Ukončenie chovateľskej kariéry

Jaroslav Bagín (27.04.2020, 12:05)
Vážení priatelia, chovatelia poštových holubov všetkých Vás srdečne pozdravujem.
Naplnil sa čas, aby som Vám oznámil koniec mojej chovateľskej a športovej činnosti. Dožil som sa 84 rokov a môj zdravotný stav nedovoľuje robiť práce, ktoré si vyžaduje chov poštových holubov. Priatelia verte, že moje rozhodnutie nie je ľahké. Poštových holubov som si obľúbil už ako 6 ročný chlapec. Organizovaný som od roku 1957, teda 63 rokov.
Za toto obdobie som s mojimi holubmi dosiahol nesmierne veľa víťazstiev, radostí a veľkú motiváciu , ktorá ma posúvala ešte vyššie a skvalitňovala športovú vyspelosť mojich holubov. Nemôžem vypísať všetky úspechy. Spomeniem, len tie , ktoré som dosiahol v ZO CHPH Kameničany od jej založenia v roku 1985 (35 rokov) . Moji spolu členovia ma nedokázali zhodiť s pomyselnej debny. Každý rok som bol prvý , druhý ojedinele tretí. Tri krát som bol majster oblasti. Dva krát v OZ Trenčín a raz v OZ Považská Bystrica. Vyhral som medzinárodný závod Brusel za účasti Rakúska , Maďarska, Slovenska. Zvíťazila holubica 88 S 22054 E.

I družstvo bolo veľmi úspešne, v zložení 88 S 22054 E , 88 S 2020 H, 87 S 2014 H vyhralo 1. miesto v súťaži družstiev. Spomínaný úspech bol ocenený peknými cenami Rakúskym prezídiom na celoštátnej výstave v St. Poltene. Tak isto si vážim 7. miesto z 14 500 chovateľov v ČSFR.
Slovenský chovatelia poslali 516 holubov na slávnostné zahájenie OH v Aténach. Holub 99-S06-0068 priletel do OZ Trenčín prvý a na Slovensko deviaty.
Koeficient toho času, spôsob výpočtu a ocenenia kvality holuba. Vyhovuje dobrá poloha holubníka. Keď sa chceme priblížiť k regulárnosti , tak musíme utvoriť pásma i športové kluby na základe súradníc, teda kilometrov.
Vážený chovatelia poštových holubov. Chcem sa Vám poďakovať za mnohé stretnutia na výstavách i na mnohých akciách, kde sme si podali ruku a vždy v dobrom porozprávali. Áno, to bolo povzbudenie do ďalších rokov života i v chovateľstve poštových holubov .
Mne ostávajú spomienky na mnohé víťazstvá a na dobré a úprimné priateľstvo.
Ďakujem. Letu zdar. Jaroslav Bagín
Moje motto: Pretekajme , súperme, ale zostaňme priatelia.
Július Marton (27.04.2020, 13:45)
Jarko ,prajem Ti veľa zdravia ,spokojnú starobu a pokús sa do tej stovky dožiť v zdraví. Takých ako ty je málo medzi nami, ktorý to potiahli na tak dlhú aktívnu dobu. Stárneme všetci ,len akosi si to neuvedomujeme a nechceme si to priznať.
Prajem Ti pevné zdravie :Marton Julo
Buček Eduard (27.04.2020, 23:10)
Jarko dúfam že sa uvidíme na holubárskych akciách. Prajem Ti pevné zdravie do ďalších rokov.
ROMAN NAHALKA-Romannasport (28.04.2020, 20:56)
Osobne Vás nepoznám, ale snimam svoju šiltovku, prajem veľa zdravia pan Jaro.
Ján Bučo (28.04.2020, 22:27)
Jarko, veľa zdravia! Pamätám si ako by to bolo včera keď som vojencil v Nemšovej a nebohý Jožko Fabo ma ku Vám doviedol.
Jano Bučo s rodinou

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené