Petícia - nová európska legislatíva týkajúca sa transportu holubov

Daniel Krajčík (28.06.2021, 09:05)
Vážení priatelia,

európsky sektor poštových holubov sa opäť ocitol v rozbúrených vodách kvôli novému európskemu zákonu ("Animal Health Law" alebo AHL), ktorý nadobudne účinnosť 21. októbra.
Tento zákon začiatkom tohto roka takmer znemožnil vypúšťanie holubov na preteky do iných európskych krajín, ale našťastie sa tomu podarilo zabrániť vďaka lobovaniu FCI a ďalších holubárskych organizácií v Európe. Žiaľ, zákon sa naďalej vzťahuje na všetky presuny okrem pretekov a tréningových letov.
Preto sa od 21. októbra bude pri každom presune poštových holubov medzi európskymi krajinami, ktorý nie je určený na vypustenie holubov, vyžadovať drahé úradné veterinárne osvedčenie vydané štátnym veterinárnym lekárom (nie bežným veterinárnym lekárom!) a poštové holuby budú musieť byť v mieste odletu najmenej 21 dní, kým sa budú môcť premiestniť.
Inými slovami, presun poštových holubov medzi európskymi členskými štátmi bude prakticky nerealizovateľný a veľmi nákladný.
Z tohto dôvodu niekoľko zainteresovaných strán založilo združenie s názvom Partneri poštových holubov (RPP). Jeho poslaním je obhajovať všeobecné záujmy chovateľov a ďalších zainteresovaných strán na vnútroštátnej a európskej úrovni. Viac informácií na https://racingpigeonpartners.com.
Na boj proti neprimeraným dôsledkom AHL spustila organizácia RPP petíciu. Na to, aby bola táto petícia úspešná, je potrebných veľa podpisov.

Petíciu môžete podpísať prostredníctvom tohto odkazu: https://www.openpetition.eu/petition/online/stop-the-excessive-measures-for-the-movement-of-racing-pigeons-between-european-countries.

Nájdete tu aj podrobný text vysvetľujúci dôsledky tejto novej európskej legislatívy (AHL).
Cieľom petície je vynútiť si konzultácie s príslušnými orgánmi, aby bola legislatíva v krátkom čase realizovateľná a funkčná pre všetkých dotknutých chovateľov poštových holubov.
Každý hlas sa počíta!

V prípade, že toto nariadenia považujete za neprimerané, podporte prosím túto petíciu svojim podpisom.
Postup:
1. Kliknete na link s petíciou
2. Vypíšete Vaše celé meno a priezvisko
3. Vypíšete e-mailovú adresu (Pozor, e-mailová adresa slúži na overenie Vášho podpisu).
4. Kliknúť na PODPIS
Následne sa dostanete do druhého kroku petície, kde vyplníte:
5. PSČ (pozor! Na toto miesto zadajte PSČ a názov mesta/obce)
6. Ulica a číslo domu
... a následne v treťom kroku kliknúť na podpis – čím virtuálne petíciu podpíšete.
7. Následne si otvorte Váš e-mail a v ňom si nájdite e-mail, ktorý Vám po podpise petície bol vygenerovaný a kliknite na „.POZOR!!! Váš podpis je platný iba vtedy, ak ho aktivujete. Nedostali ste e-mail? Skontrolujte prosím priečinok so spamom.
Miroslav Pohorelec (28.06.2021, 12:16)
Otázka ?
Môžu sa cez jeden e-mail prihlásiť viacerí, pretože mnohí starší chovatelia sa inak nemôžu zúčastniť petície.
Ďakujem.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené