Valiga - OZ Michalovce. Možnosť prihlásiť sa bola zverejnená na tomto webe v predstihu, svoj zámer dodať holuby oznámili na webe zverejnení chovatelia. Realita však v deň D, kedy sa odvážali holuby bola zrejme iná a niektorí nestihli pripraviť svoje mladé a povedzme ja som vytvoril tím s p.Mulíkom, od ktorého som zakúpil 2 mladé a tie sú podľa dohody aj vo Francúzsku. V "holubárskych veľmociach" zrejme svoj prísľub dodať holuby chovatelia dodržujú a napokon pre nich nie je problém vzhľadom na vzdialenosť dodať holuby do TS aj osobne. My sme boli závislí na odvoze v spolupráci s p.Kondrysom a tomu teda aj prispôsobiť to či tam holuby dodáme alebo ich dá niekto za nás. 19.4. bol dosť unáhlený termín, ale čo už nedá sa vyhovieť každému.
Alexander Hlavatý (20.05.2009, 14:23)
Ďakujem za opravu údajov a odpoveď. Priznám sa že dosť sledujem náš web a túto skutočnosť som nepostrehol, ale je dosť nepochopiteľné že nebol záujem z ostatných OZ prezentovať sa vo svete a porovnať sa so špičkou v rovnakých podmienkach. Myslím si že chýba prepojenie toku informácií z najvyššieho orgánu k radovým chovateľom, ale to si musíme vyriešiť sami. Podľa všetkého viacerí chovatelia sladko spia a tí šikovnejší sa na ich úkor zviditeľňujú.
Igor Barbírik (20.05.2009, 16:42)
zdravim ta Milan gde a kedi bola zverejnena moznost prihlasit sa pokial viem bola to nominacia szchph 25 do francuka a 20 do madarska a myslim ze zvez to aj hradi ked sa mylim tak omluvam .
Milan Blahovský (20.05.2009, 20:57)
Zdravím ťa Igor. Oznam bol zverejnený na webe SZ už v januári, zväz to nehradil, chovatelia si hradili dopravu holubov do TS. Alexander je pravda, že chovatelia mnohokrát spia a spoliehajú sa, že im ktosi osobne príde povedať, že sa tu a tam čosi deje. Je iná doba a ak chceš podať rýchlo informáciu medzi ľudí internet je ideálny, ale žiaľ nie každý má čas a možnosť sledovať chod týchto informácií.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené