Ján Bučo
(13.06.2025, 10:36)
Pozdravujem priatelia,
Tento rok opäť vyhlasujem interné súťaže pri pretekoch MDKS.
V platnosti ostala súťaž o prvého nominovaného. Nevyplýva z nej žiadna povinnosť navyše pre koordinátorov, ani pre výpočtára. Ide o najspravodlivejšiu súťaž v rámci pretekov MDKS, nakoľko súperia holuby jeden proti jednému. Boduje prvých 10 doletených holubov. Sú im pridelené body od 10 po 1. V prípade rovnosti bodov sa na vyššiu priečku dostane chovateľ, ktorého holuby majú lepšie umiestnenie v rámci jednotlivých pretekov, teda nižší súčet umiestnení.
Do súťaže sa neplatí žiadne zápisné, ani štartovné.
Ocenení budú prví traja chovatelia pohármi.
Druhou, staronovou súťažou je súťaž ESO-TIP. Chovateľ si vyberie a aktivuje ľubovoľný počet holubov. Cena vstupu do súťaže je 5 € / holub. Spočítavajú sa dva najlepšie koeficienty dosiahnuté v aktuálnej pretekovej sezóne po aktivácii holuba. Nie je dôležité či holub má, alebo nemá krúžok M55, nárok na ocenenie majú všetky holuby rovnaký. Víťazom sa stáva holub, ktorý umiestni minimálne dva preteky a má najnižší súčet koeficientov z nich. V prípade, že by ani jeden z tipovaných holubov nedosiahol 2 umiestnenia, nárok na ocenenie majú holuby s jedným umiestnením od najnižšieho koeficientu. V prípade, že by sa žiaden z tipovaných holubov neumiestnil ani raz, vklad sa prevádza do ďalšej pretekovej sezóny.
Nahlásiť holuby do súťaže je možné pri nasadzovaní, alebo u mňa telefonicky na čísle 0907847774, prípadne e-mailom na adrese janbuco@gmnail.com . Holubom bude uznaný dolet z pretekov ak ich chovateľ prihlási do súťaže do momentu štartu pretekov. Tabuľka s prihlásenými holubmi a priebežnými výsledkami bude uverejnená na stránke www.longdistance.wz.cz
Ocenené budú 3 najlepšie holuby. 1. získava 50% všetkých príspevkov, 2. 30% a 3. 20%
V prípade otázok som Vám kedykoľvek k dispozícii.
Najneskôr zajtra ešte napíšem info ku plánovanej medzinárodnej súťaži SK+CZ+HU+PL
Ján Bučo
(26.06.2025, 11:31)
Pozdravujem priatelia,
Ospravedlňujem sa, nestihol som uviesť detaily k súťaži InterESO - Bučo cup. Súťaž InterESO - Bučo cup je súťaž holubov, ktoré budú bodovať z pretekov Stredoeurópskeho pohára Vítězslava Máchu, Brusel 1 a Brusel 2 v medzinárodnom meradle. Ocenené budú prvé 3 holuby v poradí po dvoch pretekoch pohármi a víťazom súťaže sa stane holub, ktorý získa z týchto dvoch pretekov dva najlepšie koeficienty. Ako podklad pre vyhodnotenie budú použité medzinárodné výsledky z oboch pretekov (MDKS + MKSM + MMK). Súťaž sa vyhlasuje pre všetky holuby bez rozdielu veku a pohlavia. Holuby pre túto súťaž nie je potrebné aktivovať, poradie sa bude vyhodnocovať automaticky. Poháre na ocenenie venujem ja a krmivo do súťaže venovala firma ZENEK PL.
Zároveň Vám chcem pripomenúť, že ešte stále je možné aktivovať si holuby v súťaži ESO TIP až do momentu štartu pretekov.
Letu Zdar!
Jano Bučo