SZCHPH
SZCHPH
Športová komisia 2022

Autor: Milan Blahovský

Športová komisia 202...
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Javorček Pavol
Javorček Pavol
Admin
03.10.2022, 13:30
Žiadame funkcionárov OZ CHPH, aby zaslali k zaevidovaniu na sekretariát SZCHPH originály protokolov o prevedenom štarte za sezónu mladých holubov, pokiaľ tak ešte neurobili.
Milan Blahovský
Milan Blahovský
26.09.2022, 09:35
Keďže sa ešte tu a tam niekde chovatelia prebudia a zistia problém v správnosti čísla či pohlavia holuba, prípadne ich holub sa do výsledkov nedostal, žiadate o odomknutie výsledkov starých holubov. Podľa uznesenia prezídia sú preteky starých holubov z pohľadu výpočtov ukončené k 31.8. Dovtedy bolo možné na požiadanie výpočtára odomknúť pretek. Po tomto termíne to urobíme iba na základe žiadosti zaslanej na sekretariát SZ po jesennom zasadnutí prezídia a prerokovaní tejto žiadosti. Mláďatá bude možné opravovať do konca októbra. Výsledky budú následne uzamknuté.
Ľubomír Jasovský
Ľubomír Jasovský
26.09.2022, 08:53
Dobrý deň,

V tomto prípade má p. Blahovský pravdu. Pán Mojzeš ste skúsený chovateľ a preto by ste mali zobrať, a priznať chybu a neporušovať stanovy. SK-2022-09999-1141= SK-2022-0999-1141 ??

9. V prípade zistenia nezhody čipu a rodového krúžku pri nasadzovaní holubov, nasadzovacia komisia
nesmie holuba s pôvodným čipom pripustiť na pretek. Môže mu dodatočne prideliť iný čip, alebo po
súhlase majiteľa môže byť holub nasadený na pretek s pretekovou gumičkou, zapísaný v kontrolnom
liste a môže byť konštatovaný v mechanických hodinách.

Ako by ste to argumentovali na olympiáde ??
Peter VAVREK
Peter VAVREK
10.09.2022, 08:03
Budem reagovať iba na príspevok p.Luhoveho pravidlá sú dané máte pravdu, ibaže sám SZ CHPH ich mení za pochodu, napríklad viď posledný zjazd SZ ,ak ste bol účastníkom tak to dobré viete......ak nie tak neviete nič......a najlepšie je nevedieť nič iba čušať........ posunuli sme sa kde ......

už iba poznámka pre športovú komisiu netreba robiť z komára veľkého somára..... takúto chybičku môže spraviť každý jeden z nás....a Ty závistliví a neprajníci v našom koníčku ich robia ešte viacej lebo tento koníček hobby šport zatracujú

S pozdravom
Martin Žemba
Martin Žemba
09.09.2022, 19:59
Dobrý večer priatelia chovatelia nedá mi to nereagovať lebo mi je úprimne ľúto pána Mojzeša ,že došlo z jeho strany k takému omylu ku ktorému sa sám priznáva ,že sa pomýlil a myslím si ,že aj patrične obhájil situáciu ktorá nastala áno sú stanovy ktoré treba dodržiavať ,ale fakt to treba rozlišovať sú rôzne situácie ktoré boli fakt podvodom a zamietli sa pod koberec ,ale to nechcem rozoberať ani nikoho urážať ,ale toto tu ? Absolútne mi to nepríde aby malo byť nejaké podozrenie proste zlyhal ľudský faktor všetci sme omylni pán Mojzeš sa snaží normálne to vysvetliť a každý normálny chovateľ to musí pochopiť veď majme trošku človečiny v sebe,lebo ta sa mi zdá ,že sa už úplne vytratila za každou jednou vecou sa hľadá len a len podvod toto sú dnešní chovatelia ...či azda si už niekto brúsi zúbky ,že keď nedokáže poraziť takého chovateľa v závode tak aspoň tak ...fakt mi je velmi ľúto ,že sa nerozlišujú tieto veci ..pekný večer vám prajem a úspešnú sezónu
Luhový Miroslav
Luhový Miroslav
08.09.2022, 16:10
Ja vlastnim Benzing a mam 01303 bez problemov.Inac k tym chybyckam,minuly rok som vlastnil este Tipes a na syna mi mi pri priradovani nahodili rok 2020 namiesto 2021 a nemal som problem navrhnut ,aby mi cely pretek vyradili,bral som to ako svoju chybu,ze som si to neskontroloval.Suhlasim s Milanom,ze su nejake pravidla a tie sa maju dodrziavat a za chyby platit.
Ján Zajac
Ján Zajac
08.09.2022, 13:31
Pretekový poriadku hovorí jasne,a omyli tam nie sú spomenuté. Letu zdar
Jaroslav Mojzeš
Jaroslav Mojzeš
08.09.2022, 13:27
Mýlite sa pán Zajac je to tu o tom aby v budúcnosti už za niečo také chovatelia a ich holuby neboli vyradzovany a chyby sa mohli opravovať . Pretože aj holubári sme všetci len ľudia ktorý sa aj mýlia.
Ján Zajac
Ján Zajac
08.09.2022, 13:21
Myslim si že je to tu iba o tom obhájiť svoj omyl a nič sa nestalo.
Ivan Oravec
Ivan Oravec
08.09.2022, 12:24
Jaroslav Mojzeš
Jaroslav Mojzeš
08.09.2022, 11:44
Pan Zajac neviem aký máte systém ale ak máte Benzing(neviem ako je to u iných systemov) a máte holuba s číslom na krúžku SK-2020-02302-1018 tak sa skúste pozrieť na nasadzovací list a uvidíte že budete tam mať napísané SK-2020- 2302-1018 - teda v organizácii vám bude chýbať 0 takže máte iné holuby ?
Ján Zajac
Ján Zajac
08.09.2022, 11:32
To čo je napísané na krúžku má byť aj na protokole, ináč sú to iné holuby.
Jaroslav Mojzeš
Jaroslav Mojzeš
08.09.2022, 11:09
Vlastníte vy pán Zajac alebo niekto iný holuby s tými čislami? Mohlo dôjsť k zámene alebo duplicite u iného chovateľa? Nemohlo. Čisla holubov boli v úplnom poriadku. Aj pri nasadzovaní čísla holubov sedeli kde bol nedostatok je číslo organizácie. Kde som omylom uviedol o jedno opakujúce sa číslo viac. Postavím pred vás dva priradzovacie protokoly kde budú holuby s rovnakými číslami rovnakými kódmi čipov a jediné čo tam bude iné je o jedno číslo v organizácii viac. Na prvý pohľad si to ani nevšimnete. Budete si musieť prepočítat tie deviatky. Takže asi o takej ohromnej chybe sa bavíme.
Ján Zajac
Ján Zajac
08.09.2022, 10:29
Dobrý deň prajem,p.Mojzeš vlastníte holuby s číslami ktoré sú na kontrolnom liste?
Ak áno - je to v poriadku
Ak nie - holuby vyradiť (také holuby sa nezúčastnili preteku )
Argumenty (60+, zhon, nedostatok času....) nepripadajú do úvahy.
Chovateľ svojím podpisom dáva súhlas o správnosti údajov.
Jaroslav Mojzeš
Jaroslav Mojzeš
08.09.2022, 10:22
Určite nebolo mojim úmyslom ťa uraziť . Viem že si veľa ľuďom pomohol či poradil a že je za tebou aj kus poctivej roboty ale hold na tento problém máme trochu iný názor a považoval som za potrebné s ním vyjsť na verejnosť a nie poza bučky to riešiť. Napísal som ako to ja vidím a kde vidim problém a ako ho riešit. A na to táto diskusia slúži.
Milan Blahovský
Milan Blahovský
08.09.2022, 09:55
Ďakujem za záverečné slová, ale ten úvod si úplne mimo obraz, ja nie som ten pomstychtivý, aj keď často dôvodov mám neúrekom, ja ľudí poučujem, to je pravda, pretože viem, že nik učený z neba nespadol. Ale často ako sa vraví komu niet rady tomu niet pomoci. Bol si prekvapený, koľkým žiakom viem odpustiť, sú to iba rozvíjajúce sa bytosti a držím sa zásady, že trest má mať výchovný a nie likvidačný cieľ, ale od pedagóga máš asi trocha ďalej ako ja, tak neber to porovnanie chovateľov s deťmi ani do úst. Len nech napíšu koľkým som poradil, či pomohol a budeš prekvapený. Urazil si ma tými vetami. Kým ty si vzhľadom na svoj problém momentálne v stave, že by si prižmuroval oči nad "maličkosťami" , tak pre mňa z maličkosti rastie problém. A to je ako bumerang, všetko sa raz vráti či tebe, mne alebo iným podobne uvažujúcim.
Jaroslav Mojzeš
Jaroslav Mojzeš
08.09.2022, 08:13
Milan vieš že som si prešiel štrukturami zväzu od radoveho člena cez funkcie v ZO cez predsedu OZ až po člena UKK aj člena prezídia takže veľmi dobre viem o čom píšem.
Rozdiel medzi nami je v rozdielnom pohľade celkove na naše holubárenie. Kde ja vidím kamarátov ty vidíš konkurenciu. Kde ja vidím výborny dolet a zablahoželám kamarátovi ak sa mu to podarí ty hľadás ako by sa to dalo vyradiť. Kde ja vidím kolegov ktorým ak nemôžem pomôcť určite neublížim ty v nich vdíš malých hlúpych žiačikov ktorých treba napomínať a trestať.
Ale vráťme sa k téme priradzovacie protokoly aby sme nemuseli zakladať ďalšiu novú tému. My dvaja to tu nevyriešime. Ak bude v jeseni valné podám tam návrh na úpravu alebo doplnenie tohto bodu v pretekovom poriadku o možnosť opravy priraďovacieho protokolu po prvom preteku či už starćh alebo mladých bez sankcie typu vyraďovanie v predchádzajúcom preteku. Znenie eśte doladíme aby to bolo k vśeobecnému prospechu. Ak máte aj ostatní nejake podnety kde sa budeme spoločne snažit chyby opravovať a nie využívať tak kľudne to sem píšte.
Na záver Milan uź len všetko najlepšie k tvojim dnešným narodeninám prajem hlavne veľa zdravia nech si ten náš koníček môžeš užívať čo najdlhšie a k tomu množstvo správnych rozhodnutí a štastia v tom správnom momente k tomu.
Milan Blahovský
Milan Blahovský
07.09.2022, 21:16
Je možno fér z tvojej strany , že si to verejne predložil. Ale nebolo to odomňa písané iba pre tvoj prípad, to isté sa stalo v OZ LM a OZ Gemer - chybné uvedenia čísla holubov ( resp. označenie krajiny ). Keď sa spustí precedens prižmurovania oka ( či očí) za veci, ktoré môžu byť zdrojom spochybňovania činnosti komisii - či to už priraďovacej alebo nasadzovacej, tak to radšej zabaľme a skutočne zrušme akési "byrokratické" pravidlá, ktoré nás tu a tam z pohľadu časti členov SZ obmedzujú a ponechajme to v rovine odpúšťania si a tolerancie.Priraďovanie nám robia rodinní príslušníci a pod. - nemáme uvedené, že priradzovanie čípov môže iba na to vyškolená osoba ? Kto sa raz podpíše pod priraďovací protokol , berie zodpovednosť, za údaje na ňom a je mi jedno či to urobil starý otec, svokor, alebo predseda Športovej komisie. Pridanie nuly skrz manažéra, ktorý neumožňuje vložiť túto prvú nulu v zápise 03501 nie je problém, ale uviesť namiesto klubu 999, klub 9999 a čakať, že my program mypigeons.live nahradí číslo 9 nulou je neprípustné.
Píšme si čísla holubov, označenia štátov ako nás napadne, však keď nejde o život nejde o nič...Dajme gumičky holubom na pretek aj 3 x tie isté , pracujme v dvojčlennej komisii, vkladajme si sami holuby na nasadzovaciu jednotku a pod. Však nejdeme podvádzať, len zľahčujeme byrokratické uznesenia, ktoré nás zväzujú. To ti teda poviem, šokuješ ma. Vaši funkcionári mi položili otázku čo s tým ? Prečo sa pýtajú mňa ? Predsa je niekto organizátorom preteku a toho povinnosť je riadiť sa platnými dokumentami SZ. Pokiaľ v nich bude zapísané, že je možná tolerancia omylu, pretože ide o kamaráta, ktorý nás pohostil pri oslavách majstra , tak potom to tolerujme. Falošné kamarátstvo u mňa je žiadnym kamarátstvom. Pokiaľ si chcete v majstrovstve OZ vyhodnotiť preteky s chybami v zápisoch, prosím, rozdajte si poháre, oslávte majstra, ale pokiaľ chcete aby vám takéto preteky prešli aj do národných súťaží, tak potom si myslím, že korčuľujeme po tenkom ľade a neviem ako sa s tým vyrovnajú ostatné OZ. Predpokladám teda, že si v nich ešte Pretekový poriadok ctia.
Ty ako popredný chovateľ si stredobodom pozornosti a ty nemáš právo na omyl, na chybu a dobre to vieš. Konkurencia iba na to čaká a čaká, ako bude riešiť situáciu ktosi ďalší , len aby mali v rukách tromf a vrátili to časom aj s úrokmi. Od teba by som čakal viac pokory a reakcie typu, chlapi pobabral som to , ale o týždeň keď to dám s číslami holubov do poriadku vám to v pretekoch ukážem. Ospravedlňujem sa. K veľkosti majstra patrí totiž aj schopnosť priznať si omyl, vedieť prehrať . Sme iba ľudia a mýliť sa je ľudské a pod. Reakcie typu "Kto chce psa byť , palicu si nájde" ti nepristanú. Nikde som ani slovom nenaznačil , že si podvádzal. Nepodvádzali ani ďalší páni z Gemera, či Liptova.
Ak sa vrátime do minulosti, čo nová generácia nemá príliš v obľube, kde boli prípady, kedy napr.kolega zle opísal ( prepočul ) číslo holuba a napísal chybne na KL a neopravil ho včas, kedy napr. chovateľ či komisia málo potiahla pásku v hodine a dierka zrazu bola pred otváracím odtlačkom, keď sa nedostavil včas na otváranie hodín, kedy niekto oneskorene nahlásil dolet holuba z preteku a nedodržal pravidlá stanovené pred pretekom a bol mu holub či holuby vyradené z pretekov, odobraté ocenenie a pod.
Skutočne si takto predstavuješ prácu predsedu Športovej komisie ? Tak potom si to s tebou s radosťou vymením a možno si časť chovateľov s podobným zmýšľaním vydýchne. Rád by som sa teda aspoň raz mýlil a kľudne spal.
Ešte raz by som poprosil aby sme otvorili novú tému, napr. s Názvom byrokracia versus holubárenie a poďme tam verejne rozoberať krásy nášho športu, ak sa na to cítime.
Jaroslav Mojzeš
Jaroslav Mojzeš
07.09.2022, 20:18
Pozdravujem celú chovateľskú verejnosť. Predpokladám Milan že príspevok o priradzovacom protokole si uviedol hlavne kvôli mne a môjmu prípadu. Tak by som rád aj ja uviedol svoj pohĺad na danú problematiku. Prvýkrat som si v tejto sezóne objednal krúžky série 0999 pretože objednané klubové krúžky 03501 som prepustil kamarátovi začiatočníkovi. Vlastním systém Benzing a pri priradzovaní v programe Pidexx zadávate len 4miestne číslo klubu keďže všetky predchádzajúce krúžky som mal zadané 3501 (4-miestne) akosi automaticky som predpokladal že aj séria 999 je 4-miestna a tak som zadal 9999. Žiaľ neskontroloval som si to s krúžkami ktoré už boli na nohách holubov. Holuby mi z prvého preteku sadli výborne (https://mypigeons.benzing.live/slovakia/sk/results/view/by-fancier/r-10786-t-55917-zator/)
A hneď som mal príspevok od Milana že všetky holuby 09999 musia byť vyradené. Snažil som sa mu vysvetliť svoj pohľad na vec a zároveň som sa informoval na danú problematiku u ďalších chovateľov resp. funkcionárov. Väčšina názorov bola že sa jedná o technickú chybu a že normálny človek to pochopí a uzná ale ako to už u nás chodí ak to chce byť problém tak bude ak nebude chcieť byť tak nebude. Milan hlavne operoval s nesúladom medzi krúžkom a tým čo sa zobrazí na displeji pri nasadzovaní ale tam sa aj v ostatných prípadoch nezobrazí číslo krúžku napr. 22-03501-199 ale len 22-3501-199 nemáme ani v tomto prípade pripustiť holuba na pretek lebo je tam nesúlad ??? Nie nerobíme to tak. Berieme že to je tam kvôli technickému obmedzeniu a tu nulu tam systém doplní a všetko je v poriadku. Aj v tomto prípade som predpokladal že s pomocou výpočtára bude tá jedna deviatka vymazaná ja opravím priradzovací protokol aby to už na ďalší pretek bolo v poriadku a všetko bude ok.
Áno uznávam urobil som chybu pri priradzovaní ale je to taká chyba za ktorú by mali byť vymazané holuby z preteku ? Ovplyvnil som tým dolet holubov je tam nejaké podozrenie na podvod alebo niečo podobné? Všetci vieme akú máme členskú základňu že väčšina členov je 60+ a my chceme po ľuďoch aby dávali pozor na každú čiarku a každú bodku a za každú chybu ich budeme nemilosrdne vyradzovať z pretekov?? Priradzovanie nám často robia rodinný príslušníci, kamaráti z klubu alebo ostatní neholubári. Áno máme si to skontrolovať ale všetci máme aj iné starosti a povinnosti ako len kontrolovať každú čiarku každú bodku každé jedno číselko. Máme sa teraz hnevať na kamarátov alebo členov rodiny že tam urobili chybu keď sme im to diktovali??? Nie mala by existovať možnosť dodatočnej opravy po upozornení.
Kĺudne mi teraz tie holuby z preteku vyraďte ale do budúcna urobme z toho precedens a za takéto chyby holuby z preteku vyradzovane byť nemajú nie je to podľa môjho názoru správne je to chyba na ktorú je treba upozorniť a pri ktorej musí existovať priestor na opravu.
A na záver Milan kĺudne budem aj ja predsedom Športovej komisie ... kľudne môžeš podať návrh na jesennom zasadnutí na moje zvolenie ak to bude znamenať návrat k zdravému rozumu a nie byrokracii verím že to bude všetkým na osoh.

Ľubomír Jasovský
Ľubomír Jasovský
07.09.2022, 16:51
Milan ja sa nejdem hádať , iba hájim chovateľov čo vlastnia TAUris. Tento bod som napadol ,už pri návrhu a bolo mi prezentované že to platí iba v prípade ak sa nasadí holub napr 22-00-111 a má čip 22-00-222 tak ho treba prečipovať , vytlačiť zostavu a pretek nasadiť nanovo . To je správne , ale prečo trestať chovateľov ,keď sa im skutočne pokazil čip pred závodom to nechápem !!!

Ďakujem
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.