Prestupy členov a základných organizácií “ turistika“

Vladislav Havel (08.01.2020, 10:53)
Neustále počúvame ako sa znižuje členská základňa . Nemalou mierou k tomu prispieva prestupovanie členov prípadne celých základných organizácií. Čo ich k tomu vedie? zlé vzťahy z vedením organizácie, zlý pretekový plán, dĺžka pretekov, vysoké náklady na preteky a i.
Teraz uvediem skutočnosť z nášho OZ Senica ako dlhoročný chovateľ , funkcionár OZ /pokladník, tajomník a naposledy predseda KRK/, lebo vidím prestup člena ako jeden z dôvodov zanikania členstva.
Na začiatku OZ SENICA pustila ZO Kúty do OZ Pezinok, naši členovia videli, že odídení chovatelia za začali umiestňovať na popredných miestach v novom OZ Pezinok, čoho si nemohli nevšimnúť. A už to nastalo, jeden člen ZO Šaštín- Straže vstupuje i z rodinným príslušníkom do ZO Kúty do OZ Pezinok a jeho materská ZO sa rozpadá, ďalší člen z ZO Gbely na rodinného príslušníka prihlasuje svoje holuby do ZO Kúty. Tu chcem podotknúť , chovateľské zariadenia majú v obciach kde je základná organizácia.
ZO Skalica chce nasledovať ZO Kúty , predloží žiadosť k prestupu do OZ Pezinok i napriek tomu, že je najďalej od OZ Pezinok , konferencia OZ Senica z existenčných dôvodov nemohla s prestupom súhlasiť . Čo sa ďalej stalo? Niektorí členovia tejto ZO Skalica prestúpili do najbližšej ZO v rámci OZ Senica, ďalší odišli do ZO Kúty ,OZ PEZINOK , kde čakajú na uplynutie štvorročného limitu a ZO Skalica, ktorá v minulosti patrila medzi najsilnejšie organizácie dokonca bola zakladateľom OZ Senica sa rozpadá a končia činnosť jejniektorí členovia. Je potrebné si uvedomiť , že prestup z jednej OZ do druhej vedie na jednej strane k zvyšovaniu počtu holubov na preteky a druhej k znižovaniu, čo má dopad na ceny pretekov ale nejedná sa tu o priamu úmeru, lebo sú chovatelia, ktorý nemajú na rastúce náklady na preteky alebo na vzdialenejšiu dopravu do novej OZ a tak sa rozhodnú ukončiť členstvo a tak počty holubov sa v skutočnosti znižujú.
Raz príde k tomu, že počet členov klesne pod stanovenú hranicu, zruší sa OZ ? a čo jej zostávajúci členovia? Ako toto chcú zodpovedný riešiť? Čakať s hlavou v pliesku,“ po nás potopa“. Alebo začnú konať, a na tvrdo pričlenia zostávajúcich členov do najbližšej OZ. A čo chovatelia, ktorí pred konkurenciou utekali, budú sa znovu pozerať na chrbát úspešným chovateľom. Nie je chyba v nás, keď nie sme na prvom mieste, robíme preto všetko? Ja viem, že nerobím všetko to čo robí moja konkurencia. Klobúk dolu pred tými čo ma porazili. Lebo viem aké úsilie museli na to vynaložiť .
Podniky keď sa dostanú do krízy vytiahnu reštrukturalizačný plán na oživenie spoločnosti, a my na čo čakáme? Mnohí chovatelia sa vyhrážajú slovami o demokracii, vedia vôbec, čo je demokracia? Nikto, nikomu nebráni, že musí zostať v SZCHPH, sú tu iné organizácie ako drobnochov a i . Vyzývam predstaviteľov kompetentných orgánov aby sa nebáli robiť nepopulárne rozhodnutia, ktoré povedú k zachovaniu členstva.
Každý žijeme v nejakej dedine, meste či sa nám páčia rozhodnutia alebo nie musíme ich rešpektovať. Alebo ak zmeníme náš trvalí pobyt, tak nemusíme.
Ja by som umožnil prestup len tým členom , ktorým sa zmenila adresa chovateľského zariadenia a to do najbližšej ZO.
A nezabúdajme i na druhú skutočnosť, že sme súčasťou EU, platia pre nás pravidlá FCI buďme otvorený a ústretový i voči kolegom zo susedných štátov.
Veľmi nerád čítam dlhé články, preto sa ospravedlňujem všetkým, ktorí sa dočítali až sem.
Peter Matalik (08.01.2020, 12:34)
Viď môj príspevok z 3.1.2020 o 16 54 hod!Aj keď som zaň dostal kritiku,stojím si za svojím názorom.Zatvárame si pred realitou oči! Dokedy!
Ján Kováč (08.01.2020, 21:43)
Zdravím
Treba si položiť otázku koľko bolo OZ pred 10,15 a 20 rokmi a členov v tých OZ a koľko mame teraz vytvorené OZ a členov?

Mame ešte tých členov na vytváranie dalších OZ ?
Alexander Hlavatý (09.01.2020, 13:30)
Pozrime sa na vec z iného pohľadu. Nie všetci chovatelia sú len špekulanti, ktorí sú ochotní urobiť všetko preto aby získali prestupom nejaké výhody, Existujú aj takí , čo sa im v svojom klube nepáči z iných dôvodov (zlé medziludské vzťahy, antipatia, vzájomná neznášatelnosť.../ktorým ide iba o to aby svoj volný čas strávili v lepšom prostredí, v lepších podmienkach pre svoje holuby a s takýchto chovatelov robýme vazalov novodobých otrokov pár funkcionárom, ktorí keĎ sa dohodnú, tak ich nepustia a majú tak len dve možnosti 4 roky neholubáriť, alebo ukončiť členstvo a svojej životnej zálube sa už nevenovať. Tý hore by si mali uvedomiť , zže existuje zákon o dobrovolnom združovaní občanov, ktorý je nadradený našim stanovám, dopllňujúcim predpisom... Naše stanovy hovoria že sme dobrovolná záujmová organizácia. Nikto nemôže nikoho nútiť zotrvávať niekde kde sa necítim dobre, Ak k danej organizácii nemám nejaké pozdlžnosti tak slobodne mám právo odísť a ak ma inde čl, schôdza príjme tak by to malo byť bez problémov.
Mrzí ma že keď som ako člen Valného zhomaždenia dával návrh na doplnenie programu v predmetnej záležitosti, ta pán prezident o mojom doplňujucm návrhu nedal hlasovať a preniesol kompetenciu rozhodnúť na UKRK. Aj takto vypadá demokracia, falošné kamarátstva, snaha udržať za každú cenu svoje výhody, Zatiaľ nehovorím konkrétne, pretože nerád píšem, ale cítim že asi bude treba odkryť karty nepodctivým hráčom , ktorým lde iba o ich prospech, peniaze a výsostné postavenie,
Jakubec Ľudovít (09.01.2020, 13:54)
V tejto diskusii sa vyskytuje veľa nepodložených názorov.Jeden dosť častý je,že nás je málo.Uvediem pár čísiel v rozmedzí 50 rokov,čo si aj pamatám.V roku 1970 sa 1.krát súťažilo o majstra Slovenska a uskutočnil sa Národný pretek Rostok-NDR.Stav členskej základne bol- 3000 členov-138 ZO-9OZ.Na pretek Rostok bolo nasadených 4378 holubov-666-930 km.
Rok 2019-4224 členov-230 ZO-34 OZ
Rok 2019-NP Bunde 711-864 km -4915 holubov
NP Gotha 513-844 km-19 455 holubov
Nie nás je menej,len sme vo viacerých organizáciách.Neaktívni členovia boli aj v minulosti,napr. pre prídel krmiva.Samozrejme kritický je vysoký priemerný vek.Toto už nezastavíme.Môžeme si však modelovať pravidlá podľa podmienok,v akých sa nachádzame.Rozhodne však nie príkazmi,ako sa vyjadrili predošlí diskutujúci.
Ak OZ dlhodobo nepristúpi na kompromis v zásadnej otázke,napr.smer pretekov,vyústi to do odchodu časti členov.Ale toto je na dlhú diskusiu.
Letu zdar.
Mgr. Robert Molnár (09.01.2020, 14:21)
dobry den. ja by som sa chcel spytat ako mohli niektori clenovia z OZ rimavska sobota prestupit bez povolenia do oz zvolen. a teraz sa chcu táto ..... vratit naspat do oz rimavska sobota vid. antalikova jana , hudec jan ze sa tito luzri nehanbia a bargel gabriel co vecne konci s chovom ked nie je po jeho
Miroslav Pohorelec (09.01.2020, 16:07)
Pán Hlavatý, k vášmu príspevku niet čo dodať. Váš príspevok je stručný a výstižný. Trafil ste klinec po hlavičke !
Martin Urban (09.01.2020, 17:02)
joj no v tychto veciach su take medzery ze skoda reci ale 100ludi 100 chuti a jeden milion pripomienok dobra tema podla mna by mal but pohyb clenov slobodny ako bez pardonu ale napriklad mne ,by nerobilo problem na 4 roky prestat pretekat a nedaj boh skoncit s pretekanim vsetko je to pekne ale tento sport je tak narocny na cas a peniaze ze je to len konicek a dost drahy .....
Alexander Hlavatý (09.01.2020, 18:31)
Pekný názor pokiaľ máte 40 rokov+- v tomto prípade 4 roky by sa dalo vydržať a nie keď sa jedná o chovateľov 65 rokov+. Bohužiaľ jeden sa toho už nedožil. Oni sa na sklonku života chcú tešiť a nie hádať, pripadne sa fyzicky napádať. Takto náš zväz prichádza o chovateľov a nie prestupmi alebo delením. Nech sa zodpovední starajú nielen o seba ale aj o radových aby boli spokojní a nemali potrebu odchádzať alebo niečo deliť.
Jan Vasil (09.01.2020, 19:49)
Len sa hadajte a osočujte sa každy chce byt majster ale na ukor vipočitavosti a špekulaciam ačo mi radovi chovatelia čo lietame len za percenta prevas mi lietame pre radost ako ja napriklad ale ked mi odideme potom čo každa slamka vam bude dobra alebo budete nasadzovat traja a date na listinu celu rodinu aby ste mohli nasadit je to na zamislenie ved nehrame o miliony ale pre radost 80 roky asi boli najkrajšie ked som vstupil do spolku ale teraz čo sa deje nie unas ale celkovo vo zvezeCHPH
Peter Turek (09.01.2020, 22:22)
Ako pán Matalík, tak aj pán Havel,sledujú logickú a pre všetkých prospešnú myšlienku-stabilitu OZ,člensky,ekonomicky zdatné celky.Chovateľ s ambíciami jednoducho potrebuje OZ s vysokým počtom závodiacich chovateľov,kde sa nasadzuje na preteky značný počet holubov.Tým,že sme úspešní v medzinárodnom rámci,je to potrebná podmienka dobrých koeficientov.Iba heslovite-takmer všetko a dobré tu už je a problémy sú v mnohom v ľuďoch.Tu musím podporiť názor pána Hlavatého i niektorých ostatných-nie všetci menia pôsobisko na báze špekulanstva.Predovšetkým-z overených tratí vytvoriť závodný plán OZ,aby vyhovoval zloženiu tratí podľa kritérií FCI a tým v závere možnej reprezentácie na SEV,Olympiádach.To funguje.Plány susedných OZ koordinovať tak,aby mohli lietať v rámci regiónu.Tam sa stretnú v priamej konfrontácii aj tí,ktorí prestúpili pred sezónou do susedného OZ.Pri SDT,Národných závodoch-ak sa letia v smere západ-východ,delenie podľa km na povedzme tri pásma.To je tu tiež.Ak je problém,je to znova v ľuďoch-to OZ sa nechce spájať s tým,iné nechce letieť SDT z toho a toho vypúšťacieho miesta...Zložitá štruktúra našej krajiny,robí objektivitu holubárskeho športu neraz relatívnou,s tým je potrebné vždy počítať.Už iba zopakujem to dobré-je tu množstvo súťaží-o majstra KT,ST,DT..,majstra OZ,všetky kategórie esových holubov.V rámci OZ-o majstra VS,povedzme prvý až pätnásty z minulého roku-prvá liga,16-30,druhá liga,nad 30,tretia liga.Súťaž mladých chovateľov,Senior liga,stávkové preteky-množstvo kombinácií atď.atď.Všetko preto,aby si každý mohol nájsť svoju parketu,na čo má,aké sú jeho možnosti.Tí najlepší potrebujú silné celky,úplný súhlas.Zároveň si však je potrebné uvedomiť,že nie všetci budú mať možnosť lietať celý program OZ.A tu je kameň úrazu-ak je táto turistika príliš častá a početná,chovatelia,ktorí ostávajú v pôvodnom OZ,majú potom problém-napr.DT sa stávajú drahé a málopočetné-chovateĺmi i holubami.Preto nevyhýbať sa navzájom,koordinovať plány OZ tak,aby bola ochota a možnosť vypúšťať viacero OZ z jedného miesta a tak ,okrem výsledkov OZ,vytvorenie aj regionálnych výsledkov,prípadne ešte vyššej formy.Ak sa nemýlim tak práve Matalík,Blahovský atď.dlhodobo budujú tento model,pretože má množstvo výhod.Nesmieme zabudnúť samozrejme na región Šariš.Avšak ak nechce ten s tým,iný s iným,tak je na mieste otázka,ktorú ani netreba položiť...Od čias pána Klemensa,ktorý vyhral finále v Afrike a širokým záberom účasti českých a slovenských chovateľov v medzinárodných TS a nebývalými úspechmi v posledných rokoch,je neodškriepiteľným faktom,že slovenské PH,je na svetovej úrovni.Preto nie všetci budeme v tejto konkurencii vyhrávať,avšak to neznamená,že nemôžeme byť pri veci.Všetko je to v ľuďoch,vzťahoch a neraz aj ich schopnosti spolupráce,ktorá je podmienkou tohto športu.Ospravedlňujem sa,že som spomenul iba regióny tzv.východu.
Peter Turek (09.01.2020, 22:29)
Ešte malá poznámka k pánovi Vasilovi.Áno,máte pravdu,80-te roky boli pre našu generáciu najkrajšie.Boli sme mladí,pracovali sme,stavali domy,aby sme mohli holubáriť.Chlapci balili dievčatá a tie boli radi,že je o ne záujem.Boli dve pohlavia a rozum v hlave.Tak to nepokazme a holubárme ďalej.
Peter Turek (10.01.2020, 06:13)
správne-boli rady...
Alexander Hlavatý (10.01.2020, 07:32)
Ešte k tým špekulantom. Každý ich už pozná a je na nových kluboch aby ich neprijali a potom budú spokojní. Nemôžem sa však stotožniť s konaním čelných funkcionárov keď na jednej strane sa všetkými prostriedkami snažia zbaviť špičkových chovateľov (Dudakovcov v OZ Šurany) a na druhej strane výbor OZ nedá súhlas na prestup bez udania dôvodov napriek tomu ze ZO súhlas členskou schodzoi odsúhlasila. Najväčším lapsusom je, že člen výboru OZ, ktorý je z klubu ktorý prestup schválil, hlasuje na OZ proti prestupu a tým negatívne ovplyvní výsledok hlasovania na 3:2 v neprospech prestupu (pán Keméň môžete dobre spávať?). A toto je choré aby si malá skupinka funkcionárov mohla spraviť čo chce. Toto je obmedzovanie ľudských práv, porušovanie zákonov, etiky a ešte neviem čoho... Toto už musí skončiť, pretože týmto nám čl. základňa bude len klesať.
Adolf Staubert (10.01.2020, 08:17)
Pán Hlavatý, k vášmu príspevku niet čo dodať. Váš príspevok je stručný a výstižný. Trafil ste klinec po hlavičke !
Alexander Hlavatý (10.01.2020, 09:19)
Dúfam len že som neporušil naše "demokratické pravidlá" diskusie a nebudem mať odobratý prístup.
Augustín Pecko (10.01.2020, 12:08)
V poslednom období sa veľa popísalo na tému prestupu členov SZ CHPH a ZO do iného OZ.. Z príspevkov k tejto téme sa dozvedáme aj napr., že nevieme čo je demokracia, že kompetentní by sa nemali báť prijímať nepopulárne opatrenia a podobne. Myslím si, že nepotrebujeme žiadne nepopulárne rozhodnutia ani tresty, potrebujeme jasné pravidla – výklad stanov a zabezpečiť ich dodržiavanie bez výnimky od člena až po vrcholových funkcionárov SZ aj za cenu, že niektoré OZ zaniknú. Ja sám som napísal dva príspevky, v ktorých som napísal môj názor na časť stanov SZ, ktoré upravujú podmienky prestupu členov alebo ZO do iného OZ. Zjednodušene to zopakujem. V platných stanovach sa nikde nepíše, že prestupujúci člen má predložiť v ZO do ktorej chce prestúpiť nejakú písomnosť z výboru OZ, má predložiť iba potvrdenie podpísane štatutárni pôvodnej ZO, že má vyrovnané všetky záväzky. O tom, či prestupujúci člen bude v novej ZO prijatý, rozhodne zasa len členská schôdza, a je na jej rozhodnutí či medzi seba príjmu slušných chovateľov alebo špekulantov. Ak niekto namieta, že nevieme čo je demokracia, tak treba povedať, že toto je demokratické a nie rozhodovanie niekoľkých členov výboru OZ. Naše stanovy svojou nejednoznačnosťou dávajú možnosť rôznych výkladov, čo mnohí funkcionári aj využívajú a to podľa toho, čo im v danej situácii vyhovuje. Keď odhliadnem od špekulantov, problém vidím v dvoch rovinách. Sú tu nespokojní chovatelia, ktorí svoje problémy chcú riešiť prestupom do inej ZO, a sú tu ich príslušné výbory OZ, ktoré sa snažia za každú cenu týmto prestupom zabrániť, najmä ak hrozí, že môže mať za následok zániku OZ. Je to daň za neustále trieštenie OZ a v nejednom prípade aj za bezcitné riadenie OZ, bez toho aby sme hľadali možnosti, ako aspoň s časti prihliadať aj na záujmy členov, ktorí sú pri hlasovaní na konferenciách v menšine. Podľa mňa, ta situácia sa bude len zhoršovať. Pán Jakubec napísal, že SZ má 4224 chovateľov, ak toto číslo je správne a spočítame si členov jednotlivých OZ, ktoré uvádza SZ dostaneme sa na číslo 3027 členov, čo sú predpokladám aktívni členovia. Ak si otvoríme stránku - výsledky pretekov nájdeme tam uvedené všetky OZ a počty aktívnych členov. Tam zistíme, že niektoré OZ sú na hrane podmienok stanovených stanovami a ak by sme si dali robotu a začali rozklikávať jednotlivé závody a spočítali aktívnych členov, sa obávam, že nie všetky OZ spĺňali v roku 2019 podmienku 50 aktívnych členov. Ak sú počty členov správne, potom stojí na zamyslenie aj 1197 neaktívnych členov. Z týchto čísiel je jasné, prečo niektorí funkcionári sú ochotní urobiť čokoľvek, aby udržali svoju oblasť aj za cenu obchádzania stanov a porušovania základných práv členov. Je trápne, ak neschválime prestup členovi len preto, lebo obrazne povedané, existencia niektorej OZ visí na šnúrke gati jedného člena.

Miroslav Vidhold (10.01.2020, 13:07)
Mame tu par zaujimavo rovnakych prispevkov...Priklad, ako sa ovlada a manipuluje slovensky chovatel v ZO ,
prostrednictvom "manipulatora"...
Alexander Hlavatý (10.01.2020, 13:09)
Pán Pecko to pomenoval jasne a trefne. Ak nemá chovateľ nejaké záväzky alebo podlžnosti nikto mu nemôže brániť zo ZO vystúpiť a požiadať o prijatie do inej ZO pripadne aj ak je v inom OZ. Ak by to tak nemohlo fungovať tak by bol vlastne potrestaný (4roky podmienka) a za čo? Že sa niekde necíti dobre? Kde mu robia zle a vysmievaju sa mu že 4roky nebude zavodit. Som členom VZ ktoré bude zasadať v sobotu v TN. Chcel by som vyzvať ostatných členov VZ aby sme tento problém v zmysle platných zákonov vyriešili a neodkladali pretože sezóna je pred dverami. Ľudia chcú vedieť na čom sú.
Július Marton (10.01.2020, 13:10)
Pekný deň v novom roku kolegovia Vám prajem.
S Vašimi názormi sa stotožňujem. Sú vecné, pravdivé a odôvodnené. Problém bude zrejme v strednej riadiacej vrstve (OZ ).
Nie všetci vedia čítať a písať, niektorý vedia len písať a trestať. Pritom si neuvedomujú,že dokumenty SZCHPH (stanovy) a ostatné (sú podriadené zákonom SR ). Preto sa nemôžu nadraďovať nezmyselnými rozhodnutiami niektorých riadiacich členov. Tie nezmyslené a protiprávne príkazy sa dajú napadnúť právnou cestou. S tým by mali počítať. Môj osobný názor, dobrovoľné občianske združenia sú pre určitých chovateľov práčkou na peniaze v šedej ekonomike. Viem o čom hovorím. Dotknutý ľudia musia počítať aj s tým ,že keď sa perie špinavé prádlo ,tak voda je vždy špinavá. Tieto skutočnosti si treba uvedomiť a rešpektovať zväzové dokumenty v plnom rozsahu.
Tým sa predíde zbytočným sporom ,invektívam , ohováraniu a intrigám ako je to bežné.
Len toľko páni.
Miroslav Pohorelec (10.01.2020, 13:39)
Pán Pecko dobrý príspevok, len dodám.
Žiadna dobrovoľná organizácia nezabráni či už poctivému, ale ani nepoctivému členovi ďalej pôsobiť tan, kde nechce byť. Akurát, aj podľa stanov SZCHPH, poctivému členovi, ktorý z rôznych dôvodov chce pôsobiť v inej ZO a nemá žiadne záväzky - podlžnosti voči ZO, túto skutočnosť štatutári ZO písomne potvrdia, aby sa vedel preukázať v novej ZO, že nenecháva po sebe dlhy. Všetko ostatné bolo už povedané.
Sankcia 4 rokov je nezmysel. Viacej škodí bežným poctivým členom ako postihuje špekulantov.
Robme všetko preto, aby sme nenútili poctivých členov končiť členstvo v kluboch či v tom, alebo onom. Kto prepadol tejto chovateľskej vášni, bude chovať aj naďalej, len budeme mať o člena menej.
Augustín Pecko (10.01.2020, 14:36)

Je pochopiteľné, že príspevky sa opakujú, čo svedčí o tom, že to je problém nie jedného alebo dvoch členov. Je to aj môj problém a myslím si ,že nie som špekulant. Ja chovám a sem tam nasadím moje holuby na závod len pre radosť. K názoru, že niekto tu manipuluje slovenských chovateľov v ZO ,prostredníctvom "manipulátora"...sa vyjadrovať nebudem. No tiež mám ten pocit, že so mnou a mne podobnými tu niekto zámerne manipuluje. Ja nikomu nechcem vnucovať svoj názor. V mojom príspevku, zo dňa 4.1.2020 som popísal môj názor na stanovy v časti prestup členov. V závere som uviedol, že môj názor nemusí byť správny a preto by bolo dobré, keby sa k diskutovanému problému vyjadril niekto s kompetentných. No bohužiaľ.......

Miroslav Vidhold (10.01.2020, 15:00)
Nemyslel som to tak...Nie je mozne,aby dvaja diskuteri na tomto fore ,mali totalne rovnaky nazor a doslovne ho napisali rovnako,vcitane bodiek,ciarok a vykricnikov...Bud tu mame klonovanych ludi,alebo ma dva nicky jeden clovek...a preto ta manipulacia...Alebo si "na porade"vsetci pisu rovnake pokyny?Toto su maniere "manipulatorov" a to bud s verejnou mienkou,ci s chovatelmi ...Dufam,ze to je uz trochu zrozumitelnejsie,p.Pecko.
Miroslav Pohorelec (10.01.2020, 15:30)
Miro ak máš na mysli môj príspevok, tak pána A.Stauberta nepoznám a ani neviem prečo môj príspevok skopíroval. Mal by si sa ho skorej opýtať, až potom písať nezmysly o manipulácii.
Asi máš v tom skúsenosti.
Augustín Pecko (10.01.2020, 15:33)
Pán Vidhold, je to v poriadku. Z Vášho príspevku nebol úplne jasné, kto je tým manipulátorom, preto som na to ani zvlášť nereagoval. Ja som starý chlap, ktorý po veľmi dlhej prestávke aj napriek alergii začal chovať PH, len tak pre radosť. Verte, ja nemám v povahe niečo bezhlavo kritizovať a robiť rozbroje. Skôr naopak, som zástancom dodržiavania pravidiel a hľadania kompromisov v záujme celku. Ak sme si schválili stanovy, tak ich dodržiavajme. Ak niečo nefunguje, tak to napravme.
Miroslav Vidhold (10.01.2020, 15:47)
Ano skusenosti s "manipulatorom"mam...
Ján Mihok (10.01.2020, 19:48)
Áno aj môj názor je-žiadné nepopulárne rozhodnutia jasné pravidla a ich dodržiavanie bez výnimky z úrovne OZ. Pán Hlavatý súhlasím a pýtam sa aj ja ako môže vrcholový funkcionár nedať hlasovať v tak závažnej veci? A sme pri vyjadrení pána Vidholda ako sa manipuluje slovenský chovateľ v ZO prostredníctvom Manipulatora P.Hlavatý búchajte po stole dovtedy pokiaľ sa nezobudia všetci vo SZ a nevyrieši sa tento problém a známe praktiky. P.Marton a p.Pohorelec veľmi trefné príspevky len škoda že naši chovatelia si nechajú štiepať drevo na svojich chrbtoch A skúsenosť s prestupom mám aj ja osobne funkcionárov nezaujíma prestup radového člena prečo chce prestúpiť dôvod atď..
Jozef Duchoslav (10.01.2020, 22:04)
A teraz čo sa stane s chovateľmi,ktorý zostanú v OZ,kde bude málo členov vďaka odídencov a iné OZ ich odmietne prijať?
Peter Turek (11.01.2020, 07:57)
Pán Duchoslav-veľmi trefná otázka.V podstate okolo toho sa to celé točí...
Augustín Pecko (11.01.2020, 10:42)
Zánik OZ nemusia spôsobiť iba odídenci. Takéto situácie budú nastávať, najmä z dôvodu poklesu aktívnych členov, čiže ak nebude v OZ minimálne 50 členov, ktorí sa každoročne budú zúčastňovať pretekov poštových holubov. Pokles aktívnych členov môže nastať najmä z dôvodu veku, zdravotného stavu ale aj z dôvodu finančnej náročnosti. S takouto situáciou počítajú aj stanovy SZ , a to v §17 ods. 7 – 10. Zánikom OZ, nezanikajú ZO. ZO zaniká pri nižšom počte ako 10 členov, bez vplyvu koľko je z toho aktívnych členov. O začlenení zostávajúcich ZO do iných OZ rozhodne prezídium SZ CHPH.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené