Zmena PP pred mimor.zjazdom ???

Milan Blahovský (12.05.2009, 10:54)
Vážení funkcionári OZ Levice, výpočtár OZ Levice ako aj všetci zodpovední a hlavne seriózni chovatelia pýtam sa vás odkedy je v našej chovateľskej činnosti zavedená výnimka, týkajúca sa vyčlenenia chovateľa z pásma resp.výcvikového strediska ako ste to vo svojich pretekových výsledkoch prezentovali na svojej web stránke ???
O čo ide ? Pán Chren, ktorý je členom ZO Brehy, je zaradený ako samostatný člen do VS 3, hoci ZO Brehy sú zaradené do VS 1. Čo nám to za novinky zavádzate ?
Podľa mňa stále platí PP , ktorý bol schválený s doplnkami 23.4.2005 a v ňom je zreteľné napísané : "
2. A/ Výcvikové stredisko /VS/ je združenie najmenej dvoch a viacerých ZO CHPH jedného OZ CHPH
3.C/ ZO CHPH môže byť zaradená len do jedného VS. Ak OZ CHPH vytvára VS, tak do VS musia byť zaradené všetky ZO CHPH. Deklarácia VS musí byť uvedená v pretekových plánoch, ktoré je potrebné zaslať na sekretariát Zväzu do 28. februára bežného roka ( neskôr zmenený na 30.3. bežného roka)
Z môjho pohľadu sa jedná čisto o špekulatívne vyradenie chovateľa z daného VS, resp. zbavenie sa konkurencie.
Dúfam, že nebude potrebné dať podnet na riešenie tohoto problému Prezídiu SZ resp. KK SZ ( hoci paradoxne jej predsedom je práve člen OZ Levice) Neber to Dušan osobne, ale to sa medzi športovcami nerobí.
Chápem váš "dobrý" záujem o zaradenie chovateľa do pásma kde má najbližšie, ale to PP nepozná. Jednoducho jeho členstvo v ZO ho priradzuje do VS, kde sú ostatní členovia ZO. Alebo si myslíte, že nehovorím správne.
Ak sa toto povolí, mám obavu, že to spustí lavínu ďalších presunov členov pásiem.
Na jesennom zjazde SZ podám návrh na zmenu v PP , v bode tvorba VS asi v tom zmysle, že VS sa budú vytvárať podľa súradníc chovateľov a nie podľa príslušnosti ZO. Teda to čo propagujete už teraz s predstihom.
Jozef Kasan (12.05.2009, 14:53)
Milan Neprináleží mi dávať odpoveď, ale podám vysvetlenie. Jedná sa o neprispôsobivého člena (čo ďalej nebudem rozvádzať), ktorý býva v obci Žitavany, kde bol dlhoročný člen ZO. Pre nezhody v ZO požiadal o členstvo v ZO Brehy vzdialenej cca 30 km, pričom má možnosť byť členom v susednej ZO Zl.Moravce (prečo tak nie je tiež nebudem rozvádzať najlepšie to vie on sám). Táto záležitosť bola odhlasovaná na konferencii OZ. Kedže záujem OZ je aby chovateľov neubúdalo tak mu všetci vyšli v ústrety a je členom ZO Brehy a nie v najbližšej ZO (stanovy hovoria. že má byť členom "spravidla" v najbližšej ZO k bydlisku). Viem, že OZ neurobilo žiadnu nekalú vec a chovateľ tam podľa súradníc patrí. Keby to bolo ináč, bolo by to nespravodlivé proti všetkým ostatným chovateľom a hlavne aj tým, ktorí bývajú celkom blízko neho v jednej obci. Najprv si nás zvozil pod čiernu zem a v závere si nám dal za pravdu a podáš návrh na zmenu PP. [%sig%]
Milan Blahovský (12.05.2009, 20:32)
Jozef a všetci členovia OZ Levice, mojím úmyslom nie je nikoho voziť pod čiernu zem, ale poukázať na porušenie PP v takomto prípade. Ja chápem všetky okolností ohľadom pána J.CH., ale to že niekto nedokáže komunikovať s najbližším okolím nie je dôvod aby sme mu vychádzali v ústrety a vďaka nemu porušili to čo je ( alebo by malo byť) pre ostatných "svätým písmom" pretekania. Ak sa nevie niekto spratať do kože jednoducho mu nevezmeme členský poplatok a tak mu treba dať najavo čo si o ňom zvyšok myslí. Každopádne je členom ZO Brehy a preto tam aj musí byť zaradený či sa to konkurencii páči alebo nie. A to moje riešenie je dúfam prechodné, pretože prestupy chovateľov zo špekulatívnych dôvodov do VS kde majú na ružiach ustlané sú práve dôvodom na nezhody medzi chovateľmi v OZ a spúšťajú lavínu ohováraní. O rok to budete mať verím doriešené, ale zatiaľ platí starý PP.
Viliam Škvarka (12.05.2009, 21:13)
Jozef. Tvoj príspevok obsahuje nepravdivé informácie a preto musím reagovať.Nerozumiem na základe čoho si označil p.Jozefa Chrena za "neprispôsobivého člena"? Na vysvetlenie.Pán Chren je členom ZO Brehy od roku 2003.Jeho členstvo vnašom klube nebolo na základe prestupu,ale bol u nás zaevidovaný ako nový člen ,keď pred tým dva roky nebol členom žiedneho klubu a ani členom ako takým.Takže Tvoja informácia,že sme ho prijali kôli nezhodám v predchádzajúcom klube je nepravdivá.Ďalšia skutočnosť prečo nie je členom ZO Žitavany je tá,že táto organizácia sa do OZ Levice dostala až v roku 2008 a to už pán Chren bol päť rov členom ZO Brehy.Čo sa týka samotného p.Chrena od počiatku jeho členstva v našej ZO sme s ním nemali žiaden problém a napriek tomu ,že dochádza k nám 30 km je vzorom čo sa týka dochvilnosti na nasádzanie a otváranie hodín.Za tých šesť rokov sa nestalo ani raz,že by neprišiel,alebo,že by meškal. Ďalšia nepresnosť v Tvojom príspevku je ,že uvedené rozhodnutie o preradení Chrena do iného pásma bolo prijaté na konferencii OZ.Toto tiež nie je pravda,pretože toto sme sa dozvedeli na školení vycvikárov v T.B. tesne pred sezonou. Vôbec tu ale nejde o jedného člena.Skutočnosť na ktorú poukázal p.Blahovský je fakt,že rozhodnutie bolo urobené vrozpore z platným PP. Moja obava je či takto urobené výsledky sú platné keď na Zväz boli zaslané na deklaráciu iné ako sa teraz počíta. Zaujímavá je ale skutočnosť,prečo sa tieto veci riešia až po šiestych rokoch? Päť rokov nikomu nevadilo že Chren je súčasťou Zo Brehy a zrazu problém. Ďalšia zaujímavá skutočnosť je že v OZ Levice je viac členov v iných pásmach ako v skutočnosti regionálne patria a týto nikoho nezaujímajú.Že by dvojaký meter?Nerozumiem tomu. No a nakoniec si neodpustím poznámku.Keď sa Tebe alebo Vášmu klubu nepáčilo ako sme vOZ Levice začlenený tak prečo ste k nám prišli?Veď už včase Vážho príchodu bol Jozef Chren súčasťou ZO Brehy.Zdá sa že niektorý majú krátku pamäť. S pozdravom Škvarka.
Jozef Kasan (13.05.2009, 00:35)
Viliam Nakoľko si ma obvinil, že som podal nepravdivé informácie ešte raz odpoviem a tým končím nakoľko toto je vec OZ, ktorá si to musí vyriešiť sama. Sám dobre vieš, že som v ničom nepodal nepravdivé informácie. Niekoľko krát bolo J.CH. navrhnuté, aby bol členom tam kam patrí v ZO Žitavany. Ja si ho ako dobrého holubára vážim, ale to neznamená že nevyslovím niečo o čom si myslím, že mám pravdu. Ja som nehodnotil jeho pôsobenie v ZO Brehy, iba to prečo je tam a nie v ZO Žitavany. Dobre vieš prečo prestal v ZO Žitavany lietať, prečo nešiel do susedného klubu, prečo prešiel do inej OZ, prečo dochádza takú veľkú vzdialenosť keď ma ZO doma a ďaľšiu ZO čo by kameňom dohodil. No a prečo sa to rieši až teraz? No to tiež vieš že preto, lebo ZO Žitavany prišli do OZ Levice z OZ Nitra a tým sa vytvorilo pásmo Žitavany-Moravce, predtým sme boli jedno pásmo spolu. . Pozri si za posledné roky výsledky a uvidíš, že keby do ZO Brehy nechodil J.CH mnohokrát by Vás nebolo sedem účastníkov preteku. Ja verím, že výbor OZ túto záležitosť vyrieši, len mi je čudné že sa doteraz nikto z Vašej ZO oficiálne na túto vec neozval a zrazu sa to pretriasa na stránke SZ. Keď som nespokojný tak sa ozvem. Prečo to má byť riešené mimo OZ? Ak nemám pravdu je potrebné sa to opýtať výboru OZ. A Tvojou poslednou vetou si mi potvrdil to čo som si dávno myslel. Keď sa vrátili do OZ Levice ST.Tekov a T.Breznica prišla aj konkurencia. Ja zvyknem hovoriť, že najprv musím byť najlepší na ulici, v ZO, pásme a potom je na rade OZ. Holuby chovám od r. 1968 a sám sa už dlhú dobu pohrávam s myšlienkou zavesiť to na kliniec. Chýba mi čestný športový duch v holubárstve a lepšie medziľudské vzťahy. Mnoho chovateľov nevie prehrávať, neuznáva kvality súpera. Žiaľ pre lásku k holubom som to zatiaľ nedokázal urobiť i keď za holuby trpí celá moja rodina. [%sig%]
Viliam Škvarka (13.05.2009, 07:33)
Jozef. Dôvod prečo sa nikto z našej ZO neozval proti rozhodnutiu preradiť Chrena do iného pásma je velmi jednoduchý.Rozhodnutie bolo prijaté na schôdzi v T.B. dňa 17.4.2009.To znamená deväť dní pred prvým pretekom.Do dnešného dňa (13.5.2009.)neprišiel na náš klub žiadny oficiálny zápis o uvedenej skutočnosti.To znamená ako sme sa mali odvolať ,keď rozhodnutie výboru OZ sme nemali ničím podložené?Preto sme zareagovali až na zverejnené výsledky.Naša reakcia bola nezávisle od príspevku p.Blahovského vDF.Poslali sme p.Paterovi žiadosť na opravu nakolko výsledky nie sú v súlade z PP.Nerozumiem ako ináč sme mali reagovať?Pán Patera sa nám ozval a potvrdil,že konal na základe telefonátu od funkcionárov OZ. Moja reakcia do DF bola,len na základe toho,že Ty si napísal skutočnosti ktoré nie sú pravdivé. Podstata celého problému je ale inde.Pán Blahovský píše,že máme zle urobené výsledky v rozpore z platným PP.Veď by to malo byť v Tvojom záujme aby výsledky boli v poriadku,pretože na to nedoplatím ja ale všetci špičkový chovatelia v OZ,keď po sezone Vás nezaradia do MS kôli takejto chybe. No a čo sa týka konkurencie tak ja stým nemám žiaden problém,len všetko musí byť "Fair play".Tvoj príspevok bol tendenčný a preto moja reakcia.Stanovy Zväzu ale nerozlišujú či je niekto "dobrý",ale bo "zlý" člen.Pravidlá platia pre všetkých rovnako,alebo sa mýlim? Stále ale nerozumiem prečo to riešime my dvaja,prečo sa neozve niekto kompetentný.A asi ti ušlo,že pôvodný príspevok písal p.Blahovský a nikto mu nedal odpoveď.ZO Brehy túto vec nepotrebovala riešiť na stránkach Zväzu. Takže moja otázka Milan má pravdu,čo s tým? S pozdravom Škvarka.
Milan Blahovský (13.05.2009, 08:01)
Nechcem aby moje príspevky boli smerované k tomu, že som si zobral pod zub práve OZ Levice, kde som pred rokom spracovával výsledky a teraz nie( za čo ďakujem, pretože by som to pri dnešných povinnostiach nestačil ), ale všimol som si ďalší podklad prečo sa zamyslieť nad správnym spracovaním výsledkov povedzme v poslednom preteku V.Meziriči - dvojica Volentier + Brieška. Ako je možné, že sa opakuje poradie tipovaných holubov ? Jednoducho si dvojica neoznačila svoje KL ako č.1 a 2. resp. si neurčila poradie pre tipovanú sériu ak už nie pre MOZ tak pre MS. Podobný problém som v minulosti sledoval u niektorých jednotlivcov, ktorí konštatovali do EKS a do klas.hodín a pre správnosť zoradenia pretekových výsledkov si museli tieto holuby po nasadení očíslovať poradím. Z čoho má teda spracovateľ vychádzať ak takto nie sú KL označené ? Je začiatok sezóny a chyby sa začínajú opäť ukazovať, povedzme aj s tým písaním núl či SK u holubov ako sa o tom diskutuje na DF u p.Matušky. Čo robia KK a výbory v ZO a OZ ? To má opäť nastúpiť direktíva prezídia ???
Ivan Vida (14.05.2009, 16:00)
Vážení priatelia ! Zlé je, že Vás na porušenie p.p. upozornil člen prezídia, zlé je Jozef, že Ty vysvetluješ porušenie p.p. v priamom prenose a zlé je že toto sa udialo ako vidím za súhlasu predsedu KK. Sú to z Vašej strany čudné moresy hlavne preto, že ste vysokí funkcionári od ktorích by som toto nečakal. Mali by ste svoje konanie napraviť a zvážiť Vaše dalšie pôsobenie vo funkciách, ktoré zastávate. Julo Vida

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené