BENZING & MyPigeons 2022

Dušan Konečný (14.05.2022, 22:51)
Na benzing.sk v časti Návody pribudli nasledovné návody:

BENZING M2/M3 - Prečipovanie holuba počas nasádzania
BENZING M2/M3 - ako nominovať holuby na preteky
Express G2 - Prečipovanie holuba počas nasádzania

M1 - prečipovanie holuba počas nasádzania - k video návodu bol pridaný aj textový návod krok za krokom s fotografiami

V časti Produkty - kategória Systémy pribudol do ponuky systém BENZING M2. Výrobca po prvýkrát pri systéme M2 ponúka aj zľavu pri výmene za starší Express G2 (zľava 150 EUR), doteraz bolo možné meniť len staršie systémy ATIS, prípadne konkurenčné EKS. Systém M2 bude dostupný aj v obľúbených Smart Setoch so 4, 8 a 12 poľovými anténami, ceny a informácie pridám v nasledujúcich dňoch.

V kategórii Príslušenstvo pribudol do ponuky ochranný kryt na DB9 konektory káblov a antén.
Dušan Konečný (20.05.2022, 14:37)
Na benzing.sk v časti Produkty -> Ponuka 2022 pribudli Smart Sety s modelom BENZING M2.

Nasledujúci víkend (21.-22.5. 2022) budem mať veľmi obmedzenú dostupnosť na telefóne kvôli celodenným seminárom. Na neprijaté hovory sa budem snažiť odpovedať čo najskôr počas prestávok.

Prepočty kategórií FCI a nové kategórie MS 2022 by mali byť dostupné v priebehu budúceho týždňa. Keď sa tak stane, napíšem sem inštrukcie pre výpočtárov.

Všetkým Vám prajem úspešný víkend bez porúch na EKS a veľa šťastia na pretekoch.
Dušan Konečný (10.06.2022, 09:17)
Kategórie MS 2022 boli aktualizované. Kategória KT/ST bola zmigrovaná na novú kategóriu ST, MS SDT bola deaktivovaná, DT bola zmigrovaná na MS DT a SDT. Denný prepočet bol aktivovaný pre všetky kategórie. Ak teda v OZ ešte kategórie nemáte pridané, v administrácii súťaží tak môžete urobiť.

Nezabudnite nastaviť preteky pre každú kategóriu MS, vylúčiť športové pásma a ak sa Vás to týka, tak aj zaradiť interné výsledky regiónov a interné národné výsledky, kde sa počíta koef E aj do 700km.
Dušan Konečný (18.06.2022, 08:27)
Ak používate BENZING Live a dnes máte v OZ dvojpretek, no Vy ste nasádzali len na domáci, skontrolujte prosím, či Váš pretek nie je pripojený k národnému preteku.

Existuje dohoda, že pri dvojpretekoch sa dlhá trať nasadí na pretek č. 1 a domáci pretek na pretek č.2. Ak na to chovateľ zabudne a nasadí domáci pretek na č. 1, pripojí mu ho automaticky na Nemecko a stáva sa nechcene národným víťazom ešte doobeda.

Pozrite si teda prosím MyPigeons -> Môj holubník -> Preteky -> Váš dnešný pretek -> Administrácia -> Pripojenie k oblastnému preteku
Dušan Konečný (02.07.2022, 02:51)
Opäť platí to isté (pre chovateľov s BENZING Live). Ak máte v OZ NP Gotha a cez víkend Vás čaká v OZ dvojpretek, nasaďte tento pretek v EKS pod číslom 1, domáci resp. kratší pretek na pretek č. 2.

Ak neletíte Gothu, no v pretekovom pláne OZ je (častý prípad na východe), nasaďte Váš pretek v EKS pod číslo 2, aby Vám nehodilo domáci pretek do NP.

Ak ste členmi MDKS a letíte Brusel, už ho zrejme máte pod č. 1 a bude potrebné ho správne ručne pripojiť cez sekciu Moje preteky - Administrácia - Pripojenie k oblastnému preteku

Dušan Konečný (09.07.2022, 10:35)
Včera som mal hlásené problémy s rádiovými hodinami viacerých oblastí na Slovensku aj v Čechách. Je možné, že cez týžden v Nemecku prerušili signál z veže DCF77, prístroje stratili signál a niektoré ho už nenačítali. Pomôže reset hodín, prípadne výmena batérií a následný reset. Ak sa Vám opakujú problémy s rádiovými hodinami, odporúčam prejsť na GPS prijímač.

Novšie systémy BENZING sú nastavené tak, aby Vám nedovolili nasadiť bez signálu externého času (DCF alebo GPS). Viacerí ste mi aj v minulosti pri podobných situáciách hlásili, že s tými istými hodinami chovatelia s EKS BRICON nasadili bez problémov. V takom prípade im ale nevytlačí na dokumentácii porovnanie času. V minulosti boli kvôli tomu majitelia EKS BENZING vyradení z pretekov a súťaží, preto sme aj na žiadosť chovateľov a členov prezídia zaviedli povinné porovnanie času pred nasadením.

Ak majú rádiové hodiny signál, zobrazuje sa v spodnej časti ich displeja symbol antény.
Dušan Konečný (01.08.2022, 19:22)
Pre účastníkov a najmä výpočtárov preteku Darmstadt (ako aj všetkých pretekov, kde sa menilo miesto vypustenie v deň preteku): Ak máte v OZ majiteľov BENZING Live alebo Topigeon, dajte prosím prepočítať vzdialenosti pre pretek.

Ak chovateľ zapol systém predtým, ako bolo zmenené miesto vypustenia, vzdialenosť mu vypočítalo pre pôvodné miesto a táto vzdialenosť nebola aktualizovaná po zmene miesta vypustenia v oblastnom preteku.

Tlačidlo na prepočítanie vzdialeností nájdete na stránke pre import údajov v spodnej časti.

V zozname úloh máme zautomatizovanie tohto procesu, ale to bude pripravené až na ďalšiu sezónu. Nateraz je potrebné manuálny prepočet. Ak Váš výpočtár nesleduje fórum, upozornite ho prosím.
Dušan Konečný (08.08.2022, 13:57)
BENZING pripravil špeciálnu ponuku zostáv so zľavnenými cenami platnú do konca tohto týždňa. Ceny, detaily a podmienky som spísal na benzing.sk

Špeciálna ponuka zostáv BENZING pre Olympiádu Oradea 2022
Dušan Konečný (06.12.2022, 13:57)
Na benzing.sk som pridal článok s tipmi, na čo si dať pozor pri kúpe používaného systému BENZING. Odkaz na článok: Kúpa EKS BENZING z druhej ruky

Výrobca oznámil zmeny v cenníku pre rok 2023. Systémy a komponenty je možné objednať do konca decembra za pôvodné ceny s dodaním a platbou v druhej polovici januára. Čipy bude možné zakúpiť na CV v Nitre a v Hluku za pôvodné ceny.
Odkaz na článok: Zmeny v cenníku 2023

Na YouTube som pridal video (14 min) s predstavením Smart Hub 5.

V tomto videu sa dozviete, aký je obsah balenia Smart Hub 5, na čo sú jednotlivé komponenty určené. Predstavím v ňom konektory na zariadení a vysvetlím, ako systém zapojiť na holubníku. Tiež sa dozviete, ako Vám SmartHub môže zachrániť pretek v krízových situáciách a ako funguje kontinuálne konštatovanie pretekov s online prenosom. Vo videu hovorím aj o známych problémoch a možnostiach ako im predchádzať. Informácie sú aktuálne aj pre majiteľov Smart Hub vo vezii 3 a 4.

Odkaz na video
Dušan Konečný (14.12.2022, 14:08)
Tento týždeň pracujeme na novej vverzii MyPigeons. Máme nahlásených niekoľko problémov. Jeden z nich sú chýbajúce dolety na výstavných kartách. Na oprave pracujeme. Dnes alebo zajtra bude MyPigeons nedostupný na 2-4 hodiny kvôli migrácii databáz na novú verziu. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosť a ďakujeme za trpezlivosť.

Na YouTube som pridal nové video: Ako správne používať GPS prijímač v klube

V tomto videu sa dozviete, ako správne používať klubový GPS prijímač ako zdroj externého času pre nasádzanie a vyhodnotenie pretekov v nasadzovacom stredisku. Hovorím v ňom o dôležitých nastaveniach klubovej jednotky a tiež demonštrujem, prečo a ako dlho je dôležité počkať na skutočne presný časový signál.
Dušan Konečný (15.12.2022, 10:44)
Generovanie výstavných kariet opäť funkčné. Prosím, skontrolujte údaje na karte, či sedia s pôvodným výpočtom a spravidlami súťaže. Kvôli novej verzii DB sme museli robiť veľké zásahy do výpočtu pri 2-ročných kategóriách. Všetky vykonané testy prešli v poriadku a údaje boli bez rozdielu, no predsalen odporúčam skontrolovať pred použitím.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené