"Velka ryba"

Jakub Poništiak (24.06.2020, 20:35)
Dnes prebehol "lov na velku rybu" bohuzia pre niektorych neuspesny.
Blizsie info podam ked mi klesne tlak !!!
Peter Matalík (24.06.2020, 23:58)
Cq tím básnik chcel řícť,?Naši priatelia z ČR,V Vyjadri sa konkrétne..
Milan Blahovský (25.06.2020, 08:28)
Peter, také jednoduché, stačí si pozrieť ako sa Jakubovi darí a hneď si odpovieš...Však sám dobré vieš, že úspech sa neodpúšťa.
U nás najnovšie občania Sp.Podhradia len krútia hlavou nad prácou "anonymného" poštára a klepú si po čele. Po COVID19 som druhý najznámejší objekt v meste :)))))))))))))
Jakub Poništiak (25.06.2020, 16:42)
Vćera 24.6.2020 bola u nas vykonana kontrola. Ani v duchu by nas nenapadlo z coho mozeme byt podozrivy. Dôvodom bolo manipulovanie vysledkov a doletov holubov v EKS, ktore pouzivame (Benzing G2). "Zatial" nemenovany chovatel , ktory bol velky zalobca, ma obvinil , ze som zmanipuloval doletovy list nasich holubov. Po dôkladnom presetreni vsetkych dokumentov v nasom ZO Žabokreky nad Nitrou bol vysledok jednoznacny. BEZ ZÁVAD!!!!
Vysledok kontroli prislubil zverejnit aj predseda UKK p. Mlátko.
"Velky zalobca" po zisteni vsetkych skutocnosti nám oznamil, ze môzeme byt radi ze nam nebolo nic zistene a kontrola dopadla BEZ ZAVAD, ale to ze sa uz doobeda vdaka nemu po Slovensku sirila sprava ako vecer chytial "Velku rybu" to povazoval za uplne normalne.
Po slovnom napadnuti ze sme "podvodnici a ze uz sme doholubarili" som mu odpovedal ze tieto slova ta budu mrziet a za tieto slova sa verejne ospravedlnis.
Takze ocakavam naplnenie tejto skutocnosi tu na diskusnom fore.
Dalej sa tymto osocovanim bude zaoberat Výbor OZ CHPH Topoľčany a tak isto bude dany podnet na disciplinarne konanie voci tymto clenom SZ.
Daniel Tomáš (25.06.2020, 19:15)
Dobrý večer. Ja mám dve otázky pán Poništiak. Vieme kto bol lovený. Kto je lovec? A ta druha že či mal so sebou aj mydlo. U nás chalani keď idú chytať veľkú rybu,tak nosia so sebou aj mydlo. Vám prajem pán Poništiak pevne zdravie a veľa krásnych doletov do konca sezóny.
Jozef Korec ml. (25.06.2020, 21:32)
Ahoj Jakub, už ťa trochu poznám a klobúk dole, že obetujes všetko pre to, aby si bol úspešný, tak to nikdy konkurencia neocení... a to sa musíš,, je to smutné " naučiť... viem o čom hovorím.
Stanislav Matuška (26.06.2020, 08:21)
Já bych chtěl poradit panu Poništiakovi aby určitě požadoval minimálně veřejnou omluvu dotyčného "lovce". Já jsem podobnou situaci zažil již před mnoha lety, kdy po mně "šlo" trio takéchovatelů, kteří nikdy nic pořádného v holubářském sportu nedokázali. Republikou zněly tamtamy a to až na Slovensko: "Už ho máme!", ale skutek, utek. Kontrola proběhla a já měl v rukou protokol s výsledkem BEZ ZÁVAD.

To je však jedna stránka věci. Tou druhou je pomluva, která dále žije svůj život. Ještě asi dva, tři roky poté jsem čas od času slyšel slova pochybností : "Ale pane Matuško, vy jste měl takový a takový problém." Vždy jsem však měl protokol s negativním výsledkem u sebe a velmi rád jsem ho takovému pochybovači ukázal, případně okopírovaný zaslal.

Já jsem tehdy chtěl danou trojici zažalovat za pomluvu, ale manželka mně to vymluvila. Tehdy to ještě nebylo moc běžné. Ale dodnes toho lituji !!! Proč? Protože tito kecalové (jeden již umřel) později vypouštěli své bludy i na jiné chovatele. Jak píše Milan Blahovský - úspěch se neodpouští. Jděte tedy s plnou vervou do svého "lovce", ať si pořádně nabije pusu. Jinak s pomlouváním nepřestane! Určitě s ním nemějte žádné slitování. Taková je moje zkušenost!
Anton Súlovský (26.06.2020, 14:02)
Chcel by som vysvetliť širokej chovateľskej verejnosti danú situáciu. V OZ Topoľčany je výcvikárom Rudolf Poništiak (otec). Jakub Poništiak ako radový člen OZ má od začiatku tejto sezóny prístup do výsledkov OZ ako výpočtár, čo som sa dozvedel po šiestom závode. Dôvod kontroly po siedmom závode je, že po každom závode volávaš so synom. Pýtal si sa koľkým holubom spravil družstvo, povedal ti ôsmym, ty si povedal že máš 22. holubom. Vždy po každom závode po otvorení hodín si zverejnil ihneď výsledky, ale tentokrát nie. Počkal si na papiere od všetkých ZO, lebo si vedel že máš slabý závod. Keď vyšli výsledky bolo to 15 holubom a nie 22, nespravil si družstvo a šiesty bodovaný bol predposledný holub v percentách. Nakoľko máš prístup do výsledkov, bolo podozrenie, že nebodované holuby si vymazal a tak dostal 6.teho holuba do percent. Od 1.preteku ste neposlali nášmu oficiálnemu oblastnému výpočtárovi žiadnu dokumentáciu, ktorú ste povinný posielať, nedá sa Vás nijako skontrolovať. Z týchto dôvodov som požiadal člena rev. komisie OZ J. Mlátka o kontrolu.

K tým klamstvám, ktoré si tu napísal. Ja som Ti nepovedal, že si podvodník, to slovo si povedal Ty, či ťa mám za podvodníka. Ja som Ti povedal, dôveruj ale preveruj. Vy viete skontrolovať každého, Vás nevie skontrolovať nikto. Vyhrážky a osočovanie bolo akurát tak z Tvojej strany, citujem: "Mám také nervy, že by som ti jednu pri**bal, pôjdete dopi** celé Čereňany, vyje**me vás, môžte ísť lietať do PD." Ja viem, Čereňany sú tvoja jediná skutočná konkurencia v oblasti a dívajú sa Vám na prsty, čo Vám očividne nevyhovuje. Teším sa teda na disciplinárne konanie, ktorým sa mi tu vyhrážaš.

Toto všetko mám za "odmenu", že som mu ako mladému perspektívnemu chovateľovi požičal z môjho chovu 11 originálov importovaných z Nemecka na 1 sezónu. Keď som ich bral späť nechal som mu 2 holubice ako dar. Z jednej z nich vychoval Yasminu, 1.náhradníčku na Olympiádu. Mlátko Július Ti daroval otca tejto holubice. Dodnes je to kostra Vášho holubníka, aj keď v rodokmeňoch meno Súlovský neuvedieš. Dnes nám nevieš prísť na meno.
Jakub Poništiak (26.06.2020, 17:03)
Takze meno lovca uz poznate. Predstavil sa Vam sam. Mimochodom je to clen OZ Nitra.
To, ze topiaci sa aj slamky chyti je kazdemu zrejme z tvojeho prispevku.
To, ze bola kontrola u nas nam vôbec nevadi. Nám vadi to, ze uz doobeda si po celom Slovensku roztrubil ako budu dnes chyteni velki podvodnici a aka to bude senzacia.
Toto je podstata celeho problemu. Ty si pospinil nase meno a meno naseho klubu (Zabokreky nad Nitrou) a preto ziadame ospravedlnenie. Ospravedlnenie sa formou SMS nam nestaci!!!!!!!

Snazil som sa sem vlozit aj protokoly z kontroly,ktora u nas prebehla ale nedarilo sa mi to. Boli preposlane Predsedovy sportovej komisie na mail s prosbou o vlozenie do tohto DF. Verim, ze ich coskoro budete mat vsetci k nahliadnutiu. A cierne na bielom budete vydiet vysledok kontroly (BEZ ZÁVAD!!!)))
Milan Blahovský (26.06.2020, 17:17)





Milan Blahovský (26.06.2020, 17:44)
Protokoly zverejnené, asi by bolo vhodné o čom presviedčam mnohých, že všetky protokoly o kontrolách by mali byť umiestňované na verejnom mieste. Možno by prestal "hon na čarodejnice" či honba za senzáciami. Koľko už bolo obvinení chovateľov z dopingu, manipulácie doletov či nasadzovania a vo väčšine prípadov vždy bublina spľasla, ale...Nie je nič ľahšie ako niekoho obviniť či pošpiniť ( možno nepriamo), ale ako poznám holubárov a ich komunikačné schopnosti , tak mnohí sú schopní urobiť z podozrenia pomaly "trestný čin či vraždu".
V tomto prípade si myslím, že obaja zainteresovaní majú svoju pravdu. Jeden tvrdí, že nič neporušil, druhý tvrdí, že svojim konaním dal podnet k nedôvere. Obaja sú si vedomí, že konajú tak ako by mali. Obaja sú špičkoví chovatelia a verím, že sa navzájom kontrolujú , prípadne ich kontroluje celé okolie.
Problém možnej manipulácie pretekových výsledkov tým, že má niekto prístup k umiestňovaniu doletov napr. ZO do mypigeons, je možné odsledovať a následne skontrolovať s protokolom o doletoch holubov, navyše ak má niekto ešte online prenos či archiváciu doletov a nasadzovania verejne dostupný. V prípade, že podklady sa nachádzajú napr. u výpočtára, ktorý je zároveň výcvikárom či rod. príslušníkom výpočtára, je možné odkontrolovať členmi DR či to už v ZO alebo OZ. To nie sú gumičky či pliešky, ktoré sa vedeli prehodi v tubách pri otváraní....
Teda neverím, že by sa niekto k tak primitívnemu konaniu spustil. Snáď by ešte bolo vhodné zvládať tlak od očí, ktoré sledujú dolety holubov v priebehu sezóny. Pochybovačov je stále dosť a všade...
Čo sa týka druhej strany, ktorá je kontrolnou zložkou, je treba v mnohých prípadoch citlivo posudzovať slová, ktoré sa vyrieknu. Nie nadarmo platí v mnohých krajinách ešte tzv. prezumpcia neviny. Žiaľ u nás zrejme už dávno nie a často napr. novinári vyrieknu rozsudky ešte pred vyšetrením prípadu...Vyvarujme sa teda krivým obvineniam a zároveň naučme sa znášať tlak na výkony našich holubov, najmä ak sa niečo v preteku nepodarí a holuby napr. nezaletia tak ako by sme chceli. Je dobré, že máme kontrolné orgány a tí nech naďalej plnia to čo sa od nich očakáva.
Obaja zainteresovaní sú poprední členovia SZ a iste vedia o čom sú moje slová.
"Veľká ryba" teda pláva ďalej, hoci s mierne poškodenou žiabrou, ale verím, že sa to zahojí a ide sa ďalej. Je dobré, že sa obe strany vyjadrili k "senzácii", ktorá sa tentokrát nekonala a že takýchto príspevkov budeme mať čo najmenej.
Martin Valápka (04.07.2020, 14:00)
Zdravim chlapi, možno jedna zaujímavá možnosť - čo tak zapat fb a dať živé vysielanie ? Kľudne nech si každý vytvorí ns fb trebars profil Jožo - dolety :)
To nikto neoklame a každý , kto bude chciet kritizovať bude mat ,,vymaľované “ a všetko bude čierne na bielom .
V dnešnej dobe technicky žiadny problém.
Lebo takto to bude vždy ,,jedna pani povedala “. Za posledný rok mi viacero ľudí vravelo o viacero zvláštnych veciach - počnúc kontrolov čo vlastne nič neskontrolovala až po zvláštne dolety . Úprimne , nepáči sa mi to , lebo ak ktokoľvek podvádza , nedá sa s ním súperiť . U mna taký ľudia niesu chlapi , ale žebraci a hodne úbohý .
Z druhej strany, je nefér a totalne niekoho obviniť bez dôkazov .
Fér sú - kontrola -dôsledná košov v aute - tam konci všetko klamanie , plus kontrola dolet - kľudne online vysielanie . A zrazu bude jasno :))))
Lebo som holubarom oficial rok a toto či vidím , nieje v poriadku sakriš :)

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené