Rekordná CV Trenčín

František Dohňanský (06.01.2024, 19:53)
Dobrý večer chovatelia, chcem Vám oznámiť niekoľko rekordov na CV. Rekordné vstupné, rekordné parkovné, rekordne málo miest na sedenie, rekordne málo stánkov na občerstvenie, rekordne veľa obchodníkov s holubmi, rekordne veľa času pri hľadaní kolekcie na Olympiádu, ktorá tam ani vôbec nebola. Aby som iba nekritizoval účasť holubárov z Českej republiky bola tiež rekordná, možno naposledy! Jednoducho nedôstojné na 21. storočie. Prepáčte, ak som niekoho dotkol.
Peter Turek (06.01.2024, 20:30)
Aby sme neboli iba negatívni,pán Dohňanský.Ja som bol takmer rekordne naštvaný celý deń,kvôli manželke,že som sa nemohol zúčastniť.Rekordne rýchlo ma to prešlo,po prečítaní vášho príspevku,zrejme sme až o toĺko neprišli a rekordne rýchlo zatváram počítač,aby manželka neprečítala váš príspevok,pretože rok 2024 by mohol byť rekordným vďaka obľúbenej ženskej vete - vidíš,vravela som ti... Berte to ako recesiu - áno,ceny stúpajú,každý chce zarobiť,niekto to musí zaplatiť.Postcovidová doba sa prejavuje v plnej nahote.Tí a nielen tí,ktorí museli mať zatvorené,chcú všetko dobehnúť západnými cenami.Po zlodejine storočia sa 70 percent zisku vyváža a všetko je potrebné pokrývať zo slovenských platov.Nie každý pracuje a zarába v zahraničí...Našťastie a tak slovenské holubárstvo,stále existuje.
Anton Durana (06.01.2024, 21:03)
Nemôžem zdieľať Vašu kritiku p. Dohnansky.Ano vstupné 15€bolo najvyššie, ale to nebolo samolube,vyška nájmu za priestory nepustí,parkovné?Pred covidom som nemal kde parkovat-zaparkoval som na okraji cesty dostal som papuču a následnú pokutu vyššiu ako bolo teraz parkovné _5€.A teda pokojne som sa mohol rozprávať s priateľmi,pozerať úspešne holuby a dať si i kavičku a čuduj sa svete miesta bolo okolo nás dosť aj pre Vás.Ze to nebola Prvá cenová?To mi vôbec nevadilo.Stretnutie s kamarátmi v povianočnom období a v Novom roku malo svoje neoceniteľné čaro.Chyby som neregistroval,tešil som sa ,že možem byť tam kde som bol.A Českych priateľov bolo pomenej -počasie a starši vodiči už majú rešpekt z takejto cesty.Tolko ich vyjadrenia v tlf.A či prídu -Toniku ak počasí a zdraví dovolí tak ochotne, jsme kamarádi...Važeni organizátori vďaka za mňa super.To prečo som tam šiel sa mi splnilo.Takže...Pan Dohnansky prajem požehnany rok a krásny let.
Ivan Duchoslav (06.01.2024, 22:06)
No,pardon,nepatrím medzi tých čo bezdovodne kritizujú,ale táto cv sa jednoducho nevydarila.Aby nebola vystavená kolekcia na olympiádu a nebolo si kde sadnúť s kamarátmi,to si už ani nepamatám.A tiež si nepamatám,že by sme dchádzali o 14.00.Jednoducho nebolo prečo zostať.
Boris Šmondrk (06.01.2024, 22:13)
Tá oddelená ..resp. neoddelená kolekcia......to bolo smutné...hladať postupujúce holuby...bolo ako hladat ihlu................inak sa to dalo vydržat..
Rudolf Cisárik (06.01.2024, 22:44)
P. Durana je asi vynimka, ale ja som pocul od drvivej vacsiny chovatelov nazory velmi podobne nazoru p. Dohnanskeho.
Anton Durana (06.01.2024, 23:01)
V tomto prípade má teši ,že som výnimka
Barbirik Igor (07.01.2024, 00:33)
Úplne súhlasím s pánom Dohňanskym lepšie sa to ani nedalo napísať
Miroslav Pohorelec (07.01.2024, 07:27)
Celoštátna výstava ako chovateľský a spoločenský zážitok.
Asi tak si to predstavuje široká chovateľská obec. Áno, bol to zážitok. Len neviem si predstaviť, že by som na túto spoločenskú a kultúrnu akciu pozval mladých a deti, ako našich nádejných chovateľov poštových holubov, po čom tak veľmi všetci voláme. Asi ako celá spoločnosť, aj táto naša holubiarska zaradila spiatočku.
Zo všadiaľ počúvame, že za všetkým sú peniaze. Nie ! Za všetkým sú ľudia. Aj v tomto prípade na mnoho vecí nebolo treba peniaze, ako napríklad kúsok papiera, fixka a človek, ktorý by napísal kartičku na klietku holub získal takú a takú cenu.
Takouto prezentáciou poštového holubiarstva mladých, nádejných chovateľov nezískame. Nepomôže nám ani funkcia starostlivosti o členskú základňu. Vidíme ako to dopadlo.
Týmto príspevkom nechcem znehodnocovať prácu chovateľov, ktorí sa podieľali na príprave výstavy, tým patrí poďakovanie, ale ich obetavá práca sa mnohými detailami znegovala .
Na záver použijem športovú terminológiu, musíme sa poučiť, na to, čo nevyšlo zabudnúť a ideme ďalej.
Prajem veľa pohody v sezóne 2024.
Emil Lukačik (07.01.2024, 08:29)
Na akciu som spolu s manželkou a synom dorazil poobede,pri vstupnom mi nevedeli vydať z 20evrovky(vedľa pri prepážke sa už rátala tržba)potom SBS nechcela do sály pustiť manželku(že nemá pečiatku).Zakúpené jedlo nebolo kde skonzumovať,kedže unavení dôchodcovia si niekde museli sadnúť.Tlačenica tak pre vreckára.
Na poschodí sa chystalo odovzdávanie cien a kolekcie oblastí pri podiu sa ani nedali pozrieť ,kedže chovatelia stáli medzi klietkami.Ako boli holuby ošetrené si názor nechám pre seba ale pohľad na ten trus nebol pekný.
Stretnutie s priateľmi a v zdraví návrat domov dve pozitíva.
Tož pohľad jedného z davu,prajem veľa zdravia, peňazí a pevných nervov v roku 2024.
S pozdravom Lukačik.
Rudolf Čmarada (07.01.2024, 16:46)
Vážení chovatelia dovoľte mi,aby som sa vyjadril k spomínanej kritike.CV je kultúrno spoločenská udalosť na ktorú som sa aj tešil už aj z toho dôvodu, že sa stretnem s mojimi starimi priateľmi z Rakúska ( poznáme sa od roku 1985) Áno aj sme sa stretli, ale z toho čo som videl v tej výstavnej hale som bol veľmi, ale že veľmi nepríjemne prekvapený.To, čo tu napísal p.Smondrk ohľadom kolekcie stým sa dá len súhlasiť, občerstvenie tak ako to opísal p.Pohorelec veľmi slabá úroveň no a kultúra stolovania k tomu sa nebudem vyjadrovať, starostlivosť o vystavené holuby to už bolo na hranici týrania zvierat.Ti, čo vedia,ako sa pripravujú štandardné holuby na takúto udalosť, veľmi dobre vedia,kedy tie holuby dostali naposledy krmivo a vodu a preto ten dobrý postreh od p.Lukacika čo sa týka trusu.Viete p.Durana obhajovať niečo, čo sa obhájiť nedá je veľmi smutné,a že Vás teší, že ste vinimka je ešte smutnejšie, pretože Vy asi neviete prijať oprávnenú kritiku.Toto je môj názor a verte mi že som mal veľmi zmiešané pocity, keď som sa lúčil s mojimi priateľmi.Zostavam s pozdravom Čmarada Rudolf.
František Dohňanský (07.01.2024, 17:46)
Pozdravujem chovateľov, zabudol som ešte v prvom príspevku upozorniť na dve veci. Prvá, že vstupné museli platiť aj ženy, to sme tu ešte nemali, neviem ako boli na tom deti? Druhá, že kolekcia na olympiádu nebola vystavená už padla kritika, ale že nebola okrem štandardu ani v katalógu to už nepotrebuje komentár. K predchádzajúcim príspevkom sa nevyjadrujem, každý si spraví úsudok sám. Vďaka patrí pracantom, ktorí pripravovali a demontovali výstavu, ale manažment to jednoducho nezvládol.
Martin Urban (07.01.2024, 18:33)
Chlapi ja som bol na výstave v piatok miesta dosť a všetko zadarmo síce som nevidel holuby ...ale keď ich dám na dvore do klietok tak to bude olimpiada:)
Martin Urban (07.01.2024, 18:59)
A ešte si uvedomiť že trvala jeden deň ..a kritizovať viete ...ale čo by ste pochválili ? Ja som bol nad mieru spokojný ...holuby si pozriem aj doma len škoda že som neobdrzal katalóg čo vlastne sa na výstavu aj dostalo ale mne osobne to nevadí pretože jedna raz za rok celoštátna a , možno kritizovať všetko .....ale bola aká bola ja si myslím že kto chcel si našiel to svoje ... Niekto holuby niekto kamarátov niekto parkovanie niekto pocit.... Ako mi to raz niekto písal bez penez do krcmi nelez ...iba dobrí pocit je zadarmo ale niekto nešiel na výstavu aby chválil že bola ale kritizoval a bol smutný ...mali ste ísť o deň skôr a byť v predstihu ...po vojne je každý generál ...:)
Jozef Korec (07.01.2024, 19:10)
Plný súhlas s hore uvedenou kritikou. Kapacita priestorov a počasie sa ovplyvniť nedalo, ale ostatné áno. Vstupné za ženy bolo prekvapko, ale dcéra má aspoň katalóg, škoda že nešla manželka s krpcami, založili by sme archív. Väčšinu postupujúcich na Olympiádu som nešiel ani hľadať. Na tému predaja holubov tam tiež zazneli,,pekné
ohlasy: 1. ak niekto predáva 100 holubov a pár rokov nezávodí, nie on, ale tí čo to kúpia sú strojcom, 2. ak špičkový chovateľ, vyhlási že na Slovensku nepredá ani kus, ale radšej v zahraničí, kde je o nich záujem. Mne osobne z toho trápneho ponúkania zostali dvaja (priamy potomkovia Olympionikov), že boli drahí, no čo už budem musieť zostaviť 14. chovný pár. Bonus bol, keď som garantoval vlastným menom a požadoval DNA test rodičov. Škoda, že nebolo aj oficiálne vyhlásenie testov dopingovej kontroly ,keďže bolo vyhlásenie najvyššej našej sútaže, aby sa už na tých najlepších nehádzalo..., že si to naozaj zaslúžia. Smutné je aj, že pri vyhlasovaní skoro nikto ani nezatlieskal. Poďakovanie patrí určite všetkým čo na tom pracovali, ten potlesk patrí všetkým čo tam holuby mali, keďže tam boli len tie najlepšie z každej OZ, vážme si tých našich. Prajem úspešnú sezónu.
Martin Urban (07.01.2024, 19:25)
Jožko škoda že sme sa nestretli v piatok ako z Peťom Ģrekom kkks bývaš ďaleko ale raz to budem mať po ceste.....
Jaroslav Benka (07.01.2024, 19:45)
Páni kritici tu udalosť - môžte predviesť o 2 roky 2026 tak aby bol chovateľ spokojný.
Dúfam ,že vystavovateľ sa nebude vyhovárať na p. Putina ,že to zapríčinil. Lebo čo neide na Slovensku môže p. Putin.
Na výstave som bol okolo 12 hod sme došli vlakom. Pravda,že priestory na takúto vystavovateľskú akciu ktorú nazvem - pred Olympiadou malé. S tým mali počítať aj vystavovatelia ale aj SZ čo dal dôveru.
Neviem koľko stoji meter štvorcový za priestory a čo dohnalo vystaviteľov ku takému to konaniu.
Naviac čo som ši všimol účastníkov - pripadalo mi to ako vo filme Starci na chmély. Tak sme zostarli.
Aj tak vystavovateľom patrí poďakovanie ,že to uskutočnili za tu zlú ekonomiku situáciu čo plaču všetky zložky štátu - mesta atd.

Anton Durana (07.01.2024, 20:12)
Pán Čmarada čo mi to podsuvate,že neviem prijať kritiku.Ved predsa to je moje výsostne právo ako som sa na výstave cítil.Uz som dôchodca a pochodil som toho dosť.Viem ,že vysoký štandard Kassela,alebo Katowic nedosiahneme,tam sú iné možnosti a aj iné ceny to je jasné.Viem prečo som išiel na túto výstavu,predpokladal som štandardnú úroveň ,nie prepych a to sa mi splnilo.Nie som náročný človek,mám rád svojich kamarátov a mám rád holuby,toto tam bolo.Obdivoval som napr.holuby p.Ponistiaka,mal tam holuba ,kt.mal najhoršie umiestnenie 10.miesto .Úžasné,p.Ponistiaka nepoznám ale tešil som sa z pohľadu na jeho holuby.Praco to píšem ,no lebo toto bol môj cieľ,kamaráti v branži a pekne holuby.Orientacny zmysel mi ešte služi chvalabohu,tak som si našiel čo som potreboval.Prišiel som včas ráno a nikde som sa neponáhľal.Mal som a mám v sebe pokoj,pretože aj napriek rôznym ťažkostiam som bol na výstave,a mne to celkom stačilo.Ja nikoho nekritizujem naopak tlmim kritiku.Keby sa mi niečo nepáčilo poviem to organizátorom do očí nie cez klávesnicu,pretože som mal možnosť s nimi chvíľku hovoriť.Ani Vám nevyvraciam vaše postrehy,možno budú osožné a dokonca hodnotnejšie ako tie moje,prajem Vám to.Len ma prosím nechajte publikovat môj názor,keď som sa už k tomu po čase odhodlal.Pokusim sa mlčat,pretože holuby mám ako koniček a to okolo toho je pridaná hodnota.Pozdravuje priateľov a známych i Vás p.Čmarada.
Rudolf Čmarada (07.01.2024, 21:30)
Pán Durana nechcel som sa Vás dotknúť len som reagoval na Vašu poznámku na predošlí príspevok. Ja Vás tiež pozdravujem a prajem veľa zdravia pretože to je to najdôležitejšie.Zostavam s pozdravom.
Stanislav Matuška (07.01.2024, 23:11)
Navštěvovali jsme Slovenské výstavy nepřetržitě řadu let s firmou Economic a poté s OLR Talent Quatro a v drtivé většině jsme obdivovali jejich úroveň, jejich výstavní prostory a celkovou vybavenost. Proto nás překvapuje poměrně ostrá kritika letošní výstavy. Tentokrát jsme mezi návštěvníky nebyli a zajímalo by nás, v jakých výstavních prostorách se výstava konala. Bohužel nikde nemůžeme najít, kde se v Trenčíně výstava konala. Na tradičním výstavišti ? Děkujeme za informace.

Bohdana a Standa Matuškovi
Pavol Holka (08.01.2024, 10:17)
Dobrý deň páni chovatelia. Pre mňa osobne to bola jedna z najhorších výstav na ktorých som v živote bol. Všetky dôvody už boli uvedené vyššie,nebudem to tu opakovať. Pre mňa ešte veľké prekvapko čo som sa dozvedel až teraz z príspevkov že vstupné platili aj ženy. A pán Matuška výstava sa konala v Expo Center v jednej hale na prízemí boli predajcovia a občerstvenie a v jednej hale na poschodí holuby. Za mňa veľké mínus ale čo už, hádam to bude už len lepšie.
Stanislav Matuška (08.01.2024, 17:19)
Děkuji za informaci. Detaily z hlediska pořadatele jsem si přečetl v příspěvku pana Martina Dzuráka "CV a ich budúcnosťˇ". Je to opravdu hodně těžké získat za solidní cenu i solidní výstavní prostor. Na Slovensku se to dlouho dařilo, ale je vidět, že "padl" i tak dobrý areál jakým bylo Expo Center. Inkasovat nájemné za světové ceny (někdy i vyšší) při domácích platech je zkrátka těžká věc. Vím o čem mluvím, protože náš OLR Talent Quatro vloni absolvoval belgické Fugare, holandský Houten, či polské Katowice.

My jsme pro Českou republiku objevili před řadou let výstavní halu Hluk, která je vyhovující. Na české straně je to areál Lysá nad Labem, ale nyní funguje již ve spojení s výstavou Českého svazu chovatelů. Bývá tam však malá návštěva moravských chovatelů, kteří jedou raději do Trenčína nebo Nitry, případně do Katowic. Ale může se změnit majitel haly v Hluku, který nebude mít pro naše hobby pochopení a bude "vymalováno". Nedovedu si představit výstavu např. v olomouckém výstavišti Flora, pavilon A. Výstavu tedy ano, ale nájemné ne. Na toto místo jsem si vzpomněl proto, že šlo, tuším, o poslední společnou výstavu a já byl jejím soukromým pořadatelem. Na jedné z fotografií mám na zadní straně napsáno - 4.200 návštěvníků. Jó, to bývaly časy.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené