Usmernenie - koronavírus

Javorček Pavol (13.03.2020, 08:45)
Vážení členovia Slovenského zväzu chovateľov poštových holubov,

ľudstvo zasiahla globálna kríza, ktorá je spôsobená rozšírením koronavírusu už takmer do sto krajín sveta a na všetky kontinenty. Toto nešťastie neobišlo ani Slovensko, aj naši občania vrátane chovateľov poštových holubov musia čeliť tejto hrozbe. Chovateľom poštových holubov nie je zvlášť potrebné vysvetľovať čo to znamená, pretože s podobnou situáciou sa stretávame v našich chovoch. Žiaľ nový koronavírus zmutoval a vyrobiť účinnú vakcínu sa v krátkom čase vyrobiť nepodarí.

Jedinou možnosťou aj pre nás chovateľov poštových holubov je s plnou vážnosťou a zodpovednosťou zobrať na vedomie slová prezidentky Slovenskej republiky pani Zuzany Čaputovej a v plnom rozsahu dodržovať pokyny a nariadenia krízového štábu, ktoré boli prezentované pánom premiérom Petrom Pelegrinim.

Vážení priatelia, chovatelia poštových holubov,
sme v ťažkej situácii, väčšina z nás vo vzťahu k novému koronovírusu, kvôli veku predstavuje rizikovú skupinu. Nestrácajme však optimizmus a zároveň urobme všetko pre ochranu vlastného zdravia a ochranu zdravia svojich rodinných príslušníkov a všetkých ľudí.
Z týchto dôvodov aspoň na určitý čas musíme, pozastaviť alebo preložiť niektoré naše plánované stretnutia a akcie.

1/ Na neurčito sa prekladá VZ SZ CHPH, ktoré bolo zvolané na 28. marca 2020.
(Do konca mesiaca marca sú zrušené všetky podujatia v Agroinštitúte š.p.)
Nový termín sa stanoví ako náhle bude možné rokovanie zvolať. Vzhľadom k tomu, že už
bolo zvolané, nie je potrebné dodržať 30 dňovú lehotu.
2/ Prekladá sa aj termín ocenenia našich úspešných chovateľov, ktorí nás reprezentovali na
VII. Stredoeurópskej výstave v Brne.
3/ Na neurčito sa prekladá školenie GDPR predsedov OZ CHPH, ktoré bolo plánované na
28. marca 2020. Nový termín sa stanoví po dohode so školiteľom.

Veľmi sa všetci tešíme na novú pretekovú sezónu a všetci pevne veríme, že sa začne v termínoch ako sme si naplánovali. V tejto chvíli je potrebné obmedziť kontakty a aktivity na minimum. To je jediná cesta, spôsob, ako sa znova v plnom zdraví môžeme opäť stretnúť pri organizácii pretekov našich poštových holubov.

Prajem nám všetkým, aby sa nám to podarilo, aby nám všetkým naše holuby v novej pretekovej sezóne prinášali radosť.

V Nitre, dňa 12. marca 2020
RNDr. Daniel Dudzik
prezident SZ CHPH

Javorček Pavol (18.03.2020, 13:04)
Zmena termínu podávania pretekových plánov - usmernenie
Prezídium SZCHPH vzhľadom na mimoriadnu situáciu rozhodlo:

Pretekové plány vzhľadom na opatrenia spojené s pandémiou COVID-19 zaslať spoločne s predpretekovou dokumentáciou v elektronickej podobe najneskôr 14 dní pred prvým plánovaným pretekom. Odporúčame oblastným združeniam pripraviť aj variant pretekových plánov s alternatívou, že hranice so susednými štátmi zostanú uzavreté

Vážení funkcionári, vážení organizátori pretekov poštových holubov, celá naša spoločnosť, nevynímajúc chovateľov poštových holubov z dôvodu šírenia koronavírusu, je vo veľmi ťažkej situácii a prežívame zložité obdobie. Bez toho, aby sme niečo privolávali, je potrebné zamyslieť sa aj nad nastávajúcou pretekovou sezónou. Nikto s určitosťou dnes nevie povedať, či sa sezóna začne v naplánovanom čase a podarí sa nám ju realizovať v plnom rozsahu. Z toho dôvodu je potrebné pripraviť sa na rôzne alternatívy. Možno dôjde k tomu, že budeme môcť organizovať preteky iba v rámci Slovenska.
Je potrebné v tejto situácii s veľkou zodpovednosťou, rozvahou si pripraviť rôzne možnosti, plány organizovania pretekov poštových holubov v tohoročnej sezóne. Pripravujme a organizujme ju tak, aby sme uspokojili svoje holubárske túžby, ale tiež neublížili sebe a svojim kolegom.
Vzhľadom na aktuálnu nákazovú situáciu a doporučenia štátnych orgánov žiadame funkcionárov na všetkých úrovniach SZ CHPH, aby predpretekovú agendu, nahlášky a deklarácie pretekov vybavovali najmä elektronicky/telefonicky bez nutnosti fyzických stretnutí.
Treba veriť, že pretekovú sezónu sa nám, napriek zložitým podmienkam, podarí odlietať.

V Poprade 17. 03. 2020
RNDr. Daniel Dudzik, prezident SZ CHPH
Javorček Pavol (02.04.2020, 09:46)
Na hlavnej stránke SZCHPH v Aktuálnych dokumentoch a odkazoch bolo zverejnené vyjadrenie Prezídia SZ CHPH k začiatku pretekovej sezóny 2020.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené