Hon na OZ Gemer

Ing. Rastislav Vincenty (28.03.2019, 18:41)
Ako predseda OZ Gemer sa musím vyjadrit k poslednému mimoriadnemu zasadnutiu prezídia konaného dňa 23.3.2019 v Nitre kde som sa aj s už bývalým vycvikarom OZ Gemer pánom Vincze Gezom aj osobne zúčastnil. Ako prvé musím povedať, nie je to verejným tajomstvom že s predsedom komisie pre členskú základnú pánom Ing. Seligom mame dlhodobo osobne spory, a vedieme voči sebe určitú antipatiu čo sa prejavuje a prejavilo aj na tomto zasadnutí prezídia. Preto sme vlastne opustili spolu s ďalšími 88 členmi OZ Kosice a vytvorili OZ Gemer.

Nedá mi však nereagovať na niektoré body zápisnice, kde sme očierňovaní a mnohokrát prevládajú domnienky nad faktami ba dokonca mnohé naše tvrdenia sa tam vôbec nezobrazujú! Preto stojí za zmienku aby boli zápisnice z vrcholových orgánov aj digitálne zaznamenane!

Ale poďme k merítku veci. Či boli zápisnice OZ Gemer jednoznačne alebo nie, je to na subjektívnom názore kontrolovaneho.
Čo sa týka pretekovej dokumentácie tak podľa manuálu pretekovej dokumentácie bod H-právo kontroly podľa bodu 4 majú aj citujem: členovia výboru OZ vo všetkých zložkách SZCHPH o o com boli aj prítomní členovia upovedomení že sme tak učinili vo dvojici a to už terajším vycvikarom pánom Štefánikom a mnou ako predsedom OZ. Preto boli obálky pootvorené avšak všetky dokumenty menovite: kontrolné listy, kontrolné pásky, protokol otváraní a zatváraní, nasadzovacie listy holubov, doletove listy z EKS, protokoly o štarte a protokol o veterinárnom povolení preteku boli takisto súčasťou pripnuté k jednotlivým pretekom! Tvrdíme čo bude aj doložené aj našim právnym zástupcom na najbližšie zasadnutie prezídia že ZO Cecejovce vznikla v súlade do stanovami SZCHPH, pretože kompetencia vzniku Základnej organizácie je výlučne v kompetencii výboru OZ, čo bolo deklarovane aj zapisnicou výboru OZ Gemer zo dňa 24.11.2018 a samozrejme že môže vzniknúť iba z chovateľov poštových holubov, veď ZO základaju iba chovatelia poštových holubov a nie psickari veď potom by nevznikali žiadne nové ZO. Takisto vznikajú aj ZO v susedných OZ ako napr. Podla zápisnice výboru OZSPN Vsi Vznik ZO Markusovce zo ZO Odorin v Spišskej novej Vsi. O tejto polemike sa viedla na zasadnutí dlha diskusia.

Chlapsky si musíme ale aj priznať, že iba tam kde sa robi dochádza aj ku chybám, to asi každý porozumie a nikto nie je neomylní. Tak v NS v Moldave nad Bodvou došlo ku vytlačeniu doletoveho listu z EKS o cca. 3 minuty skor. Tým pádom bol porušený pretekový poriadok a žiadal som predsedu pretekovej komisie pána Mgr. Blahovskeho aby nás vyradil z preteku Kladno 2 zo dňa 15.7.2018.

Chcem sa opytat teda kompetentných kde v ktorom OZ bola vykonána kontrola 2 krát v sezóne 2018 ako v OZ Gemer a podotýkam bez zaslania zápisníc do 3 dni od vykonania kontroly predsedovi organizačnej zložky, do ktorého pôsobnosti patrí?

Dajme si ruku na srdce v žiadnej.

A to len preto že jednému členovi sme nepohodlný?

Nakoľko sa momentálne vedie trestne stihanie pre prečin ohovárania, výtržníctva a narušenia domovej slobody voči dvojici Toth Ján a Toth Štefan, kde fyzicky napadli predsedu ZO Moldava nad Bodvou pána Niznika Františka a člena pána Jozefa Spisaka a už je prípad postupeny na okresnú prokuratúru ORPZ našim právnym zástupcom , uznesenie c.1 by tak predpokladám narušilo trestne stihanie. Vyjadrenie k tomuto uzneseniu aj s faktami dá do terminu nás právny zástupca OZ Gemer.

Považoval som za potrebné dat toto vyjadrenie, pretože som sa vždy zastával cestných a pracovitých členov OZ Gemer, ktorí svoj voľný čas, ktorý je tak drahocenný, venujú tomuto nášmu koníčku a nenechám na naše OZ hádzať špinu!

Prajem všetkým chovateľom úspešný vstup do sezóny 2019!

S pozdravom


Ing. Rastislav Vincenty, predseda OZ Gemer
Dušan Jánošík (28.03.2019, 19:52)
Pán.Ing.Vincenty neviem prečo poukazujete na vznik ZO CHPH Markušovce pretože pochybujem ,že mate detailne informácie o dôvodoch vzniku tejto ZO a pokiaľ mate pochybnosti o legálnosti vzniku tak si prosím vyžiadajte dokumentáciu vzniku ZO CHPH Markušovce od kompetentných orgánov a neboli sme jedinna ZO CHPH v OZ CHPH Sp.Nová Ves založená k 1.1.2019.

S pozdravom

Dušan Jánošík člen výboru ZO CHPH Markušovce
Ing. Rastislav Vincenty (28.03.2019, 20:00)
Pán Jánošík absolútne nič nemám voči vzniku ZO Markusovce ba naopak , len som poukázal že aj u iných OZ vznikajú nové ZO. Prečítajte si môj článok cely aj zápisnicu z mimoriadneho zasadnutia prezídia. Prajem Vám veľa úspechov v zavodeni a dúfam že sa aj u Vás v SPN Vsi ukľudní ta turbulencia.

S pozdravom

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené