Podmienky MS 2019-2021

Peter VAVREK (26.07.2019, 09:10)
Pozdravujem chovateľov poštových holubov, chcem sa opýtať spýtať kolegov holubarov kto ma aký názor na podmienky MS 2019-21 ale aj predošlé podmienky čo boli v súťaží MS za ostatné roky. Čo Vám dala súťaž MS KTaST DT a SDT, chcel by som vedieť pozitívne postrehy a aj negatívne postrehy. Môj názor osobný je že v celku je to pre súťaž v holubareni vymeslene dobre ale len pre 1/3 chovateľov ostatných súťaž MS nezaujíma keďže podmienky sú vytvorené podmienkami.....treba ich uviesť tak aby všetci mali rovnakú štartovaciu pozíciu Slovensko je členom FCI a tam sú podmienky dane pre všetkých rovnako vo všetkých športových kategórii iba my na Slovensku máme vlastnú súťaž MS ktorá rozdeľuje OZ CHPH po celom Slovensku je na zamyslenie ktorých podmienok sa majú členovia držať a predísť zbytočným komplikácií pri tvorení pretekových plánov do budúcna s pozdravom Vavrek Peter
Milan Blahovský (26.07.2019, 09:37)
Otázka č. 1 :
V čom rozdeľuje OZ po celom Slovensku dnešný model MS ?
Otázka č. 2:
V čom sú komplikácie pri tvorbe plánov v OZ v súvislostí s MS ?

Uviedol si, že MS zaujíma asi 1/3 chovateľov, ja ti to upresním asi takto - zaujíma to tých čo sú vpredu a tých čo pracujú na holubníkoch aby sa tam dostali. Ten zvyšok iba hľadá dôvody ako kritizovať a nikdy nebudú spokojní, nech sú podmienky také alebo onaké. Podmienky nikdy nemôžu byť ideálne pre všetkých. To by sme museli mať všetci aspoň holubníky v jednej obci a aj tu pochybujem či by sa nenašli experti, ktorí by poukazovali na smery vetrov či svoju polohu v danej obci.
Asi najlepšie majstrovstvo by bolo také na body ako v OZ nie ? Položme si otázku koľkých trápi majstrovstvo OZ ? Po prvom mesiaci sezóny tak možno polovicu členov, po druhom mesiaci možno tak 1/3 členov a v posledných pretekoch OZ asi tak prvú desiatku v MOZ, jasne to dokazujú počty chovateľov , ktorí sa zúčastňujú pretekov, každý víkend to ide dole....
Peter VAVREK (26.07.2019, 09:55)
Ja nehľadám negatíva to ani nechcem chcem nájsť pozitívne podmienky tejto sútaže a vychytat ešte detaily tak aby to bolo pre všetkých a nie pre 1/3 chovateľov hoci tá 1/3 bude vždy krok pred ostatnými ale podmienky budú rovnaké pre všetkých rovnaké a nebudeme počúvať reči že Blahovsky si vytvoril sutaz MS a podmienky toto ja nechcem ale bohužiaľ tie podmienky ktoré sú teraz tomu nasvedčujú treba ich jemne upraviť do budúcna
Milan Blahovský (26.07.2019, 10:13)
Tých "odborníkov" čo tvrdia, že Blahovský si vytvoril NP Gotha ( je to vraj jeho srdcovka, kde tento rok pohorel ako fakľa...), že Blahovský si tvorí súťaže pre seba ( ešte šťastie, že nie som strojca olympijských podmienok ( možno tí nešťastníci si aj to myslia...) , že Blahovský zaistil, že sa Zem točí okolo Slnka a nie naopak , odomňa pozdravte, nech snívajú aj ďalej.
V svojej úvahe ste uviedli :"...je to pre súťaž v holubareni vymeslene dobre ale len pre 1/3 chovateľov ostatných súťaž MS nezaujíma..." a ešte aj "....máme vlastnú súťaž MS ktorá rozdeľuje OZ CHPH po celom Slovensku je na zamyslenie ktorých podmienok sa majú členovia držať a predísť zbytočným komplikácií pri tvorení pretekových plánov do budúcna..."
To nie je hľadanie negatív, to je tvrdenie, že je čosi komplikované a ja ( verím, že aj ostatní čitatelia DF) chcem poznať príčinu prečo to tak je ? Nie je to zase iba jeden z príspevkov či tém, kde budeme hľadať problém a nebudeme hľadať riešenie ???
Peter VAVREK (26.07.2019, 10:29)
To nie je úvaha ale realita treba nájsť riešenie.... a nech svoj postreh k zlepšeniu týchto podmienok dajú popredný chovatelia SK..... alebo ich sa to netýka? malo by, ak chcú byť na rovnakej úrovni na porovnanie....... svojej kvality, NP netreba vnášať do tejto diskusie to je na inú tému....
Milan Blahovský (26.07.2019, 10:52)
Ja sa nebránim diskusii k téme, ja by som chcel odpoveď na moje dve otázky. Tvorba propozícii MS a diskusia k podmienkam k ním sa viedla na tomto DF pred nejakým obdobím, aby ste nemuseli dlho hľadať tak si skopírujte odkaz :
https://www.postoveholuby.sk/diskusia/tema/22784/ms-2018-2017-navrh
Mal si pri nich až jeden príspevok. Druhý rok bežia tieto podmienky a opäť sa nachádzajú ľudia, ktorí sa asi nevidia v popredí a hľadajú príčinu v inom len nie u seba ( netvrdím, že si to ty P.V.).
Je schválené niečo na isté obdobie, netvrdím, že ideálne ( to nebude žiadne) , ale treba rešpektovať stav a pri tvorbe nových podmienok treba byť aktívny. Teda na obdobie 2022-2025 napr.
Jozef Toporcer (26.07.2019, 12:43)
Mne osobne na MS vadi iba to že ste spojili kat. A+B ešte pred dvomi rokmi sa vyhodnocovala každa kateg. zvlašť a tak to ma aj byť- nech si každy vyberie to na čo ma holuby a nie miešať hrušky z jablkami ved aj na vystavach rôzneho typu sa vyhodnocuje každa kateg. zvlašť premňa je lepši predošli system čiže všetko podľa podmienok FCI - A,B,C,D-atak dalej každa kat. jednotlivo-a čo bude v roku 2021? mame na to dva roky vymyslieť niečo lepšie
Milan Blahovský (26.07.2019, 18:23)
Ja ťa chápem Jozef T., máš už po 60-tke a asi trocha pamäť slabšie slúži, však aj mne sa to občas stáva , ale asi ti musím pripomenúť čo sa dialo v našej OZ po prvých 4 pretekoch, kedy istá časť dobre, že neskončila s nasádzaním holubov na preteky ( dnes sú v čele OZ ) pretože preteky do 300 km boli vraj ovplyvnené južným prúdením. Hoci všetci vieme, že sú všetky preteky ovplyvnené vetrom , ale pri 2-3 hodinovom lete je to poznať o čosi výraznejšie a konkrétne tvoja ZO preklínala našu až sa Spišský hrad triasol. Viem si teda živo predstaviť aké by to kliatie bolo mohutné, keby z týchto pretekov sme použili koeficienty do nejakej súťaže o majstra Slovenska...a rovnako tomu bolo istotne aj v ďalších OZ.
Teda boli to iba preteky pre ročné holuby či kategóriu Šport A a vďaka tomu ešte Spišský hrad je stále na svojich základoch. :)))))))))))))))))

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené