SUPER DERBY ŽILINA WINTER 2025-26 - ZIMNÁ EDÍCIA.

Vendelin Šadlák (16.07.2025, 00:00)
Zdravím chovateľov poštových holubov a hlavne nadšencov porovnávania mladých holubov v testovacích staniciach.
Do projektu zimnej edície v SUPER DERBY ŽILINA sa púšťam z viacerých dôvodov:
Je to hlavne, že posledné zimy bývajú veľmi mierne, a na 99% je to s počasím ako v jeseni.
V južnej Európe, ako napríklad Španielsko, Portugalsko sú tieto zimné edície už dávno zabehnuté, a v posledných rokoch naberajú väčšiu obľúbenosť ako letné edície.
Je to hlavne z dôvodu neznesiteľných horúčav, v lete aj cez 40 C, tak isto väčšej chorobnosti u holubov v lete, ako v zime, a v skorej jari.
Taktiež sledovanosť v zimnej edícii je u chovateľov väčšia ako v lete, lebo neprebiehajú preteky v oblastných združeniach.
Ja osobne, mám radšej tieto zimné edície a mám v nich väčšie úspechy ako v letných TS.

- Propozície a ocenenia do tejto zimnej edície pripravím behom nasledujúcich dní.
- Prihlasovanie sa začína 15.7. a naskladňovanie holubov bude od 20.7. do 10.10.2025.
- Pre túto súťaž bude TEAM 3+2 holuby zdarma, čiže 5 kusový team za 600€.
- Ocenenia budú vyrátané už pri účasti 1000 platených holubov, a budú konkurenčné svetovým testovačkám.
- Finálový pretek sa bude konať v rozmedzí 17.4. do 24.4.2026. zo vzdialenosti 420 - 490km a pravdepodobne bude už v sezóne 2026 pod značkou FCI a WORLD LEAGUE.

Týmto Vás pozývam pre účasť v zimnej edícii - SUPER DERBY ŽILINA WINTER 2025-26 a teším sa na každého účastníka.

Šadlák

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené