Aachen 2019 MDKS zmena 2 definitívna

Ján Bučo (11.06.2019, 20:55)
Pozdravujem priatelia,
Preteky Aachen MDKS sa budu kosovat v piatok 14.6.2019 podla povvodneho casoveho harmonogramu. Holuby budú odvezene na miesto štartu a ten je predpokladaný na nedeľu 16.6.2019 rano.
Letu Zdar
Jano Bučo
Ľubomír Janda (05.07.2019, 00:11)
Prvý príspevok tejto témy a jediný príspevok témy: „Zmena pretekov Aachen MDKS 2019“ pre mňa síce predstavujú snahu informovať, no nie celkom schopnosť MDKS naplniť plán pretekovej sezóny v zmysle záverov poslednej konferencie.

Podľa oficiálnej informácie na webovom sídle SZ CHPH je nasledujúci pretek „Knokke“ zrušený bez ďalšej informácie na stránke MDKS, preto pokladám za seriózne informovať aj o dôvodoch tohto rozhodnutia, keď už bola v tomto priestore poskytnutá informácia o zmenách predchádzajúcich.
Ján Bučo (09.07.2019, 07:18)
Ahoj Ľubo a pozdravujem všetkých zainteresovaných. Ku zrušeniu pretekov Knokke došlo na základe rozhodnutia výboru MDKS a so súhlasom členskej základne. Dôvodom zrušenia pretekov Knokke je nízky predpokladaný stav nasadených holubov. Táto sezóna je nielen pre MDKS mimoriadne náročná a straty na holubníkoch sú značné. Nevidím dôvod aby išlo auto so 120 holubmi do Knokke. Jednak by preteky neboli platné pre žiadnu výstavnú kategóriu a okrem toho doplácať rádovo okolo 1400 € a nemať platné preteky, s tým by asi nesúhlasil nikto.
Pevne verím, že chovatelia si ešte maratón užijú pri pretekoch Brusel na konci júla. Aj keď podľa mňa nebudú mať satatus NP z dôvodu nízkeho počtu nasadených holubov.
Letu Zdar!
Jano Bučo

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené