Plán zberu MDKS 2021

Ján Bučo (09.06.2021, 11:02)
Pozdravujem priatelia,
Vzhľadom k pracovnej vyťaženosti uverejňujem plán zberu na preteky MDKS touto cestou, prosím informujte kolegov.
Zber na preteky je vždy vo štvrtok.
Esbjerg - 17.6.2021
Brusel 1 - 1.7.2021
Brusel 2 - 15.7.2021

Odchody auta z jednotlivých nasadzovacích stredísk sú nemenné počas celej sezóny:
Lovčica-Trubín 11,00 hod.
Rosina - 13,30 hod.
Bytča - 14,30 hod.
Veľké Bierovce - 16,00 hod.
Sereď - 18,00 hod.

Chovatelia z východného Slovenska dopravia svoje holuby na preteky Esbjerg do NS Rosina.

Letu Zdar!

Jano Bučo
Ľubomír Hovančík (13.06.2021, 12:59)
Pre chovateľov- záujemcov o pretek Esbjerg, košovanie sa uskutoční v Klube chovateľov pošt. holubov Torysa.

Dátum: 17.06.2021 čas: 8,00 hod.
miesto: obec Torysa budova pri stavebninách Boysi
GPS: N 49°9.52493', E 20°52.53363'

Prosím, žiadam záujemcov nech ma kontaktujú čím skôr, aby sme vedeli dohodnúť detaily prepravy PH do NS Rosina. Pomohlo by mi, ak by som vedel počet chovateľov aj holubov.
č.t. 0907366051 popr. e-mail: lubomir.hovancik@gmail.com




Ján Bučo (14.06.2021, 10:26)
Pozdravujem priatelia,
Chovatelia okolo Jána Kováča košujú v ZO Sp. Podhradie 30 ks.
Máme prihlásené holuby z Kežmarku p. Mesarčík, chovatelia sa neozvali, predpokladám, že prídu do Torysy 32 ks holubov.
p. Bačo 20 ks Košice je vraj s Vami dohodnutý, p. Bednár Bardejov takisto. Spolu máte cca 90 ks.
Letu Zdar!
Jano Bučo
Ján Bučo (14.06.2021, 10:28)
Ešte raz priatelia,
Chovatelia sa pýtajú na organizačné pokyny k pretekom.
Preteky Esbjerg sa riadia štatútom MDKS. 
Predpokladaný čas štartu je sobota ráno - dopoludnia v závislosti od počasia. 
Členovia MDKS majú povinnosť hlásiť svoje holuby do 60 min. na stránku mypigeons.live. Ostatní chovatelia túto povinnosť nemajú, (avšak odporúčame to) ale budú musieť číslo kontrolnej gumičky hlásiť p. Čmaradovi na číslo 0902886980 .
Kontrolné gumičky holubom z východného Slovenska budú holubom nasadené v NS Rosina. 
Zatváranie hodín a otváranie prebehne v materských organizáciách sa predpokladu dodržania pretekového poriadku SZCHPH. 

Letu Zdar!
Jano Bučo
Peter Filarský (14.06.2021, 15:26)
Milý Janko,

vďaka za info, možno že nie som úplne v obraze, ale každý NP by mal mať svoj štatút a či tento bude trebárs totožný so štatútom akéhokoľvek klubu, združenia, či spolku, alebo iný nie je relevantné, ale mal by byť a to verejne prístupný, napr. v prípade NP na web stránke SZ CHPH (nevylučujem, že niekde je, v tom prípade sa ospravedlňujem).

Aj v prípade, keď pretek nebude uznaný ako NP pre počet zúčastnených chovateľov či holubov, štatút obsahujúci základné, podstatné podmienky (napr. čas štartu, "štartovacia komisia", hlásenia doletov, ale hlavne kontroly s uvedením podrobnosti, zodpovedné osoby za konkrétne veci či iné) mal byť vydaný vopred (veď kto vopred vedel koľko chovateľov a holubov sa prihlási).

Možno plačem pred nesprávnymi dvermi a nie som v obraze, ale pre mňa je veľkým sklamaním organizácia NP a nemysliteľne aby sa dolety z takých pretekoch povinne nehlásili a následne nekontrolovali.

Pri preteku, kde min. vzdialenosť je 956,644 km a max. 1 199,062 km (škoda že na my pigeons nie je výber "Slovensko"), by mal byť čas štartu deklarovaný vopred s uvedením poveternostných podmienok (raňajší, či iný štart) s plným vedomím, že pri raňajšich štartoch s nemožnosťou doletu v deň vypustenia sa jedná o neporovnateľné ťažšie preteky oproti neskorším štartom.

V tomto smere si môžeme brať príklad napr. z NL, ktoré v snahe zlepšiť podmienky prepravy na SDT pred desaťročiami dovážali sloniu trávu z Indie na výrobu rohoží do prepravných boxov, alebo neuznanie národného víťaza z Barcelony chovateľovi, ktorý nahlásil potrebné údaje o dolete čas, číslo holuba a heslo, ale zrejme v eufórii z víťazstva až po uplynutí stanoveného času nahlásil číslo gumičky a aj keď bol organizátorom preteku z Barcelony (Belg.) vyhlásený medzinárodným víťazom v Holandskom poradí skončil až druhý, keď medzitým iný chovateľ s menšou dosiahnutou rýchlosťou nahlásil skôr kompletné údaje. Možno že na prvý pohľad nespravodlivé, ale podľa propozícii je to OK.

Aký to rozdiel v ponímaní "čistoty športu" oproti nám (radšej nepíšem krajinu), kde ak chovateľ nahlási po určenom čase dolet, neviem prečo, nedáme mu pohár, ale národným víťazom ostane, podľa mňa je to nonsens. Isteže, možno môj pohľad na prioritu národný víťaz, či pohár nie je správny, ale o tom ja nerozhodujem a zrejme kompetentní majú na to iný názor.

Pozitívom je prideľovanie kontrolných gumičiek v NS Rosina a nahlasovanie určenému chovateľovi s uvedením telefónu, ale v akom časovom rozsahu po dolete?

Nebol by som rád Janko, aby ste to brali za kritiku Vašej osoby, to teda nie, v podvedomí vnímam Vašu snahu, pričom tento príspevok som sa snažil napísať aj z dôvodu zodpovedných osôb kulantne.

Prajem Vám dobrý dolet
Ján Bučo (15.06.2021, 07:13)
Dobrý deň Peťo,
Ďakujem za podnetný mail.
Nemám problém uviesť všetky požadované údaje na správnu mieru.
Hlásenie kontrolných gumičiek bude povinné. Upozorním na to chovateľov zajtra pri nasadzovaní chovateľov z východného Slovenska, ktorí sa pretekov MDKS nezúčastňujú. Momentálne na toto hlásenie nie je časový limit nakoľko vieme, že chovatelia majú aj svoj súkromný život a nie všetci čakajú holuby doma. To znamená, príde holub, chovateľovi pípne SMS, nahlási holuba na mypigeons a keď príde domov, p. Čmaradovi nahlási gumičku + tajné číslo na tel.: 0902886980 .
Čo sa týka nahlasovania na mypigeons, pre nečlenov MDKS nie je povinný hodinový limit, ale predpokladám, že každý sa aj tak bude chcieť vidieť v doletoch, takže chovatelia nebudú otáľať.
Ako kritiku to neberiem, máme takto zavedený kontrolný systém v MDKS už tretiu sezónu a funguje to.
Letu Zdar! A hlavne nech to vyjde. Počasie vyzerá na sobotu príšerne a bude to rébus.
Jano
Ján Bučo (15.06.2021, 13:57)
Vzhľadom na kvantum otázok typu: Kto kontroluje gumičky doletených holubov pána Čmaradu a Štefánika z NS Sereď keď sa všetky hlásia jemu?
Tu je odpoveď:
Hrebeň s gumičkami tejto chovateľskej dvojice si vždy so sebou berie pán Daniel Ryba z Bratislavy a oni hlásia svoje holuby jemu.
Môžete si to overiť u p. Rybu.
Letu Zdar!
Jano Bučo

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené