Prosba o pomoc

Milan Blahovský (07.09.2019, 17:48)
Touto cestou sa obraciam na všetkých chovateľov, ktorým nie je život priateľa ľahostajný a sú ochotní pomôcť. O čo ide ?
Pred niekoľkými týždňami diagnostikovali nášmu kolegovi, členovi ZO CHPH Spišské Podhradie - Jaroslavovi Longauerovi ( r.1962) v tele nádor, ktorý mu bude po dlhých týždňoch čakania na operáciu , budúci týždeň operačne odstránený. Ide o veľmi náročnú operáciu, pri ktorej bude potrebné dodať množstvo krvi. Jeho krv je výnimočná tým, že ide o skupinu A, negatív a krvné banky na Slovensku ju dosť náročne zháňajú či poskytujú.
Veľmi pekne Vás prosím ak viete o niekom, kto má krvnú skupinu A negatív a je potencionálny darca , aby šiel darovať vo svojom okolí s odkazom, že ide o Kvapku pre Jaroslava Longauera. V súčasnosti leží priateľ Jaro v Bratislave v Národnom onkologickom ústave a čaká na našu pomoc . Nemusí to byť ani uvedená skupina, tí ktorí sú darcovia vedia ako to chodí, každá skupina môže zachrániť život.
Veľmi mu tým pomôžete. Viem, že keby som vás oslovil pre nejakú charitívnu dražbu, tak by ste pre záchranu života obetovali nejakého holuba, ale teraz je potrebné čosi hodnotnejšie ako sú naše holuby.

Ďakujem v mene všetkých, ktorí ho poznajú, ale aj ostatným.
Barbirik Igor (07.09.2019, 22:53)
Milan veľmi rád by som pomohol len nemôžem darovať krv ak sa dá nejak ináč veľmi rád pomôžem .
Peter Turek (08.09.2019, 09:26)
Veľmi šľachetné Milan,nemalo by to nechať chladným nikoho zodpovedného,identicky však s Igorom Barbírikom,opýtam sa amatérsky,sú medzi nami i lekári,pár jednoduchých informácií,už som to s najbližšími prejednával.Je možné, aby bol darcom niekto,kto berie lieky na vysoký tlak,cholesterol,riedenie krvi?Pokiaľ sú správne informácie,tak skupina 0,či už plus,alebo mínus,je skupinou od darcu,ktorá sa hodí k všetkým krvným skupinám.Ak by to bolo v poriadku,stačí zájsť do nemocnice v mieste bydliska s tým,že darca chce darovať krv konkrétnej osobe-v tomto prípade p.Longauerovi?
Pavol Holka (08.09.2019, 11:49)
Iba 0 negatív môže darovať všetkým krvným skupinám. Takže pánovi pomôže buď A negatív alebo 0 negatív. Som viacnásobný darca ale bohužiaľ ani jednu z menovaných skupín nemám.
Milan Blahovský (08.09.2019, 14:02)
Asi ste to niektorí nepochopili chlapi, tu ide iba o "obyčajné" darovanie krvi, kde nehrá rolu skupina. Bohužiaľ na Slovensku to funguje tak, pomôžeme ti ak ty pomôžeš nám....Stačí jednoducho prísť na transfúznu stanicu, dať si odobrať párd dcl krvi a uviesť, že túto krv darujem v prospech Jaroslava Longauera zo Spišského Podhradia. Transfúzky sú už v tomto prepojené a navzájom kooperujú, dnes potrebujú A , zajtra niekto iný AB atď...Ak sa vás nájde napr. 10 z 4000 , tak aj to bude úspech a veľké gesto pre dobrú vec. Dostal som mail od českého chovateľa, ktorý by bol ochotný darovať svoju krv, hoci inej skupiny. Ďakujem mu, avšak zrejme to medzinárodne takto nefunguje.
Odpoveď pre Petra, profesionálny darcovia krvi vedia aký musí byť zdravotný stav darcu a ten záver ako sa pýtaš je už hore zodpovedaný.
Jaroslav je synom nášho nedávno zosnulého chovateľa Štefana a pokiaľ bol jeho zdravotný stav v poriadku, tak pre otca robil všetko pre to aby si užil chovateľstvo do poslednej chvíle svojho života. Lekári ho najprv liečili zo zápalu sedacieho svalu, neskôr skúmali stavce či nie je problém tam a až po 2 mesiacoch problémov mu urobili CT vyšetrenie, ktoré zistilo čo zistilo....po dvoch mesiacoch problémov....operáciu mu odložili o ďalší mesiac, asi ešte nebol na neho rad...a teraz ide o život....
Takže nielen v holubárení si môžme povedať, že na Slovensku je to tak...
Peter Turek (08.09.2019, 21:38)
Ďakujem pekne za vysvetlenie obom pánom.Zhodou okolností máme v rodine krvné skupiny 0 pozitív,nula negatív-posnažíme sa pomôcť.
Milan Blahovský (06.10.2019, 17:57)
Touto cestou tlmočím poďakovanie z celého srdca Jaroslava Longauera, všetkým chovateľom či ďalším ľuďom, ktorí boli darovať krv a tým prispeli k záchrane jeho života. Jaro sa v piatok vrátil z nemocničného pobytu , veríme, že je z najhoršieho vonku a čakajú ho ešte ťažké rehabilitácie. Držíme mu všetci palce.

Dalibor Duľa (06.10.2019, 20:59)
Ahoj Jarko,držím palce Ty to dáš,ešte posedíme a budeme mať nekonečné debaty o holuboch, ako dakedy.Drž sa
Milan Blahovský (30.12.2019, 09:49)
Vážení chovatelia, rok 2019 pomaly odratáva svoje posledné minúty a mnohí bilancujú čo mu priniesol, prípadne aj čo mu vzal. Niektorí sme stratili najlepších závodníkov v pretekoch, stratili sme víťazstvo v majstrovstvách OZ, prišli o najbližších, stratili priateľov či kolegov z našich radov. Práve v takýchto chvíľach spoznávame zmysel života a na chvíľu sa pozastavíme nad svojim životom či nad hodnotami, ktoré pre nás znamená rodina či naše hobby. Máme za sebou vianočné chvíle a situácie kedy sa média predháňali v charitatívnej činnosti a vrcholom ľudskej pomoci bola asi zbierka na Prešov, o tom ale máme možnosť čítať v inom príspevku.
Vrátil som sa teda naspäť v diskusnom príspevku spred pár mesiacov, kedy náš kolega z chovateľských kruhov bojoval o život so zákerným sarkómom, ktorý sa mu vytvoril v tele. Nezištnou reakciou a pomocou lekárov a aj vás, sa dostal z najhoršieho a hoci prišiel o ľavú nohu až po panvu, bojuje svoj ďalší boj. Veľký obdiv a slová uznania patria Štefanovi Sýkorovi, ktorý sa stal hlavným patrónom pomoci Jarovi a prichýlil ho pod vlastnú strechu, zabezpečil mu invalidný vozík, pomáha pri zabezpečovaní lekárskej starostlivosti ako ja pri všetkých krokoch riešenia invalidity po úradoch. V takýchto chvíľach má možnosť zdravý človek zistiť hodnoty života, cenu zdraviu a stav v našom zdravotníctve ako aj sociálnom systéme. Neprajem to nikomu a všetkým želám aby sa v Novom roku nemuseli takýmito problémami zaoberať.
Nedá mi však aby som touto cestou neoslovil úspešných chovateľov Slovenska a nepožiadal o pomoc ešte raz. Rozhodol som sa totiž zorganizovať charitatívnu aukciu či dražbu , z ktorej výťažok by bol venovaný pre priateľa Jaroslava a verím, že aj to by sčasti pomohlo zmierniť útrapy života, ktoré ho ešte čakajú .
Napísal som, že oslovím úspešných chovateľov, ktorých je na Slovensku mnoho a je vždy iba subjetívny pohľad na slovo úspešný....
Aby som ho teda bližšie špecifikoval tak touto cestou oslovujem Majstrov Slovenska za rok 2019 v jednotlivých kategóriach ako aj tých , ktorí majú víťazného holuba v športových kategóriach CV v Trenčína 2020, aby sa so mnou spojili a prispeli k pomoci pre Jaroslava darovaním holuba zo svojho chovu do spomínanej aukcie. Ak sa tak rozhodnete, vezmite so sebou holuba ako aj jeho rodokmeň a odovzdajte mi ho v Trenčíne a ja zabezpečím jeho nafotenie a uloženie do aukcie. Následne zabezpečím dodanie vydražených holubov novým majiteľom a odovzdanie finančnej hotovosti priateľovi Jaroslavovi Longauerovi.
Verím , že aj týmto spôsobom dokážeme spojiť svoje sily pre dobrú vec a ukážeme svoje srdce. Tým, ktorí túto možnosť mať nebudú a nezúčastnia sa tejto aukcie, nebudem nič vyčítať a budem chápať ich dôvody. Vopred teda ešte raz ďakujem .
P.S.
Pre informácie mi radšej píšte na môj email: romulus2777@gmail.com , mobil používam iba obmedzene....
Miroslav Vidhold (30.12.2019, 19:25)
Pripajam sa do tejto charitativnej aukcie s 5 holubami.
Drzim palce p.Longauer...
Ľubomír Jasovský (30.12.2019, 22:09)
Ahoj Milan,
super myšlienka,ale ak Jaro bude súhlasiť zverejni sem aj jeho čislo účtu nech môže prispieť kaźdy kto chce.
PS: Jarko držim palce .
Michal Kopas (31.12.2019, 08:54)
ZO CHPH Trebišov podporí p. Longauera 100 eur, na jeho učet.

Prajeme mu všetko dobre a hlavne zdravia do Noveho roku 2020.
Milan Blahovský (02.01.2020, 15:35)
Pozdravujem vás novom roku 2020, v ktorom prajem chovateľskej verejnosti mnoho pozitívnych informácií ako aj dní trávených v spoločnosti vašich holubov či v kruhu svojich rodín.
Je povzbudivé čítať diskusné príspevky, v ktorých sa dokážete preniesť nad osobný záujem a verejne sa prihlásite k dobrej veci, k pomoci pre jedného z nás. Dnes som bol teda zriadiť v Slovenskej sporiteľni transparentný účet pod názvom "POMOC PRE HOLUBARA JARA" a môžte sa teda zapojiť do tejto charitatívnej akcie. Tento účet bude mať trvanie jeden mesiac a po mesiaci bude zrušený a finančná čiastka odovzdaná priateľovi Jarovi Longauerovi. Kedže je transparentný budete si môcť teda odsledovať pohyb financií - vklad či výber na internete. Na tento účet bude zároveň poukazaný príjem z plánovanej dražby holubov úspešných chovateľov za rok 2019 v rámci súťaží MS a CV 2020 v Trenčíne. ( zatiaľ sa ozval a potvrdil dar holuba p.Vojtko M. a p. Čmarada+Štefánik)
účet má číslo :

SK12 0900 0000 0051 6673 8737
Ing. Rastislav Vincenty (02.01.2020, 17:08)
Príspevok 100 eur tak ako som sľúbil poslaný na transparentný účet. Nech pomôže pánovi Longauerovi v boji so zákernou chorobou.

S pozdravom

Vincenty
Milan Blahovský (02.01.2020, 18:55)
Touto cestou chcem poďakovať za príspevok vo výške 200 € OZ Terchová , ktoré budú predané na VZ pri CV v Trenčíne ( vložíme ich na uvedený účet vo vašom mene) .
Adolf Staubert (07.01.2020, 16:52)
Od novovznikajúceho OZ CHPH Žiar nad Hronom bola zaslaná suma 200eur. Skoré uzdravenie.
Milan Blahovský (07.01.2020, 18:37)
Povrdzujem prijatie sumy od p.Michalíka v mene Žiaru nad Hronom a zároveň vyslovujem slová vďaky v mene J.Longauera aj za ďalšie príspevky.
Milan Blahovský (10.01.2020, 08:28)
Je potešiteľné konštatovať, že myšlienka pomoci kolegovi chovateľovi cez transparentný účet je živá a taktiež sa ozvalo zopár chovateľov s túžbou darovania holuba do dražby v prospech priateľa Jara. Aj takých, ktorí to v minulom roku nedosiahli na vrchol. Veľmi si to cením, avšak prvotná myšlienka bola podeliť sa o svoje šťastie s tým, ktorý ho v roku 2019 nemal a preto som oslovil akože tých najšťastnejších - víťazov CV v Trenčíne. Je možné, že tento oznam nečítali, prípadne im o tom nik nepovedal a kedže nemám na všetkých kontakt tak som to riešil touto cestou - cez DF SZ.
Verím, že nesklamete a podelíte sa o svoj úspech s priateľom, ktorý to potrebuje , za čo vám ďakujem. Stretneme sa teda dnes resp. zajtra pri preberaní víťazných trofejí .
Milan Blahovský (14.01.2020, 20:17)
Touto cestou by som chcel ešte raz vysloviť slová uznania a poďakovania chovateľom, ktorí prispeli k charitatívnej dražbe v podobe svojho holuba. V Trenčíne sme to napokon dotiahli k prevzatiu od majiteľov, doma som ich dnes nafotil a dražba je spustená.
Majiteľ dražby svoj príspevok k pomoci urobil vo forme vzdania sa provízie z nej, čím mu tiež ďakujem.
Dražba je teda online a ukončí vo štvrtok 23.1.2020 o 20:00 hod. Vydražené holuby podľa záujemcov poveziem smerom na Brno a v prípade, že to bude niekto z okolia osobný odber je možný. Holuby sú na mojom holubníku.
Vyzberaná čiastka z dražby bude predaná p.Longauerovi pri príležitosti zasadnutia členskej schôdze našej organizácie. Transparentný účet je taktiež aktívny do konca januára.
Dražba tu:
https://www.holubar.sk/aukcie/charitativna-drazba-pre-jara-longauera-a-771/
Milan Blahovský (15.01.2020, 10:59)
Je potešiteľné, že sa chcú zapojiť do charitatívnej aukcie aj ďalší úspešní chovatelia a vyhovel som teda ponuke úspešnej dvojice chovateľov Blaženec + Vaňo, ktorí v minulom roku výborne obstáli v majstrovstvách sveta v Číne - 1.eso TS a aukcia je doplnená o 3 odberné poukazy na mláďata z ich DT línie chovných holubov.
V prípade záujmu o takúto formu pomoci je nutné zaslať konečnú sumu na transparentný účet číslo SK12 0900 0000 0051 6673 8737 do konca januára.
Ďakujeme za podporu.
Ľubomír Jasovský (15.01.2020, 19:45)
Dobrý večer ,

bližia sa schôdze ZO aj OZ skúste do programu pridať bod dobrovoľný príspevok pre bolubára Jara a dokážme že sme jedna veľka rodina.

Transparentny učet je na internete a je možné pozrieť či bol príspevok pripísany.

Jarko držim palce.
Milan Blahovský (20.01.2020, 18:06)
Z dôvodu pracovnej zaneprázdnenosti pán Vladimír Laš - úspešný reprezentant Slovenska v Testovacích staniciach SAMDPR či ďalších , víťaz kategórie Šport C v Trenčíne ponúka v rámci charitatívnej dražby trocha oneskorene , ale predsa, mláďatko vychované v nasledujúcej sezóne z národného víťaza kategórie ŠPORT C, odber po vzájomnej dohode. Ponuka doplnená na https://www.holubar.sk/aukcie/charitativna-drazba-pre-jara-longauera-a-771/.
Ďakujeme za podporu.
Milan Blahovský (23.01.2020, 10:13)
Dnes o 20:00 hod. končí charitatívna dražba holubov, ktorej výťažok bude venovaný priateľovi, nášmu kolegovi Jarovi. Z tohoto miesta ešte raz ďakujem všetkým, ktorí sa podieľali na tejto akcii a dokázali, že im nie je ľahostajný osud človeka. Je neskutočné, ako ste sa zmobilizovali, či pri darovaní krvi, či pri finančnej podpore cez transparentný účet, ako aj pri aukcii holubov. Verím, že vám to raz bude vrátené.
Vydražené holuby budú rozvezené novým majiteľom už tento víkend a tí, ktorí získajú poukaz na odber mláďatka, nech zašlú výslednú sumu na transparentný účet do 30.1.2020 a následne vám bude zaslaný poukaz s potvrdením o úhrade. Bez tohoto potvrdenia odber možný nebude.
Veľká vďaka !
Milan Blahovský (03.02.2020, 11:44)
Dnes bolo na účet pána Longauera prevedených 3246,79 € , za čo vám úprimne všetkým, čo ste k tomu prispeli ďakujem.
Snáď by bolo vhodné aj vymenovať tých, čo ste prispeli k celkovému výsledku.

Vklad hotovosti : p.Sl. Šimko, M.Kopas(ZO Trebišov), P.Jendrichovský, J.Varmus, R.Vincenty (OZ Gemer), A.Nochtová, Peter Kyzek, M.Michalík (ZO Žiar n/Hr) , Vl.Fábian, Dal.Duľa, Br.Barčin, V.Holubek, ZO Terchová, Joz.Vojtek, Lub.Jasovský(ZO Sereď), Lub.Hovančík, P.Holjenka, rod.Laufová, ZO Sp.Podhradie, Ed.Buček, Ján Bučo.

Vklad za vydražené holuby : R.Baran, P.Šaradín,M.Fabry, M.Rešutík,R.Kukučka,M.Moško,P.Holjenka, J.Tomáš, Ant.Havlík(CZ), M.Vavro, J.Bielek,O.Vaňo,R.Wierzbicki (PL),P.Antal,J.Zajac,Vl.Kovalčík,T.Pilát,J.Pour (CZ)

Vďaka všetkým , ktorí prispeli darovaním holuba do charitatívnej aukcie O.Vaňo, J.Bednár, M.Blahovský, V.Laš, p.Štefánik+Čmarada, P.Holjenka,P.Ostrolúcky, M.Flimel,St.Ovšák,A+T.Fiala,M.Fibich,R.Baško,M.Vojtko.

Snáď som na nikoho nezabudol, čo by ma mrzelo. Vďaka všetkým za podporné komentáre pre Jara !!!
Milan Blahovský (03.02.2020, 13:08)
Takže chybička sa predsa "vloudila", zabudol som na p.Lukáša Štefančíka, ktorý prispel poukazom na mláďatko línie Geerinckx. Vďaka, sorry.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené