NP Bunde počasie

Luhový Miroslav (27.06.2019, 05:01)
Blíži sa víkend a tým aj NP Bunde.Aj keď PP hovorí ,že citujem "V prípade, že Hydrometeorologický ústav SR vydá výstrahu na extrémne teploty č. 3 nad 35º Celzia v mieste doletu, môžu organizátori pretekov vypúšťať poštové holuby z miesta štartu vzdialeného maximálne 400 km pre všetkých účastníkov preteku. ",nebolo by dobré sa zamyslieť aj nad predpoveďami,ktoré sú pre Nemecko a ČR.Oficiálny web dwd.de udáva predpoveď na Berlín až 37 st.,Drážďany 36 st. a CHMI.CZ predpovedá na nedeľu až 35 st.Vážne chceme do tohoto pekla pustiť naše holuby?A to nehovorím o silnom južnom vetre,ktorý im teda vôbec nepomože.Máme voľný termín na konci júla,ktorý možme využiť.
Kamil Slíž (27.06.2019, 11:20)
pozrelo to doteraz 412 chovateľov a vyzerá to že mlčia a teda súhlasia a obetujú svojich holubov (niekoľkoročné úsilie) pričom ÚV index bude 8 dvojnásobok normálu.Tento vysoký ÚV index spôsobuje tieto úpeky a deštrukciu buniek. Včera som meral o 15,30 hod. teplotu listov vinohradu 47 stupňov celzia a holej pôdy 57. Všetko živé hľadá tieň. Prosím zodpovední funkcionári za vypúšťanie holubov zvážte, či je to welfare (pohoda) pre holuby. O týždeň samé Nemecká... veď je to len za rohom.
Buček Eduard (27.06.2019, 11:43)
Na žiadosť Predsedu OZ-Terchová Viktora Holubka s ktorým sme pred chvíľkou komunikovali ohľadom dlhej trate píšem do diskusie.
Nebolo by dobré zrušiť dlhú trať pre extremnú horúčavu?
Dlhotratiar sa nevychová za rok . A čo tie ostatné dlhé trate ?
Pustite vonku dneska holuby a podržte ich vo vzduchu len jednú hodinu a potom sa rozhodnite. A to holuby budú musieť letieť omnoho viac.

Myslím že zástupcovia SZCHPH by mali konať pre dobro chovateľov .

Kamil Slíž (27.06.2019, 12:38)
Chcem sa poďakovať za chovateľov, že zodpovední funkcionári zvážili extrémne klimatické pomery a zrušili závod Nemecko - Bunde.
Ešte raz ďakujem.
P.S. Aj včielky mi sedia doma a vetrajú a vetrajú. Len stromy sa nemôžu schovať do tieňa.
Kamil Slíž (27.06.2019, 14:23)
Možno Vám táto web stánka pomôže : https://sk.meteocast.net/forecast/sk/nitra/
Barbirik Igor (27.06.2019, 19:23)
Dobrí deň myslím si že poďakovanie patrí Pánovi Luhovému a Panovi Slížovi .aj napriek tomu že upozornili na daní problém
doteraz nie sú žiadne iné informácie aj keď prezerám výsledky nie je tam uvedené že pretek je zrušený .
Luhový Miroslav (27.06.2019, 20:24)
P.Barbirik,"podakovanie"som dostal aj od pana,ktoreho nebudem menovat,ktory sa odmietol predstavit ,ale ktoreho meno poznam a jednalo sa o pana,ktory ma problem umiestnit holuba a robi mu radost ked uspesny chovatelia potratia top holuby,ktore koncia zrazene autami a zabite dravcami.Tymto ho pozdravujem a nebudem sa znizovat na jeho uroven a prajem mu pevne zdravie.
Ospravedlnujem sa za makcene a dlzne nakolko prispevok pisem z mobilu.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené