NP

Ján Homola (10.07.2021, 07:31)
Chcel by som sa opýtať kompetentných /asi nie len ja/ načo sa čaká so štartom NP Grunberg, keď Hille bolo o 07.00 odštartované. Malé vysvetlenie pri NP pretekoch by bolo určite na mieste.
Ľudovit Čáni (10.07.2021, 07:36)
Pravdepodobné je tam hmla
Miroslav Vidhold (10.07.2021, 07:43)
https://www.wetteronline.de/wetter/gruenberg
Ján Homola (10.07.2021, 07:55)
Vďaka za vysvetlenie, síce čakal som vysvetlenie od kompetentných, nakoľko Vaša mená bez urážky som v propozíciách NP nenašiel, no aj tak ďakujem.
Peter Záhorský (10.07.2021, 12:04)
Len tak pre zaujímavosť. Grünberg je od Hille vzdialený cca. 200km vzdušnou čiarou.
Takže myslieť si, že keď bol vypustený pretek Hille, tak automaticky mal byť vypustený aj pretek Grünberg nie je na mieste.

Štartovacia komisia sa určite snaží spraviť čo najlepšie rozhodnutie (veď aj oni tam majú holuby).
Z vlastnej skúsenosti viem, že štartovať holuby je veľmi náročná činnosť (hlavne vtedy, keď počasie nepraje).

Bol som v štartovacích komisiách pre preteky oblastné, regionálne a aj národné. Snažil som sa rozhodnúť čo najlepšie a aj tak niekoľko krát bol prílet holubov zlý.

Teraz už holuby neštartujem a nie som ani žiadny funkcionár v OZ a vo vyšších organizačných zložkách.
Všetok voľný čas venujem holubom a vôbec neriešim štarty, prípadne prekladania pretekov.

Nakoniec by som sa chcel poďakovať všetkým štartovacím komisiám a osobitne štartovacej komisii OZ CHPH Levice - Petrovi Kacianovi a Milanovi Brezinovi za niekoľko ročné prikladné riadenie vypúšťania, prekladania pretekov a ostatných činností.

Ján Homola (10.07.2021, 21:21)
Peťo ja som nemyslel, že musí byť automaticky vypustený aj druhý NP, keď bol štart v Hille, no myslel som tým, že by niekto mohol na DF aspoň načrtnúť na čo sa čaká. Veľa chovateľov si DF vie otvoriť, no už toľko si ich asi nevie pozrieť počasie v mieste štartu. Keď som si otvoril odkaz na počasie v Grunbergu, čo nahodil p. Vidhold, tak som pochopil prečo sa čaká so štartom a bolo to správne rozhodnutie počkať na rozplynutie hmly, no mohol sa o tom niekto z koordinátorov aspoň slovíčkom zmieniť.
Milan Brezina (12.07.2021, 14:51)
Máme za sebou náročný víkend,či už po stránke chovateľskej,alebo organizačnej.Každý kto včera sledoval vývoj počasia hlavne v Nemecku určite pochopil,že preloženie NP Grunberg bolo správne rozhodnutie.Chcel by som sa aj touto cestou poďakovať štartérovi preteku p.Ľubomírovi Valičkovi za výbornú organizáciu NP Grunberg,ako i výborne zvládnutý štart holubov,napriek zložitej situácii na štarte.
Milan Blahovský (12.07.2021, 15:53)
Pekné slová kolega. Jav tak zriedka vídaný. Pred 14-timi dňami sme podobne boli nútení posunúť včasnejší štart a výsledkom boli výborné dolety z Demminu 1 ( síce vraj len po KE...) . Reakcia žiadna , všetko je samozrejmosťou. Chvalabohu sa nesplnili kuvičie hlasy o zmene Hille na čosi iné a oba sobotňajšie NP dopadli podstatne lepšie ako náš nedeľnajší. Raz darmo dažďu a vetru nerozkážeš, ale sa dá občas mu aj vyhnúť. Možno takých 50 % závodníkov mokne po strechách či poliach a čaká na priaznivejšie podmienky. Snáď sa im ( a nielen im) ešte rozjasní ...

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené