POZOR - špeciálny pretek!

Jakubec Ľudovít (16.07.2021, 06:57)
Doporučujem všetkým kolegom holubárom pozrieť si pretek OZ RS Vémyslice zo dňa 11.07.21.Málo nás,málo nás....ale slovenská vynaliezavosť všetko prekoná.Kto pozná skutočný potenciál tých 2 zúčastnených klubov,tak sa smeje aj plače súčasne.
Letu Nezdar.
Miroslav Pohorelec (16.07.2021, 20:25)
TAK, TAK , TAK.
K tomu už len pridať vypúšťacie miesta na čerpacej stanici a je vymaľované.
Ušetrí sa na štartovnom, kilometrovnom a majstri sú na svete.
Tak to vypadá, keď sa povýšia body nad záľubou.

Nie letu zdar, ale záľube zdar !
Štefan Gubric (16.07.2021, 21:11)
Pozor! Výborná súdržnosť.Nech pozerá FCI ako sa to dá po "SLOVENSKY".Čo neni zakázané "JE POVOLENÉ" Nie letu úspech,ale kamarátom zdar !!!
Miroslav Vidhold (17.07.2021, 08:47)
Viete,ked čitate príspevky "jednoduchých" ľudí,ktorí v živote nič s holubami nedokázali a ani nedokážu/vid.prispevok Pohorelca/,tak sa ani nečudujme,že vzťahy v slovenskom holubarstve sú na takej úrovni,aké sú..."Majstri svojho dvora" s praxou v chove holubov 2 dni aj s cestou,ked si kúpia holuby s rodokmeňom prvý krát v živote,idú poučovať a vyjadrovať názory na vec...V organozovaní a o praci funkcionárov v pretekovej sezóne nemajú ani potuchy a nie to este "pary"..Sú zneužívani" tahačmi špagátikov" a pritom si neuvedomujú svoju pekne povedane jednoduchost a nevedomost v chove holubov...Určite je potrebné na tieto útoky " 2 dvojdňových odborníkov" zareagovat,aby sa nechichotali nad tým,že napisali nejakú múdrosť pred svojou rovnakou" odbornou skupinou"...Napísali určite,ale
ukázali,že kde sa nachádzajú" skupiny inteligentov" v našom športe...A dôležité na záver: pamätajte si názory týchto "tiež"mudrlantov,pretože tu máte návod,čo by robili,keby oni riadili a boli funkcionármi ...Nemám dôvod ,aby som nenapisal veci tak,ako v skutočnosti sú,preto "narovinu"...
Miroslav Pohorelec (17.07.2021, 13:13)
Miro k tvojej inteligencii sa nebudem vyjadrovať, to si vyhodnotia tí čo ťa poznajú.
Zapájaš sa do príspevkov a poučuješ ako sa čo má robiť, ale ty sám sa tých rád nedržíš. Tak potom kto je mudrlant, alebo ešte lepšie povedané špekulant. Ty jedno hovoríš a konáš inak a ešte to na koniec tri krát zmeníš.
Tie vzťahy v slov. holubárstve kazia tí, ktorí sa zadívali do seba a nevidia iných.
Apropo : zatiaľ so mnou nemá nikto problém, na rozdiel od teba. Ak si nekúpiš zrkadlo, rozbiješ aj ten zbytok oblasti.



Miroslav Vidhold (17.07.2021, 13:53)
Niet čo dodať...závisť a hlúposť je na jednej úrovni...A dúfam,že viac ju už nepoužiješ tam,kde ťa "nepáli" ..zrkadlo patri takym,ako si ty a tebe podobní..Dalo by sa tu napisať krasne prirovnanie,no nesplnilo by účel...nakonie jednoduché slovenské prirovnanie,samozrejme s kuskom sarkazmu/lebo už inač to nejde/ ..."ako sa vajce chcelo stat sliepkou,bez nej..."
Rudolf Čmarada (17.07.2021, 16:39)
Pán Pohorelec ja Vás nepoznám na rozdiel od toho pána, ktorý reaguje na Vaše príspevky. Viete, sú ľudia, ktorí si potrebujú za každú cenu pomasirovat svoje ego, pretože sú až chorobne presvedčený, že len ich názory sú tie správne.Verte mi, že týchto ľudí vždy dobehne vlastná minulosť.Inak Vám držím palce,aby ste dolietali sezónu a neprajníkom dokázali, že aj obyčajní ľudia to vedia robiť a nemusia mať vysokoškolské vzdelanie. Zostávam s pozdravom.
Ing. Zubaj Viktor (17.07.2021, 20:23)
Nebudem sa vyjadrovať na nikoho adresu. Som presvedčený , že vzájomné osočovanie nikomu nepomôže a nič nevyrieši.
Ale rozumiem priateľovi Jakubcovi. Tieto naše rozdelené oblasti sú na smiech. Nerozumiem prečo chovatelia vôbec chovajú holuby, keď lietajú v oblastiach , ktoré z po 6 , 7 preteku končia sezónu. A vôbec nie su ochotní sa spojiť. Som smutný z toho, keď kluby, alebo jednotliví členovia nie sú schopní akceptovať princípy demokracie. Keď sa väčšina na niečom dohodne ( či je to pretekový plán alebo spôsob vypúšťania, či čokoľvek iné) , a nie je po ich vôli, tak odchádzajú z oblastí, oddeľujú sa, intrigujú, ohovárajú a rozbíjajú aj to málo, čo nám ešte zostalo. Aj u nás v OZ Zvolen sú členovia, ktorí reagujú spôsobom : “ak nebude po mojom, nebude vôbec.” Toto je nie demokracia, ale anarchia a vrchol arogancie.
A práve takíto členovia sú klincami do rakvy holubárstva. Nové prezídium SZCHPH bude musieť začať konať direktívnejšie. Odchody, prechody , smiešne oblasti, nemôžu byť akceptované. Bude sa musieť zaviesť poriadok platný aspoň na desať rokov dopredu. Inak nebude mať význam mrhať časom a peniazmi na tento šport
Nám pomôže iba vzájomná spolupráca, akceptovanie sa navzájom napriek rôznym názorom, prianie si úspechov navzájom , spájanie sa a hľadanie riešení ktoré nás spájajú , nie hľadanie problémov, ktoré nás rozdeľujú
Pekný večer
Radoslav Chromjak (17.07.2021, 21:04)
PISUCI TERIER si ide znovu mydlit EGO ?
Marián Petrus (18.07.2021, 08:43)
Škoda ze sa debata zvrtla na Vidhold vs Pohorelec a nepokracuje nad normalnostou preteku kde z 20 chovatelov nasadilo
11chovatelov po 1 ks
1chovatel 2ks
2 chovatelia po 3ks
Jasne ze sa nic neporusilo ale...???

PS:s jednym holubom by som nešiel ani na svadbu.
Michal Kopas (18.07.2021, 12:21)
Pán Zubaj Váš príspevok hodnotim za 100 bodov, mal by si ho prečitať každy člen SZ CHPH a dodržiavať pravidla ktoré su dane.

Potom si môžeme povedať Letu zdár.
Tibor Gornaľ (18.07.2021, 13:56)
V.Zubaj, máš úplnú pravdu, rozhodnutie väčšiny je potrebné rešpektovať!

Ale čo v prípadoch keď zmeny v OZ jednoducho nariadia 3 - 4 šmejdi a ani to nepodchytia nikde v zápisnici?
Ing. Zubaj Viktor (18.07.2021, 14:25)
Vtedy ostatní členovia musia konať. Načo su kontrolné orgány, predsedovia ZO, zhromaždenie OZ. Ja vidím najväčší problém v tom, že nikto nechce v OZ alebo ZO robiť. Nejdete nájsť človeka na funkciu. Preto sa do výborov dostávajú stále ti istí ľudia a dovoľujú si stále viac. Väčšina oblasti stojí na aktivitách 4-5 ľudí , ktorí odrobia všetku prácu a ostatní iba kritizujú a nadávajú.
Nase OZ sa rozpadlo len kvôli tomu, že egá niektorých ľudí boli také veľké, že neboli ochotní sa prispôsobiť a akceptovať aj iné návrhy . Tomuto sa hovorí, že takýto človek povyšuje svoje osobné pocity a záujmy nad záujmy spoločenstva.
Hlavný cieľ chovateľov by mal byť , aby sa nás čo najviac dalo dohromady, aby bola čo najväčšia konkurencia, čo najviac holubov na preteku a tým aj čo najlacnejšie preteky.
Ale napríklad aj tu jeden diskutujúci odišiel do inej ZO , napriek tomu, že vedel, že oslabí ZO, kde sa aj tak raz vráti, len kvôli osobnej antipatii k inému členovi a potom ešte preto lebo nebol ochotný vyskúšať pretekový plán, ktorý bol schvalený a bol iný ako ten čo si sám predstavoval.
A k deleniu oblastí môžem len povedat, že radšej budem 10. v oblasti medzi 150 chovateľmi, ako 1. v oblasti medzi 30. Ale možno budeme mať v budúcnosti ešte raz toľko oblasti a raz toľko majstrov ako dnes. Kto vie
Tibor Gornaľ (18.07.2021, 14:47)
Keď ešte holubárstvo na SK má prežiť, je potrebná rajonizácia.
Tako ako je to napr. vo futbale.
U nás už schválená raž bola a hádaj kto ju zrušil.....
Na to treba charakter a odvahu!

A k danému preteku o ktorom je téma.
Chovatelia nič neporušili.
Skontroloval ich niekto či tam fyzicky všetci 20-ti boli?
Asi nie.
Keď na to finančne majú a ich tešia takéto výsledky, nech si tskto lietajú.

Sú oveĺa vážnejšie prešľapy v zverejnených výsledkoch....
Šimko František (18.07.2021, 18:07)
Čo by sa stalo keby : podmienkou vzniku resp. trvania OZ je minimálny počet aktívnych holubárov napr. 100. V minulosti mal napr. OZ Po 500 členov OZ - Za asi dokonca 700. V PL tu hneď v Dukle ma klub 50 členov , OZ Rzešov možno 1000. A fungujú. U nás sa to nedá lebo je demokracia. Pýta sa UEFA FC Barcelony za akých podmienok by chcela súťažiť ? Nepýta UEFA určí podmienky . Ak s nimi Barcelona nesúhlasi nebude hrať. Či azda by na Slovensku sa prestalo pretekať ? Zväz musí mať autoritu a hoci by boli niektoré nariadenia nepopulárne pre male percento holubárov súčasný trend je cesta do priepasti. Tu už nejde aby pribudli nebodaj noví , mladí holubári to je utopia , len vytvorme podmienky aby holubári čo držia poštove holuby od svojích možno desiatich rokov a dnes majú 70 v pokoji doholubárili , veď mnohí z nich ani nevedia a ani ich to nezaujíma ako sa počítajú koeficienty , čo treba plniť na olympiádu , či MS . Oni iba chcú v sobotu odniesť holuby na pretek tak ako to robili posledných 50 rokov a v nedeľu pozerať do neba a tešiť sa že šimeľ už pikuje na výlet. Viete potom večer zistia že šimel pikoval po funuse , ale im to nevadí veď príde zase nedeľa a šimeľ ... možno. Vážme si týchto ľudí lebo na ich úkor vznikajú víťazi. Oblasti by mali mať nejaký rozumný počet aktívnych členov a to nielen na papieri . Koľko je nas ešte čo pretekajú na slovensku ?
Tibor Gornaľ (18.07.2021, 18:38)
P.Šimko, OZ Rzseszow má 107 aktívnych členov a v Regióne je ich okolo 1000:
Ondrej Brzula (18.07.2021, 19:05)
Jednoznačne súhlasím s Viktorom Zubajom,pán Gornaľ má tak isto úplnú pravdu!Rajonizácia je to čo by vyriešilo takéto problémy s mini oblasťami!Nechcem nikoho tu urážať,ale každý by sa mal starať hlavne o svoje ZO,OZ,a nie kritizovať,vymýšlať problémy,poukazovať na druhých!Niektorí páni neakceptujú demokratické systémy,stanovy sa snažia pochopiť len vo svoj prospech,ľudia okolo nich ich nezaujímajú!Neviem,či na Strednom Slovensku sme nejaký iní ...?!Niektorí majú názory,že je to dobrovoľná organizácia a nikto ho k niečomu nemôže nútiť!No áno,ale anarchia by tu nemala zavánať!Vážim si každého chovaťeľa,stojí nás tento koníček nemalé finančné prostriedky,každý obetuje v rámci svojich možností veľa času!Poniektorí však zdá sa neakceptujú s pokorou tých ktorí gro financií zatiahli,a tak isto roboty okolo chodu OZ,ZO!!!Mali by sme si takých ľudí vážiť.Pán Dudzik to veľmi pekne opísal v Spravodaji Poštový holub!Keď je niekto dobrý,letí mu to,roky sa presadzuje vadí každému,a nikto ho nechce!!Nerozumiem tomu,mali by sme sa spájať a nie vymýšlať intrigy a urážať sa navzájom!No a čo sa týka tých čerpacích staníc, ak ste narážal pán Pohorelec na naše OZ,dostali sme sa do problémov a v danom čase sme to konzultovali,respektíve oboznámili patričného funkcionára SZ!Nechceli sme v žiadnom prípade šetriť na Štartérovi,aj keď každé euro sa samozrejme ráta,samozrejme sme dodržali Stanovy SZ!Prosím ešte raz nechcem nikoho urážať,skúsme hľadať cesty ku sebe,byť tolerantnejší,ohľaduplnejší!Nikoho z nás neteši ,keď musíme skončiť v pol sezóne!Letu zdar!
František Zachensky (18.07.2021, 19:44)
Treba vytvoriť spoločný Region a možno aj skončíme sezónu! Letu zdar!

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené