Športová komisia 2023

Milan Blahovský (07.03.2023, 13:25)
Vážení funkcionári OZ, členovia SZ CHPH. Aj pre tento rok je zriadená téma DF, kde budeme zverejňovať veci týkajúce sa práce ŠK a touto cestou koordinovať vašu činnosť tak aby bola ujednotená pre všetky zložky SZ. A ako sa vraví, je lepšie problémom predchádzať ako ich následne riešiť, nájdime pochopenie pre niektoré komentáre, ktoré budú prezentované prostredníctvom jej členov. Členovia ŠK( ich kontaktné údaje) sú uvedení na hlavnej stránke webu SZ a ja ich iba pripomeniem - pp E.Buček, M.Luhový,D.Krajčík, P.Holienka a J.Bednár.
Chovná sezóna 2023 je už pomaly rozbehnutá a pokiaľ takmer všetci skladajú chovné páry, funkcionári plánujú tvorbu pretekových plánov. K správnemu pretekovému plánu patrí hlavne výber správnych tratí pre chovateľov a ich holuby ale aj správna deklarácia súťaží MS, IM či v tomto roku súťaže RETRO 2023. Sám som presedel množstvo času pri správne vyplnenom PP v súlade s podmienkami spomínaných súťaží. Je potrebné zladiť počty pretekov do MS, IM, Retro, tak aby neporušovali propozície súťaží v oblasti ako sú termíny, počty tratí a následne aby bola obojstranná deklarácia v prípade, že OZ kooperujú v pretekoch s ďalšími OZ.
Tvorba regionov aby bola v danom preteku vedená spôsobom nabaľovanie a aby sa vyhli funkcionári kombináciam ( vylúčeniu niektorého iného OZ vo vytvorenom regione , či pridaniu iného, ktorý tam nepatrí ).
Možno vám touto cestou uľahčím správne nastavenie pretekov do súťaží a tým sa vyhneme reklamáciam odoslaných regionov. Cieľom súťaže MS bolo nenavyšovať počet pretekov potrebných pre plnenie kategorii MS a tak sa stanovil počet tratí použitých pre MS na 14 v limite 95-630 km. V tom sú preteky v limite 285-630 km v počte 9. Ostalo teda 5 pretekov do MS mimo tohoto limitu - teda preteky povolené pre kategoriu MS ročiakov či mladých chovateľov.Sú to preteky do 285 km. Pre kategoriu MS SDT sa použijú 2 preteky nad 700 km,čiže počet pretekov pre MS je stanovený na 16.
3 preteky nad 475 km je možné súčasne priradiť do dvoch kategórii MS - ST a DT. Spolu teda sú v súťaži MS DT použité 5 preteky .
V súťaži Intermajstrovstva (5/3) sa deklaruje 11 pretekov v termínoch od 18. mája do 31. júla 2023 (včítane), samozrejme je potrebné vybrať si vhodný počet ST,DT a SDT do tejto súťaže a ešte aj dodržať podmienku, že do súťaže môže byť za 1 víkend zaradený iba jeden pretek. Termín súťaže IM či MS alebo RETRO nemusí byť pre daný pretek identický.
V súťaži RETRO 2023 ( 12/7) je zase potrebné vybrať 9 pretekov tak, aby medzi nimi boli 2 preteky do 300 km, 3 preteky v limite 300-450 km, 2 preteky v limite 475-650 km a 2 preteky v nad 675 km. Tieto limity vzdialenosti musia byť pre všetkých členov v OZ , nie iba pre časť členov OZ.
Sám som to prerábal asi 10 x kým som splnil všetky podmienky a teda aj z tohto dôvodu tento príspevok.

Dňa 25.3.2023 sa uskutoční školenie výcvikárov OZ, kde bude prediskutovaná o.i.tvorba pretekových plánov, ich umiestnenie na webovej stránke pretekových výsledkov, ako aj nastavenie jednotlivých súťaží v programe mypigeons.live a preto by bolo vhodné , ak by ste už dovtedy mali jasné veci, ktoré ešte môžme osobne prediskutovať. V prípade, že ich prepošlete na môj mail je možné to urobiť ešte v predstihu.
Prajem vám všetkým úspešnú sezónu a hoci víťazi bývajú iba tí prví v poradí, nevešajme hlavu ostatní a berme to športovo v zmysle olympijských myšlienok" Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa" - bavme sa našim koníčkom a neberme to dramaticky, ak sa to nepodarí a hlavne dodržujme zásady "Fair play" v zmysle našich Základných dokumentov.

Predkladám ešte možný model pretekového plánu po všetkých nastaveniach:





Milan Blahovský (15.03.2023, 14:07)
Nových tém pribúda denne, čo je pekné, ale zároveň to odsúva podstatnú tému a to je oznam ŠK do zabudnutia a to je možno aj dôvodom, prečo sú chyby v odoslaných PP na môj mail. Ešte raz opakujem , radšej to stihnuť vopred ako na poslednú chvíľu. Verte mi chyby budú aj v ďalších OZ.
Na čo teda dať dôraz ? Do MS je možné deklarovať ( použiť, vyznačiť či neviem ešte ako to napísať) 14 pretekov - 95 - 630 km . Do MS sa myslí, ľubovoľnú kategoriu MS nie iba MS ročných holubov či KT. Všetky preteky čo sú použité do MS mimo tratí nad 700 km.
Ďalej si spočítajte preteky, ktoré ste deklarovali do MS 285-630 km, tých má byť max.9.
To nie je nariadenie ŠK, to je výklad deklarácie MS pre sezónu.
Posledný skontrolovaný plán OZ ORAVA:
MS ml.chovateľov - deklarovaných 18 pretekov, kedže sú tam 3 preteky nad 700 km, automaticky mi to dáva, že je jeden pretek do MS navyše ( môžu byť max 14 )
Pre MS deklarovaných (použitých) 12 pretekov nad 285 km...môže byť iba 9. Tu nepíšeme, že iba pre ST sa použije 9 pretekov z týchto 12 uvedených v plánoch, čiže 3 sú napr v inej kategorii ako ST ( napr.MS ročných)...
IM a Retro je správne uvedené.
Návrh na riešenie ( opravu) - Z deklarácie MS vyradiť pretek Gotha+2 ďalšie preteky napr.Zahorí + Milevsko či Praha 1...
....
Takto by sme možno pokračovali aj u ďalších, ale zatiaľ ich pribudlo iba zopár.

Milan Blahovský (15.03.2023, 19:48)
29 Kámen letiště 49.25.07 15.00.38 ZRUŠENO TAB

https://www.postovniholub.cz/files/dokumenty/startovni_mista/starty_cr_2023.pdf

Prečo sa objavuje Kámen v pretekových plánoch ???? Zrušil niekto povinnosť použiť oficiálne miesta štartov pre preteky PH ????
Milan Blahovský (26.03.2023, 11:54)
Touto cestou by som chcel poďakovať všetkým účastníkom včerajšieho školenia "výcvikárov" OZ. Prebrali sme v pomerne krátkom čase hlavné veci čo sa týka prípravného konania pred pretekovou sezónou ( plány, deklarácie pretekov ), problématiku protokolov či prepravy holubov a pod. Skutočne, ak by sme mali obsiahnuť ideálny stav školenia, museli by sme sa školiť aj niekoľko dní. Boli okomentované niektoré skúseností v konkrétnych OZ na činnosť počas pretekov. Rokovanie bolo vedené vo veľmi slušnej atmosfére a verím, že ste sa všetci zdarne vrátili domov spod Spišského hradu.



Už skutočnosť, že prítomných bolo 37 účastníkov a chýbali iba zástupcovia 4 OZ ( dvaja z nich sa ospravedlnili) ukazuje , že máme snahu zjednotiť pohľad na našu činnosť a to je to hlavné pozitívum. Je možné, že sa nie všetko povedalo a preto stále poukazujem na možnosť využitia Manuálu pre činnosť výcvikára , ktorý je uložený na webovej stránke SZ - https://www.postoveholuby.sk/storage/documents/lxQRHCTd9QpaF2ktfbdDTP7bECAfWXdHwVAyhhOu.pdf
Upresnime si ešte raz čo sa kam posiela :
- Pretekový plán OZ mne a na SZ v elektronickej podobe - formát excel. Plán regionov sa posielať nemusí, ak sú preteky zahrnuté v plánoch OZ patriacich do regionov.
- PP zasielajú Športové kluby ako OZ.
- Predpretekovú dokumentáciu - mne a na SZ v elektronickej podobe - formát pdf prípadne doc
- Čestné prehlásenie a pretekový plán v papierovej forme na sekretariát SZ - opečiatkovaný a podpísaný štatutármi OZ - vzor tu:


Zadelenie chovateľov do VS, ak sú delení v OZ podľa súradníc ( km) v elektronickej podobe mne a na SZ - formát pdf, prípadne excel.

Milan Blahovský (29.03.2023, 18:33)
Stav zasielania pretekových plánov 2023:



Milan Blahovský (01.04.2023, 17:24)
K dnešnému dňu konštatujeme, že deklarácia plánov(pretekov) pre súťaže MS, IM a Retro je v poriadku. Športová komisia ešte prekontroluje deklaráciu regionov, ktorá vyzerá byť na prvý pohľad v poriadku, ale ako sa vraví dôveruj, ale preveruj, si to ešte prejdeme.
Teraz už iba nahodiť plány na stránku mypigeons a tiež nastaviť potrebné súťaže. To isté platí pre tých čo majú na starosti plány regionov, pretože skutočnosť deklarácie môže byť niekde v konflikte s papierovou formou. Nech to neopravujeme na poslednú chvíľu. Za pochopenie a kooperáciu ďakujeme.
Milan Blahovský (17.04.2023, 18:49)
Obežník 2023 :

c/ vo výpočtovom programe vykonať aktualizáciu pretekových plánov OZ a regiónov a deklaráciu súťaži MS a IM k termínu 17.4.2023 – zodp. výpočtári a štatutári OZ.
Stav nastavenia pretekových plánov 2023:





Oproti minulému roku podstatné zlepšenie, ďakujeme. Predpokladám, že za pár dní sa zmení červená farba na zelenú pri otáznikoch...
Nastavenia regionov odkontrolujeme čoskoro.
Milan Blahovský (21.04.2023, 14:10)
Kontrola deklarácie regionov:
Pravidlom pre tvorbu regionov je systém postupného nabaľovania ( priberania OZ do vyšších celkov). Toto pravidlo musí byť dodržané všetkými členmi daných regionov a obojstranne. Nestačí teda, že napr. OZ Poprad si deklaruje region s OZ SNV, ale musí byť to aj opačne ( oni to majú v poriadku) . Ideálne a prehľadné by bolo by boli označené regiony rovnakým číslom. Táto deklarácia musí byť rovnaká v danom preteku. Nemusí to byť však pre všetky preteky danej sezóny. Po mnohých rokoch používania regionov je to takmer na 99 % v poriadku , čo som aj spomenul pri školení výcvikárov. Napriek tomu sa však našli porušenia tohoto nabaľovacieho systému ( vtedy hovoríme o nedovolenej kombinácii regionu).
Stalo sa to v pretekovom pláne OZ Pezinok, kedy majú túto "kombináciu":
OZ Pezinok: pri pretekoch Chomutov, Hille 1, Hille 2 a Hamburg -
R2 ( TN+PB+SE)
R3 ( TT+PK)
R4 (TT+PK+BA),
R5 (TT+PK+BA+KN) a
R6 (TT+PK+TN+PB+SE)
V týchto pretekoch je k regionu Podunajský pripojený region Považie ( R6 ) a tam nie je zaradené OZ KN a OZ BA - R6 = R2+R3 a navyše sú urobené výsledky regionu R5 v tom istom preteku, kde už nie sú OZ regionu Považie, ale R3 je spojená s regionom R4, kde je OZ BA
- správne by malo byť uvedené R7 = R2+R5, tak ako to má OZ BA.
******************************************************************************************************************************
OZ Trnava: pri pretekoch Chomutov, Hille 1, Hille 2 a Hamburg - to isté ako OZ Pezinok
R4 (TT+PK+BA),
R5 (TT+PK+BA+KN) a
R7 (TT+PK+BA+TN+PB+SE)
******************************************************************************************************************
OZ PB má pre preteky z Nemecka ( Weimar...) spoločný region R6 = R2 – (TN+PB+SE) +R3 – (TT + PK) a R11 = R6+ OZ KN.
pričom OZ KN neletí pretek Weimar, je teda zbytočne ho uvádzať v PP pre daný pretek.
*************************************************************************************************************
OZ KN má region R7 = TN-PB-SE-PK-TT-BA-KN pre NP ,VCS a KM

************************************************************************************************************
OZ Nitra: pretek 25.6.2023 Slaný III.
Ako najmenší región do MS je R10 (NR+ŠU+LV+TO+ZV+BR), v deklarácii výsledkov takýto región neexistuje. Tento region je ich najväčší, ale pretek Slaný letia iba OZ NR + Tam bude teda isto chyba u OZ Nitra, Šurany to majú v poriadku.
Pričom ŠU majú tento pretek len v kombinácii (v dvojičke) s OZ Nitra. Ďalšie OZ (LV, TO, ZV a asi aj BR) letia v daný deň úplne iný pretek (Praha-Dubeč).

Chybne deklarované regiony nevytvárajte v programe mypigeons.live. Doplňte chýbajúce regiony, ak ste uvedený v hornej tabuľke a nastavte výsledky pre daný region ako aj priradenie OZ do týchto výsledkov. Iba tak sa dá odkontrolovať či je to správne, čas uteká a čoskoro odštartujeme prvé preteky. Víkend bude priaznivý pre prvé tréningy, tak nech vám to letí.
Milan Blahovský (30.04.2023, 07:35)
Keďže sa blížia prvé preteky a je potrebné doladiť posledné nastavenia či zasielanie predpretekovej dokumentácie OZ, pripomíname ešte jednu vec a to nastavenie súťaže MS mladých chovateľov...
Zo zápisu prezídia dňa 11.2.2023:
13. Plán práce s mládežou na rok 2023:
Komisia starostlivosti o mládež apeluje na funkcionárov, aby všetci mladí chovatelia boli do 31. 5. 2023 zaradení do kategórie MS do 25 rokov, pričom sa to týka aj tých, čo budú pretekať výlučne iba v sezóne mladých holubov. Dodatočné priradenie do tejto kategórie už potom nebude možné. Vykoná to teda človek, ktorý spravuje výpočty vášho OZ podľa následovného:



Milan Blahovský (30.04.2023, 08:17)
Úvod sezóny zaskočil asi aj spoločnosť, ktorá spravuje náš výpočtový server a od rána je problém sa prihlásiť stránku pretekových výsledkov a "vykonať štart pretekov"....
Nepanikárme teda a fungujme v režime rokov už pomaly zabudnutých. Teda štart za prítomnosti štartéra - protokol o štarte, konštatujeme dolety a ak náhodou nebudú ich prenosy online, svet ide ďalej - budú dodatočne. Ak by neboli do doby otvárania hodín, majitelia týchto systémov sa zúčastnia vyhodnocovania pretekov v NS a vytlačia si doletové protokoly ako ostatní. Spracovanie preteku sa vykoná dodatočne.
Je to iba čierny scenár, ktorému sa verím vyhneme, ale je treba myslieť aj na zadné dvierka....Nech vám to aspoň kvalitne letí dnes.
Milan Blahovský (02.05.2023, 12:58)
....."Čo nám však prináša dnešná uponáhľaná doba je chybné priradenie čípov - správnosť zápisu čísel holubov do priraďovacích zostáv. Uviesť číslo holuba na priraďovaciu zostavu vo formáte 0802-79 , namiesto SK-22-0802-79 je nelogické, nesprávne, neakceptovateľné. Uviesť namiesto holuba v tvare čísla SK-22-7777-6889 namiesto správneho údaju SK-22-0777-6889 je nesúlad s realitou a tieto veci si musí odkontrolovať - majiteľ holubov,- chovateľ, ktorý vytvára priraďovaciu listinu, - komisia, ktorá nasadzuje holuby na preteky.".....
- vyňatok z diskusného príspevku v jeseni minulého roka......

Máme za sebou prvé preteky a aj prvé problémy ( nefunkčnosť prihlasovania na server mypigeons, výpočet rýchlosti atď), ale aby toho nebolo ešte málo tak sa nám začínajú objavovať chybné zápisy rodových obrúčiek v zostavách chovateľov. Ono live systém má čosi do seba a odhali aj veci, ktoré by mohli byť ľahko zmanipulovateľné. Pri live údajoch totiž nezasahuje človek do zápisu v mypigeons a ak je "správny" kamarát výpočtár tak zakryje veci, ktoré sú zistiteľné až pri fyzickej kontrole a to je správny údaj na rodovej obrúčke.
Touto cestou žiadam a vyzývam funkcionárov OZ a ZO aby dôsledne skontrolovali údaje odovzdané v čípovacích zostavách a netolerovali tieto chyby. Nemôže byť konštatovaný holub s obrúčkou CZ-22-03103-777 či PL-22-0999-652 a pod. hoci ho systém pre spracovanie výsledkov či EKS príjmu. Vieme predsa všetci dobre že v ČR neeexistuje klub 03103 či v Poľsku 0999. Ak sa to napriek tomu tak stalo, uvedené chybné holuby okamžite vyradiť z pretekových výsledkov a na budúci pretek opraviť v EKS. Všetko nie je odhaliteľné iba komisiou či členmi prezídiam teda spolupracujte s nami a neberte to za šikanovanie.
Milan Blahovský (17.05.2023, 19:39)
Výňatok zo Smernice o EKS:
.....
18. Chovatelia, ktorí používajú pre konštatovanie holubov systém BENZING Live,TOPIGEONS live majú možnosť vyhodnotiť pretek priamo z domu bez povinnosti zúčastniť sa na otváraní hodín a to iba v prípade, že tým neohrozia minimálny počet chovateľov pre platné otvorenie konštatovacích hodín podľa Hlavy VI, bodu 1.
Vyhodnotenie preteku z domu je platné za dodržania nasledovných bodov:
a) Systém vytvorí elektronickú verziu kontrolného listu priamo na zabezpečenom serveri výrobcu EKS a vo výpočtovom programe MyPigeons zobrazí odkaz na stiahnutie vo všetkých online výsledkoch pre daný pretek. Elektronická verzia kontrolného listu musí obsahovať všetky náležitosti podľa platných usmernení SZ CHPH .
b) Elektronická verzia dokumentu bude dostupná na zabezpečenom serveri výrobcu EKS najmenej po dobu 2 rokov.
.....
Je tam jasne uvedené , že kedy je vyhodnotenie z domu platné - ak systém vytvorí elektronickú verziu KL ( NL a DL) a ten je uložený na serveri mypigeons.live.
Pri kontrole niektorých OZ sme zistili, že časť chovateľov túto vec ( vyhodnotenie - uzavretie preteku ) nerobí. Je tu možnosť, že si vytvorili doletovú listinu v NS v papierovej forme a túto odovzdali výcvikárovi OZ či v NS. Nie je teda prípustné, aby funkcionári OZ či ZO nemali ešte 3 dni po dolete holubov možnosť skontrolovať údaje týchto chovateľov.( nie časy doletov)
Upozorňujeme teda všetkých, ktorí robia vyhodnotenie preteku z domu, že to musia urobiť ešte pred časom vyhodnocovania preteku v NS.
Snáď to nebudeme od tejto chvíle riešiť ako pretekový priestupok...
Milan Blahovský (18.05.2023, 10:59)
RETRO 2023 :
Ako určite viete, tak je pre tento rok schválené Majstrovstvo Slovenska( Retro) - bodové.
Neviem, či na to výpočtári vašich OZ pozabudli, prípadne čakajú na niekoho kto to urobí za nich ? Predkladáme teda návod ako to nastaviť:
1.V nastaveniach administrácie je potrebné pridať si alternatívne bodovanie - séria 12/7 - 60/1/1
2.Vytvorte si nový typ výsledkov - napr.RETRO MS - ( interné )
2.V nastaveniach administrácie prejsť do súťaží a tam pridať internú súťaž pre OZ, kde si nastavíte použitie vybraných pretekov a pridávanie bodov z alternatívneho bodovania.
3.Dáte si prepočítať každý z pretekov pre daný typ výsledkov
4.V odkaze súťaží ( kde sú šport.kategorie ) si dáte prepočítať internú súťaž Retro a tam budete mať poradie za vaše OZ

Pán Konečný dopracuje odkaz, ktorý prepočíta poradie pre všetky OZ. Zatiaľ to nemáme funkčné.
Nenechávajte veci na poslednú chvíľu, nech majú chovatelia možnosť sa motivovať.
Milan Blahovský (21.05.2023, 14:42)

Stav nastavenia "RETRO MS ":





Milan Blahovský (23.05.2023, 19:18)
Katovický memoriál - CHOMUTOV:
Vzhľadom na skutočnosť, že sa preteku zúčastní pravdepodobne 23 ( toľko si ho deklarovalo v plánoch OZ), je potrebné zabezpečiť vhodné štartovacie, miesto, ktoré je odlišné od súčasného.
Miesto sa nachádza asi 1 km od pôvodného, teda veľmi blízko.
Jedna sa o letisko kde štartovali práškovacie poľnohospodárske lietadlá. Plocha je betónová a vhodná pre pohodlné rozmiestnenie veľkého množstva kamiónov.
Súradnice ktoré štartér - p. Ješetický zameral sú:
50°24´32,9´´
13°26´43,4´´
Z týchto dôvodov bude potrebné nastaviť pre Chomutov v dátume 4.6.2023 štartovacie miesto, ktoré je označené ako Chomutov - KM v štartovacích miestach. Následne budú tieto deklarované preteky spojené do spoločného štartu. To isté je bude potrebné urobiť v nastaveniach regionálnych výsledkov.
Milan Blahovský (24.05.2023, 12:15)
Odmenu štartérom rieši Pretekový poriadok ČMS CHPH v § 14 bod 6


https://www.postovniholub.cz/files/rady/ZR2023.pdf

"-... za zabezpečení těchto úkonů náleží komisaři vypouštění odměna 300,- Kč, kterou vyplatí pořadatel závodu. Při startu více aut z jednoho místa, činí odměna za provedení startu 150,- Kč za každé přepravní vozidlo."

Teda, keďže vás tam bude požehnane, pripravte si iba 150-Kč za každé auto na štarte....
Milan Blahovský (26.05.2023, 18:43)
To si naozaj nechávate na poslednú chvíľu, resp. po štarte preteku budúci týždeň ????
Doteraz zareagovali tieto OZ na zmenu súradnice štartu preteku Chomutov - KM....

Stav nastavenia "zmeny miesta štartu CHOMUTOV-KM ":







Miroslav Vidhold (30.05.2023, 12:47)
Veľmi dobrá účasť na prvý ročník Katowického memoriálu cca 35,000 - 40,000 holubov na štarte..Super,touto cestou sa nám možno podarí pripraviť súťaže atraktívnejšími...Prajem všetkým zúčastneným veľa šťastia a dobrý dolet. LETU ZDAR Slovensko !
Milan Blahovský (12.07.2023, 14:09)
Je pred nami vyvrcholenie pretekovej sezóny a teda posledné 3 víkendy sezóny. Ten najbližší bude v znamení pravého leta, ktoré ocenia deti na prázdninách, turisti v Tatrách ale určite nie chovatelia súťažiaci o body, koeficienty či km svojich zverencov. Dostávam mnoho otázok a výziev na vydanie nariadenia prezídia či Športovej komisie o zredukovanie náročnosti doletov holubov z týchto pretekov, ktoré väčšina OZ má v rozpätí nad 500 km. Tak takéto schopnosti ešte nemám, ale držím sa iba Pretekového poriadku či Všeobecných podmienok MS. Čiže organizátori pretekov musia dodržať :
Hlava I. PP bod 3. V prípade, že Hydrometeorologický ústav SR vydá výstrahu na extrémne teploty č. 3 nad 35º Celzia v mieste doletu, môžu organizátori pretekov vypúšťať poštové holuby z miesta štartu vzdialeného maximálne 400 km pre všetkých účastníkov preteku.

Ak máte dojem, že tých 35 st.C je scestných, je treba podať návrh na zníženie hranice na napr. 30 st.C a budeme sa tým na zasadnutí VZ zaoberať....
Všeobecné podmienky MS :
bod 3/ Plánovaný pretek môže byť skrátený v dôsledku nepriaznivých podmienok, resp. havarijnej situácie. Plánovaný pretek z týchto dôvodov môže byť preložený na piatok, sobotu, nedeľu prípadne pondelok, za dodržania ostatných podmienok MS a pretekového poriadku. Takto odletený pretek bude zaradený podľa skutočnej dĺžky km. Plánovaný pretek je možné zameniť v havarijnom prípade s iným pretekom, avšak nie je dovolené navýšiť touto zámenou počet pretekov deklarovaných pre danú kategóriu MS.

Nič teda nebráni organizátorom pretekov cez víkend urobiť zámenu preteku cez víkend s pretekom o týždeň kedy sa letí HAMBURG 100 , či Grunberg 3 a popri nich sú v pláne preteky do 400 km....Predsa na preteky nad 700 km určite neplánujete dať holuby, ktoré by vám mali zvládnuť "prihriatu" 500 vku cez najbliší víkend.
Naše OZ a OZ KK už opatrenie urobilo a hoci sa našlo zopár "optimistov" tak poletíme preteky 330-400 km v sobotu a plánovanú 500 vku ako dvojzávod k Hamburgu 100. Predpokladáme, že 35 st.C ďalší víkend už nebude, no nechajme sa prekvapiť.
Milan Blahovský (13.07.2023, 21:01)
Kolega ( pasívny člen) z OZ, poprosím ťa o otvorenie novej ( vlastnej ) témy, kde si môžeš vydiskutovať spôsob ošetrovania holubov. Toto je téma oznamov Športovej komisie., nerobme z toho kabaret...
Milan Blahovský (15.07.2023, 08:45)
Je to jedno či je v Stanovách slovíčko pasívny alebo sympatizant. Pre mňa je podstatný iba skutočný chovateľ, teda ten ktorý holubom rozumie, ktorý rozumie holubárom ( čo je často nadľudské) a ten ktorý pre tento šport niečo pozitívne urobí. Pomenovanie som zvolil aby si ľudia vedeli predstaviť kto mi tu píše. Mám rád v istých veciach poriadok a nemám problém ti odpovedať k veci, ale mimo témy Športová komisia 2023. Takže ťa ešte raz požiadam o vytvorenie novej témy a tam rozoberieme problém, ak je. Nepotrebujem zahlcovať tému, kde dávam oznamy ohľadom pretekov, osobnými útokmi. OZ Spiš ponúka na prezentáciu štarty v tých pretekoch , kde je prepravcom, tento rok ak si si nevšimol je aj iný prepravca a ten má iné pravidlá o záznamoch štartu. Aj tieto príspevky mimo témy budú odstránené.
Milan Blahovský (16.07.2023, 06:30)
Igor, ja nekážem odstraňovať príspevok z dôvodu jeho obsahu, ja si svoje viem obhájiť na rozdiel od mnohých. Ja požadujem aby si vytvoril svoju tému a tam sa môžme baviť aj o ľahkých ženách. Toto je téma pre oznamy komisie, ak teda niekoho zaujímajú.
Milan Blahovský (06.08.2023, 18:51)
Preteková sezóna starých holubov stále čaká na svoje ukončenie a ako keby si svoj prívlastok náročná a komplikovaná, chcela ukázať v plnej sile a štart medzinárodného preteku, kde sa zúčastňuje aj 62 našich chovateľov sa stále odkladá. Verím, že to v najbližších hodinách už bude. Vidím to na utorok ráno, ale to už je záležitosť rumunských organizátorov.
Nás už pomaly, ale isto trápi blížiaca sa sezóna pretekov mladých holubov. Organizátorov čaká v prípade, že neposlali pretekový plán pretekov mláďat a s tým spojenú Predpretekovú dokumentáciu k ním patriacu, to musia stihnuť v súlade s Obežníkom termínov-https://www.postoveholuby.sk/storage/documents/7ButuK5jtzOmdIm9gGQlHw2ONQ6vEKpRjWsb3SID.pdf:
Z neho vyberáme dôležité odstavce:

d/ Každé OZ CHPH súčasne so zaslaním pretekového plánu na rok 2023 zašle čestné prehlásenie, že členovia OZ CHPH, ktorí sa v roku 2023 budú pretekov zúčastňovať, lietajú zo súradníc, z ktorých sa môžu holuby nasadzovať podľa Stanov SZ CHPH.
Zároveň OZ CHPH čestne prehlasuje, že neumožní súťažiť členom z adresy, parcely a súradníc, na ktoré sa vzťahuje dočasné obmedzenie pretekania podľa § 8 Stanov SZ CHPH.
OZ CHPH berie na vedomie, že ak sa zistí, že oblastné združenie, ako organizátor pretekov, pripustilo nasadzovanie holubov z adresy, parcely a súradníc, na ktoré sa podľa § 8 Stanov SZ CHPH vzťahuje zákaz pretekania, budú mu zrušené všetky preteky v aktuálnej sezóne.
e/ Predpretekovú dokumentáciu podľa vzoru uvedeného na webe SZ zašlú tajomníci OZ CHPH za staré a mladé holuby minimálne týždeň pred uskutočnením prvého preteku na sekretariát SZCHPH.

Z rôznych telefonátov sa dozvedám, že tak ako každý rok sa chystá istá skupina nespokojných chovateľov vyriešiť si svoju nespokojnosť v pretekoch starých holubov po svojom a plánuje experimenálne prestupy na rodinných príslušníkov do susedných OZ. Upozorňujeme teda obe strany zapojené do takého experimentu ( výbory OZ a chovateľov cudzích OZ), že prestupový poriadok platí naďalej a Čestné prehlásenie podpísané pred sezónou starých holubov je tiež v platnosti aj pre preteky mladých holubov.
V prípade, že ste zmenili pretekový plán schválený výborom OZ ( nie oblastnou konferenciou ) oproti tomu čo ste poslali s pretekmi starých holubov , tak ho zašlite tiež.
Milan Blahovský (31.08.2023, 10:07)
Pozdravujeme po dlhšej dobe funkcionárov OZ a všetkých chovateľov. Predpokladám, že ste po náročnej sezóne starých holubov dobre zregenerovali a plný optimizmu ste nastavení na sezónu mláďat. Možno, že vy osobne ste nastavení, len pri zbežnej kontrole nastavenia MS mladých holubov musíme konštatovať, že nie všetci ste to už urobili a dokonca už aj niektorí absolvovali prvý pretek.
Pokiaľ sa zistí porušenie podmienok MS skrz zasielania deklarácie pretekov a chybných nastavení v programe mypigeons.live, budeme aj my nekompromisní a odvolania na neskúsenosť, či nedostatok času pre správnosť údajov budú zbytočné. Pokiaľ ste neposielali pretekové plány mláďat v plánoch starých holubov je to potrebné urobiť ešte pred prvým pretekom mláďat ( nie 24 hodín pred štartom...) Pokiaľ ste neposlali predpretekovú dokumentáciu pre preteky mláďat, pošlite to. Pamätajte na rovnaké nastavenie organizačných celkov pre mladé holuby ako to bolou starých holubov. Tí, ktorí si myslia, že pre mladé holuby majú vlastný prestupový poriadok, tak majú rovnako smolu, ako aj OZ, ktoré im takýto neoprávnený krok umožnilo.
Prajeme vám úspešnú sezónu mláďat a čo najmenej zádrheľov pri jej organizácii.
Milan Blahovský (24.09.2023, 15:16)
Touto cestou by sme chceli upozorniť výpočtárov resp. osoby, ktoré majú na starosti nastavenie súťaží MS v mypigeons.live, že MS mladých chovateľov je postavené aj na pretekoch mladých holubov a je preto treba pridať k pretekom aj tie čo letia mladé holuby.
Reagujeme , lebo dostávame reklamácie o chýbajúcich koeficientoch v súťaží a pri kontrole nastavení v mypigeons.live to tak bolo...
Milan Blahovský (12.11.2023, 10:00)
Preteková sezóna je uzavretá a nastupuje výstavná časť roka. Prichádzajú oblastné, či regionálne výstavy a vyvrcholením bude CV a následne 38.olympiáda PH v Maastrichte. (https://www.olympiade2024.nl/en/). K výstavám je okrem holubov potrebná aj výstavná karta a tu si môžte stiahnuť z portálu mypigeons.live v prípade, že váš výpočtár nastaví niektorú z výstav, ktorej sa vaše holuby budú zúčastňovať. Pamätajte na skutočnosť, že pokiaľ sa holub nezúčastnil posudzovania kvalifikovanými posudzovateľmi, určenými komisiou pre štandard, tak ho nie je možné vystavovať na celoštátnej výstave...

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené