Vyhodnotenie pretekov z domu.

ROMAN NAHALKA-Romannasport (03.08.2025, 10:01)
Posledné sezóny sa nám v ZO viac krát opakuje vyhodnotenie v klube so štyrmi chovateľmi.Je na zváženie, či to zvládnu samozrejme s riadnymi predpismi zväzu aj 4 chovatelia, takisto aj nasadenie na pretek,ako je to v ČR, chovateľov ubúda, možno sezóna 26.
Ladislav Niňaj (03.08.2025, 12:55)
Pán Nahálka, o prehodnotenie zníženia počtu účastníkov preteku na 4- roch a samozrejme tým aj počtu pri vyhodnocovaní, som žiadal na základe požiadavky pretekovej komisie pred ostatným VZ zväzu. S tou istou argumentáciou, že v ČR to tak funguje. Tiež som spomenul, že členská základňa starne a chovateľov ubúda a navyše pri nutnom prechode na iné nasadzovacie stredisko vzniká potenciálne problém s prevozom košov, keďže nie každá ZO má k dispozícii dopravný prostriedok na ich prevoz. Podľa vyjadrenia nášho predsedu OZ sa na VZ o tom konkrétne nehovorilo, len bolo konštatované, že nikto okrem LM nemá problém, Tak ako to je?
Milan Blahovský (03.08.2025, 15:33)
Športová komisia dostala podnet na úpravu PP HLAVA I. ORGANIZAČNÉ USTANOVENIA ;Bod 9 :
9. Nasadzovanie holubov na preteky je platné, ak sa ho v nasadzovacom stredisku zúčastnia najmenej štyri (4) pretekové družstvá s rozdielnymi súradnicami doletu a adresou holubníka za prítomnosti minimálne jedného člena družstva berúceho účasť v pretekoch, ktorý dovŕšil 15. rok života. Štyria účastníci pretekov napísaných v hlavičkách kontrolných listov musia byť prítomní od začiatku a počas celého nasadzovania i naloženia holubov do prepravného auta až po jeho odchod z NS. Pokiaľ by sa pretekov nezúčastnili najmenej štyria (4) chovatelia, musia sa dve, prípadne viac, stredísk spojiť. V takom prípade musí byť každá komisia zložená zo zástupcov zainteresovaných stredísk.

Športová komisia predložila tento návrh na prejednanie prezídia SZ s tým, že nedoporučuje zníženia kvóra pri nasadzovaní holubov na pretek ako aj pri vyhodnocovaní pretekoch.( nie Blahovský, ale komisia či prezídium...)

Prezídium rozhodlo nemeniť toto kvórum a nepredložilo to ako návrh na zmenu PP v danom bode. Je otázne či by to prešlo pri hlasovaní vo VZ...

Celý problém je asi v tom, že NS či ZO sú v mnohých OZ v malej vzdialenosti ( často postavené účelov z dôvodu narušených medziľudských vzťahov ) a namiesto toho aby sme našli riešenie ako ich spojiť do silnejších celkov, kde budú schopnejší funkcionári ( ktorí napr. dokážu aspoň spočítať správne počty nasadených holubov a pod...) tak ich ideme oslabovať. Ja osobne nemám problém s počtom 4 chovateľov možno aj troch pri vyhodnocovaní EKS ( nie mech.hodín) ale som za posilnenie nasadzovania chovateľov na preteky v počte minimálne 7.
99 % problémov vzniká v malých NS. Možno je to pokojnejšie pri štyroch chovateľoch, ale pri mentalite nášho národa je iba otázkou času kedy vznikne v takom NS problém, teda presnejšie povedané - porušenie Pretekového poriadku...

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené