Zdržanie Live doletov na MyPigeons

Dušan Konečný (15.09.2019, 11:40)
Aktuálne evidujeme vyššie zdržanie pri prenose Live doletov (BENZING Live!, ToPigeon) do výsledkov na MyPigeons. Aktuálne je to od 30-40 min. Optimalizujeme nový proces pre spracovanie Live dát. Bšetky dolety sú uložené v rade na spracovanie a budú do výsledkov pridané, dnes však žiaľ so zdržaním.

Problémy súvisia najmä s vysokým počtom nových súťaží, ktoré pribudli v posledných týždňoch na Slovensku a v Maďarsku. Server narazil na svoje limity a nevie prepočty spracovať včas, čo sa odráža aj na ďalších úlohách na spracovanie.

Minulý týždeň sme vykonali úpravy, aby tento problém neovyplivnil funkcionalitu notifikácií do mobilnej aplikácie, v nasledujúcich dňoch procesy rozdelíme na viac serverov a optimalizujeme denné prepočty, aby sa služba aj na strane MyPigeons opäť vrátila do normálu.

Za spôsobené nepríjemnosti sa ospravedlňujeme.
Dušan Konečný (16.09.2019, 00:57)
Po hlbšej analýze sa ukázalo, že za preťažením servera MyPigeons sú dáta odoslané zo systémov ToPigeon. V rámci dneška bolo od menej ako 10 chovateľov prijatých viac ako 24 tisíc doletov. Údaje zo systémových logov naznačujú, že to tak bolo aj v predošlých týždňoch, problém s kapacitou sa prejavil až v kombinácii so spomenutými súťažami v tomto bodobí.

Príjem dát z ToPigeon je aktuálne pozastavený až do vyriešenia situácie s výrobcom. Je možné, že ostali aj nespracované dolety z dnešného dňa. Ak áno, bude potrebné ich nahrať ručne. Dolety aj vyhodnotenia z domu z BENZING Live! by mali byť spracované bez obmedzení.

Na strane MyPigeons vykonáme opatrenia, aby sme podobnej situácii v budúcnosti predišli.
Ivan Oravec (16.09.2019, 13:00)
Chcem sa spýtat pan Konečný ako je to z Briconom a Tipesom kontrolné listy z posledné ho preteku na stole. spozdravom Oravec
Dušan Konečný (16.09.2019, 13:36)
Problém s textovými výstupmi pre import by mal byť odstránený
ROMAN NAHALKA-Romannasport (18.01.2020, 19:41)
Zdravím, a ako to bude v tejto sezóne? Viacerí chovatelia prejavujú záujem o live prenosy pretekov a vyhodnotenie z domu a zvažujú, aký eks systém.
Pavol Holka (18.01.2020, 20:09)
Pokiaľ stále treba posielať doletový list aj v tlačenej forme tak je live prenos výsledkov úplne zbytočný.
Pavol Holka (18.01.2020, 20:10)
Mimochodom tiež by som prijal keby nemusím chodiť do klubu na otvorenie hodín keďže dochádzam 17 km.
Peter Záhorský (18.01.2020, 21:10)
Táto možnosť na Slovensku už existuje 2 roky (myslím, že nechodiť do klubu otvárať hodiny).
Už sa to praktizovalo v sezónach 2018 a 2019.
Stačí, ak máte EKS Benzing G2, alebo M1, alebo M3 a k tomu zariadenie Benzing Live a predplatenú službu vyhodnotenia preteku z domu (50eur/rok).
Pretek vyhodnotíte z domu a nikde nechodíte. Systém automaticky vygeneruje doletovú listinu, ktorú odošle na zväz a je aj vo výsledkoch mypigeons pri chovateľovi.
V prípade EKS Benzing je to samozrejme v súlade s Pretekovým poriadkom SZ.
Pavol Holka (18.01.2020, 21:13)
Mám EKS Topigeon. Live výsledky už sú dostupné ale neviem o tom že netreba tlačiť doletový list. Bolo by to super. Ušetrené peniaze a čas, aj keď pokecať po závode s ostatnými kolegami z klubu má tiež svoje čaro :)
Dušan Konečný (18.01.2020, 23:36)
p. Nahalka - čo sa týka technických problémov, od októbra pracujeme na novej verzii Live prenosu, prekopali sme celý proces od základov, odstránili sme "úzke hrdlá", ktoré sa objavili doteraz. Netvrdím, že sa v budúcnosti problémy nevyskytnú, ale tie, ktoré poznáme odstraňujeme.

Vyhodnotenie z domu sme priniesli, ako prví a doteraz sme ho poskytovali ako jediní. Chovatelia, ktorí ho používajú si pochvaľujú. Uznávam, že stretnutia v klube sú dôležité, ale tí čo skúsili, mi dajú za pravdu, že je lepšie byť v pozícii "môcť ísť", ako "musieť ísť".

V marci spúšťame novú verziu MyPigeons, pribudne sekcia exkluzívne pre majiteľov BENZING Live!, pribudne nová funkcionalita monitorovania systému a holubníka na diaľku, vyhodnotenie preteku aj na diaľku, komunitné holubníky - mikro testovanie na súkromnom holubníku pomocou Live!, nová funkcionalita pre súkromné tréningy pomocou Live! a ďalšie. Plánované spustenie posledný marcový týždeň.

Viem, že nie sme najlacnejší, ale snažíme sa priniesť najvyššiu pridanú hodnotu a latku posúvame každým rokom vyššie.
ROMAN NAHALKA-Romannasport (19.01.2020, 06:22)
Ďakujem za príspevky.
Milan Blahovský (19.01.2020, 08:53)
Dušan, ako to je v prípade TOPIGEON dát, je možné nastaviť - vygenerovať pdf zostavy nasadzovacích doletových listín ako to má Benzing ? Podľa mojich informácii sa tieto zostavy geenerujú z údajov holubov, ktoré sú nasadené a konštatované priamo na vašich serveroch. Alebo je to iba monopolné postavenie spoločnosti Benzing na trhu ? Sú chovatelia "rukojemníkmi" Benzingu, ktorí je správcom spracovania pretekov poštových holubov ?
Prenos dát doletov holubov z EKS TOPIGEON je vyriešený ( s nepresnosťou preklopenia pohlavia konštatovaných holubov), ale chovatelia, chcú ísť aj v prípade, že vlastnia tento systém s dobou a posúvať aj u seba latku vyššie.
Priznávaš , že nie ste najlacnejší, ale vyzerá to tak, že kto nepôjde vašou cestou tak neušetrí. Alebo sa mýlim ?
Dušan Konečný (19.01.2020, 10:47)
Vyhodnotenie z domu:
MyPigeons prijíma údaje o rozchode hodín a odkazy na online dokumentáciu. MyPigeons nevytvára ani neukladá doletové listiny. Ukladá iba odkazy, ktoré zobrazuje vo výsledkoch. BENZING mal hotový proces online dokumentácie ešte pred samotným prepojením na MyPigeons. Každý výrobca je zodpovedný za vytváranie, bezpečné uloženie a online prístup svojej dokumentácie, takisto za schvaľovcí proces so Zväzom v každej krajine, kde takúto službu poskytuje.

Pohlavia holubov:
Výpočtár pri zadávaní doletov zadáva aj pohlavie holubov, pohlavie je vo výsledkoch uložené pri každom dolete, je tlačené na kažej doletovej listine. Takisto MyPigeons pri Live dátach prijíma ako jeden z údajov pohlavie prileteného holuba. Je to štandardný postup zaužívaný aj v iných krajinách. Ak posielame naše Live dáta do výpočtových programov v Holandsku alebo Rumunsku, s každým doletom posielame aj pohlavie z EKS. Je naša chyba, že konkurenčný systém tento údaj nevie poskytnúť?

Nikto nie je rukojemníkom BENZING. Bezplatne sme vytvorili univerzálny API prístup pre všetky konkurenčné systémy. Ale nechcite od nás, aby sme robili ich prácu, alebo upravovali systém pre každý EKS zvlášť

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené