Je to sila prírody alebo človeka?

ROMAN NAHALKA-Romannasport (14.05.2021, 06:08)
Pred zhruba týždňom sme leteli prvý nácvik Vyskov. Prvé holuby rýchlosť okolo1400, takže dobrá, ale postupne krdle porozbijane od dravcov, pri telefonatoch s chovateľmi skoro u každého 1,2 aj 3ks zranené. Keď to tak počítam, tak dobrá stovka mala kontakt s dravcom. Pri takom príbehu závodov sú výsledky priznal e si veľmi neobjektívne. Holuby pri ďalšom kosovani nervózne aj s chovateľom. Kde sú tie časy, keď to skutočne "vrelo" na holubnikoch a holuby mali z toho radosť, dnes asi musím zriadiť karantennu nemocnicu.
Peter Turek (14.05.2021, 06:46)
Je to hlúposť človeka...
Richard Baško (14.05.2021, 06:59)
Z oblastného nácviku - 1 ks ( to beriem ako normálne) ale ďalšie 3 narazené + 1 vytrhaný. Z prvého preteku zase 2 narazené od elektrického vedenia a ďalší poranený od dravca + 1 holubica, ktorá minulý rok vyhrala región ani nedoletela. Kde asi tak mohla skončiť?.... Z druhého preteku 4 ks poranené a ďalšie 2 vytrhané. Doma holuby ani prakticky netrénujem, lebo zakaždým je na nich jastrab. Holuby nechcú lietať, keď niečo preletí, tak sa hádžu bezhlavo do stromov. Po prílete z preteku krúžia a ďaleko zalietavajú, lebo stále v okolí krúžia jastraby. Mladé som dal všetky preč, lebo ak by som ich začal púšťať na strechu, tak do 2 týždňov z nich nezostane nič. Tak si teraz dám nejaký týždeň pauzu, v tom strese nemá význam s nimi pretekať. Možno sa jastraby naučia chodiť loviť inam.
Peter Turek (14.05.2021, 13:05)
Pseudosvet začal raziť inú cestu.Múdri už nie sú potrební,od toho sú tu počítače a nástup tzv.umelej inteligencie.Múdri sa ťažšie ovládajú...Zdravý sedliacky rozum budoval vlastnú krajinu a svoje zázemie.Občas je potrebné znepríjemniť ľuďom vlastný záujem,aby bolo čo kolonizovať...Medvede,vlci,jastraby,sokoly...Človek?Kto to je?Ľudí je dosť,priveľa...Na otázku priateľovi-napáda ti dravec holuby,pri tréningoch okolo domu?jOdpoveď -ja som rád,ak občas nenapadne...

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené