Krakow 28.06.25

Jozef Jakubcak (30.06.2025, 19:49)
Pozdravujem kompetentných funkcionarov koordinátorov alebo zodpovedných za štart regiónu Šariš......nech mi vysvetlia dôvod tak skorého vypustenia našich holubov! O 5,00 bola teplota 14 stupňov ešte o 11,00 teplota u nás 22,4 stupňov.Bola nízka oblačnosť slabá viditeľnosť vietor ale fúkal super.....možno to bol dovod.Výsledok je ten že naše holuby si odleteli 350-ku a nase kluby sa po x krát len zúčastnili.Pekne regionálne pos..ty pretek!
Jaroslav Benka (01.07.2025, 21:53)
Keď fukne vietor do zadku tak sa to letí na jednú stranu - tak ako počas bojov o Dukelský presmík.
Čo už nám Krakowy nesedia čo máme menšie vzdialenosti - bohužiaľ .Keď holuby nepoletia priamočiaro je koniec úspechu.
Jozef Jakubcak (02.07.2025, 07:36)
Jaro, cez tu Dukelsku dolinu holuby letia celú sezónu to je fakt počasiu nedokážeme zatiaľ rozkazat staci pozrieť výsledky a to je celé čaro úspechu chovateľov v jeho okolí,ale ako letia tie holuby prečo sú rozbité na mraky to netrápi nikoho.Nepametam si aby v tak stabilnom počasí na tak krátkej trati pustil niekto tak skoro stačí pozrieť video zo štartu holuby tam v tom šere tocia rozbité v skupinach už pri štarte.Taky dolet o 6,49 a podobne časy to je paráda zazitok....zaujímalo by ma kto z tých štartérov púšťa doma svoje holuby tesne po piatej.Preklepol som dátum preteku má byť 29.6.25.To o čom píšem je len môj názor na vec - dobry štart je základom dobrého preteku.

Milan Blahovský (02.07.2025, 10:24)
S nostalgiou spomínam na časy, kedy som sa zapojil do tém na DF a reagoval na ne so snahou nájsť logické vysvetlenie či riešenie problémov v nej nastolených. Postupne som z toho asi "vyrástol" pretože sa to skôr otočilo proti mne a nesplnilo to cieľ - poučiť niekoho, kto je nepoučiteľný.
Je to vaša kapusta, kedy si kto odštartuje pretek a aké následky má daný štart. Videl som to neraz vo výsledkoch takýchto pretekov, kde sa pod tlakom štartuje pomaly nie za brieždenia a to aj na krátkych tratiach, teda pri tratiach kde je z môjho pohľadu maximálna nespravodlivosť v porovnávaniach kvalít holubov. Je to o šťastí, vetre a maličkostiach, ktoré dokážu znechutiť celú prípravu ak teda nejaká bola. Netvrdím, že podmienky na štart boli nevhodné na dolet holubov( to by vedel najlepšie zhodnotiť vodič) . Z tých 150 km v pol sezóne by mal doletieť aj jednooký holub, ale J.Jakubčák položil či bol dôvod uháňať so štartom v tak skorých ranných hodinách ? Išla nejaká dažďová fronta, ktorá by neumožnila štart v daný deň ? Stúpalo tak prúdenie, že o hodinu či dva neskôr by bolo zavialo holuby na sever či juh ? Dolety holubov pred 7:00 zrejme potešili tých čo nemôžu kľudne spať, ale určite nesplnili cieľ a to hľadať zmysel v spoločných regionálnych pretekoch na krátkych tratiach.
Sledujem ako "zodpovedne" vkladajú funkcionári údaje o počasí na štarte a hlavne o vývoji počasia v mieste doletu...maskujeme či zahmlievame predstavu o možných príčinach vývoja daných pretekov ?
Holubári sú ale nepoučiteľní a tak ma už nič nedokáže prekvapiť...
Jaroslav Benka (02.07.2025, 10:49)
Jozef idú nové voľby - treba už na tom pracovať ako vyrovnávať km pre dolet aby neboli veľké rozdiely s práva ani zľava - toto je dosť veľká choroba pretekoch.
Zobralo sa Sabinov ,že sa to vylepší na doletoch holubov hlavne v ZO Bardejov kde máme z OZ najmenšie km a figa borová. Špičkových chovateľov zo Sabinova vylúčili jednotlivci z OZ veľký majstri a teraz sa tešia z doletov aké majú dobré holuby. Taká OZ BJ čo rozpredá 70 boxov a nemá na Krakow len 1500 holuby do kapacity 2800 tak to je choré. Ako mi povedal predseda ZO ak Ty nenasadíš tak nemá kto dať holuby ani na body. Nasadil som 125 ks - umiestnené 3 ks - kde tie holuby idú do čerta - ako divé husi keď letia.A ešte som doplácal na ZO do pokladne 37 e. A výsledok nulový - ide Ťa z toho poraziť .Holuby prechádzajú stále spodom a je koniec a si na úspech nahratý.
Jozef Jakubcak (02.07.2025, 15:04)
Ďakujem Milan táto diskusia neporiesi nič už som vyšumel chovatelia sú spokojný zaplatili si ten perfektný servis, potešil sa ten kto zaletel a karavána ide ďalej.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené