Porušovanie stanov SZCHPH zo strany kandidáta do prezídia SZ.

Ladislav Bačo (12.03.2022, 19:27)
Ako predseda OZ Košice a člen SZ sa nestačím diviť.
Po vzhliadnutí kandidátky do ústredných organov SZ tam vidím figurovať ing. Seligu za OZ Michalovce.
Pýtam sa kompetentných-AKO?
1.-AKO -mohol byť prijatý 15.2.2022 za člena ZO Trebišov -OZ Michalovce na schôdzi výboru a na základe čoho ked ešte 19.2.2022 sme ho odvolávali na OBLASTNEJ konferencii OZ Košice v Durdošiku -čiže bol náš člen. Mimo toho má záväzky voči OZ Košice bol dvakrát pozvaný na výbor doporučeným listom na vysvetlenie nezrovnalostí.
2. Nepodal žiadosť o uvoľnenie tým pádom nemal vyjadrenie od OZ-Košice -ktorí štatutár v Michalovciach ho prijal bez toho ??? Taktiež ak by bolo aj všetko v poriadku- nominovať ho ako delegáta Výbor nemá v právomoci.-JEDINE OBLASTNÁ KONFERENCIA .Nehovoriac o tom ,že táto schôdza výboru sa v skutočnosti nekonala § !!!!
3.AKO mohli v ZO Trebišov 15.2.2022 prijať dalších našich členov zo ZO Rozhanovce ktorí sice menovite dostali súhlas ale k 31.12.2022 a všetci sú už uvedený v evidencii členov v TREBIšOVE.

Pýtam sa ako dlhoročný člen SZCHPH aj za všetkých chovatelov SZ ktorí dodržiavajú stanovy ako k tomu prídeme že člen prezidia sám tieto nedodržiava a VEDOME porušuje. preto žiadam o odstránenie menovaného ing.Seligu zo zoznamu kandidátov!!!!
Miroslav Vidhold (12.03.2022, 19:51)
Prestup je možný len k 31.12. bežného roka...t.j.menovaný pán nemôže kandidovať za OZ Michalovce
Rudolf Čmarada (13.03.2022, 10:46)
Pán Bačo keďže ste oslovil celú chov.verejnost dovoľte mi napísať svoj názor.Som presvedčený, že to zdravé jadro v prezídiu je a niektorím členov dôverujem aj ja tak ako som to na tomto fóre už písal, pretože tí robia skoro všetku prácu pre celé Slovensko.Viete aj do zdravého jablka sa niekedy dostane červík,ale toho treba len vyrezať a je pokoj.Ten pán, ktorého tu Vy spomínate nie je známy len na východe, ale aj na západe.Pan Bačo tým, že chce odísť do iného OZ bude pre Vaše OZ len prínosom to mi dáte určite za pravdu.Toto je môj osobný názor na problém, ktorý tu Vy opisujete . Držím Vám palce a zostávam s pozdravom.
Ing. Rastislav Vincenty (13.03.2022, 11:49)
Pred dvoma týždňami sme mali 3 hodinovú komisiu na zmenu stanov a prestupového poriadku v zložení ja, pán Valíček, pán Krajčík, pán Novotný, pán Dubaj, a pán Dudzik, ktorá sa zaoberala hlavne prestupovým poriadkom.

Jasne sa všetci členovia vyjadrili, že žiadna výnimka pre žiadneho člena nebude….a to je jedno či je to Seliga, Vincenty, Krajčík alebo Dudzik. Akonáhle nedostane niekto výstup z OZ ako v tomto prípade daný člen nedostal výstup, nemôže nikde prestúpiť a tobôž nie, ak ma ako píše pán predseda OZ Kosice pán Bačo, ak tam ma niekto záväzky nemôže prestúpiť!!

Čiže dopredu upozorňujem členov Resp. člena, ktorý pripravoval kandidátku do ústredných orgánov aby na hlasovacie lístky neuvádzal kandidatov, ktorý tam nemajú čo robiť, lebo hlasovacie lístky budú neplatné!

Bližšie sa vyjadrím a myslím, že viacerí kandidáti z východu, na zjazde ako člen 26.3.2022, myslím že tam bude čo vysvetľovať.

S pozdravom


Miroslav Moško (13.03.2022, 16:39)
Presne tak isto došlo k porušeniu stanov SZCPH pri prestupe členov OZ Gemer do OZ Košice pred 3 rokmi do dnes nemajú súhlas OZ Gemer podľa toho istého člena prezídia mali lietať z iných súradníc čo je nemožné nakoľko holubniky im stoja na tých istých miestach ako pred prestupom
Slavomir Danko (17.03.2022, 12:24)
Samozrejme nie je nič zlé na tom ak človek ochutná vlastnú medicinu ktorú vnucoval iným.

Ale...Aký je náš cieľ?

Ide na nám o jedného člena alebo o všetkých chovateľov na Slovensku ktorých aj kvôli zlým predpisom SZCHP stále ubúda?
Chceme prinútiť člena aby na neho platili nezmyselné pravidlá za ktoré sám hlasoval alebo aby pravidlá na prestup a fungovanie OZ boli ako sú v Belgicku, Holandsku, Nemecku, Veľkej Británii, Česku na Morave, Poľsku?

Aký by mal byť náš cieľ?
Zmena nezmyselných predpisov na prestupy členov alebo dodržiavanie nezmyselných predpisov?
Radislav Harhovsky (17.03.2022, 18:58)
Dobrý deň,p.Danko tu v tomto príspevku sa nejedná o návrh stanov k prestupovemu poriadku .V každej spoločnosti by sa mali dané zákony a predpisy dodržiavat.Súhlasím s Vami,že prestupový poriadok je taký ako ho schválili naši delgáti ,ktorých sme nominovali my všetci s našich OZ. Tu ide o základný princíp demokrácie...ked niečo platí tak sa nesmie porušovat nikým ...to by bola anarchia a naš Zvaz by nemusel ani existovat ale každý by si robil čo chce. Takže ked zákon ,predpis platí tak za jeho porušenie musí byt aj adekvátný trest a je to jedno kto je to a ako porušil. Zmeny predpisov budú až na zjazde dovtedy platí to čo tu bolo a nikto nemože a nesmie to porušovat.
Jozef Karabaš (27.03.2022, 17:17)
Dnes ešte neviem aký prestupový poriadok sa schválil na zjazde, avšak ako som už písal niekoľko krát ak člen nebude mať s patričnou oblasťou vlastnoručne podpísanú zmluvu, kde sa zaväzuje byť je člen do určitého dátumu, tak to stále právne neobstojí. A Ing. Seliga na základe toho odišiel aj s ostatnými členmi do Michaloviec tak nik mu nemôže vyčítať porušenie stanov, ktoré čo sa týka prestupového poriadku po právnej stránke neobstoja.
Miroslav Moško (31.03.2022, 15:59)
Pán Karabas nepíšte hlúposti lebo sa z vás už smeje celé Slovensko tu sa jedná o porusenie stanov slovenského zváži chovateľov poštových holubov .Tie musí dodržiavať každý člen to je ako zákon a ak sa nemusia dodržiavať tak potom to treba zrušit a robíme si čo chceme pretekajme ako chceme není nám potrebné ani prezídium vlastne načo nám je položme si otázku.Ked oni si tam obsadzujú koho chcú a ako chcú proste čistá korupcia hanba.
Rudolf Cisárik (31.03.2022, 18:55)
Jedna vec je, ake stanovy schvali zjazd, druha vec, ci tie stanovy su v sulade s Ustavou a zakonmi SR, co v niektorych kontroverznych
castiach stanov nemusi byt celkom tak.
Július Krško (31.03.2022, 21:10)
Stanovy ešte nemáme, ale už čítame medzi riadkami.
Jozef Karabaš (01.04.2022, 12:06)
Pán Moško mate veľké medzery čo sa týka zákonov a odpusťte si tu hlúposť, z Vás sa nesmeje celé Slovensko lebo Vás nepoznajú ale určite sa smejú celé Košice.
Michal Špišák (03.04.2022, 17:45)
Príjemný dobrý podvečer holubári :)

som tajomníkom oblastného združenia Košice. Tak ako na začiatku písal náš predseda Laci Bačo aj ja sa čudujem a nechápem, ako môžu len tak na prezídiu ututlať sťažnosť, ktorú sme im poslali ohľadom prestupu ZO Rozhanovce do OZ Michalovce bez povolenia prestupu. Nechápem, ako p.Seliga mohol byť nominovaný 15.2.2022 OZ Michalovcami ako delegát do prezídia a následne byť na zjazde schválený do prezídia, keď ide o podvod. Predsedom Bačom a mnou bol 19.2.2022 na konferencií navrhnutý na odvolanie ako delegát za OZ CHPH Košice. Každý rozumný člen SZ CHPH na Slovensku a v zahraničí, keď si to prepočíta, príde na to, že je to čistá hlúposť, ktorú nikto nepochopí. Načo potom máme stanovy ?, keď je dovolené a prezídiom ututlané takéto porušenie stanov členom prezídia. Je to smiešne a veľmi trápne. Ako potom chcú, aby sa stanovy dodržiavali? Načo máme potom prezídium a všetkých tých členov v prezídiu? Netreba nám ich. Chcem sa rovnako vyjadriť ku p.Karabášovi, ktorý sa vyjadruje k veciam, ktorým vôbec nerozumie. Miroslav Moško ako náš oblastný výcvikár určite má viac informácií o problematike v oblasti ako p. Karabáš. Prosím preto p.Karabáša, aby sa zdržal komentára a verozvýjal tu zbytočne dezinformácie. Myslím, že viac k tomuto netreba písať.

S pozdravom

Ing.Michal Špišák
Tajomník OZ CHP Košice

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené