Športová kategória,, I''

Peter VAVREK (25.02.2019, 18:09)
Kongres FCI v Poľsku na Olympiáde schválil novú športovú kategóriu I (3 trate nad 500 Km súčet spolu1800 km v jednom roku) Ďalej zrušil - 5%toleranciu kategórie E nad 700 km je to platné už v tomto roku 2019 alebo až v roku 2020 lebo vznikajú nezhody pri tvorení pretekových plánov na túto sezónu 2019 poprosím vedenie SZ nech dajú informáciu pre OZ aby sme sa vedeli na OZ zariadiť pri tvorbe pretekových plánov, MS SDT sa 5 %tolerancia nevzťahuje podľa posledného zápisu prezídia ale podľa FCI je jasne podmienka daná 700 km nech platí to čo vydá FCI a nie to čo komu ako vyhovuje na Slovensku s pozdravom Vavrek Peter
Milan Blahovský (26.02.2019, 10:00)
5 % tolerancia v kategórii Šport E nebola akceptovaná ani na olympiáde v Poznani avšak našťastie nepostihla naše 3 holuby v tejto kategórii. Zistili sme to až pri vyplňovaní v ýstavných kariet, ktoré boli nastavené pre 700 km +..., teda toto ustanovenie platí aj pre ďalšie roky.
Kategória Šport I je jednoročná a je olympijská, teda pre najbližšiu olympiádu v Rumunsku v roku 2021 sa bude holubom používať výkon dosiahnutý v roku 2020. Pokiaľ si to chce niekto overiť už tento rok, má možnosť, ale nemám vedomie či to niekde aj použije, teda či organizátor stredoeurópskej či našej výstavy zaradí túto kategoriu do svojich podmienok.
Čo sa týka MS kategórie NP a VCS , kde platí - vyhodnotenie tvorí súčet 4 koeficientov 2 holubov, z ktorých každý do vyhodnotenia použije 2 koeficienty, získané na tratiach kategórií Šport E s 5 % toleranciou hraníc, teda nad 665 km vo vopred deklarovaných národných pretekov, uvedených v pretekových plánoch OZ, je možné túto toleranciu ponechať - je to iná ako výstavná súťaž, prípadne keď to niekoho mýli , tak sa to môže ujednotiť na najbližšom VZ v súlade so znením výstavných podmienok.
Tomáš Matys (27.02.2019, 21:32)
Vážení kolegovia pri čítaní tejto témy ma prepadá myšlienka, čo sa stane v prípade, že novú kat. I vyhodnotia všetci naokolo(napr.na Stredoeuropskej výstave) , len SZ CHPH nie. Budeme potom prekvapení ako pri neakceptovaní 5%tolorancie pri kat. E na Olympiade v Poznani? Keďže je táto kategória jednoročná a Olympijská, potom ju treba brať ako rovnocennú s kat. F, či G. Či sa mýlim?
Milan Blahovský (28.02.2019, 07:49)
Pán Matys, odkiaľ ste nabral, že SZ nevyhodnotí kategóriu Sport I ? Ja som uviedol, že momentálne nie sú propozície CV 2020, kde by to malo byť uvedené a organizátorom CV nie je SZ , ale OZ Poprad. Predpokladám, že na stránkach výsledkov bude táto kategória spracovaná a pokiaľ ju niektoré holuby aj splnia tak sa tam objavia. Ide o nástrelový ročník, ktorý možno ukáže ako postaviť pretekový plán v predolympijskom roku. Len aby kvôli ideálnemu scenáru plnenia podmienok pre novú kategóriu nevznikali spory akých sme boli svedkami v minulosti pri rôznych ďalších kategóriách.
Na Slovensku je to už raz tak , každý to chce mať ideálne a najideálnejšie pre všetky kategórie, zloženie OZ či regionu ho nezaujíma..
Tomáš Matys (28.02.2019, 09:35)
Tak si teda počkajme na propozície výstav a zatiaľ prajem všetkým funkcionárom, chovateľom aj holubom veľa zdaru, aby sa nová sezona vydarila.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené