Halle III.- oznam

Kamil Slíž (21.07.2019, 11:36)
oznamujeme chovateľom západoslovenského regiónu, že závod Halle III. bude pre zlé počasie odštartovaný zajtra 22.7.2019.
Jozef Korec ml. (21.07.2019, 12:10)
... len jediný rozumný dôvod by som chcel vedieť, prečo o 6.h neboli v lufte...?!? (špekulácia alebo amaterizmus)?... viď :OZ Komárno 508 km - 1498 rýchlosť. Letu Zdar. Korec ml.
Kamil Slíž (21.07.2019, 12:32)
Tak toto zaujíma aj mňa, ale relevantnú odpoveď mi nik z kompetentných nechce (nevie?) dať.
Jozef Daníšek (21.07.2019, 13:24)
Pozdravujem! Ako vždy.Osobne záujmy!!!!!!! Nikto neberie ohľad na to,že veľa chovateľov pracuje,že majú rodiny.A keď nebude rodinná pohoda,čoskoro nebude ani chovateľov. Potom nech Tí pseudofunkcionári si spytujú svedomie.Peniaze za holuby by sa mali vyberať,až po každom preteku,ktorý musí spĺňať požadované, predom nastavené parametre.A keď nastavené parametre nebudú splnené tak pretek nevyplatím.A hneď by bol poriadok.
Marián Fibich ml. (21.07.2019, 21:04)
https://zpravy.aktualne.cz/regiony/zlinsky/zaplavene-rodinne-domy-i-popadane-stromy-hasici-na-zlinsku-m/r~990f0c98abd011e9bb450cc47ab5f122/
Jozef Daníšek (21.07.2019, 21:35)
Pozdravujem.V Žiline pršalo asi 10 min.To sú lokálne búrky,ktoré sú v letnom období bežné,Búrky prišli až v neskorších popoludňajších hodinách.Okolo 16 hod.A,že sú vytopené pivnice napr. v Rakovej sa vylial potok z brehov.Rakova je od Žiliny vzdialená asi 30 km.Treba sa o tie potoky starať.Stačí sa na tie potoky pozrieť,čo je v nich nahádzane.Koľko pneumatík plastov a kovového odpadu.Nie porobiť v lesoch holoruby,a potom vodu nemá čo zachytiť.A ta si s kopcov mašíruje do pivníc.Keby sa holuby pustili včas,tak by sa im nič nestalo.Pretože keď prišli búrky tak už by boli dávno doma.Myslím si že holuby sú nie také sprosté, aby do búrky vleteli.Pohodlne to obletia,pretože to sú lokálne búrky.Je zaujímavé,že okrem Žiliny,a Nitry všetci ostatní holuby vypustili.A nech napíšu,aké mali katastrofálne prílety.Naozaj by ma to zaujímalo.
Marián Fibich ml. (21.07.2019, 22:07)
Pán Daníšek, ten front išiel cez celé Čehy z juhozápadu až po sever Moravy, holuby by vleteli rovno do toho najsilnejšieho, tu všetci preložili okrem Komárna a Senici tak hovorte za seba. Koľko špičkových holubov Ste stratili tento rok ? Senica púšťala za frontom a Komárno letelo Aš a mali šťastie ale tu dole sme holuby už 3x vykúpali a majú toho dosť, takmer všetci máme systém a holuby budú zosnímané aj keď budeme v práci, tak konečne myslime na holuby a nie na seba. Pozrite sa ako ochranári chránia dravce tak pristupujme aj my k našim holubom, lebo tie zmoknuté a dobité ľadom nakŕmia len dravce. Letu zdar a verím, že zajtra sa ukáže že ten deň v aute navyše bol menšie zlo ako ich pustiť do búrok.
Luhový Miroslav (22.07.2019, 06:26)
A to pripominam,že Senica nerešpektovala rozhodnutie vypúšťacej komisie Regiónu Považia a odpojila vozik a pustila . Potvrdili,že sa jedná o veľmi neseriózneho partnera,ktorý keď nie je po jeho tak nerešpektuje nič.
Jozef Daníšek (22.07.2019, 07:26)
Pozdravujem.Keď ten front šiel cez celu Moravu ,tak ako je možné,že holuby z Komárna to bez problémov zvládli.Pán Fibich,ja hovorím i za tých čo nemajú elektronické snímanie a berú si dovolenky.A i za tie rodiny,ktoré miesto toho, aby išli niekde do prírody,alebo na kúpalisko v nedeľu dopoludnia namiesto obeda košujú holuby.To znamená nedeľa rozbitá a pondelok tiež.A Vy si myslíte,že keď spustite snímacie zariadenie a idete do práce je po probléme.Tí čo lietajú vdovským spôsobom Vás určite vyvedú z omylu.Koľko žien a dokedy budú trpieť,že holuby sú nám prednejšie ako rodina.Nám nevyhovuje,keď je teplo,keď je protivietor,keď je pri vypúšťaní prízemná hmla.Dokonca v poslednom čase ani to že s nami vypúšťa i iné združenie,pretože nám holuby strhnú.A čo potom tie vtáky vo voľnej prírode.Prší ,alebo je horko ,tak nechajú pokapať mladé? Mne stačilo byť v testovacej stanici Derby Tatry pri prílete "Mladých holubov!!!!!!" zo vzdialenosti cez 500 km v minulom roku.Z akej výšky priletovali mláďata.A my nedokážeme nasadiť do Krajkovej z príležitosti spomienky na našich kolegov,staré holuby,s výhovorkami,že tam budú púšľať Poliaci,a naše holuby strhnú.To čo potom chováme.A dopredu Vám môžem povedať,že čím sa bude približovať koniec sezóny ,tým sa bude viac taktizovať a vymýšľať výhovorky,preto, aby sa zdôvodnilo nevypustiť holuby podľa pretekového plánu, ale podľa predstav niektorých funkcionárov.Ja mám tiež skúsenosti,že v našom regióne všetci holuby vypustili a my nie.Nikomu nepršalo len nám.
Marián Fibich ml. (22.07.2019, 07:35)
Pán Daníšek, mali Ste si včera pozrieť radar a potom niečo písať, holuby z Komárna to stihli pred frontom lebo štartovali z Čiech a oveľa južnejšie ako je Halle, naše by tam boli za 3 hodiny teda okolo 9:00 a to už južne od Prahy lialo, zrážky tam boli aj 50l vody na m2. Vtáky vo voľnej prírode nemusia keď zmoknú letieť ďalších 400 km ale sa usušia a sú tam kde sú to je veľký rozdiel. Po každom takomto preteku mi domov prišli minimálne 2 roztrhané kusy a už mám v holubníku 12 maródov, ktorí dolietali. A mimochodom aj ja lietam s vdovcami a nerobím z toho vedu keď sú holuby aj do rána spolu a hlavne takto na konci sezóny to vôbec nie je na škodu. Prajem dobrý dolet, už to o 7:00 pustili aj vám.
Barbirik Igor (22.07.2019, 10:38)
Dobrý deň nemusel by som sa do toho miešať pretože som tam nemal holuby ale v prípade že by som ich tam mal tak vám položím
tú istú otázku ako Pán Korec .
Už dva týždne nesledujem vývoj počasia ale včera som si pozrel bol som zvedavý aký bol dôvod preloženia preteku alebo ne vypustenia
holubov .
Internet má svoje dobré stránky ale aj zlé tie dobré sú že máme možnosť si pozrieť vývoj počasia ktoré nám umožnil internet
tá horšia stránka alebo až zlá je že si ho neprezrieme dôkladne a niektorý si pozrú len radari ktoré sú len simulácia vývoja počasia
a nepozrú si skutočný stav počasia po celej trse letu kde máme možnosť si pozrieť vývoj počasia každých 10 ,15 ,30 minút až 1 hodinu.
Radari nám nezobrazujú skutočný stav podľa mňa až na 70% sú nepresné a preto by ste si mohli dať trochu námahy a skontrolovať
si počasie v mestách po celej trase najlepšie hodinovú.
Napríklad včera v Prahe bolo síce pod mrakom ale pred obedom padli 2-3 kvapky a búrka začala až okolo 15,00 ,a ráno v Halle svietilo
slnko a dá sa povedať že skoro až po Chomutov.
Wísmar je južnejšie od Halle asi 70 až 80 km po Prahu to je s Wísmaru trochu ďalej ,Hranice v Čechách alebo po novom Hranice u Aše
ktoré sú len veľmi málo odklonené od našej trasy je rozdiel v km je len 50 km čiže naše holuby by boli okolo 9,00 v Prahe .
A z týchto dôvodov si ma každý možnosť preveriť či sa údaje zakladajú na pravde a nespoliehať sa len na radari.
Milan Blahovský (22.07.2019, 11:02)
Igor, Weimar , nie Wismar...,ale to na téme nič nemení.
Jozef Daníšek (23.07.2019, 00:30)
Pozdravujem.Nedá mi ešte raz zareagovať na niektoré postrehy k téme katastrofického scenára nedeľnajších pretekov.Tak ako som písal tak sa to i potvrdilo.Žiadne prekvapenie to pre mňa nebolo.Keď pán Oravec uverejnil výsledky doletov holubov západoslovenského regiónu, tak tam není čo riešiť.Dolety ako z učebnice.Tak som čakal,že niekto začne bedákať.Nič okrem pána Luhového,ktorý nebedákal iba skonštatoval,že Senica odpojila vlek a holuby vypustil vo Weimare.Údajne o 11 hod.Tak som si ťukol na dolety v Senici v kolónke hlásených prvých holubov .No a dolety holubov s priemernou rýchlosťou okolo 1500m/min.,16,15 hod tam mali hlásené prvé holuby.A tak dám teraz na posúdenie.Čo je lepšie holuby dusiť v týchto sparách v aute a koledovať si tak o choroby, a celý nasledujúci týždeň ich potom dopovať antibiotikami,alebo holubov vypustiť.Osobne si myslím,že Senica to spravila správne.A holuby si s počasím priam ukážkovo poradili.Fronta nefronta doleteli v pohode.To čom písal.že holuby sú není sprosté a do toho nevletia,ale sa múdro vyhnú.V čom ja vidím problém.Najskôr sa musí za preteky,dopredu zaplatiť a keď sú už penia v bezpečí tak si potom funkcionári robia z ostatných chovateľov rukojemníkov.Dvaja traja rozhodujú o sto ostatných.Všetci sa hrajú na meteorológov a už pomaly tri dni pred štartom sa pre údajne zlé počasie v nedeľu termíny prekladajú a napodiv to počasie v nedeľu je úplne v pohode,ale pretek je preložený na pondelok,alebo na sobotu.Veľmi fundovane sa k tomu vyjadril pán Barbirík.Žiaden zodpovedný meteorológ Vám nedokáže povedať počasie na tri dni dopredu s presnosťou väčšou,ako 30% .A v letnom období pri vytváraní kopovitéj oblačnosti a miestnych lokálnych búrok je to ešte menej.Tak na čo sa tu hráme.Holuby sa majú v určený termín doviesť na štart a tam nech rozhodne štartér.My platíme štartérov a o štarte rozhoduje niekto iný.A dnes sa mi potvrdila znova anomália.Na štarte v Bayerrúte bolo i auto oblastného združenia Čadca.Oni vypustili holuby o pol siedmej a Žilina o siedmej.Pričom vzdialenosť medzi Čadcou a Žilinou vzdušnou čiarou je možno 25 km.Prečo sa nevypustia naraz.Čoho sa bojíme,že sa nám pomiešajú.Tak sa potom pýtam, čo za holuby to chováme.Alebo sa boja niektorí že by holuby priletovali viac zo severu,ale oni to potrebujú viac z juhu.Tomu už vonkoncom nerozumiem.Ale je to asi tak.Keď nezmeníme myslenie tak napredovať ozaj nebudeme.
Alexander Hlavatý (23.07.2019, 10:44)
Chcel by som sa poďakovať zodpovedným funkcionárom západoslovenského regiónu za štart holubov v pondelok. Vyhli sme sa tým ďalším večšim stratám holubov ktorých bolo túto sezónu už dosť... Dolet holubov bol bez problémov, straty min(10% cca) Este raz vďaka!

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené