Školenie výcvikárov OZ ( ZO )

Milan Blahovský (15.04.2022, 18:02)
Vážení kolegovia, preteková sezóna sa blíži a verme, že odštartuje podľa plánov, ktoré ste zaslali. Napriek dvom "covidovým" štartom sezóny za posledné roky a tým pádom absenciou nášho spoločného stretnutia, môžem povedať, že sa práca funkcionárov oproti minulosti dosť zlepšila a aj napriek menším chybičkám konštatovaným pri kontrolách dokumentácie úspešných chovateľov. Určite k tomu prispela aj naša vzájomná komunikácia či to prostredníctvom tohoto DF alebo aj mailovo či priamo telefonicky. Nik učený z neba nespadol sa hovorí a je možné, že sa zopár z vás ocitlo v novej funkcii po prvýkrát a zbierate skúsenosti. Je chybou, keď sa niekedy pustite do rozhodnutia vo veci, ktorá nie je jednoznačná ani v pretekovom poriadku a neprekonzultujete to so skúsenejším kolegom. Dobrá rada je občas nad zlato a potom je už neskoro plakať nad rozliatym mliekom. V našej činnosti využívame aj program pre spracovanie výsledkov ( niekedy v kooperácii s výpočtárom OZ ) a ten nám pomáha v mnohých veciach vo forme vzájomnej verejnej kontroly.
Pár nedostatkov sa objavilo aj v pretekových plánoch, ale odstránili sme ich a teraz je to treba správne implementovať do nastavení súťaží vášho OZ.
Keďže sme pár týždňov či dní po zjazde a prvom zasadnutí nového prezídia tak opäť nebol priestor na zvolanie školenia výcvikárov. Ako sa vraví čas sú peniaze a tých v posledných či budúcich týždňoch bude čoraz menej , tak som sa rozhodol urobiť vaše "školenie" spracovaním základných bodov činnosti "výcvikára" a predložiť vám to prostredníctvom "Manuálu činnosti výcvikového referenta", ktorý keď si preštudujete, verím, že vám pomôže v mnohých situáciach aj bez toho aby sme míňali čas a peniaze na osobné stretnutie. Pokiaľ sa predsa len stane, že niektorá situácia bude nepochopiteľná ( pre vás nová ) nie je problém aby sme to touto cestou cez DF verejne prediskutovali a rozobrali. Pár vecí sa v Pretekovom poriadku upravilo ( zmenilo ) a na nové veci sa ťažšie zvyká, takže možno aj si prediskutujeme. Diskusia tentokrát nebude o tom ako niečo zmeniť, ale o tom ako si vysvetliť zmenené. Vyhradzujem si dať príkaz na zmazanie príspevkov, ktoré budú v tejto téme mimo jej obsahu. Taktiež bude viac vhodné, ak sa do nej zapoja výcvikári OZ a nie napr. pokladníci....
Keďže nemám dosah na vloženie Manuálu na stránku SZ, vkladám odkaz na jej stiahnutie - je uložená na mojej webovej stránke:
  • Manuál činnosti výcvikára- https://blahovsky-pigeons.com/manual2022.pdf

  • Milan Blahovský (16.04.2022, 07:11)
    Pokiaľ by ste potrebovali verzie tlačív vo formáte dokument, kde by ste si vopred vedeli vpísať vašich členov a ušetríte tým čas pri nasadzovaní holubov ako aj pri vyhodnocovaní pretekov, je možné ich stiahnuť si z web stránky OZ Spiš v odkaze tlačivá:
  • https://oz-snv-sk.webnode.sk/tlaciva/



  • V prípade neúčasti chovateľa na pretekoch si ho jednoducho následne škrtnete, ako aj jeho údaje o hodinách atď.
    Tieto tlačivá budú čoskoro na hlavnej stránke SZ CHPH.

    Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

    Zmeny boli uložené