Kategoria A na CV v Trenčíne

Luhový Miroslav (12.01.2020, 11:45)
Na CV ma zaujala výstavná karta holuba p.Znoja,ktorý v katalógu figuruje ako národný víťaz,ale na výstave bol 2. a ručne preškrtnutý jeden pretek a dopísaný ručne iný.Ako je to možné?Do 21.12. bola povinnosť poslať mailom zoznamy a karty a predpokladám,ze následne prebehla kontrola.Ako mohlo k takejto chybe a nedbalosti prísť?
Milan Blahovský (12.01.2020, 13:15)
Rozhodnutie prezídia a UKK o porušení PP v preteku Kepno . Kedže preteky sú rozhodnutím prezídia uzamknuté a pokiaľ by sa mala vytlačiť nová - upravená karta z programu mypigens.live, tak by sa najprv muselo prijať uznesenie , v ktorom to bude prezídiom odobrené. Ja nepotrebujem sa dostať do rečí , že som si svojvoľne odomknul pretek a upravil výsledky OZ Bardejov. Takže funkcionári OZ Bardejov dodali upravenú kartu ručne pre prípad, že prezídium odobrí ich protest proti výsledku p.Znoja.
Problém bol vo výklade zástupcu pretekového družstva, kedy p.T.Gornaľ podpísal KL p.Znoja a nebol účastník preteku hoci bol pri nasadzovaní prítomný ako zástupca svojho syna Dávida, ale ten ešte nedovršil 15 rokov. V NS boli účastnikmi preteku 4 chovatelia nad 15 rokov.
Môj osobný postoj pri kontrole dokumentácie chovateľa bol ten, že rodič ( T.Gornaľ) - člen SZ je zástupcom svojho neplnoletého syna Dávida, asi som sa teda mýlil...
Luhový Miroslav (12.01.2020, 13:26)
Dik za vysvetlenie.
Tibor Gornaľ (12.01.2020, 13:27)
Milan, ja som pri preteku Kepno nepodpísal KL p.Znoja, ale KL za svojho maloletého syna Dávida, v.z.Gornaľ Tibor,
ako člen SZ CHPH a najmä ako jeho zákonný zástupca v zmysle obč.zak.
Ak by som to ja za syna nepodpísal, ale podpísal napr. veduci NS,tak neviem aký dôkaz by pomohol vyvrátiť, že pri nasadzovaní neboli štyria chovatelia?
Milan Blahovský (12.01.2020, 13:37)
Ok Tibor, ešte som unavený z CV tak mi niektoré veci ušli v príspevku.
Ing. Rastislav Vincenty (12.01.2020, 16:03)
Dobrý deň, tak ako tvrdí Tibor Gornal za neplnoleteho syna podpisuje vždy zákonný zástupca a nie vedúci nasadzovacieho strediska! Veď to by bolo potom samozrejme ak by to podpísal vedúci nasadzovacieho strediska že tam 5 člen nebol...a vedúci nasadzovacieho strediska podpisuje iba v neprítomnosti vid. Preštudovať si pretekový poriadok tak ako tvrdí predseda pretekovej komisie Milan Blahovsky určite sa nemylil!!!! Ako mohlo UKK rozhodnúť takýmto spôsobom a hlavne kto tak rozhodol by som rad ako člen Valného zhromaždenia a predseda OZ Gemer hlavne aj kvôli nášmu chovateľovi pánovi Magocimu lebo raz bol na 3 mieste ale ocenenia dostal za 2 miesto... nonsens... Dúfam že sa vyjadri aj pán Mlatko ako predseda UKK. Myslím si že týmto krokom ste hrubým spôsobom poškodili holuba pána Znoja, ktorý mal byt na 1 mieste v A kategórii a reprezentovať nás zvaz na Stredoeurópskej výstave v Brne! Takéto machinácie na poslednu chvíľu určite zasa nevplývajú na upevnenie dobrých vzťahov už aj tak v naštrbenej chovateľskej verejnosti.Na jeho mieste by som mu odporúčal sa odvolať voči takémuto rozhodnutiu!
Milan Blahovský (12.01.2020, 16:41)
Celý problém bol vo výklade slová zástupca pretekového družstva v tejto časti PP: "Nasadzovanie holubov na pretek je platné, ak sa ho v nasadzovacom stredisku zúčastní najmenej 5 (päť) pretekových družstiev s rozdielnymi súradnicami doletu a adresou holubníka
za prítomnosti minimálne jedného zástupcu každého družstva, ktorý dovŕšil 15. rok života, od začiatku nasadzovania holubov. Päť účastníkov preteku, napísaných v hlavičkách kontrolných listov musí byť prítomných počas celého nasadzovania a naloženia holubov do prepravného auta až po jeho odchod z NS.

Je to hra slovíčok, resp. významu spojenia - zástupca pretekového družstva.
Ing. Rastislav Vincenty (12.01.2020, 17:39)
Viem o celej problematike veľmi dobre.. viem o com sa tu bavíme, len si treba uvedomiť že tento chovateľ už bol 2 krát nepravom potrestaný , 1 krát akože odporúčacou pretekovou dokumentáciou manuálom - ktorá ak dobre viem nebola oficiálne schválená žiadnym organom SZCHPH, v bode 9 b/8/i - bod 6 akože medzi nasadením holuba u EKS ma byt 4 sekundový rozdiel. Akože za 4 sekundy sa nedá skontrolovať cislo rodovej obrúčky???Veď Je tam nasadzovacia komisia, ktorá zodpovedá za nasadenie holuba. Treba si ale uvedomiť že tam u neho bola kontrola z prezídia a keď dobre viem ani zápis do dnešného dňa daný chovateľ nedostal! Čiže úplne nepravom 2 krát uskodeny chovateľ! To akože robíme tu nejaký hon na špičkových chovateľov? Ak dobre viem proti týmto rozhodnutiam na prezídiu si bol ty a pán Chytil... , to znamená že ste hájili česť daného chovateľa, ktorý tento výsledok dosiahol tvrdou prácou a len tak bol niekoho výkladmi nepodstatných slovíčok vyradení.... kam to vlastne spejeme ....???? Zamyslime sa nad našim koníčkom... je to víťaz A - kategórie... už nech je výklad slovíčok aký kolvek....
Ing. Rastislav Vincenty (12.01.2020, 17:42)
A v deň celoštátnej výstavy prepisujeme karty víťazom kategórii? Presúvame ocenenia? Kde boli tieto orgány do 10.1.2020? Veď výsledky boli publikované na stránkach my-pigeons od oktobra!
Milan Blahovský (12.01.2020, 18:07)
To kto bol za alebo proti tu nie je dôležité, rozhodnutie bolo väčšinové a to sa musí rešpektovať. Dlho premýšľam nad týmto zastupovaním, a je možné, že ten kto to vníma inak zo svojho pohľadu môže mať svoju pravdu tiež. Mňa trápi skôr to, že chovateľ je potrestaný za technickú chybu, resp. nepochopenie podstaty výkladu tohoto bodu 9. Hlavy I. PP
K takejto "problémovej" situácii sa chovateľ môže dostať v NS, kde je hraničný počet chovateľov pri nasadzovaní . Bohužiaľ vždy prídeme na nejaký zádrheľ v našich dokumentoch až dôjde k nepríjemnostiam. Lepšie je problémom predchádzať ako ich následne riešiť. Bude možno sa treba zamyslieť nad touto časťou PP a doladiť to. Na jarnom zasadnutí VZ to následne aplikovať do pretekového poriadku.
Martin Urban (13.01.2020, 16:49)
No ja osobne som sa uz niekedy vyjadril,, ze keby ,keby sa mi niekedy podarilo vyhrat hoci ktoru kategoriu " tak urcite by som na vystavu nedal holuba aj keby sa jednalo o olimpionika je strasne malo ludi ktory dokazu robit svoju pracu dobre a velmi malo ludi ktory dokazu ohodnotit uspech a v tomto pripade zlyhal ludsky faktor nie stanovy ........
Július Krško (13.01.2020, 18:35)
Ak platí podpis zástupcu maloletého chovateľa a zaratúva sa do počtu 5, tak by mal platiť aj výsledok holuba, či chovateľa.V opačnom prípade by sa anulovali výsledky celej ZO. A od toho sa odvíjajú aj výsledky OZ, čiže chaos na celej čiare.
Jozef Daníšek (13.01.2020, 20:19)
Pozdravujem! Podobný trapas som ja osobne mal možnosť vidieť tiež na CV v Trenčíne v minulom roku.Stal sa môjmu priateľovi p.Janovi Parčišovi.Mal na výstave svojho holuba SK-16-01408-730.Holub bol vystavovaný v B kategórii šport a postupoval na Olympiádu,ktorej sa nakoniec i zúčastnil.Prezident SZCHPH odovzdal pohár p.Komačkovi, ktorého osobne vyzval na prebratie pohára.Za nim ostal stáť prekvapený majiteľ holuba p.Parčiš a ostal ako obarený. P.Komačka pohár zobral,hoci nikde v nasadzovacích listoch, ani v protokoloch sa meno Komačka nenájde.S pohárom doslova ušiel a do dnešného dňa ho nevrátil vystavovateľovi a majiteľovi holuba p.Parčišovi.Predávanie pohára pánu Komačkovi je dobre vidieť i na fotografii ktorú urobila p.Váňova.Neviem doteraz prečo nezasiahol p.Ľ.Valíček,ktorý pri predávaní pohára asistoval.Takže takéto lapsusy by sa na takýchto akciách ozaj nemali stavať,pretože kazia ľuďom dobrý pocit z výstavy.
Peter Dulák (16.01.2020, 19:40)
Dlho som zvažoval,či mám reagovať na tento príspevok,nakoľko som predsedom OZ Bardejov a p.Znoj je členom tohto združenia,tak mi nedá nereagovať.Po prečítaní týchto príspevkov,mám pocit,že z p.Znoja sa tu robí jeden veľký mučeník,ktorému bolo ukrivdené,čo si osobne nemyslím a hlavne zo slov p.ing.Rastislava Vincentyho,ktorý tvrdí,že vie o tejto problematike tohto pána veľmi dobre , že mu bolo ukrivdené dvakrát...tak minimálne tvrdím,že zavádzate.Šírite tu len polopravdy a neúplné argumenty,bez konkrétnych písomných podkladov,narozdiel od Vás,ktoré ako štatutár a predseda OZ Bardejov mám k dispozícií ja.Nechcem byť na tomto fóre konkrétny k tejto problematike,ak bude potreba,sa vyjadrím na túto tému ústne,alebo písomne,ak ma na to môj nadriadený orgán vyzve....je mi ľúto,že nemôžem byť na tomto fóre konkrétny,aby sa široká chovateľská verejnosť dozvedela úplnú pravdu,ktorá je smutná,ale po skúsenostiach,nepotrebujem,aby ma niekto žaloval za môj názor a bohužiaľ skutočnosti,týkajúce sa tohto prípadu....
Ing. Rastislav Vincenty (16.01.2020, 20:47)
Pán Dulak ako predseda OZ Bardejov by ste tu mali zverejniť potom tie konkrétnosti na pána Znoja, radi by sme si ich vypočuli, lebo ja mám info od konkrétnych členov z dotknutého nasadzovacieho strediska! Preco bol tento chovateľ az do vyradenia prezídiom a UKK zo závodu Kepno na 1 mieste v A kategórii? Čítal som aj zápisnicu verejne dostupnú na Vašej stránke OZ Bardejov keď bol chovateľ vyradený podľa manuálu pretekovej dokumentácie za nedostatočný 4 sekundový rozdiel pri nasadzovaní holuba. Toto podľa mna tiež nie je v súlade s pretekovým poriadkom. Prečo nezasiahol výbor OZ Bardejov už hned po závode Kepno pri kontrole v nasadzovacom stredisku vycvikarom OZ a podľa stanov ak si myslite že máte pravdu nebol tento chovateľ vyradený už davno a nie v deň výstavy? Asi tie dôkazy nie sú az take pravdivé keď ani prezídium nevedelo jednotne prijat uznesenie, boli aj tam odlišne názory. Chcel som tieto problémy týchto chovateľov ktorí ma oslovili predniesť a vydiskutovať to na Valnom Zhromazdeni aj s pánom Bednárom členom Valneho zhromaždenia avšak pre nedostatok času to nebolo možné. Nakoľko Mimoriadne Valné Zhromaždenie trvalo iba 60 minút! Možno sa mýlim ale kľudne tu zverejnite tie dôkazy lebo takto len očierňujeme pána Znoja bez konkrétnych dôkazov tak ako tvrdí Milan Blahovsky len hrou slovíčok.
Tibor Gornaľ (16.01.2020, 21:04)
Dobrý večer, myslím, že príspevok p. Duláka prerazil už úplné dno!!!!!
Aj mňa tento pán všade označuje za podvodníka, chváli sa ako so mnou urobil poriadok, obviňuje ma z plastických operácií nôh holubov , nabúranie sa do systému Tipes a ďalšie nezmysly......

Preto vyzývam to ľudské zlo OZ CHPH Bardejov, a to p. Ing. Bednára, p.Ing. Kostára, p.Duláka a p. Evina, aby tu na túto stránku konkrétne pred celou holubárskou verejnosťou zverejnili MOJE podvody s holubami a tiež podvody p. ZNOJA.
Peter Dulák (16.01.2020, 22:49)
...opäť sa raz potvrdilo to známe"trafená hus zagágala"...ako som už povedal,nemienim na tejto stránke rozoberať daný problém,ak už samotný p.Znoj to nepovažuje za potrebné a využíva svojich "hovorcov" na šírenie poloprávd a nezmyslov....a už vôbec nebudem reagovať na úbohé komentáre p.Gornaľa a jeho narušené ego....môžem zodpovedne prehlásiť za seba a celý výbor OZ Bardejov,že koná v najlepšom vedomí a svedomí,čo nakoniec potvrdili aj orgány SZCHPH....toto je moje posledné vyhlásenie na tejto stránke k danej veci ,nemienim sa znížiť k primitívnym invektívam .Odporúčam sa obrátiť na orgány SZCHPH,ak má niekto pocit,že bol neprávom poškodený...letu zdar
Miroslav Znoj (20.01.2020, 18:50)
Dobrý večer. V katalógu CV Trenčín figuroval nás holub ako Národný víťaz. na výstave som nebol,no nemám ani trofej.
14.01.2020 nám došiel list, odoslaný 13.01.2020 z Nitry podpísaný Prezidentom Rndr. Duzik Daniel. Pokyny k účasti holubov SEV Brno 2020 ,kde náš holub taktiež figuruje ako NÁRODNÝ VÍŤAZ kat.A
Tak neviem čo tu riešite???
Miroslav Znoj (21.01.2020, 20:02)
Pozdravujem, chcem reagovať na príspevok Petra Duláka, pán predseda ja hovorcov nepotrebujem! No ďakujem im aj , keď ich osobné všetkých nepoznám. No bol by som veľmi rád, alebo Vás žiadam kľudne zverejnite moje podvody s holubami nech sa holubárska spoločnosť dozvie pravdu.
Miroslav Vavrek (23.01.2020, 14:32)
Vážení chovatelia.Kedže choroba si nevyberá,prínútila aj mňa sa zamyslieť nad životom vecami čo sa okolo nás deju aj v našom koničku.Mám viac času tak čítam diskúsne príspevky.Tento má zaújal tak som preštudoval zápisnice prezíidia a oz Bardejov ako aj PP,Stanovy a príslušné dokumenty.Je to iba môj osobný názor.Niesom ani súdca ani obhajca nikoho,.Iba platných predpísov tú zverejnených.
Začal by som PP Hlava 1 odst.9.Každý ma naštudovaný tento bod,že nasadzovania sa má,aby bol platný zúčastniť najmenej 5 pretekových družstiev,čiže 5 členov alebo zástupcov,ktorí dovršili 15 rok života, a musia byť prítomní do konca až po ochod auta.Na tom ,že je spor,lebo jeden člen má pod 15 rokov,ale je tám zástpca podľa PP.To isté plati aj keby všetci mali nad 15 rokov,ale za jedného člena je zastúpca.Ak neplati zastupca pod 15 rokov tak neplatí ani nad 15,lebo vždy tam budú iba 4/štyria/.Toto treba vyriešiť.
Hlava 1 odst.11 Komisie vytvorené pre organizovanie pretekov PH-nasadzovacia,zatvaracia a otvaracia musia byť minimálne 4 členné azostavené z členov SZCHPH s vekom minimálne 15 rokov. ale???
Hlava III odst 1 Krúžkovacia/nasadzovacia/ komisia musí byť trojčlenná,pričom môže v nej pracovať maxiálne 1 člen vo veku do 15 rokov/potom má právo alebo nemá právo podpísať KL,ked v nej pracoval?a podotýkam,že boli iba traja/Podpísať mu to umožnuje aj Hlava III odst 3..Takto vyplnený KL podpíšu traja členovia....
Hlava VI Otvaranie hodin.
...za dodržiavania týchto podmienok:otvárania sa musí zúčastniť najmenej 5 chovateľov,zástupcovia zúčastnených družstiev,minimálne 4,ktorí dovršii 18 rok života....Tu je vidieť ako jedná hlava odporuje tej druhej a vždy sa jedná o tú istu vec.Ako píše jeden z diskutujúcich že je v tm chaos,ja by som to nazval,že je z toho gúľaš.ko môže z toho vyjsť chudak chovateľ,aby rozoznal čo je mäso a čo zemiaky,ked to nevedia ani tí čo ho navarili.
Čo sa týka zápisnic OZ Bardejov a Prezídia s UKK sa nespomína ani holub ani pretek ani žiadné pochybenie,ba dokonca si vyžiadlo Prezídium a UKK celú pretekovú dokumentáciu OZ Bardejov,kde nezistili žiadné pochybenie
Zápisnica a úznesenie Prezídia a UKK zo dna 21.10.2019 bod 7.
Najočakávanejšia bola správa preds.šport.komisie Mgr.Milana Blahovského,kde boli prekontrované dokumentácie MS za staré a mladé holuby.Našli sa chyby v dokumentáciách menšieho významu,ktoré neviedli k v ý l u č e n i u chovateľov z poradia MS.Po všetkých kontrolách dal predseda návrh na schválenie MS 2019 vo všetkých kategóriách´ako sú zverejnené na Web strnke SZ.Následne poradie pre MS 2019 bolo schválené ako je uvedené v Uznesení v b.4. Na základe toho,výpočtárí a vycvikári vystavili potrbné karty pre holuby,platné na všetky výstavy.Tak ako je môžne,že tí isti to v deň výstavy zrušii,da sa to nejakým slovom pomenovať?Hanba je asi slabe slovo.Je také niečo možné v dnešnej dobe,asi ano,ked to niekto dokazal spraviť.Takto sa budúje dôvera v spravodlivosť?Zabudli ste však na jedno ,že každý človek aj chovateľ ma právo na obranú a ochranu,zaručuje mu to Ustava a Stanovy.Postúpovali ste podľa ních?asi ťažko,lebo také niečo neviem či by dokazal Kočner.Neviem na aké stanovísko k tomuto pristúpil sam chovateľ.V opačnom prípade by sa mali všetci čo to spôsobili mu ospravedlniť a dať veci na správnu mieru.Ak by sme mali take zákony ako v USA tak by tí všetci sa museli ospravedlniť aj holubovi a odškodniť ho kavalitným krmivom.Letú zdar
Dušan Jánošík (23.01.2020, 16:17)
Dobrý deň p. Vavrek môj názor na danú problematiku je takýto v prvom rade podľa mňa pochybil vedúci NS ZO Stropkov ,že pripustil nasadzovanie na pretek keď boli pri nasadzovaní zapísaný v protokole o uzatváraní hodín a v protokole o gumičkovaní holubov na pretek piati učastnici preteku a z toho jeden do 15.rokov a je jedno či podpíše nasadzovací list a konštatovací list členovi do 15 rokov zástupca alebo vedúci NS učastníci preteku sú vždy len piati a z toho jeden do 15 rokov a preto podľa mňa mala byť cela ZO Stropkov vyradená z preteku Kepno konaného 9.6.2019 s učastníkmi ZO Stropkov 5 / 154 z toho jeden do 15 rokov ale aj z preteku Olawa-Godzikowie 4
27.07.2019 s ZO Stropkov 5 / 123 z toho jeden do 15 rokov.
Miroslav Vavrek (23.01.2020, 19:18)
P.Jánošík.Ako som uviedol na začiatku môjho príspevku,vychádzal som iba z dostúpnej dokumentácie z pretekú Kepno a predpísov SZ,ostatné preteky som neštúdoval.Ak by sme sa pozreli na viacero takýchto slabých ZO v dalších OZ,určite by sa tam našlo niečo podobné,len tam holub nemal 1cenu tak preto sa oto nik nezaujímal.Podľa toho ako píšete môže to byť aj pravda.Ale ja som chcel zdôrazniť akú rolu tu zohráva člen do 15 rokov a jeho zástupca.Tú to není ošetrené a podľa mna aj pes zakopaný podša PP.Nikde není definované právomoci zástupcu ak splna podmienky PP,aby sme nepošľapali ich práva.Zastúpovať sa môžeme dať všetci na základe Splnomocnenia na dané úkony podľa zákona./ vybaviť vodičak,na nejakej schôdzi,podpíšeš zamna prezenčnú listiny a budeš hlasovať podľa stanov,ba dokonca aj na súde/a vždy ste účastník /prítomný/ako aj podpís zástupcu je právoplatný.Preto zástupca sa vždy počíta do prítomných,aj ked sú prítomní obaja,počíta sa iba jeden.Ak by to tak bolo zapísané PP neboli by žiadné pochybnosti.Všetcí dobre vieme ako môže zmeníť jedno slovo,písmeno,ba dokonca čiarka aj bodka význam veta,celého príspevku ba dokonca už zachranili aj život a nie napísať,ža sa handrkuje na jednom slove.
Dušan Jánošík (23.01.2020, 20:43)
Viete p.Vavrek najhoršie na tom je to,že ten holub letel ten pretek zbytočne a bolo mu jedno či boli v NS štyria alebo piati ale v poslednej dobe sa stáva modným hitom prihlasovať za členov SZ deti ,vnúčence aj keď sa holubom venujú pôvodný chovatelia.Pekný večer.
Jozef Jakubcak (24.01.2020, 12:50)
Dobry den som clen reviznej komisie OZ Bardejov a bol som prizvaný na zasadnutie vyboru ktory riesil dokumentaciu pretekov OZ aj p. Znoja.Ak chovateľ si neustriehne pri nasadzovani komisiu resp.nedá do závad prečo pouzil rozdielne hodiny pri kosovaní a konstatovaní
a holuby konstatovane v preteku nemaju priradene cipy tak to je ten dovod.....U chovatela bola urobena kontrola pri dolete z preteku p.Seligom tie Esa dokedy tam bol neprisli.... o týzdeň tie holuby o ktorých islo v kat A už vyhrali región obidvaja z náskokom.... v OZ pouziva benzing live p.Evin ktorý ma najkratsie km a holuby po konstatovani su vycapene priamo v preteku ani ich nepotrebuje hlasit. To je tiež chyba kto chce moze to zneuzit.Tie technické veci za co bol vyhodený p. Znoj z pretekov je jedna vec ale to co sa udialo v reg. preteku je druha vec.....Zaujimali ma preto papiere pi nasadzovani tohto preteku.Som presvedceny o tom ze nebol prichytený len preto lebo sme neurobili kontrolu po nasadeni.Pri kontrole protokolu nasadených holubov som si hned vsimol že tie dva holuby o ktorých ide boli nasadené z 1,2 a 1.5 sek. intervalom od holubov kosovaných pred nimi a po nich vsetky ostatné v 15 az 35 sek.Som si istý ze komisia pri nasadzovani nemala ani potuchy ci tie holuby su ozaj nasadene boli piati a veselo si kosovali súbezne 2 komisie.
Toto vysvetli p.Znoj chovalelom Ty....
p.Vincenty ak nepoznate okolnosti a nevideli ste dokumentaciu radsej nepiste, tento sport je aj o tom ze sa vytvaraju konspiracie a ohovara sa kazdy kto ma vysledky to viem sam z vlastnej skusenosti ale nepohneme sa ak sa budeme tvarit ze je vsetko ok.
Ing. Rastislav Vincenty (24.01.2020, 15:23)
Pán Jakubčák, ak ste mali také relevantné dôkazy, že podvádza tak ako člen revíznej komisie ste mali hneď zakročiť a nie čakať do dňa vystavenia holuba na CV a čakať na rozhodnutie prezídia. Všetko čo tu píšete o nasadení holubov sú iba Vaše domnienky, ak ste mali pochybnosti tak ste mali ísť ako člen revíznej komisie na kontrolu do nasadzovacieho strediska resp. vykonať kontrolu u chovateľa. Bola zistená pri kontrole pánom Seligom nejaká pochybnosť? Určite nie, viem o čom rozprávam, aj na mňa nemenovaní chovatelia volali kontrolu, že si hádžem čipy na dosku lebo stál vedľa v záhrade a čuduj sa svetu prišli na kontrolu do nasadzovacieho strediska pán prezident Dudzik aj pán Bjalončík skontrolovali moje holuby, a čuduj sa svete som mal prvých 13 holubov v pásme. Zatiaľ nič hodnoverné ste tu nenapísali iba to, že bol odstup 1,5 resp. 1,2 sekundy...,ale ak dobre viem bolo to niečo cez 3 sekundy, čo je všetko v súlade s pretekovým poriadkom.

2 roky OZ Gemer xyz páni ťahali OZ Gemer po prezídiu a nič čo by bolo v hlbokom rozpore s dokumentami SZCHPH sa nenašlo. Mám dobre naštudované dokumenty SZCHPH, takže sa bavme o relevantných dôkazoch a porušení dokumentov nie o domnienkach.

Viem ako ľahko sa očierňujú chovatelia ako sa špinia chovatelia poštových holubov a ale je aj nejaká prezumpcia neviny. Kým nemáte relevantný dôkaz, tak zbytočne sa tu o tom bavíme.

Takže ste zatiaľ podľa Vašich vyjadrení ukrátili pána Znoja o 2 miesto v A kategórii na stredoeuropskej výstave s koeficientom 15....

S pozdravom

Vincenty

Oto Gano (24.01.2020, 16:09)
Tak tomu už nerozumiem.Ak tam bol na kontrolu p.Seliga a holuby v tom čase nedoleteli ako mohli vyhrať s veľkým náskokom.je o danej kontrole nejaká zápisnica?Asi dozreje čas, že sa budú montovať kamery na nasadzovacie strediská , lebo tu už nikto nikomu neverí.Nieje to veľká pološka a veĺa by to pomohlo.Koľko je chovateľov pri nasadzovaní atd.????
Jozef Jakubcak (24.01.2020, 16:09)
Pan Vincenty ja som moj prispevok napisal na vyzvu p.Znoja chcel som v kratkosti opisat dovody jeho vyradenia a tie Vase nazory ze za 1,2 sek prebehla kontrola nasadeneho holuba v sulade s pretekovym poriadkom hovori za vsetko.Veta dobre viem ze to bolo cez 3 sekundy je vrchol....
howk......
Ing. Rastislav Vincenty (24.01.2020, 18:14)
Pán Jakubcak vy mna tu nemusite poučovať ako sa pracuje v nasadzovacich komisiách , nepretržite 18 rokov pôsobim vo funkciách OZ či už predtým Kosice alebo v OZ Gemer. Neviem ako vy pracujete v komisii ale keď tam pracujú v nasadzovacej komisii 3 chovatelia a chytia 2 holubov a 1 kontroluje verte mi že to ide za 1,5 sekundy... ale nie to je pointa, chceme sa tu všetci dopátrať podľa akého paragrafu ste vylúčili pána Znoja pre tento prečin! Napíšte tu verejnosti ktorý paragraf pretekového poriadku SZCHPH porušila nasadzovacia komisia takýmto odstupom pri nasadzovaní ci už je to 1,5, 3 sekundy je to nepodstatne! Som strašne zvedavý.... ďakujem za skorú odpoved....
Ing. Rastislav Vincenty (24.01.2020, 18:26)
A nezabudnite pán Jakubcak že podľa zápisnice zo zasadania výboru OZ Bardejov zo 14.8.2019 keď ste ho vyradili lebo ste sa riadili manuálom pretekovej dokumentácie - odporúčací dokument, nie právoplatne schválený VZSZCHPH Resp. Zjazdom.
Tibor Gornaľ (24.01.2020, 19:11)
Vážený pán Jakubčák,

na úvod sa zamyslime nad dvomi pojmami a to:
1. prezumpcia neviny
2. fakty

1. Prezumpcia neviny: nie je povinnosťou obžalovaného dokazovať svoju nevinu, pretože zásada prezumpcie neviny vyžaduje aby to bol "žalobca", kto nesie dôkazové bremeno.
Povedané v ľudskej reči: skúste p. Znojovi dokázať, čo urobil a nevyradzovať mu holuby na základe domnienok.

2. Fakty:
a) Zápisnica zo zasadnutia Prezídia SZ CHPH, 15.4.2019 v Stráňavách.
IV PREZÍDIUM OZ CHPH UKLADÁ:
bod 14. Výboru OZ Bardejov zvýšiť frekvenciu kontrol pri nasadzovaní holubov v NS, ktoré na sezónu 2019 ustanovili.

Pýtam sa: "Ako si Výbor OZ CHPH Bardejov aj KK splnila svoju povinnosť? Koľko kontrol ste vykonali?
Koľkokrát ste boli na kontrolu pri nasadzovaní holubov v "rizikovej" ZO CHPH Stropkov v sezóne 2019?
Odpoveď: ANI RAZ!

b) Dňa 23.6.2019 bol na kontrolu doletu holubov u p. Znoja člen Prezídia SZ CHPH p. Ing. Seliga. Po doletení v poradí 5.-teho holuba asi mal tak naponáhlo, že ani nestihol dať podpísať Protokol o kontrole doletu holubov chovateľovi a išiel preč.
Len na objasnenie, výsledky holubov p. Znoja z kontrolovaného preteku z 23.6.2019:
OZ-Bardejov: 62 chov./1985 holubov, 3., 22., 23., 46., 72............
VS-2: 22 chov./856 holubov, 1., 8., 9., 20., 29..........

Keďže sa šírili reči ako slabo zaletel a ako mu nezaleteli jeho "hviezdy" a keďze p. Znoj nemal v rukách žiadnu kópiu Protokolu o kontrole, tak si kópiu Protokolu o kontrole písomne vyžiadal od SZ CHPH Nitra.
Protokol mu bol zaslaný s podpisom p. Ing. Seligu-člena prezídia, samozrejme bez podpisu chovateľa a bez možnosti vyjadrenia sa, ale našťastie BEZ ZÁVAD. (číslo protokolu na SZ CHPH Nitra 306/2019)

c) Po skončení pretekovej sezóny 2019, keď dva holuby p. Znoja, mimochodom bratia sa umiestnili na Slovensku v kategórii A na prvom a druhom mieste, zasadol mimoriadny výbor OZ CHPH Bardejov (kde mimochodom za KK-OZ mi Jozef Jakubčák chýba) a prijal :
UZNESENIE zo zasadnutia mimoriadneho Výboru OZ CHPH Bardejov konaného dňa 14.8.209 vo Svidníku, rozšíreného o členov KK.
V bode II SCHVAĽUJE:
bod 3: Neuznanie preteku Olawa 3 (21.7.2019) chovateľskej dvojici Znoj Miroslav st. + ml., pre nedodržanie postupu pri nasádzaní holubov na pretek podľa nariadenia Pretekovej dokumentácie-Manuál, bod. b/8/i ods.6

Tento manuál bol spracovaný p. Dudzikom dňa 27.1.2014 a podľa mojich dostupných informácií nebol právoplatne schválený VZ SZCHPH alebo zjazdom.

Takže Jozef Jakubčák, hoci to nemá žiadnu výpovednú hodnotu a ja ako radový člen SZ CHPH nemám k tomu prístup, veľmi, veľmi ťa prosím, ako člen KK OZ CHPH Badejov zverejni Nasadzovací protokol p. Znoja zo závodu Olawa 3, aby sme sa navzájom nehandrkovali o nejakých sekundách.
Jozef Jakubcak (24.01.2020, 19:11)
P.inzinier Vincenty prečítajte si poriadne ako som opisoval nasadenie holubov v danej ZO keď nepoznáte pojem súbežne tak neriešte či sa dá alebo nedá nakosovat za 1,2 sek .Vaše skúsenosti vo Vašom OZ sa riešia sústavne na najvyšších orgánov zväzu každoročne....
V kontrolnom liste z nasadených 40 hol. boli len tieto konkretne dva holuby zaznamenané expresne.
Nič to samozrejme nedokazuje, len mňa osobne nepresvedčí tento chovateľ už nikdy že cestne súťaží. Ja som ho samozrejme ani nevyhodil z preteku na to je iný organ zväzu obráťte sa tam.Sutazne chovam holuby už 40 r. v roznych kategóriách som mal 11 holubov ktorý sa umiestnili do 3 miesta na Slovensku viem čo je to robota....ak holub v pomerne ľahkom preteku na konci sezóny prepadne a neumiestni sa.. tak o týždeň doňho nevdychne duch svätý a nevyhrá región.A to nie je celé nestačil ten jeden ale obidva....to aby nás takto vycvičil ak holuby dolietaju ešte po smere čo sa týka špice je nerealne to je Vám hádam jasne

Jozef Jakubcak (24.01.2020, 19:33)
Keď už perieme tak prosim.... Protokol bude samozrejme zverejnený to mi ver p.Gornal pokúsim sa zverejniť aj ten odtlačok pásky chovateľa ktorého si ty v "súlade" z pretekovym poriadkom ako predseda OZ vyhodil aby si si vylepšil koeficient a dostal tak svojho holuba na olympiádu smutné....bol som jediný ktorý ti to povedal do očí verejne na konferencii.Organy OZ a SZ riešia tvoje podanie v súdnom konaní doteraz.V tejto diskusii som zareagoval naposledy pre niekoho je to zábava a niektorý nechápu o čo tu vlastne ved v katalógu je holub prví tak o čo ide....????
Ing. Rastislav Vincenty (24.01.2020, 20:54)
Vážený pán Jakubcak teraz ste sa priznal v priamom prenose, že žiadne dôkazy voči pánovi Znojovi nemáte.., žiadny bod pretekového poriadku neporušil, to si uvedomte a až tak ho sudte! Na Vašom mieste by som sa ku ospravedlnil tak ako aj cely výbor OZ Bardejov, bez dôkazov ste mu uškodili v získaní striebornej medaili na stredoeurópskej výstave v Brne!

A prosím Vás prečítajte si zápisnicu prezídia zo dňa 21.10.2019 bod 4. OZ Gemer, kde je jasne definovane že sme nič neporušili a že bola bezproblémová pretekový dokumentácia OZ Gemer! A mame za to že je to tu bezproblémové a bez porušenia dokumentov SZCHPH, tiež tam iba boli dojmy určitých predstaviteľov, ktoré sa samozrejme nepotvrdili, tak ako Vaše!

S pozdravom

Ing. Rastislav Vincenty (24.01.2020, 21:04)
A len na odľahčenie holuby pána Magociho v rámci OZ Gemer reprezentuju SZCHPH na stredoeurópskej výstave a tiež je to z časti v rodokmeni Chytil x Gornal x Sudor, niečo podobne ako v rodokmeni holuba pána Znoja, takze neukrojoval by som z kvality holubov ani pána Znoja!

Pekný vecer
Miroslav Znoj (24.01.2020, 21:32)
Pán Jakubčak, nebudem tu rozoberať nasadenia holubov 1až 2 sekundy... Holuby , ktoré Vás tak trápia boli nasadzované na krátke a stredné trate, takže nemohli byť nasadené každý týždeň ako ste To napísal v predposlednej Vašej diskusií! Pozrite Pretekový plán 2019. Skúste písať aj niečo pravdivé a nevymýšľajte si...

Peter Turek (24.01.2020, 22:11)
Čiste neutrálne.V OZ Kežmarok,pri nasadzovaní člen nasadzovacej komisie prikladá holuba s čípom na nasadzovaciu jednotku a po objavení sa údajov na displeji porovnáva-KONTROLUJE údaj z displeja s údajmi na rodovom krúžku,včítane pohlavia.Medzi dvoma nasadenými holubami NESMIE byť čas kratší,ako štyri sekundy.To je doba potrebná na kontrolu displej-rodový krúžok,aby sa iba bleskovo holuby bez overenia údajov na krúžku nenasadzovali...Inde to neplatí?Tie časy tesne nad sekundu...Nejaké divné.Ak ma pamäť neklame,tak tento štvorsekundový limit zaviedol p.Dudzík,ako vtedajší výcvikár OZ.Ak sa niečo v tomto zmenilo,tak považujte túto úvahu za bezpredmetnú,nerád by som prilieval olej do ohňa...
Ing. Rastislav Vincenty (24.01.2020, 22:31)
Áno pán Turek je to odporúčací dokument, nie schválený vrcholovými orgánmi to znamená VZ SZCHPH alebo Zjazdom. Čiže nie je možné na základe tohoto dokumentu vyradiť chovateľa z preteku!

Samozrejme ak na najbližšom zasadnutí VZ SZCHPH to zahrnieme do pretekového poriadku a bude to záväzne pre chovateľov, tak to bude možné riešiť ako prehrešok voči pretekového poriadku!
Peter Turek (25.01.2020, 06:10)
Ďakujem za vysvetlenie,pán ing.Vincenty.
Dušan Jánošík (25.01.2020, 08:42)
Ešte raz a posledný krát p.Vincenty riešite tu odlišnú vec a 10 100 vzhliadnutí sa na tom baví.Prečítajte si druhý príspevok k tejto téme napísaný p. Blahovským a dozviete sa dôvod vyradenia a pokiaľ sa Vám to nepáči tak napíšte odvolanie proti ich rozhodnutiu a neriešte tu sekundy pri nasadzovaní.
A na záver môj pohlaď na danú vec platí PP už po preteku Kepno mal usporiadateľ preteku vyhodiť celu ZO Stropkov z výsledkov a predvolať si vycvikára a vedúceho NS a upozorniť ich na porušenie PP a nenastal by taký istý problém pri preteku 27:07:2019.ale kedže sa to zopakovalo aj tam prečo všetci kompetentný,ktorý o tom vedia nekonajú z zmysle toho čo je platné:
Porušenie ustanovení PP SZ CHPH v NS:
Preteku sa preukázateľné nezúčastnilo päť účastníkov na nasadzovaní holubov v NS: Neuznanie
preteku NS a zrušenie NS na dobu troch rokov.
A keď je táto časť PP problematická tak je potrebné upraviť ,ale zatiaľ platí tak je to treba rešpektovať

a nepoznam ani p.Znoja ani p.Gornaľa aby to nevyznelo ,že konám voči ním.Pekný dn
Jaroslav Benka (25.01.2020, 09:18)
Dajte to na súd.A odíjte s tejto stránky,nedá sa to už čítať.
Miroslav Vavrek (25.01.2020, 15:14)
Každý chviľkú ťaha pílku.Každý má v niečom pravdu,ale aj nema,lebo sa nič nevyriešilo.Odklonilo sa to od meríta veci,na ktoré upozornil.p.Luhový.Jední si riešia osobné sporý,druhí tu vykadajú predpísy,ktoré ked boli pri moci pred 5 rokmi,nikdy nedoržali,ale ich ešte viac zhumplovalí.Píše sa tu o všetkom,len nie otom,kdo to zapričiníl a kto má niesť zato zodpovednoť a vinú.Lebo tento holub ani chovateľ tu vinu nezapričinili.Bolo im bez akéhokoľvek relevatného a priamého dôkazu odobraté 1 miesto.Ako som uviedol v svojom prvom príspevku,že bolá spravená úplna kontrola celej pretekovej dokúmentácie a zvalšť OZ Bardejov.Prezídiom aj všetkými komisiami,kde tam nebolo tato vec spomenutá.Na základe týchto výslekom aj odsúhlasené odhlasované,ako je uvedené v Uznesení zverejníť na Web stranku SZ na vypracovanie kariet.Vtedy ešte preteký boli otvorené,tak mali urobiť zmenu vtedy,lenže nemali žiadný dôkaz.Vtedy sa uzamkli všetký výsledky,a nie ako uvádza p.Blahovsky,že sa nedalo,lebo by to trvalo dlho.Ale každé obvinenie a somotný proces trvá dlho.Ale v prvý den výstavy,bez dôkazu sa schvalilo za minútu.Kto zaúradoval?manipulátor ako v jednom príspevku uviedol Miro Vidhodld.Je tú jasne vidieť,že v to bol priamý úmysel poškodiť.Ato ešte viac príťažúje tým čo otom rozhodovali.Záleží to už len na samotnom chovateľovi či sa obratí na Trestný senát,alebo súd.Lebo rozhodnutie vydané v danej veci neobstoji pred žiadným senátom ani súdom.A ešte ku kontrolé člena prezídia,všetko dôkladne vysvetľujú Smernice pre kontrolnú činnosť,od menovania,predmet ,priebeh,zápis a podpis chovateľa.Mne takáto kontrolá pripáda,ako by sa postavil kontrólor,pred osadu LETANOVCE a počítal,koľko ich vyšlo von a koľko sa vratilo.A nakoniec spomeniem OZ Suraný.Nasadených a zapísaných 150 ks,skučnosť 143.Neda sa nikoho potrestať aj ked tam bola komisia.Hned oná mala byť potrestaná,ked si nesplnila svoju povinost a neskotrolovalá fyzícky o cije holuby išlo a pretek anulovať.Co ak z tých 7 holubov ktoré vegetovalo doma boli na CV a holub,ktorý poctivo nalietal nemál šancu.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené