Ján Bučo
(03.06.2025, 08:56)
Pozdravujem priatelia,
Dovoľte mi uverejniť niekoľko usmerňujúcich informácií k pretekom Tilburg.
Plánovaný termín pretekov je sobota 14.6.2025.
Nasadzovanie a zber holubov prebehnú vo štvrtok 12.6.2025.
Plán zberu:
Lovčica-Trubín, odchod auta o 10,00 hod., 46 holubov, 2 boxy
Rosina, 13,00 hod. / 77 hol. / 5 boxov
Bytča, 14,00 hod. / 45 hol. / 2 boxy
Veľké Bierovce, 15,30 hod. / 109 hol. / 6 boxov
Šintava, 17,00hod. / 175 hol. / 9 boxov
V prípade akýchkoľvek otázok ma prosím neváhajte kontaktovať na čísle 0907847774.
Plán zberu bol na webe umiestnený na zlom odkaze, ale po upozornení som prelink opravil, malo by to fungovať bez problémov.
Tohtoročné počasie je nevyspytateľné. Pevne verím, že do začiatku maratónskej sezóny sa umúdri.
Prosím, nezakladajte ďalšie témy na preteky Tilburg, Informácie budeme koncentrovať v tomto komunikačnom vlákne. Ďakujem.
Letu Zdar!
Jano Bučo
Ján Bačík
(03.06.2025, 09:15)
NS Bytča - začiatok nasadzovania 12.6. 2025 od 12:00
Ján Bučo
(03.06.2025, 11:20)
NS Rosina - začiatok nasadzovania 12.6. od 11,00 hod.
František Dohňanský
(04.06.2025, 13:57)
NS Veľké Bierovce - začiatok nasadzovania 12.6. od 13,30 hod. Prosím o dochvílnosť.
Patrik Pavelka
(05.06.2025, 09:01)
NS Šintava - začiatok nasadzovania 12.6. od 14 :00 hod. Prosím o dochvílnosť.
Matúš Angleta
(08.06.2025, 17:27)
NS Lovčica-Trubín začiatok nasadzovania 12.6. od 7:30 hod. Prosím o dochvíľnosť.
Jakubec Ľudovít
(12.06.2025, 15:18)
sdfddfsf
Ján Bučo
(12.06.2025, 22:13)
Dobrý večer, priatelia,
Na cestu do Tilburgu sme spolu s priateľmi z Maďarska poslali 395 ks holubov od 105 chovateľov. Veľmi ma teší, že s nami košovala maďarská maratónska špička. Pre náš klub je to veľká prestíž. Svedčí to o tom, že našu prácu si cenia aj za hranicami Slovenska.
Predbežne je štart holubov plánovaný na sobotu ráno.
Zajtra, v priebehu dňa ešte prinesiem informácie o interných súťažiach pre túto pretekovú sezónu.
Letu Zdar!
Jank Bučo
Ján Bučo
(13.06.2025, 15:54)
Kontrolný dispečing pretekových gumičiek z pretekov Tilburg vykonáva p. Patrik Pavelka.
Po dolete holuba je potrebné nahlásiť: Číslo holuba, číslo gumičky a kód zvnútra gumičky, tzv. tajné číslo.
Kontakt na p. Pavelku: +421902505015
Ak to situácia dovolí, štart bude vykonaný v čo najskoršom rannom termíne.
Letu Zdar!
Jano Bučo
Ján Bučo
(13.06.2025, 19:15)
Pozdravujem priatelia,
Auto cca pred hodinou dorazilo do Tilburgu. Holuby majú k dispozícii krmivo a vodu a po ceste odpočívajú.
Predpokladaný čas štartu zajtra o 6,00 hod.
Letu Zdar!
Jano
Ján Bučo
(14.06.2025, 06:06)
Dobré ráno, priatelia,
Preteky Tilburg boli odštartované dnes o 6,00 hod. Počasiena štarte,polojasno, JV vietor 3 m/s. Prajem všetkým zúčastneným dobrý dolet.
Jano
Miroslav Gemery
(14.06.2025, 11:41)
Vazeni kolegovia a nie len vy maratonci skusme sa spolocne zamysliet nad organizaciou pretekov a pripravou holubov na mieste startu.
Aj v tomto pripade boli holuby dopravene na miesto startu cca.18:00 co je priblizne 12 hodin pred startom (Tilburg-900 km)
Ako skutocnost vam uvadzame priklad z Belgicka.
Pretek Bourges-500-km-kosovanie 12.6.a start mal byt dnes ale vzhladom na zle pocasie sa odklada na zajtra.
Pretek Cahora-700-km-kosovanie 11.6.a start mal byt dnes ale vzhladom na zle pocasie sa odklada na zajtra.
A podobne to robime aj v Oblastnych zdruzeniach kde po strastiplnej preprave pocas noci ich rano dovezieme castokrat v "POJAZDNYCH KREMATORIACH"na miesto startu a okamzite pustime.
Chcel by som vidiet vas ako by ste sa po takejto noci tvarili a aky vykon by ste v praci podali.
S pozdravom Gemeryovci.
Barbirik Igor
(14.06.2025, 12:07)
Pán Gemery ja s vami súhlasím voľakedy to tak bolo nasadzovanie sa v piatok a letelo v nedeľu vo svete to tak funguje len na sk sme výnimka
Peter VAVREK
(15.06.2025, 22:13)
Tento návrh som dával aj tento rok už realizovať funkcionárom v regióne Šariš pri preprave nad 500 km + tratiach zatiaľ to neprešlo...ale vyzerá že na budúci rok 2026 už to bude reálne....povinná karta vodiča nepustí.....a pre holuby to bude určite lepšie čas na ošetrenie napájanie kŕmenie.... kosovanie v piatok vo večerných hodinách kde pracujúci sú už doma vyzerá to prechodné.... uvidíme do budúcna
Ján Bučo
(20.06.2025, 08:37)
Pozdravujem priatelia,
Ku predchádzajúcim trom príspevkom sa nebudem vyjadrovať. Pracujeme s absolútne odlišnou členskou základňou, s diametrálne inými počtami nasadených holubov a hlavne s inou štruktúrou pretekových plánov.
Bohužiaľ preteky dopadli, ako dopadli, ale to nie je vecou zlej prepravy, ani krátkeho oddychu. Maratónske preteky skrátka také bývajú. Lenže samozrejme je rozdiel keď chovatelia niekde z Beneluxu pustia v Marseille 10000 holubov a priletí ich 1000, je sa na čo pozerať, aj keď vlastne je to dolet aký sme mali my teraz. Náš 400-členný křdlik sa rozbije už v polovičke Nemecka a potom je ťažko čakať.
Preteky TIlburg prosím ukončiť v nedeľu 22.6. a doletové listiny poslať na adresu predsedu klubu:
František Dohňanský
Trenčianske Stankovce 828
913 11 Trenčianske Stankovce
Ďakujem za porozumenie a prajem vám všetko dobré.
Letu Zdar!
Jano Bučo
Miroslav Gemery
(20.06.2025, 14:23)
Dobry den pan Buco.
Ak budeme nasadzovat a vypustat holuby tak ako to robime doteraz tak sa netreba cudovat ze clenska zakladna a aj pocty nasadenych holubov sa budu nadalej znizovat.
Tu uvadzame ako dopadol pretek Cahors.
Kosovanie-11.6.
Start-16.6.
Pretek vyhral:Gino Clicque-na vzdialenosti 713 km a nasadil 34 holubov.
Dolety jeho holubov:
17:23
17:40
17:52
18:03
18:13
18:13
18:21
18:21
18:24
18:27
18:28
18:29
18:30
18:58
19:03
19:04
19:20
19:24
19:42
SKUSTE SA VSETCI NA TYM ZAMYSLIET!!!!!!!!
Luhový Miroslav
(20.06.2025, 17:18)
Pan Gemery,
myslim si,ze je trosku nefer porovnavat dolet zo 716 km s doletom s 1000 km.A este vypichnut jedneho s najlepsich chovatelov.
Skor si ,ale myslim,ze je na zamyslenie preco uz treti pretek ,ktory bol v tomto termine za posledne roky nenaplnil ani tych 20%.Buchat sa do prs aki sme tvrdasi a potom doleti sotva kazdy piaty holub...Myslim si,ze nad tymto sa treba zamysliet.
Luhový Miroslav
(20.06.2025, 17:55)
Este taky maly dodatok,bolo by fer porovnavat San Sebastian s Brusselom?Tiez asi nie....
Miroslav Gemery
(22.06.2025, 09:20)
Pan Luhovy
Tu uvadzame dolety holubov tych "horsich chovatelov" !!!
50. miesto- WYBO MARC-718 km nasadene-3---doletene-2
18:04
18:42
-------------------------------------------------------------------------------------------
100.miesto-DE CLERCQ ERIC-742 km nasadene-6---doletene-4
18:39
18:41
19:10
19:35
------------------------------------------------------------------------------------------------
150.miesto-COUVREUR GEERT & KOEN-765 km nasadene-4---doletene-3
19:07
19:10
19:40
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Holuby stravili v prepravnych boxoch 5-NOCI a boli krmene cistym krmivom a napajane cistou vodou kde uz ich chovatelia nemali ziadnu moznost ovplyvnit ich letovy vykon roznymi "PREPARATMI"!!!!
Peter Matalik
(22.06.2025, 16:42)
Nemal som v úmysle zapojiť sa do tejto témy,ale....Ranný štart na 1000-1200 km je holý nezmysel.Argument ,že cez deň sú horúčavy resp.protivietor neobstoja.Keď som ešte aktívne závodil v r.1988,mal som najdlhšie km /Harlingen ,Liege,Kliel/ skončil som celkovo na druhom mieste a vyhral som najviac peňazí.Čo je však poita? Štarty boli v obedňajších resp. poobedňajších hodinách.Je pravda že pri silnom prúdení sa stávalo, že aj pri štarte o 15 oo hod.,ak si dobre spomínam z Liege,boli dolety v deň štartu,resp nočné dolety.To je však výnimka .Celý pretekový plán som absolvoval so 6 Ks maratoncov.ktoré boli nasadzované prakticky každy desaty deň .Aj tie ranné štarty odrádzajú niektorých chovateľov z Východu.Môj osobný návrh je,aby o štarte holubov nad 1000 kim sa rozhodlo nie pred sezónou,ale deň pred vypustením,podľa vývoja počasia.Holuby .ktoré letia pri rannom štarte,pri zlom vývojí počasie celý deň ,sa druhý deň,až na malé výnimky "nepohnú"!Zamyslite sa nad tým maratónci.
Ján Bučo
(23.06.2025, 10:14)
Ku Peťovi Matalíkovi: Diskusia o štartoch (ráno, dopoludnia či poobede) je stará ako maratón sám. Dobre si za 23 rokov, ktoré maratóny lietam pamätám na všelijaké dolety. Nemajme ružové okuliare, krachové preteky sa konajú aj s poludňajším, či popoludňajším štartom. A počty chovateľov sa nijako dramaticky nezmenili. Nemyslím si, že keby sme sa teraz rozhodli, že budeme štartovať aj na obed či podvečer, tak prídu zástupy chovateľov. Maratónske hnutie je stále menšinou a preteky sú veľmi náročné či sa vypustia ráno či poobede.
K Mirovi Luhovému, tiež len na okraj. Máš z časti pravdu, možno je pre nás tento termín priskoro, alebo proste máme smolu na počasie. Ale nemyslím si, že sa niekto búcha do pŕs a už vôbec nepristupujeme k štartom, že to vysypeme nech sa prebijú.
Na okraj k p. Gemerymu, a tým to ukončím, počasie pri pretekoch Cahors nebolo problematické na našej trase, ale v mieste doletu medzi Cahors a Belgickom a Holandskom. Ak si pozriete mapu, uvidíte, že nás sa tento problém vôbec netýkal. Konzultoval som štart holubov v sobotu s chovateľmi z Holandska. V rannom vypustení neviedli problém. Po 1., my sa nemôžeme počtom vypustených holubov rovnať ani priemernej oblasti, nie ešte spolku krajín, akými sú krajiny Beneluxu. Po 2., ak by som sa mal ešte raz rozhodnúť ako to v danom momente odštartovať, urobil by som to znovu tak isto. Nečakal by som ani na lepší vietor, ani na iné teploty. Mimochodom, sú chovatelia, ktorí mali dolet veľmi slušný a v nedeľu mali prakticky po pretekoch, preto je stále na stole aj otázka kto aké holuby na tieto preteky košuje. Neletí mi krátke trate, neletí mi dlhé trate, ten musí letieť maratóny. Lebo rodičia, lebo to, lebo ono. A keď potom holub nepríde, aký je na to dôvod? Zle to vypustili, keby počkali, keby tam nebol mrak, keby mu vietor sfúkol od spodu, keby mu fúklo od vrchu, keby po trase zapršalo.
Je zbytočné utápať sa v minulosti. Ideme ďalej. Chovatelia, ktorí cez víkend otvorili hodiny, doletové listiny zhromaždite u koordinátora svojho NS a ten ich pošle na výpočet.
Konkrétne, chovatelia NS Rosina papiere pošlú mne, alebo ich nechajú na nákladnej vrátnici bývalého PCHZ v Žiline na meno Štefan Janíček do zajtra, 24.6.
Ďakujem.
Letu Zdar!
Jano Bučo
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie
Zmeny boli uložené