Prestupi členov - zmena stanov

Alexander Hlavatý (28.01.2020, 18:24)
Rád by som nadviazal na predchádzajúcu tému ".. všetko je jasné... ' Viacerí sme popísali súčasný stav a problémy okolo prestupov členov. Každý sa na to pozerá zo svojho uhla pohľadu. Popisujú sa rôzne situácie. Jedni chcú prestúpiť z vypocitavosti, kvôli lepším výsledkom a tým lepšiemu predaju svojich holubov, iní kvôli neznesiteľným medziludskym vzťahom... Naše stanovy to nevedia rozlíšiť o aký druh prestupu ide a tak všetkých hádžu do jedného vreca a nechávajú o osude ďalšieho pôsobenia rozhodovať na dvoch úrovniach.,čo z môjho pohľadu nie je správne. Nového člena prima členská schôdza ZO, ak zaplatí členské, stáva sa členom a môže pretekať. A teraz budem hovoriť o tých členoch ktorých pôsobenie v danej ZO sa stalo z rôznych dôvodov neznesiteľné. Ak pár funkcionárov ZO alebo OZ "postaví hlavu" a naschvál prestup neschválil tak je člen odsúdený na trest 4roch rokov, aj keď sa ničím neprevinil. Pýtam sa či je to správne. Jediný kto z prezídia svojim spôsobom zareagoval bol Daniel Krajčik. Navodil katastrofický scenár nekontrolovatelnych presunov členov, možného zániku ZO, OZ... Aj komunisti strasili a obmedzovali pohyb občanov mimo hranice štátu smerom na západ, lebo tam je všetko zlé... Ak by nebolo nežnej revolúcie, mohli by sme dnes slobodne cestovať za našim koníčkom? Neboj sa Danko, tak ako vtedy neodišli všetci Slováci na západ, tak ani všetci chovatelia nebudú prestupovat. Nemôžeme však ľudí zabetonovat niekde kde sa necítia dobre. A s tou druhou skupinou vypocitavcov si hravo poradia ZO do ktorých by chceli prestúpiť, pretože ich už poznajú. Ak sa môžu meniť zákony keď sa zistí že sú zlé alebo zastaralé, tak sa dajú zmeniť aj stanovy a nie čakať rok na Zjazd. Riešenia sú ešte je čas, schôdze ZO, OZ pred sezónou len budú, tak to treba riešiť a nie čakať. Každý člen musí mať právo vstúpiť aj vystúpiť zo ZO, záleží len na tom či ho do novej ZO prijmú a tu sa dajú ustriehnut aj tie "nafukovacie autá"
Jaroslav Benka (28.01.2020, 21:11)
Prestante s tou tematikou stanový sú jasne nezhodi sem nepetria je to ubohovosť.
Štefan Janíček (29.01.2020, 05:53)
Pán Benka veľmi - veľmi úbohý STE akurát tak VY.!? Pozrite sa do kalendára aký sa píše dátum a ktoré storočie sa píše.
Prečo chcete nariaďovať ( omäzovať) to čo je v systéme demokrácia základ porozumenia. Prosím dajte si dole tie okuliare.
Július Marton (29.01.2020, 10:22)
Pekný deň prajem páni. Nič nie je jasné pán Benka. Keby bolo všetko jasné,tak by sme sa tu nemuseli dohadovať. Je to diskusia.
Komu sa to nepáči, nemusí to čítať. Stotožňujem sa s p. Hlavatým a s p. Janíčkom . Pán Benka Vy budete asi normalizátor. Z bývalého
režimu. Je to len môj osobný názor.
Prajem dobrú pohodu v r. 2020
Marton Julo
Július Vida (29.01.2020, 10:24)
Šaňo hovorí sa tomu zabudol vôl, že teľaťom bol. Zabudol si, že Vy ste prišli do OZ Nitra z vypočítavosti a príčina bolo doletové pásmo kde ste boli v OZ Šurany v nevýhode. Teraz Vám pásmo vyhovuje a zrazu ste zmúdreli. Tak teraz ťaháte ďalších členov a robíte sa pekní.
Z Tvojich predošlích príspevkov mám dojem, že ide o osobnú pomstu niektorím členom OZ Šurany a nič viac.
Alexander Hlavatý (29.01.2020, 12:28)
Julo prvá veta ktorú si napísal ťa presne vystihuje - krásna sebareflexia. Tvoje konšpiračné teórie nemajú obdobu. Mňa OZ Šurany netrápi, nech si tam robia čo chcú. A to si nedovoluj ma obviňovať že niekoho ťahám k nám. Viem že ťažko tráviš úspechy nášho klubu ale na to si budeš musieť zvyknúť. Láskavo neodbočuj od témy a radšej daj konštruktívny návrh.
Jaroslav Benka (29.01.2020, 19:24)
Porozbíjali sa OZ lebo každý chcel biť majster ,narušili sa kilometráže z FCI a teraz každý špekuluje v svoj prospech.Veď tie stanový nerobili blbci ani jednotlivec ale zástupcovia OZ. A niekto to odsúhlasil a to zase len zástupcovia OZ .
Ľubomír Janda (29.01.2020, 23:03)
No, ... , pán Benka, ... , s takou určitosťou by som to netvrdil, ... , teda vo vzťahu k druhej vete Vášho príspevku.
Jaroslav Benka (30.01.2020, 19:59)
Pred pár rokmi SZ vyzval všetkých zástupcov na spolu prácu aby sa každí vyjadril ku stanovám a pret. poriadku na zmenu ,doplnenie keď sa dobré pamätám išiel v tedy zjazd.Tak sa pýtam kde boli ty právnici čo tak vypisuju svoju pravdu. Veď máme zástupcu v FCI p.Krajčíka ak by boli nejaké zmeny tak by predniesol na zasadnutí výboru SZ. To by sa riešilo určite na valnej hromade. A platí jedno pravidlo čo nieje zakázané tak je povolené.A výbor SZ volili zástupcovia vyslaný z OZ podľa určeného kľúča evid. členov v OZ.
Štefan Janíček (31.01.2020, 05:28)
Kde boli ???, nuž boli ovplivňovaný takými normalizátormi ako STE . Opakujem dajte si dole tie ružové okuliare a ak budete na SZ kde
budú zástupcovia, nuž si to tam poriadne obzrite a potom sa pozrite do malého zrkadielka, ktoré si samozrejme prinesiete zo sebou.
Marián Fibich ml. (31.01.2020, 13:39)
Dobrý deň,

táto téma je podľa mňa dosť vážna a hlavne z pohľadu klesajúcej členskej základne, preto som sa rozhodol, že ako člen, ale aj ako funkcionár aj keď na najnižšej úrovni sa k tejto problematike vyjadrím a možno načrtnem aj riešenie tohto problému. Myslím si, že každý zúčastnený má kus pravdy.
Je pravdou, že funkcionári majú s prestupom členov veľa roboty a neposlednom rade to nabúra rozpočty OZ ale aj kapacity a tým cenu košov. Nie je jednoduché každý rok všetko robiť od nuly a nie len rozpočet ale aj pretekový plán, či výcvikové strediská alebo športové kluby, každý kto to skúsil vie, že je to veľa hodín, ktoré nikto nevidí a neocení a nehovorím o tom, že pre väčšinu je to na úkor rodiny, či voľného času.
Na opačnej strane aj funkcionári by si mali uvedomiť, že ak svoju robotu budú robiť dobre, členovia skôr prídu ako odídu. Treba sa pozerať aj na radových členov a hlavne na to, že väčšina má okolo 70 rokov. Čo to znamená pre takého člena, keď mu nedovolíme prestup a nemôže pretekať 4 roky z holubníka, z ktorého preteká celý život ? No vo väčšine prípadov buď kašle na to, alebo sa toho nedožije. Aj my funkcionári a to už od ZO sa musíme snažiť, aby bola v ZO dobrá atmosféra, áno vždy budú problémy, ale aj tak je to na nás, aby sme ľudí spájali a nie delili, toto si musíme uvedomiť. Treba mať stále na pamäti, že nie všetci sú špekulanti.
Rovnako aj členovia musia chápať, že nie vždy všetko musí byť podľa nich. Pochopme, že robíme šport a okrem dobrej prípravy našich operencov je dôležité aj to, aby sme boli pokojní lebo aj naše holuby cítia, keď sme nervózni a nepridá to nikomu, nechcime, aby sme kvôli koníčku prišli o zdravie, ale aby sme si ho upevnili a tým aj dobrú náladu v klube a potom aj v OZ. Napadá ma ešte veľa príkladov, čo by sa tu dalo spomenúť, ale písal som už veľa a chcem prejsť k návrhu, ktorý by bol asi prijateľný pre obe strany. Skúsim to popísať.

Môj návrh: namiesto toho čo máme v stanovách o prestupe, by som zaviedol jeden paragraf : Chovateľ môže do 31. 10. podať žiadosť o prestup s ročnou výpovednou lehotou. To znamená, že ak ho ZO a OZ uvoľní môže už v nasledujúcom roku pretekať v novej ZO a OZ. Ak však ZO alebo OZ má problém s členskou základňou má rok na to, aby buď vytvorila vyhovujúce podmienky pre odchádzajúcich členov / člena alebo sa pripravila, že bude musieť tento problém riešiť inou cestou - napríklad prijať novú ZO alebo členov. Zároveň SZ CHPH bude vidieť ako sa situácia vyvíja a v prípade potreby pri nízkej členskej základni prerozdeliť OZ kde počet členov klesol pod 80.
Tento nápad nie je nijak výnimočný, takto to funguje v bežnom živote medzi zamestnancom a zamestnávateľom a myslím, že všetci sme s tým spokojní. Rok je dostatočná doba, aby si to obe strany premysleli a dali veci na poriadok a všetko mohol schváliť aj SZ CHPH. Tí čo trošku robia funkcionársku robotu mi isto dajú za pravdu, že od jeseni do jari je málo času na tieto veci, pretože sa je treba venovať výsledkom a výstavám. Čas nás potom tlačí do unáhlených rozhodnutí a členov k nervozite a hádkam, týmto som sa snažil nájsť riešenie problému, ktorý nás už tlačí dosť dlho a robí zlú atmosféru.
Toľko z mojej strany prajem všetkým veľa šťastia pri zostavovaní chovných párov a úspešnú sezónu.
Marián Petrus (31.01.2020, 14:27)
Hura.Konecne niekto s navrhom a nie...
Marián Petrus (31.01.2020, 14:44)
Pošepkam.Prafraf je preto pokruteny aby sa dal obist.Ak chcete prestupit a uz je po termine.Poziadajte o clenstvo kde chcete ist ale nie vy ale vas rodinny prislusnik.Ak ho prijmu je dvolezite aby ste nezrusili clenstvo vy. Musite ostat nadalej ako nelietajuci clen.V dalsom roku uz nebude problem dat vsetko na spravnu mieru.Teda aby som upresnil ak je to v jednej OZ tak mozete lietat obaja ale ak sa jedna o prestup do inej OZ tak v pôvodnej nesiete nasadit ani jedneho holuba.
Letu Zdar.
Jaroslav Benka (31.01.2020, 15:31)
Pán Janiček dajte sa zvoliť do výboru SZ a všetko bude jasné a tu nekvakajte.Každy je bojovník až po boji.
Alexander Hlavatý (31.01.2020, 15:34)
Pán Petrus to čo ste napísal presne zverejnil prezident zväzu v časopise Poštový holub 2018/1. Podľa tohto návodu to aj skupina chovateľov zo Šurian urobila ale to napadla dotknutá OZ a keďže ruka ruku myje predseda UKRK povedal že to takto nejde a že v časopise to bolo len súkromné nezávislé vyjadrenie predsedu. Ten časopis existuje, dá sa to tam nájsť, tak si urobte úsudok či to nie je celé na hlavu...
Marián Petrus (31.01.2020, 15:58)
Na SZ mame aj taku sluzbu ako je vyklad stanov.Neviem kto to teraz ma na starosti.Nech vam vysvetli co je ztoho co pise prezident SZ v casopise proti stanovam.Ak vam niekto povie,ze takto sa to neda tak nech vam povie aj v ktorom paragrafe a v ktorom odstavci danu cinnot porusujete.
Letu zdar
Zubaj Ladislav (31.01.2020, 22:43)
ZÁPISNICA ZO ZASADNUTIA VALNÉHO ZHROMAŽDENIA SZ CHPH konaného dňa 29. novembra 2014

7. Z jednej parcely, holubníka, súradníc môže súťažiť, pretekať s holubmi viacero chovateľov, ale všetci musia pretekať v jednej OZ CHPH. Termín: stály Zodp.: organizátori pretekov
8. V prípade, že za člena ZO CHPH je prijatý chovateľ z iného OZ CHPH, ktorý má spoločný holubník (na identickej parcele a súradniciach) s iným chovateľom, členom iného OZ CHPH, môže pretekať z týchto súradníc až po uplynutí štyroch rokov od skončenia členstva(súťaženia) člena, ktorý pôvodne pretekal z týchto súradníc.

Slovenský zväz chovateľov poštových holubov PRETEKOVÝ PORIADOK pre organizovanie pretekov poštových holubov

Schválilo VZ SZ CHPH 11.04.2015*
K uvedenému bodu schválilo Prezídium SZ CHPH 13.02.2016:Ukladá štatutárom OZ CHPH, ktoré majú VS určené podľa súradníc holubníka, aby zoznam chovateľov jednotlivých VS zaslali spolu s Pretekovým plánom na sekretariát SZ CHPH k zaevidovaniu.Termín: 31.3.2016
Zodpovední: štatutári OZ CHPH***
K organizácii pretekov schválilo VZ SZ CHPH 29.11.2017. Z jednej parcely, holubníka, súradníc môže súťažiť, pretekať s holubmi viacero chovateľov, ale všetci musia pretekať v jednej OZ CHPH.
Termín: stály Zodpovední: organizátori pretekov
8. V prípade, že za člena ZO CHPH je prijatý chovateľ z iného OZ CHPH, ktorý má spoločný holubník (na identickej parcele a súradniciach) siným chovateľom, členom iného OZ CHPH, môže pretekať z týchto súradníc až po uplynutí štyroch rokov od skončenia členstva (súťaženia) člena, ktorý pôvodne pretekal z týchto súradníc.

Trvalo to na Valnej hromade 5 hodín a dospelo to ako vidíte vyššie dvoma slovami v bode 8. skončení členstva (súťaženia). Podľa tohto odstavca je jedno či ostanete v pôvodnej OZ členmi a na rodinných príslušníkov napíšete niekde inde súradnicu a chov, nemôžete pretekať 4roky pretože v pôvodnom OZ nesúťažíte. Bol to jasný výklad k prestupom schválený VZ a ako dodatok bol zavedený do pretekového poriadku, čiže je platný.
Miroslav Vidhold (01.02.2020, 09:26)
Myslim,ze niet čo dodat,Laco to spravne "podčiarkol"...Ale ked už,treba dat upravu Stanov na zjazd,no nech si niekto nemysli,ze chovatelstvo je úplná anarchia a ze tam bude zahrnutych "4000 sebectiev" tych,ktori nevedia,čo zo sebou urobiť..Rajonizacia bola jedinou záchranou pre slovenské holubarstvo a neprešla len preto,lebo o nej rozhodovali a lobovali presne tí,ktorí chcú stále niečo meniť...V Nemecku to funguje...u nas nefunguje nič,lebo intrigáni ovplyvňujú dianie v OZ a pokial majú "vačšinu",snažia sa tým ,im poslušným,dokazovať koľko majú známostí a všetko zariadia,aj napriek porušovaniu Stanov...Samozrejme,nie všetci patria do jedného vreca.Našim cieľom by malo byť spajanie sa do väčších celkov a nie drobenie sa,pretoze tým sa znižujú náklady a rastie konkurencia.Ti,čo sa len delia a stále migrujú sú slabí ,hlavne po mentálnej stránke,pretože nevedia zniesť svoju slabú úroveň po stránke odbornej a chovatelskej.No a jedine,čo potom zostáva je vytvoriť "plán,ako ujst" a zo sebou stiahnuť slabšich ...Tak rastú potom "majstri" koeficientov ...
Peter Matalik (01.02.2020, 18:46)
Konečne dva príspevky,ktoré vystihujú podstatu.Keď som písal o Holanskom systéme ,div ma" neukameňovali".Každý sa oháňa demokraciou.Jedno je však pravdou.98% chovateľom sú koef.ukradnuté.Som niekedy šokovaný ,že chovatelia ani nevedia podmienky FCI v jednotlivých katg,Podľa môjho názoru je tu iba jedno východisko.Robiť osvetu u"bežných" chovateľov.Argumentovať cenou na holuba pri vytvorení väčších celkov.Je tu však jeden problém. Prepravná jednotka ,/auta/,ktoré by zobrali aspoň tri OZ.Všetci sme sa podelili na malé celky,nakúpili prepravné/nevyhovujúce/ vozíky.Majstry z ulice,ako trefne napísal článok v tej dobe P.Stolarik.Kamion OZ Prešov s kapacitou cca 6000 holubov je už nevyužitý .OZ Sabinov má prepravnú jednotku na cca 3960 ks ,s výborným vetraním,ktoré bude pri zmene klímy/horúčavy/ asi rozhodujúce.Čo však vozíky?Už minulú sezónu sme v OZ Sabinov obmedzovali počty nasadených na dvoj závod do vozíka na max,1500 ks aj keď je kapacita cca 2000 ks./Auto spolu z OZ Prešov viezlo holuby na 500 km/.Zamyslime sa nad tým.
Július Vida (02.02.2020, 17:18)
Šaňo. Načal si tému, lebo ti tečie do topánok.
Minulú sezonu si ťahal do Nitry niekoľko tzv nespokojných členov s OZ Šurany. V Konečnom dôsledku títo u nás pretekať nemohli, lebo sa zistilo porušenie stanov. Takže si sa im postaral o jednu hluchú sezonu. A nie len to. Tvojou iniciatívou si im zabetonoval šancu na prestup a môže sa stať, že títo členovia s chovom PH skončia. A to vďaka tomu, že si im dal falošnú nádej.
Na poslednej schôdzi si dostal naše poverenie doriešiť tento problém cez VZ. Ako vidíš nepodarilo sa a pevne dúfam, že sa to nepodarí ani tvojou diplomatickou konšpiráciou. Prestupy členov tak, ako to presadzuješ ty nemôžu fungovať. Nastal by totálny chaos a anarchia.

No a tie výsledky čo vám mám závidieť........myslíš tie tvoje nedorastené mláďatká v štandarte ktoré si si lakťami dotlačil do kolekcie na CV.
Ty si posudzovateľ štandartu ??????? Ty si srandista, tebe išlo iba o poháre.

Šaňo. Postav sa pred zrkadlo a hovor si dookola : pekný som, múdry som a najlepší som... pekný som, múdry som.............!!!!!!!
Alexander Hlavatý (02.02.2020, 19:05)
No Julo vedel som že si primitiv, ale že až taký veľký to som netušil. Začnem od toho zrksdla pred ktoré sa postav ty a hovor si - blbý som, závidím, zavádzam... Poďme od tých mláďat. Na oblastnu výstavu má právo vystaviť každý, kto má splnené podmienky. Ja nemôžem za to že boli vystavené len moje dve mláďatá, čiže logicky vyhrali a postúpili, čo ty dobre vieš, iba zavádzaš tých čo tam neboli. Ja mám pohárov toľko že ak ti chýbajú tak ti zopár darujem.
Svoju úlohu na VZ som si splnil ale pán predsedajúci demokratický nedal o mojom doplnujucom bode do programu hlasovať...
A ešte raz k tým prestupom. Ja som nikoho nenahovaral. S tým už prestaň.
Len nechápem ako je v dnešnej dobe možné nasilu proti svojej vôli niekoho držať tam kde nemá žiadne záväzky, pod hrozbou 4roch rokov. To že môžu vzniknúť problémy niektorým OZ je možné, ale s tým sa musia vysporiadať sami. Pred pár rokmi nikoho okrem dotknutých netrápilo že bola zrušená OZ Sereď, teraz nikoho netrápi že 4 roky nebudú môcť lietať Trstice, nikoho netrápia nespokojní chovatelia z Žiaru po poslednom VZ v Trenčíne. Kde sa majú obrátiť nespokojní chovatelia zo Šurian, ktorým predsedníctvo odpisalo, že to nie je v ich kompetencií.
Týmto vytvárame len dusnu atmosféru v dotknutých kluboch až pokiaľ to nepraskne a holubari budú v TV.
Tým normalizatorom by som rád odkázal že už nie sme vo feudalnej spoločnosti kde poddaní patrili svojmu pánovi a nemohli sa slobodne rozhodovať a pohybovať... Nie sme ani v socializme kde nám všetko museli dovoliť komunisti.
Ja viem že táto téma sa na nedotika večšiny chovateľov kde je všetko ok, ale tí čo ich majú ich potrebujú vyriešiť.
Zajtra sa môže tento problém dotknúť aj tých čo sú teraz ôk.
Štefan Janíček (05.02.2020, 17:01)
Vážený pán J. Benka, Ten kto mňa pozná, tak vie že pracovať viem. *Pre Vás osobne - som ten čo z úzkym kruhom priateľov zabezpečil let PH z BARCELÓNY, tiež 2 krát LONDÝN. Pracoval som už vo viacerých funkciách.
Bol som aj zopár krát na zjazdoch v Poprade - Matejovciach, ale i v NITRE , no poviem Vám že väčšia čásť delegátov si tom ide dať len obed a preplatiť cestu. Už pred zjazdom je o všetkom rozhodnuté a potom sa
nájdu jednotlivci ako VY a vypisujú tu - teda dráždia schopných chovateľov (asi nemáte koho....) .
No a naposledy s stanovám SZ CHPH, aj ten posledný holubiar z CZ, alebo DV by na súdnom procese poľahky
vyhral to znamená, že sú deravé ako rešeto.
K Vám osobne nemám nič proti a tuším sa aj vždy zdravíme, no názory máme rôzne.
Ešte- jeden Váš dobrý priateľ ma nahovára aby som tu napísal " Jarko Benka prečo TI tá g... bola t...a" ??
Tak letu ZDAR: Vám TEDA zvlášť.
Mgr. Robert Molnár (05.02.2020, 17:03)
Tu niekto píše o porušovaní stanov. Tak ako niekto mohol zobrať chovatelov z OZ Rimavská Sobota bez písomného súhlasu OZ R.S. ale tebe sa to hodilo . A teraz tí luzri chcu prist naspat do OZ R.S. aj ked pred tým kydali na oblast ze v zivote do tejto oblasti nepridu. vid. antalicka a spol. uboziakov/ten koho sa to týka vie o tom /
Július Vida (05.02.2020, 20:37)
Šaňo !

1. Ty vystupuješ uvážlivo a inteligentne, ale zrejme len do chvíle pokiaľ ti niekto nevyvráti argumenty, alebo ti nedá za pravdu. Potom je koniec slušnosti a rozdávaš hlava nehlava ako ti huba narástla.

2. Ako posudzovateľ máš poslanie propagovať štandartné holuby, presadzovať hodnotenie podľa štandartu a nezaujato vyberať holuby do kolekcie. Keď sa jedná o tvoje holuby by to malo platiť dvojnásobne, ale akosi sa to minulo účelu už druhý krát.

3. Horevyššie v príspevku píšeš, že teba Šurany nezujímajú nech si robia čo chcú. Prečo ich v inom príspevku kritizuješ ako hlasovali.
Apropo pred tým než si do NR previedol cca 30 členov /dve ZO/ si bol predsedom OZ ŠU. I keď sa ich po čase niekolko vrátilo tak to s
ich členskou základňou poriadne pohlo. Teraz ťaháš ďalších a zaujímavé nie z iných OZ, ale zo Šurian.
Minulý týždeň mi volal ďalší funkcionár OZ ŠU. Mali sme plodný rozhovor a dozvedel som sa ďalšie fakty. Osobne sme došli k názoru, že by si mal dať ich členom pokoj a nedával im falošné ilúzie. Môže sa stať, že dopadneš ako babrák č.2.

Šaňo môžeš na mňa písať kydy koľko chceš. Mňa pozná viac chovateľov ako teba, urobia si názor. Inak medzi nami mňa môže napajediť iba inteligent.





Alexander Hlavatý (06.02.2020, 17:07)
Julo - veľmi nerád sa v ďalšom budem vyjadrovať k tvojím výmyslom ale nemôžem sa nechať ociernovat pred celým slovenskom.
1.Moj otec ma naučil že s každým sa musím baviť tak aby to pochopil. S inteligentom inteligentne, s blbcom blbo... Aj priemerne vycviceny šimpanz by dávno pochopil to čo som vyššie popisoval, ale ty to radšej prekrutiš.
2. K tomu posudzovaníu, znovu zavadzaš. Sám som aj v minulosti navrhoval aby našu oblastnu výstavu posudzovali posudzovali posudzovatelia mimo našej oblasti aby sme sa vyhli takýmto možným problémom. Túto poslednú výstavu sme posudzovali traja! A opakujem že mláďatá boli vystavené len dve moje, takže boli prvé. Ak ti chýbajú tie poháre tak ti ich v pondelok prinesiem.
3. Keď sme v minulosti do NR prišli tak ti to vyhovuvalo, lebo sme vám robili percentá, ale teraz ti to už nevonia. O tom že niekoho neťahám k nám zo Śurian sa tiež presvedčíš v pondelok a dúfam že potom už sklapneš!
To s kým si plodne debatovali zo Śurian si viem domyslieť. Mrzi ma že tam najväčšie zlo robí doživotne vylúčený a následne omylosteny chovateľ, ktorý aj počas distancu veselo lietal z pôvodných súradníc na rodinných príslušníkov. To nikomu nevadilo? A teraz chcú na 4 roky zablokovať nespokojných chovateľov.

A ešte k veci správne napísal p. Janíček že vrchnosť sa spolieha na to že tento starovek v našich stanovách ohľadom slobodného pohybu členov, nedá niekto k súdu a bude veselo...
Július Vida (06.02.2020, 17:31)
Ano Šaňo otec ťa naučil ako sa treba baviť, ale zabudol ťa naučiť ako teba písať, a mal ťa naučiť aj ako treba prijímať prehry.
A tie poháre, keď ti o ne nešlo tak si ich mal férovo odmietnuť na výstave. Ale dobre ostanú na budúcu výstavu.
Alexander Hlavatý (07.02.2020, 18:24)
Julo, Julo, ty sa nezmeníš... Opäť prekrucaš. Dochádzajú ti argumenty. Aké prehry? Čo to splietaš? Koľko pretekov v oblasti si vyhral? Ja aspoň jeden.
Tie poháre som chcel venovať tebe a nie ich vrátiť oblasti pretože som ich vyhral aj keď bez boja ale férovo.
Neboj bude aj horšie.
Alexander Hlavatý (07.02.2020, 18:41)
S tým človekom už nechcem cez toto fórum diskutovať pretože je to mimo tému a je to skôr osobná antipatia.
Keďže sa blíži termín oblastných konferencií, treba tento problém prediskutovať a následne na VZ doriešiť, nech to dopadne tak, alebo onak. Tí chovatelia si to vzhľadom k ich veku zaslúžia. Jednému je to už jedno nakoľko už je v vchovatelskom neby.
Július Vida (09.02.2020, 12:31)
Konečne si prišiel na to, že faloš, špekulácie a arogancia u mňa neprejde..... howgh.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené