Informácia pre organizátorov pretekov

Javorček Pavol (18.09.2020, 09:28)
INFORMÁCIA PRE ORGANIZÁTOROV PRETEKOV
Včera ¬ - 17. 09. 2020 ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY podľa § 5 ods. 4 písm. j) a k) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 355/2007 Z. z.“) z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 vydal nové Opatrenie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri ohrození verejného zdravia, ktoré sa týka prechodu osôb cez hranice Slovenskej a Českej republiky. Celý text opatrenia je zverejnený na webovej stránke SZ CHPH. Opatrenia sú uvedené v bodoch 1. – 3. V bode 4. je uvedené na koho sa opatrenia nevzťahujú.
4. Opatrenie podľa bodu 1 až 3 sa nevzťahuje na: − osoby, ktoré za predchádzajúcich 14 dní, navštívili výlučne krajinu uvedenú v Prílohe č. 1 tohto opatrenia,
− vodičov nákladnej a autobusovej dopravy, pilotov, členov posádky lietadla alebo iných členov leteckého personálu, posádku v lodnej doprave, rušňovodičov, vozmajstrov atď.
Podľa uvedených opatrení by nemal byť problém pre vodičov nákladných aut prevážajúcich holuby na preteky a pri návrate by nemuseli ísť do karantény.
Z toho dôvodu upozorňujeme organizátorov pretekov poštových holubov, aby na prepravu holubov vysielali iba dvoch vodičov a v kabíne prepravných aut neboli iné osoby.
Prajem dobré zorganizované preteky a úspešné dolety holubov.


RNDr. Daniel Dudzik, prezident SZ CHPH

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené